ASSEMBLEE CHRETIENNE DU DIEU VIVANT

Divers


Dénomination : ASSEMBLEE CHRETIENNE DU DIEU VIVANT
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 556.648.356

Publication

28/07/2014
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GELEGD



16 JULI 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel



Griffie



WU!

til

Ondememingsnr : oS6.,e1S.«ISC

Benaming

(voluit) : Assemblée Chrétienne du Dieu Vivant

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel Diestsestraat 133 - 3000 Leuven

Onderwerp akte: OPRICHTINGSAKTE

STATUTEN

- Mambembe Alain,Diestsesteenweg 131, 3010 Kessel-Lo, stichter.

- Mutoka Mbali Muzito Patrick,, Schorenshof 15, 3012 Leuven, stichter.

- Kabanga Badibanga, Tarweschoof 30, 3010 Kessel-Lo, stichter.

- Bitenga Aimé, Brusselsestraat 195, 3010 Kessel-Lo, stichter.

Mathi Ngboko, Diestsesteenweg 131, 3010 Kessel-Lo. stichter.

- Mbundu Mueba, Brusselsestraat 195, 3000 Leuven, stichter.

- D'azote Mayala Bibiche, Jozefstraat 30, 3000 Leuven, stichter.

- Dibinga Jibikilay Bienvenu, jozefstraat 30, 3000 Leuven, stichter.

verklaren op 23/06/2014 een Vereniging zonder Winstoogmerk (hierna "VZW") op te richten overeenkomstig de Belgische Wet van 27 juni 1921, met betrekking tot 'de Verenigingen zonder Winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder Winstoogmerk en de Stichtingen' gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, van 16 januari 2003, van 22 december 2003 en van 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wet").

TITEL I. - Benaming, zetel

Artikel 1. Pe vereniging draagt de naam 'Assemblée Chrétienne du Dieu Vivant" ("vertaald: Christelijke Vergadering van de levende God") conform de wet van 27 juni 1921. Hierna ook de vereniging genoemd.

Art« 2. Oe zetel van de vereniging is gevestigd in de Diestsestraat nr 133 te 3000 Leuven, gerechterlijk arrondissement Vlaams-Brabant. De zetel kan worden overgedragen naar elk ander adres binnen Vlaams-Brabant of binnen het Belgische grondgebied na beslissing van de raad van bestuur.

TITEL Il. - Doel, aard van de vereniging

Art. 3, De "Christelijke Vergadering van de levende God" heeft tot doel:

De verspreiding van het evangelie van Jezus Christus door alle middelen: door het woord, de getuigenis, het preken, de uitoefening van de evangelische eredienst volgens de Bijbel, de publicatie en de verspreiding van de christelijke literatuur.

Het ondersteunen en bijstaan van allen die morele, geestelijke en materiële hulp nodig hebben, ongeacht hun ras of afstamming.

De organisatie van seminaries, conferenties, nationale en internationale gebedsbijeenkomsten en coaching van jongeren en gezinnen in harmonie met de Bijbel.

Art. 4. De vereniging kan alle handelingen uitoefenen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging kan in eigendom of in genot over alle goederen, roerende en onroerende, beschikken voor het verwezenlijken van haar doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOL) 22

TITEL III. - Partners, leden, ontslag

Art. 6. De "Christelijke Vergadering van de levende God" is autonoom, maar werkt mee met andere verenigingen met een gelijkaardig doel.

Art. 6. De vereniging bestaat uit twee soorten leden: gewone leden en sympathiserende leden.

Art. 7. Is gewoon lid elk persoon die voldoet aan de huidige statuten, aan aile activiteiten van de vereniging deelneemt en voorstander van haar ontwikkeling is.

Art 8. Is sympathiserend lid elk persoon die de doelstellingen van de vereniging zoals omschreven in titel Il, artikel 3 onderschrijft.

Art. 9. De gewone leden en sympathisanten zijn vrij om op elk moment uit de vereniging te treden door hun ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur schriftelijk of mondeling in te dienen.

Art. 10. De uitsluiting van een gewoon lid kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

Art. 11. Het ontslagnemende, uitgesloten of overleden lid of rechthebbende, heeft geen enkel recht op het maatschappelijke vermogen van de vereniging.

TITEL IV. - Vermogen

Art 12. De middelen van de vereniging bestaan uit vrijwillige bijdragen, giften en legaten van haar leden of van elke natuurlijke of rechtspersoon die geïnteresseerd is in het doel van de vereniging. Zij kunnen ook voortkomen uit seminaries, conferenties of andere activiteiten en worden gebruikt voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging.

TITEL V - Organen van de vereniging

Art. 13. De vereniging bestaat uit de algemene vergadering en de raad van bestuur.

Art. 14. De algemene vergadering bestaat uit aile gewone leden en sympathisanten. Zij wordt bijeengeroepen en voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij komt ten minste één keer per jaar bijeen.

Art. 15, De algemene vergadering wijzigt de statuten, spreekt de ontbinding van de vereniging uit en keurt jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed.

Art. 16. Alle leden van de algemene vergadering hebben gelijke rechten. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden.

Art. 17. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, gekozen door de algemene vergadering. Art. 18. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art 19. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter. Indien het belang van de vereniging het vereist, kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Art. 20. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien 3/4 van de leden aanwezig zijn. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 21. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan vanwege hun functie en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Art. 22 1. De handtekening wordt toegewezen aan de voorzitter van de raad van bestuur of kan in sommige gevallen speciaal door de voorzitter worden gedelegeerd.

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

2. Het huishoudelijke reglement wordt door de raad van bestuur opgesteld die het door de algemene vergadering laat goedkeuren. Dit reglement regelt aile zaken waarin de statuten niet voorzien, onder meer alles wat betrekking heeft op de interne administratie van de vereniging.

TITEL VI - Rekeningen en begrotingen,

Art.32. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Op deze datum wordt de rekening van het verlopen jaar vastgesteld. De begroting van het volgend jaar wordt ieder jaar opgemaakt op datum van 1 januari Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VII - Duur en ontbinding, bestemming van het erfgoed

Art, 23. De vereniging wordt voor onbeperkte duur opgericht; zij kan op elk moment worden ontbonden.

Art. 24. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de vereniging wordt het erfgoed, na aanzuivering van de schulden, aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de huidige overgedragen.

Art. 25. De wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen blijven onverminderd van toepassing voor alle gevallen waarin niet uitdrukkelijk is voorzien.

TITEL Vill.  Overgangsbepalingen

Art. 26. De algemene vergadering van vandaag heeft als bestuurders aangeduid;

-Mambembe Alain,Diestsesteenweg 131, 3010 kesst-Lo, voorzitter

- Mutoka Mbali Muzito Patrick, Schorenshof 16, 3012 Leuven, secretaris

- Kabanga Badibanga, Tarweschoof 30, 3010 Kessel-Lo, penningmeester

Gedaan te Kessel-Lo, or) 23 06 / 2014.

Op de laatste blz. van Liiik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ASSEMBLEE CHRETIENNE DU DIEU VIVANT

Adresse
DIESTSESTRAAT 133 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande