BEAUJEAN TOOLS & SERVICES

Divers


Dénomination : BEAUJEAN TOOLS & SERVICES
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 552.674.425

Publication

23/05/2014
ÿþMod 2.0

ln de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

htbank vars kuuphan el Brussel



Ondernemingsnr : 0552 - 6-e7Y. 9.îs

Benaming

(voluit) : BEAUJEAN Tools & Services

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : Willem van Oranjehof 40, 1933 Sterrebeek

Onderwerp akte : OPRICHTING

Op heden 15 april 2014wordt

tussen de ondergetekenden :

1. Lutgarde Trypsteen, Kamerstraat 39, 9255 Buggenhout.

2. Marc Beaujean, Willem van Oranjehof 40, 1933 Sterrebeek.

Wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht waarvan de statuten luiden als volgt

Artikel 1- Naam

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming "BEAUJEAN Tools &i Services".

Artikel 2 -Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1933 Sterrebeek, Willem van Oranjehof 40. De zetel mag niet overgebracht worden naar een andere plaats zonder de toestemming van alle vennoten.

Artikel 3 - Doel

Het doel van de vennootschap is ;

- Verkoop, verhuur en reparatie van gereedschap in de meest ruime zin.;

-Het aanvaarden en waarnemen van bestuursmandaten in vennootschappen, verenigingen en maatschappen;

- Het optreden als tussenpersoon in de handel;

- Zij kan aile handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het doel of die van aard zijn dit te begunstigen;

neergelegd/ontvangen op

14 MEI 2014

ter griffie van cif#Nlêderlandstalige

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*191 347

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borgstellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels-en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen. Zij mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest uitgebreide zin. Zij mag kredieten en leningen aangaan en, toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of pand te geven;

- Zij mag deelnemen bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of andere tussenkomst aan alle bestaande of op te_richten vennootschappen,zowel in België als in het. buitenland;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

- De uitbouw van een onroerend vermogen en het beheer, huur, verhuur en onderverhuur van onroerende goederen von alle aard, ongeacht de bestemming ervan;

De vennootschap mag alle industriële, handels- en financiële, roerende en onroerende verrichtingen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks op het doel aansluiten of de verdere ontwikkeling ervan bevorderen. Ze zal binnen de perken van haar doelstelling kunnen handelen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen,

Deze opsomming is geenszins limitatief en dient in de ruimste zin geïnterpreteerd te worden.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur,

Artikel 5 - Kapitaal - Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 5.000,00 euro, vertegenwoordigd door 10 aandelen. Het kapitaal wordt ingebracht als volgt:

- door mevrouw Lutgarde Trypsteen: 4.000,00 euro

- door de heer Marc Beaujean: 1.000,00 euro

Als vergoeding voor hun respectieve inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

- aan mevrouw Lutgarde Trypsteen: 8 aandelen

- aan de heer Marc Beaujean: 2 aandelen

Artikel 6 - Beherende en stille vennoten

Mevrouw Lutgarde Trypsteen is hoofdelijk aansprakelijk vennoot en wordt "beherende vennoot" genoemd. De heer Marc Beaujean is "stille vennoot". Hij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen hij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

De machten van de stille vennoot bestaan in;

- de controle van de vennootschap;

- het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s);

- het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 7 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd dcor een (of meerdere) zaakvoerder(s). Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als niet - statutaire zaakvoerster, mevrouw Lutgarde Trypsteen, Haar mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerster beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Artikel 8 - Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een derde, dan nadat de medevennoten het recht hebben gehad om de aandelen over te nemen tegen dezelfde prijs en voorwaarden waarin de derde de aandelen kan verwerven.

Artikel 9 - Overlijden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

De afstammelingen en de echtgenoot van een overleden vennoot aan wie de aandelen van de overledene toekomen, worden van rechtswege vennoot, en vervullen de plaats van de overledene als aandeelhouder van de vennootschap.

Andere rechthebbenden van de overleden vennoot worden slechts vennoot, wanneer zij als dusdanig aanvaard worden door alle andere aandeelhouders. Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel in waarde op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt in de laatste balans.

De erfgenamen en rechtverkrijgenden van de overleden vennoot mogen in geen geval de zegels laten leggen of een inventaris vorderen, noch de normale gang van zaken van de vennootschap verstoren.

Artikel 10 - Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Ieder jaar op 31 december zal een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt en indien vereist een inventaris.

Flet eerste boekjaar gaat in op 15 april 2014 en zal afgesloten worden op 31 december 2015. Artikel 11 - Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de stille vennoten wordt vereist.

De vennoten mogen evenwel bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12 - Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien

is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 13 - Jaarvergadering - Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand juni om 14.00 uur op de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen voor de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door mevrouw Lutgarde Trypsteen of in haar afwezigheid door de heer Marc Beaujean. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in de huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 14 - Ontbinding - vereffening

Bij ontbinding van de vennootschap is de zaakvoerder die op dat tijdstip in functie is van rechtswege vereffenaar, tenzij de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemt met vaststelling van hun bevoegdheden en van de aan hun mandaat verbonden vergoeding.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden vóór het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had vóór de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaars hebben gesteld tussen hun benoeming door de algemene vergadering

Luik B  Vervolg Vod

en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De vereffenaars vormen een college.

Indien de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die haar vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen. Iedere wijziging van deze aanwijzing moet overeenkomstig voormelde procedure worden besloten en zo neergelegd en openbaar gemaakt worden.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeníngsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die omstandige staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden.

Wanneer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen 'de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Volmacht voor de formaliteiten bij het ondememingsloket en de Kruispuntbank der Ondernemingen

De oprichters verlenen bijzondere volmacht voor onbepaalde tijd aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "VGD Accountants en Belastingconsulenten", met zetel te 1090 Brussel, Burg. E. Demunterlaan 5, of aan één van haar medewerkers, elk bevoegd om alleen op te treden en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende neerleggingen en/of publicaties die verband houden met beslissingen van de zaakvoerders/bestuurders, van de algemene vergadering of van personen belast met het dagelijks bestuur, alsook om de formaliteiten met betrekking tot de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Ondernemingsloketten en de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen

Opgemaakt te Sterrebeek op 15 april 2014 in vijf exemplaren, waarvan elke vennoot erkent er één ontvangen te hebben, het derde exemplaar is bestemd voor de registratie.

Trypsteen Lutgarde Marc Beaujean

Beherend vennoot Stille vennoot



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
BEAUJEAN TOOLS & SERVICES

Adresse
Zetel : Willem van Oranjehof 40, 1933 Sterrebeek

Code postal : 1933
Localité : Sterrebeek
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande