BAALSE SIRKEL

Association sans but lucratif


Dénomination : BAALSE SIRKEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.667.491

Publication

17/04/2014
ÿþx , Y

<

MOD. 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



 *14084045*

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Kembhanrip

te Leuven, de U? PR. 2014

DE eetiER,

Ondernemingsnr 0477.667.491

Benaming: BAALSE SIRKEL

(Voluit)

(verkort):

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: KLEINE REMERSTRAAT 7, 3128 Baal, België

Onderwerp akte: uittreksel uit wijzigingsakte

Tekst

STATUTENWIJZIGING VZW BAALSE SIRKEL

BESLUIT VAN DE AL GEMENE VERGADERING VAN 7 FEBRUARI 2014

Heden 7 februari 2014 heeft een bijzondere algemene vergadering plaats van de VZW Baalse Sirkel, met ondernemingsnummer 0477.667.491 ingeschreven in het register van de rechtspersonen te Leu.ven.Alle leden van de VZW zijn aanwezig, de vergadering duldt Dhr. Valkenborg Guy aan als voorzitter van de bijzondere algemene vergadering, Dhr. Van Leemputten Filip als secretaris en Dhr. Hubrechts Jorgen ais stemopnemer.

De voorzitter telt het aantal aanwezige leden en merkt dat de vergadering voltallig is en bij gevolg rechtsgeldig kan vergaderen om alle noodzakelijke besluiten te nemen en verklaart de vergadering voor geopend.

De vergadering heeft volgende agenda:

AGENDA

1. Vernietiging van de bestaande statuten van de VZW

2. Ontslag van de voltallige Raad Van Bestuur van de VZW

3. Goedkeuring van de nieuwe statuten van de VZW

4. Benoeming van de Raad van Bestuur

5. Bevestiging van de ledenlijst

De vergadering behandelt punt per punt, de voorzitter merkt op dat de genomen beslissingen van punt 3 van de vergadering een bijzondere meerderheid vereisen. Na afsluiten van de agendapunten wordt verslag opgemaakt door de secretaris, dit verslag luidt als volgt:

1. Besluit 1 vernietiging van de bestaande statuten van de VZW

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Let - vervolg

MOD. 2.

De vzw besluit met ingang vanaf heden en met eenparigheid van stemmen dat de statuten die werden goedgekeurd bij de oprichting integraal worden vernietigd.

2. Besluit 2 Betreffende het ontslag van alle leden van de Raad van Bestuur

De algemene vergadering van de VZW DE BAALSE SIRKEL bevestigt en aanvaardt met éénparigheid van stemmen het ontslag van de voltallige Raad Van Bestuur en verleent deze collectief en ieder Bestuurslid individueel décharge voor het opgenomen mandaat en dit met ingang vanaf heden.

3. Besluit 3 Nieuwe statuten van de VZW Benoeming van de Raad Van Bestuur - Bevestiging van de ledenlij st

De voorzitter gaat over tot de voorlezing van de ontwerpstatuten en heeft bij ieder punt

blijven stilstaan om erover te debatteren en indien nodig werden de nodige aanpassingen aangebracht.

De volgende statuten werden ter stemming voorgelegd:

Artikel 1. De vereniging

sectie 1. Rechtsvorm

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid bij oprichtingsakte dd. 24.04.2002 met publicatiedatum 06 j uni 2002, meer in het bijzonder als eenvereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grand van de wet van 27 j uni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 20021, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 20033 en 9 juli 20044 (hierna genoemd "V&S-wet").

Art. 1. Sectie 2. Naam

1. De VZW draagt de naam BAALSE S1RKEL

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk" ofdoor de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1. Sectie 3. Zetel

1. De zetel van de VZW is vanaf heden gevestigd op Zuidlaan 44 3128 Baal gelegen in het gerechtelijk arrondissement LEUVEN.

2. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarrnakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelvvijziging achteraf bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 1. Sectie 4. Duur

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

VO vervolg

MOD. 22

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Het bevorderen van de vriendschapsbanden onder de leden, het organiseren van acties en evenementen ter ondersteuningvan sociale werken en goede doelen.

Art. 2. Sectie 2. Activiteiten

Daarnaast kan de VZFV alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 3. Lidmaatschap

Art. 3. Sectie 1. Werkende Leden

1. Er zijn minstens 7 Werkende Leden met alle rechten zoals omschreven voor de "leden" in de V&S-wet.

2. De ledenlij st met alle werkende leden is toegevoegd aan deze notulen

3. Daarnaast kan elke natuurlijke persoon zich kandidaat stellen als Werkend lid

4. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur

5. De Raad Van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Werkend Lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens 3 leden van de Raad Van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn door een ander werkend lid mits schriftelijke volmacht. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad Van Bestuur.

6. De Raad Van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Werkend lid.

7. Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad Van Bestuur en die maximum 1.000 Eur zal bedragen.

8. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding ofuitsluiting van de Werkende Leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing.

ta. "

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de pers*)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Let - vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD. 2.2

Art. 3. Sectie 2. Ontslag

1. Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven email of aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter en de secretaris van de VZW. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

2. Een ontslagnemend Werkend zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de iidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Art. 3. Sectie 3. Opschorting van Werkende leden

1. Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de 10 kalenderdagen na datum van verzending van die aanmaning.

2. Werkende Leden die hun lidmaatschapsbij drage na de regularisatietermijnniet betalen, kunnen geacht worden ontslag-nemend te zijn.

Art. 3. Sectie 4. Uitsluiting

1. Als een Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens I /5van alle Werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

2. Het Werkend Lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Art. 3. Sectie 5. Rechten

1. Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

Artikel 4. De algemene vergadering

Art. 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermeldèn : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Leiltz - vervolg

MOD. 2.2

2. Alle Werkende Leden hebben stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem. Art. 4. Sectie 2. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging -van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de kwijting aan de bestuurders;

4. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5. de ontbinding van de vereniging;

6. de uitsluiting van een lid;

7. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

8. de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter;

9. de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur;

Art. 4. Sectie 3. Vergaderingen

1. De j aarl ij ks e bij e enkomsten van de G ewone Al gemene Vergadering zullen plaatsvinden op de eerste vrijdag van de maand mei en gehouden worden op de zetel van de vereniging of een nader te bepalen plaats op initiatief van de voorzitter van Raad Van Bestuur in het arrondissement Leuven . De uitnodiging wordt minstens 1 maand voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd via email of per gewoon schrijven.

2. De vergaderingen worden door voorzitter of twee bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. De bestuurders kunnen agendapunten aanbrengen en doen dit minstens 10 dagen voor de verzending van de uitnodiging.

3. Bij zondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende Leden. De uitnodiging wordt minstens 10 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per email.

Art. 4. Sectie 4. Quorum en stemming

1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3 van de Werkende Leden aanwezig ofvertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomenbij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

2. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan

een quorum van 2/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan eentweede vergadering wordenbij eengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Let vervolg

MOD. 2.2

hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ni et binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

3. Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden worden vertegenwoordigd. Elk Lid kan maximum 2 volmachten dragen.

4. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door 1/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

5. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend

6. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 j uni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Art. 5. Sectie I. Samenstelling Raad van Bestuur

1. De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste 7 bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Werkend Lid wordt aanvaard, zal een (Buiten) gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

2. De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor onbepaalde duur.

3. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris, en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

4. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de secretaris. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslagzijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijnvervanging kan worden voorzien.

5. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste bl. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

- vervolg

MOD. 22

Art. 5. Sectie 2. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook bij verzoek vanwege de voorzitter of minstens twee andere leden

2. De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter op een plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste 4 leden aanwezigzijnofvertegenwoordigd. De besluiten wordengenomenbij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen(indien geen meerderheid) heeft de voorzitter de beslissende stem.

4. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de de voorzitter en de secretaris en alle aanwezige bestuurders bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 j uni 2003 vastgelegde modaliteiten39.

5. In uitzonderlij ke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er eenberaadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Art, 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders v(56r dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art. 5. Sectie 4. Intern bestuur - Beperkingen

1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 VS-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Let I. - vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD. 2.2

en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaalen. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4. De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met bv.: de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek, de aankoop van wagens, de aankoop van alle andere grote investeringsgoederen waarvan voorgaande lijst niet limitatief is. Geen enkele bestuurder mag voor meer dan 2.500 euro aankopen verrichten die liggen in het verlengde van de afgesproken activiteiten, indien het bedrag van de bestelling hoger is dient de voorzitter mee te tekenen en minstens nog één extra bestuurder! Deze bevoegdheidsbeperkingenkunnenniet wordentegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt weide interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Art. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door haar voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en indien deze ook niet beschikbaar is minstens twee andere bestuurders.

3. In afwijking van artikel 13 V&S-wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij bv.: de aan- of verko op van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek, de aankoop van wagens, de aankoop van alle andere grote investeringsgoederen waarvan voorgaande lijst niet limitatief is. Geen enkele bestuurder mag voor meer dan 2.500 euro aankopen verrichten die liggen in het verlengde van de afgesproken activiteiten, indien het bedrag van de bestelling hoger is dient de voorzitter mee te tekenen en minstens nog één extra bestuurder!

4.Beperkingenaandealgemenevertegenwoordigingsbevoegdheidkunnennietworden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaarzijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

5. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

C.

Luiti- vervolg

Voorbehouden aan het Belgi$ch Staatsblad

MOD. 2.

Art. 5. Sectie 6. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de B ijlagenbij het Belgisch Staatsblad. B ijzondere volmachtwordt verleend aan Prymacc BVBA, Aarschotsesteenweg 220 te 3130 Begijnendijk, diens zaakvoerders en aangestelden , elk met macht afzonderlijk te handelen teneinde alle nodige formaliteiten te verrichten, o.m. de neerlegging ter griffie en inschrijving KBO.

Artikel 6. Aansprakelij kheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

1. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2. Tegenover de VZW en tegenover derden is hunverantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 7. Financiering en boekhouding

Art. 7. Eerste lid. Financiering

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen inlaatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 7. Tweede lid. Boekhouding

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerstvolgende boekjaar eindigt op 31 december 2014

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V& S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artike126novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de j aarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

teetrz. I - vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD. 2,

Milagen bil het Beigissh_Staatsbiad_r_1711L4/21114,_Annexes-du-Moniteur-be1ge

Artikel 8. Ontbinding

1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t, de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/2 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat kan worden toegekend aan een andere vereniging met een soortgelijk nut.

5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

EINDE STATUTEN

De voorzitter gaat over tot stemming en de nieuwe statuten worden met éénparigheid van stemmen aanvaard, wat voldoet aan de wettelijke bepalingen inzake de bijzondere meerderheid vereist voor dit soort beslissingen.

BESLUIT 4 In twee originele exemplaren conform artikel 2, laatste lid, V&S-wet De algemene vergadering beslist om volgende personen te benoementot bestuurders en zij keurt gelijk de bijzondere bevoegdheden goed die een aantal leden van de raad van bestuur zullen waarnemen

Voorzitter : Valkenborg Guy, woonachtig te 3128 Tremelo, Zuidlaan 44

Secretaris: Van Leemputten Filip, woonachtig te 3128 Tremelo, Parkheidestraat 14 A Penningmeester: Rymenants Peter, woonachtig te 3130 Begijnendijk, Plankenbrug 60 Ondervoorzitter: HubrechtsJorgen, woonachtig te 3128 Tremelo, Kleine Remerstraat 7 Bestuurder: Thora Robert, woonachtig te 3128 Tremelo, Montystraat 23

Bestuurder: Haegemans Mark, woonachtig te 3120 Tremelo, Rechtestraat 35 Bestuurder: Buts Nico, woonachtig te 3130 Begijnendijk, Tremelosesteenweg 160

De algemene vergadering gaat over tot stemming en de aanvaarding van de benoeming van de vernieuwde Raad Van Bestuur. Het voorstel wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd en is vervolgens aanvaard. Uit individuele rondvraag blijkt dat de bestuursleden hun mandaat aanvaarden.

Na het voorlezen van het verslag tekenen alle nieuwe en aanwezige bestuursleden voor akkoord en wordt de vergadering gesloten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.11L

*fer il(

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Gedaan te Baal, 7 februari 2014 VAN LEEMPUTTEN FILIP Secretaris

VALKENBORG GUY HUBRECHTS JORGEN Ondervoorzitter

Voorzitter HAEGEMANS MARK

RYMENANTS PETER Bestuurder

Penningmeester

THORA ROBERT

Bestuurder

BUTS NICO

Bestuurder

vetz vervolg

MOD. 2.2

Coordonnées
BAALSE SIRKEL

Adresse
KLEINE REMERSTRAAT 7 3128 BAAL

Code postal : 3128
Localité : Baal
Commune : TREMELO
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande