B.JACQUES ARCHITECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : B.JACQUES ARCHITECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.091.784

Publication

08/01/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 07.12.2013, NGL 30.12.2013 13704-0388-012
29/08/2012
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

TIijlagen bij Tieti èTgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mix 12.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

11111111 111111111 IA

*12147557*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : B.JACQUES ARCHITECT

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1652 Alsemberg, Kasteellaan 40

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING VAN EEN ZAAKVOERDER

Uit een akte ontvangen door Meester Michel GERNAIJ, geassocieerd Notaris ter standplaats Brussel, ondergetekende, op tien augustus tweeduizend en twaalf, afgeleverd vóór de formaliteit der Registratie.

BLIJKT;

Dat de heer JACQUES Benoît Stéphane François Marte, wonende te 1652 Beersel (Alsemberg) Kasteellaan 40, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte; aansprakelijkheid werd opgericht, onder de naam "B.JACQUES ARCHITECT', met een kapitaal van; ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18 600,00), vertegenwoordigd door: HONDERDZESENTACHTIG (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

(.)

a) Dat hij op elk van de HONDERDZESENTACHTIG (186) aandelen die het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen in geld inschrijft tegen de prijs van HONDERD EURO (¬ 100,00) ieder en dat zij volstort worden bij de insohrijving tot beloop van twee/derden, - de met de volstorting, overeenstemmende som van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (¬ 12 400,00) werd voorafgaandelijk dezer gestort op een bijzondere rekening nummer 363-1078014-93 geopend op naam van de vennootschap in oprichting, bij de bank ING, zoals blijkt uit het bankattest.

b) Dat dientengevolge het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap volledig geplaatst is en volstort is£

tot beloop van twee/derden.

(,,.)

Artikel 1 Benaming en vorm 1.1 De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte, aansprakelijkheid is opgericht onder de naam 'B.Jacques Architect',

1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten, Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen,; toegelaten.

1.3 De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

1.4 De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden' burgerlijke vennootschap met handelsvorm'.

Artikel 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur,

Artikel 3 Zetel

3,1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1652 Alsemberg, Kasteellaan 40.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van;

Architecten.

3.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s)1 de raad van bestuur overgebracht

worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad

gRvseg

20 AUG 292

Griffie -

~ïX o Jif YSV

Op de laatste blz. van Luikg vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ti ª% a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zef gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 4 Doel

4.1 De vennootschap heeft tot doel:

-Het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

-Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het reglement van beroepsplichten van de orde van Architecten.

-Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

-Het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken enzovoort.

-Het uitvoeren van expertisen.

Teneinde de hoger vermelde activiteiten uit te oefenen is het de vennootschap toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiksrechten te verkrijgen.

De vennootschap is eveneens bevoegd om op een niet-commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, mits inachtneming van het begrip van "de goede huisvader".

De vennootschap mag samenwerken met ander architecten of ontwerpers en met architectenvennootschappen, doch zij mag geen participaties nemen in andere vennootschappen, van welke aard ook.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Artikel 5 Kapitaal

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en is vertegenwoordigd door

honderdzesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde die elk één/honderdzesentachtigste .van het

kapitaal vertegenwoordigen. De niet volgestorte inbreng van voornoemde oprichter bedraagt E 6.200,00.

(" " )

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars..,

11,2 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel 12 Bevoegdheden

12.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering,

12.2 Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen

van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de

vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die

geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

(..)

Artikel 15 Algemene vergadering

15.1 De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

15.2 De gewone algemene vergadering wordt gehouden de eerste zaterdag van de maand december om uAnrtit n uur of, indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, op de eerstvolgende werkdag, om hetzelfde

'ergadering neemt kennis van het jaarverslag van de zaakvoering en desgevallend van het verslag van dl.,,,rnrrrissaris en bespreekt de jaarrekening. Na aanneming van de jaarrekening, spreekt de vergadering zich, met een bijzondere stemming uit, over de kwijting te verlenen aan de zaakvoering en desgevallend aan de commissaris.

Een buitengewone algemene vergadering mag bijeengeroepen worden door een zaakvoerder, op aanvraag van iedere architect-vennoot die de agenda samenstelt. De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere in de bijeenroepingsbrieven aangeduide plaats.

15.3 De bijeenroepingen tot de algemene vergaderingen bevatten de agenda, en geschieden bij aangetekende brief gericht aan elke aandeelhouder minstens vijftien dagen véôr de vergadering. De vervulling van deze formaliteit is echter niet vereist voor het geval alle aandeelhouders geldig tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

15.4 Elke aandeelhouder heeft recht op de vergaderingen te stemmen en elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, op voorwaarde dat deze zelf stemgerechtigde vennoot is.

15.5 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder of, ingeval er meerdere zaakvoerders zijn, door de oudste onder de zaakvoerders, of nog, bij gebreke, door de oudste van de aanwezige vennoten.

Behoudens in de gevallen voorzien door de wet of de statuten, worden de beslissingen genomen met meerderheid van stemmen, waarvoor aan de stemming deelgenomen wordt, welke ook het aantal vertegenwoordigde aandelen zij.

De notulen van de vergadering worden vastgesteld in een bijzonder register en ondertekend door de zaakvoerder en door alle aanwezige aandeelhouders die er de wens toe uitgedrukt hebben. De uitgiften of uittreksels van deze notulen worden ondertekend door een zaakvoerder.

15.6 Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan deze niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, handelend in naam van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel der vennootschap zal worden bijgehouden.

15.7 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

15.8 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect vennoot.

15.9 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

F. BOEKJAAR, JAARREKENING, JAARVERSLAG, WINSTVERDELING EN RESERVES

F.1 Het boekjaar begint op één juli van ieder jaar en eindigt op dertig juni van erop volgend jaar. Op het einde van elk boekjaar maakt de zaakvoering een inventaris op en stelt zij de jaarrekening vast bevattende de balans, de resultaatrekening alsmede de toelichting; deze jaarrekening vormt één geheel en wordt vastgesteld overeenkomstig de wettelijke beschikkingen. De zaakvoering stelt bovendien een verslag op in hetwelk zij verantwoording geeft van haar bestuur en dat een commentaar bevat over de jaarrekening met het oog op de uiteenzetting van de gang der za ken en de toestand van de vennootschap, de gegevens vermeldt met betrekking tot belangrijke gebeurtenissen die zich zouden voorgedaan hebben na de sluiting van het boekjaar en alle gegevens bevat omtrent gebeurtenissen die een merkwaardige invloed zouden hebben op de ontwikkeling van de vennootschap.

F.2 Op de jaarlijkse nettowinst, wordt ten minste vijf procent voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen. Deze voorafneming houdt op verplicht te zijn van zodra de reserve één/tiende van het geplaatst kapitaal zal bereikt hebben. Deze voorafneming is opnieuw verplicht indien, om het even welke reden, de reserve aangetast is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Het saldo van de winst wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die, op voorstel van de zaakvoering, elk jaar over de bestemming ervan beslist met eenvoudige meerderheid van stemmen.

(" " " )

Artikel 18 Ontbinding

18.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

18.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

18.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

18.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet, meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 19 Vereffening

19.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is I zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn Thun benoeming.

19.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

19.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien " alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

OVERGANGSBEPALINGEN

(." " )

B, Eerste boekjaar  datum eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar zal eindigen op 30 juni 2013. De eerste jaarvergadering zal bijgevolg plaatsvinden op

de eerste zaterdag van de maand december van 2013.

C. Benoeming van een zaakvoerder overname van verbintenissen

De comparant, in zijn hoedanigheid van enige oprichter van de vennootschap, beslist de hoedanigheid aan te nemen van enige zaakvoerder van de vennootschap en dit voor een onbeperkte duur, te rekenen vanaf heden,

Hij zal in functie treden van zodra een uittreksel der statuten van onderhavige vennootschap zal neergelegd worden ter Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel,

C. Beslissing te nemen met betrekking tot de benoeming van een commissaris

Tenslotte beslist de comparant geen commissaris te benoemen, gezien, aan de hand van het financieel plan dat aan de ondergetekende instrumenterende notaris werd overgemaakt de vennootschap beantwoordt aan de criteria vastgesteld onder artikel 15 paragraaf 1 van het wetboek van vennootschappen.

D, Machten  benoeming van een mandataris ad hoc

Volmacht wordt gegeven aan de vennootschap "BC1iDM", met zetel te 1060 Brussel, Lombardsijdestraat 21, vertegenwoordigd door de heer Hugues de Montjoye, Acountant/belastingsconsulent IAB 11412 F 67, niet macht tot indeplaatstelling, alle machten verleend om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en meer in het bijzonder bij de Kruispuntbank der Ondernemingen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

(getekend) Michel GERNA!J

geassocieerd Notaris

Werd terzelfdertijd neergelegd:

.een.uitgifte_van.de.oprichtingsakte._

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
B.JACQUES ARCHITECT

Adresse
KASTEELLAAN 40 1652 ALSEMBERG

Code postal : 1652
Localité : Alsemberg
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande