ARCHITECTENBUREAU DEKREM

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU DEKREM
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 844.779.730

Publication

09/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 26.06.2013, NGL 30.08.2013 13557-0585-011
10/04/2012
ÿþy Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





t,4+,413-élÉgcl tel` ûriffje d4~f

4,gelYbek* vert l" Cropheti;ret

t2$Mat Z 8 MARI 2012

crepr,at

Griffie

UI i2 i7 7m5i2u*i

~I

Vo beha aan Belç Staat

Ondernenhingsnr : c ' -k `- `3vcj

Benaming

(voluit) : Architectenbureau Dekrem

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennnootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Vekestraat 40 bus 4 te 3150 Haacht

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - benoemingen

Uit een akte verleden voor notaris Sofie Van Biervliet te Putte in datum van zes maart tweeduizend en twaalf, neergelegd ter registratie, is gebleken dat

de heer DEKREM Gertjan [I.K. 591-0764623-74] [R.R. 84.06.09-185.90], geboren te Mechelen op negen, juni negentienhonderd vierentachtig, wonende te 3150 Haacht, Lengerheide 8, ongehuwd.

een vennootschap heeft opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte' aansprakelijkheid naar Belgisch recht onder de vennootschappelijke naam "Architectenbureau Dekrem " met maatschappelijke zetel te 3150 Haacht, Vekestraat 40 bus 4, waarvan het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt.

STATUTEN

De oprichter verklaart dat de statuten van de vennootschap, die regels bevatten zowel voor het geval dat de. vennootschap eenhcofdig wordt als voor het geval dat ze meer-hoofdig is, luiden als volgt:

Artikel 1 Benaming en vorm

Deze vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht.

Haar naam luidt : "Architectenbureau Dekrem".

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aan-gevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid'.

De vennootschap zal ingeschreven worden in het register van de burgerlijke vennoot-schappen.

Enkel deze enige en ais dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

Indien de benaming of het logo de naam van een architect -- natuurlijke persoon bevat, zullen de architect  rechtspersoon en zijn vennoten er voor zorgen dat de naam van de architect  natuurlijke persoon uit de' benaming en het logo wordt geschrapt, indien de be-trokken architect  natuurlijke persoon bij definitieve. tuchtbeslissing werd geschrapt.

Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vomi, uitgaande (van, de vennootschap), de volgende gegevens vermelden :

1° de naam van de vennootschap

2° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden 'burgerlijke vennootschap met handelsvorm' leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennoot-schap 3° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap

4° het ondernemingsnummer

5° het woord `rechtspersonenregister' of 'RPR', gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft

6° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Artikel 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens door de rechter kan de vennootschap slechts worden ontbonden door de bui-tengewone

algemene vergadering der vennoten, beraadslagend met naleving van de vereisten voor zien voor een

statutenwijziging.

Artikel3 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3150 Haacht, Vekestraat .40 bus 4.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van

Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders) overgebracht worden naar een ander adres.

Deze wijziging wcrdt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Or-de van Architecten waar de maatschappelijke

zetel gevestigd was en aan de provincia-le Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden.

Ze wordt

gepubliceerd ln de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van

Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke

zetel van de vennootschap.

Artikel 4 Doel

De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van archi-tect;

- het verrichten van aile handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

-het uitoefenen van het beroep van architect, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, studieopdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, ver-keerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB- verslaggeving, veiligheidscoördinatie, energie-audits, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topo-grafie, expertises in meest brede zin evenals het uitvoeren van alle activiteiten en ver-richtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij aile financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wette-lijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

De vennootschap moet kunnen investeren en beleggen voor zover dit kadert binnen het normale patrimoniumbeheer, zonder dat dit doel in de statuten evenwel als een aanvullende commerciële activiteit mag verwoord worden. Wie de vennootschap dus de bevoegdheid wenst te geven om 'financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten", dient daaraan dan ook een aantal voorwaarden te verbinden die daarbij steeds zullen worden nageleefd:

-het gebeurt op een niet commerciële wijze;

-volgens het beheer van een goed huisvader;

-de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten behorende tot de uitoefening van het beroep van architect, die-nen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze ven-nootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en aile vennoten steeds handelen In overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten m.b.t. de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het al-gemeen.

B. KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikel 5 Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttien duizend zeshonderd

euro (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder aanduiding van

nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen werden bij oprichting volstort tot beloop van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00). Artikel 6 Vennoten

Het aantal vennoten is onbeperkt.

Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet ais vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijkingen, niet ais vennoot aanvaard worden.

Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitcefent.

Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten en dienen opgenomen te zijn op de Tabel.

Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

C. AANDELEN EN STEMRECHTEN

Artikel 7 Aandelen

De aandelen moeten noodzakelijk op naam zijn en mogen niet vrij overgedragen of verkocht worden. Elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten. Het bezit van een aandeel houdt de instemming met de statuten en de regelmatig genomen beslissingen van de vennootschap in.

De aandelen worden als volgt verdeeld

- aan voornoemde heer Gertjan Dekrem: honderd zesentachtig (186) aandelen.

Zij worden ingeschreven in het vennootschapsregister gehouden in de zetel.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten inzage te verlenen in het vennootschapsregister.

Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. De-ze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de ta-bel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met e opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het ever-lijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehcuden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de ven-pootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Voor de berekening van de archi-tect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Artikel 8 Overdracht van aandelen onder levenden

Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlij-den ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die vennoot kan worden en dit mits unanieme goedkeuring van aile vennoten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen moet binnen een termijn drie maanden -- dewelke geschorst is tijdens de maanden juli en augustus, evenals tijdens de periode die nodig is om eventuele aanvullende inlichtingen te bekomen - ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 9 Onverdeeldheid

De aandelen zijn ondeelbaar. In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Artikel 10 Stemrechten

Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd z jn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

Voor de overige aandelen kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden aan een natuurlijke persoon met een niet onverenigbaar beroep.

Artikel 11 Verplichtingen tegenover de Orde van Architecten

Elke voorgenomen overdracht van aandelen en/of splitsing van eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten inzage te verlenen in het aandelenregister.

D. BESTUUR, BEHEER EN ONTBINDING

Artikel l2 Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer al-gemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdra-gers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

ledere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoog-te worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Artikel 13 Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerder die alleen optreedt.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder die buiten haar doel liggen, onverminderd zijn aansprakelijkheid voor de schade die de vennootschap dientengevolge geleden heeft.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Or-de van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisa-tie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het be-roep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer al een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagt en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handeringen die behoren tot het be-roep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Artikel 14 Controle

Indien de vigerende wetgeving het vereist, of ingeval de algemene vergadering daartoe beslist, wordt de controle op de vennootschap opgedragen aan een commissaris, die wordt aangesteld met inachtneming van de bepalingen voorzien in het Wetboek van Vennootschappen en de wet houdende de organisatie van het bedrijfsleven.

Wordt er geen commissaris aangesteld dan heeft iedere vennoot, dewelke zich kan laten bijstaan door een accountant, individueel de onderzoeks en controlebevoegdheid van een commissaris.

Zolang geen commissaris is benoemd, wordt van dit feit melding gemaakt in de akten en stukken die de commissarissen betreffen en die krachtens het wetboek van vennootschappen moeten worden bekendgemaakt.

Op verzoek van één of meer vennoten, is de zaakvoerder ertoe verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen om te beraadslagen over de benoeming van een commissaris.

Artikel 15 Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet elk jaar worden gehouden op de laatste woensdag van de maand juni om negentien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde tijdstip gehouden.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda samenstelt. De zaakvoerder Is dan verplicht de al-gemene vergadering bijeen te roepen.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoe-ming en het ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van andere aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

E. BOEKJAAR, JAARREKENING, JAARVERSLAG, WINSTVERDELING EN RE-SERVES

Artikel 16 boekhouding - boekjaar- jaarrekening

De vennootschap voert een boekhouding volgens de wettelijke voorschriften.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk

kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maken de zaakvoerders de

inventaris op, alsmede de jaarrekening overeenkomstig de wettelijke bepalingen. De jaarrekening bestaat uit de

balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

Voor zover als vereist door het Wetboek van Vennootschappen stellen de zaakvoerders bovendien een

verslag op waarin zij rekenschap over hun beleid geven.

Artikel 17 Bestemming van de winst - reserve

Het batig slot dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, algemene kosten, de nodige provisies en

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de ven-nootschap uit.

Van deze winst wordt tenminste één/twintigste vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen totdat

deze éénitiende van het kapitaal bedraagt.

Ze wordt opnieuw verplichtend indien om gelijke welke reden, de reserve aangetast is.

Over het saldo beslist de algemene vergadering op voorstel van de zaakvoerders.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief,

zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van

het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de

wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320

van het Wetboek van Vennootschappen.

F. SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT

Artikel 18 Schorsing

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde ar-chitect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de ta-bel opgenomen te zijn.

Artikel 19 Schrapping

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en veref-fening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de ven-nootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

G. ONTBINDING EN VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20 Ontbinding

Elke voorgenomen ontbinding zat onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde pro-vinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de ven-nootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Artikel 21 Vereffening

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, kunnen benoemd worden tot vereffenaar.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t, de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

H. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 22 Wijziging van de statuten

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Artikel 23 Verzekering

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

Artikel 24 Briefpapier

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken. Artikel 25 Deontologie

De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

Artikel 26 Wetboek van Vennootschappen

Voor al wat niet voorzien is in onderhavige statuten wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen.

De bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, waarvan niet geldig zou zijn afgeweken, worden geacht te zijn ingeschreven in huidige akte, en clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van het wetboek worden geacht niet te zijn ge-schreven.".

IV. BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING - OVERGANGS EN SLOTBEPALINGEN SLOT VAN DE AKTE.

A. Aanstelling niet-statutair zaakvoerder.

Wordt aangesteld als niet statutair zaakvoerder voor onbepaalde duur, voornoemde heer Gertjan Dekrem, hier aanwezig, die aanvaardt en verklaart niet te zijn getroffen door enige verbodsbepaling die zich daartegen verzet. Zijn mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering hieromtrent anders beslist.

De zaakvoerder zal zijn taak maar kunnen opnemen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

B. Opvolgend zaakvoerder.

Er wordt geen opvolgend zaakvoerder aangesteld.

C. Eerste jaarvergadering - eerste boekjaar.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de laatste woensdag van de maand juni tweeduizend en

dertien om negentien uur.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de

bevoegde rechtbank van koophandel en eindigt op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

D. Controle.

Uit ter goede trouw verrichte schattingen verklaart de oprichter dat uitgaande van het voor de oprichting opgestelde financieel plan blijkt dat de vennootschap die met haar bedrijf start voor het eerste boekjaar niet onder de wettelijke beschikkingen zal vallen een commissaris aan te stellen. Bijgevolg wordt geen commissaris benoemd.

E. Verklaringen.

De comparant verklaart

- dat de vennootschap geen publiek beroep op het spaarwezen heeft gedaan ;

- de vermelding van het nummer van zijn identiteitskaart en van zijn nationaal nummer in deze akte goed te keuren ;

- een ontwerp van deze akte ontvangen te hebben vóór het verlijden dezer, en - dat de gehele akte met haar bijlage door ondergetekende notaris werd toegelicht.

OPSCHORTENDE VOORWAARDE.

De beslissingen van de voornoemde oprichter en de aanstelling van de zaakvoerder geschieden onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van de onderhavige akte en van het uittreksel ervan op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel.

De comparant erkent dat de notaris hem gewezen heeft op de bijzondere verplichtingen aan de notaris opgelegd door artikel 9, § 1 alinea's 2 en 3 van de Organieke Wet Notari-aat en heeft uitgelegd dat, wanneer een notaris tegenstrijdige belangen of de aanwezigheid van duidelijk onevenwichtige bedingen vaststelt, hij hierop de aandacht moet vesti-gen van de partijen en hem moet meedelen dat elke partij de vrije keuze heeft ' om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een raadsman. De notaris moet tevens elke partij volledig inlichten over de rechten, verplichtingen en lasten die voort-vloeien uit de rechtshandelin-'gen waarbij zij betrokken is en hij moet aan alle partijen op onpartijdige wijze raad verstrekken.

De comparant heeft hierop verklaard dat zich hier volgens hem geen tegenstrijdigheid van belangen voordoet en dat hij alle bedingen opgenomen in onderhavige akte voor evenwichtig houdt en deze aanvaardt,

' De comparant bevestigt tevens dat de notaris hem naar behoren heeft ingelicht over de rechten,

verplichtingen en lasten die voortvloeien uit onderhavige akte en hem op een onpartijdige wijze raad heeft verstrekt.

VOLMACHT

Bijzondere volmacht, met macht van indeplaatsstelling wordt verleend aan het Boekhoudkantoor "Diane Van Dessel, Boekhouding en Fiscaliteit bvba" te 3150 Haacht, Vekedries 1 bus 7-8, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen omtrent de inschrijving in de Kruispuntenbank en het Ondernemingsloket en alle documenten hiervoor te ondertekenen, alsmede om inschrijving als "B.T.W."-belastingplichtige te bekomen.

Sotie Van Biervliet

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte + kopie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- K behoeden aan het Belgisch Staatsblad

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

03/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 24.06.2015, NGL 21.07.2015 15350-0275-010

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU DEKREM

Adresse
VEKESTRAAT 40, BUS 4 3150 HAACHT

Code postal : 3150
Localité : HAACHT
Commune : HAACHT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande