ARCHITECTEN- EN INGENIEURSBUREAU IDEA

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTEN- EN INGENIEURSBUREAU IDEA
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 535.666.959

Publication

24/06/2013
ÿþ Mod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



111111t11111,1111 N 111

I 3JU1N Z02

e5,!isse.,

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit): Architecten- en Ingenieursbureau idEA

0535 667C ~ $3

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1800 Vilvoorde, S. Callaertstraat, 19

1 Onderwerp akte : OPRICHTING

Tekst :

Uit een akte, verleden voor ons, meester Filip de Sagher, notaris te Steenokkerzeel, op 10 juni

2013, geregistreerd acht bladen, nul verzendingen, te Zaventem op 11 juni 2013, Boek 5/110,

Blad 87, Vak 14, Ontvangen: vijfentwintig euro (¬ 25,00), De Ontvanger a.i. (getekend) Anja

Luckx, WND EA Inspecteur.

blijkt dat :

Mevrouw VAN LOO Ouchy, geboren te Leuven op 25 januari 1983, gedomicilieerd te 1800

Vilvoorde, S. Callaertstraat, 19 en

Mevrouw TIMMERMANS Debbie Paul Martine, geboren te Mechelen op 13 oktober 1983,

¬ gedomicilieerd te 2800 Mechelen, Ivo Cornelisstraat, 12.

Een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam "Architecten- en Ingenieursbureau

idEA"

Zetel

1800 Vilvoorde, S. Callaertstraat, 19.

Naam

ÎDe vennootschap heeft de naam "Architecten- en Ingenieursbureau idEA". Doel I De vennootschap heeft tot doel, het uitoefenen van het beroep van architect en dit conform de deontologische regels d ienaangaande:

Het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stabiliteit, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving en EPB-advisering,' veiligheidscodrdinatie, binnenhuisinrichting, opmetingen, topografie, expertises, opmaak EPC, plaatsbeschrijvingen evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn. De vennootschap maLhaar maatschappelijk doel verwezenlijkenzowel in Beië als in het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



,j Voorbehouden aan het Luik B - vervolg

Staatsblad buitenland, op alle niet commerciële wijzen en volgens het beheer van eengoed huisvader die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële handelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het ondernemen in onroerende goederen omvat onder meer: de verwerving, de vervreemding, het beheer, de uitbating, de valorisatie, de verkaveling, de ordening, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, het verlenen en ontvangen van opstalrecht en erfpacht, het doen bouwen 1 en verbouwen, de renovatie, de procuratie en het makelen in onroerende goederen, evenals 1 alle andere onroerende (ver)handelingen in de meest ruime betekenis, met uitsluiting van del activiteiten die zijn onderworpen aan een bijzondere reglementering, voor zover deze handelingen het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten behorende tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt zijn en deze bedrijvigheid niet wordt uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of van een j zakenkantoor.

Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen. Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming Ivan professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of derde niet! onverenigbaar is met het architectenberoep.

j De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen,

- bestuurdersfuncties waarnemenof laten waarnemen endiensten verlenen die direct of indirect verband houden met het voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan', van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van' bestuursmandaten kan de vennootschap zich Iaten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder 'I of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam, doch voor rekening van de vennootschap. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of I' onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten m.b.t. de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Duur

De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

Kapitaal

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd Euro (18.600,00 EUR), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, volledig en onvoorwaardelijk geplaatst

Het kapitaal werd volstort voor een derde welk bedrag gedeponeerd werd op een bijzondere rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP Paribas Fortis Bank. Algemene vergadering leder jaar wordt de jaarvergadering gehouden op de voorlaatste donderdag van de maand juni om veertien uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders (in deze statuten "het bestuur") die al dan niet vennoten moeten zijn.

Alle zaakvoerders zijn fysieke personen, gemachtigd om het beroep van architect uit te! oefenen en ingeschreven op het tableau van de Orde van architecten. Deze voorwaarden J gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers,































































+Voor- Luik B - vervolg

behouden aan het vereffenaars.... j

B~Ig~scTi~ Tenzij anders bepaald door de algemene vergadering, wordt de opdracht van de zaakvoerder l

Staatsbiad niet vergoed.

Bevoegdheden

1. Wanneer er slechts één zaakvoerder is, worden alle aan de zaakvoerders verleende bevoegdheden aan deze laatste toevertrouwd.

Wanneer er verschillende zaakvoerders zijn, en tenzij de algemene vergadering een college j van zaakvoerders aanstelt, heeft iedere zaakvoerder de volle bevoegdheid om, alleen handelend, alle daden van beheer en beschikking stellen die nuttig zijn voor de vennootschap. ÍE Inzake vastgoedtransacties en leningen kunnen voormelde daden van beheer en beschikking slechts gesteld worden nadat zij goedgekeurd zijn door de algemene vergadering.

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser hetzij als verweerder.

2. Elke zaakvoerder is gemachtigd bijzondere Iasthebbers aan te stellen. Alleen bijzondere en 1 beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.' De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven vol macht.

Deze gevolmachtigden dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij wijze van uitzondering kan volmacht verleend worden aan een derde om del vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en 1 formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect. Deze gevolmachtigden mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

3. De ondertekening van elke akte die de vennootschap verbindt moet worden vergezeld van de naam en de hoedanigheid van de ondertekenaar.

4. Alle architecturale handelingen in België zijn voorbehouden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

5. Indien ingevolge het overlijden van de enige zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig I vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden j om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen 1 die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één i

van de tabellen van de Orde van Architecten. j

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke Î aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabellen opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij j niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

6. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan! mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s). De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zien en dient opgenomen te zijn op de tabellen_



































































"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - vervolg

rindien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering i worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij j niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Boekjaar

I Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december. 1 Bestemming van de winst Jaarlijks wordt van de nettowinst tenminste één twintigste (vijf procent) voorafgenomen tot Î 'vorming van het reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het

1 reservefonds één tiende (10%) van het maatschappelijk kapitaal bereikt. j

1 Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de zaakvoerder, de bestemming ervan bepaalt, mits naleving van de bepalingen overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door; de zaakvoerder.

Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen worden de dividenden die niet worden opgevraagd binnen de vijf jaar vanaf hun eisbaarheid eigendom van de vennootschap. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou l I dalen beneden het bedrag-van het gestorte-kapitaal; vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te jhunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn. Ontbinding en vereffening Behoudens de gerechtelijke ontbinding en hetgeen bepaald is in artikel 237 van het Wetboek van vennootschappen, kan de vennootschap slechts ontbonden worden overeenkomstig artikel 343 van het wetboek van vennootschappen, door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de 1 lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

É In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, j ï dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is / zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel l { is overgegaan tot de bevestiging van zijn Thun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen

aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap. e

De vereffenin.kan_pas afgesloten worden indien er geen _lopende opdrachten meer zijn dan 1















































" Voorbehouden aan het _

Ereïdisch Staatsblad

Luik B - vervolg

wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden; overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de! tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap. Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-!activa onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal door hun !aandelen vertegenwoordigd.

Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding werden volgestort zullen de vereffenaars, j alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volledig gelijke voet te plaatsen, hetzij door opvragingen van bijkomende stortingen ten laste van de l aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of effecten ten voordele van de aandelen die in een groter gedeelte werden volgestort.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld.

Benoeming niet-statutaire zaakvoerder

Wordt tot niet-statutair zaakvoerder benoemd, zonder beperking van duur: Mevrouw VAN LOO Ouchy, geboren te Leuven op 25 januari 1983, gedomicilieerd te 1800 Vilvoorde, S. Callaertstraat, 19 en

Mevrouw TIMMERMANS Debbie Paul Martine, geboren te Mechelen op 13 oktober 1983, gedomicilieerd te 2800 Mechelen, Ivo Cornelisstraat, 12. 'Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden en hiervoor niet belet te zijn door een wettelijke oflj reglementaire bepaling.

Eerste boekjaar  ;

i Het eerste boekjaar vangt aan bij het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en zal worden afgesloten op eenendertig december twee tweeduizend dertien.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de voorlaatste donderdag van de maand juni tweeduizend veertien.

Overname van verbintenissen

Alle verbintenissen, evenals de verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen door de comparanten namens en voor rekening van de vennootschap in oprichting, zowel voor de ondertekening van deze akte vanaf 25 oktober 2012 , als gedurende ! de periode begrepen tussen de datum van deze akte en de datum van het neerleggen van het ! luittreksel ervan op de griffie van de bevoegde handelsrechtbank, worden overgenomen door de bij deze opgerichte vennootschap.

De aldus voor rekening van de vennootschap in oprichting aangegane verrichtingen en de daaruit voortvloeiende verbintenissen, zullen geacht worden vanaf het begin onderschreven te zijn geweest door de bij deze opgerichte vennootschap. Deze overname zal echter pas uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal verkregen hebben.

Volmacht De oprichters geven bijzondere volmacht aan de vennootschap B-docs met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Willem De Zwijgerstraat, 27, evenals aan haar bedienden, aangestelden I en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke i formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van het KBO en aan de vennootschap Etugest & Partners met maatschappelijke zetel te Leuvensesteenweg 149 te 3070 Kortenberg voor wat betreft de aanvraag van een BTW-nummer.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris de Sagher Filip. (Werd gelijktijdig neergelegd: een uitgifte van de akte)

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 23.06.2016, NGL 30.08.2016 16508-0424-014

Coordonnées
ARCHITECTEN- EN INGENIEURSBUREAU IDEA

Adresse
S. CALLAERTSTRAAT 19 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande