ATELIER MODISTE

Association sans but lucratif


Dénomination : ATELIER MODISTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.842.916

Publication

18/11/2011
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



" 11176226

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koopbatt

te Leuven, de 0 7 E r, ; , 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : ()Yb 4p . 4.C) .

Benaming

(voluit) : Atelier Modiste vzw

(verkort) : Atelier Modiste

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Platte-Lostraat 184, 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : Oprichting vzw

Atelier Modiste vzw

Statuten

De ondergetekenden,

Broucke Kathleen, Leuvensesteenweg 469, 3370 Boutersem, 2/11/68  Tienen

Decancq Martine, Middelweg 33, 3001 Heverlee, 19/9162 - Roeselare

Ermgodts Lieve, Boststraat 16; 3370 Boutersem, 12/09/61 - Leuven

Vanderveren Anne, Wingestraat 67, 3211 Binkom, 2/12/68 - Leuven

Vanherwegen Lieve, Platte-Lostraat 184, 3010 Kessel-Lo, 17/07/61 - Tienen

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk 1. Benaming, zetel, doel

Art1. De vereniging draagt de naam "Atelier Modiste vzw" en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Platte-Lostraat 184, 3010 Kessel-Lo gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art3. De vereniging heeft als doel door haar werking het behoud van het modistenerfgoed te garanderen en wil borg staan voor een kwaliteitsvolle overdracht van de benodigde kennis en vaardigheden met aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in deze sector. Tevens wenst zij aanverwante kunstambachten te herwaarderen, te beoefenen en te bevorderen en dit ambachtelijke en culturele erfgoed te verspreiden.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk 2. Leden

Art 4. De vereniging bestaat uit werkende en toetredende leden. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie werkende leden bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

C.

r:j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5. Werkende leden

§1.Werkende lid is wie zich door een engagement inzet voor de realisatie van de doelstellingen van de vereniging. Om werkend lid van de vereniging te worden, dient de kandidaat door minstens 2 leden te worden voorgedragen, waarna de algemene vergadering beslist over de aanvaarding met een gewone meerderheid der stemmen. Tegen deze beslissing is geen verhaal mogelijk. Na één jaar kan terug een nieuwe kandidatuur ingediend worden.

§2.Het bestuur kan aan derden de titel van toetredend lid verlenen en stelt hiervoor zelf de voorwaarden vast en bepaalt hun rechten en plichten.

Art. 6. Einde lidmaatschap

§1.Het lidmaatschap eindigt bij overlijden, door ontslag, uitsluiting of niet-betaling van de verschuldigde geldelijke bijdrage voor einde eerste trimester van het werkjaar of tijdens de eerste 3 maanden na aansluiting.

§2A.leder werkend lid kan te allen tijde ontslag geven door een schrijven gericht aan de voorzitter van de vereniging. Dit ontslag gaat in na aanvaarding door de raad van bestuur. De gebeurlijk nog te betalen bijdrage voor het lopend jaar blijft verschuldigd.

§2B. Ieder toetredend lid kan te allen tijde ontslag geven door een schrijven gericht aan de voorzitter van de vereniging. Het reeds betaalde lidgeld zal niet teruggestort worden.

§3. Een lid kan slechts uitgesloten worden door de algemene vergadering. De beslissing moet met de tweederden van de aanwezige stemmen getroffen worden. §4. Een uittredend of uitgesloten lid of hun rechthebbenden kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen ook geen mededeling of afschrift van rekeningen noch van het opmaken van een inventaris verlangen.

Art. 7. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50¬ . Leden die tijdens het werkjaar lid worden, betalen slechts een deel (pro rata) van het lidgeld.

Hoofdstuk 3. Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden van de vereniging en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921. leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 9. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen op uitnodiging van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens 8 dagen vóór de algemene vergadering via een schriftelijk medium (brief, fax, mail, ...) verstuurd en bevatten datum, plaats en agenda van de algemene vergadering.

Art. 10. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste 1 vijfde van de leden van de vereniging. De kennisgeving voor deze buitengewone algemene vergadering gebeurt op analoge wijze als deze voor de reguliere algemene vergadering.

Art. 11. De algemene vergadering kan geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, tenzij anders bepaald in de wet op de vzw's. Bij

gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 12. De beslissingen van de algemene vergadering worden bekendgemaakt door opname in het verslag dat opgestuurd wordt naar alle leden en ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Hoofdstuk 4. Raad van bestuur

Art. 13. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste 3 werkende leden. De leden worden voor een periode van 2 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid der stemmen. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

J

Voorbehouden .1 aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 14. De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en bepaalt hun bevoegdheden.

. Art. 15. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Voor bedragen onder de 500¬ volstaat 1 handtekening en de bankrekening kan niet negatief zijn.

Art. 16. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden, tenzij anders bepaald in de wet op de vzw's. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid, waarbij een vertegenwoordiger echter niet over meer dan één volmacht mag beschikken. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 17. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist op uitnodiging van de voorzitter, met een minimum van tweemaal per jaar. De uitnodigingen worden minstens acht dagen v66r de raad van bestuur verstuurd. De beslissingen van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen die ter inzage liggen in het secretariaat.

Art 18. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van juni 1921.

Hoofdstuk 5. Diversen

Art 19. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar.

Beide worden elk jaar, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, _ onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art 20. Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art 21. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerder vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art 22. Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing. Benoeming van de raad van bestuur

De leden van de vzw Atelier Modiste, samen in algemene vergadering op datum, te Leuven, hebben tot raad van bestuur benoemd:

voorzitter: Vanderveren Anne, Wingestraat 67, 3211 Binkom, 2/12/68  Leuven. secretaris: Vanherwegen Lieve, Platte-Lostraat 184, 3010 Kessel-Lo, 17/07/61  Tienen.

penningmeester: Broucke Kathleen, Leuvensesteenweg 469, 3370 Boutersem, 2111168  Tienen. Opgemaakt te Boutersem op 13-09-2011 in 3 originele exemplaren,

eerYHeeive-N

/367-sTUveaa2

Bijlagen bij het BéIgisch StaátsbTád ÿÿ I8711120I I= Annexes du -Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ATELIER MODISTE

Adresse
PLATTE-LOSTRAAT 184 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande