BASKETBALCLUB DYNAMO BERTEM 1519

Association sans but lucratif


Dénomination : BASKETBALCLUB DYNAMO BERTEM 1519
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 864.250.796

Publication

26/07/2013
ÿþ MOD 2.0

11; In de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Li' ;~ isi~ ~" .',

., tifb~r~k vari - ri~l-~?n i -pi Lcau~leil, de~i" ~~ Jtlt l 4Z4i3

f- ~C,~rrv

1~ G,~,f~ , !c~ ~,

Griffie

men

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening.

Ondememingsnr : 0664.250.796

Benaming

(voluit) : Basketbalciub Dynamo Bertem 1519

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoormerk

Zetel : Bosstraat 155 - 3060 Bertem

Voorwerp akte : WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van 20 juli 2013 heeft met eenparigheid van stemmen beslist om het ontslag van

lee Heer Van den Branden Dries te aanvaarden.

Tevens wordt er een nieuw bestuurslid aangeduid,

De Raad van Bestuur van de vereniging is thans als volgt samengesteld:

De Heer Ervan Stefaan, Bosstraat 155, 3060 Bertem, voorzitter/bestuurder

De Heer Coeckelberghs Eddy, St-Medardusstraat 12, 3060 Bertem, ondervoorzitter/bestuurder

Mevrouw Verlinden Sylvie, Dalenstraat 19, 3020 Winksele, secretarislbestuurder

Mevrouw Vander Eist Hilde, Toverberg 4, 3001 Heverlee, penningmeester/bestuurder

De bestuurders zijn, conform de statuten, benoemd voor een periode van 3 jaar, dwz tot de Algemene Vergadering van 2016.

Verlinden Sylvie

Secretaris,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

26/09/2012
ÿþ tvspo 2.2

l'_ { ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

11111111 11111111

*12160596*

eleerQejegd ter griffie der Rectitbartk vert Kobijhantlel tí31_etivetYi, ~p F

D ~ eRí2

Griffie

Ondernemingsnr : 0864.250.796

Benaming

(voluit) : Basketbalclub Dynamo Bertem 1519

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : A. Rulenslaan 12 - 3020 Herent

Onderwerp akte ; WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR + WIJZIGING ZETEL VZW + NIEUWE STATUTEN

De Algemene Vergadering van 3 juli 2012 heeft met eenparigheid van stemmen beslist om het ontslag van de volledige raad-van Bestuur, bestaande uit mevrouw Sylvie Vertinden en de heren Cris Jansen, Kristof Vrancken en Kristof Lanckman, te aanvaarden en de bestuurders kwijting te geven voor hun beheer tot 3 juli 2012. Tevens wordt een nieuwe raad van bestuur aangeduid en wordt beslist om de zetel van de VZW te wijzigen.

De Raad van Bestuur van de vereniging is thans als volgt samengesteld:

De Heer Erven Stefaan, Bosstraat 155, 3060 Berten, voorzitter/bestuurder;

De Heer Coeckelberghs Eddy, St.-Medardusstraat 12, 3060 Tienen, ondervoorzitter/bestuurder;

Mevrouw Verlinden Sylvie, Mechelsesteenweg 584 bus 104, 3020 Herent, secretaris/bestuurder;

De Heer Van den Branden Dries, Mechelsesteenweg 584 bus 104, 3020 Herent, penningmeester/bestuurder;

De bestuurders zijn, conform de statuten, benoemd voor een periode van 3 jaar, dwz tot de Algemene Vergadering van 2015.

De Algemene vergadering van 3 juli 2012 heeft met eenparigheid van stemmen beslist om de nieuwe statuten als volgt vast te stellen :

HOOFDSTUK I - Naam - Zetel - Doel  Duur.

Artikel L De vereniging draagt de naam « Basketbalclub Dynamo Bertem 1519 » Vereniging Zonder Winstoogmerk,

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Bertem, Bosstraat 155, gerechtelijk arrondissement Leuven. Binnen dit gerechtelijk arrondissement, kan de maatschappelijke zetel verplaatst worden bij beslissing van de raad van beheer.

Artikel 3. De vereniging is aangesloten bij de Vlaamse Basketballiga V.Z.W.

Artikel 4. De vereniging stelt zich tot doel de ontwikkeling van de lichamelijke opvoeding in het algemeen en van het basketbal in het bijzonder. Om dit doel te bereiken kan zij alle door haar nodig geachte initiatieven nemen en aile eigendons- en andere zakelijke rechten uitoefenen, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen,

Artikel 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il - Leden

Artikel 6. De vereniging heeft werkelijke en toegetreden leden. Het aantal leden is niet beperkt, maar de vereniging telt minstens 4 werkelijke leden. De bovenvermelde bestuursleden zijn de eerste werkelijke leden. Tot de vereniging kunnen als werkelijke leden toetreden, al wie door de Algemene Vergadering wordt aanvaard. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering komt uitsluitend toe aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

de werkelijke leden. Toegetreden leden zijn geen lid van de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht. Hun rechten en plichten worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard.

Artikel B. Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum driehonderd euro. Het juiste bedrag wordt elk jaar vastgesteld door de Algemene vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Artikel 9. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen, mits kennisgeving per aangetekend schrijven aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Een werkelijk lid kan slechts uitgestoten worden door een gemotiveerde uitspraak van minstens twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen in de Algemene Vergadering.

Artikel 10. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten. In geen geval kunnen ontslagnemende of uitgesloten leden mededeling of afschrift van de rekeningen vragen, verzegeling van de goederen der vereniging of opmaken van een inventaris eisen,

HOOFDSTUK ll1 Raad van Bestuur.

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vier bestuurders. Zij worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen, en zijn door de Algemene Vergadering ten allen tijde afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel '12. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien of kan de Algemene Vergadering op haar eerstvolgende bijeenkomst een vervanger aanwijzen die het vacante mandaat voleindigd. Het aantal bestuurders moet lager of gelijk zijn aan het aantal leden in de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur treedt op als college.

Artikel 13, De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester en bepaalt hun bevoegdheid. De Raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of de secretaris op verzoek van twee bestuurders. De oproeping wordt per gewone brief, fax of e-mail verstuurd minstens acht kalenderdagen voor de datum van de vergadering. De voorzitter zit de vergadering voor in geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten in volgorde van de ondervoorzitter en door de oudste van de aanwezige bestuurders. De beslissingen worden genomen door gewone meerderheid van de stemmen. De stemming is geheim wanneer het over personen gaat, De Raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn De beslissingen worden genomen door gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend? Van elke vergadering worden verslagen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die bewaard worden op de maatschappelijke zetel en bij één van de bestuurders. De voorzitter, de secretaris, de penningmeester en één van de bestuurders zijn de handtekeninghouders voor de Vlaamse Basketliga zoals voorzien in organiek reglement.

Artikel 14. De Raad Van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze in en buiten rechte. Zijn bevoegdheid is in de breedste zin op te vatten en omvat alle rechtshandelingen en handelingen van beheer, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk werden voorbehouden aan de Algemene Vergadering. De Raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken en dergelijke, Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamelijke handtekening van de voorzitter en een bestuurder of door diegenen daartoe door de Raad van Bestuur werden gemachtigd. Bij afwezigheid van de voorzitter voor ondertekening tekent de ondervoorzitter. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde taken of handelingen, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een degelijks bestuur, aan één of meer van de bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging, die ofwel allen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden. De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig oordeelt. De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichtingen op en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

HOOFDSTUK 1V-Algemene Vergadering

Artikel 15. De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de werkelijke leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid in volgorde door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders, De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen bij volmacht door een ander werkelijk lid, houder van slechts één geschreven volmacht.

Artikel 16. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen, werkingsverslagen en rekeningen, het huishoudelijk reglement, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het uitsluiten van een werkelijk lid, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het omvormen van de vereniging tot een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 17, De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor

BSOCf 2.2

Luik B - Vervolg

het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen datum. De Algemene Vergadering komt eveneens samen wanneer minstens één vijfde van de werkelijke leden hierom verzoekt. Alle werkelijke leden worden minstens acht kalenderdagen vóór de datum van de vergadering bij gewone brief of fax of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, plaats en uur. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk voorstel ondertekend door tenminste één twintigste van de werkelijke leden wordt op de agenda gebracht, voor zover het punten betreft die niet behoren tot de bevoegdheid die door de wet of krachtens deze statuten uitdrukkelijk aan de Raad van Bestuur zijn toegewezen en voor zover deze punten minstens veertien dagen vóór de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt gemeld.

Artikel 18. Behalve in de gevallen bij de wet voorzien, met name bij statutenwijziging, uitsluiting van een lid en ontbinding van de vereniging, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige werkelijke en vertegenwoordigde leden. Bij staking der stemmen zal de stem van de voorzitter beslissend zijn, Indien er geen voldoende aanwezigen zijn, minstens Y van de werkelijke leden, kan een tweede vergadering worden belegd minstens vijftien kalenderdagen later. Op deze vergadering kan dan worden beslist met gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 19, Van elke vergadering worden verslagen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die bewaard worden op de maatschappelijke zetel en bij één van de bestuurders. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Leden alsook derden die van belang doen blijken, hebben recht om inzage en/of afschrift van het verslag te vragen.

HOOFDSTUK V - Begrotingen - Rekeningen

Artikel 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van i juli tot 30 juni.

Artikel 21. Op het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt, de balansen en werkingsverslagen voorbereid. Deze worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen. De jaarlijkse rekeningen worden door de zorgen van de Raad van Bestuur ter griffie van de rechtbank van Koophandel te Leuven neergelegd.

HOOFDSTUK VI - Ontbinding  Vereffening

Artikel 22. De vereniging wordt niet ontbonden door uittreding of overlijden van een lid voor zover het aantal leden daardoor niet minder dan vier bedraagt. In geval van ontbinding worden door de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan door de rechtbank één of meerdere vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffenen vastgesteld, alsmede beslist over de bestemming van het netto-actief .

Artikel 23. In geval van ontbinding zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming der goederen van het netto-overblijvend actief worden overgedragen aan een soortgelijke vereniging en/of aan een belangeloze caritatieve instelling te bepalen door de Algemene Vergadering,

Artikel 24_ Alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten wordt voorzien, wordt geregeld door de wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en het huishoudelijk reglement.

Stefaan Erven

Voorzitter

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BASKETBALCLUB DYNAMO BERTEM 1519

Adresse
BOSSTRAAT 155 3060 BERTEM

Code postal : 3060
Localité : BERTEM
Commune : BERTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande