BELGIAN CEREBRAL PALSY REGISTRY, AFGEKORT : BECPR

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN CEREBRAL PALSY REGISTRY, AFGEKORT : BECPR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.878.219

Publication

28/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden waarvan de statuten als volgt luiden:

II. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR

Art. 1 De vereniging wordt Belgian Cerebral Palsy Registry vzw genoemd, afgekort BeCPR.

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd aan de Kapucijnenvoer 33, 3000 Leuven, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3 De vereniging stelt zich tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de oprichting, de inrichting, het beheer, en de exploitatie van een nationaal register van patiënten gediagnosticeerd met cerebrale parese (CP). Het BeCPR wil hiermee een bijdrage leveren aan de huidige gezondheidszorg, inzake vroegtijdige behandeling, therapie, e.d. door:

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

" De heer Prof. Dr. Bernard Dan  HUDERF, ULB, Brussel

" Mevrouw Prof. Dr. Els Ortibus  UZ, Leuven

" Mevrouw Dr. Inge Franki - KU Leuven

" Mevrouw Irit Daniel - HUDERF, ULB, Brussel

De Algemene Vergadering (zie sectie II) heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Belgisch grondgebied en kan hiertoe enkel beslissen met een 2/3 meerderheid van de effectieve Leden.

" Bepaling van het aantal nieuwe gevallen van cerebrale parese (incidentie)

" Bepaling van het aantal bestaande gevallen van cerebrale parese (prevalentie)

" Identificatie van risicofactoren

" Identificatie van co-morbiditeiten

" Identificatie van uitgevoerde behandelingen (treatment evaluatie, follow-up)

" Coördinatie van nationale en internationale studies

" Informatie naar overheid, (para)medici, patiënten en hun familie, de algemene bevolking

De vereniging mag tevens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen (onderzoeks-, onderwijs-,

I. VOORAF

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Belgian Cerebral Palsy Registry

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BeCPR

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kapucijnenvoer 33

*15307162*

Luik B

3000

België

0628878219

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Leuven

Griffie

Neergelegd

24-04-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

sensibiliseringsactiviteiten e.d.). Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel (zonder winstoogmerk) waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4 De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

III. DE LEDEN

Art. 5 In de vzw zijn er effectieve leden en toegetreden leden.

IIa Effectieve leden

Art. 6 Er zijn minimum drie effectieve leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

Art. 7 De Raad van Bestuur (zie sectie V) is bevoegd om te beslissen over de aanvaarding van de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8 De effectieve leden hebben de plicht:

" de statuten te respecteren

Art. 9 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Elk effectief lid kan op elk moment vrijwillig ontslag nemen uit de vzw. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Uitsluiting kan alleen worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met 2/3 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. De stemming over uitsluiting van een effectief lid is geheim. De Raad van Bestuur kan een effectief lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. In geval van uitsluiting wordt het effectief lid uitgenodigd per aangetekend schrijven. Het effectief lid, daarbij al dan niet bijgestaan door een raadslid, kan vragen om gehoord te worden door de Algemene Vergadering.

Een kandidaat-effectief lid van de vzw dient hiervoor schriftelijk (per post of elektronisch) een aanvraag in bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist autonoom, met een 2/3 meerderheid der aanwezige stemmen, of een kandidaat-effectief lid, dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als effectief lid van de vzw wordt aanvaard. De Raad van Bestuur dient zijn beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Indien de Raad van Bestuur de aanvaarding van een kandidaat-effectief lid weigert, kan deze kandidaat-effectief lid slechts ten vroegste een nieuwe aanvraag indienen 365 dagen na de vorige aanvraag.

Om als effectief lid te kunnen worden aanvaard, dient de kandidaat-effectief lid reeds sinds 3 jaar de hoedanigheid van toegetreden lid te hebben. Te uitzonderlijken titel moet aan deze voorwaarde niet voldaan worden door de leden die tijdens de eerste vergadering van Raad van Bestuur volgend op de stichtingsvergadering als effectief lid worden aanvaard.

Het lidmaatschap van de vereniging impliceert dat men instemt met de statuten van de vereniging en met eventuele huishoudelijke reglementen.

Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijke of statutaire minimum zakt, wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er binnen redelijke termijn een vervanger is gevonden.

De effectieve leden hebben het recht:

" de algemene vergadering bij te wonen

Het effectieve lid dat ontslag neemt, hoeft geen opzegtermijn in acht te nemen.

Een effectief lid wordt geacht ontslag te nemen in de volgende omstandigheden:

" Wanneer het effectieve lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om effectief lid te worden in de vzw.

" Wanneer een effectief lid in een bepaalde hoedanigheid lid was van de Algemene Vergadering en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat effectief lid. Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de effectieve leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun r echtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen, verantwoording van rekeningen te vragen, inventaris te vragen of zegels te leggen.

Art. 10 De effectieve leden kan eventueel jaarlijks een bijdrage van maximaal 10 euro gevraagd worden. Zij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

hebben geen enkele persoonlijke verplichting met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging.

Art. 11 De Raad van Bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de effectieve leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de voorzitter van de Raad van Bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vzw.

De effectieve leden hebben het recht om inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de vzw. Zij richten hiervoor schriftelijk (via post of elektronisch) een aanvraag aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 13 De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden.

Lidmaatschap van de vereniging impliceert dat men instemt met de statuten van de vereniging en met eventuele huishoudelijke reglementen.

Art. 14 Elk toegetreden lid bezit de volgende rechten:

" het bijwonen van de jaarlijkse algemene vergadering, doch zonder stemrecht.

Art. 15 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Elk toegetreden lid kan op elk moment vrijwillig ontslag nemen uit de vzw. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Uitsluiting kan alleen worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met 2/3 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. De stemming over uitsluiting van een toegetreden lid is geheim. De Raad van Bestuur kan een toegetreden lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. In geval van uitsluiting wordt het toegetreden lid uitgenodigd ter bespreking via een aangetekend schrijven. Het toegetreden lid wordt daarbij gehoord door de Algemene Vergadering, al dan niet bijgestaan door een raadslid.

Een kandidaat-toegetreden lid van de vzw dient hiervoor schriftelijk (via post of elektronisch) een aanvraag in bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist autonoom, met een 2/3 meerderheid der aanwezige stemmen, of een kandidaat-toegetreden lid, dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als toegetreden lid tot de vzw wordt toegelaten. De Raad van Bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Indien de Raad van Bestuur de toelating van een kandidaat-toegetreden lid weigert, kan de kandidaat-toegetreden lid slechts een nieuwe aanvraag indienen 365 dagen na de vorige aanvraag.

De vzw moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden en de administraties, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Elk toegetreden lid is een natuurlijk persoon en moet een band hebben met de vzw: dit omvat een familiale of professionele relatie met een patiënt met CP, politiek engagement of een andere aanvaardbare reden die gemotiveerd kan worden aan de Raad Van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van

de toegetreden leden.

De toegetreden leden kan eventueel een jaarlijkse bijdrage van maximaal 30 euro gevraagd worden.

IIB. Toegetreden leden

Het toegetreden lid dat ontslag neemt hoeft geen opzegtermijn in acht te nemen.

Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen in de volgende omstandigheden:

" Wanneer het toegetreden lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om toegetreden lid te worden van de vzw.

" Wanneer een toegetreden lid in een bepaalde hoedanigheid lid was en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid. Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de toegetreden leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen, verantwoording van rekeningen te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

vragen, inventaris te vragen of zegels te leggen.

IV. DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 17 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen

Art. 18 De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De oproeping gebeurt per brief of e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering en bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 20 Elk effectief lid heeft één stem in de algemene vergadering.

De voorzitter van de Algemene Vergadering heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigde.

De beslissingen binnen de Algemene Vergadering over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Art. 21 Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle effectieve leden bezorgd wordt, uiterlijk bij het bijeenroepen van de volgende Algemene Vergadering.

Uittreksels uit een verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

De Algemene Vergadering moet eenmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar

Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en de ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

De Algemene Vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de gevallen waarin de Raad van Bestuur dit nodig acht. De Raad van Bestuur is tevens verplicht een Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de effectieve leden het vraagt. De effectieve leden moeten dit schriftelijk (via post of elektronisch) vragen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering dient in dat geval uiterlijk 31 dagen na verzending van het schrijven samengeroepen te worden.

Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van effectieve leden of ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

" De goedkeuring van de statuten

" De goedkeuring van een wijziging van de statuten

" De benoeming en afzetting van bestuurders

" Kwijting verlenen aan bestuurders

" Goedkeuring van de begroting en de rekeningen

" De ontbinding van de vzw

" De benoeming van de vereffenaars wanneer de vzw zal ontbonden worden

" De uitsluiting van een lid

" De omzetting van een vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk

" Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement

V De Raad van Bestuur

Art. 22 Om als bestuurder te worden verkozen moet men aan volgende inhoudelijke voorwaarden voldoen:

" Effectief lid zijn

en

" Lid zijn van een CP-referentiecentrum

De Raad van Bestuur wijst de verschillende functies in haar schoot (voorzitter, ondervoorzitter, secretaris) zelf

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

toe.

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan

slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Art. 23 De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders.

Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal effectieve leden.

Als door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders zou terugvallen tot onder het wettelijke minimum, blijven de Bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen of de termijn van hun mandaat verstreken is, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Art. 24 De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 25 De Raad van Bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

Art. 26 De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist.

Art. 27 Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Art. 28 Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk bij het bijeenroepen van de volgende vergadering. Uittreksels uit een verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

Art. 29 Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de Algemene Vergadering. De bestuurder die ontslag neemt hoeft geen opzegtermijn in acht te nemen.

Na het verstrijken van een termijn van vier jaar blijven de bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uitvoeren tot zolang de Algemene Vergadering voor een nieuwe termijn bestuurders heeft benoemd.

De oproepingen gebeuren per brief of e-mail minimum 8 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur evenals de agenda.

Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een schriftelijk (per post of elektronisch) verzoek aan de voorzitter. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter. Indien ook de ondervoorzitter afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vier jaar. Hun mandaat is vernieuwbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De agenda wordt opgesteld door de secretaris.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Iedere bestuurder heeft één stem.

Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er binnen redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

" Wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden in de vzw

" Wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de Raad van Bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Een bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de bestuurder en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen, verantwoording van rekeningen te vragen, inventaris te vragen of zegels te leggen.

De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt in alle rechtsgedingen op, als eiser of verweerder, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 30 De vzw wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behalve wanneer de Raad van Bestuur daartoe één afgevaardigd bestuurder, wiens bevoegdheid hij heeft vastgesteld, heeft aangesteld.

Art. 31 Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot en met 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vzw en eindigt het op 31/12 van het daaropvolgende kalenderjaar.

De Raad van Bestuur kan steeds voor om het even welke door hem omschreven opdracht volmacht geven aan een door hem aan te duiden persoon of personen, al dan niet bestuurder of effectief lid van de vereniging. Indien voor een zelfde opdracht volmacht wordt gegeven aan meerdere personen, dan oefenen deze hun mandaat gezamenlijk uit.

De Raad van Bestuur kan ook, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

VII VERTEGENWOORDIGING

VIII BEGROTING EN REKENINGEN

Hij is bevoegd, zonder uitzonderingen, voor alle handelingen van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, van het hypothekeren en opheffen van hypotheken van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, en van alle handels- en bankverrichtingen.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat eventuele leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

De jaarrekening van het voorbije jaar en de begroting van het volgende boekjaar worden door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

" maximaal 2 vertegenwoordigers per CP-referentiecentrum, de 2 oprichters buiten beschouwing gelaten

" de volgende functies worden verdeeld: voorzitter, ondervoorzitter en secretaris.

IX ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 32 De vzw kan op elke ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor geldt een 2/3 aanwezigheidsquorum. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 33 Bij iedere ontbinding van de vereniging, welke ook haar oorzaak is, wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan de Katholieke Universiteit Leuven, die het bestemt voor haar universitaire ziekenhuizen. Indien de universitaire ziekenhuizen van de KU Leuven over een eigen rechtspersoonlijkheid beschikken, wordt het overblijvende actief aan deze rechtspersoon overgedragen.

Art. 34 Als de Raad van Bestuur het nodig acht om een huishoudelijk reglement op te stellen, kan dit.

Art. 35 Giften ter attentie van de vzw kunnen aanvaard worden.

X SLOT

Art. 36 Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorzitter: Dhr. Bernard Dan Ondervoorzitter: Mevr. Els Ortibus Secretaris: Mevr. Inge Franki

De algemene vergadering van 02.04.2015 heeft tot bestuurders benoemd:

Dhr. Bernard Dan Mevr. Els Ortibus Mevr. Inge Franki Mevr. Irit Daniel

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Coordonnées
BELGIAN CEREBRAL PALSY REGISTRY, AFGEKORT : …

Adresse
KAPUCIJNENVOER 33 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande