BELGISCH STUDBOOK VAN DE SHETLAND PONY

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCH STUDBOOK VAN DE SHETLAND PONY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.727.395

Publication

28/06/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B

b

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbia

" 11096fi61*

Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 6 JUNI 2011 DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0410.727.395

Benaming

(voluit) : Belgisch Studbook van de Shetland Pony

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Blankaart 54 bis - 3081 Leefdaal

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur, gemachtigden, dagelijks bestuur

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 1 april 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige; aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Belgisch Studbook van de Shetland pony

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Blankaart 54 bis, 3061 Leefdaal en ressorteert onder het: gerechtelijk arrondissement Leuven.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht; neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel de aanmoediging en de verbetering van de fokkerij van de Shetland Pony.

Hiertoe houdt de vereniging stambomen bij, organiseert ze keuringen en wedstrijden en maakt ze paspoorten aan bij de geboorte van een Shetland Pony.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan' het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op negen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement (reglement van inwendige orde).

Er mag niet gediscrimineerd worden tussen de effectieve en toegetreden leden.

Met de terni 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

Om als toegetreden lid in aanmerking te komen moet men eigenaar zijn van één of meerdere Shetland Pony's.

Om als effectief lid te kunnen toetreden moet men:

1.Minimum drie jaar opeenvolgend toegetreden lid zijn van de vereniging;

2.Eigenaar zijn van één of meerdere Shetland pony's;

3.Kweker zijn van veulens of actief deelnemen aan wedstrijden.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid of kandidaat  toegetreden lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur. De raad van bestuur verifieert of aan de voorwaarden voor toetreding is voldaan en aanvaardt de leden die aan deze voorwaarden voldoen, zonder hierover te stemmen.

ARTIKEL 8

De jaarlijkse ledenbijdrage, bepaald door de algemene vergadering, bedraagt maximum 50 euro. Het maximumbedrag kan gewijzigd worden door de algemene vergadering conform de procedures voor een statutenwijziging.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

Een lid dat op drie opeenvolgende bijeenkomsten van de algemene vergadering afwezig is en niet vertegenwoordigd wordt, wordt als ontslagnemend besohouwd.

Een lid of toegetreden lid dat niet langer voldoet aan toetredingsvoorwaarde 2 of 3 van artikel 6, wordt als automatisch ontslagnemend beschouwd vanaf 1 januari volgende op het jaar waaraan men niet meer aan deze voorwaarden voldoet.

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste acht bestuurders die benoemd worden onder de leden van de vereniging. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De bestuurdersmandaten worden aan de provincies of groepen van provincies toegekend naar verhouding van het aantal toegetreden leden, alsmede het aantal ingeschreven veulens gedurende de laatste drie jaar. Daarnaast kunnen maximum twee andere bestuurders buiten deze categorieën benoemd worden.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar en zijn herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders worden slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door verlies van het lidmaatschap of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Een bestuurder die driemaal achtereenvolgens afwezig blijft van een bijeenkomst van de raad van bestuur wordt als ontslag nemend beschouwd.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddeten.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. Het voorstel wordt echter verworpen in geval van staking van stemmen bij geheime stemming. De geheime stemming is verplichtend wanneer het gaat om de verkiezing van personen en het toekennen van taken of betrekkingen of indien het gaat om het nemen van beslissingen aangaande één of meerdere personen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.vzW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

.

Moo 2.2

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de voorzitter.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid,

W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en alle handelingen die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)ap vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-de goedkeuring van het reglement van inwendige orde en de eraan aangebrachte wijzigingen,

-de aanduiding van de kandidaten tot de functie van officieel jurylid, op voorstel van de raad van bestuur,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de voorzitter of een door de raad van bestuur aangeduide bestuurder.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

n

MOO 2.2

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt elk jaar gehouden vôôr 30 april.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen welke binnen de dertig dagen na ontvangst van de aanvraag moet plaatsvinden.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door de voorzitter of een door de raad van bestuur aangeduide bestuurder. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste veertien dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen slechts behandeld worden indien drie vierde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hiertoe beslissen.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt váór 30 april van elk jaar. Vóôr 15 mei van eik jaar dient de vereniging de algemene rekening van ontvangsten en uitgaven van het voorbije jaar, evenals het activiteitenverslag van de voorgaande periode aan de minister van Landbouw voor te leggen.

De algemene vergadering benoemt onder haar leden die geen bestuurder zijn een rekeningtoezichter voor een mandaat van maximum twee jaar.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Bij ontbinding worden het voorstel tot bestemming van gegevens uit het stamboek, van de zoOtechnische kenmerken en prestaties en van de fokwaardeschattingen en fokwaardebeoordelingen vooraf ter goedkeuring aan de minister voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden mits voorafgaandelijk akkoord van de minister van Landbouw overgedragen aan één of meerdere verenigingen met gelijkaardige doelstellingen.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering heeft op 1 januari 1995 kennis genomen van het ontslag van de volgende bestuurder , welke tot op heden nog niet werd gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad:

Caprasse Louis

De algemene vergadering heeft op 1 januari 1997 kennis genomen van het ontslag van de volgende bestuurders, welke tot op heden nog niet werd gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad:

Bouquet Y.

De Leener Pierre

Grommen Jan, Oude Berg 1, 3840 Borgloon

Robijn Jean, Krog 88, 1860 Meise

De algemene vergadering heeft op 1 januari 1997 de volgende persoon tot nieuwe bestuurder benoemd, welke tot op heden nog niet werd gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad:

De Leener André, Kapelweg 32, 1500 Halle, geboren op 04!0211962, te Asse

De algemene vergadering heeft op 1 januari 2003 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van vier jaar:

De Vries Jeannine, T. Wautersstraat 54, 3061 Leefdaal, geboren op 08/07/1951, te Leuven Remue Willy, J. De Cocklaan 98, 9050 Gentbrugge, geboren op 08/06/1946, te Gent Valkenborghs Frans, De Most 3, 2490 Balen, geboren op 24/06/1936, te Balen

De algemene vergadering heeft op 1 januari 2005 tot nieuwe bestuurder benoemd:

Pirard Jean-Marie, Rue Braine 1, 4530 Vieux-Waleffe, geboren op 25/06/1958, te Hoei

De algemene vergadering heeft op 1 januari 2005 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van vier jaar:

Boons Henri, Nijverheidsweg 80, 3945 Oostham

Claes Gilbert, Hogeheidelaan 7, 2960 Brecht, geboren op 06/09/1947, te Sint-Truiden

De Leener André, Kapelweg 32, 1500 Halle, geboren op 04/02/1962, te Asse

Dillen André, Driehoekstraat 49, 2240 Zandhoven, geboren op 23/06/1948, te Zandhoven

Duez Christian, Boulevard Leopold III 146, 7600 Peruwelz, geboren op 29/10/1935, te Peruwelz

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering heeft op 1 januari 2007 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van vier jaar:

De Vries Jeannine, T. Wautersstraat 54, 3061 Leefdaal, geboren op 08/07/1951, te Leuven Remue Willy, J. De Cocklaan 98, 9050 Gentbrugge, geboren op 08/06/1946, te Gent Valkenborghs Frans, De Most 3, 2490 Balen, geboren op 24/06)1936, te Balen

De algemene vergadering heeft op 1 januari 2009 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: Boons Henri, Nijverheidsweg 80, 3945 Oostham

De algemene vergadering heeft op 1 januari 2009 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van vier jaar:

Claes Gilbert, Hogeheidelaan 7, 2960 Brecht, geboren op 06/09/1947, te Sint-Truiden

De Leener André, Kapelweg 32, 1500 Halle, geboren op 04/02/1962, te Asse

Dillen André, Driehoekstraat 49, 2240 Zandhoven, geboren op 23/06)1948, te Zandhoven

Duez Christian, Boulevard Leopold III 146, 7600 Peruwelz, geboren op 29/10)1935, te Peruwelz

Pirard Jean-Marie, Rue Braine 1, 4530 Vieux-Waleffe, geboren op 25/06/1958, te Hoei

De algemene vergadering heeft op 1 januari 2011 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van vier jaar:

De Vries Jeannine, T. Wautersstraat 54, 3061 Leefdaal, geboren op 08/07/1951, te Leuven Remue Willy, J. De Cocklaan 98, 9050 Gentbrugge, geboren op 08/06/1946, te Gent Valkenborghs Frans, De Most 3, 2490 Balen, geboren op 24/06/1936, te Balen

De raad van bestuur is hierdoor als volgt samengesteld:

-Aangesteld tot 1 januari 2013

Claes Gilbert, Hogeheidelaan 7, 2960 Brecht, geboren op 0610911947, te Sint-Truiden

De Leener André, Kapelweg 32, 1500 Halle, geboren op 04/02/1962, te Asse

Dillen André, Driehoekstraat 49, 2240 Zandhoven, geboren op 23/06/1948, te Zandhoven

Duez Christian, Boulevard Leopold Ili 146, 7600 Peruwelz, geboren op 29)10/1935, te Peruwelz

Pirard Jean-Marie, Rue Braine 1, 4530 Vieux-Waleffe, geboren op 25/06/1958, te Hoei

-Aangesteld tot 1 januari 2015

De Vries Jeannine, T. Wautersstraat 54, 3061 Leefdaal, geboren op 0810711951, te Leuven Remue Willy, J. De Cocklaan 98, 9050 Gentbrugge, geboren op 08/06)1946, te Gent Valkenborghs Frans, De Most 3, 2490 Balen, geboren op 24/06/1936, te Balen

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Mp0 2.2

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Valkenborghs Frans, De Most 3, 2490 Balen, geboren op 24/06/1936, te Balen

Ondervoorzitter: Dillen André, Driehoekstraat 49, 2240 Zandhoven, geboren op 23/06/1948, te Zandhoven Secretaris: De Vries Jeannine, T. Wautersstraat 54, 3061 Leefdaal, geboren op 08/07/1951, te Leuven

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de voorzitter.

De raad van bestuur heeft op 1 april 2011 tot leden van het dagelijks bestuur volgende personen benoemd:

De Vries Jeannine, T. Wautersstraat 54, 3061 Leefdaal, geboren op 08/07/1951, te Leuven Dillen André, Driehoekstraat 49, 2240 Zandhoven, geboren op 23/06/1948, te Zandhoven Valkenborghs Frans, De Most 3, 2490 Balen, geboren op 24/06/1936, te Balen

Het dagelijks bestuur oefent zijn mandaat uit als college en staat in voor de dagelijkse werking en praktische organisatie binnen de vereniging. Hij is evenwel ten allen tijde verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur. Een lid van het dagelijks bestuur die evenwel de collegiale beslissingen te buiten gaat, kan hiervoor persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden door de raad van bestuur.

Te Leefdaal, op 1 april 2011

Valkenborghs Frans

Voorzitter

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BELGISCH STUDBOOK VAN DE SHETLAND PONY

Adresse
BLANKAART 54B 3061 LEEFDAAL

Code postal : 3061
Localité : Leefdaal
Commune : BERTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande