AVIVA INSURANCE LIMITED

Divers


Dénomination : AVIVA INSURANCE LIMITED
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 840.478.571

Publication

21/05/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 27.03.2014, NGL 14.05.2014 14125-0198-003
27/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 27.03.2013, NGL 22.08.2013 13451-0016-003
10/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 30.03.2012, NGL 02.08.2012 12391-0023-003
04/11/2011
ÿþVlad 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter geld tbr

Rechtbank van Koophandel

teteuven, de

DE GRIFFI!A,

Griffie

" uie ss1 ao*

V[ beha aas Belt Staa

111

Ondernemingsnr : p~Lk., ...

Benaming

(voluit): AVIVA INSURANCE LIMITED

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP NAAR ENGELS RECHT

Zetel : Verenigd Konikrijk :Pitheavlis, Perth, PH2 ONH, Schotland

België: Heelblok 29 te 3300 Tienen

Onderwerp akte : Opening Belgisch bijkantoor

(uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur van 17 juni 2011)

Om de Overdracht te vergemakkelijken wordt voorgesteld dat de Vennootschap (Al) een filiaal in België. vestigt ter behartiging van de zakelijke belangen van Aviva Insurance UK Limited in België, die volgens de: Regeling naar de Vennootschap zal worden overgedragen. Het is noodzakelijk dat de Vennootschap vóór de'' ingangsdatum een Belgisch filiaal vestigt om de vereiste administratieve zaken te voltooien. Het filiaal wordt; lokaal beheerd door een agent met een volmacht ("de Volmacht") om o.a. de bankrekeningen te beheren.

Na zorgvuldige overweging WERD BESLOTEN DAT :

" De vestiging van een filiaal van de Vennootschap in België wordt en hierbij is goedgekeurd;

" De Volmacht wordt en is hierbij goedgekeurd; en

" elke bestuurder, de secretaris van de Vennootschap, elke gevolmachtigde wordt en is hierbij volledige bevoegdheid verleend om namens de Vennootschap at soortgelijke documenten, inclusief de Volmacht, goed te' keuren, uit te voeren en te laten uitvoeren en realiseren ondanks het feit dat de Volmacht de machtiging om de bankrekeningen te beheren en handelingen en zaken omvat die nodig of wenselijk kunnen zijn om ze te laten goedkeuren, uit te voeren en te realiseren, met ais doel de vestiging van een filiaal van de Vennootschap in België.

(uittreksel uit de notulen van de akte tot volmacht van '18 juli 2011)

De onderhavige akte is verleden op deze 18e dag van juli 2011 door Aviva insurance Limited, met het ingeschreven kantooradres te Pitheavlis, Perth, Schotland PH2 ONH (hierna: 'de Vennootschap')

EN AANMERKING NEMENDE DAT de Vennootschap een Volmacht wenst te verlenen ten gunste van Jean Pierre Massart, wonende te Heelblok 29, 3300 Tienen in België (hierna: 'de Wettelijke Vertegenwoordiger') om als haar Wettelijke Vertegenwoordiger, tussenpersoon en belangenbehartiger in België op te treden.

IN DE ONDERHAVIGE AKTE wordt het navolgende vastgelegd:

1.De Vennootschap benoemt hierbij met ingang van 1 januari 2011 de Wettelijke Vertegenwoordiger om als haar getrouwe en rechtmatige Wettelijke Vertegenwoordiger, tussenpersoon en belangenbehartiger in België. (hierna: 'het Gebied') op te treden en om in verband daarmee alle zaken te doen en handelingen te verrichten met betrekking tot een behoorlijke vervulling van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten van de Vennootschap in het Gebied en met name om alle mogelijke zaken te doen en handelingen te verrichten die hieronder zijn omschreven, met name:

a)Het openen en vestigen in het Gebied van een bijkantoor voor de zakelijke transacties van de Vennootschap en alles te ondernemen dat daartoe noodzakelijk of bevorderlijk kan zijn waaronder, maar niet beperkt tot, het verkrijgen van een lease of huurovereenkomst voor kantoorruimte om zodoende dergelijke bijkantoren of kantoren aan te houden en het in dienst nemen, schorsen of ontslaan van verzekeringsagenten, managers of kantoorpersoneel op zodanige voorwaarden als de Wettelijke Vertegenwoordiger geschikt mocht achten.

Op de laatste biz. van Luik B verwerden : Recto : Naam en haedansaheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

lerso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

b)Het openen of sluiten van eventuele rekeningen bij enige bank of banken in het Gebied op naam van de Vennootschap, behoudens eventuele kennisgeving die door de Vennootschap eventueel aan de bank of banken mocht worden verstuurd, het op alle normale wijzen gebruiken van dergelijke rekeningen of op een reeds geopende rekening mits voormelde Wettelijke Vertegenwoordiger op deze rekeningen behalve met de schriftelijke toestemming van de Vennootschap niet het krediet overschrijdt en geen enkele plaatsvervanger of plaatsvervangers die op grond van dit stuk wordt/worden aangesteld mag/mogen in geen enkel geval het krediet van een dergelijke rekening overschrijden boven het limiet waartoe de Wettelijke Vertegenwoordiger met de schriftelijke toestemming van de Vennootschap is geautoriseerd.

c)Het ondertekenen, trekken, onderschrijven, aanvaarden en handelen in wissels, orders, bankcheques of andere cheques, promesses, handelspapieren en andere waardepapieren van soortgelijke aard in het Gebied en het kennis geven van het niet honoreren van cheques, wissels, orders, handelspapieren en promesses in het Gebied.

d)Het namens de Vennootschap aangaan van transacties inzake alle verzekeringscategorieën die momenteel door de Vennootschap in België worden aanvaard en om in verband daarmee alle handelingen te verrichten en dingen te doen die zijn vereist om die transacties naar behoren te sluiten.

e)Het voldoen aan de vereisten van het recht van het Gebied met betrekking tot besloten vennootschappen en om namens de Vennootschap alle vereisten uit te voeren en verplichtingen te vervullen die aan de Vennootschap rechtens worden opgelegd; met name het namens de Vennootschap aanvaarden van de betekening van processtukken en kennisgevingen die aan de Vennootschap moeten worden betekend.

f)Het ontvangen van premies met betrekking tot door de Vennootschap in het Gebied aanvaarde verzekeringen en het geven, verlenen, ondertekenen en effectueren van alle toereikende kwitanties, betalingen and andere kwijtingen voor die premies en om in dergelijke kwitanties, betalingen, kwijtingen of anderszins de Vennootschap aan voormelde verzekeringen te binden.

g)Het betalen van alle claims en het schikken of het aangaan van dadingen inzake welke rekeningen, geschillen of berekeningen ook in het Gebied waarin de Vennootschap hierna een belang of interesse zal of kan hebben; en. het betalen of ontvangen van het verschuldigde bedrag.

h)Het vragen of verlangen en het aanbrengen en instellen van acties, rechtsvorderingen, rechtszaken of andere procedures in enige rechterlijk college in het Gebied voor het verweer tegen enige claim en voor het verhaal van schade, voor schulden of geldbedragen, een recht, eigendomsrecht, belang, eigendom, claim, kwestie of zaak hoegenaamd ook die momenteel of hierna verschuldigd of opeisbaar worden of die op welke wijze ook aan de Vennootschap toebehoren of waartoe de Vennootschap wegens subrogatie of anderszins gerechtigd is of op welke grond ook; en het aangaan van een dading inzake dergelijke acties, rechtsvorderingen of andere procedures, het schikken of intrekken daarvan of de niet-ontvankelijk daarvan te verklaren of daarvan af te zien en om met betrekking daartoe ontheffingen en vrijwaringen te verstrekken.

i)Het onderwerpen aan arbitrage in het Gebied van welke kwestie ook waarbij de Vennootschap op welke wijze ook een belang heeft of hierna kan hebben en het voeren van dergelijke arbitrages, verplichtingen en aktes tot onderwerping of verwijzing daartoe en het toestemmen in alle regulering van rechtelijke colleges of rechterlijke beschikkingen met betrekking tot een dergelijke onderwerping aan of verwijzing naar arbitrage.

j)Het verschijnen en verweer voeren in, schikken of aangaan van een dading inzake welke actie, rechtsvordering of andere procedure ook die thans of hierna in het Gebied tegen de Vennootschap of tegen enige door de Vennootschap verzekerde persoon, onderneming of rechtspersoon is of zal worden ingesteld in enig rechtelijk college of bij enige arbiter of arbiters en het weigeren en tegenspreken van de betaling van een bedrag of geldbedragen of nakoming aan of vervulling van enige claim of vordering of anderszins.

k)Het instellen van alle noodzakelijke procedures om bewarend beslag, overdracht of executie of liquidatie van de boedel van enige persoon of onderneming af te dwingen tegen wie of tegen welke the Vennootschap momenteel of hierna in het Gebied enige claim heeft of mocht hebben.

1)I-let afleggen in het Gebied van een verklaring of onder ede afgelegde verklaring ten bewijze van enige kwestie of van enige schuld die verschuldigd is of waarvan wordt gesteld dat deze aan de Vennootschap verschuldigd is in enige procedure die is ingesteld of hierna wordt ingesteld door of tegen enige persoon op grond van enige wet of verordening met betrekking tot faillissement of voor de ontlasting of anderszins van insolvente debiteuren of de liquidatie van ondernemingen en het bijwonen van alle vergaderingen van aandeelhouders of van crediteuren op grond van een dergelijke procedure en het voorstellen, ondersteunen of stemmen voor of tegen een besluit in een dergelijke vergadering en het daartoe benoemen van speciale of algemene gemachtigden en in het algemeen het handelen voor de Vennootschap in alle procedures op grond van de bepalingen van welke wetten of verordeningen inzake vennootschappen ook of anderszins vanwege faillissement, vereffening, afspraak of schikking die mochten worden ingesteld tegen of ter verlichting van enige debiteur van de Vennootschap en het ontvangen van dividenden met betrekking daartoe.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

m)Het verzekeren en annuleren van verzekeringen met betrekking tot alle gebouwen of eigendommen van welke verzekerbare aard ook die aan de Vennootschap zijn geleast of waarin the Vennootschap een belang mocht hebben in het Gebied.

n)Het ondertekenen en overhandigen, passeren en aanvaarden, registreren of laten registreren van alle akten, eigendomsoverdrachtaktes, cessies, overdrachten, hypotheken, verzekeringen, kwijtingen, convenants, contracten en overeenkomsten, memorandums, kopieën van registratie van aktes en minuten bij akte of anderszins en van alle garanties, verplichtingen, zekerheden, toezeggingen, kwitanties en andere minuten en het doen van alle dingen en zaken en het verrichten van alle handelingen die noodzakelijk of bevorderlijk mochten zijn om enige van de voormelde doelstellingen te realiseren.

o)Het vertegenwoordigen van de Vennootschap in haar contacten met het openbaar gezag en de toezichthouders in het Gebied.

2.0m de verschillende voornoemde zaken en handelingen beter en effectiever te doen, te bewerkstelligen, uit te voeren en te vervullen, kan de Wettelijke Vertegenwoordiger op gezette tijden, na eerst een schriftelijke kennisgeving aan de Vennootschap te hebben gestuurd, zodanige persoon of personen als zijn plaatsvervanger of plaatsvervangers benoemen als de Wettelijke Vertegenwoordiger geschikt mocht achten om alle of enige dergelijke bevoegdheden, zaken en handelingen als voormeld uit te oefenen en te verrichten behalve de bevoegdheid tot plaatsvervanging en het naar eigen goeddunken herroepen van een dergelijke plaatsvervanging.

3.De Vennootschap zegt toe dat de onderhavige Volmacht en alle handelingen tot plaatsvervanging op grond hiervan volledig van kracht zullen blijven totdat de herroeping daarvan door de Wettelijke Vertegenwoordiger of enige plaatsvervanger of plaatsvervangers die onder hem staan zal/zullen zijn ontvangen en de bevoegdheid van de Vennootschap om in het Gebied enige bankrekeningen aan te houden die hierbij is verleend, kan worden herroepen in een kennisgeving ondertekend door enige directeur of tekenbevoegde van de Vennootschap.

4.De Vennootschap verklaart dat enige herroeping die aan een dergelijke plaatsvervanger moet worden gestuurd, kan worden getuurd door voormelde Wettelijke Vertegenwoordiger of door enige directeur of tekenbevoegde van de Vennootschap.

5.Bovendien zegt de Vennootschap toe dat zij hierbij overeenkomst om te allen tijde alle mogelijke zaken te bekrachtigen en te bevestigen, die de Wettelijke Vertegenwoordiger of enige onder hem optredende plaatsvervanger of plaatsvervangers krachtens het onderhavige rechtens verricht(en) of laat/laten verrichten, behoudens" alles wat hierboven in strijd daarmee is bepaald.

6.De onderhavige volmacht is onderworpen aan het recht van Engeland en Wales. (uittreksel uit de verklaring van de wettelijke vertegenwoordiger van 10 oktober 2011) VERKLARING VAN DE WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGER

Ondergetekende, Massart Jean  Pierre, wonende Heelblok 29 te Tienen en in de hoedanigheid als wettelijke vertegenwoordiger, verklaart hierbij dat hij, krachtens volmacht verleend, per 15 november 2011 een Belgisch bijhuis opricht van de vennootschap AVIVA Insurance Limited , gevestigd te Pitheavlis , Perth, Scotland PH2ONH.

Het adres van het Belgisch Bijhuis is Heelblok 29 te 3300 Tienen.

De activiteiten van het bijhuis zijn verzekerings- en herverzekeringsverrichtingen in takken waarvoor de moedervennootschap de nodige onderschrijvingslicenties bezit, verleend door haar toezichthouder ( F.S.A.)

(uittreksel uit de notulen van de gecoordineerde statuten)

STATUTEN van AVIVA INSURANCE LIMITED

TER INLEIDING

1. Interpretatie

1.1Tenzij uit de context het tegendeel blijkt, hebben in deze statuten de volgende termen de nevenstaande

betekenis:

'Wet' betekent de Britse Vennootschapswet van 2006 (Companies Act 2006);

'statuten' betekent de statuten van de Vennootschap;

'hele dagen' betekent met betrekking tot de opzeggingsperiode die periode waarbij de dag waarop de

opzegging plaatsvindt of wordt geacht plaats te hebben gevonden en de dag waartegen de opzegging geldt of

waarop het rechtsgevolg heeft, niet zijn inbegrepen.

'uitgevoerd' betekent elke wijze van uitvoering;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

'groepsmaatschappij' betekent een dochteronderneming of moederonderneming van de Vennootschap of een dochteronderneming van enige moederonderneming van de Vennootschap;

'houder betekent met betrekking tot een aandeel de aandeelhouder wiens naam is opgenomen in het aandeelhoudersregister als de houder van dat aandeel;

'schriftelijk' betekent in papiervorm of, voorzover op grond van de Wet toegestaan, in enige andere vorm; 'kantoor betekent het ingeschreven kantooradres van de Vennootschap;

'bevoegd persoon' betekent iemand die aandeelhouder van de Vennootschap is, iemand die op grond van art. 323 van de Wet bevoegd is om met betrekking tot een vergadering als vertegenwoordiger van de rechtspersoon op te treden of iemand die met betrekking tot een vergadering als gevolmachtigde van een aandeelhouder is benoemd;

'zegel' betekent het gewone zegel van de Vennootschap;

'secretaris' betekent de (eventuele) secretaris van de Vennootschap of iemand anders die is benoemd om de functie van de secretaris van de Vennootschap te vervullen met inbegrip van een gezamenlijke, assistent- of adjunct-secretaris; en

'Verenigd Koninkrijk' betekent Groot Brittannië en Noord-Ierland.

1.2Tenzij anderszins uit de tekst blijkt, zullen woorden en uitdrukkingen waaraan door de Wet een bepaalde betekenis is toegekend, zoals deze van kracht was toen de statuten werden goedgekeurd, dezelfde betekenis in de statuten hebben behalve waar het woord of de uitdrukking anders in de statuten wordt gedefinieerd.

1.3lndien in een gewoon besluit van de Vennootschap is gesteld dat het is vereist voor enig doel, zal een buitengewoon besluit eveneens voor dat doel geldig zijn.

1.4Verwijzingen naar enige wetsbepaling of wet omvatten alle wijzigingen daarvan en alle daarop gebaseerde maatregelen (met of zonder wijzigingen) en alle op grond daarvan vastgestelde lagere wetgeving, in elk bepaald geval wanneer zij alsdan van kracht zijn. Dit artikel tast niet de interpretatie van artikel 1.2 aan.

1.5Een aandeelhouder is op een vergadering 'aanwezig' indien de aandeelhouder (ingeval van een natuurlijk persoon) de vergadering persoonlijk bijwoont of als de aandeelhouder (ingeval van een rechtspersoon) deze bijwoont via haar naar behoren bevoegde vertegenwoordiger die daar persoonlijk aanwezig is of als de aandeelhouder deze bijwoont via zijn of haar naar behoren benoemde gevolmachtigde die daar in persoon aanwezig is.

1.6Het grondbeginsel van de ejusdem generis, interpretatie (volgens de wet) is niet van toepassing. Dienovereenkomstig zullen algemene woorden niet restrictief worden uitgelegd vanwege het feit dat ze voorafgegaan of gevolgd worden door woorden die een bepaalde soort handelingen, zaken of dingen aanduiden of door voorbeelden die onder de betekenis van de algemene woorden vallen.

1.7De kopjes van de statuten hebben geen effect op de interpretatie of uitleg daarvan.

2.Modelstatuten of -bepalingen zijn niet van toepassing

Modelstatuten of -bepalingen vervat in welke wet of lagere wetgeving ook met inbegrip van de bepalingen vervat in Tabel A in de bijlage bij de Britse vennootschapsregelgeving (Tabel A t/m F) van 1985 zijn als de regulering of statuten van de Vennootschap niet van toepassing.

AANSPRAKELIJKHEID VAN AANDEELHOUDERS

3.Beperkte aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de aandeelhouders van de Vennootschap is beperkt tot het eventuele niet-volgestorte bedrag op de aandelen die zij houden.

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

4.Status van besloten vennootschap

De Vennootschap is een besloten aandelenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid en daarom is elke aanbieding aan het algemene publiek om op aandelen of obligaties van de vennootschap in te schrijven, verboden.

AANDELENKAPITAAL

5.Voorkeursrechten

De artikelen 561 en 562 van de Wet inzake voorkeursrechten zijn niet van toepassing op een toewijzing van de aandelen van de vennootschap.

6.8evoegdheid om rechten aan aandelen te verbinden

Behoudens de Wet en zonder af te doen aan eventuele rechten die aan eventuele bestaande aandelen zijn verbonden, kan elk aandeel worden uitgegeven met zodanige rechten of beperkingen als de Vennootschap op grond van een gewoon besluit mocht bepalen.

7.Afkoopbare aandelen

Behoudens de Wet kunnen de bestuurders de voorwaarden, bepalingen en de wijze van aflossing van eventuele aflosbare aandelen vaststellen.

8.Afsluitprovisie

De Vennootschap kan de door de Wet toegestane bevoegdheid tot het betalen van afsluitprovisie uitoefenen. Behoudens de Wet kan een dergelijke afsluitprovisie worden voldaan door betaling in contanten of door de toewijzing van volledig betaalde of gedeeltelijk betaalde aandelen of gedeeltelijk op de ene manier en gedeeltelijk op de andere manier.

9.Trusts niet erkend

Behalve indien dit rechtens is vereist, zal niemand door de vennootschap worden erkend als houder van enig aandeel in trust en (tenzij anderszins door de statuten of rechtens bepaald) zal de Vennootschap niet zijn gebonden door of enig belang erkennen in enig aandeel behalve een absoluut recht van de houder tot dat volledige aandeel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

' AANDEELBEWIJZEN

10.Recht op certificering

Elke aandeelhouder zal op het moment dat hij houder van enige aandelen wordt, het recht hebben om gratis een aandeelbewijs voor alle door hem gehouden aandelen van elke categorie (en bij overdracht van een deel van zijn aandelenbezit van enige categorie, een aandeelbewijs voor het saldo van een dergelijk aandelenbezit) te ontvangen ofwel verschillende bewijzen ieder voor een of meerdere van zijn aandelen bij betaling voor elk aandeelbewijs na de eerste betaling van een dergelijk redelijk bedrag als de bestuurders mochten bepalen. Elk aandeelbewijs wordt uitgegeven met het daarop aangebrachte ofwel gedrukte zegel of zal worden ondertekend door twee bestuurders van de Vennootschap of door een bestuurder en de secretaris van de Vennootschap of door een bestuurder in aanwezigheid van een getuige die zijn handtekening bekrachtigt of wordt uitgegeven op een zodanige andere wijze als de bestuurders mochten goedkeuren en moet het aantal, de categorie en (eventuele) onderscheidende nummers van de aandelen waarop het bewijs van toepassing is, aangeven alsmede het bedrag of de respectievelijke bedragen die daarop zijn gestort. De Vennootschap is niet verplicht tot uitgifte van meer dan een aandeelbewijs voor aandelen die gezamenlijk door verschillende personen worden gehouden en de afgifte van een aandeelbewijs aan één gezamenlijke houder geldt als voldoende afgifte aan alle gezamenlijke houders.

11.Vervangend aandeelbewijs

Als een aandeelbewijs is beschadigd, versleten, verloren of vernietigd dan kan het worden vervangen op zodanige (eventuele) voorwaarden wat betreft bewijs, schadeloosstelling en betaling van de redelijkerwijze door de Vennootschap gemaakte kosten voor onderzoek van het bewijs als de bestuurders mochten bepalen maar voor het overige gratis en (in geval van beschadiging of slijtage) onder overlegging van het oorspronkelijke aandeelbewijs.

RETENTIERECHT

12.Retentierecht van de Vennootschap op niet-volgestorte aandelen

De Vennootschap heeft een eerste en hoogste retentierecht op elk aandeel (niet zijnde een volgestort aandeel) voor aile bedragen (welke alsdan al of niet uitstaan) die verschuldigd zijn op een vast tijdstip of waarvan volstorting op dat aandeel wordt verlangd. De bestuurders kunnen op elk moment verklaren dat een aandeel gèheel of gedeeltelijk wordt uitgesloten van de bepalingen van dit artikel. Het retentierecht van de Vennootschap op een aandeel beslaat elk bedrag dat met betrekking daartoe verschuldigd is.

13.Tenuitvoerlegging van retentierecht door verkoop

De Vennootschap kan alle aandelen waarop de Vennootschap een retentierecht heeft verkopen op een zodanige wijze als de bestuurders mochten bepalen indien een bedrag met betrekking waartoe het retentierecht bestaat alsdan verschuldigd is en niet binnen veertien hele dagen nadat de houder van het aandeel of de persoon die daarop recht heeft als gevolg van het overlijden of het faillissement van de houder is aangemaand om te betalen dit bedrag betaalt met opgave dat indien aan deze aanmaning geen gehoor wordt gegeven, de aandelen kunnen worden verkocht.

14.Procedure bij overdracht

Door aan een verkoop uitvoering te geven kunnen bestuurders iemand de bevoegdheid geven een akte tot overdracht van de aandelen te effectueren welke aandelen zijn verkocht aan of overeenkomstig de aanwijzingen van de koper. Het eigendomsrecht van de verkrijger van de aandelen wordt niet aangetast door eventuele onregelmatigheden in of de ongeldigheid van de procedure met betrekking tot de verkoop.

15.Aanwending van de opbrengst van de verkoop

De netto opbrengst, na betaling van kosten, wordt aangewend als betaling van dat deel van het bedrag waarvoor het retentierecht bestaat als alsdan verschuldigd is en een eventueel overschot zal (na overlegging aan de Vennootschap van het aandeelbewijs voor de verkochte aandelen voor annulering daarvan en behoudens een identiek retentierecht voor eventuele bedragen die alsdan niet verschuldigd zijn zoals dat retentierecht bestond op de aandelen voordat ze werden verkocht) worden uitbetaald aan degene die op de datum van de verkoop tot de aandelen is gerechtigd.

OPROEP TOT STORTING OP AANDELEN EN VERBEURING

16.Oproepen tot storting

Volgens de toewijzingsvoorwaarden kunnen de bestuurders de aandeelhouders oproepen tot storting op elk nog niet volgestort aandeel in hun bezit (ten aanzien van de nominale waarde of de agio daarvan) en elke aandeelhouder moet (behoudens een voorafgaande aankondiging van minstens 14 hele dagen met opgave wanneer en waar betaling dient plaats te vinden) aan de Vennootschap het op de aankondiging aangegeven bedrag tot storting op zijn aandelen betalen. De oproep tot storting kan in termijnen plaatsvinden. Voordat de Vennootschap enig bedrag als gevolg van deze stortingsoproep ontvangt, kan zij deze geheel of gedeeltelijk intrekken en een oproep tot storting geheel of gedeeltelijk uitstellen. Iemand die een oproep tot storting ontvangt, blijft verplicht aan de aan hem gestuurde oproepen tot storting gevolg te geven ondanks de daaropvolgende overdracht van de aandelen met betrekking waartoe deze oproep plaatsvond.

17.Moment van oproep tot storting

Een oproep tot storting wordt geacht te zijn gedaan op het moment dat het besluit van de bestuurders waarin de bevoegdheid tot de oproep is genomen.

18.Gemeenschappelijke aandeelhouders

De gemeenschappelijke aandeelhouders van een aandeel zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van alle oproepen tot storting met betrekking tot het aandeel.

19.Rente van oproepen tot storting.

Als een, oproep tot storting onbetaald blijft nadat deze opeisbaar is geworden, moet de persoon die deze storting verschuldigd is rente over het onbetaald gebleven bedrag betalen vanaf de dag dat dit bedrag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

opeisbaar is geworden tot de dag van volledige voldoening tegen een percentage, vastgesteld in de toewijzingsvoorwaarden van het aandeel of in the aankondiging van de oproep tot storting of, indien er geen percentage is vastgesteld, vijf procent per jaar, maar de bestuurders kunnen geheel of gedeeltelijk afstand doen van de betaling van de rente.

20.Bij toewijzing verschuldigde bedragen beschouwd als oproepen tot storting

Een bedrag verschuldigd met betrekking tot een toegewezen aandeel of op een vaste datum, ofwel met betrekking tot de nominale waarde of agio of als een termijnbetaling op een oproep tot storting, wordt beschouwd als een oproep tot storting, en als het bedrag niet op de vervaldag betaald is, zullen alle bepalingen van de statuten van toepassing zijn alsof dat bedrag opeisbaar werd vanwege een oproep tot storting.

21.Bevoegdheid tot differentiatie

De bestuurders mogen volgens de toewijzingsvoorwaarden afspraken maken over de uitgifte van aandelen waarvan de bedragen en tijdstippen van betaling van de oproepen tot storting tussen de aandeelhouders kunnen verschillen.

22.Kennisgeving bij niet-storting

Indien geen gevolg wordt gegeven aan een oproep tot storting nadat deze opeisbaar is geworden, kunnen de bestuurders aan degene die het bedrag verschuldigd is een aanmaning sturen waarbij betaling minstens binnen veertien hele dagen van het onbetaalde bedrag samen met de eventuele daarvan opgelopen rente wordt gevorderd. De aanmaning moet de plaats vermelden waar betaling dient plaats te vinden en dient tevens te vermelden dat indien geen gevolg aan de aanmaning wordt gegeven, de aandelen met betrekking waartoe de oproep tot storting werd gedaan, kunnen worden verbeurd.

23.Verbeuring wegens niet-nakoming

Indien niet aan de aanmaning wordt voldaan, kan elk aandeel met betrekking waartoe deze werd verstuurd, worden verbeurd vôôr de in de aanmaning gevorderde betaling, zulks krachtens een besluit van de bestuurders en de verbeuring zal betrekking hebben op alle dividenden of andere gelden die met betrekking tot de verbeurde aandelen verschuldigd zijn en die niet vóór de verbeuring zijn uitbetaald.

24.Afhandeling van verbeurde aandelen

Behoudens de Wet kan een verbeurd aandeel worden verkocht, opnieuw worden toegewezen of er kan anderszins daarover worden beschikt op zodanige voorwaarden en op een zodanige wijze die de bestuurders mochten bepalen ofwel aan de persoon die vôôr de verbeuring de houder ervan was of aan iemand anders en de verbeuring kan op elk moment vôôr de verkoop, hertoewijzing of andere beschikking worden herroepen op zodanige voorwaarden die de bestuurders geschikt mochten achten. Indien voor de afhandeling van een verbeurd aandeel dit aandeel aan iemand moet worden overgedragen, kunnen de bestuurders iemand machtigen om een overdrachtsakte aan die persoon op te stellen.

25.Ondanks verbeuring te betalen achterstand

Iemand wiens aandelen zijn verbeurd, is niet langer aandeelhouder met betrekking tot die aandelen en dient het aandeelbewijs van de verbeurde aandelen voor annulering aan de vennootschap te overhandigen maar blijft aansprakelijk jegens de Vennootschap voor alle bedragen die op de datum van verbeuring door hem alsdan met betrekking tot die aandelen aan de Vennootschap verschuldigd waren plus rente met een percentage waarmee rente over die bedragen vóór de verbeuring verschuldigd was of, indien geen rente aldus verschuldigd was, vijf procent per jaar vanaf de datum van verbeuring tot de voldoening maar de bestuurders kunnen geheel of gedeeltelijk afstand doen van betaling of betaling afdwingen zonder enige vergoeding voor de waarde van de aandelen op het moment van verbeuring of voor enige tegenprestatie die uit de overdracht daarvan is ontvangen.

26.Bewijs van verbeuring

Een wettelijke verklaring van een bestuurder of de secretaris dat een aandeel op een bepaalde datum is verbeurd, levert voldoende bewijs op van de daarin opgenomen feiten jegens alle personen die stellen dat zij recht op het aandeel hebben en de verklaring zal (behoudens de tenuitvoerlegging van een akte van overdracht, indien vereist) als een goed eigendomsbewijs van de aandelen gelden en degene aan wie het aandeel is overgedragen zal niet verplicht zijn om toe te zien op de toepassing van de eventuele tegenprestatie en evenmin zal zijn eigendomsrecht op het aandeel worden aangetast door een eventuele onregelmatigheid in of ongeldigheid van de procedures met betrekking tot de verbeuring of overdracht van het aandeel.

OVERDRACHT VAN AANDELEN

27.Wijzé van overdracht

De overdrachtsakte van een aandeel kan worden opgesteld in elke gebruikelijke vorm of elke andere vorm die de bestuurders mochten goedkeuren en moet worden geëffectueerd door of namens de vervreemder en, tenzij het aandeel volledig is volgestort, door of namens de verkrijger.

28.Recht op weigering van registratie

De bestuurders kunnen volstrekt naar eigen inzicht weigeren om de overdracht van een aandeel aan iemand te registreren, ongeacht of het een al of niet volgestort aandeel betreft of een aandeel dat de vennootschap onder retentie heeft.

29.Procedure bij weigering tot registratie

Indien de bestuurders weigeren om de overdracht van een aandeel te registreren, moeten zij zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen twee maanden na de datum waarop de overdracht bij de vennootschap was ingediend, aan de vervreemden een kennisgeving van de weigering sturen tezamen met hun redenen daarvoor.

30.Geen registratievergoeding

Voor de registratie van enige overdrachtsakte of ander document met betrekking tot het eigendomsrecht van enig aandeel of die dit eigendomsrecht treffen, wordt geen vergoeding in rekening gebracht.

31.Bewaring van overdrachtsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

` De Vennootschap heeft het recht om elke overdrachtsakte die is geregistreerd te bewaren maar een overdrachtsakte waarvan de bestuurders de registratie hebben geweigerd, zal bij de kennisgeving van weigering worden geretourneerd aan degene die hem heeft ingediend.

OVERGANG VAN AANDELEN

32.Bij overlijden

Indien een aandeelhouder overlijdt, zullen de overlevende of overlevenden indien hij een gemeenschappelijke houder was, en zijn persoonlijke vertegenwoordigers indien hij een individuele aandeelhouder of de enige overlevende van gemeenschappelijke aandeelhouders was, de enige personen zijn die de vennootschap zal erkennen als gerechtigden op zijn belang; maar geen enkele bepaling in de statuten zal de nalatenschap van een overleden aandeelhouder ontslaan van enige aansprakelijkheid met betrekking tot enig aandeel dat gemeenschappelijk door hen werd gehouden.

33.Keuze van persoon gerechtigd tot overgang

Iemand die als gevolg van het overlijden of het faillissement van een aandeelhouder recht op een aandeel krijgt, kan nadat zodanig bewijs wordt overgelegd als de bestuurders naar behoren mochten verlangen, verkiezen om ofwel de houder van het aandeel te worden of om een ander door hem benoemde persoon als verkrijger te laten registreren. Als hij verkiest om de houder te worden, dan moet hij de Vennootschap daarvan in kennis stellen. Als hij verkiest om iemand anders te laten registreren, dient hij een akte tot overdracht van het aandeel aan die persoon te effectueren. Alle artikelen met betrekking tot de overdracht van aandelen zijn van toepassing op de kennisgeving of akte van overdracht alsof het een door de aandeelhouder geëffectueerde overdrachtsakte was en het overlijden of het faillissement niet had plaatsgevonden

34.Rechten bij overgang

Iemand die recht op een aandeel krijgt als gevolg van het overlijden of het faillissement van een aandeelhouder zal die rechten hebben waartoe hij gerechtigd zou zijn als hij de houder van het aandeel was geweest, behalve dat hij, voordat hij als de houder van het aandeel is geregistreerd, niet met betrekking daartoe het recht zal hebben om enige vergadering van de vennootschap of in een afzonderlijke vergadering van de houders van elke categorie aandelen van de Vennootschapbij bij fe wonen of daarin te stemmen.

ONDERAANDELEN

35.Onderaandelen

Telkens wanneer als gevolg van een consolidatie van aandelen aandeelhouders recht op delen van een aandeel zouden krijgen, kunnen de bestuurders namens die aandeelhouders de aandelen die onderaandelen vertegenwoordigen verkopen tegen de beste prijs die redelijkerwijze voor iemand verkrijgbaar is (met inbegrip, behoudens de Wet, van de Vennootschap) en de netto opbrengst van deze verkoop proportioneel verdelen onder die aandeelhouders, en de bestuurders kunnen iemand machtigen om een overdrachtsakte van de aandelen te effectueren aan of in overeenstemming met de aanwijzingen van de koper. De verkrijger is niet verplicht toe te zien op de toepassing van de kooppenningen en evenmin zal zijn eigendomsrecht van de aandelen niet worden aangetast door een eventuele onregelmatigheid in of ongeldigheid van de procedures met betrekking tot de verkoop.

NAAM VENNOOTSCHAP

36.Naamswijziging

De bestuurders kunnen, behoudens de Wet, de naam van de Vennootschap bij besluit wijzigen.

ALGEMENE VERGADERINGEN

37.Bijeenroeping van algemene vergaderingen

De bestuurders kunnen algemene vergaderingen bijeenroepen en, op verzoek van de aandeelhouders volgens de Wet een algemene vergadering bijeenroepen (i) binnen 21 dagen na de datum waarop de bestuurders daartoe verplicht worden op grond van deze bepaling, en (ii) die zal worden gehouden op een datum binnen 28 dagen na de dagtekening van de oproepingsbrief tot de vergadering.

38.Bijeenroeping van algemene vergaderingen bij onvoldoende bestuurders

Indien er in het Verenigd Koninkrijk niet voldoende bestuurders aanwezig zijn om een algemene vergadering bijeen te roepen, kan elke bestuurder of elke aandeelhouder een algemene vergadering bijeenroepen.

OPROEPINGSBRIEF TOT ALGEMENE VERGADERINGEN

39.Oproe pingsperiod e

Een algemene vergadering (buiten een verdaagde vergadering) moet minstens 14 hele dagen van tevoren worden bijeengeroepen via een oproepingsbrief. Een algemene vergadering kan bijeen worden geroepen met een kortere oproepingsperiode indien dit aldus is overeengekomen door een meerderheid in aantal van de aandeelhouders die gerechtigd zijn om de vergadering bij te wonen en daarin een stem uit te brengen, terwijl dit een meerderheid is die tezamen minstens 90 procent van de nominale waarde van de aandelen in bezit heeft waaraan dat recht is verbonden.

40.Vorm van oproeping

De oproeping moet het tijdstip, de datum en de plaats van de vergadering bepalen alsmede de algemene aard van de onderwerpen die in de vergadering worden behandeld. Als de vergadering is bijeengeroepen om een buitengewoon besluit in overweging te nemen, moet de tekst van het besluit en het voornemen om het besluit voor te stellen als een buitengewoon besluit eveneens worden omschreven. In de oproepingsbrief moeten tevens met redelijke duidelijkheid de rechten van de aandeelhouder worden omschreven om een of meerdere gemachtigden op grond van artikel 324 van de Wet te benoemen.

41.Recht op ontvangst van oproepingsbrief

Behoudens de bepalingen van de statuten en eventuele beperkingen die op aandelen zijn opgelegd, moet de oproepingsbrief worden gestuurd aan alle aandeelhouders, aan alle personen die als gevolg van het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

oirerlijden of het faillissement van een aandeelhouder recht op een aandeel hebben en aan de bestuurders en accountants.

42.Veriuim van oproeping

Het toevallige verzuim om een algemene vergadering aan te kondigen of om enig document of enige informatie met betrekking tot een vergadering te versturen, te verschaffen of ter beschikking te stellen aan iemand die recht op ontvangst van een dergelijke oproeping, document of informatie heeft of indien die persoon niet een dergelijk document of dergelijke informatie heeft ontvangen, zal het verhandelde in die vergadering niet ongeldig maken.

VERHANDELDE IN ALGEMENE VERGADERINGEN

43. Quorum

43.1 Er zal tijdens enige vergadering niets worden verhandeld tenzij een quorum aanwezig is. Als de Vennootschap slechts één aandeelhouder heeft die is gerechtigd tot bijwoning en stemming in de vergadering, wordt het quorum gevormd door die ene bevoegde persoon die in de vergadering aanwezig is en het recht heeft om te stemmen. Behoudens de Wet wordt het quorum in alle andere zaken gevormd door twee bevoegde personen die ter vergadering aanwezig zijn en recht hebben om hun stem uit te brengen.

43.2lndien een dergelijk quorum niet binnen een half uur na het tijdstip van aanvang van de vergadering aanwezig is of indien tijdens een vergadering niet langer een quorum aanwezig is, wordt de vergadering verdaagd naar dezelfde dag in de daaropvolgende week op hetzelfde tijdstip en dezelfde plaats of naar een zodanige dag en op een zodanig tijdstip en in een zodanige plaats die de bestuurders mochten bepalen.

44.Algemene vergadering via telefoon

44.1Een aandeelhouder kan aanwezig zijn en aan een algemene vergadering deelnemen via het communicatiemiddel van telefonische conferentie, videoteleconferentie of andere vorm van communicatieapparatuur mits het voor elke aanwezige aandeelhouder mogelijk is om:

44.1.1deei te nemen in het verhandelde waarvoor de vergadering is bijeengeroepen;

44.1.2alle aanwezige personen te horen die het woord voeren; en

44.1.3op dezelfde wijze door alle andere aanwezige personen kan worden gehoord.

Een aandeelhouder die op een dergelijke wijze aanwezig is en aan de vergadering deelneemt, wordt bij het quorum meegeteld. Behoudens de Wet zal al het op deze wijze verhandelde worden geacht geldig en effectief in een algemene vergadering te zijn verhandeld hoewel minder dan twee aandeelhouders fysiek op dezelfde plaats aanwezig zijn. Een op deze wijze gehouden vergadering wordt geacht plaats te vinden waar de grootste groep, van diegenen die deelnemen, is samengekomen of, indien een dergelijke groep er niet is, op een plaats waar de voorzitter van de vergadering daaraan deelneemt. Een besluit waarop in een dergelijke vergadering wordt gestemd wordt besloten door iedere aanwezige aandeelhouder die aan de voorzitter te kennen geeft (op een wijze die de voorzitter mocht bepalen) of hij voor of tegen het besluit stemt of zich aan stemming onthoudt.

45. Voorzitter

De eventuele voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid een andere door de bestuurders benoemde bestuurder zal als voorzitter van de vergadering fungeren maar als noch de voorzitter noch een zodanige andere (eventuele) bestuurder binnen 15 minuten na het tijdstip waarop de vergadering begint, aanwezig is en bereid is aldus te fungeren, dan zullen de aanwezige bestuurders een van hen tot voorzitter kiezen en, indien er slechts één bestuurder aanwezig is en bereid is aldus te fungeren, zal hij de voorzitter zijn.

46.Aandeelhouders en gemachtigden als voorzitter

Indien er niet een bestuurder bereid is om als voorzitter te fungeren of als niet binnen 15 minuten na het tijdstip waarop de vergadering begint een bestuurder aanwezig is, dan zullen de aandeelhouders en gemachtigden die aanwezig zijn en het recht hebben hun stem uit te brengen, een van hen kiezen om als voorzitter te fungeren.

47.Recht van bestuurders tot bijwoning van vergadering en het woord te voeren

Ondanks het feit dat hij geen aandeelhouder is, heeft een bestuurder het recht elke algemene vergadering en elke buitengewone vergadering van aandeelhouders van enige categorie van aandelen van de Vennootschap bij te wonen en daarin het woord te voeren.

48. Verdaging

De voorzitter kan met toestemming van een vergadering waarin een quorum aanwezig is (en zal, indien daartoe opgedragen door de vergadering) de vergadering op gezette tijden en naar verschillende locaties verdagen, maar er zal niets worden verhandeld in een verdaagde vergadering behalve hetgeen wellicht zou zijn verhandeld in de vergadering indien de verdaging niet had plaatsgevonden. Indien een vergadering minstens 14 dagen is verdaagd, moeten het tijdstip en de plaats waar de verdaagde vergadering en de algemene aard van de zaken die daarin worden behandeld minstens zeven hele dagen van tevoren worden aangekondigd. Anders zal het niet nodig zijn om een dergelijke oproepingsperiode in acht te nemen.

49.Wijze van stemmen

Op een besluit dat ter stemming van een vergadering wordt voorgelegd wordt besloten door stemming bij handopsteking, tenzij voor of bij uitspraak van het resultaat van de handopsteking naar behoren een stemming wordt verlangd. Behoudens de Wet kan stemming worden verlangd:

(a)door de voorzitter; of

(b)door elke aanwezige aandeelhouder die recht heeft zijn stem uit te brengen.

50.Verklaring van de voorzitter

Tenzij naar behoren een stemming is verlangd, geldt een verklaring van de voorzitter dat een besluit al of niet is genomen of al of niet door een bepaalde meerderheid is genomen als voldoende bewijs van dat feit zonder bewijs van het aantal of deel van de stemmen die voor of tegen het besluit zijn vastgelegd. Een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

aantekening met betrekking tot een verklaring in de notulen van de vergadering die volgens artikel 355 van de Wet zijn vastgelegd is eveneens voldoende bewijs van dat feit zonder dergelijk bewijs.

51intrekking verzoek tot stemming

Het verzoek tot stemming kan voordat de stemming plaatsvindt, worden ingetrokken maar uitsluitend met toestemming van de voorzitter en een aldus ingetrokken verzoek zal niet worden geacht de stemming bij handopsteking ongeldig te hebben gemaakt welke stemming werd bekendgemaakt voordat het verzoek plaatsvond:

52.Procedure bij stemming

Een stemming vindt plaats op een zodanige wijze als de voorzitter mocht bepalen en hij kan daarbij stemopnemers (die geen aandeelhouder behoeven te zijn) benoemen en een tijdstip, datum en plaats bepalen waarbij het resultaat van de stemming bekend zal worden gemaakt. Het resultaat van de stemming wordt geacht het besluit van de vergadering te bevatten waarin de stemming werd verzocht.

53.Geen beslissende stem

Bij staking der stemmen, via handopsteking of een stemming, heeft de voorzitter geen beslissende stem. 54.Tijdstip van een stemming

E=en stemming verlangd bij verkiezing van een voorzitter of iets over verdaging moet terstond plaatsvinden. Een stemming die over enig ander onderwerp wordt verlangd, moet ofwel terstond of op een zodanig tijdstip, datum en plaats plaatsvinden als de voorzitter mocht bepalen en deze stemming dient uiterlijk binnen 30 dagen nadat deze wordt verlangd, plaats te vinden. Het verzoek om stemming mag de voortgang van een vergadering niet belemmeren voor de verhandeling van anderen zaken dan de kwestie waarvoor de stemming werd verzocht. Als een stemming is verzocht voor de bekendmaking van het resultaat van de handopsteking en het verzoek wordt naar behoren ingetrokken, zal de vergadering doorgang vinden alsof het verzoek niet is gesteld.

55.Aankondiging van een stemming

Voor een stemming die niet terstond plaatsvindt is geen aankondigingstermijn vereist indien het tijdstip, de datum en plaats waar(op) deze stemming zal plaatsvinden zijn aangekondigd in de vergadering waarin de stemming is verzocht. In elk ander geval moeten minstens zeven hele dagen van tevoren het tijdstip en de plaats waar(op) de stemming zal plaatsvinden, worden aangekondigd.

56.Schriftelijke besluiten

Een besluit van de aandeelhouders (of van een categorie aandeelhouders) van de Vennootschap kan worden genomen als een schriftelijk besluit volgens de Wet.

STEMMEN VAN AANDEELHOUDERS

57.Stemmen van aandeelhouders

57.1 Behoudens eventuele aan aandelen verbonden rechten of beperkingen, geldt bij een stemming op een besluit:

57.1.1 bij handopsteking tijdens een vergadering, dat:

(a)elke aandeelhouder die (niet via een gemachtigde) aanwezig is en het recht heeft zijn stem op een besluit uit te brengen, één stem heeft; en

(b)elke gemachtigde die aanwezig is en naar behoren door een aandeelhouder is benoemd, welke aandeelhouder het recht heeft om op een besluit te stemmen, één stem heeft behalve wanneer:

(i)die gemachtigde naar behoren is benoemd door meerdere aandeelhouders dan een aandeelhouder die het recht hebben om op een besluit te stemmen; en

(ii)de gemachtigde werd opgedragen:

(A)door een of meerdere van die aandeelhouders om vôôr het besluit te stemmen en door een of meerdere van die aandeelhouders om tegen het besluit te stemmen; of

(B)door een of meerdere van die aandeelhouders om op dezelfde wijze (voor of tegen) het besluit te stemmen en een of meerdere van die aandeelhouders de gemachtigde hebben toegestaan naar eigen inzicht te stemmen,

in welk geval de gemachtigde een stem vôôr en een stem tegen het besluit kan uitbrengen; en

57.1.2elke aandeelhouder bij een in een vergadering gehouden stemming aanwezig is en het recht heeft om op het besluit te stemmen, één stem heeft met betrekking tot elk door hem gehouden aandeel. 58.Gemeenschappelijke aandeelhouders

Ingeval van gemeenschappelijke houders van een aandeel kan uitsluitend de stem van de oudste houder die zijn stem uitbrengt (en een eventuele naar behoren door hem geautoriseerde gemachtigde) door de Vennootschap worden geteld. Ten behoeve van dit artikel wordt de oudste houder van een aandeel bepaald door de volgorde waarin de namen van de gemeenschappelijke aandeelhouders in het aandeelhoudersregister zijn opgenomen.

59.Stemming bij geestelijke stoornis

Een aandeelhouder met betrekking tot wie een beschikking door enig gerecht met rechtsmacht (in het Verenigd Koninkrijk of eiders) is uitgesproken in kwesties in verband met geestelijke stoornis kan zijn stem uitbrengen via zijn bewindvoerder, curator of andere persoon die daartoe door dat gerecht is benoemd, bij handopsteking of via een stemming en een dergelijke bewindvoerder, curator of andere persoon kan bij een stemming via een gemachtigde stemmen. Bewijs ter genoegen van de bestuurders inzake de bevoegdheid van de persoon die stelt dat hij het stemrecht uitoefent, moet op het kantoor of op een zodanige andere locatie worden ingediend die ter indiening of overlegging van formulieren voor benoeming van een gemachtigde overeenkomstig de statuten is aangewezen of op enige andere nader in de statuten omschreven wijze voor de benoeming van een gemachtigde, zulks uiterlijk 48 uur voor het tijdstip waarop de vergadering of verdaagde vergadering is gepland waarin het stemrecht zal worden uitgeoefend en bij gebreke daarvan zal het stemrecht verder niet meer kunnen worden uitgeoefend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

60.Beperking van stemrechten wegens nog openstaande stortingsverplichtingen etc.

Tenzij de bestuurders anders mochten bepalen, heeft geen enkele aandeelhouder het recht om in enige algemene vergadering of in een afzonderlijke vergadering van houders van enige categorie van aandelen in de Vennootschap ofwel persoonlijk of via een gemachtigde zijn stem met betrekking tot enig door hem gehouden aandeel uit te brengen, tenzij alle gelden die alsdan door hem met betrekking tot dat aandeel zijn verschuldigd, zijn voldaan.

61.Bezwaren tegen stemmen

Geen bezwaar zal tegen de bevoegdheid van enige stemmer naar voren worden gebracht, behalve in de vergadering of verdaagde vergadering waarin the stem waartegen bezwaar is gemaakt, wordt uitgebracht en elke stem die niet in de vergadering wordt verworpen, zal geldig zijn. Elk bezwaar dat op tijd naar voren wordt gebracht wordt doorverwezen naar de voorzitter wiens beslissing onherroepelijk zal zijn.

62.Stenimen via een gemachtigde

Een aandeelhouder kan iemand anders als zijn gemachtigde benoemen om alle of enige van zijn rechten uit te oefenen om in een vergadering of vergaderingen van de Vennootschap aanwezig te zijn, daarin het woord te voeren en (zowel bij handopsteking en via een stemming) te stemmen op een besluit of wijziging van een besluit of op andere kwesties die worden behandeld. Tenzij het tegengestelde daarin is bepaald, wordt de benoeming van een gemachtigde geacht de bevoegdheid over te dragen om al dergelijke rechten uit te oefenen voorzover de gemachtigde dit toepasselijk acht. Een aandeelhouder kan met betrekking tot een vergadering meer dan één gemachtigde benoemen mits elke gemachtigde wordt benoemd om de rechten uit te oefenen die aan een ander in het bezit van de aandeelhouder zijnde aandeel of aandelen zijn verbonden. Indiening of afgifte van een formulier tot benoeming van een gemachtigde weerhoudt een aandeelhouder er niet van om een vergadering of een eventuele verdaging daarvan bij te wonen en daarin te stemmen.

63.Benoeming van gemachtigde

Behoudens voor zover hierin bepaald, moet een akte waarin een gemachtigde wordt benoemd schriftelijk zijn opgesteld in welke gebruikelijke vorm ook of in een andere vorm die door de bestuurders mocht worden goedgekeurd en moet worden geëffectueerd door of namens degene die hem benoemt behalve dat de bestuurders de benoeming van een gemachtigde, behoudens de Wet, kunnen aanvaarden die elektronisch is ontvangen op een adres dat daartoe is opgegeven, onder zodanige bepalingen en onderworpen aan zodanige voorwaarden die zij juist mochten achten. De bestuurders kunnen verlangen dat bewijs wordt overlegd waarvan zij menen dat dit noodzakelijk is om de geldigheid van een benoeming op grond van dit artikel te bepalen.

64.Formulier voor benoeming van gemachtigde

Het formulier voor benoeming van een gemachtigde en enige bevoegdheid op grond waarvan dit wordt ingevuld of een afschrift van een dergelijk bevoegdheidsdocument gecertificeerd door een notaris of op een andere wijze door de bestuurders goedgekeurd, moet:

(a)ingeval van een volmacht in papiervorm worden ingediend bij of per post worden verzonden aan het kantoor van een zodanige andere plaats binnen het Verenigd Koninkrijk als in de oproepingsbrief tot de vergadering is opgegeven of in het formulier voor benoeming van een gemachtigde dat met betrekking tot de vergadering door de vennootschap op welk tijdstip ook wordt verzonden vóór het tijdstip waarop de vergadering of de verdaagde vergadering wordt gehouden waarin de in het formulier voor benoeming van een gemachtigde genoemde persoon voornemens is om te stemmen;

(b)ingeval van een benoeming van een gemachtigde die elektronisch is verstuurd, waarbij de Vennootschap een elektronisch adres heeft opgegeven:

(i)in de oproepingsbrief tot de vergadering;

(ii)in een volmacht die door de Vennootschap met betrekking tot de vergadering is verzonden; of

(iii)in een uitnodiging om een gemachtigde te benoemen die door de Vennootschap met betrekking tot de vergadering is verstuurd,

worden ontvangen op een zodanig adres op enig tijdstip vóór het moment waarop de vergadering of de verdaagde vergadering wordt gehouden waarin de in het formulier voor benoeming van een gemachtigde genoemde persoon voornemens is om te stemmen;

(c)ingeVal van een stemming die minstens 48 uur nadat hierom is verzocht wordt gehouden, worden ingediend of afgegeven zoals vereist op grond van alinea (a) of (b) van dit artikel nadat om stemming is verzocht en op enig tijdstip voor het moment dat is vastgesteld voor het houden van de stemming; of

(d)indien de stemming niet terstond maar uiterlijk 48 uren nadat hierom werd verzocht, plaatsvindt, moet het in de vergadering waarin om de stemming werd verzocht aan de voorzitter of de secretaris of aan enige bestuurder worden afgegeven,

en een formulier voor benoeming van een gemachtigde dat niet volgens dit artikel is ingediend of afgegeven is niet rechtsgeldig.

65.Geldigheid van handelingen bij gemachtigde of vertegenwoordiger van een rechtspersoon

65.1 De Vennootschap is niet verplicht om te verifiëren of een gemachtigde of vertegenwoordiger van een rechtspersoon heeft gehandeld in overeenstemming met de bepalingen van zijn benoeming en enig nalaten om aldus volgens de bepalingen van zijn benoeming te handelen, zal niet de geldigheid van het verhandelde tijdens een vergadering van de Vennootschap aantasten.

65.2De intrekking van de bevoegdheid van iemand om als gemachtigde of als de naar behoren bevoegde vertegenwoordiger van een aandeelhouder-rechtspersoon op te treden, heeft geen invloed op het feit of hij meetelt bij de beslissing of er al of geen quorum is, op de geldigheid van alles wat hij als voorzitter van een vergadering doet, op de geldigheid van een door hem in een vergadering verzochte stemming of op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

geldigheid van een stem die door deze persoon wordt uitgebracht tenzij een kennisgeving van deze intrekking door de Vennootschap op haar kantoor is ontvangen of, ingeval van een volmacht is ontvangen op een andere plaats die voor afgifte of ontvangst van het formulier voor benoeming van een gemachtigde is opgegeven of, indien de benoeming van een gemachtigde elektronisch was verzonden, op het adres waarop het formulier voor benoeming is ontvangen, zulks vóár de aanvang van de betreffende vergadering of verdaagde vergadering of (ingeval van een stemming die anders dan op dezelfde dag als de vergadering of de verdaagde vergadering plaatsvindt) het tijdstip dat voor het houden van de stemming is vastgesteld.

66. Rechtspersoonlijkheid bezittende vertegenwoordigers

Volgens de Wet kan een rechtspersoon die een aandeelhouder is op grond van een besluit van haar bestuurders of ander bestuursorgaan aan een of meerdere personen de bevoegdheid toekennen om als haar vertegenwoordiger of vertegenwoordigers op te treden in enige vergadering van de Vennootschap (een 'vertegenwoordiger'). Een bestuurder, de secretaris of andere persoon die daartoe door de secretaris is gemachtigd, kan van een vertegenwoordiger verlangen om een authentiek afschrift van het machtigingsbesluit over te leggen waarin hem de bevoegdheid is verleend om zijn zeggenschap uit te oefenen.

AANTAL BESTUURDERS

67.Aantal bestuurders

Tenzij anderszins bij gewoon besluit is bepaald, wordt het aantal bestuurders (buiten de plaatsvervangende bestuurders) niet onderworpen aan een maximum en het minimum aantal is een.

PLAATSVERVANGEND BESTUURDERS

68.Benoeming van plaatsvervangend bestuurder

Elke bestuurder (behalve een plaatsvervangend bestuurder) kan iemand die bereid is om als plaatsvervangend bestuurder te fungeren en die al of niet een bestuurder van de Vennootschap is, zonder de toestemming van de bestuurders tot plaatsvervangend bestuurder benoemen en kan een aldus door hem benoemde plaatsvervangend bestuurder uit zijn functie ontheffen.

69.Deelname in bestuursvergaderingen

Een al of niet in het Verenigd Koninkrijk afwezige plaatsvervangend bestuurder heeft het recht om een oproep voor alle vergaderingen van bestuurders en voor alle commissievergaderingen van bestuurders waarvan degene die hem heeft benoemd lid is, te ontvangen. Een plaatsvervangend bestuurder kan al of niet met terugwerkende kracht afstand doen van het vereiste dal hij een oproep krijgt van een bestuursvergadering of van een bestuurscommissie. Een oproep voor een bestuursvergadering wordt geacht naar behoren te zijn gegeven aan een plaatsvervangend bestuurder als deze aan hem persoonlijk is afgegeven of mondeling of elektronisch is verstuurd aan een daartoe door hem aan de Vennootschap gegeven adres of schriftelijk aan hem verzonden aan het meest recente, bekende adres of aan een ander daartoe door hem aan de Vennootschap opgegeven adres. Een plaatsvervangend bestuurder heeft het recht om die vergaderingen bij te wonen en daarin te stemmen waarin de bestuurder die hem heeft benoemd niet persoonlijk aanwezig is, en om over het algemeen alle functies van degene die hem heeft benoemd te vervullen als bestuurder in zijn afwezigheid, maar hij heeft niet het recht om voor zijn diensten als plaatsvervangend bestuurder enige vergoeding van de Vennootschap te ontvangen.

70.Herroeping wanneer degene die hem benoemt niet langer een bestuurder is

Een plaatsvervangend bestuurder is niet langer een plaatsvervangend bestuurder wanneer degene die hem heeft benoemd niet langer een bestuurder is.

71.Benoeming of verwijdering van plaatsvervangend bestuurder

Elke benoeming of verwijdering van een plaatsvervangend bestuurder vindt plaats via een kennisgeving aan de Vennootschap ondertekend door de bestuurder die de benoeming doet of intrekt of op enige andere door de bestuurders goedgekeurde wijze. Een dergelijke kennisgeving kan worden afgegeven of per post of fax worden verstuurd aan het kantoor of een zodanige andere plaats als daartoe door de bestuurders mocht worden bepaald.

72.Verantwoordelijkheid

Behalve voorzover anderszins in de statuten mocht worden bepaald, wordt een plaatsvervangend bestuurder voor alle doeleinden geacht een bestuurder te zijn en zal persoonlijk verantwoordelijk zijn voor zijn eigen handelen en nalaten en hij zal niet worden geacht om de vertegenwoordiger te zijn van de bestuurder die hem heeft benoemd.

BEVOEGDHEDEN VAN BESTUURDERS

73.Bevoegdheden van de raad van bestuur

Behoudens de Wet, de statuten en eventuele in een buitengewoon besluit gegeven aanwijzingen, worden de bedrijfsactiviteiten van de Vennootschap geleid door de bestuurders die alle bevoegdheden van de Vennootschap kunnen uitoefenen. Geen enkele wijziging van de statuten en geen enkele zodanige aanwijzing zal een eventueel eerder handelen van de bestuurders ongeldig maken, welke wijziging of aanwijzing geldig zou zijn geweest indien die wijziging niet zou zijn aangebracht of die aanwijzing niet zou zijn gegeven. De bevoegdheden die in dit artikel worden toegekend zullen niet kunnen worden beperkt tot enige aan de bestuurders op grond van de statuten verleende speciale bevoegdheid en een vergadering van bestuurders waarin een quorum aanwezig is kan alle bevoegdheden uitoefenen die door de bestuurders kunnen worden uitgeoefend.

74. Ve rtegenwoordig ers

De bestuurders kunnen via een machtiging of anderszins iemand tot vertegenwoordiger van de vennootschap benoemen voor zodanige doeleinden en op zodanige voorwaarden als zij mochten bepalen met inbegrip van de bevoegdheid van de vertegenwoordiger om alle of een deel van zijn bevoegdheden te delegeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

DELEGATIE VAN BEVOEGDHEDEN VAN BESTUURDERS

75.Delegatie aan commissies en directeurs

De bestuurders kunnen hun bevoegdheden, rechten en beleidsvrijheden (met macht van onderdelegatie)

aan een uit een of meerdere personen (al of niet bestuurders zijnde) bestaande commissie delegeren naarmate

zij toepasselijk mochten achten. Zij kunnen ook aan een algemeen directeur of een bestuurder die enige

andere uitvoerende functie heeft zodanige van hun bevoegdheden delegeren ais zij wenselijk mochten achten dat zij door hen worden uitgeoefend. Een dergelijke delegatie kan ofwel samengaand met of ter uitsluiting van hun eigen bevoegdheden worden verleend en worden onderworpen aan eventuele voorwaarden die de bestuurders mochten opleggen en deze delegatie kan worden herroepen of gewijzigd. Behoudens dergelijke voorwaarden worden de procedures van een commissie met twee of meerdere aandeelhouders onderworpen aan de bepalingen van de statuten met betrekking tot de procedures van bestuurders voor zover deze bepalingen kunnen worden toegepast. Waar een bepaling van de statuten verwijst naar het uitoefenen van bevoegdheden, rechten en beleidsvrijheden van bestuurders en die bevoegdheid, dat recht of die beleidsvrijheid is door de bestuurders gedelegeerd aan een commissie, moet de bepaling worden uitgelegd alsof de commissie de bevoegdheid, het recht of de beleidsvrijheid heeft.

BENOEMING EN VERWIJDERING VAN BESTUURDERS

76.Bevoegdheid van de Vennootschap tot benoeming van bestuurders

De Vennootschap kan bij gewoon besluit iemand tot bestuurder benoemen die bereid is om als zodanig te fungeren om zodoende ofwel een vacature te vullen of om als extra bestuurder op te treden.

77.Bevoegdheid van de raad van bestuur tot benoeming van bestuurders

De bestuurders kunnen iemand tot bestuurder benoemen die bereid is aldus te fungeren om ofwel een vacature te vullen of om als extra bestuurder op te treden, mits de benoeming daardoor niet het aantal bestuurders overtreft dat door of volgens de statuten als het maximum aantal bestuurders is vastgesteld.

78. Benoeming en verwijdering door aandeelhouders

De houder of houders van meer dan de helft van de nominale waarde van de aandelen waaraan het recht om algemene vergaderingen van de vennootschap bij te wonen en daarin te stemmen, is verbonden, kan of kunnen een bestuurder uit zijn functie verwijderen en iemand tot bestuurder benoemen, maar uitsluitend als de benoeming daardoor niet het aantal bestuurders overtreft dat door of volgens de statuten als het maximum aantal bestuurders is vastgesteld. De verwijdering of benoeming wordt geëffectueerd door een kennisgeving aan de Vennootschap ondertekend door of namens de houder of houders. De kennisgeving kan bestaan uit verschillende documenten van gelijke vorm ieder ondertekend door of namens een of meerdere houders en moet worden afgegeven of per post of fax worden verzonden aan het kantoor of een zodanige andere plaats die daartoe door de bestuurders is aangewezen. De verwijdering of benoeming gaat onmiddellijk in bij afgifte van de kennisgeving volgens de statuten of op een zodanig eventueel later tijdstip als in de kennisgeving is bepaald.

ONBEVOEGDVERKLARING EN VERWIJDERING VAN BESTUURDERS

79.Einde bestuurdersfunctie

De bestuurdersfunctie eindigt indien de bestuurder:

(a)niet langer een bestuurder krachtens enige bepaling in de Wet is of rechtens verboden wordt om als bestuurder op te treden;

(b)failliet gaat of een regeling of schikkingsakkoord met zijn algemene crediteuren aangaat;

(c)volgens al zijn medebestuurders wegens een geestelijke stoornis onbekwaam raakt om zijn taken als bestuurder uit te voeren;

(d)zijn functie neerlegt middels een kennisgeving aan de Vennootschap;

(e)gedurende meer dan zes opeenvolgende maanden zonder toestemming van de bestuurders afwezig is op tijdens die periode gehouden vergaderingen van bestuurders en zijn (eventuele) plaatsvervangend bestuurder gedurende deze periode niet die vergaderingen in plaats van hem heeft bijgewoond, en de bestuurders hebben besloten dat hij zijn functie moet neerleggen;

(f)wordt ontheven uit zijn functie middels een kennisgeving gericht aan hem op zijn meest recente, bekende adres en die is ondertekend door al zijn medebestuurders; of

(g)uit zijn functie wordt ontheven middels een kennisgeving op grond van artikel 78.

BEZOLDIGING VAN BESTUURDERS

80. Bezoldiging

De bestuurders hebben recht op een zodanige bezoldiging als de Vennootschap in een gewoon besluit mocht vaststellen en, tenzij het besluit anderszins mocht bepalen, wordt de bezoldiging geacht van dag tot dag verschuldigd te zijn.

81.Extra vergoeding

Een bestuurder die op verzoek van de bestuurders naar het buitenland reist of aldaar verblijft, namens de Vennootschap een speciale reis maakt of een speciale dienst verricht, kan zodanige redelijke extra bezoldiging en onkostenvergoeding (in de vorm van een salaris, percentage van de winst of anderszins) ontvangen als de bestuurders mochten besluiten.

ONKOSTENVERGOEDING VAN BESTUURDERS

82. Onkosten

Bestuurders kunnen alle naar behoren door hen gemaakte reis- en hotelkosten en andere uitgaven die zij in verband met hun aanwezigheid in vergaderingen van bestuurders of commissies van bestuurders of algemene vergaderingen of afzonderlijke vergaderingen van de houders van elke categorie aandelen of obligaties van de Vennootschap hebben gehad of anderszins in verband met hun taakvervulling gemaakte onkosten vergoed krijgen. Behoudens de Wet hebben de bestuurders de bevoegdheid om een regeling te treffen waarbij een bestuurder wordt voorzien van geldbedragen om daaruit de door hem gemaakte of nog te maken kosten te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

kunnen voldoen ten behoeve van de Vennootschap of om hem naar behoren in staat te stellen zijn functie als functionaris van de Vennootschap te vervullen of om hem in staat te stellen om te voorkomen dergelijke uitgaven te moeten maken.

BENOEMINGEN EN BELANGEN VAN BESTUURDERS

83.Bezoldiging van directeurs

Behoudens de Wet kunnen de bestuurders een of meerdere uit hun midden benoemen in de functie van algemeen directeur of een andere uitvoerende functie voor de Vennootschap en kunnen zij een overeenkomst of regeling met elke bestuurder aangaan voor zijn indienstneming door de Vennootschap of voor het verrichten door hem van enige diensten buiten het werkterrein van de normale taken van een bestuurder. Elke dergelijke benoeming, overeenkomst of regeling kan worden aangegaan onder zodanige voorwaarden als de bestuurders mochten bepalen en zij kunnen een dergelijke bestuurder belonen voor zijn diensten naarmate zij dit toepasselijk mochten achten. Elke benoeming van een directeur in een uitvoerende functie zal eindigen indien hij ophoudt een bestuurder te zijn maar zonder af te doen aan enige vordering tot schadevergoeding wegens contractbreuk tussen de bestuurder en de Vennootschap.

84.Belangen van bestuurders

Groepsmaatschappijen

84.1Ten behoeve van artikel 175 van de Wet is de bestuurder bevoegd om als bestuurder van de Vennootschap te fungeren of te blijven fungeren ondanks het feit dat hij tijdens of na zijn benoeming eveneens: 84.1.1 een bestuurdersfunctie van enige andere groepsmaatschappij heeft;

84.1.2enige andere functie heeft in of in dienst is van enige andere groepsmaatschappij;

84.1.3deelneemt aan enig arrangement, enige transactie of regeling ten behoeve van de werknemers of voormalige werknemers van de Vennootschap of enige andere groepsmaatschappij (met inbegrip van enig pensioenfonds of uittredingsregeling, overlijdens- of invaliditeitsregeling of andere bonus- of werknemersvoorzieningen); of

84.1.4rechtstreeks of indirect een belang heeft in enige aandelen of obligaties (of enige rechten op het verkrijgen van aandelen of obligaties) van de vennootschap of enige andere groepsmaatschappij.

Belangen van bestuurders buiten die met betrekking tot transacties of regelingen met de Vennootschap - autorisatie op grond van artikel 175 van de Wet

84.2De .bestuurders kunnen een autorisatie verlenen voor welke kwestie ook die hen wordt voorgelegd en die, indien daartoe niet wordt geautoriseerd, een inbreuk op de verplichtingen van de bestuurder op grond van artikel 175 van de Wet oplevert.

84.3Elke autorisatie op grond van artikel 84.2 is uitsluitend rechtsgeldig indien:

84.3.1wordt voldaan aan eventuele vereisten met betrekking tot het quorum in een vergadering waarin de kwestie wordt overwogen, zonder daarbij de betreffende bestuurder mee te tellen of enige andere bestuurder die een belang in de ter beslissing voorliggende kwestie heeft; en

84.3.2voor de kwestie zonder daarover te stemmen instemming bestond of instemming zou hebben bestaan indien hun stemmen niet zouden zijn geteld.

84.4De bestuurders kunnen elke autorisatie op grond van artikel 84.2 op zodanige voorwaarden verlenen als zij geschikt mochten achten. De bestuurders kunnen een dergelijke autorisatie op elk moment wijzigen of beëindigen.

84.5Ten behoeve van dit onderhavige artikel 84, omvat een belangentegenstelling een tegenstelling tussen een belang en een verplichting en een tegenstelling tussen verplichtingen, en een belang omvat zowel directe als indirecte belangen.

Vertrouwelijke informatie en aanwezigheid bij bestuursvergaderingen

84.6Een bestuurder heeft geen enkele verplichting jegens de Vennootschap met betrekking tot enige informatie die hij anders dan als bestuurder van de Vennootschap verkrijgt of heeft verkregen en met betrekking waartoe hij een zwijgplicht jegens een ander heeft. Met name mag de bestuurder niet handelen in strijd met de algemene verplichtingen die hij op grond van artikelen 171 t/m 177 van de Wet jegens de Vennootschap heeft, indien hij: .

84.6.1nalaat dergelijke eventuele informatie aan de bestuurders of aan enige bestuurder of andere functionaris of werknemer van de Vennootschap bekend te maken; of

84.6.2dergelijke eventuele informatie niet gebruikt of toepast in de uitvoering van zijn taken als bestuurder van de Vennootschap.

Voor zover zijn relatie met die ander zou leiden tot een belangentegenstelling of een mogelijke belangentegenstelling, is dit artikel 84.6 echter uitsluitend van toepassing indien het bestaan van die relatie werd geautoriseerd volgens artikel 84.1, werd geautoriseerd door de bestuurders op grond van artikel 84.2 of geautoriseerd door de aandeelhouders (behoudens in elk zodanig geval eventuele voorwaarden waaronder die autorisatie was verleend).

84.71ndien het bestaan van de relatie van een bestuurder met een ander is geautoriseerd op grond van artikel 84.1, geautoriseerd door de bestuurders volgens artikel 84.2 of geautoriseerd door de aandeelhouders en zijn relatie met die persoon geeft aanleiding tot een belangentegenstelling of mogelijke belangentegenstelling, zal de bestuurder niet in strijd met zijn algemene taken handelen die hij jegens de Vennootschap op grond van artikelen 171 t/m 177 van de Wet dient uit te voeren indien hij naar eigen inzicht of op verzoek of aanwijzing van de bestuurders of enige commissie van bestuurders:

84.7.1niet aanwezig is in een vergadering van bestuurders of een commissie van bestuurders waarin enige kwestie met betrekking tot de belangentegenstelling of mogelijke belangentegenstelling wordt of eventueel zal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Worden besproken of niet aanwezig is bij een bespreking van een dergelijke kwestie in een vergadering of anderszins; of

84.7.2afspreekt geen documenten en informatie te ontvangen met betrekking tot enige kwestie die aanleiding geeft tot de belangentegenstelling of mogelijke belangentegenstelling die door of namens de Vennootschap worden verstuurd of verschaft of dergelijke documenten en informatie betreft die door een professionele adviseur namens hem zou worden ontvangen en gelezen,

zolang als hij redelijkerwijze meent dat een dergelijke belangentegenstelling (of mogelijke belangentegenstelling) blijft bestaan.

84.8De bepalingen van artikel 84.6 en artikel 84.7 doen niet af aan enige billijkheidsbeginsel of rechtsregel waarbij de bestuurder wordt verschoond van:

84.8.1het bekendmaken van informatie onder omstandigheden waarin bekendmaking anderszins op grond van de onderhavige statuten zou zijn vereist; of

84.8.2het bijwonen van vergaderingen of besprekingen of het ontvangen van documenten en informatie waarnaar in artikel 84.7 wordt verwezen, onder omstandigheden waarin een dergelijke bijwoning of ontvangst van documenten en informatie anderszins op grond van de onderhavige statuten zou zijn verreist.

Bekendmaking van een belang in een voorgestelde of bestaande transactie of regelingen met de Vennootschap

84.9Een bestuurder die op welke wijze ook, rechtstreeks of indirect een belang heeft in een voorgestelde transactie of regeling met de Vennootschap moet de aard en mate van zijn belang aan de andere bestuurders bekendmaken alvorens de Vennootschap de transactie of regeling aangaat.

84.10Een bestuurder die op welke wijze ook rechtstreeks of indirect een belang heeft in een transactie of regeling die door de Vennootschap is aangegaan, moet de aard en mate van zijn belang aan de andere bestuurders bekendmaken zodra dit redelijkerwijze mogelijk is tenzij het belang reeds op grond van artikel 84.9 is bekendgemaakt.

84.11 Elke bekendmaking die is vereist op grond van artikel 84.9 kan (maar moet niet) in een vergadering van bestuurders plaatsvinden of via een schriftelijke kennisgeving volgens artikel 184 van de Wet of via een algemene aankondiging volgens artikel 185 van de Wet. Elke bekendmaking die is vereist op grond van artikel 84.10 kan (maar moet niet) in een vergadering van bestuurders plaatsvinden of via een schriftelijke kennisgeving volgens artikel 184 van de Wet of via een algemene aankondiging volgens artikel 185 van de Wet.

84.12lndien een bekendmaking die volgens artikel 84.9 of 84.10 heeft plaatsgevonden, onjuist of onvolledig blijkt of wordt, dient afhankelijk van het geval een nadere bekendmaking op grond van artikel 84.9 of 84.10 plaats te vinden.

84.13Een bestuurder hoeft zijn belang niet op grond van dit artikel 84 bekend te maken:

84.13.1als dit redelijkerwijze niet kan worden beschouwd als een waarschijnlijke aanleiding tot een belangentegenstelling;

84.13.2indien of voorzover de overige bestuurders reeds op de hoogte daarvan waren (en ten behoeve hiervan worden de overige bestuurders beschouwd op de hoogte zijn van alles waarvan zij redelijkerwijze op de hoogte behoorden te zijn);

84.13.3indien, of voorzover dat, dit de voorwaarden van zijn arbeidsovereenkomst betreft, die in een vergadering van bestuurders zijn of worden overwogen of door een commissie van bestuurders die ten behoeve daarvan op grond van de onderhavige statuten zijn benoemd; of

84.13.4indien de bestuurder zich niet bewust is van zijn belang of zich niet bewust is van de betreffende transactie of de betreffende regeling (en ten behoeve hiervan wordt een bestuurder beschouwd van kwesties op de hoogte te zijn als hij daarvan op de hoogte had behoren te zijn).

Bekwaamheid om transacties en regelingen met de Vennootschap aan te gaan ondanks belangen daarin

84.14Behoudens de bepalingen van de Wet en mits de bestuurder de aard en mate van enig rechtstreeks of indirect belang volgens het onderhavige artikel 84 heeft bekendgemaakt of waar artikel 84.13 van toepassing is en geen bekendmaking van enig belang is vereist of waar artikel 84.1 van toepassing is, kan een bestuurder ondanks zijn functie:

84.14.1partij zijn bij of anderszins een belang hebben in enige transactie of regeling met de Vennootschap of waarbij de Vennootschap een rechtstreeks of indirect belang heeft;

84.14.2zelf of via zijn firma in een professionele hoedanigheid voor de Vennootschap handelen (behalve als accountant), en in zodanige gevallen en onder zodanige voorwaarden met betrekking tot beloning en anderszins als de bestuurders mochten besluiten; of

84.14.3een bestuurder of andere functionaris zijn van, of in dienst zijn van, of een partij zijn bij enige transactie Of regeling met, of anderszins een belang hebben in, enige rechtspersoon waarin de Vennootschap rechtstreeks of indirect een belang heeft.

Beloning en voorzieningen

84.15Een bestuurder zal niet vanwege zijn functie verantwoording moeten afleggen aan de Vennootschap over enige beloning of andere voorziening die hij ontvangt uit enige functie of tewerkstelling of uit enige transactie of regeling of uit enig belang in een rechtspersoon:

84.15.1de aanvaarding, het aangaan of het bestaan waarvan is geautoriseerd op grond van artikel 84.1, geautoriseerd door de bestuurders op grond van artikel 84.2 of geautoriseerd door de aandeelhouders (behoudens in een dergelijk geval eventuele voorwaarden waarop een dergelijke autorisatie werd verleend); of

84.15.2welke functie, tewerkstelling of transactie hem op grond van artikel 84.14 of anderszins op grond van deze statuten werd toegestaan te behouden of aan te gaan,

en evenmin zal de ontvangst van een dergelijke beloning of andere voorziening op grond van artikel 176 van de Wet een inbreuk op zijn verplichtingen opleveren. Geen enkele transactie of regeling die op grond van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

ertikel 84.1, 84.2 of 84.14 of anderszins op grond van de onderhavige statuten is geautoriseerd of toegestaan, zal niet kunnen worden voorkomen op grond van een dergelijke belang of voorziening.

85.Belangen van plaatsvervangend bestuurders

Ten behoeve van artikel 84 wordt met betrekking tot een plaatsvervangend bestuurder het belang van degene die hem benoemt beschouwd als het belang van de plaatsvervangend bestuurder naast enig belang dat de plaatsvervangend directeur zelf anderszins heeft. Artikel 84 is van toepassing op een plaatsvervangend bestuurder alsof hij een bestuurder was die anderszins zou zijn benoemd.

GRATIFICATIES EN PENSIOENEN VOOR BESTUURDERS

86.Pensioenen en andere voorzieningen voor bestuurders

De bestuurders kunnen ofwel door betaling van gratificaties of pensioenen of via een verzekering of anderszins voorzieningen toekennen aan een bestuurder die enige uitvoerende functie heeft vervuld of in dienst was bij de Vennootschap maar niet langer deze functie of tewerkstelling bij de vennootschap of bij enige rechtspersoon die een groepsmaatschappij is of was of bij een bedrijfsvoorganger van de Vennootschap of van een dergelijke groepsmaatschappij heeft, en aan enig gezinslid van hem (met inbegrip van een echtgeno(o)t(e) en een vorige echtgeno(o)t(e)) of welke persoon ook die afhankelijk van hem is, en deze bestuurder kan (zowel voordat als nadat hij is opgehouden een dergelijke functie of indienstneming te hebben) aan enig fonds bijdragen en premies betalen om dergelijke voorzieningen te kunnen verschaffen.

VERHANDELDE VAN BESTUURDERS

87.Bestuursvergaderingen

Behoudens de bepalingen van de statuten kunnen de bestuurders hun procedures vastleggen op de wijze die zij toepasselijk mochten achten. Een bestuurder en de secretaris op verzoek van een bestuurder kunnen een vergadering van bestuurders bijeenroepen. Elke bestuurder zal een oproep voor de vergadering ontvangen. Het is niet noodzakelijk om een bestuurder die niet in het Verenigd Koninkrijk aanwezig is voor een vergadering op te roepen. Een oproep voor een bestuursvergadering wordt geacht naar behoren te zijn gegeven aan een bestuurder als deze aan hem persoonlijk is afgegeven of mondeling of elektronisch is verstuurd aan een daartoe door hem aan de Vennootschap gegeven adres of schriftelijk aan hem verzonden aan het meest recente, bekende adres of aan een ander daartoe door hem aan de Vennootschap opgegeven adres. Een bestuurder kan al of niet met terugwerkende kracht afstand doen van de vereiste dat hij een oproep krijgt van een bestuursvergadering of van een bestuurscommissie. Over kwesties die tijdens een vergadering ter tafel worden gebracht, wordt besloten door een meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen heeft de voorzitter een tweede of beslissende stem. Een bestuurder die tevens plaatsvervangend bestuurder is, heeft bij afwezigheid van degene die hem heeft benoemd naast zijn eigen stem recht op een afzonderlijke stem namens degene die hem heeft benoemd.

88.Deelname via de telefoon

Een bestuurder of zijn plaatsvervangend bestuurder kan aan een vergadering van bestuurders of een commissie van bestuurders deelnemen via het communicatiemiddel van telefonische conferentie of soortgelijke communicatieapparatuur indien alle personen die aan de vergadering deelnemen elkaar gedurende de gehele vergadering kunnen horen en met elkaar kunnen spreken. Iemand die op deze wijze deelneemt, wordt geacht op een vergadering aanwezig te zijn en wordt meegeteld bij een quorum en heeft het recht zijn stem uit te brengen. Behoudens de Wet worden alle op deze wijze door de bestuurders of een commissie van bestuurders afgehandelde zaken ten behoeve van de statuten beschouwd als geldig en effectief in een vergadering van de bestuurders of van een commissie van bestuurders te zijn afgehandeld hoewel minder dan twee bestuurders of plaatsvervangend bestuurders lichamelijk op dezelfde plaats aanwezig zijn. De vergadering wordt geacht te hebben plaatsgevonden waar de grootste groep van diegenen die deelnemen, is samengekomen of indien er niet zo'n groep is, waar de voorzitter van de vergadering alsdan is.

89. Quorum

Het quorum voor de afhandeling van zaken van de bestuurders kan worden vastgesteld door de bestuurders of de onderhavige statuten en tenzij het zo op enig ander aantal is vastgesteld, dient dit twee te zijn. Iemand die uitsluitend een functie als plaatsvervangend directeur vervult, wordt bij een quorum meegeteld als degene die hem heeft benoemd niet aanwezig is.

90.Voorzitter van de raad van bestuur

De bestuurders kunnen een bestuurder uit hun midden tot voorzitter benoemen en kunnen hem te allen tijde uit zijn functie ontheffen. Tenzij hij niet bereid is om dit te doen, zal de bestuurder die aldus is benoemd elke vergadering van bestuurders waarin hij aanwezig is, voorzitten, Maar als er geen bestuurder is die deze functie heeft of als de bestuurder die deze functie heeft niet bereid is om de vergadering voor te zitten of niet binnen vijf minuten na aanvang van het vastgestelde tijdstip voor de vergadering aanwezig is, kunnen de bestuurders een bestuurder uit hun midden benoemen tot voorzitter van de vergadering.

91.Geldigheid van het verhandelde van de raad van bestuur of commissie

Alle handelingen verricht door een vergadering van bestuurders of van een commissie van bestuurders of door iemand die als bestuurder optreedt, zullen geldig zijn ondanks het feit dat nadien wordt ontdekt dat de benoeming van enige bestuurder gebrekkig was of dat enige van hen uit hun functie waren ontheven of niet langer hun functie uitoefenden of niet het recht hadden om op de onder handen kwestie te stemmen.

92.Schriftelijk besluit

Een schriftelijk besluit ondertekend door alle bestuurders die het recht hebben om een oproep voor een vergadering van bestuurders of van een commissie van bestuurders te ontvangen, die recht hebben om op een besluit te stemmen in een vergadering en die minstens het quorum inhoudt, zal even geldig en effectief zijn als die welke in een vergadering van bestuurders is aangenomen of (afhankelijk van het geval) een commissie van bestuurders die naar behoren wordt bijeengeroepen en gehouden. Het besluit kan bestaan uit verschillende documenten die in vorm op elkaar lijken en die ieder door een of meerdere bestuurders wordt ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Een door een plaatsvervangend bestuurder ondertekend besluit hoeft niet tevens door degenen die hem heeft

benoemd, te worden ondertekend, indien het is ondertekend door een bestuurder die een plaatsvervangend

bestuurder heeft benoemd, hoeft het niet te worden ondertekend door de plaatsvervangend bestuurder in die

hoedanigheid.

93.Enig bestuurder

Indien en zolang er een enig bestuurder van de Vennootschap is:

(a)kan deze alle bevoegdheden uitoefenen die op grond van de statuten aan de bestuurders worden

verleend op welke manier deze ook onder de statuten of de Wet zijn toegestaan;

(b)ten behoeve van artikel 89 is het quorum voor het afhandelen van zaken één; en

(c)alle andere bepalingen van de statuten zijn van toepassing met eventuele noodzakelijke aanpassingen

(tenzij het tegendeel uitdrukkelijk in de bepalingen is opgenomen).

94. Stemmen

Zonder af te doen aan de verplichting van een bestuurder om zijn belang volgens artikel 84 bekend te maken, kan een bestuurder op elke vergadering van bestuurders of een commissie van bestuurders stemmen op enig besluit inzake een kwestie met betrekking waartoe hij rechtstreeks of indirect een belang of verplichting heeft, zulks te allen tijde behoudens artikel 84.3 en de bepalingen waaronder iedere autorisatie is verleend. Behoudens het voorgaande wordt de betreffende bestuurder meegeteld in het quorum dat op een vergadering aanwezig is wanneer een dergelijk besluit ter tafel ligt en als hij stemt dan zal zijn stem worden meegeteld.

SECRETARIS

95. Secretaris

Behoudens de Wet, zal de (eventuele) secretaris door de bestuurders worden benoemd voor een zodanige periode en voor een zodanige vergoeding en onder zodanige voorwaarden als zij toepasselijk mochten achten; en elke secretaris die aldus wordt benoemd kan door de bestuurders uit zijn functie worden ontheven.

NOTULEN EN BESLUITEN

96.Stukken van het verhandelde

96.10e. bestuurders zuklen ervoor zorgdragen dat notulen in de boeken worden bijgehouden voor het navolgende:

96.1.1 alle benoemingen van functionarissen door de bestuurders; en

96.1.2a1 het verhandelde in algemene vergaderingen van de Vennootschap, van de houders van enige categorie van aandelen in de Vennootschap en van de bestuurders en van commissies van bestuurders met inbegrip van de namen van de in een zodanige vergadering aanwezige bestuurders.

96.2De Vennootschap zal een administratie bijhouden die bestaat uit kopieën van alle besluiten van aandeelhouders die zijn aangenomen anders dan in een algemene vergadering en uit nadere bijzonderheden die aan de Vennootschap zijn verschaft over besluiten die door een enkele aandeelhouder zijn genomen.

96.3De bestuurders zullen ervoor zorgdragen dat administratieve aantekeningen in boeken worden gemaakt die voor alle schriftelijke besluiten van bestuurders worden bewaard.

96.4A1le zodanige administratieve gegevens moeten minstens 10 jaar na de datum van de vergadering of het besluit of de beslissing (indien van toepassing) worden bewaard.

HET ZEGEL

97.Aanbrengen van zegels

Het zegel wordt uitsluitend gebruikt in opdracht van de bestuurders of van een commissie van bestuurders die daartoe door de bestuurders zijn geautoriseerd. De bestuurders kunnen vaststellen wie enige akte zal ondertekenen waarop het zegel is aangebracht en tenzij anderszins is bepaald zal elke zodanige akte worden ondertekend door een bestuurder en door de secretaris of door een tweede bestuurder of door een bestuurder in aanwezigheid van een getuige die zijn handtekening certificeert.

DIVIDENDEN

98. Dividenddeclaraties

Behoudens de Wet kan de Vennootschap op grond van een gewoon besluit dividend declareren volgens de respectievelijke rechten van de leden maar geen enkel dividend mag het door de bestuurders aanbevolen bedrag te boven gaan.

99.Tussentijds dividend

Behoudens de Wet kunnen de bestuurders tussentijds dividend uitbetalen indien zij de indruk hebben dat

dit verantwoord is gezien de winst van de Vennootschap die voor uitkering beschikbaar is. Indien het

aandelenkapitaal in verschillende categorieën is verdeeld, kunnen de bestuurders tussentijds dividend uitbetalen op aandelen waaraan uitgestelde of niet-uitgestelde rechten met betrekking tot dividend zijn verbonden, evenals op aandelen waaraan preferente rechten met betrekking tot dividend zijn verbonden, maar er zal geen tussentijds dividend worden uitbetaald op aandelen waaraan uitgestelde of niet-uitgestelde rechten zijn verbonden indien er op het moment van uitbetaling nog achterstallig preferent dividend uitstaat. De bestuurders kunnen eveneens op door hen vastgestelde tussentijden eventueel dividend uitbetalen dat met een vast bedrag verschuldigd is indien zij de indruk hebben dat de voor uitkering beschikbare winst de uitbetaling rechtvaardigt. Mits de bestuurders te goeder trouw handelen, zullen zij niet aansprakelijk zijn jegens de houders van aandelen waarbij preferente rechten worden verleend voor eventuele verliezen die zij mochten lijden door de rechtmatige betaling van tussentijds dividend op enige aandelen waaraan uitgestelde of niet-uitgestelde rechten zijn verbonden.

100.Recht op dividend

Behalve voorzover anderszins is bepaald op grond van de aan de aandelen verbonden rechten, worden alle dividenden gedeclareerd en uitbetaald volgens de bedragen gestort op de aandelen waarop het dividend wordt uitbetaald. Alle dividenden worden toegedeeld en uitbetaald naar evenredigheid van de op de aandelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

gestorte bedragen tijdens een gedeelte of gedeeltes van de periode met betrekking waartoe het dividend wordt uitbetaald; maar, als enig aandeel is uitgegeven onder voorwaarden waarbij wordt gesteld dat het recht geeft op dividend vanaf een bepaalde datum, zal dat aandeel dienovereenkomstig recht op dividend geven.

101.Nog te storten bedragen of schulden kunnen van dividenduitkeringen worden afgetrokken

De bestuurders kunnen van dividenduitkeringen of andere bedragen die aan iemand met betrekking tot een aandeel moeten worden uitbetaald elk bedrag aftrekken dat hij aan de Vennootschap schuldig is vanwege een oproep tot volstorting of anderszins met betrekking tot een aandeel.

102.Betaling van dividend in specie

Een algemene vergadering die dividend declareert kan op aanbeveling van de bestuurders bepalen dat het dividend geheel of gedeeltelijk zal worden voldaan door de uitdeling van activa en indien er een probleem met betrekking tot een dergelijke uitdeling ontstaat, kunnen de bestuurders dit oplossen en kunnen zij met name onderaandeelbewijzen uitgeven en de waarde voor uitdeling van eventuele activa vaststellen en kunnen zij bepalen dat contant geld wordt betaald aan elke aandeelhouder op basis van de aldus vastgestelde waarde om zodoende de rechten van aandeelhouders gelijk te trekken en kunnen zij eventuele activa aan trustees in trust geven.

103.Betalingswijze

Alle dividenden of andere met betrekking tot een aandeel verschuldigde bedragen kunnen worden betaald via een cheque verstuurd per post aan het ingeschreven adres van degene die daartoe gerechtigd is, en als twee of meerdere personen vanwege het overlijden of het faillissement van de houder de houders van het aandeel zijn of gezamenlijk daartoe gerechtigd zijn, aan het ingeschreven adres van diegene van die personen die als eerste in het aandeelhoudersregister is opgenomen of aan een zodanige persoon of zodanig adres als de daartoe gerechtigde persoon of personen schriftelijk mochten opgeven en de bestuurders daarmee mochten instemmen. Elke cheque wordt betaalbaar gesteld op de naam van de daartoe gerechtigde persoon of personen of aan een zodanige andere persoon als de daartoe gerechtigde persoon of personen schriftelijk mochten opgeven en betaling van de cheque zal als voldoende kwijting van de Vennootschap gelden. Elke gemeenschappelijke houder of andere persoon die gezamenlijk gerechtigd is tot een aandeel als voormeld kan ontvangstbewijzen afgeven voor elk dividend of andere met betrekking tot het aandeel verschuldigde bedragen.

104.Dividenden zijn niet rentedragend

Geen dividend of andere niet betrekking tot een aandeel verschuldigde bedragen zijn rentedragend jegens de Vennootschap tenzij anderszins is bepaald onder de aan het aandeel verbonden rechten.

105.Dividend waarover niet is beschikt

Elk dividend waarover niet is beschikt binnen 12 jaar na de datum waarop dit dividend voor uitkering verschuldigd werd, zal indien de bestuurders aldus mochten besluiten, vervallen en niet langer door de Vennootschap verschuldigd zijn.

ADMINISTRATIE

106.Onderzoek van de administratie

Geen enkele aandeelhouder zal (als zodanig) enig recht hebben om eventuele administratieve gegevens of enig ander boek of document van de Vennootschap te onderzoeken behalve voorzover hem daartoe op grond van de wet het recht wordt gegeven of wanneer hij door de bestuurders of op grond van een gewoon besluit van de Vennootschap daartoe wordt geautoriseerd.

KAPITALISATIE VAN WINST

107.Kapitalisatie

De bestuurders kunnen door autorisatie van een gewoon besluit van de Vennootschap:

(a)behoudens voorzover in dit artikel wordt bepaald, besluiten om enige onverdeelde winst van de Vennootschap te kapitaliseren die niet is vereist voor betaling van eventueel (al of niet voor uitkering beschikbare) preferent dividend of voor enig bedrag dat ten gunste van de agioreserve of reserve voor inkoop eigen aandelen van de Vennootschap wordt gebracht;

(b)het bedrag bestemmen waarvan is besloten het aan de aandeelhouders te kapitaliseren die daartoe gerechtigd zouden zijn geweest indien het bedrag door middel van dividend en in dezelfde verhoudingen zou zijn uitgekeerd en een zodanig bedrag namens hen in aanmerking te nemen bij ofwel toe te schrijven aan storting van de eventuele bedragen die alsdan onbetaald zijn gebleven op enige aandelen die door ieder van hen zijn gehouden, of aan volstorting van niet-uitgegeven aandelen of obligaties van de Vennootschap met een nominaal bedrag gelijk aan een dergelijk bedrag, en de aandelen of obligaties aan die aandeelhouders toedelen die zodoende als volledig betaald zijn gecrediteerd, of zoals zij in gewenste verhoudingen mochten opgeven, of gedeeltelijke op de ene en gedeeltelijke op de andere wijze: maar de agioreserve, de reserve voor inkoop eigen aandelen en eventuele winst die niet voor uitkering beschikbaar is, kan ten behoeve van dit artikel uitsluitend worden toegepast voor het volstorten van niet-uitgegeven aandelen die moeten worden toegedeeld aan aandeelhouders die als volledig volgestort staan gecrediteerd;

(c)besluiten dat eventuele aandelen die aldus worden toegedeeld aan enige aandeelhouder met betrekking tot een aandelenbezit van hem van enige niet-volgestorte aandelen wel voor dividend in aanmerking komen mits dergelijke aandelen niet-volgestort blijven, uitsluitend voorzover dergelijke niet-volgestorte aandelen voor dividend in aanmerking komen;

(d)zodanige bepalingen vaststellen door de uitgave van deelaandeelbewijzen of door betaling in contanten of anderszins als zij mochten bepalen in het geval van aandelen of obligaties die op grond van dit artikel in delen uitkeerbaar worden; en

(e)elke persoon autoriseren om namens alle betreffende aandeelhouders een overeenkomst met de Vennootschap aan te gaan waarbij de toedeling aan ieder van hen wordt bepaald, die als volledig volgestort

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

staan gecrediteerd, van aandelen of obligaties waartoe zij bij een dergelijke kapitalisatie gerechtigd mochten zijn, waarbij elke overeenkomst die op grond van een dergelijke autorisatie is aangegaan voor al die aandeelhouders bindend is.

BEPALINGEN VOOR WERKNEMERS

108.Bepalingen voor werknemers over staking van de bedrijfsactiviteiten

De bestuurders kunnen de bevoegdheden uitoefenen die op grond van de Wet aan de Vennootschap zijn toegekend om voorzieningen te scheppen ten behoeve van personen (buiten een bestuurder of voormalige bestuurder of schaduwbestuurder) die in dienst van de Vennootschap of enige van haar dochtermaatschappijen zijn of waren in verband met de staking of overdracht aan iemand van de gehele of gedeeltelijke onderneming van de Vennootschap of die dochtermaatschappij.

KENNISGEVINGEN EN MEDEDELINGEN

109.Vorm van kennisgevingen en mededelingen door de Vennootschap

Behalve waar de onderhavige statuten uitdrukkelijk het tegendeel bepalen, kan elke door de Vennootschap te versturen of te verschaffen kennisgeving, document of informatie (die ofwel is geautoriseerd of op grond van de Wet of anderszins moet worden verstuurd of verschaft) volgens de Wet worden verstuurd of verschaft in papiervorm, in elektronische vorm of via een website.

110.Ver.ondersteide afgifte bij kennisgeving of mededeling verzonden per post

Een per post verzonden kennisgeving, document of informatie geadresseerd aan een aandeelhouder op zijn ingeschreven adres of betekeningadres in het Verenigd Koninkrijk wordt geacht te zijn afgegeven aan of te zijn ontvangen door de beoogde ontvanger 24 uur na de terpostbezorging indien als eersteklas post verzonden en vooraf betaald en binnen 48 uur na terpostbezorging indien als tweedeklas post verzonden en vooraf betaald, en om betekening te bewijzen is het voldoende te bewijzen dat de envelop die de kennisgeving, het document of de informatie bevat naar behoren was geadresseerd, vooraf werd betaald en is gepost.

111. Veronderstelde afgifte bij kennisgeving of mededeling elektronisch verzonden

Eén kennisgeving, document of informatie die elektronisch is verzonden of verschaft op een daartoe door de aandeelhouder opgegeven adres wordt geacht 24 uur na verzending te zijn gegeven aan of ontvangen door de beoogde ontvanger, en om betekening te bewijzen is het voldoende te bewijzen dat de mededeling naar behoren was geadresseerd en verzonden.

112.Veronderstelde afgifte bij kennisgeving of mededeling verzonden via een website

Een kennisgeving, document of informatie die is verzonden of verschaft via een website wordt geacht te zijn gegeven aan of te zijn ontvangen door de beoogde ontvanger wanneer (I) het materiaal voor het eerst op de website beschikbaar werd gesteld of (ii) indien later, wanneer de ontvanger kennisgeving van het feit ontvangt (of volgens artikelen 110, 111 en 112 wordt geacht te hebben ontvangen) dat het materiaal op de website beschikbaar is.

113.Veronderstelde afgifte bij betekening of afgifte van kennisgeving of mededeling

Een kennisgeving of informatie die niet per post is verzonden maar is achtergelaten op een ingeschreven adres of betekeningadres in het Verenigd Koninkrijk wordt geacht te zijn afgegeven op de dag waarop deze is achtergelaten. Een kennisgeving, document of informatie die door de Vennootschap op een andere wijze wordt betekend of afgegeven, terwijl zij daartoe door de betreffende aandeelhouder schriftelijk is geautoriseerd, wordt geacht te zijn betekend wanneer de Vennootschap de actie heeft ondernomen waarvoor zij daartoe was geautoriseerd.

114.Kennisgeving bij gemeenschappelijke houders

Bij gemeenschappelijke houders van een aandeel, wordt een kennisgeving, document of informatie geacht geldig te zijn verschaft aan alle gemeenschappelijke aandeelhouders indien deze is verzonden of verschaft aan degene die als eerste met betrekking tot het gemeenschappelijke aandeelhoudersbezit in het aandeelhoudersregister is opgenomen. Alles wat wordt overeengekomen of wordt gespecificeerd met betrekking tot een aan gemeenschappelijke houders te verzenden of te verschaffen kennisgeving, document of informatie kan worden overeengekomen of gespecificeerd door de gemeenschappelijke houder die als eerste met betrekking tot het gemeenschappelijke aandelenbezit in het aandeelhoudersregister is opgenomen.

115.Veronderstelde ontvangst indien ter vergadering aanwezig

Een aandeelhouder die op een vergadering van de Vennootschap of van de houders van enige categorie van aandelen van de Vennootschap aanwezig is, wordt geacht een oproep te hebben ontvangen voor die vergadering en, indien van toepassing, met kennisgeving van de doeleinden waarvoor deze werd bijeengeroepen.

116. Bindende kennisgeving voor verkrijgers etc.

Iedereen die recht krijgt op enig aandeel wordt gebonden door elke kennisgeving met betrekking tot dat aandeel welke kennisgeving, voordat zijn naam in het aandeelhoudersregister wordt opgenomen, aan degene is gegeven van wie hij zijn recht op dat aandeel heeft verkregen.

117.Kennisgeving ingeval van recht op aandelen wegens overgang van rechten

Aan de personen die als gevolg van het overlijden of het faillissement van een aandeelhouder recht op een aandeel hebben, kan de Vennootschap een kennisgeving doen toekomen door deze op elke wijze te sturen of af te geven die in de statuten is voorgeschreven voor kennisgeving aan een aandeelhouder, geadresseerd aan hen in hun naam of onder titel van vertegenwoordiging van de overledene of aan de curator van de gefailleerde of door enige soortgelijke omschrijving, op het eventuele adres dat voor dat doet is opgegeven door degenen die stellen daartoe het recht te hebben. Totdat een dergelijk adres is opgegeven kan een kennisgeving op welke wijze ook worden gegeven waarop deze zou zijn gegeven indien het overlijden of het faillissement niet zou hebben plaatsgevonden.

LIQUIDATIE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

118.Liquidatie van de Vennootschap

Indien de Vennootschap wordt geliquideerd, kan de vereffenaar met bekrachtiging door een buitengewoon besluit van de Vennootschap en eventuele andere door de Wet vereiste autorisatie onder de aandeelhouders in specie aile of enig deel van de activa van de Vennootschap verdelen en kan hij daartoe alle mogelijke activa waarderen en bepalen hoe de verdeling zal plaatsvinden tussen de aandeelhouders of de verschillende categorieën van aandeelhouders. De vereffenaar kan met dezelfde autorisatie alle of een deel van de activa overdragen aan trustees in trust ten behoeve van de aandeelhouders zoals hij onder deze autorisatie mocht bepalen, maar geen enkele aandeelhouder zal worden gedwongen om eventuele activa te aanvaarden waaraan een aansprakelijkheid is verbonden.

SCHADELOOSSTELLING, KOSTEN VAN VERWEER EN VERZEKERING

119.Schadeloosstelling van functionarissen en vergoeding van kosten van verweer van bestuurders

119.1Voorzover het op grond van de Wel is toegestaan en zonder af te doen aan enige schadeloosstelling waartoe hij anderszins het recht mocht hebben, zal iedereen die een bestuurder of andere functionaris van de Vennootschap of een gelieerde maatschappij is of was (buiten iemand (al of niet een functionaris van de Vennootschap of een gelieerde maatschappij) die door de Vennootschap of een gelieerde maatschappij ais accountant is ingeschakeld) uit de activa van de Vennootschap schadeloos worden gesteld en gevrijwaard blijven voor alle kosten, lasten, schade en aansprakelijkheden die hij heeft opgelopen (in verband met enige nalatigheid, verzuim, plichtsverzuim of misbruik van vertrouwen door hem of anderszins als bestuurder of zodanige andere functionaris van de vennootschap of een gelieerde maatschappij) met betrekking tot de Vennootschap of een gelieerde maatschappij of hun zakelijke activiteiten mits dergelijke schadeloosstelling niet van toepassing zal zijn met betrekking tot enige aansprakelijkheid door hem opgelopen:

119.1.1jegens de Vennootschap of jegens enige gelieerde maatschappij;

119.1.2voor betaling van een boete die in strafprocedures is opgelegd;

119.1.3voor betaling van een bedrag dat is verschuldigd aan een regelgevende instantie als boete vanwege de niet-naleving van enige vereiste van een regelgevende aard (hoe ook ontstaan);

119.1.4voor verweer in enige strafprocedure waarin hij is veroordeeld;

119,1.5voor verweer in enige civiele procedure ingesteld door de Vennootschap of een gelieerde maatschappij waarin een vonnis tegen hem is uitgesproken; of

119.1.6in verband niet een verzoek op grond van een van de volgende bepalingen waarin het gerecht weigert om voor hem een voorziening uit te spreken, namelijk:

(a)artikel 661(3) of (4) van de Wet (verwerving van aandelen door genomineerde te goeder trouw [innocent nominee]); of

(b)artikel 1157 van de Wet (algemene bevoegdheid om ontlasting te verlenen vanwege eerlijk en redelijk gedrag).

119.21n artikel 119.4, 119.5 of 119.16 is de verwijzing naar een veroordeling, vonnis of weigering van ontlasting een beslissing die definitief is geworden. Een veroordeling, vonnis of weigering ontlasting te verlenen wordt definitief:

119.2.1 als er binnen de hogere beroepstermijn geen hoger beroep is ingesteld, of

119.2.2eIs er hoger beroep is ingesteld op een moment dat het hoger beroep (of enig nader hoger beroep) is afgehandeld.

Een hoger beroep is afgehandeld:

119.2.3indien daarop wordt besloten en de termijn om een nader hoger beroep in te stellen is geëindigd, of 119.2.4het is ingetrokken of anderszins niet langer rechtsgeldig is.

119.3Voorzover het op grond van de Wet is toegestaan en zonder af te doen aan enige schadeloosstelling waartoe hij anderszins gerechtigd zou zijn, zal iedereen die een bestuurder van de Vennootschap is of was die optreedt in zijn hoedanigheid van trustee van een beroepspensioenregeling, uit de activa van de Vennootschap schadeloos worden gesteld en gevrijwaard blijven voor alle kosten, lasten, schade en aansprakelijkheden die hij in verband met de activiteiten van de Vennootschap als trustee van de regeling heeft opgelopen, mits een dergelijke schadeloosstelling niet van toepassing zal zijn met betrekking tot enige door hem opgelopen aansprakelijkheid:

119.3.1voor betaling van een boete die in strafprocedures is opgelegd; of

119.3.2voor betaling van een bedrag dat is verschuldigd aan een regelgevende instantie als boete vanwege de niet-naleving van enige vereiste van een regelgevende aard (hoe ook ontstaan); of

119.3.3voor verweer in een strafprocedure waarin hij is veroordeeld.

Ten behoeve van dit artikel is een verwijzing naar een veroordeling de definitieve beslissing in de procedure. De bepalingen van artikel 119.2 zullen van toepassing zijn bij de vaststelling wanneer een veroordeling definitief wordt.

119.4Zonder af te doen aan de bepalingen van artikel 119.1 of aan enige schadeloosstelling waartoe een bestuurder anderszins gerechtigd zou zijn en voorzover het op grond van de Wet is toegestaan en anderszins volgens zodanige bepalingen en behoudens zodanige voorwaarden als de bestuurders volstrekt naar eigen inzicht mochten bepalen, zullen de bestuurders de bevoegdheid hebben om regelingen te treffen om een bestuurder-te voorzien van fondsen om onkosten te vergoeden door hem gemaakt of nog te maken voor zijn verweer in enige strafprocedure of civiele procedure of in verband met een verzoek op grond van artikel 661(3) of (4) van de Wet (verwerving van aandelen door een genomineerde te goeder trouw [innocent nominee]) of artikel 1157 van de Wet (algemene bevoegdheid om ontlasting te verlenen in geval van eerlijk en redelijk gedrag) of zich te verweren in een onderzoek door een regelgevende instantie of tegen een procedure die een regelgevende instantie voornemens is in te stellen of om een bestuurder in staat te stellen om dergelijke onkosten te voorkomen.

120.Bevoe dheid om verzekeringen af te sluiten

Voorzover het volgens de Wet is toegestaan kunnen de bestuurders aile bevoegdheden van de Vennootschap uitoefenen voor het afsluiten en instandhouden van verzekeringen ten behoeve van iemand die:

(a)een bestuurder, plaatsvervangend bestuurder of een secretaris is of was van de Vennootschap of van een vennootschap die een dochteronderneming van de Vennootschap is of was of waarin de Vennootschap een (rechtstreeks of indirect) belang heeft of heeft gehad; of

(b)een trustee van een pensioenregeling of andere trust is of was waarin iemand waarnaar in de vorige paragraaf wordt verwezen een belang heeft of had,

waardoor hij schadeloos wordt gesteld en hem vrijwaart tegen aansprakelijkheid wegens nalatigheid, verzuim, plichtsverzuim of misbruik van vertrouwen of andere aansprakelijkheid waarvoor de Vennootschap ' legaal een verzekering kan afsluiten.

ENIG AANDEELHOUDER

121.Enig aandeelhouder van de Vennootschap

Indien en zolang als de Vennootschap slechts één aandeelhouder heeft:

(a)kan de enig aandeelhouder overeenkomen dat elke algemene vergadering, buiten een vergadering die bijeen wordt geroepen om een verkiezingsbesluit goed te keuren, wordt bijeengeroepen met een kortere oproeptermijn dan in de statuten bepaald; en

(b)alle andere bepalingen van de statuten zijn van toepassing met eventuele noodzakelijke aanpassingen (tenzij het tegendeel uitdrukkelijk in de bepalingen is opgenomen).

MASSART Jean-Pierre Wettelijke vertegenwoordiger

voorbehouden aan het. Belgisch Staatsblad

r r

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en} hevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/07/2015
ÿþMod word 11.1

In de bijlagen bij het BelgisctStaatsblad bekend.te_maken_kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

:t-2=L

_ t~l ~ d9 ~~-3

Griffie

1

;, _ i_

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres) Onderwerp akte 0840478571

Aviva Insurance Limited

vennootschap naar Engels recht

Pitheavlis, Perth, PH2 ONH, Schotland (Verenigd Koninkrijk) - adres in België Heelblok 29 - 3300 Tienen

Ontslag - benoeming wettelijk vertegenwoordiger - wijziging adres bijhuis

(Uittreksel uit de notulen van een vergadering van het Administratief Comité dd. 21 mei 20151

"Er werd kennis genomen van het feit dat de vertegenwoordiger van de vennootschap in België, de heer Jean-Pierre Massart op 7 februari 2015 was overleden en dat zijn opdracht bij de Vennootschap bijgevolg automatisch ten einde was gekomen. ER WERD BESLOTEN DAT de volmacht die voordien was verleend aan de heer Massart met onmiddellijke ingang formeel wordt ingetrokken.

Er werd voorgesteld de heer Richard Parker, met werkadres in St Helen's, 1 Undershaft, Londen EC3P 3DQ vanaf 7 februari 2015 aan te stelten ets nieuwe wettelijke vertegenwoordiger van het bilhuis van de Vennootschap in België volgens de voorwaarden bepaald in het bijgevoegde ontwerp van volmacht (zie Bijlage 1) vanaf de datum van het overlijden van de heer Massait. Verder werd voorgesteld dat de heer Parker de rol van Wettelijk Vertegenwoordiger zal uitoefenen in het kader van zijn arbeidsovereenkomst met Avivia Employment Services Limited.

ER WERD BESLOTEN DAT de heer Richard Parker, met werkadres in St Helen's, 1 Undershaft, Londen EC3P 3DQ wordt aangesteld als Wettelijk Vertegenwoordiger van het bijhuis in België van Aviva Insurance Limited volgens de voorwaarden bepaald in de volmacht in Bijlage 1 bij deze minuut.

ER WERD BESLOTEN DAT het adres van het bijhuis van Aviva insurance Limited vanaf 7 februari 2015 wordt verplaatst van Heelblok 29, 3300 Tienen naar Uitbreidingstraat 7216, 2600 Berchem (Antwerpen) ]...]

Aan de vergadering werd een volmacht voorgelegd die wordt verleend aan mevrouw Annemie Wittemans en/of mevrouw Nadine Crocaerts, c/o BDO Juridische Adviseurs BCVBA, 2600 Berchem, Uitbreidingsstraat 72/1, met het recht van substitutie, en om hen te belasten met het ondertekenen van de formulieren in verband met de publicatie van de genomen beslissingen in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, en met het ondertekenen van de formulieren Il voor de wijziging van de registratie in de Kruispuntbank voor Ondernemingen

Verder werd aan de vergadering een buitengewone volmacht met recht van substitutie voorgelegd aan BDO Juridische Adviseurs BCVBA, 135 Zaventem, Da Vincilaan 9, Bus E.6 voor het uitvoeren van aile formaliteiten bij het ondememingsloket, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en de BTW-administratie voor het bijhuis van de Vennootschap in België.

Na grondige en zorgvuldige afweging WERD BESLOTEN dat de volmachten aan mevrouw Annemie Wittemans en/of mevrouw Nadine Crocaerts en BDO Juridische Adviseurs in essentie worden goedgekeurd In de vorm die werd voorgelegd aan de vergadering en dat elke Directeur en de Voltijdse Secretaris of elke persoon met ondertekeningsbevoegdheid en een getuige de toelating en opdracht krijgen om beide documenten voor en in naam van de Vennootshap ten uitvoer te brengen."

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

4,

oe

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

[Uittreksel uit de notulen tot volmacht dd. 21 mei 2015]

"IN AANMERKING NEMENDE DAT de Vennootschap een Volmacht wenst te verlenen ten gunste van de heer Richard Parker van Aviva Pic, St Helen's, 1 Undershaft, Londen EC3P 3DQ (hierna: 'de Gemachtigde') om als haar Gemachtigde, tussenpersoon en wettelijke vertegenwoordiger in België op te treden,

IN DE ONDERHAVIGE AKTE wordt het navolgende vastgelegd;

1. De Vennootschap benoemt hierbij met ingang van de bovengenoemde datum de Gemachtigde om als haar getrouwe en rechtmatige Gemachtigde, tussenpersoon en wettelijke vertegenwoordiger in België (hierna: 'het Gebied') op te treden en om in verband daarmee alle zaken te doen en handelingen te verrichten met betrekking tot een behoorlijke vervulling van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten van de Vennootschap in het Gebied en met name om alle mogelijke zaken te doen en handelingen te verrichten die hieronder zijn omschreven, met name:

a) Het aanhouden van eventuele rekeningen bij enige bank of banken in het Gebied op naam van de Vennootschap, behoudens eventuele kennisgeving die door de Vennootschap eventueel aan de bank of banken mocht worden verstuurd, het op alle normale wijzen gebruiken van dergelijke rekeningen of op een reeds geopende rekening mits voormelde Gemachtigde op deze rekeningen behalve met de schriftelijke toestemming van de Vennootschap niet het krediet overschrijdt en geen enkele plaatsvervanger of plaatsvervangers die op grond van dit stuk wordt/worden aangesteld mag/mogen in geen enkel geval het krediet van een dergelijke rekening overschrijden boven het limiet waartoe de Gemachtigde met de schriftelijke toestemming van de Vennootschap is geautoriseerd.

b) Het ondertekenen, trekken, onderschrijven, aanvaarden en handelen in wissels, orders, bankcheques of andere cheques, promesses, handelspapieren en andere waardepapieren van soortgelijke aard in het Gebied en het kennis geven van het niet honoreren van cheques, wissels, orders, handelspapieren en promesses in het Gebied,

c) Het namens de Vennootschap aangaan van transacties inzake alle verzekeringscategorieën die momenteel door de Vennootschap in België worden aanvaard en om in verband daarmee alle handelingen te verrichten en dingen te doen die zijn vereist om die transacties naar behoren te sluiten,

d) Het voldoen aan de vereisten van het recht van het Gebied met betrekking tot besloten vennootschappen en om namens de Vennootschap alle vereisten uit te voeren en verplichtingen te vervullen die aan de Vennootschap rechtens worden opgelegd; met name het namens de Vennootschap aanvaarden van de betekening van processtukken en kennisgevingen die aan de Vennootschap moeten worden betekend.

e) Het ontvangen van premies met betrekking tot door de Vennootschap in het Gebied aanvaarde verzekeringen en het geven, verlenen, ondertekenen en effectueren van aile toereikende kwitanties, betalingen en andere kwijtingen voor die premies en om in dergelijke kwitanties, betalingen, kwijtingen of anderszins de Vennootschap aan voormelde verzekeringen te binden.

f) Het betalen van alle claims en het schikken of het aangaan van dadingen inzake welke rekeningen, geschillen of berekeningen ook in het Gebied waarin de Vennootschap op welk moment ook hierna een belang of interesse zal of kan hebben; en het betalen of ontvangen van het verschuldigde bedrag.

g) Het vragen of verlangen en het aanbrengen en instellen van acties, rechtsvorderingen, rechtszaken of andere procedures in enige rechterlijk college in het Gebied voor het verweer tegen enige claim en voor het verhaal van schade, voor schulden of geldbedragen, een recht, eigendomsrecht, belang, eigendom, claim, kwestie of zaak hoegenaamd ook die momenteel of hierna verschuldigd of opeisbaar worden of die op welke wijze ook aan de Vennootschap toebehoren of waartoe de Vennootschap wegens subrogatie of anderszins gerechtigd is of op welke grond ook; en het aangaan van een dading inzake dergelijke acties, rechtsvorderingen of andere procedures, het schikken of intrekken daarvan of de niet-ontvankelijk daarvan te verklaren of daarvan af te zien en om met betrekking daartoe ontheffingen en vrijwaringen te verstrekken.

h) Het onderwerpen aan arbitrage in het Gebied van welke kwestie ook waarbij de Vennootschap op welke wijze ook een belang heeft of hierna kan hebben en het voeren van dergelijke arbitrages, verplichtingen en aktes tot onderwerping of verwijzing daartoe en het toestemmen in aile regulering van rechtelijke colleges of rechterlijke beschikkingen met betrekking tot een dergelijke onderwerping aan of verwijzing naar arbitrage.

i) Het verschijnen en verweer voeren in, schikken of aangaan van een dading inzake welke actie, rechtsvordering of andere procedure ook die thans of hierna in het Gebied tegen de Vennootschap of tegen enige door de Vennootschap verzekerde persoon, onderneming of rechtspersoon is of zal worden ingesteld in enig rechtelijk college of bij enige arbiter of arbiters en het weigeren en tegenspreken van de betaling van een bedrag of geldbedragen of nakoming aan of vervulling van enige claim of vordering of anderszins.

j) Het instellen van alle noodzakelijke procedures om de overdracht of vereffening of liquidatie van de boedel van enige persoon of onderneming af te dwingen tegen wie of tegen welke de Vennootschap momenteel of hierna in het Gebied enige claim heeft of mocht hebben.

k) Het afleggen in het Gebied van een verklaring of onder ede afgelegde verklaring ten bewijze van enige kwestie of van enige schuld die verschuldigd is of waarvan wordt gesteld dat deze aan de Vennootschap verschuldigd is in enige procedure die is ingesteld of hierna wordt ingesteld door of tegen enige persoon op grond van enige wet of verordening met betrekking tot faillissement of voor de ontlasting of anderszins van insolvente debiteuren of de liquidatie van ondernemingen en het bijwonen van alle vergaderingen van aandeelhouders of van crediteuren op grond van een dergelijke procedure en het voorstellen, ondersteunen of stemmen voor of tegen een besluit in een dergelijke vergadering en het daartoe benoemen van speciale of algemene gemachtigden en in het algemeen het handelen voor de Vennootschap in alle procedures op grond

-,Voor

Lbehoulen

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

van de bepalingen van welke wetten of verordeningen inzake vennootschappen ook of anderszins vanwege faillissement, vereffening, afspraak of schikking die mochten worden ingesteld tegen of voor de genoegdoening van enige debiteur van de Vennootschap en het ontvangen van dividenden met betrekking daartoe,

I) Het verzekeren en annuleren van verzekeringen met betrekking tot aile gebouwen of eigendommen van welke verzekerbare aard ook die aan de Vennootschap zijn geleast of waarin de Vennootschap een belang mocht hebben in het Gebied.

m) Het vertegenwoordigen van de Vennootschap in haar handelingen met alle nationale, regionale, provinciale en gemeentelijke overheden, de fiscus en alle openbare diensten, overheidsinstanties en toezichthouders in het Gebied.

n) Het deponeren van alle documenten evenals alle handelingen die noodzakelijk of nuttig zijn voor het bestaan en de activiteiten van het Belgische bijkantoor van de Vennootschap en aile formaliteiten in dit verband.

2, Om de verschillende voornoemde zaken en handelingen beter en effectiever te doen, te bewerkstelligen, uit te voeren en te vervullen, kan de Gemachtigde op gezette tijden, na eerst een schriftelijke kennisgeving aan de Vennootschap te hebben gestuurd, zodanige persoon of personen als zijn plaatsvervanger of plaatsvervangers benoemen als de Gemachtigde geschikt mocht achten om alle of enige dergelijke bevoegdheden, zaken en handelingen als voormeld uit te oefenen en te verrichten maar met uitzondering van de macht van substitutie en het naar eigen goeddunken herroepen van een dergelijke substitutie.

3. De Vennootschap zegt toe dat de onderhavige Volmacht en alle aktes van substitutie op grond hiervan volledig van kracht zullen blijven voor een periode van vijf jaar vanaf de hierboven genoemde datum totdat de herroeping daarvan door de Gemachtigde of enige plaatsvervanger of plaatsvervangers die onder hem staan zal/zulten zijn ontvangen en de hierin verleende bevoegdheid om in het Gebied enige bankrekeningen van de vennootschap aan te houden kan worden herroepen in een kennisgeving ondertekend door enige directeur of tekenbevoegde van de Vennootschap.

4. De Vennootschap verklaart dat enige herroeping die aan een dergelijke plaatsvervanger moet worden gestuurd, kan worden ondertekend door voormelde Gemachtigde of door enige directeur of tekenbevoegde van de Vennootschap.

5, Bovendien zegt de Vennootschap toe dat zij hierbij overeenkomt om te allen tijde alle mogelijke zaken te bekrachtigen en te bevestigen, die de Gemachtigde of enige onder hem optredende plaatsvervanger of plaatsvervangers krachtens het onderhavige rechtens verricht(en) of laat/laten verrichten, behoudens alles wat hierboven in strijd daarmee is bepaald,

6.De onderhavige Volmacht is onderworpen aan het recht van Engeland en Wales," Voor eensluidend uittreksel

Nadine Crocaerts

bijzonder gevolmachtigde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AVIVA INSURANCE LIMITED

Adresse
HEELBLOK 29 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande