AVIASTOCK

Association sans but lucratif


Dénomination : AVIASTOCK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 464.678.005

Publication

14/03/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r

III I 11ii,11iiiiuii III i u

wtrdigeSid te* ided gilet

neoteïledo#t voie ,lt+aoph;rrtlde?

1iemrtn, á~ «mrFFE~ NlAARi 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 464678005

Benaming --

(voie): AVIASTOCK VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Pastoriestraat 10, 3370 Bouterse;

Onderwerpakte :

Tekst BENOEMING NIEUWE BESTUURSLEDEN

Tijdens de algemene vergadering van 14 februari 2014 werd volgend gestemd :

TREDEN TOE TOT HET BESTUUR

CUYPERS LUDOVICUS Kloosterstraat 109, 3300 Tienen BESTUURDER

HAJEK PATRICK Kneippstraat 103, 3600 Genk BESTUURDER

De raad van bestuur

Vandermeulen Roger voorzitter, Bellemans Gabriel secretaris, Zottos Aldo schatbewaarder,

Theunis Gabriel, Dethier Jan , Hajek Patrick, Cuypers Ludovicus bestuursleden.

Op de laatste blz. van Luik. e, vernielden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

08/01/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

PASTOR1ESTRAAT 10 3370 BOUTERSEM

Onderwerp at:

STATUUT WIJZIGING

Tidens de algemene vergadering van 13/12/2013,

werden volgende nieuwe statuten unaniem goedgekeurd.

Artikel 1.. De vereniging draagt als naam "Aviastock v.z.w.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 3370 Boutersem, Pastoriestraat 10. Gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het promoten en

beoefenen van de U.L.M.-luchtvaart in een sportieve,

recreatieve en kameraadschappelijke sfeer. Zij mag

eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen

bevorderen, zoals: het organiseren van sportieve en

recreatieve evenementen, het beschikbaar stellen van

U.L.M.-stallingsplaatsen. De vereniging beschikt over een

huurgrond met opstalrecht.

Op dit terrein staat een loods met stallingsplaatsen voor maximum 16 ULM

vliegtuigen.

Deze loods is eigendom van de vereniging.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Art.5. Als lid kan tot de vereniging toetreden, eenieder (natuurlijke persoon of rechtspersoon), die doorde raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten. Deze leden krijgen het status van toetredend !id. Ieder lid verbindt zich door zijn toetreding ertoe, deze statuten, het interne reglement en de clausules voor de investeerders en standplaats gebruikers te respecteren.

Op de laatste hiZ van Luik B vermelden ec.to Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoíe)Men) beveend de vereiging, stichtIng ot erganiP,me ten aanzlen van derden te verteqe.niuctordtgen Verso . Naam en handtekening

Neergelegd ter gaie der

Rechtbank van KoophancL

te Leuven, de 2 7 DEC. 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0464 678 005 Benaming

vortlit) AVIASTOCK

(verkert)

Rechtsvorm: VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

LI;r -vervolg

Art. 6. Het totaal aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Het aantal effectieve leden is beperkt tot 16.

De vereniging telt effectieve investerende leden, effectieve leden en toetredende leden.!

De leden die investeerden bij de oprichting van VZW beschikken over een gewaarborgde standplaats in de loods en zijn effectief investerend lid.

De leden die niet investeerden bijbe oprichting van VZW en een standplaats betrekken in de loods zijn "toetredend" lid. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht en kunnen zich kandidaat stellen voor de raad van bestuur.

De toetredende leden hebben geen stemrecht en kunnen geen deel uit maken van de raad van bestuur.

Elk toetredend lid mag zich na minstens drie jaar onafgebroken lidmaatschap kandidaat stellen om effectief lid te worden.

Deze kandidaturen worden vooraf bekend gemaakt en zijn een agenda punt op de eerste algemene vergadering van het maatschappelijk jaar.

Enkel de investerende leden zijn bevoegd om een effectief lid te aanvaarden.

De investerende leden mogen voor deze stemming volmacht geven aan een andere investerend lid of kunnen hun uitdrukkelijke stem overmaken aan de raad van bestuur.

Om als effectief lid aanvaard te worden moet de kandidaat een eenvoudige

meerderheid van de vertegenwoordigde stemmep.krijgen. ," " " -

Indien er meer kandidaten zijn dan beschikbare plaatsen, dan ni de kandidaat met het hoogst aantal stemmen verkozen worden.

MOD. 22

 foor.

behouden

aan hot

Beigisch

Steatsbiad

y

Art.7. De jaarlijkse bijdrage "lidgeld" voor de effectieve leden bedraagt maximum 100 euro, bij de statuut wijziging is deze bijdrage vastgesteld op 26 euro.

De toetredende leden zijn vrijgesteld van deze bijdrage.

De leden die niet investeerden bij de oprichting van VZW en een standplaats betrekken in de loods zijn verplicht deel te nemen in de kosten voor de exploitatie van de loods.

De jaarlijkse bijdrage "exploitatiekosten" bedraagt maximum 800 euro, bij de statuut wijziging is deze bijdrage vastgesteld op 800 euro.

De leden die investeerders in de loods zijn vrijgesteld van deze bijdrage. Onvoorziene en buitengewone onkosten dienen gedragen te worden door aile leden.

Art. 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Elk lid welke zijn bijdrage niet heeft voldaan in de eerste maand van het maatschappelijk jaar, zal een aangetekende schriftelijke aanmaning tot betalen krijgen. Indien aan deze aanmaning geen gevolg wordt gegeven binnen de 14 dagen na verzending zal dit lid aanzien worden als uittredend lid.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nolans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

"- behouden -vervolg MOD. 22

aan het Belgisch Staatsblad



Art. 9. De v.z.w. wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste zeven leden. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering. leder lid met een functie binnen de Raad van Bestuur, en die deze functie wenst te verlaten, dient de raad van bestuur hiervan op de hoogte te brengen door middel van een aangetekend schrijven, en dit prie maanden voorpfgaande aan de datum van ontslag. ledere kandidaat voor de raad van bestuur dient zijn kandidatuur en beoogd mandaat schriftelijk bij de voorzitter van de Raad van Bestuur te laten toekomen. De leden van de raad van bestuur voeren hun mandaat kosteloos uit.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Art. 10. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Indien meerdere kandidaten het mandaat van voorzitter, penningmeester, of secretaris beogen dan zal de algemene vergadering de mandaten toekennen.

De raad van bestuur kan slechts geldig stemmen als er een meerderheid van bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij gelijke stemmingen zal de stem van de voorzitter de doorslag geven. Bij afwezigheid van de voorzitter, zal het oudste lid van de raad van bestuur de vergadering voorzitten. Het samenroepen van de raad van bestuur gebeurt op aanvraag van de voorzitter of op aanvraag van twee leden van de raad van bestuur en dit zo dikwijls als nodig. De verslagen van de vergaderingen van de raad van bestuur worden samengebundeld in een register, bijgehouden door de secretaris en ondertekend door de voorzitter en minstens twee leden. Dit register kan op ieder moment door elk lid geraadpleegd worden, maar niet meegenomen. Derden die hun belang kunnen aantonen hebben eveneens het recht om inzage en of afschrift van de notulen te vragen.

-vdriéenwoorclie deze bu i elke nerechtellike_en buitengerechteliike handeling. De raad van bestuur is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van  diegenen die bij wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekeningen van minstens drie bestuurders. De raad van bestuur heeft alle volmachten om het vooropgestelde doel van de v.z.w. te verwezenlijken. De raad van bestuur bereidt de rekeningen van de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur stelt het agenda op voor de algemene vergadering. Om een statutenwijziging op het agenda te plaatsen moet de raad van bestuur vooreerst aile investeerders die nog deel uit maken van de vereniging schriftelijk in kennis stellen en omstandig de vooropgestelde wijzigingen toelichten. Zij dienen een vergadering te organiseren met de investeerders. Om een statuut wijziging op het agenda te plaatsen dienen minstens twee derde van de investeerders zich akkoord te verklaren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto. Naam en hoedanigheld van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Vers 0 " Naam en handtekening.

-vervolg

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle beschikbare stemgerechtigde leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Een stemgerechtigd !id heeft slechts één stem en kan zich door een ander stemgerechtigd lid laten vertegenwoordigen. Elk stemgerechtigd lid kan slechts één ander stemgerechtigd lid vertegenwoordigen.

Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn bijwet bepaald en omvatten.

MOD. 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

*toot,_ behoudenaan het

Belgisch

Staatsblad

a)het wijzigen van statuten, evenwel kan aan de rechten van de

investeerders niets gewijzigd worden.

b)het ontbinden van de vereniging.

c)de uitsluiting der leden, het definitief uitsluiten tot lidmaatschap wordt beslist met een meerderheid van minstens twee derde van de stemmen van de aanwezige leden; het tijdelijk uitsluiten van een lid gebeurt eveneens door de algemene vergadering met een meerderheid van minstens twee derde van de stemmen van de aanwezige leden; een buitengesloten of uittredend lid kan geen enkele aanspraak maken op het sociaal fonds van de v.z.w. of op een terugbetaling van zijn bijdrage.

d)het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen.

e)het benoemen en afzetten van bestuurders.

f) Opstellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement.

Over een statutenwijziging, of ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer deze uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of

vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen

van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen.

Ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden kan de algemene vergadering op deze tweede vergadering geldig beslissen indien twee derde meerderheid bereikt wordt. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volg_end op de eerste vergadering worde_n_gehoudea._ -Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, of bij voorstel tot ontbinding van de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen.

Ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden kan de algemene vergadering op deze tweede vergadering geldig beslissen indien vier vijfde meerderheid bereikt wordt De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De verslagen van de algemene vergaderingen worden samengebundeld in een register, bijgehouden door de secretaris en ondertekend door de voorzitter en minstens twee leden. Dît register kan op ieder moment door elk lid geraadpleegd worden, maar niet meegenomen. Derden die hun belang kunnen aantonen, hebben eveneens het recht om inzage en/of afschrift van

de notulen te vragen.

Op de laatste brz. Vall LUIK vermemien Remo Nam en uuurJneIu vn ae instrumenterenae notaris, netzij van de persota)rgen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vortegenmordigen

Verso : Naam en handtekening.

Votr- -vervolg MOD. 22

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbrad



Art. 13. De algemene vergadering wordt minstens éénmaal per jaar samengeroepen , dit in de eerste twee maanden van het nieuwe maatschappelijk jaar, en verder zo vaak

de raad van bestuur het nodig acht, of wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt.

De oproeping tot de algemene vergadering gebeurt sariftelijk en per e-mail, en minstens 10 dagen op voorhand.

Samen met de berichtgeving voor de algemene vergadering zal tevens de agenda voor de vergadering worden bekendgemaakt. Elk punt dat schriftelijk door één van de leden

werd voorgedragen, zal behandeld worden.







Art. 14. Het maatschappelijk jaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Ar116. Bij vrijwillige ontbinding van de v.z.w. zal de raad van bestuur, na het voldoen van alle lasten en schulden het netto actief overmaken aan organisaties met een gelijkaardig doel of aan een organisatie met sociaal doel.

Art.16.

De effectieve leden investeerders

Vandermeuten Roger,Vandeberghe Marc,Cuypers Ludo,Theunis

Gabriel,Verheyen Marcel,Gielen Luc, Libert Jacques,Bernaards Pol,

Vandergeete Pierre, Peigneur Francis,

de raad van bestuur

Vandermeulen Roger voorzitter, Bellemans Gabriel secretaris,

Zottos Alfons Penningmeester, Dethier Jan bestuurder, Theunis Gabriel

bestuurder.

Samenstelling van de algemene vergadering:

Bernaards P42_1,Ayi Rei:SI-uclo_Glelenluc_Pelaneurfrates, Theunis Gabriel,

Vandenberghe Marc, Vandergeete Pierre, Vandermeulen Roger, Verheyen

Marcel,

Bellemans Gabriel, Chartier Pol, Dethiers Jan, Smets Gunther, Zottos

Alfons.

Lop de taatste blz. van Les. B vermetden Recto Naam en hoedarseeld van de instrumenterende notarts, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

23/10/2013
ÿþ Mao 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsbia'

( I

I -







Neergt;iep ter grti'Ele fStF

Rschtban'tt van lCoophartde,

t~ Leuven, de 1 tl OKT. 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernerningsnr Benaming 0464.678.005 AVIASTOCK

(voluit):

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel

Onderwerp akte

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

PASTORIESTRAAT 10,

3370 BOUTERSEM

VERANDERING VAN BESTUUR

Tijdens de algemene vergadering van-04 oktober 2013 werd volgend unaniem besloten:

TREDEN UIT BESTUUR:

-Marsoul Lucien Tiensesteenweg 328, 3803 St Truiden

-Cuypers Ludovicus Kloosterstraat 109, 3300 Tienen

-Vandenberghe Marc Middenstraat 51, 3401 Landen

TREDEN TOE TOT HET BESTUUR:

-Bellemans Gabriel Thubenstraat 12, 1820 Melsbroek SECRETARIS -Zottos Alfons Vredestraat 19, 1830 Machelen PENNINGMEESTER -Dethier Jan Hollestraat 25, 3020 Veitem BESTUURSLID

Vandermeulen R. Bellemans G. Zonas A. Theunis G. Dethier T.

Voorzitter Secretaris Penningmeester Bestuursleden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik_5 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
AVIASTOCK

Adresse
PASTORIESTRAAT 10 3370 BOUTERSEM

Code postal : 3370
Localité : BOUTERSEM
Commune : BOUTERSEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande