ARCHITECTENBUREAU MAAIKE VAN ROSSUM

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU MAAIKE VAN ROSSUM
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.759.153

Publication

21/11/2013
ÿþOnclernemingsnr : É~S tom[ 1-59 . 3 .

Benaming

(voluit) : "Architectenbureau Maaike Van Rossum"

(verkort)

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Burgerlijke professionele vennootschap niet handelsvorm.

Zetel : Konrad Adenauerwijk 22, 1932 Sint-Stevens-Woluwe (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit een akte verleden voor notaris Tom Bogaert met standplaats Wilrijk-Antwerpen op 04/11/2013, neer te leggen op het zevende kantoor der registratie te Antwerpen, houdende de oprichting van een vennootschap met volgende kenmerken ;

-VENNOTEN

1. - Mevrouw VAN ROSSUM Maaike, architect / stedenbouwkundige, ongehuwd, geboren te Leuven op zestien mei negentienhonderdvierentachtig, wonende te 1932 Zaventem (Sint-Stevens-Woluwe), Konrad Adenauerwijk 22.

2. - De heer VAN CALCK Olivier Jan Andy, kantoorbediende (ander), ongehuwd, geboren te Etterbeek op twee juli negentienhonderdvierentachtig, wonende te 1932 Zaventem (Sint-Stevens-Woluwe), Konrad Adenauerwijk 22.

-RECHTSVORM

De vennootschap wordt als burgerlijke professionele vennootschap met handelsvorm opgericht. Zij heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

-NAAM

"Architectenbureau Maaike Van Rossum".

-DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte tijd. Ze verwerft rechtspersoonlijkheid op datum van neerlegging ter griffie.

-ZETEL

De zetel is gevestigd te 1932 SINT-STEVENS-WOLUWE, Konrad Adenauerwijk 22 en de vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister (RPR) ter griffie van de rechtbank van koophandel te Brussel.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

-DOEL

De vennootschap heeft tot maatschappelijk doel;

De taken en levering van diensten die voortvloeien uit de uitoefening  voor rekening van de vennootschap  van het beroep van architect, evenals al deze die een band van samenhang vertonen met dit beroep, en die niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect, zoals bijvoorbeeld; bouwtechnieken (stabiliteit en speciale technieken), de beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn, de decoratie, de interieurinrichting, het design, de expertises, de taken toevertrouwd aan veiligheidscoördinatoren en verslaggevers van energieprestatie-regelgeving,

Om dit doel te bereiken zal de vennootschap alle mogelijke overeenkomsten kunnen sluiten, met betrekking tot de aankoop, de bouw, de verbouwing of verhuur van lokalen noodzakelijk voor haar activiteit, tot het aannemen van personeel en het maken van samenwerkingsakkoorden met eventuele medewerkers. Zij zal alle burgerlijke, roerende of onroerende verrichtingen kunnen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, uitgezonderd alle commerciële handelingen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13179191*

BRUSSE1..

tt W,01,

Griffie

Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

De vennootschap en de vennoten, ook zij die niet rechtstreeks onderworpen zijn aan het gezag van de Orde van architecten, zullen zich onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van architect of die strijdig zijn met het reglement van beroepsplichten. Zij zullen steeds de aanbevelingen van de Orde van Architecten naleven.

Vennoten die een beroep zouden gaan uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect of met de deontologie, dienen ontslag te nemen als vennoot.

De vennootschap zal de voorschriften moeten respecteren van het deontologisch reglement van de Raad van de Orde van Architecten.

-KAPITAAL

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00).

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde met een breukwaarde van één 1 honderdste (1/100ste) ieder.

Inbreng in geld.

Het volledig maatschappelijk kapitaal wordt onderschreven als volgt:

1.Maaike Van Rossum, voornoemd, schrijft in op het kapitaal tot beloop van zestienduizend zeshonderdvijfennegentig euro (¬ 16.695,00), waarvoor haar negentig (90) aandelen worden toegekend;

2. Olivier Van Calck, voornoemd, schrijft in op het kapitaal tot beloop van duizendachthonderdvijfenvijftig euro (¬ 1855,00), waarvoor hem tien (10) aandelen worden toegekend.

De comparanten verklaren dat het kapitaal van de vennootschap is volstort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (E 6.200,00).

De notaris bevestigt bij toepassing van artikel 226,1° van het Wetboek van vennootschappen dat de wettelijke vereisten aangaande de plaatsing en volstorting van het kapitaal, werden nageleefd.

De oprichters verklaren bij toepassing van zelfde bepaling dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt door hen of één van hen aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting onder opschortende voorwaarde van voormelde neerlegging van de oprichtingsakte. Voormelde verbintenissen zullen worden geacht van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan, van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven.

Dit geldt eveneens voor de verbintenissen die door hen of één van hen worden aangegaan vanaf 4/11/2013 en ver& de neerlegging van de oprichtingsakte, welke verbintenissen evenwel dienen te worden bekrachtigd eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven.

-BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, die vennoot moeten zijn, gemachtigd om het beroep van architect uit te oefenen, en ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Rechtspersonen, al dan niet vennoot, kunnen nooit tot zaakvoerder benoemd worden.

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met de mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren. Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

-EERSTE ZAAKVOERDER

Voor onbepaalde duur te rekenen vanaf 4/11/2013 wordt door de oprichters tot gewone zaakvoerder(s) benoemd:

Mevrouw Maaike VAN ROSSUM, voornoemd, die bevestigt dat de uitoefening van deze functie haar niet verboden is ingevolge enige wettelijke maatregel, en die verklaart de haar verleende opdracht te aan-vaarden. Haar mandaat zal onbezoldigd zijn zolang de algemene vergadering hierover niet anders beslist.

De zaakvoerders zullen maar hun taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie. -VASTE VERTEGENWOORDIGER

Wanneer de vennootschap wordt benoemd tot bestuurder, zaakvoerder, lid van directiecomité of vereffenaar van een andere vennootschap, wordt mevrouw Maaike VAN ROSSUM, voornoemd, als vaste vertegenwoordiger benoemd, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap.

-ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste juni om 18.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden op de eerste juni tweeduizend tweeduizend vijftien.

-VERTEGENWOORDIGING VAN VENNOTEN

h r Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een medevennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge Hij kan daartoe door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de. digitale handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan een medevennoot volmacht geven hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen en er in zijn plaats te stemmen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architectaandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de wettelijke beperkingen.

De stemrechten verbonden aan architect aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Ten minste zestig ten honderd van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

-BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot eenendertig december tweeduizend veertien.

-B>~STEMMING VAN DE WINST

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste vooraf genomen om het wettelijke reservefonds te vormen, totdat deze éénftiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd of op een andere wijze wordt verdeeld of bestemd.

-V5REFFENING

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) van rechtswege vereffenaars.

Deze vereffenaar(s) zal/zullen evenwel pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

EnKel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de tapende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder vooraf-gaande toestemming van de algemene vergadering, tenzij deze bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Het netto actief van de vereffening wordt verdeeld onder de maatschappelijke aandelen, in voorkomend geval rekening houdend met de ongelijke volstorting van de aandelen.

-COMMISSARIS

Bij toepassing van artikel 141 van het Wetboek van vennootschappen wordt beslist geen commissaris te benoemen.

-VOLMACHT

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel, wordt door de comparanten aan de heer Dirk.Tobback, kantoorhoudende te 2222 Wiekevorst, Hoogbraak 15, de nodige machten verleend om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de inschrijving van de vennootschap in het rechts-personenregister, de KBO, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, en in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vennootschap zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen, en dit met macht tot in de plaatsstelling.

.11.2

Voor ontledend uittreksel De notaris

- afschrift akte

Voop Mhooden aan het Belgisch Btoatshlad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam enhoedanigheid de instrumenterendenotana >

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU MAAIKE VAN ROSSUM

Adresse
KONRAD ADENAUERWIJK 22 1932 SINT-STEVENS-WOLUWE

Code postal : 1932
Localité : Sint-Stevens-Woluwe
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande