ATHETYS

Association sans but lucratif


Dénomination : ATHETYS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.260.852

Publication

21/01/2013
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



I 011 11I IIII 11I YI

*13012082*

WILISSE4

9 JAN 2015

Griffie

Ondernemingsnr : d5~

Benaming

(voluit) ATHETYS VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Schaarbeeklei 566 -1800 Vilvoorde

Onderwerp akte : oprichting - benoeming bestuurders en gedelegeerd bestuurder - benoeming secretaris en penningmeester

Op 28 december 2012, zijn samengekomen:

1.De heer Jeroen JANSEN, geboren te Lommel op 21 juli 1977, wonende te 9550 Herzele, aan de Provincieweg 370, N.N. 77.07.21-023.43

2.De heer Joris JANSEN, geboren te Lommel op 10 juni 1979, wonende te 3910 Neerpelt, aan de Tuinwijk 9, N.N. 79.06.10-103.37

3.BVBA @THETYS, met maatschappelijke zetel te 1210 Sint-Joost-Ten-Node, Koningsstraat 239 bus 1.1, daartoe vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de Comm. V. JANSEN, op haar beurt vertegenwoordigd door haar vast vertegenwoordiger Jeroen JANSEN

Teneinde een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder de naam "ATHETYS VZW", in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals laatst gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003, 22 december 2003 en 9 juli 2004, hierna de VZW-wet genoemd.

De vereniging wordt opgericht met de volgende statuten

A. STATUTEN

Artikel 1: naam

De vereniging zal de volgende naam dragen: "ATHETYS VZW'

Artikel 2, duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment worden ontbonden.

Artikel 3: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1800 Vilvoorde, aan de Schaarbeeklei 566.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel mag overgebracht worden naar om het even welk ander gebied ln dezelfde agglomeratie bij besluit

van de raad van bestuur.

Artikel 4: doel

De vereniging heeft tot doel bij te dragen in de beroepsvorming van werknemers en zelfstandigen, teneinde

hen in staat te stellen hun beroepswerkzaamheden op een efficiëntere en veiligere manier te laten uitvoeren,

met respect voor de werkomgeving en collega's op het werk.

De vereniging zal dit doel o.m. nastreven door het organiseren en het deelnemen aan beroepsopleidingen

en -stages.

Bij de oprichting voorziet de vereniging beroepsopleidingen en -stages te organiseren aan personen die

werkzaam zijn in de sector van transport van goederen en personen, logistiek en opslag (mobiele

arbeidsmiddelen, behandelingstoestellen, opleidingen voor en tot vrachtwagen- en buschauffeur, opleidingen

voor bedienden, opleidingen over goederenvervoer en het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg, per

spoor, over zee, per binnenvaart en per luchtvracht). Zij beoogt ook opleidingen te geven aan deze personen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,2

op het vlak van bedrijfsbeheer, marketing en verkoop, omgang met klanten en leveranciers, klachtenbehandeling, alsook allerlei technische aspecten van de bedrijfsvoering.

De vereniging zal tevens personen testen op de beheersing van de kennis omtrent de taken en de technieken die zij beheersen en/of die zij hebben aangeleerd in het kader van de gevolgde opleidingen; zij kan certificaten uitschrijven met betrekking tot de verworven kennis.

De vereniging heeft tevens tot doel het geven van advies aan organisaties met betrekking tot de bovengenoemde domeinen, alsook met betrekking tot de inrichting van de werkplaats en de bedrijfsmiddelen, de veiligheid en, in het algemeen, de aspecten van het bedrijfsbeheer en --organisatie die verband houden met haar doel.

De vereniging kan ook informatie verstrekken, in welke vorm dan ook, over haar doel, haar werking en de opleidingen die zij en andere organisaties die hetzelfde doel nastreven, organiseren.

Artikel 5: leden

De vereniging is samengesteld uit ten minste drie effectieve leden.

Bij de oprichting zijn de stichtende leden de effectieve leden van de vereniging.

Bij beslissing van de raad van bestuur, genomen bij eenvoudige meerderheid, kunnen bijkomende effectieve leden worden aanvaard.

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de effectieve leden wordt vastgesteld op de jaarlijkse algemene vergadering. Deze jaarlijkse bijdrage zal maximaal 200 euro bedragen.

Bij beslissing van de raad van bestuur, genomen bij eenvoudige meerderheid, kunnen ook niet-effectieve leden worden toegelaten tot de vereniging. De niet-effectieve leden zijn leden die ofwel met de vereniging samenwerken in het kader van de realisatie van het doel van de vereniging, ofwel leden die op positieve wijze bijdragen tot de realisatie van het doel van de vereniging.

De niet-effectieve leden hebben geen andere rechten dan deze die hen door de statuten zijn toegewezen. Artikel 6: Uittreding

Leden kunnen hun lidmaatschap van de vereniging op elk ogenblik beëindigen per aangetekende brief, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het ontslag van een effectief lid dient aan de eerstvolgende raad van bestuur te worden voorgelegd en kan niet worden geweigerd dan mits duidelijke omschreven reden(en). indien de vereniging door de beëindiging van het lidmaatschap evenwel minder dan drie effectieve leden zou tellen, heeft het ontslag geen uitwerking zolang er geen vervangend effectief lid is toegetreden tot de vereniging. Deze periode is evenwel beperkt tot zes maanden.

Een ontslagnemend lid is verplicht tot de betaling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend, tenminste als dit ontslag nadien werd aanvaard.

Elk uitgetreden lid is gehouden om binnen de acht dagen na het definitief worden van de uittreding, het register van de leden te ondertekenen. Bij gebreke daarvan zal de ondertekening gebeuren door de voorzitter van de raad van bestuur, in de plaats van het uitgetreden lid.

Artikel 7  Uitsluiting

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene ledenvergadering worden uitgesproken, De beslissing tot uitsluiting dient te worden genomen bij geheime stemming en bij een twee/derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen,

De uitsluiting wordt ingeschreven onder toezicht van de voorzitter van de raad van bestuur en wordt door de voorzitter ondertekend.

De uitsluiting van een niet-effectief lid gebeurt bij beslissing van de raad van bestuur, genomen bij eenvoudige meerderheid.

Artikel 8: rechten leden

Noch een bestaand lid, noch een uitgetreden of uitgesloten lid, noch hun erfopvolgers, noch de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen enig recht doen gelden op het maatschappelijk bezit van de vereniging; zij kunnen noch rekenschap, noch zegellegging, noch inventaris eisen.

Artikel 9; algemene vergadering

De algemene vergadering geniet de bevoegdheden zoals bij wet bepaald.

De algemene vergadering van de leden bestaat uit de effectieve leden.

Alle effectieve leden moeten ten minste acht dagen vaar de ledenvergadering worden opgeroepen. De oproeping is getekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door de secretaris. De oproeping omvat de agenda.

De algemene ledenvergadering wordt gehouden, op datum, uur en plaats in de oproeping bepaald. De ledenvergadering kan slechts beraadslagen over de op de agenda vermelde punten.

Wanneer alle leden aanwezig zijn of geldig zijn vertegenwoordigd, kan van de verplichting tot oproeping worden afgezien.

De beslissingen die genomen zijn met eenparigheid van alle bestaande stemmen zijn rechtsgeldig genomen, zelfs wanneer de bijeenroeping niet op regelmatige wijze is gebeurd.

De ledenvergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige leden. De secretaris maakt de notulen.

Ieder lid heeft het recht op de ledenvergadering aanwezig te zijn en eraan deel te nemen, hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een volmachtdrager van zijn keus, die zelf lid is. Geen enkel lid kan meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

De algemene ledenvergadering kan alleen geldig beraadslagen en beslissingen nemen wanneer tenminste de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

4 c ~ M00 2.2

Elk effectief lid beschikt over één stem.

Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepaling, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Elke stemming omtrent personen zal, op eenvoudig verzoek van een lid, geheim verlopen.

De beslissingen van de algemene ledenvergadering worden opgenomen in notulen die in een bijzonder register worden bijgehouden. Het register van de notulen wordt op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle leden er op eigen kosten kennis kunnen van nemen, echter zonder verplaatsing ervan.

Een niet-lid dat een belang kan aantonen, kan op eigen kosten kennis nemen van het register van de notulen na schriftelijke toestemming te hebben bekomen van de voorzitter van de raad van bestuur,

Kopijen of uittreksels van deze processen-verbaal worden door de voorzitter van de raad van bestuur, de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders ondertekend.

Artikel 10: raad van bestuur

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

De bestuurders worden benoemd door de algemene ledenvergadering voor onbepaalde duur.

De algemene ledenvergadering kan het bestuurdersmandaat herroepen bij beslissing, genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, zonder ingebrekestelling, zonder naleving van enige verbrekingstermijn of betaling van enige vergoeding, en zonder deze beslissing te moeten motiveren.

De raad van bestuur zal in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester benoemen. De functies van secretaris en penningmeester kunnen door één en dezelfde persoon warden uitgeoefend.

De raad van bestuur komt bijeen na oproeping door de voorzitter of door de secretaris, en dit telkens

e wanneer het belang van de vereniging het vereist en telkens wanneer twee bestuurders daarom verzoeken.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op enige andere plaats zoals aangeduid in de oproeping.

De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen en beslissingen nemen indien minstens de helft van zijn leden, waaronder steeds de voorzitter en de secretaris, aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke beslissing van de raad van bestuur wordt bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders genomen, Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen. Indien er slechts twee bestuurders zijn, worden beslissingen genomen met unanimiteit.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in een proces-verbaal dat door de meerderheid van leden wordt ondertekend. Deze processen-verbaal worden ingeschreven of ingeplakt in een daartoe bestemd register. Kopijen of uittreksels hiervan worden door de voorzitter van de raad van bestuur,

e+i door de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders ondertekend.

co Debestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die zij in hun

hoedanigheid van bestuurder van de vereniging zijn aangegaan. De leden van de raad van bestuur zijn slechts

o verantwoordelijk en aansprakelijk voor de verplichtingen welke limitatief bij wet zijn bepaald en welke zich

beperken tot de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 11: Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur

et et aangaat, mogen worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen,

ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

et De bestuurder aan wie de bevoegdheid van het dagelijks bestuur is toegekend, draagt de titel van

et

gedelegeerd bestuurder.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de personen die bevoegd zijn voor het dagelijks bestuur. Indien zij meerdere personen aanduidt die bevoegd zijn voor het dagelijks bestuur zullen deze personen afzonderlijk

" mop bevoegd zijn om de vereniging binnen het kader van het dagelijks bestuur te vertegenwoordigen.

Artikel 12: Boekhouding

Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari van elk jaar om te eindigen op 31 december van hetzelfde jaar.

Elk jaar, op 31 december, sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen boekjaar,

De jaarrekening wordt opgemaakt door de raad van bestuur en wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene ledenvergadering, de jaarvergadering genoemd. Deze vergadering wordt in de regel gehouden op de eerste zondag van de maand april om 11.00 uur.

De vereniging zal zich, voor wat betreft het houden van de boekhouding, het opstellen, goedkeuren en neerleggen van de jaarrekening, de controle van de jaarrekening en het opstellen van een begroting voor komende boekjaren, schikken naar de wettelijke bepalingen.

Artikel 13 -- Gerechtelijke en vrijwillige ontbinding

Zowel de gerechtelijke als de vrijwillige ontbinding van de vereniging gebeurt in de gevallen en volgens de modaliteiten en regels zoals voorzien in de wet.

De goederen en de waarden van de ontbonden vereniging die overblijven na de aanzuivering van het passief, zullen door de vereffenaars worden toegekend aan één of meerdere binnen- of buitenlandse rechtspersonen of instellingen, al dan niet in oprichting, die een gelijkaardig doel hebben, dan wel minstens het doel van deze vereniging benaarstigen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene ledenvergadering die hiertoe beslist heeft twee vereffenaars benoemen, hun machten omschrijven en, na aanzuivering van het passief, beslissen aangaande de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging

Ir' geval van gerechtelijke ontbinding zullen de vereffenaars een algemene ledenvergadering bijeenroepen die zal beslissen over dezelfde punten, zoals in vorige alinea is omschreven.

Artikel 14 -- Toepasselijke wetgeving

Voor alles wat in huidige statuten niet is voorzien blijven de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals laatst gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, alsook de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

B.ALGEMENE BEPALINGEN

Het eerste boekjaar van de vereniging gaat in op heden om te duren tot 31 december 2013.

Worden benoemd tot bestuurders van de vereniging:

1.De heer Jeroen JANSEN, geboren te Lommel op 21 juli 1977, wonende te 9550 Herzele, aan de Provincieweg 370, N.N. 77.07,21-023.43

2.De heer Joris JANSEN, geboren te Lommel op 10 juni 1979, wonende te 3910 Neerpelt, aan de Tuinwijk 9, N.N. 79.06.10-103.37

De heer Jeroen JANSEN wordt tevens aangeduid als voorzitter van de raad van bestuur, de heer Joris JANSEN als secretaris en penningmeester.

De heer Jeroen JANSEN wordt verder belast met het dagelijks bestuur van de vereniging. In die hoedanigheid zal hij de titel van gedelegeerd bestuurder dragen.

De vereniging is van mening dat op basis van de vooruitzichten tijdens de eerstkomende jaren, haar jaarrekening niet onderworpen zal zijn aan de revisorale controle.

De bestuurders geven volmacht aan de BVBA Wyns Consulting, met maatschappelijke zetel te 1760 Roosdaal, Oudebaan 13 en aan de heer Jimmy Wyns om alle nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vereniging bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en voor de publicatie van het uittreksel van de oprichtingsakte in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

" i

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ATHETYS

Adresse
SCHAARBEEKLEI 566 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande