ARISTA PLUS ARCHITECTEN- EN INGENIEURSVENNOOTSCHAP

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARISTA PLUS ARCHITECTEN- EN INGENIEURSVENNOOTSCHAP
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 833.365.305

Publication

19/03/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 07.06.2013, NGL 13.03.2014 14065-0339-011
27/11/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 01.06.2012, NGL 21.11.2012 12643-0558-011
03/02/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*11300899*

Neergelegd

01-02-2011



Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 1653 Beersel, Alsembergsesteenweg 839

Onderwerp akte: Oprichting

Uittreksel uit een akte, verleden voor ons, meester Willem Muyshondt, geassocieerd notaris te Halle, op 28 januari 2011, voor registratie uitgereikt met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, blijkt dat:

1° Mevrouw VAN BONT, Kristien Clara, geboren te Halle op vijf februari duizend negenhonderdtachtig, van Belgische nationaliteit, ongehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, met woonplaats te BELGIË, 1500 Halle, Deboeckstraat (Leopold) 18, nationaal nummer 800205-296-84.

2° De Heer VAN BONT, Joseph François, geboren te Ninove op negen december duizend negenhonderdvijftig, van Belgische nationaliteit, met woonplaats te BELGIË, 1653 Beersel, Alsembergsesteenweg 839, nationaal nummer 501209-339-40 en zijn echtgenote

3° Mevrouw UYLENBROECK, Yvette Leontine Fillipine, geboren te Buizingen op vier november duizend negenhonderdeenenvijftig, van Belgische nationaliteit, met woonplaats te BELGIË, 1653 Beersel, Alsembergsesteenweg 839, nationaal nummer 511104-344-05

een BVBA hebben opgericht als volgt :

Artikel 1. naam

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA).

Haar naam luidt «ARISTA PLUS ARCHITECTEN- EN INGENIEURSVENNOOTSCHAP»

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Alsembergsesteenweg 839, 1653 Beersel (Dworp).

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het

beroep van architect, evenals het verlenen van diensten die niet onverenigbaar zijn met de uitoefening van het beroep van architect. Deze diensten omvatten:

- Het uitoefenen van het beroep van architect en ingenieur in de meest brede zin, ondermeer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunede, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, opmaken van energieprestatiecertificaten, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect en/of ingenieur onverenigbaar zijn,

- Het uitvoeren van alle studies in verband met stabiliteit en technische installaties van gebouwen op het vlak van elektriciteit, verwarming, verluchting, klimatisatie en luchtbehandeling, sanitair evenals de burgerlijke bouwkunde en alle expertises betreffende deze materies,

- Het uitvoeren van alle taken met betrekking tot de veiligheids- en gezondheidscoördinatie van tijdelijke en mobiele werkplaatsen,

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : ARISTA PLUS ARCHITECTEN- EN

INGENIEURSVENNOOTSCHAP

0833365305

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

- Milieustudies en bodemonderzoek, saneringen, opstellen en begeleiden van

bodemsaneringsprojecten, milieueffectenrapporten, milieu coördinator, milieu audits, het alles in de ruimste zin,

- Het maken van plaatsbeschrijvingen en schattingen van onroerende goederen, opstellen van rooilijnen onteigeningsplannen en opvolgen van onteigeningsprocedure; opstellen, indienen en opvolgen van verkavelingen en stedenbouwkundige attesten, uitvoeren van opmetingen en afpalingen, wegenisontwerp en opvolgen van werken, topometrische bijstand op werven,

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet-commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Hoewel de vennootschap bevoegd is om financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden :

-het gebeurt op een niet commerciële wijze;

-volgens het beheer van een goed huisvader;

-de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met het architecten- en ingenieursberoep,

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Artikel 5. Kapitaal

Het kapitaal bedraagt veertigduizend euro (40.000 EUR) vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn door de oprichters ingeschreven a pari in speciën. De honderd (100) aandelen werden als volgt onderschreven:

1. Mevrouw VAN BONT Kristien, voornoemd, titularis van negenenveertig (49) aandelen

2. Mevrouw UYLENBROECK Yvette, titularis van negenenveertig (49) aandelen en haar echtgenoot,

3. De heer VAN BONT Joseph, voornoemd, titularis van twee (2) aandelen

Totaal : honderd (100) aandelen.

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van VEERTIGDUIZEND EURO (¬ 40.000,00). Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer 0688920154-61, geopend namens de vennootschap in oprichting bij DEXIA.

Een bankattest, gedateerd op 24/1/2011, werd als bewijs van de storting aan Ons, instrumenterende notaris, overhandigd.

Artikel 8. Bestuur

8.1. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door één of meer natuurlijke personen, die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn . De gewone zaakvoerder zijn herroepbaar ad

nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

8.2. Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap : bestuurders, lede van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars.

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

8.3. In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de een zaakvoerder zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

Artikel 9. Bevoegdheden

9.1. Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

9.2. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

9.3. Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

9.4. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

11.1Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de eerste vrijdag van de maand juni om achttien uur. Indien deze dag een zondag of een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

11.2. De zaakvoerders moeten een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe.

11.3. De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften. Iedere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

11.4. Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

Artikel 12. Stemming

12.1. Ieder aandeel geeft recht op één stem

12.2. Tenzij de wet er anders over beschikt, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en beslissende vergaderingen, met eenvoudige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen is. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

TITEL V. JAARREKENING  VERDELING  RESERVES

Artikel 14. Boekjaar  Jaarrekening

14.1. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 15. Verdeling  Reserves

15.1. Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

15.2. De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

TITEL VI. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 16. Ontbinding

De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden, op beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden bepaald voor een statutenwijziging. Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel 17. Vereffenaars

17.1. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

17.2. Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de zaakvoerders als vereffenaar beschouwd.

17.3. Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

17.4. De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Artikel 18. Vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid

verkrijgt, en eindigt het op eenendertig december tweeduizend elf.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend twaalf, overeenkomstig de statuten.

SLOTBEPALINGEN

- De verschijners hebben bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op 2.

b. te benoemen tot deze functie:

1) Mevrouw VAN BONT, Kristien, voornoemd;

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

2) Mevrouw UYLENBROECK, Yvette, voornoemd;

die allen verklaren te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een besluit dat zich

daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerders vast te stellen voor onbepaalde duur.

d. het mandaat van de zaakvoerders te vergoeden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

e. geen commissaris te benoemen.

Volmacht.

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling,

FISCOLIE cvba, met zetel te 1770 Liedekerke, Briefveld 20, aan wie de macht verleend wordt om de nodige

formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de B.T.W.-administratie, de

Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Notaris Willem Muyshondt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 05.06.2015, NGL 13.10.2015 15648-0320-010
19/12/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 09.12.2016 16700-0154-010

Coordonnées
ARISTA PLUS ARCHITECTEN- EN INGENIEURSVENNOO…

Adresse
ALSEMBERGSESTEENWEG 839 1653 DWORP

Code postal : 1653
Localité : Dworp
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande