ARCHITECT SOPHIE LAENEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECT SOPHIE LAENEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.263.956

Publication

01/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.06.2014, NGL 30.06.2014 14227-0245-012
22/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 24.06.2013, NGL 19.07.2013 13319-0160-011
14/02/2012
ÿþ MO 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : d9,.3

Benaming

(voluit) : Architect Sophie Laenen

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Leopold Peerelaan 18, 3140 Keerbergen

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit de akte verleden voor notaris JORIS STALPAERT te Tremelo op 17(1/2012 (nog te registreren) houdende de oprichting van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, blijkt hetgeen volgt:

1. VENNOOT: mevrouw LAENEN Sophie Angèle Jozef Désirée, wonende te Keerbergen, Leopold Peerelaan 18;

2. NAAM-RECHTSVORM : Architect Sophie Laenen - Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

3. ZETEL: 3140 Keerbergen, Leopold Peerelaan 18

4. DOEL:

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar

maatschappelijk doel.

- het verlenen van bouwkundige adviezen aan de bouwheer, het tekenen en ontwerpen van gebouwen; het

toezien op de bouwwerkzaamheden (ruwbouw, installatie, afwerking, enz.);

- het leiden van belangrijke herstellings- en restauratiewerken aan monumentale gebouwen;

- Het uitvoeren van studies en het verlenen van advies in verband met stedenbouwkundige planning en

landschapsarchitectuur;

- het uitwerking van projecten op het gebied van de burgerlijke en utiliteitsbouw, de weg- en waterbouw en

het verkeer,

- het geodetisch onderzoek : het hydrografisch onderzoek, het onderzoek van de bodemstructuur, het

grensonderzoek, de cartografie en de informatie over de ruimtelijke ordening, inclusief de luchtfotografie, enz.

- het uitvoeren van expertises ;

-de activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en mogen hiermee niet onverenigbaar zijn.

-bovengenoemde activiteiten kunnen uitgeoefend worden als zelfstandige activiteit of voor rekening van derden.

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

Bijkomstig en ondergeschikt aan het burgerlijk hoofddoel van architect mag de vennootschap overgaan tot het aankopen, opschikken, verhuren of in huur nemen van onroerende goederen en de vestiging van zakelijke rechten op onroerende goederen.

Verder mag de vennootschap, mits inachtname van de deontologie, alle roerende, onroerende, financiële verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel met Inbegrip van het aangaan van leningen.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het; architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

b. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

c. Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, In naam van en voor rekening van de vennootschap, door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd ter grltrlz de Recbt#aatt van Kerr te Leuven, de

DE GRIFFIER,

Griffie

2012

R

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

N

"13037056*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge 4 vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

d. In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

5. DUUR EN BEGINDATUM: voor een onbepaalde duur vanaf de datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

6. KAPITAAL  18.600 EURO verdeeld in 186 aandelen zonder nominale waarde, volstort ten belope van 12.400 EURO.

7. SAMENSTELLING VAN HET KAPITAAL : deels door inbreng in speciën en deels door inbreng in natura van vermogensbestanddelen met een netto-waarde op 3/10/2011 van zevenduizend achthonderd eenenveertig Euro en tweeënvijftig Eurocent (7.841,52 EURO), welke inbreng ten belope van zevenduizend achthonderd Euro (7.800,00 EURO) wordt aangewend voor de kapitaalvorming en wordt vergoed in aandelen, en ten belope van eenenveertig Euro en tweeënvijftig Eurocent (41,52 EURO) niet wordt aangewend voor kapitaalvorming en niet wordt vergoed in aandelen, maar wel voor een bedrag van eenenveertig komma tweeënvijftig euro (41,52 EUR) wordt bijgeboekt op het credit van de rekening-courant op naam van mevrouw LAENEN Sophie Angèle Jozef Désirée, voornoemd.

- Verslag van de bedrijfsrevisor

Omtrent de hiervoor vermelde inbreng in natura door de comparante-oprichtster heeft de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Architect Sophie Laenen", vertegenwoordigd door de heer Clukkers Frédéric, bedrijfsrevisor, te 3000 Leuven, Brusselsestraat 292 A/8, aangewezen door de comparante-oprichtster, op zeventien oktober tweeduizend en elf een verslag opgemaakt zoals voorgeschreven door artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen. De conclusie van dit verslag luidt letterlijk als volgt:

"Ondergetekende, Clukkers Frédéric, bedrijfsrevisor, vertegenwoordigend vennoot van de Bvba "F. Clukkers Bedrijfsrevisor" met kantoor in de Brusselsestraat 292 N8 te 3000 Leuven, verklaart, in uitvoering van artikel 219 van het wetboek van vennootschappen, het vereiste nazicht te hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke normen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake de vooropgestelde inbreng in

Ondergetekende, Clukkers Frédéric, bedrijfsrevisor, vertegenwoordigend vennoot van de Bvba "F. Clukkers Bedrijfsrevisor" met kantoor in de Brusselsestraat 292 N8 te 3000 Leuven, verklaart, in uitvoering van artikel 219 van het wetboek van vennootschappen, het vereiste nazicht te hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke normen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake de vooropgestelde inbreng in natura ad 7.841,52 ¬ ter gelegenheid van de oprichting van de Bvba "Architect Sophie Laenen" en waarvan de oprichtingsakte zal verleden worden door meester Joris Stalpaert, notaris met standplaats in de Grote Bollostraat 60 te 3120 Tremelo.

Tot besluit verklaren wij dat :

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig deze controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2. de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

3. de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch

verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste

overeenkomen met de waarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet

overgewaardeerd is.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende

de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig art. 219 van het Wetboek van vennootschappen en mag niet

voor andere doeleinden gebruikt of aangewend worden.

Gedaan ter goeder trouw,

Leuven, 17 oktober 2011

Voor de Bvba

"F. Clukkers bedrijfsrevisor"

F. Clukkers

Bedrijfsrevisor

Vertegenwoordigend vennoot'

8. BESTUUR en CONTROLE:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een

!ri

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd: mevrouw LAENEN Sophie Angèle Jozef Désirée, voornoemd. Deze aanvaardt de opdracht onder de bevestiging dat zij niet getroffen werd door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

De functie van statutaire zaakvoerder geldt steeds voor de duur van de vennootschap. De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen bij eenparige beslissing van alle vennoten of door een gemotiveerd besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging, dat steunt op gewichtige redenen.

De statutaire zaakvoerder zal maar haar taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging Van de stukken ter griffie.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij geza-imen-ilijk het bestuur voeren.

indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

ledere zaakvoerder /de raad van bestuur kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen inzake het bestuur van de vennootschap of associatie en de uitsluiting van vennoten of associés.

Artikel 15.- VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

ledere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig .vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot reg ularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overtijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

9. BEGIN EN EINDE BOEKJAAR - van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van een uittreksel van de oprichtingsakte op de bevoegde handelsgriffie tot 31 december 2012, Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden - in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen - aile handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting vanaf 1 januari 2012 bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap. Deze overname zal evenwel slechts uitwerking hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het voormeld uittreksel van de oprichtingsakte.

10. JAARVERGADERING  laatste maandag van juni om 19 uur in de zetel van de vennootschap of op elke andere in de bijeenroepingsbrief vermelde plaats. De eerste jaarvergadering vindt plaats op de laatste maandag van juni van het jaar 2013

11. RESERVE-AANLEG, WINST-EN VEREFFENINGSSALDO

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve éénitiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Er mag geen winst uitgekeerd worden indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de jaarrekeningen, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek Vennootschappen.

Voor eensluidend uittreksel

In bijlage : uitgifte van de oprichtingsakte

Notaris Joris Stalpaert te Tremelo.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.06.2016, NGL 29.07.2016 16367-0477-012

Coordonnées
ARCHITECT SOPHIE LAENEN

Adresse
LEOPOLD PEERELAAN 18 3140 KEERBERGEN

Code postal : 3140
Localité : KEERBERGEN
Commune : KEERBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande