BANA LEUVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : BANA LEUVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.266.863

Publication

02/04/2013
ÿþ MOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



ber lIi(tuuu~~n~iwiuu~u Neergelegd ter griffie der

at 30514 5 Rechtbank van Koopti nr e,

Be Star te Leuven, de 1 1 flM V313

" __ DE~~r~melFFIFIZ



Ondernemingsnr : 819. 2,6e. 863

Benaming

(voluit) : Bana Leuven

(verkort) : Bana Leuven

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Willem Coosemansstraat 45 3010 Leuven

Onderwerp akte : benoeming bestuur

Uittreksel van het proces-verbaal van de algemene vergadering

De algemene vergadering is op 5 februari 2012 en op 4 maart 2012 overeenkomstig de wet en de sttatuten samengekomen in LOKO, 's Meierstraat 5, 3000 Leuven

Nadat de rekeningen goedgekeurd waren, heeft de algemene vergadering de kwijting toegekend aan de bestuurders.

Na de verkiezingen is de algemene vergadering overgegaan tot de benoeming van een nieuwe raad van bestuur. De voorzitter Sylvain Shomba Kinyamba en de penningmeester Mukadi Muteba Bonyi werden vervangen door:

Voorzitter: Rina Rabau Nkandu, geboren te Lubumbashi (DR Congo) op 26 mei 1984, Belg, gedomicileerd te Grote Nieuwedijkstraat 105 2800 Mechelen

Penningmeester: Mwaye Essomé, geboren te Parijs (Frankrijk) op 3 februari 1983, Belg, gedomicilieerd te Rue du champ de mars 7 1050 Brussel

Het mandaat van Nsay Madjedjo werd hernieuwd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

26/09/2011
ÿþ MOD 2.2

j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der Rechtbank van KoophGndei

te Leuven, de 1.1 SEP. 2011 DE GRIFFIER,

Griffie

I II 1I I 11111 1I IIUi

*11144985*

v~

behi aai Bel. Staa

R

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernervtingsnr : o 1L?3 14:4, sl)(03

Benaming

(voluit) : BANA LEUVEN

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : WILLEM COOSEMANSSTRAAT 45, 3010 LEUVEN

Onderwerp akte : OPRICHTING

"Bana Leuven"

Vereniging zonder winstoogmerk

Willem coosemansstraat 45

3010 Leuven

De ondergetekenden

" Shomba Kinyamba, Sylvain, Willem Coosemanstraat 45 3010 Kessel-lo, 28 december 1984, Lubumbahsi! (RD Congo) [84122846360]

" Nsayi Madjedjo, Nadia, Oscar Huysecomlaan 9 3400 Landen, 4 april 1984, Kinshasa (RD Congo); [84040543048]

" Mukadi Muteba Bonyi, Aatstraat 12 9600 Ronse, 5 februari 1983, Leuven (België) [83020512329]

zijn overeengekomen op 29 augustus 2011 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten! overeenkomstig de wet van 5 juni 1921, waarvan de statuten de volgende zijn:

Artikel 1: Naam

De vereniging wordt genoemd 'Bang Leuven'.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel en gerechtelijk arrondissement

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te:

Bana Leuven

Willem Coosemanstraat 45

3010 Kessel-to

De vereniging is gelegen in het gerechtelijke arrondissement Leuven.

Artikel 3: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4: Begroting  Rekeningen - Controle

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich bij stemming uit over de kwijting aan de bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5: Doel

§1. De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de ontwikkeling van de Democratische Republiek Congo (DRC) doorheen de organisatie van verschillende activiteiten, die personen samenbrengt van verscheidene afkomst die allen een gemeenschappelijk, uitgesproken interesse hebben voor de Democratische Republiek Congo en in ondergeschikte orde voor Afrika. Hiermee wilt Bana Leuven zich vooral richten tot de Leuvenaars en alle andere personen die interesse hebben voor de Democratische Republiek Congo.

§ 2. De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, en maatschappijgericht vlak.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 6: De Leden.

Bana Leuven heeft drie soorten leden, met name:

. effectieve leden

. toegetreden leden

. ereleden

Het aantal effectieve leden bedraagt ten minste drie. Het aantal toegetreden en ereleden is onbeperkt.

Om effectief lid te worden van de vereniging, moet men aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. Een kandidaat-effectief lid van de vzw dient hiervoor een aanvraag in bij de raad van bestuur. De kandidaat-effectief lid dient aan te tonen dat hij/zij zich actief wil inzetten voor de VZW. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Elk effectief lid moet een jaarlijkse bijdrage betalen van 10 euro.

De effectieve leden hebben het recht om deel te nemen aan de algemene vergadering en er hun stem uit te brengen. Zij worden tevens opgenomen in het ledenregister.

Eveneens kan de raad van bestuur toegetreden leden aanvaarden en het statuut van erelid toekennen aan elkeen die bijdraagt tot de vereniging. De toegetreden leden en ereleden zijn geen lid van de algemene vergadering en hebben er bijgevolg ook geen stemrecht. De toegetreden leden en de ereleden worden vrijgesteld van het lidgeld.

In geen elk geval zal het lidgeld of een gedane gift door een lid teruggeven worden

Een ledenregister zal bijgehouden worden op de maatschappelijke zetel van de vereniging en kan geraadpleegd worden door alle effectieve leden. De effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijzing door te geven aan de raad van bestuur.

Elk lid kan vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Eveneens wordt degene die zijn lidgeld niet betaald heeft als ontslagnemend beschouwd worden.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Elk lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten kan de betaalde bijdragen, zowel de giften als de lidgelden, niet terugvorderen en heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Het lidmaatschap eindigt ook door overlijden. De erfgenamen kunnen eveneens geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging. Evenmin kunnen ze het lidgeld terugvorderen.

Artikel 7: De Algemene Vergadering

§ 1. De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

De algemene vergadering kan derden uitnodigen om de algemene vergadering of deel ervan bij te wonen in de hoedanigheid van waarnemer of raadgever.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

4' de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5' de goedkeuring van de begroting en de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

80 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9° de goedkeuring van de beleidslijnen die jaarlijks door de raad van bestuur uitgestippeld worden.

§3. Er zal jaarlijks minimum één algemene vergadering gehouden worden, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De algemene vergadering kan bijééngeroepen worden, door een aangetekend schrijven of per email, door de raad van bestuur of op verzoek van ten minste twintig percent van de effectieve leden van de vereniging;

De bijeenroeping geschiedt ten minste vijftien dagen vóór de vergadering door een email of aangetekend schrijven. De oproeping vermeldt de agenda, de plaats en het uur van de vergadering.

Elk voorstel dat ten minste door vijf percent van de effectieve leden ondertekend is, moet in de agenda van de algemene vergadering opgenomen worden.

§4. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen als de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het quorum niet bereikt is, roept de raad van bestuur binnen de vijftien dagen de algemene vergadering opnieuw bij mekaar. In dit geval kan de algemene vergadering geldige besluiten, wat ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden mag zijn.

§5. Alle effectieve leden hebben recht op één stem in de algemene vergadering. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens in de gevallen waar de Wet van 27 juni 1921 anders bepaalt.

De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Tijdens op de algemene vergadering kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden, indien alle aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden hiermee instemmen.

§6. leder lid van de algemene vergadering mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een rechtsgeldige machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de algemene vergadering.

Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

§7. Bij het begin van de algemene vergadering wordt een voorzitter en een secretaris gekozen.

Indien er geen kandidaten zijn wordt de algemene vergadering voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur; bij zijn afwezigheid door de secretaris van de raad van bestuur.

§8. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register. Dit register wordt bijgehouden bij de secretaris van de raad van bestuur, waar het te allen tijde geraadpleegd kan worden door alle leden van vereniging, zonder dat het register verplaats mag worden.

De notulen van de algemene vergadering worden aan alle effectieve leden per email of gewone brief bezorgd, ten laatste vijf dagen nadat de algemene vergadering gehouden werd.

De notulen kunnen ook per email of gewone brief ter kennis van derde gebracht worden.

Artikel 8: De Raad van Bestuur.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden.

De drie eerste leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering verkozen uit de groep van de effectieve leden. Deze drie eerste leden zullen respectievelijk voorzitter, penningmeester en secretaris zijn. De duur van hun mandaat bedraagt twee jaar.

De overige leden van de raad van bestuur zullen door de algemene vergadering benoemd worden op voorwaarde dat ze het statuut van effectief lid hebben en door de raad van bestuur voorgedragen werden. Het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOf] 2.2

einde van hun mandaat valt samen met het einde van het mandaat van de bestuurders, of van hun vervangers, die hen voorgedragen hebben.

De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal effectieve leden van de vereniging. Het mandaat van de bestuurders is hernieuwbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, maar de algemene vergadering kan een bedrag aan de raad van bestuur toekennen om te voorzien in de kosten en uitgaven van de bestuurders. De gekozen bestuurders zijn verantwoordelijk voor de toekenning van het bedrag bedoeld om de kosten en uitgaven aan elke bestuurder afzonderlijk.

Elke bestuurder kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen, of door de algemene vergadering ontslagen worden. In geval van vrijwillig ontslag of gedwongen ontslag, kan de algemene vergadering een tijdelijke bestuurder benoemen, die het statuut van effectief lid moet hebben; de tijdelijke bestuurder werkt het mandaat van bestuurder die hij vervangt af.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door een bestuurder, telkens dit noodzakelijk is voor het belang van de vereniging of op vraag van een bestuurder. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen als de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De besluiten van de raad van bestuur moeten bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen goedgekeurd worden. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

De beslissingen van de raad van bestuur worden in de vorm van notulen bijgehouden in een apart register, die bijgehouden wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Alle effectieve leden mogen dit register raadplegen, en een kopie vragen, maar het register mag niet verplaatst worden.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Alle bevoegdheden die niet door de wet of uitdrukkelijk door deze statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is, ofwel de gezamenlijke handtekening van de president, samen met die van een andere bestuurder, ofwel die van de penningmeester samen met een andere bestuurder. Voor bedragen lager of gelijk aan 2500 EUR volstaat de handtekening van de voorzitter, de secretaris of de penningmeester.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van de volmacht bepaalt. De volmacht kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken. )

Artikel 9: Ontbinding

In geval van ontbinding van de vereniging, wordt het overblijvende actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkwaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering die beslist bij een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 10:

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 29 augustus 2011 tot 31 december 2011

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Leuven op 29 augustus 2011 in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven.

Luik B - Vervolg

SYLVAIN SHOMBA KINYAMBA(voorzitter)

NADIA NSAYI MADJEDJO(secretaris)

MUTEBA MUKADI BONYI(penningmeester)

i , r Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
BANA LEUVEN

Adresse
WILLEM COOSEMANSSTRAAT 45 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande