BLAUWDRUK ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BLAUWDRUK ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 540.647.415

Publication

18/10/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IV~WII~I~INU~INVVIII~I~

*13158803

Recht Y~~ , r:3epnartc4

te Leuver, t.ra ti 9 pKf, 2013 DE GêNgiEP

Ondernemingsnr : 540. G41- , LUS

Benaming

(voluit) BLAUWDRUK ARCHITECTEN

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetei : 3001 Leuven (Hevertee), Getdenaaicsebaan 40

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichtingsakte - statuten

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris isabelle Mostaert te Leuven op zeven oktober tweeduizenddertien, neergelegd ter registratie, blijkt dat een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam "BLAUWDRUK ARCHITECTEN", met zetel te 3001 Leuven (Heverlee), Geldenaaksebaan 40, met onbeperkte duur door:

1. De heer SLEGERS Nico Maria Jozef, architect, wonende te 3001 Heverlee, Geldenaaksebaan 40,

2. Mevrouw MARTENS 's Heerengave Roosje, interieur-architect, wonende te 3000 Leuven, Dalemhof 32.

Het kapitaal bedraagt achttienduizendzeshonderd euro (18.600,00 euro), volledig in geld geplaatst is, ten belope van zesduizenddriehonderd euro (6.300,00 euro) gestort is en vertegenwoordigd is door honderdzesentachtig aandelen (186 aandelen) zonder vermelding van nominale waarde, waarop wordt ingeschreven door

-s De heer SLEGERS Nico, voornoemd, die een som gestort heeft van drieduizendzevenhonderdtachtig euro (3.780,00 euro), waarvoor hem honderdentwaalf aandelen (112 aandelen) worden toegeKend, deels volstort.

- Mevrouw MARTENS 's Heerengave, voornoemd, die een som gestort heeft van tweeduizendvijfhonderdtwintig euro (2.520,00 euro), waarvoor haar vierenzeventig aandelen (74 aandelen) worden toegekend, deels volstort.

3) met een boekjaar dat begint op één januari en wordt afgesloten op ëénendertig december van hetzelfde kalenderjaar; het eerste boekjaar wordt afgesloten op éénendertíg december tweeduizendveertien;

4) met de jaarvergadering op de vierde donderdag van de maand juni om twintig uur (20.00 uur).

Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. De eerste

jaarvergadering heeft plaats in tweeduizendvijftien.

5) met als gemachtigden tot besturen één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, die elk afzonderlijk de Vennootschap kunnen vertegenwoordigen.

Tot gewone niet-statutaire zaakvoerder voor de onbeperkte duur wordt aangesteld:

De heer SLEGERS Nico Maria Jozef, wonende te 3001 Heverlee, Geldenaaksebaan 40.

Bankattest

De instrumenterende notaris bevestigt dat een bedrag van zesduizenddriehonderd euro (6.300,00 euro) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op. een bijzondere rekening nummer BE57 1325 4245 2535 bij de Delta Lloyd Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 3 oktober 2013 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en diens dossier bevaaaed zat btiÿven.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, monumentenzorg, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op' aile niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel. roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen;

aan.te gean_enallazakelijke_en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Hoewel de vennootschap bevoegd is om financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, zijn

daar een aantal voorwaarden aan verbonden:

- het gebeurt op een niet commerciële wijze;

- volgens het beheer van een goed huisvader;

- de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn. Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en aile vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

ARTIKEL 4: DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel, van het uittreksel van de oprichtingsakte.

ARTIKEL 6: VENNOTEN

Ten minste zestig ten honderd (60%) van de aandelen, alsook van de stemrechten zijn, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit van Architect-Vennoten. De overige aandelen kunnen eigendom zijn van andere natuurlijke personen of rechtspersonen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad of de Orde van architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het beroep van architect.

ARTIKEL 8: OVERDRACHT VAN AANDELEN

Elke voorgenomen overdracht van aandelen moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van architecten.

Bij elke overdracht van aandelen dienen de bepalingen van artikel 6 der statuten in acht te worden genomen en gehouden.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

ARTIKEL 9: SAMENLOOP VAN RECHTEN-VRUCHTGEBRUIK OP AANDELEN

9.1. De aandelen zijn ondeelbaar. De vennootschap erkent maar één eigenaar voor elk aandeel, wat de uitoefening van de aan de vennoten toegekende rechten betreft.

Indien het aandeel toebehoort aan verscheidene eigenaars, is de uitoefening van de aan het aandeel verbonden rechten geschorst totdat een enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

9.2, Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en de blote eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker, uitgezonderd het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging van artikel 10 dezer statuten dat toekomt aan de blote eigenaar. De nieuwe aandelen die de blote eigenaar met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in voile eigendom toe.

Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Met het oog op de uitoefening van de stemrechten, dient de vruchtgebruiker van architect-aandelen een natuurlijk persoon te zijn die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en is ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

ARTIKEL 11: BESTUUR

11.2. Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

11.4. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

ARTIKEL 12: BEVOEGDHEDEN

12.1. Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

 1 Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2013 - Annexes du Moniteur belge 12.2. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

12.3. Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

12.4. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

ARTIKEL 15: ALGEMENE VERGADERING

15.3. Vertegenwoordiging

Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd vennoot is.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

ARTIKEL 17 : AANTAL STEMMEN

Ieder aandeel geeft reoht op één stem.

ARTIKEL 22 :ONTBINDING

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde, voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren. De vereffenaar dient steeds te voldoen aan genoemde voorwaarden; hij is immers, als zelfstandig mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de vennootschap aan dezelfde voorwaarden als de zaakvoerders onderworpen.

ARTIKEL 23 : VEREFFENAARS

23,1. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van de stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

23.2. Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de zaakvoerders als vereffenaars beschouwd.

23.3. Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten.

23.4. De vereffenaar beschikt te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald bij artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die toekomen aan de vereffenaar. ARTIKEL 24 : VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DE OPDRACHTGEVERS

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke, als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap, ARTIKEL 25 : VERDELING VAN HET NETTO-ACTIEF

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht

tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere

.q

verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL,

enkel uitgereikt met het oog op de neerlegging ter griffie voor de publicatie

geassocieerd notaris

Isabelle MOSTAERT

tegelijkertijd neergelegd:

- een uitgifte van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ' Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso , Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 23.06.2016, NGL 29.06.2016 16249-0317-012

Coordonnées
BLAUWDRUK ARCHITECTEN

Adresse
GELDENAAKSEBAAN 40 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande