BLACKWIND, AFGEKORT : BLACKWIND

Société en commandite simple


Dénomination : BLACKWIND, AFGEKORT : BLACKWIND
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 568.625.777

Publication

15/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1 Naam en zetel

Art. 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

Art. 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Akte van Oprichting en statuten van de gewone commanditaire vennootschap  Blackwind Op heden 11/01/2015 zijn de partijen:

1. Hakim Crab, geboren te Leuven op 24/05/1983, wonende te Leuven

2. Ilse Van Dyck, geboren te Boston Massachusetts  V.S. op 24/03/1985, wonende te Leuven

Overeengekomen een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap, waarvan statuten aldus bepalen:

De zetel kan verplaatst worden naar binnen het Nederlandstalig gedeelte, het Franstalig gedeelte en het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad van België, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist is, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Hoofdstuk I-Naam, zetel, duur, doel

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap, met als naam Blackwind.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Naamstesteenweg 50, 3052 Blanden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Blackwind

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Blackwind

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Naamsesteenweg 50

*15300912*

Luik B

3052

België

0568625777

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oud-Heverlee (Blanden)

Griffie

Neergelegd

12-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Verder:

Het nemen van participaties onder welke vorm ook, in alle bestaande en op te richten vennootschappen en ondernemingen, het beheren en valoriseren van eigen roerende waarden en participaties, het verlenen van financiële en andere bijstand aan de vennootschappen waarin ze belangen heeft

Alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen en met betrekking tot onroerend vermogen, onder meer, krediet en financiering, belegging van eigen roerend vermogen en van onroerend vermogen, het nemen van participaties in nieuwe en bestaande vennootschappen, beheren van eigen roerend en onroerend vermogen, hypothecaire en andere borgstelling, commissie- en delcredereverrichtingen, voor zover dit alles wettelijk is toegelaten. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in artikel 3, ten eerste en ten tweede, van de web van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en de wet over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd tweeënnegentig en het Koninklijk Besluit van negenentwintig november negentienhonderdrieënnegentig.

Het stellen van persoonlijke of zakelijke borgen in het voordeel van derden.

Het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en eigen roerende installaties.

Een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen te verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

Het optreden als tussenpersoon, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, bij onroerende en alle commerciële activiteiten.

Binnen het kader van haar doel zal de vennootschap mogen overgaan in België of in het buitenland voor eigen rekening of voor deze van derden, tot het verwerven, vervreemden, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, huren en verhuren van alle onroerende goederen, al dan niet bemeubeld.

De vennootschap mag zowel in binnen- als in het buitenland alle daden van industriële, financiële, roerende en onroerende aard evenals alle handelsverrichtingen stellen, die van aard zijn de verwezenlijking van het doel geheel of ten dele te vergemakkelijken. Zij zal ook mogen deelnemen in andere vennootschappen en ondernemingen zowel in België als in het buitenland.

Hoofdstuk II  vennoten, kapitaal en aandelen

Art. 4 Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

De beherende vennoot is:

Hakim Crab

Hij is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

De stille vennoot is:

Ilse Van Dyck

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met gewone meerderheid.

Het bouwen, ter beschikking stellen, verkopen, doorverkopen, verhuren, onderhouden, beheren, uitbreiden, aanpassen, herstellen, optimaliseren van software waaronder, maar niet beperkt tot, websites, webservices, computerprogramma s,...

Het bouwen, ter beschikking stellen, verkopen, doorverkopen, verhuren, onderhouden, beheren, uitbreiden, aanpassen, herstellen, optimaliseren van computersystemen waaronder, maar niet beperkt tot, netwerken, computers, servers, databanken,...

Het bouwen, ter beschikking stellen, verkopen, doorverkopen, verhuren, onderhouden, beheren, uitbreiden, aanpassen, herstellen, optimaliseren van diverse goederen en diensten ter aanvulling of ter ondersteuning van software- of hardwaresystemen, waaronder, maar niet beperkt tot, webhosting, domeinnamen, SSL/TLS certificaten, licenties, bureaumateriaal, drukwerk,...

Het aanbieden van consultancy op het gebied van computer- en softwaresystemen in de brede zin, waaronder, maar niet beperkt tot, development, design (grafisch, logisch of anders), netwerken, testing, systeem analyse, beveiliging,...

Het bouwen, ter beschikking stellen, verkopen, doorverkopen, verhuren, onderhouden, beheren, uitbreiden, aanpassen, herstellen, optimaliseren van elektronica, computers en randapparaten, zowel offline als online. Het creëren, ontwerpen, verkopen, doorverkopen, verhuren, uitbreiden, vertalen of aanpassen van teksten, afbeeldingen, modellen of audio-visuele werken, zowel offline als online.

Het aanbieden van totaaloplossingen, al dan niet in samenwerking met partners.

Het geven van training, bijles en vorming.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Zij is slechts ten belope van haar inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden. Art.5 Kapitaal Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op honderd euro(EUR100). Art. 6 Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd honder (100) aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn.

Op deze aandelen is ingeschreven door de oprichters, en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng, en wel als volgt:

Crab Hakim, schrijft zich in op negenennegentig (99) aandelen, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van één euro (EUR1,00) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van negenennegentig euro (EUR99) in geld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7 Aandelenregister

Art. 8 Overdracht van aandelen

Van Dyck Ilse, voornoemd, schrijft zich in op één (1) aandeel, dewelke zij volledig volstort door inbreng van een bedrag van één euro (EUR1,00) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van één euro (EUR1) in geld.

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat:

- de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. De werkelijke waarde wordt bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg een deskundige aan op verzoek van één der partijen.

De vennoten zullen delen in de winst en in het verlies volgens inbreng zoals omschreven in dit artikel. Voor de stille vennoten is het eventuele verlies beperkt tot hun inbreng in het vermogen zoals omschreven in dit artikel.

- de gedane stortingen;

- de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en het vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap.

Een deelneming mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met meerderheid van stemmen. De overdracht of de overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen.

Hoofdstuk III  Bestuur en vertegenwoordiging

Art. 9 Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Tot zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd:

Hakim Crab

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Art. 10 Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder is bevoegd voor alle verrichtingen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap en heeft daartoe alle machten, met uitzondering van de handelingen die door de wet of door de statuten enkel aan de algemene vergadering worden toegekend.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij als college optredend de vennootschap in en buiten rechte.

Art. 11 toezicht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De aansprakelijkheid van de stille vennoten is beperkt tot hun inbreng in het vermogen zoals omschrijven in Artikel 6.

Art. 12 Algemene vergadering

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd, zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de derde vrijdag van de maand juni, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerstvolgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is.

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij elektronische mail, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering. De vergadering mag geldig beraadslagen en stemmen over aangelegenheden die niet in de agenda voorkomen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en hiermee akkoord gaan.

De zaakvoerders en vennoten die zich inlaten met bestuurstaken zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in al de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap.

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de stemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

De opdracht van de zaakvoerders kan vergoed worden.

Hoofdstuk IV-toezicht

Hoofdstuk V- Algemene vergadering

Tevens kan een bijzondere of buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen op schriftelijke aanvraag van de vennoten, die één/vijfde van het vermogen van de vennootschap vertegenwoordigen.

Art. 13 Besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de meerderheid van de stemmen vereist.

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt, deze notulen worden ondertekend door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

de secretaris en de voorzitter (aangesteld op vergadering).

Het register waarin de notulen worden opgetekend wordt op de zetel van de vennootschap gehouden.

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

De behandeling en goedkeuring van de jaarrekening

Het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders en het instellen van de vennootschapsvordering tegen de

zaakvoerders

De bestemming van de beschikbare winst

De bezoldigingen van de zaakvoerders

Het ontslag en de benoeming van de zaakvoerders

De wijziging van de statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk VI - BOEKJAAR, JAARREKENING

Art.14 Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Art. 15 Jaarrekening

Art. 16 Ontbinding

Art. 17 Overlijden van een vennoot

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien zal de vereffening gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met meerderheid van de stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met meerderheid van stemmen.anders besluit.

De vennootschap zal niet van rechtswege ontbonden worden wanneer een vennoot komt te overlijden, ze zal door de overlevende vennoot of vennoten voortgezet worden. De participatie van de erfgenamen zal overgenomen worden door de resterende vennoten.

Ongeacht het voormelde zal de vennootschap toch van rechtswege ontbonden zijn indien er op een bepaald ogenblik minder dan twee vennoten zijn.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven en zal eindigen op 31 december 2015.

HOOFDSTUK VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

Het nettovermogen zal worden verdeeld onder de vennoten à rato van het aantal aandelen.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni 2015.

Kosten in verband met de oprichting en de werking van de vennootschap kunnen worden ingebracht drie maanden van de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven.

De zaakvoerder-beherend vennoot kan zakelijke verbintenissen aangaan in de hoedanigheid van beherend vennoot door de vennootschap in oprichting vanaf 12/01/2015.

Benoeming

Wordt als zaakvoeder benoemd voor onbepaalde duur: Crab Hakim, wonende te 3000 Leuven, Dekenstraat 38 bus 21, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Opgemaakt te Leuven op 11/01/2015 in vier exemplaren waarvan elke vennoot erkent er één ontvangen te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

hebben, één voor op de zetel van de vennootschap en één bestemd voor publicatie in Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Crab Hakim Ilse Van Dyck

beherend vennoot  zaakvoerder stille vennoot

Coordonnées
BLACKWIND, AFGEKORT : BLACKWIND

Adresse
NAAMSESTEENWEG 50 3052 BLANDEN

Code postal : 3052
Localité : Blanden
Commune : OUD-HEVERLEE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande