BATIMENT A

Association sans but lucratif


Dénomination : BATIMENT A
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 540.946.531

Publication

29/10/2013
ÿþMOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 8 OKT, 2013 DE GRIFFIER,

Griffie

ondernemingsar 3C/6.. 544-

Benam in g

(voluit) Batiment A vzw

IEll

*13169566

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pleinstraat 58, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

-The Protocol Room bvba, met maatschappelijke zetel te, 3001 Heverlee, Langendaallaan 106,met

ondememingsnummer 0836.635.589, vertegenwoordigd door Thomas Nagels,

-Werktank vzw, met maatschappelijke zetel te 3360 Bierbeek, Hoogstraat 33, met ondernemingsnummer

0867.518.114, vertegenwoordigd door lef Spincemaille,

-lef Spincemaille, wonende te 3360 Bierbeek, Bevekomsestraat 73

-Kurt D'Haeseleer, wonende te 1000 Brussel, Stalingradlaan 56.

-Gijs Van Vaerenbergh architecten bvba, met maatschappelijke zetel te 3010 Kessel-lo, Priester

Daensstraat 26/6 , met ondernemingsnummer 0838.589.051, vertegenwoordigd door Arnout Van Vaerenbergh

-Sarah De Vos, wonende te 3001 Leuven, Paul van Ostaijenlaan 30

-Bram Kerkhofs, wonende te 3001 Heverlee, Pleinstraat 58

-Ja Zanders, wonende te 3000 Leuven, Riddersstraat 223

zijn overeengekomen op 20 september 2013 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "Batiment A" op te richten waarvan de statuten als volgt luidan:

STATUTEN

TITEL I. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1. De vereniging draagt de naam Batiment A vzw , afgekort. Batiment A

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te  Pleinstraat 58, 3001 Heverlee- , in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Hij kan gewijzigd worden door een beslissing van de raad van bestuur. Hij kan enkel gewijzigd worden binnen Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Art. 3. §1. De vereniging heeft tot doel:

- Met uitsluiting van elk winstoogmerk een betaalbaar en boeiend onderdak te willen bieden aan professionele kunstenaars en creatieve professionelen. Batiment A rekent in de toekomst op de gastvrijheid van besturen, organisaties en bedrijven die (tijdelijk) ruimtes en kantoren hebben leegstaan. In ruil voor die gastvrijheid dragen de leden van Batiment A zorg voor de gebouwen en geven ze een nieuwe, creatieve impuls aan het Leuvense stadslandschap.

- Door het samen werken van verschillende kunstenaars en creatieve professionelen. wordt een kruisbestuiving beoogt tussen de verschillende disciplines.

- Het .faclliteren van verschillende nevenactiviteiten die samenhangen met het collectief gebruik van een gebouw door verschillende kunstenaars en creatieve professionelen zoals toonmomenten, tentoonstellingen, opendeurdagen, de realisatie van groepswerken, workshops, buurtsamenwerkingen,...

- Bij te dragen aan de creatieve dynamiek in Leuven. Dit niet alleen door jonge talentvolle kunstenaars en creatieve professionelen een betaalbaar onderdak te bieden maar ook door de creatieve activiteiten zichtbaar te maken in de stad.

§2. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover dèze in overeenstemming zijn met hot doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt cm dit doel te bereiken.

§3. Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

§4. Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

§5. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende noreris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2013 - Annexes du Moniteur belge Mon 2.2

Art. 4, De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan ten allen tijde ontbonden worden. TITEL II. LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder bedragen dan drie. leder persoon of rechtspersoon kan lid worden via een schriftelijk verzoek per brief of per e-mail aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Art.6. De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van nieuwe leden.

Art.7. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering en hebben daar stemrecht. Met de term lid in deze statuten word uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve [eden.

Art. 8, Effectieve noch toegetreden leden betalen lidgeld, maar kunnen wel vrijwillige inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de leden of hun rechtsopvolgers geen rechten op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen.

Art, 9. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigen en overlijden.

Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur te richten.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL III. ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de leden van de vereniging. Elk lid heeft één stem op de algemene vergadering. Elk lid kan zich door een ander lid met schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

1) de wijziging van de statuten

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders

3) de kwijting aan de bestuurders

4) de goedkeuring van de begroting en van de rekening

5) de ontbinding van de vereniging

6) de uitsluiting van een [id

Art. 12, §1,De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur.

§2. Alle leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vôôr de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda alsook dag, uur, plaats van de vergadering.

§3. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur

of op verzoek van minstens één vijfde van de leden van de vereniging.

Art. 13. §1, De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens

afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§2, De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

§3. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

§4. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen wanneer twee derde van de aanwezige leden hiermee akkoord gaat. Ter zake kunnen dan ook geldige besluiten worden genomen.

Art. 14. §1, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd is. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

§2. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij de desbetreffende artikelen van de wet van 27 juni 1927 in acht genomen worden.

Art. 15. §1. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan aile leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen cie bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

§2. De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling

of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven

bekendmakingen.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

Art, 16. §1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders. Zij worden

benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door hen afzetbaar.

Om als bestuurder verkozen te worden moet men geen lid zijn van de vereniging. Indien de bestuurder een

rechtspersoon is zal een gemandateerde vertegenwoordiger benoemd warden.

§2, De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd en kosteloos uit.

§3. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien hun opdracht eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap of vrijwillig ontslag door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur, dan wordt er door de algemene vergadering in de vervanging voorzien voor de rest van de termijn.

1

MOD 2,2

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is,

§4. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 17. §1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

§2.Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgeldingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§3. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

§4. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 18. §1. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders, die met het dagelijks bestuur worden belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

§2. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de

d1D gedelegeerd bestuurder, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde -- bestuurder, wiens bevoegdheid hij

vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§3.De opdracht van de bestuurders aangesteld voor het dagelijks bestuur, eindigt door overlijden, ontslag,

e aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. Deze bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens ten allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 19. §1.De raad van bestuur wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen door de voorzitter of door

e twee bestuurders per brief of per e-mail, minstens 8 dagen voor de vergadering, met vermelding van de agenda en dag, plaats, uur van de vergadering. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§2. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. ledere bestuurder heeft één stem. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

§3. Van iedere raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en

aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

TITEL V: BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art, 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar

sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op.

Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van

et

de vereniging en kan niet ais dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI: ONTBINDING, VEREFFENING

et Art. 21. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 22. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene

d1D zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt. "

TiTEL Vil: OVERGANGSBEPALINGEN

: Art 23. Samenstelling raad van bestuur:

De raad van bestuur zal bestaan uit volgende leden:

 The Protocol Room bvba, met maatschappelijke zetel te, 3001 Heverlee, Langendaallaan 106, met

ondernemingsnummer 0836.635.589, vertegenwoordigd door Thomas Nagels,

et

-Werktank vzw, met maatschappelijke zetel te 3360 Bierbeek, Hoogstraat 33, met ondernemingsnummer

pQ 0867.518.114, vertegenwoordigd door lef Spincemaille,

-lef Spincemaille, wonende te 3360 Bierbeek, Bevekomsestraat 73,

-Kurt D'Haeseleer, wonende te 1000 Brussel, Stalingradlaan 56,

-Gijs Van Vaerenbergh architecten bvba, met maatschappelijke zetel te 3010 Kessel-Io, Priester

Daensstraat 26/6, met ondernemingsnummer 0838.589.051, vertegenwoordigd door Arnout Van

Vaerenbergh,

-Sarah De Vos, wonende te Paul van Ostaijenlaan 30, 3001 Leuven,

-Bram Kerkhofs, wonende te 3001 Heverlee, Pleinstraat 58,

-Jo Zanders, wonende te 3000 Leuven, Riddersstraat 223,

MM 2.2

Vbor.g

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Jo Zanders wordt benoemd tot voorzitter, lef Spincemaille is penningmeester, Arnout Van Vaerenbergh is

secretaris.

Art 24. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 20 september 2013 tot 31 december

2013.

TITEL VII SLOTBEPALING

Art. 25, Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Leuven op 20 september 2013

waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt

neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven.

Getekend:

Oprichter 1; The Protocol Room bvba, met maatschappelijke zetel te, 3001 Heverlee, Langendaallaan 106,

met ondernemingsnummer 0836.635.589, vertegenwoordigd door Thomas Nagels

Oprichter 2: Werktank vzw, met maatschappelijke zetel te 3360 Bierbeek, Hoogstraat 33, met

ondernemingsnummer 0867.518,114, vertegenwoordigd door lef Spincemaille

Oprichter 3: lef Spincemaille, wonende te 3360 Bierbeek, Bevekomsestraat 73

Oprichter 4: Kurt D'Haeseleer, wonende te 1000 Brussel, Stalingradiaan 56,

Oprichter 5: Gijs Van Vaerenbergh architecten bvba, met maatschappelijke zetel te 3010 Kessel-lo, Priester

Daensstraat 2616, met ondernemingsnummer 0838.589.051, vertegenwoordigd door Arnout Van Vaerenbergh

Oprichter 6: Sarah De Vos, wonende te 3001 Leuven, Paul van Ostaijenlaan 30

Oprichter 7: Bram Kerkhofs, wonende te 3001 Heverlee, Pleinstraat 58

Oprichter 8: Jo Zanders, wonende te 3000 Leuven, Riddersstraat 223

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting os organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

07/08/2015
ÿþ MOD 2.2

' ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

2 J .;!,P~ 2ü15

Gri~fire hLa'r~if~u

ri

tfieçoophandel e uven.

Ondernemingsnr : 0540.946.531

Benaming

(voluit) Batiment A

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Pieinstraat 58, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : ontslagen en benoemingen

Op de Algemene Vergadering van 6 juli 2015 werd met eenparigheid van stemmen het volgende beslist:

De Algemene Vergadering aanvaardt

1, als nieuwe leden van de Algemene Vergadering en als bestuurders:

Klaas Verpoest, woonachtig te Grensstraat 53/5, 3010 Kessel-Lo, geboren te Gent op 28 juni 1975

Hannelore Cauwenbergh, woonachtig te Meesberg 94, 3220 Holsbeek, geboren te Leuven op 18 maart 1986

Mia Geysens, woonachtig te Meesberg 94, 3220 Holsbeek, geboren te Leuven op 26 december 1960

2. het ontslag van

Kurt D'Haeseleer, woonachtig te Stalingradlaan 56, 1000 Brussel

Jo Zanders, woonachtig te Riddersstraat 223, 3000 Leuven

The Protocol Room bvba, met maatschappelijke zetel te Langendaallaan 106, 3001 Heverlee en

vertegenwoordogd door Thomas Nagels

De nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur is vanaf 6 juli 2015 als volgt:

Bram Kerkhofs, voorzitter

Arnout Van Vaerenbergh, secretaris

lef Spincemaille, penningmeester

Bram Kerkhofs, voorzitter

lef Spincemaille, penningmeester

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BATIMENT A

Adresse
PLEINSTRAAT 58 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande