BEN DE BORGER

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BEN DE BORGER
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.612.150

Publication

07/01/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11.1311i

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

i i

1111

2 6 DEC. 2013

Griffie

Qndernemingsnr : O-3-6, ,45O

Benaming

(voluit) : BEN DE BORGEB

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever), Van Der Nootstraat 7 (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Sandry Gypens, Notaris met standplaats te Strombeek-Bever

(Grimbergen), in datum van 23 december 2013, dat er een Besloten Vennootschap met Beperkte

Aansprakelijkheid opgericht werd door:

De Heer De Borger, Ben Jozef , zelfstandige, geboren te Vilvoorde op 4 mei 1970, echtgescheiden,

wonende te Grimbergen, Strombeek-Bever, Van Der Nootstraat 7.

OPRICHTING EN INBRENGEN.

Verklaring van oprichting

De verschijner verzoekt mij, notaris, de authentieke akte te verlijden van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid, die hij heeft opgericht onder de naam "Ben De Borger", met maatschappelijke zetel

en eerste adres te Grimbergen, Strombeek-Bever, Van Der Nootstraat 7.

Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd en begint te werken op heden.

Kapitaal - Aandelen - Volstorting.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600).

Het is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (196) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder

één/honderdzesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

INBRENG IN GELD

Op honderd vierentwintig (124) aandelen wordt a pari, ingeschreven als volgt :

De Heer Ben De Borger , verschijner voormeld, honderd vierentwintig aandelen : 124

Totaal : honderd vierentwintig aandelen : 124

De verschijner verklaart en erkent dat de geplaatste aandelen volstort zijn ten belope van zesduizend tweehonderd (6.200,00) euro, zodat de vennootschap vanaf heden vrij beschikt over een kapitaal van zesduizend twee honderd euro (6.200,00).

De genoemde bedragen zijn bij storting of overschrij-ving gedepo-'neerd op een bijzondere rekening, onder nummer 001-6767493-73 bij BNP PARIBAS FORTIS geopend ten name van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit een attest, afgegeven door voornoemde instelling op 5 december 2013.

Ondergetekende Notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. INBRENG IN NATURA.

REVISORAAL VERSLAG

De inbreng in natura is nader beschreven in het revisoraal verslag van de heer Jean Bernard Pieuli-Takou, Kantoor houdende te Londerzeel, L.V. Hoeymissenstraat 37, bedrijfsrevisor.

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

Ondergetekende Jean Bernard Pieuli-Takou, bedrijfsrevisor, te Londerzeel, Leopold Van Hoeymissenstraat 37, aangesteld door de heer Ben De Borger, ondernemingsnummer 0829.989.903 wonende te Van Der Nootstraat 7, 1853 Strombeek-Bever, om verslag op te stellen overeenkomstig artikelen 219 van het wetboek van vennootschappen, verklaart dat :

- De verrichting werd nagezien in toepassing van de artikelen 219 van het wetboek van vennootschappen en overeenkomstig de normen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake controle van inbreng in natura;

- de inbreng in natura omvat de materiële vaste activa van de eenmanszaak Ben De Berger volgens afschrijvingstabel per 01 oktober 2013;

- de oprichter van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

- de beschrijving van de te verwerven vermogensbestanddelen beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- de voor de inbreng in natura door Ben De Borger weerhouden methode van waardering op basis van de netto-boekwaarde per 01 oktober 2013 bedrijfseconomisch verantwoord is. De waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt, namelijk 8.014,18 EUR (achtduizend veertien euro en achttien cent), tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven 62 volgestorte aandelen welke een kapitaal vertegenwoordigen van 6.200 EUR en een bedrag van 2.014,18 EUR zal ingeschreven worden in de rekening courant van de heer Ben De Borgvr, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

- Overwegende dat op de datum van het opstellen van het huidig controleverslag de inbrenger aan ondergetekende geen fiscaal certificaat zoals bedoeld in het artikel 442bis van het Wetboek Inkomstenbelasting 1992 hebben voorgelegd, dient ondergetekende erop te wijzen dat er een latent risico bestaat voor de inbrenggenietende vennootschap indien de inbrenger fiscale schulden hebben op het ogenblik van de nog te vervullen registratieformaliteit. Terzake dient ondergetekende een voorbehoud te maken inzake dit latent risico in hoofde van de inbrenggenietende vennootschap.

Ten slotte, herinneren wij er aan dat onze opdracht er niet in bestaat uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Londerzeel, 11 december 2013

Jean Bernard Pieuli-Takou Bedrijfsrevisor"

VERSLAG VAN DE OPRICHTERS.

Overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen heeft de oprichter eveneens een bijzonder verslag opgesteld waarin hij uiteen heeft gezet waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap.

Zowel het verslag van de bedrijfsrevisor als het bijzonder verslag van de oprichter blijven in het bezit van ondertekende notaris.

BESCHRIJVING VAN DE INBRENG IN NATURA,

De Heer De Borger, voornoemd, verklaart hierbij in de op te richten vennootschap in te brengen, de materiële vaste activa van zijn handelszaak gevestigd te Grimbergen, Strombeek-Bever, Van der Nootstraat 7 -Klapsteiger met een waarde van duizend tweehonderd negenendertig euro (1.239,00)

-Afkortzaag met een waarde van driehonderd zeventig euro zevenenveertig cent (370,47)

-Twee stellingen met een waarde van tweehonderd vijfentwintig euro (225,00)

-Vlakschuurmachine met een waarde van honderd zesentachtig euro vijfenzeventig cent (186,75) -Stofzuiger met een waarde van tweehonderd tweeënvijftig euro (252,00)

-HP probook met een waarde van vijfhonderd en acht euro zesenvijftig cent (508,56)

-Ipad met een waarde van tweehonderd tachtig euro dertig cent (280,30)

-Bestelwagen Ford Transit, chassisnummer WFOXXXTTFX9C80974 (01) met een waarde van vijfduizend honderd tweeënvijftig euro tien cent (5.152,10)

Zodat de inbreng zuiver een waarde vertegenwoordigt van achtduizend tweehonderd veertien euro achttien cent (8.214,18). (...)

VERGOEDING VOOR DE INBRENG IN NATURA.

Ter vergoeding van voormelde inbreng ten bedrage van acht duizend tweehonderd veertien euro achttien cent (8.214,18) wordt aan de inbrenger, die dit aanvaardt, tweeënzestig (62) volledig volstorte aandelen toegekend en tevens wordt op een rekeningcourant bij de vennootschap een credit geboekt ten bedrage van tweeduizend veertien euro achttien cent (2.014,18)

Verklaringen

De verschijner verklaart : (...)

- ervan op de hoogte te zijn dat de kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bij benadering duizend drie honderd vijfenzeventig euro (1.375,00) bedragen.

STATUTEN.

Artikel 1. - Rechtsvorm en Naam,

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en onder de naam "BEN DE BORGER".

Artikel 2. - Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Grimbergen, Strombeek-Bever, Van Der Ncotstraat 7. (...) Artikel 3. - Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duurte rekenen vanaf heden.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met achtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 4. - Doel,

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden of in deelneming

Alle schilder- en behangwerken, installatie van stores en zonneschermen en alle overige werkzaamheden die te maken hebben met de afwerking van de inrichting van gebouwen.

Het beheer van onroerend vermogen; zij mag in dit verband alle verrichtingen doen van aankoop, bouw, verandering, inrichting, verhuring, onderhuur, ruil en verkoop van alle onroerende goederen en dit zowel van het vruchtgebruik, de blote eigendom ais de volle eigendom.

e- Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Het beheer van deelnemingen onder gelijk welke vorm, in alle Belgische of vreemde vennootschappen of ondernemingen, zij mag in dit verband alle deelnemingen verwerven en valoriseren, evenals bestuursmandaten uitoefenen.

5 Het beleggen in roerende waarden en het aankopen van financiële instrumenten van welke aard colt

De aankoop, de oprichting, de verbouwing, de verkoop, de huur- en onderhuur, de erfpacht, de concessie en uitbating, onder gelijk welke vorm, van alle handelszaken en aile roerende en onroerende goederen en rechten.

Uitbating, ontwikkeling, deponeren van patenten, octrooien en licenties op alle mogelijke gebieden en voor alle mogelijke doeleinden.

Leveren van commerciële of administratieve diensten aan bedrijven, particulieren en openbare of gelijkaardige instellingen, op het gebied van management, verkoop, technisch advies, investeringspolitiek, publiciteit, computerverwerking en  programma's, organisatie, onder-zoek, research, controle en ontwikkeling, zonder dat deze opsomming als beperkend dient aanzien te worden.

Verhuring, aankoop, verkoop en onderhoud van alle soorten materieel, gereedschap, machines en installaties.

import en export, groot- en kleinhandel, fabricage, makelaar- en commissiehandel in alle producten, goederen, grondstoffen, materieel en machines bestemd voor handel, nijverheid, particulieren en openbare of gelijkaardige instellingen, dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissieverband, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen zowel in België als in het buitenland mogen nastreven en op alle wijzen en volgens modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

Zij mag zich door vereniging, fusie, inschrijving, participatie, financiële tussenkomst of op om't even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant is aan het hare of die van aard zijn haar activiteit te bevorderen.

In het algemeen mag de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen en handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk met haar doel in verband staan of om de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

Zij mag zich borg stellen voor en waarborgen verlenen ten gunste van derden.

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

Artikel 5. - Kapitaal.

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd (18.600) euro.

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.(...)

Artikel 10. Aard der aandelen - Register.

De aandelen zijn steeds op naam.(...)

Artikel 13. Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Wordt tot statutaire zaakvoerder benoemd :

De Heer De Borger, Ben Jozef , zelfstandige, geboren te Vilvoorde op 4 mei 1970, rijksregister nummer 700504 057-67, echtgescheiden, wonende te Grimbergen, Strombeek-Bever, Van Der Nootstraat 7.

, hier aanwezig die zijn opdracht aanvaardt, onder de bevestiging niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Artikel 14. Bezoldiging en duur van de opdracht.

Tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering, wordt het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd uitgeoefend en is de duur van het mandaat onbeperkt.

Artikel 15. Intern bestuur - beperkingen.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de Wet de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan een zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 16. Bijzondere volmachten.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde handelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden

verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdre-ven volmacht.

Artikel 17. Externe vertegenwoordigingsmacht.

ledere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Artikel 18 - Controle,

ledere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich laten bijstaan door een accountant.

Zodra de vennootschap beantwoordt aan de criteria waardoor de aanstelling van een commissaris-revisor verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen aan een of meer commissarissen te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.(...)

Artikel 19. Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van vennoten, jaarvergade-ring genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de vierde donderdag van de maand maart om 16 uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. (...)

Artikel 33. Boekjaar - Jaarrekening - Jaarverslag.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op 30 september.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarver-slag, overeenkomstig de bepalingen van het Vennootschappenwetboek.(...)

Artikel 42.- Zaakvoerder - Benoeming.

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege aile rechten en verplichtingen van een zaak-voer-'der. Zowel de enige vennoot ais een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden-Artikel 43.- Ontslag.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 44.- Controle,

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 32 van de statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.(..,)

OVERGANGSBEPALINGEN - eerste algemene vergadering.

In uitvoering van de wettelijke en statutaire voorschriften met betrekking tot de oprichting en met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap zijn de verschijners bijeengekomen in een eerste algemene vergadering en hebben de volgende beslissingen genomen onder opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte zoals voormeld, waarvan zij mij, notaris, verzoeken akte te verte-men.

1. Eerste Boekjaar - eerste jaarvergadering.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 30 september 2016.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de vierde donderdag van de maand maart 2017.

2. Commissaris

Overeenkomstig artikel 17 der statuten wordt voorzien dat de criteria die bedoeld zijn in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschapen niet zullen overschreden worden, zoals blijkt uit het financieel plan. Er wordt dan ook geen commissaris aangesteld voor het eerste boekjaar.

3. Overname van verbintenissen

De vergadering beslist alle verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting te bekrachtigen en over te nemen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen.

De verbintenissen die zullen aangegaan worden in de periode tussen de ondertekening dezer en het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

4. Volmacht Kruispuntbank voor Ondernemingen.

De vergadering beslist als bijzondere gevolmachtigde BVBA Fisclabo te Grimbergen, Beigem,

Beigemsesteenweg 302 en zijn medewerkers (ieder met de macht afzonderlijk te handelen), aan te stellen ten

einde aile nodige formaliteiten te verrichten voor de oprichting van de vennootschap "Ben De Borger" , onder

meer bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen, bij de diensten van de BTW en bij de bevoegde diensten voor

het bekomen van het vestigingsattest en distributieattest, indien nodig.(...)

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL.

Bijlagen:- een gelijkvormig afschrift

- bijzonder verslag van de zaakvoerder

- verslag van de bedrijfsrevisor

Notaris Sandry Gypens.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aart het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BEN DE BORGER

Adresse
VAN DER NOOTSTRAAT 7 1853 STROMBEEK-BEVER

Code postal : 1853
Localité : Strombeek-Bever
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande