ARCHITECTUUR & EXPERTISEBUREAU TIM VERHAEGEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTUUR & EXPERTISEBUREAU TIM VERHAEGEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 535.615.291

Publication

13/06/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13303363*

Neergelegd

11-06-2013

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0535615291

Benaming (voluit): Architectuur & Expertisebureau Tim Verhaegen (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 3010 Leuven, Leuvensestraat 16 bus 203

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Bij akte verleden voor notaris Gwen Daniëls te Oud-Heverlee op 11 juni 2013 werd een burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht :

- door de heer VERHAEGEN Tim, wonend Leuvensestraat 16 bus 203, 3010 Kessel-Lo.

- onder de naam " Architectuur & Expertisebureau Tim Verhaegen " met zetel te 3010 Kessel-Lo, Leuvensestraat 16 bus 203;

- waarvan het kapitaal:

.achttienduizendzeshonderd euro (18.600 ¬ ) bedraagt;

.volledig in speciën geplaatst werd;

. gestort werd ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400 ¬ );

.verdeeld is in 100 aandelen zonder vermelde waarde, waarop is ingeschreven door voormelde Tim Verhaegen, gestort ten bedrage van 12.400 ¬ , zodat nog 6.200 ¬ te volstorten blijft; Ondergetekende notaris bevestigt dat een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400 ¬ ) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig artikel 224 Wetboek Vennootschappen gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer BE72 7340 3710 3216 bij de KBC Bank, zoals blijkt uit het bankattest afgegeven door deze instelling op 7 juni 2013, dat aan haar werd overhandigd en in haar dossier bewaard zal blijven.

- met boekjaar lopend vanaf 1 januari tot 31 december (het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte tot 31/12/2014);

- met jaarvergadering op de derde vrijdag van juni om 20 uur (de eerste jaarvergadering heeft plaats in 2015) met dien verstande dat de vennootschap alle verbintenissen en verplichtingen overneemt die sedert 1 maart 2013 al zouden zijn aangegaan in haar naam en voor haar rekening;

- met als gemachtigden tot besturen een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, die als volgt de vennootschap in en buiten rechte kunnen vertegenwoordigen : iedere zaakvoerder alleen optredend. Tot gewone zaakvoerder voor onbepaalde duur wordt benoemd : voornoemde oprichter. Het mandaat kan worden bezoldigd.

- met als doel :

 De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedebouw, landschapsarchitectuur,verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen, zoals onder meer het aangaan van leningen en het verkrijgen van alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten; dit alles op voorwaarde dat deze verrichtingen gebeuren op niet commerciële wijze, volgens het beheer van een goed huisvader en steeds het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen. Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel, zoals hier omschreven.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten m.b.t. de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

- met volgende statutaire bepalingen betreffende het aanleggen van reserves, verdeling van winst en vereffeningsoverschot :

 Artikel 17 - Bestemming van de winst  Reserve

Het saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt tenminste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen tot dat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Artikel 18  Ontbinding

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde, voor rekening van de vennootschap in vereffening, deze opdrachten verder uit te voeren. Indien de vereffenaar voldoet aan deze voorwaarden kan hij zelf de opdrachten verder uitvoeren.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

Indien de vennootschap in vereffening,om gelijk welke reden, bijv. schrapping of overlijden van vennoten architecten niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal, de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten m.b.t. lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. Tevens dient een regeling getroffen te worden m.b.t. de10-jarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het wetboek van vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, beschouwd als vereffenaar.

- met volgende bepaling aangaande de uitoefening van het stemrecht:

 Artikel 14 - Uitoefening van stemrecht

Luik B - Vervolg

De stemrechten verbonden aan architect-aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

In de gevallen bepaald in de 2de en 3de alinea hierboven, moet uiteraard steeds de regel van de 1ste alinea worden gerespecteerd.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL, DE NOTARIS, Gwen Daniels

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte van voormelde oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 24.06.2016 16210-0421-008

Coordonnées
ARCHITECTUUR & EXPERTISEBUREAU TIM VERHAEGEN

Adresse
LEUVENSESTRAAT 16, BUS 203 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande