BELGIAN CHEERLEADING FEDERATION, AFGEKORT : BCF

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN CHEERLEADING FEDERATION, AFGEKORT : BCF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 526.884.501

Publication

29/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koop anoo-

te Leuven, de 1 8 APR, 2013

DE IFF.ER,

rt ie

1 06682

Vo beha

aan

Belg Staat

im

Ondernemingsnr : oSD-Ç . ti? \- 5~

Benaming

(voluit) : BELGIAN CHEERLEADING FEDERATION

(verkort) : BCF

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Penitentienenstraat 87, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Oprichting VZW BELGIAN CHEERLEADING FEDERATION en benoeming eerste bestuurders

Op de oprichtingsvergadering d.d. 11 april 2013, zijn ondergetekenden Carlo Drappier, Julie Baillieu en Sarah Decoene, leden-oprichters, overeengekomen om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk de vereniging zonder winstoogmerk (hierna: VZW) "Belgian Cheerleading Federation VZW" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Hoofdstuk I: Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam "Belgian Cheerleading Federation" vereniging zonder winstgevend doel,

afgekort: "BCF"

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in Vlaanderen bij eenvoudige beslissing van de raad

van bestuur. Heden is hij gevestigd te Penitentienenstraat 87, 3000 Leuven, ressorterend onder het gerechtelijk

arrondissement Leuven. De vereniging kan bijkomende vestigingen benutten,

Artikel 3. Doel

De vereniging heeft tot doel cheerleading en cheerdance in België in kaart te brengen en de bestaande clubs te verenigen en nieuwe clubs te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Daarnaast wilt de VZW zich bezig houden met het uitbouwen van deze sport en de bekendheid hieromtrent. Om dit te realiseren wil de vereniging sportkampen, workshops, coachesopleidingen, Belgisch Kampioenschap e.d. organiseren. Deze opsomming is niet beperkend. De opbrengsten en sponsorgelden van deze evenementen worden integraal gebruikt om bovenstaande projecten te realiseren. De VZW kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging kan, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen waarvan de inkomsten uitsluitend aangewend worden om haar doel te realiseren. De VZW wil zich verder ontwikkelen naar een erkende sportfederatie.

Artikel 4, Duur

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd, maar kan te allen tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk Il

Artikel 5. Leden

De vereniging telt werkende (stemgerechtigde) leden en niet-werkende (niet-stemgerechtigde) leden. Onder

"leden" wordt hierna "werkende leden" verstaan.

1.Werkende leden (stemgerechtigde leden)

Het aantal werkende leden is onbeperkt maar mag niet minder dan 3 bedragen. De leden zijn in geen geval

aansprakelijk voor de verbintenissen die de vereniging aangaat,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

+`o

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden zijn de eerste werkende leden. Zij vormen de algemene vergadering en bezitten eveneens het lidmaatschap.

Elk natuurlijk persoon die door de raad van bestuur aanvaard wordt, kan toetreden tot de vereniging ais stemgerechtigd lid. De leden die hun woonplaats niet in België hebben of er niet verblijven zijn gehouden er woonst te kiezen, zoniet zullen zij geacht worden woonst te hebben verkozen ten maatschappelijke zetel, waar alle betekeningen hun geldig kunnen gedaan worden.

Wie lid wil worden dient zijn verzoek om toelating te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen.

Aanvaarding van de statuten houdt de aanvaarding van het huishoudelijk reglement in. De raad van bestuur kan eisen dat de kandidaat niet-werkende leden afdoende verzekerd zijn voor hun deelname aan de activiteiten van de VZW.

De raad van bestuur beslist soeverein over de toetreding van nieuwe werkende leden bij gewone meerderheid. Tegen deze beslissing, die geen motivering behoeft, staat geen beroep of verweermiddel open.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Geen enkel effectief lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

De erfgenamen van een overleden werkend lid hebben niet de hoedanigheid van een werkend lid en mogen hun rechtsvoorganger niet vertegenwoordigen. Zij kunnen geen enkel recht doen gelden tegenover de vereniging.

2.Niet-werkende leden (niet-stemgerechtigdeleden)

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of

het huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Kandidaat niet-werkende leden gaan bij het aangaan van het lidmaatschap akkoord met de statuten en met het huishoudelijk reglement. De raad van bestuur kan eisen dat de kandidaat niet-werkende leden afdoende verzekerd zijn voor hun deelname aan de activiteiten van de VZW.

De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid vrij over elk verzoek tot toetreding en over de voorwaarden tot toetreding.

Artikel 6. Jaarlijkse bijdrage

De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 1000,00 EURO.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld.

De door niet-werkende leden verschuldigde bijdrage mag niet hoger zijn dan 1.000,00 EURO.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld.

Artikel 7. Uittreding en uitsluiting

Elk lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de raad van

bestuur ter Kennis worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Het lid moet steeds uitgenodigd worden om gehoord te worden.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben in geen geval aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten of in het huishoudelijk reglement uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan hiervan geen teruggave eisen, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lidmaatschap van het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geen geval Kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Hoofdstuk Ill: Raad van Bestuur

Artikel 8, Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie en maximum zes bestuurders, die werkend lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering, en zijn te allen tijde door deze afzetbaar bij gewone meerderheidsbeslissing. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

De raad van bestuur kan toegevoegde leden aanduiden op basis van hun specifieke bekwaamheden of specialisaties. Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de vereniging. Deze toegevoegde leden hebben geen stemrecht.

ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door kennisgeving aan de raad van bestuur.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat tijdelijk waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en dit vergezeld van een uittreksel daarvan, bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 9, Werking van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter.

De Raad van bestuur vergadert zo dikwijls als nodig voor de goede werking van de vereniging. Van rechtswege vergadert de raad van bestuur eenmaal per jaar en bovendien bij oproeping door de voorzitter of twee bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of diens plaatsvervanger, namelijk de bestuurder die reeds het langste als lid is aangesloten bij de vereniging,

De raad van bestuur kan slechts uitspraak doen als de meerderheid van de bestuurders aanwezig

Beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

De secretaris maakt van elke vergadering een verslag, dat ten laatste op de volgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de raad van bestuur, en ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden bijgehouden op het adres van de vereniging.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief of email ter kennis gebracht.

Artikel 10, Bevoegdheden van de Raad van bestuur

De raad kan aile handelingen van beheer en bestuur verrichten, daaronder begrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen.

De raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden,

Zij treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen, De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en, bovendien, alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, elke betaling doen en ontvangen en er kwijtschrift van eisen of geven; in bewaring geven of nemen; alle roerende en onroerende goederen verwerven of ruilen, of vervreemden en ook verhuren; alle legaten, schenkingen, subsidies en erfstellingen over de hand ontvangen; alle contracten, aankopen, ondernemingen toestemmen of afsluiten; aile leningen met of zonder waarborg, alsook alle indeplaats- of borgstellingen toestaan of ontvangen; de onroerende goederen met een sociale bestemming met hypotheek bezwaren, elke lening en elk voorschot overeenkomen of bewerkstelligen; afstand doen van alle persoonlijke of zakelijke rechten, handlichting verlenen, voor of na betaling, van elke bevoorrechte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

N{OD 2,2

of hypothecaire inschrijving, overschrijving, inbeslagneming of welk ander beletsel ook; zowel als eiser dan als verweerder pleiten voor elke rechtsmacht en elk vonnis ten uitvoer leggen, dadingen treffen en compromissen tekenen; de verzekeringspolissen aangaan die noodzakelijk zijn of nodig geacht worden voor het uitvoeren van de activiteit van de vereniging. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Zij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen. Deze opsomming heeft geenszins een beperkend karakter.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der bestuurders of zelfs aan een derde.

De raad kan uit haar leden een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast, Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling.

De benoeming van de afgevaardigd bestuurder of directeur en zijn ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en dit vergezeld van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijkse bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging. Tegenover het bestuur der postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële diensten en instellingen is steeds de handtekening van twee bestuurders vereist.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Hoofdstuk IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11. De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging en wordt voorgezeten

door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 12. Werking van de Algemene Vergadering

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar in de loop van de maand maart worden bijeengeroepen door de raad van bestuur, bovendien telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, en verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen,

Alle werkende leden moeten worden opgeroepen ten minste vijftien dagen voor de vergadering, Dit geschiedt schriftelijk per aangetekend schrijven of per e-mail, met vermelding van de agenda en duidelijke plaats en tijdstip van de afspraak.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Leden van de Algemene vergadering kunnen hun agendapunten op voorhand doorgeven aan de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste een twintigste van de werkende leden moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Onderwerpen die niet op het agenda staan kunnen niet worden behandeld.

Elk werkend lid heeft één stem. Een afwezig werkend lid mag zich laten vertegenwoordigen, doch slechts door een ander werkend lid.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de algemene vergadering.

Voor wijzigingen aan de statuten of het uitsluiten van een lid is het opnemen van deze punten op de agenda en een aanwezigheid van twee derden van de stemgerechtigde leden vereist, Wordt dit aantal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de eventuele tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel (of van haar doeleinden) van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

f " ,

MOD 2.2

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De secretaris maakt van elke vergadering een verslag, dat wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden bijgehouden op het adres van de vereniging.

De besluiten van de algemene vergadering warden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief of email ter kennis gebracht. Leden alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen,

Artikel 13, Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

Tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoren, op voorstel van de raad van bestuur:

1° De veranderingen aan de maatschappelijke statuten

2° De benoeming van nieuwe werkende leden

3° De benoeming en het afzetten van bestuurders

4° De goedkeuring van de budgetten en de rekeningen

5° De vrijwillige ontbinding van de vereniging

6° De uitsluiting van werkende leden

7° Elke beslissing die de statutaire of wettelijke bevoegdheden van de Raad van Bestuur overschrijdt

8° De omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk

9° De kwijting van bestuurders

10° Het al dan niet vergoeden van bestuurders

Hoofdstuk V: REKENINGEN en BEGROTING

Artikel 14.Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging toopt van 1 januari tot 31 december. In afwachting hiervan loopt het eerst

boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van het jaar daaropvolgend.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Zowel de rekeningen ais de begroting worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de vigerende wetgeving van toepassing op VZW's.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Hoofdstuk VI: ONTBINDING en VEREFFENING

Artikel 15. Vereffening en aanstelling vereffenaar

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19,§2 en § 3 of artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daaraan, de Rechtbank op vordering van de meest gerede partij, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel 16.Bestemming van het vermogen van de VZW na ontbnding

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest benadert.

Artikel 17.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien is de wet van 27 juni 1921, van toepassing

Hoofdstuk VII: Benoeming van de bestuurders

Involge de statutaire verkiezing tijdens de Algemene Vergadering, tevens Stichtersvergadering die heeft plaatsgevonden op 11 april 2013 te Leuven worden volgende leden benoemd tot Raad van Bestuur:

Sarah Coene, Leuven 126-09-1984, Penitentienenstraat 87 3000 Leuven

Julie Baillieu, Leuven 104-04-1990, Jozef Eerdekensstraat 13 3001 Heverlee

Onmiddellijk na de stichtersvergadering van 5/03/2012 is de Raad van Bestuur bijeengekomen, en heeft met

eenparigheid aan stemmen, de volgende functies aan de leden toegewezen:

Voorzitter Sarah Coene, Leuven 126-09-1984, Penitentienenstraat 87 3000 Leuven

M00 2.2

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Secretaris/Penningmeester: Julie Baillieu, Leuven / 04-04-1990, Jozef Eerdekensstraat 13 3001 Heverlee Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter, secretaris en penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volwacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter, secretaris en penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volwacht tot een bedrag van EUR 5.000,00. Boven dit bedrag zijn hun gezamenlijke handtekeningen verplicht.

Aldus opgesteld te Leuven op 11 april 2013 in voldoende exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Vaartstraat 5, 3000 Leuven.

Carlo DRAPPIER Sarah COENE Julie BAILLIEU

Voor-,behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BELGIAN CHEERLEADING FEDERATION, AFGEKORT : …

Adresse
PENITENTIENSTRAAT 87 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande