BELGIAN ARMY FRIENDS, AFGEKORT : BEAF

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN ARMY FRIENDS, AFGEKORT : BEAF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.855.177

Publication

22/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

li P.

Griffie Rechtbank van Koophandel

ta Leuven.

Grite

II

*14173815*

ise " A9.9

Ondememingsnr Benaming

(voluit) Beigian Anny Friends

(verkort) BeAF

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Groenstraat 9 - 3370 Boutersem

Onderwerp akte : Oprichting, Benoeming Raad van Bestuur, Ledenlijst

ONDERHANDSE AKTE

Benaming Belgian Army Friends

(voluit) BeAF

(afgekort)

Rechtsvorm : VZW Zetel 3370 Boutersem, Groenstraat 9.

Ondernemingsnummer:

Onderwerp akte:

Vereniging Zonder Winstoogmerk Belgian Army Friends.

Met zetel te 3370 Boutersem, Groenstraat 9.

Oprichting , Benoeming Raad van Bestuur, Ledenlijst.

Tussen ondergetekenden:

1.MEEUS Hubert, geboren te Leuven op 21/05/1951, wonende 3370 Boutersem, Groenstraat 9 Ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 510521 339 40;

2.MEEUS Yoeri, geboren te Tienen op 10/09/1979, wonende te 3370 Boutersem, Groenstraat 9, ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 790910 289 66;

3.ENGELBOS Ruben, geboren te Sint Truiden op 11/08/1988, wonende te 3440 Zoutleeuw, Asbroekstraat 28, ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 880811 191 25;

4.Shooting Club Bull's-Eye Boutersem, vereniging zonder winstoogmerk, KBO-nummer 0896-134-104, vertegenwoordigd door de voorzitter - gemandateerd door de raad van bestuur SCBEB vzw«

Allen van Belgische nationaliteit is overeengekomen:

"

Op de laatt-te blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instromenterencle notaris, hetzij van de peiso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso S Naam en handtekening,

ï

M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk. De statuten worden vastgesteld als volgt :

HOOFDSTUK I. DE VERENIGING

Artikel 1.

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna genoemd "V&S-wet").

Artikel 2.

De vereniging draagt de naam "Belgian Army Friends" Deze naam moet voorkomen in alle facturen, akten, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

De vereniging kan in haar betrekkingen met derden eveneens gebruik maken van de afkorting "BeAF", onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

Artikel 3.

De zetel van de verenigiilg is gevestigd te 3370 Boutersem, Groenstraat 9, gelegen ln het gerechtelijk arrondissement LEUVEN. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen supra vermeld gerechtelijk arrondissement.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5.

De vereniging heeft tot doel om aile bezitters en/of verzamelaars van oude legervoertuigen en aanhorigheden samen te brengen met als doel het opknappen en in stand houden van dit materiaal en hen alzo de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen.

Hiertoe richt de club een aantal doelgerichte activiteiten in en neemt ze deel aan manifestaties met betrekking tot de hobby zoals o.a. officiële herdenkingen, historische roridritten, tentoonstellingen, ruilbeurzen en deelname aan activiteiten van gelijkgezinde verenigingen.

De clubactiviteiten zijn in alle opzichten gezinsvriendelijk, hebben een historisch karakter en zijn geenszins para-militair getint.

Alle voertuigen, tenten en andere attributen zijn in privébezit van de leden.

Alle leden zijn in eigen persoon verantwoordelijk aangaande mogelijke schade en of ongeval voor zichzelf

en ook met derden. De vereniging kan nooit aansprakelijk gesteld worden.

De vereniging kiest voor het uitbeelden van de 9th ARMD DIV (US WW Il), nickname "Phantom Division". Enkel voertuigen die passen binnen dit thema zijn toegelaten op meetings waaraan als vereniging wordt deelgenomen (zowel eigen organisaties als deelname aan externe events).

Enkel de raad van bestuur is gemachtigd te beslissen over al of niet deelname aan events onder vermelding van de clubnaam.

Enkel de raad van bestuur beslist over de toegelaten markeringen op de voertuigen van de leden die ze wensen te gebruiken in het kader van hun lidmaatschap van de vereniging, de toegelaten uniformen en rangaanduidingen op voertuigen en kleding.

Hogere graden zijn principieel voorbehouden aan de bestuursleden. Het komt enkel de raad van bestuur toe hierop een individuele uitzondering toe te staan aan verdienstelijke leden.

Bij deelname aan events zef steeds het historisch correcte uniform worden gedragen.

MOD 2.2

Nadere richtiijnen zullen worden opgenomen in het reglement interne orde welke geacht wordt integraal deel uit te maken van deze statuten.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks en onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen. De vereniging mag hiertoe aile nodige diensten inrichten. De vereniging mag aile roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in  en samenwerken met alle ondernemingen die voor de doelstelling nuttig kunnen zijn.

Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet winstgevende doelstellingen met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijden volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

HOOFDSTUK Il. LIDMAATSCHAP

Artikel 6.

De vereniging telt werkende (effectieve) leden, toegetreden (aangesloten) leden  medewerkers van de raad van bestuur, steunende leden en ereleden. Er zijn minstens drie werkende leden met alle rechten zoals omschreven door de V&S-wet. Onder werkende leden wordt verstaan alle leden die actief zijn in de werking van de vereniging.

De rechten en plichten van de toegetreden (aangesloten) leden worden verder omschreven in art. 41 van de statuten. Bij huishoudelijk reglement kunnen bijzondere voorwaarden aan het lidmaatschap worden gesteld. De statutaire bepalingen inzake rechten en plichten van toegetreden leden kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Kandidaat-werkende leden worden voorgedragen door één of meerdere werkende leden. De nieuwe werkende leden worden door de Raad van Bestuur aangenomen en ingeschreven in het register van de werkende leden, De beslissing van de Raad van Bestuur is zonder verhaal en reden van een gebeurlijke weigering dient niet te worden opgegeven. Een geweigerd kandidaat-werkend Bd kan ten vroegste één jaar na de kennisgeving van weigering opnieuw zijn kandidatuur stellen na een nieuwe voordracht.

Kandidaat-toegetreden (aangesloten) leden  medewerkers van het bestuur worden voorgedragen door één

cri

of meerdere bestuursleden. De medewerkers van het bestuur worden door de Raad van Bestuur aangenomen.

De beslissing van de Raad van Bestuur is zonder verhaal en reden van een gebeurlijke weigering dient niet te

cri worden opgegeven. Een geweigerd kandidaat kan ten vroegste één jaar na de kennisgeving van weigering opnieuw zijn kandidatuur stellen na een nieuwe voordracht

et Het aantal werkende leden is niet beperkt in aantal, doch ten allen tijde dient minstens de helft zijn wettelijke woonplaats te hebben op het grondgebied van het gerechtelijk arrondissement Leuven. In voorkomend geval

zullen de laatst aangenomen werkende leden welke hun woonplaats buiten supra vermeld rechtsgebied hebben et

et uit het register van werkende leden worden geschrapt. Tegen dergelijke beslissing is geen enkel verhaal

mogelijk.

41



re

. De volgende stichtende leden behoren tot de huidige werkende leden:

.

Ce

CI)

P: 1.MEEUS Hubert, geboren te Leuven op 21/05/1951, wonende 3370 Boutersem, Groenstraat 9

+à ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 510521 339 40;

CI)

2.MEEUS Yoeri, geboren te Tienen op 10/09/1979, wonende te 3370 Boutersem, Groenstraat 9,

ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 790910 289 66;

-ci

ni 3.ENGELBOS Ruben, geboren te Sint Truiden op 1110811988, wonende te 3440 Zoutleeuw, Asbroekstraat

CI) 28, ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 880811 191 25;

ru

et 4.Shooting Club Bull's-Eye Boutersem, vereniging zonder winstoogmerk, KBO-nummer 0896-134-104,

:r...à vertegenwoordigd door de voorzitter - gemandateerd door de raad van bestuur SCBEB vzw, P:

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van aanwezigheid en stemrecht op de Algemene Vergadering komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

De titel van steunend lid kan toegekend worden aan elkeen die bepaalde materiële of morele diensten zal hebben bewezen. Steunende leden genieten noch de volheid van het lidmaatschap, noch de rechten en plichten van de toegetreden leden.

k

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De titel van erelid kan worden toegekend aan elkeen die, door zijn giften, zijn publieke of privatieve functies, diensten bewezen heeft of kan bewijzen aan de vereniging en de vereniging kan helpen in het realiseren van zijn doelstelling.

Allen die ingeschreven zijn in het register van ereleden genieten noch de volheid van het lidmaatschap, noch de rechten en plichten van de toegetreden leden.

Van hen wordt echter wel verwacht dat ze zich optimaal positief blijven inzetten voor het welzijn van de vereniging en het behalen van haar doelstellingen.

Artikel 7.

De werkende leden kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur worden toegezonden.

Artikel 8.

Een werkend lid wordt geacht van rechtswege ontslag te nemen indien hij de voorwaarden van het lidmaatschap niet meer vervuld of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als werkend lid werd aanvaard.

De Raad van Bestuur kan zelfstandig beslissen over het stopzetten of tijdelijk opschorten van het lidmaatschap van toegetreden (aangesloten) leden bij overtreding van het huishoudelijk reglement.

Bij stopzetting of tijdelijke schorsing van het lidmaatschap kan de betrokkene geen aanspraak maken op gehele of gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld.

De Algemene Vergadering beslist (in gewone of buitengewone zitting) over het definitief schrappen of tijdelijk opschorten van een inschrijving in het register van ereleden indien daartoe gegronde redenen bestaan.

Artikel 9.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring van het desbetreffende werkend of aangesloten lid..

Artikel 10.

De Raad van Bestuur kan een jaarlijkse bijdrage vaststellen, verschuldigd door alle werkende en aangesloten leden, het bedrag hiervan kan echter niet meer bedragen dan 2000,00 E verbonden aan de index van de consumptieprijzen. Indien ze dit wenselijk acht kan de Raad van Bestuur een gedifferentieerd lidgeld toepassen voor één of meerdere ledencategoriën. Dit gedifferentieerd lidgeld is minimaal gelijk aan de verplichte bijdragen inclusief eventuele verzekeringspremies.

De index van de maand januari van het jaar van oprichting dient als basis.

Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage wordt bekendgemaakt uiterlijk op 15 december van het jaar dat voorafgaat aan dit waarvoor de bijdrage verschuldigd is. Er zullen geen persoonlijke uitnodigingen tot betaling van jaarlijkse lidgelden worden verstuurd aan de werkende en aangesloten leden.

Het verschuldigde lidgeld dient te worden betaald uiterlijk op 31 december van het jaar dat voorafgaat aan dit waarvoor het verschuldigd is. Enkel betalingen ontvangen via de financiële rekening van de VDN zijn rechtsgeldig.

Niet-betaling conform deze modaliteiten beëindigt van rechtswege het lidmaatschap. Deze clausule is eveneens geldig voor stichtende leden.

De werkende en aangesloten leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verplichtingen aan dan het betalen van de eventueel door hen verschuldigde jaarlijkse bijdrage.

Diegenen die zijn opgenomen in het register van ereleden zijn niet onderhevig aan het betalen van een jaarlijks lidgeld doch kunnen op vrijwillige basis een geldelijke bijdrage storten aan de vereniging.

Artikel 11.

Alle werkende leden kunnen op de zetel van de vereniging raadplegen

-het register van werkende en aangesloten leden;

-alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van alle personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 12.

Het uitgesloten of uittredend lid (werkend of toegetreden) of de rechthebbenden van een overleden lid (werkend of toegetreden) of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in aile gevallen waarin lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen en vrijwillige giften niet vorderen.

HOOFDSTUK 111. De Algemene Vergadering.

Artikel 13.

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden. Aile werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

Bij staking van stemmen telt de uitgebrachte stem van de voorzitter dubbel. Dit wordt in voorkomend geval vermeld in de notulen van de Algemene Vergadering.

De medewerkers van het bestuur kunnen op deze vergadering worden uitgenodigd met raadgevende stem, zij hebben nooit stemrecht.

Artikel 14.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden

-wijziging van de statuten;

-benoeming en afzetting van bestuurders;

-benoeming en afzetting van de commissaris en bepalen van diens vergoeding;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-uitsluiting van een werkend lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal bogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 15.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste één maal per jaar en op minder dan zes maanden na de afsluiting van het boekjaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt. De oproepingen moeten ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering schriftelijk bij gewone brief gebeuren. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter of de secretaris. Ze vermeld dag plaats en uur van de vergadering.

Bijzondere bijeenkomsten kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of bij zijn ontstentenis door de ondervoorzitter of bij ontstentenis van beide door minstens twee bestuurders.

Een bijzondere bijeenkomst kan eveneens worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden. Dit verzoek moet de agenda opgeven, waarbij elk punt dat door minstens 1120 van de werkende leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Artikel 16.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of de Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis van beide door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt een secretaris aan alsmede twee stem opnemers. Zij maken het bureau van de vergadering uit

Artikel 17.

Om op een geldige mannier te beraadslagen moet minstens 1/3 van de werkende leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn. Elk werkend lid kan zich op de Algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid krachtens een handgeschreven volmacht. Niemand mag nochtans over meer dan twee volmachten beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene vergadering mag slechts beraadslagen en beslissen over punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet op de agenda staan kan de Algemene Vergadering slechts beraadslagen en beslissen met de toestemming van de Raad van Bestuur.

Met uitzondering van wat bepaald wordt in art 18 en 36 worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bil niet aanwezigheid van de helft van de werkende en vertegenwoordigde werkende leden bij aanvang van de vergadering wordt er na een half uur opnieuw een telling gedaan waarvan de helft ven de stemmen plus één stem bindend Is.

Artikel 18,

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig is of vertegenwoordigd is. hi geval op de eerste vergadering dit quorum niet wordt gehaald kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en beslissen alsook wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden.

De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissingen op deze tweede vergadering worden geacht te zijn aanvaard indien ze worden goedgekeurd door 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden.

Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden.

Artikel 19.

De beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de Voorzitter (bij ontstentenis de ondervoorzitter), de secretaris en de overige werkende leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zef zijn van de werkende leden of derden die van een belang doen blijken. Het inzagerecht wordt uitgeoefend overeenkomstig de in art. 9 van het K.B. van 28 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

HOOFDSTUK IV. De Raad van Bestuur.

Artikel 20.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste twee leden, (natuurlijke personen) gekozen onder de werkende leden door de Algemene Vergadering. Met uitzondering van de stichtende leden  natuurlijke personen, welke de facto levenslang deel uitmaken van de raad van bestuur op voorwaarde dat zij voldoen aan aile statutaire en wettelijke verplichtingen - worden zij benoemd door de Algemene Vergadering en zijn door deze ten allen tijde afzetbaar.

Het aantal bestuursleden is niet beperkt in aantal, doch ten allen tijde dient minstens de helft zijn wettelijke woonplaats te hebben op het grondgebied van het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Het aantal bestuursleden moet in elke geval lager zijn dan het aantal werkende leden. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 21.

De bestuurders worden gekozen voor onbepaalde duur. Zij worden pas vervangen na aftreden of ontslag. Zo door aftreden het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Indien een mandaat openvalt dan mogen de overblijvende bestuurders een plaatsvervanger aanstellen wiens mandaat door de eerstvolgende Algemene Vergadering dient bekrachtigd.

Het mandaat van bestuurder (met uitzondering van de stichtende leden onder voorbehoud van hoger vernoemde voorwaarde) neemt van rechtswege een einde wanneer betrokkene de functie verliest op grond van dewelke hij als kandidaat voor de Raad van Bestuur werd voorgedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

mOD 2.2

De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter, een ondervoorzitter, optioneel een secretaris, een penningmeester en een aantal bestuurders. Zij kunnen ten allen tijde andere functies instellen en schrappen.

Bestuursfuncties kunnen worden gecumuleerd indien niet strijdig met de vzw-wet. Vrijkomende bestuursfuncties worden bij voorrang toegekend aan stichtende leden.

Artikel 22.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid cm de vereniging te besturen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover ze niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

De Raad van Bestuur kan ondermeer alle gelden en waarden in ontvangst nemen, aile bedragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen, alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, verhuren, zelfs voor meer dan 9 jaar, geld in lening nemen en daarvoor alle waarborgen stellen, leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen, aile toelagen en steungelden  zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging, in rechte ais eiser en verweerder optreden, dadingen aangaan, scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken.

De Raad van Bestuur stelt het personeel aan en doet de opzeg. Deze opsomming is niet beperkend.

De Raad van Bestuur kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meerdere van zijn leden of aan om het even welke mandataris. Aldus kan hij een afgevaardigd bestuurder aanstellen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet wOrden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt

Artikel 23

De beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de Voorzitter (bij ontstentenis de ondervoorzitter), de secretaris en de overige werkende leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden. Het inzagerecht wordt uitgeoefend overeenkomstig de in art, 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 24.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van ven-nogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van een Bestuur een beslissing neemt. De bestuurder met het tegenstrijdige belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelde voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 25.

In alle akten en handtekeningen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders  waaronder de voorzitter of bij diens ontstentenis de ondervoorzitter  zonder dat een bijzondere machtiging van de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden. Aile rechtsvorderingen  hetzij als eiser of verweerder worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuurders  waaronder de voorzitter of bij diens ontstentenis de ondervoorzitter.

Artikel 26.

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter, de ondervoorzitter of de secretaris. De oproepingen moeten tenminste drie dagen voor de vergadering schriftelijk gebeuren.

Bij hoogdringendheid kan hiervan worden afgeweken en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn worden gehouden.. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter, bij ontstentenis van beide door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Artikel 27.

De Raad van Bestuur mag slechts beslissingen nemen over de punten die op de agenda zijn geplaatst, tenzij de aanwezige bestuurders éénparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen dienen tenminste de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. Indien de helft niet aanwezig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

is kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die over dezelfde agendapunten geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van hem die voorzit beslissend, behalve in geval van aanneming van nieuwe aangesloten leden.

Artikel 28.

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van het uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

HOOFDSTUK V. Dagelijks bestuur.

Artikel 29.

Voor het dagelijks bestuur van de vereniging kan de Raad van Beheer een secretaris aanstellen. Hij is bevoegd om namens de vereniging de dagdagelijkse briefwisseling te ondertekenen, alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiële en andere instellingen en alle documenten tegenover de post, tol en vervoer te ondertekenen.

Artikel 30.

Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 31.

De benoeming van de personen belast met het dagdagelijks bestuur en hun arnbtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

HOOFDSTUK Vl. Aansprakelijkheid.

Artikel 32.

De bestuurders en de secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 33.

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelwaarden vermeld in art. 17,§5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelwaarden overschrijdt wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

HOOFDSTUK VR Boekhouding.

Artikel 34.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot en met de eerste normale afsluitingdatum.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in art. 17 V&$-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in art. 26novices V&S-wet.

Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in art. 17 §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK 1X. Ontbinding.

Artikel 35.

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van de voorstellen m.b.t. de ontbinding van de vereniging voorgelegd door de Raad van Bestuur. De bijeenroeping en de agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in art. 14 van deze statuten. De Algemene Vergadering kan de ontbinding alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel 36.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeld de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is

overeenkomstig art. 23 V&S-wet.

Artikel 37.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Artikel 38.

Ingeval van ontbinding beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder" winstoogmerk met een gelijkaardig of aanverwant doel, werkzaam binnen het Vlaams Gewest.

Artikel 39.

Alle beslissingen betreffènde de ontbinding, de voorwaarden inzake vereffening, de benoeming en de ambtsbeéindiging van de vereffenaar(s), de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekend gemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in art. 23 en 26novices van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

HOOFDSTUK X. Huishoudelijk reglement.

Artikel 40.

De Algemene Vergadering kan ter uitvoering van de statuten in het huishoudelijk reglement verder aile regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de vereniging.

Het huishoudelijk reglement en wijziging eraan wordt door de Algemene Vergadering in zijn geheel aangenomen of verworpen en dit in dezelfde voorwaarden als deze onder art. 17 van deze statuten.

Artikel 41.

Elke natuurlijk persoon die de doelstelling van de VZW ondersteunt kan bij de VZW een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De Raad van Bestuur beslist over de al of niet aanvaarding van het kandidaat toegetreden lid. Eventueel

kan een proefperiode worden ingesteld.

De modaliteiten worden vervat in het huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie of een kandidaat toegetreden lid al of niet wordt aanvaard.

De betrokkene betaalt bij zijn aansluiting de verzekering alsook het voor dat jaar geldende lidgeld.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in het huishoudelijk reglement worden omschreven, zij hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ir I

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een aangetekend schrijven gericht aan de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht.

Een ontslagnemend toegetreden lid is echter wel verplicht tot de betaling van de lidmaatschapsbildrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd waren voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstelling van de VZW kunnen door een éénzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

HOOFDSTUK XL Slotbepalingen.

Artikel 42.

Voor alles wat bij deze statuten niet is voorzien blijven de bepalingen van de V&S-wet van toepassing

Artikel 43.

De VZW kan zijn erkenning als Boutersemse club aanvragen en een afgevaardigde aanduiden welke waar mogelijk de vergaderingen van de diverse gemeentelijke commissies en raden zal bijwonen.

De VZW kan zijn erkenning als club aanvragen in elke locatie waar ze activiteiten ontplooit en een afgevaardigde aanduiden welke de vergaderingen van de diverse gemeentelijke commissies en raden zal bijwonen.

Daarna komen de oprichters in een eerste Algemene Vergadering bijeen en benoemen de leden van de Raad van Bestuur:

1.MEEUS Hubert, geboren te Leuven op 21/05/1951, wonende 3370 Boutersem, Groenstraat 9 ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 510521 339 40;

2.MEEUS Yoeri, geboren te Tienen op 10/09/1979, wonende te 3370 Boutersem, Groenstraat 9, ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 790910 289 66;

3.ENGELBOS Ruben, geboren te Sint Truiden op 11/08/1988, wonende te 3440 Zoutleeuw, Asbroekstraat 28, ingeschreven in het Rijksregister onder nummer 880811 191 25;

Allen stichtende leden (natuurlijke personen) welke in toepassing van de statuten deel uitmaken van de Raad van Bestuur.

Nadien komt de Raad van Bestuur voor de eerste maal bijeen en verdeelt de functies ais volgt:

Voorzitter! Secretaris MEEUS Yoeri

Ondervoorzitter ENGELBOS Ruben

Penningmeester MEEUS Hubert

Opgemaakt te Boutersem op 10/09/2014 in 7 exemplaren.

(get)

Hubert Yoeri Ruben

MEEUS MEEUS ENGELBOS

Namens SCBEB vzw, de voorzitter.

Op de laatste hlz. van Luik B vermelden Recto Naarro en hoerlanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoloIrt(en) bevoegd de vereniging, slichtlno oi organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
BELGIAN ARMY FRIENDS, AFGEKORT : BEAF

Adresse
GROENSTRAAT 9 3370 BOUTERSEM

Code postal : 3370
Localité : BOUTERSEM
Commune : BOUTERSEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande