BADMINTONCLUB TERVUREN, AFGEKORT : BC TERVUREN

Association sans but lucratif


Dénomination : BADMINTONCLUB TERVUREN, AFGEKORT : BC TERVUREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 633.755.834

Publication

15/07/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk I  De vereniging Artikel 1

Artikel 2

Artikel 3

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3080 Tervuren, Leuvensesteenweg 8D bus 3.1, provincie Vlaams-Brabant, arrondissement Leuven

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

De vereniging heeft tot doel het promoten en beoefenen van sport in het algemeen en de badmintonsport in het bijzonder, zowel op recreatief als op competitief vlak. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen.

Titel I

De Algemene Vergadering van de vereniging heeft op woensdag 1 juli 2015 beslist over te gaan tot de oprichting

van de Badmintonclub Tervuren VZW, afgekort BC Tervuren VZW.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  VZW , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten inrichten. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in  en samenwerken met  alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn.

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna V&S-wet genoemd).

De vereniging draagt de naam Badmintonclub Tervuren afgekort  BC Tervuren .

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Badmintonclub Tervuren

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BC Tervuren

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Leuvensesteenweg 8D 3.1

*15311994*

Luik B

3080

België

0633755834

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Zaventem (Tervuren)

Griffie

Neergelegd

11-07-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van vermelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk II  Lidmaatschap

Artikel 6

De vereniging kent werkende leden, toegetreden leden, ereleden en steunende leden.

Werkende leden zijn de leden van de Raad van Bestuur

Ereleden, zij die door de Raad van Bestuur aldus zijn benoemd voor hun verdiensten en inzet voor de club.

Artikel 7

Artikel 8

Artikel 9

Artikel 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Steunende leden zijn zij die financieel de club tegemoet komen. Zij maken geen deel uit van de Algemene Vergadering

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring.

De rechten en plichten van toegetreden leden worden samen verder omschreven in het reglement van inwendige orde waarin bijzondere voorwaarden aan het lidmaatschap zijn opgenomen.

De werkende leden en de toegetreden leden worden samen in de statuten omschreven als  leden of  lid . Indien één van beide types wordt bedoeld, wordt dit gespecificeerd. De aanvaarding of weigering van nieuwe leden behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. De beslissing van de Raad van Bestuur is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden.

De werkende leden kunnen uit de Raad van Bestuur treden. Het betrokken werkend lid deelt dit schriftelijk mee aan de voorzitter. Een werkend lid kan ook uitgesloten worden door de Raad van Bestuur om dwingende redenen.

Er zijn minstens drie werkende leden met alle rechten zoals omschreven door de V&S-wet.

Een toegetreden lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij of zij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult.

De Raad van Bestuur kan ook een toegetreden lid uitsluiten. Deze beslissing wordt gemotiveerd en genotuleerd in een verslag van de betreffende bestuursvergadering.

De Raad van Bestuur stelt een jaarlijkse bijdrage vast.

De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verplichting aan dan het betalen van de eventueel door hen verschuldigde jaarlijkse bijdrage.

Artikel 11

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging raadplegen:

Het register van de leden

Alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van alle personen, al

dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden

Alle boekhoudkundige stukken van de vereniging

Artikel 12

Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse lidgelden/bijdragen niet vorderen.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, ....

Hoofdstuk III  De Algemene Vergadering

Artikel 13

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende en toegetreden leden. Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft een stem. De Raad van Bestuur is uitsluitend samengesteld uit werkende leden.

Door verkiezing in de algemene Vergadering tot de Raad van Bestuur kan een toegetreden lid werkend lid worden en omgekeerd. Toegetreden leden jonger dan 18 jaar kunnen zich in de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een van hun ouders of voogd

Artikel 14

Artikel 15

Artikel 16

Artikel 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

De wijziging van de statuten

De benoeming en de afzetting van de bestuurders

De benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

De ontbinding van de vereniging

De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

De verplaatsing van de maatschappelijke zetel

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste eenmaal per jaar en op minder dan drie maanden na de afsluiting van het boekjaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt. De oproepingen moeten ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering schriftelijk gebeuren, dit kan geschieden per gewone brief, per e-mail, per fax of per aangetekend schrijven.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of bij zijn ontstentenis door de ondervoorzitter of bij zijn ontstentenis door minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van de leden. Dit verzoek moet de agenda opgeven, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders of door 1/5 van de leden minstens tien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Niemand mag nochtans over meer dan twee volmachten beschikken.

De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet op de agenda vermeld zijn, kan de Algemene Vergadering slechts beslissen met de toestemming van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn ontstentenis door een andere aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt de secretaris en twee stemopnemers aan. Zij maken het bureau van de vergadering uit.

Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen krachtens een geschreven volmacht.

Met uitzondering van wat bepaald wordt in artikel 18 en 29 worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid (= helft +1) der aanwezige stemmen.

Artikel 18

De wijzigingen van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quotum van 2/3 van de werkende leden en 2/3 van de toegetreden leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering het quotum niet bereikt werd kan een tweede vergadering (= een bijzondere algemene vergadering) worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende en toegetreden leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende en toegetreden leden.

Artikel 19

De beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Hoofdstuk IV  De Raad van Bestuur

Artikel 20

Artikel 21

Artikel 22

Artikel 23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders worden gekozen voor vijf (5) jaar. Om de vijf jaar vervalt de helft van de mandaten. De uittredende bestuurders zijn telkens herkiesbaar. Indien een mandaat openvalt mogen de overblijvende raadsleden een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door de eerstvolgende Algemene Vergadering dient te worden bekrachtigd.

De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij kunnen ook andere functies instellen.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De Raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn. Hij kan onder meer alle gelden en waarden in ontvangst nemen; alle bedragen, schenkingen en legalen aanvaarden en opvorderen: alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging; in rechte als eiser en als verweerder optreden; dadingen aangaan; scheidsrechterlijke bedingingen sluiten, bewilligen en verzaken. De opsomming is niet beperkt.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt bewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

De Raad kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. Aldus kan hij een afgevaardigd bestuurder aanstellen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden en ten hoogste 8 gekozen leden onder de leden door de Algemene Vergadering.

De plaatsvervanger doet de ambtstijd uit van hem die hij vervangt. Het mandaat van bestuurder neem van rechtswege een einde wanneer de betrokkene de functie verliest op grond van dewelke hij als kandidaat voor de Raad van Bestuur werd voorgedragen.

Artikel 24

De Raad van Bestuur vergadert elke tweede dinsdag van de pare maanden. Bij hoogdringendheid kan hiervan afgeweken worden en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn gehouden worden.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter of bij hun belet door een andere aanwezige bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 25

MOD 2.2

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend, behalve in geval van de afzetting van een werkend lid. In voorkomend geval is een meerderheid van 2/3 van de stemmen nodig.

Artikel 26

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambstbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgische Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Hoofdstuk V  Aansprakelijkheid

Artikel 27

Artikel 28

Artikel 29

Artikel 30

Artikel 31

Artikel 32

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

De bestuurders en secretaris zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig hun algemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij  VZW in vereffening is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. Het samenroepen en de agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van deze statuten De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quotum en de meerderheid gesteld in artikel 17 van deze statuten. De Algemene Vergadering kan de ontbinding alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Hoofdstuk VI  Boekhouding

Hoofdstuk VII  Ontbinding

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel in België.

Artikel 33

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëinding van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd der griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent

Hoofdstuk VIII  Reglement van inwendige orde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 34

MOD 2.2

De Algemene Vergadering kan ter uitvoering van de statuten bij Reglement van inwendige orde alle regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de vereniging.

Het Reglement van inwendige orde en wijzigingen eraan worden door de Algemene Vergadering in zijn geheel aangenomen of verworpen, en dit in dezelfde voorwaarden als onder artikel 17 van deze statuten.

Artikel 35

Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

Mits betaling van het lidgeld wordt men toegetreden lid. De Raad van Bestuur kan nochtans beslissen in geheimhouding en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die het Reglement van inwendige orde worden omschreven.

Toegetreden leden hebben eveneens stemrecht op de Algemene Vergadering.

Toegetreden leden kunnen zich op elk moment uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW kunnen door een beslissing van de Raad van Bestuur genomen bij gewone meerderheid, uitgesloten worden van lidmaatschap.

Titel II

De Algemene Vergadering bestaat uit:

Bender Karl, Leuvensesteenweg 8D/3.1, 3080 Tervuren, 13 januari 1961, Watermaal-Bosvoorde

Caers Axel, Louis Van Holestraat2/0001, 3128 Baal, 24 juni 1976, Leuven

Derieuws Karin, Engerstraat01, 3071 Erps-Kwerps, 01 november 1969, Tienen

Detollenaere Bruno, Paardenmaktstraat 118, 3080 Tervuren, 05 juni 1956, Sint-Agatha-Berchem

Lambrecht Stefaan, Beekstraat 127A, 1970 Wezembeek-Oppem, 20 juli 1963, Brugge

Van den Rul Johan, Kapellestraat 37, 3080 Tervuren, 10 juni 1976, Etterbeek

De Raad van Bestuur zal bestaan uit:

Bender Karl, Leuvensesteenweg 8D/3.1, 3080 Tervuren, 13 januari 1961, Watermaal-Bosvoorde

Caers Axel, Louis Van Holestraat2/0001, 3128 Baal, 24 juni 1976, Leuven

Derieuws Karin, Engerstraat01, 3071 Erps-Kwerps, 01 november 1969

Detollenaere Bruno, Paardenmaktstraat 118, 3080 Tervuren, 05 juni 1956

Lambrecht Stefaan, Beekstraat 127A, 1970 Wezembeek-Oppem, 20 juli 1963

Van den Rul Johan, Kapellestraat 37, 3080 Tervuren, 10 juni 1976, Etterbeek

Voorzitter: Johan Van den Rul Secretaris: Karl Bender Penningmeester: Axel Caers

Titel III

De Algemene Vergadering verleent volmacht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur teneinde namens de

vereniging alle formaliteiten te vervullen tot publicatie en de uitvoering van huidige oprichting van de vereniging

De Raad van Bestuur beslist volgende functies toe te kennen:

Bender Karl Caers Axel Derieuws Karin

Detollenaere Bruno Lambrecht Stefaan Van den Rul Johan

Coordonnées
BADMINTONCLUB TERVUREN, AFGEKORT : BC TERVUR…

Adresse
LEUVENSESTEENWEG 8D, BUS 3.1 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande