BLITS. BELGIAN LEAGUE OF IT SPECIALISTS

Association sans but lucratif


Dénomination : BLITS. BELGIAN LEAGUE OF IT SPECIALISTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.773.110

Publication

21/11/2013
ÿþ f MOD 2.2



, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEi.

0 8 NOV 2013

Griffie

Iiw1u~imuiM~H~~~iiu~~iw

*13179 1*

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

,Mo

Ondernemingsar :[

Benaming ~1

(voluit) : BLITS. Belgian League of IT Specialists.

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 1745 OPWIJK Molenbeekstraat 10

Onderwerp akte : OPRICHTING. BENOEMINGEN

blijkens akte, verleden voor notaris Hans VEREEKEN te Halle op 6 november 2013,ter registratie, hebben

1. De heer Godefroy Wouter Vik, geboren te Halle op 24 november 1976 wonende te 1750 Lennik, Zeelmakersstraat 9.

2. De heer BUYSE Michel Rafaél André, geboren te Roeselare op 27 mei 1963 wonend te Opwijk, Molenbeekstraat 10.

3, De Heer VANDERREKEN Gorik , geboren te Sint Agatha Berchem op 25 juli 1972, wonend te 1730 Asse ,Parklaan 29.

Allen van Belgische nationaliteit,

Een Vereniging zonder winstoogmerk opgericht met als naam: "BLITS" "Belgian League of IT Specialists" De zetel van de vereniging is gevestigd te 1745 OPWIJK Molenbeekstraat 10.-gerechtelijk arrondissement Brussel.De vereniging heeft tot doel :

e. Het verdedigen van de beroepsbelangen, in de meest brede zin, van personen die als IT specialist te werk gesteld zijn., zowel zij die het statuut van zelfstandige hebben als zij die onder bediendecontract werken.

b. Steun verlenen aan de leden in hun professionele ontwikkeling in de ruimste zin door o.a, een brug te vormen met de instellingen en bedrijven die opdrachten hebben voor IT specialisten.

L3ijstand verlenen aan haar leden in de ruimste zin  haar leden bijstaan in de permanente vorming en scholing ,onder meer door middel van seminaries en specifieke infosessies over de vernieuwingen binnen de sector.

Zij kan hiertoe zelf bedoelde activiteiten inrichten

c. Gemeenschappelijke aankopen voor de leden bewerkstelligen teneinde de leden te laten meedelen in de kortingen die de vereniging bekomt.

Hierbij rekening houdend met de grootste gemeenschappelijke deler en daardoor hoogst waarschijnlijk geschoeid op de professionele activiteiten van haar leden.

cl. Optreden als vertegenwoordiger bij alle onderhandelingen die de groep in de sector zou moeten voeren en dit met overheidsinstellingen, werkgeversorganisaties of andere.

e, Voor de uitbouw van haar activiteiten mag de vereniging beroep doen op sponsoring, wetende dat voor sponsoring ook de nodige exclusiviteit zal gevraagd worden.

f. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch sleohts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging sluit elk politiek oogmerk uit. Zij drijft geen nijverheids- of handelszaken en streeft er niet naar haar leden enig materieel voordeel te verschaffen.

DUUR.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

II.LIDMAATSCHAP.

Het lidmaatschapsrecht is een persoonlijk recht.

Er zijn twee soorten leden; werkende leden en toegetreden !eden.

enkel de werkende leden hebben stemrecht in de algemene verga-'dering.

Toegetreden leden,die meerderjarig zijn,kunnen de algemene vergadering bijwonen doch enkel met

raadgevende stem.

De raad van bestuur kan,voor de goede werking van de vereniging ,de aangroei van leden tijdelijk

stopzetten.

Toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

C ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Er kunnen meerdere categorieën van toegetreden leden worden gevormd :de gewone de steunende -de beschermende leden etc.

De raad van bestuur stelt jaarlijks, vooraf,de lidmaatschapsbijdrage per categorie vast, uiterlijk op 31 januari van elk jaar. Deze bijdrage mag maximum tweeduizend euro per (deelperiode van een) dienstjaar bedragen. Indien niet tijdig een bijdrage wordt vastgesteld , is de bijdrage gelijk aan het vorig dienstjaar.

Toegetreden leden worden lid door betaling van de vastgestelde jaarbijdrage;zij blijven, behoudens ontslag, overlijden of uitsluiting, lid tot het einde van (een deelperiode van) het dienstjaar waarvoor zij bijdrage betaalden.

Om toegetredend lid te worden zijn geen andere bijzondere goedkeuringen of formaliteiten vereist.

Het ontslag en de uitsluiting van toegetreden leden wordt aanvaard/uitgesproken door de raad van bestuur niet gewone meerderheid,

Werkende leden,

Het aantal werkende leden bedraagt minimum drie en maximum zes.

Zij worden aangenomen door de algemene vergadering ,beslissend met drie/vierden meerderheid. Werkende leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die gelijk is aan één der categorieën van toegetreden leden. De raad van bestuur beslist hieromtrent.

Elk werkend lid moet het ledenregister ondertekenen op eerste verzoek van de raad van bestuur. Zijn handtekening geldt als onvoorwaardelijke toetreding tot de statuten en het huishoudelijk reglement.

Elke verandering in de samenstelling van de lijst der werkende leden wordt jaarlijks door de raad van bestuur gepubliceerd,thans door neerlegging op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel. VERPLICHTINGEN.

Elk lid van de vereniging is verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

Elk lid dient zich ervan te onthouden de belangen van de vereniging of van één van haar organen te schaden.

Schorsing.Einde lidmaatschap,

a)De raad van bestuur is bevoegd om het lidmaatschapsrecht te schorsen telkens een werkend lid ernstig tekort komt aan de uitvoering van zijn verplichtingen tegenover de vereniging en/of haar organen;een schorsing geldt voor een termijn van maximum twee maand.

De algemene vergadering spreekt zich binnen die termijn uit over de zwaarwichtigheid van de feiten en de eventuele uitsluiting of een andere sanctie.

De schorsing maakt geen einde aan het lidmaatschap zodat een geschorst lid stemrecht behoudt in AV b. Het lidmaatschap eindigt enkel door ontslag,overlijden of uitsluiting.

Elk werkend lid kan,op elk ogenblik,ontslag nemen door middel van een aangetekend schrijven,gericht aan de raad van bestuur.

Een werkend lid,dat zijn jaarbijdrage niet betaalt,wordt beschouwd als ontslagnemend indien hij,binnen de veertien dagen na daartoe te zijn aangemaand,zijn bijdrage niet heeft betaald.

Elk werkend lid kan door de algemene vergadering worden uitgesloten om zwaarwichtige redenen.De algemene vergadering beslist hierover bij geheime stemming,nadat het lid vooraf werd gehoord of daartoe minstens werd uitgenodigd.

De beslissing kan slechts worden genomen indien minstens 2/3den,van de werkende leden aanwezig is;de beslissing wordt genomen met twee/derden meerderheid.

Geen enkel lid heeft enig recht op het vermogen van de vereniging of een fractie of element ervan; evenmin kan een ontslag nemend of uitgesloten lid of de erfgenamen van een overleden lid enige aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging noch heeft hij recht op enige terugbetaling van zijn bijdrage.

111.ALGEMENE VERGADERING.

Het ledenregister

Het ledenregister omvat de naam,voornamen,woonplaats der effectieve (werkende) leden evenals de datum van toetreding en uittreding/uitsluiting Wijzigingen worden ingeschreven door de raad van bestuur binnen de acht dagen,nadat zij er kennis van kregen-het ledenregister (in drievoud) wordt jaarlijks neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel ,binnen de maand na de verjaardatum van de oprichting van de vzw, doch enkel indien er zich gedurende dat jaarwijzigingen hebben voorgedaan.

Samenstelling

De algemene vergadering wordt samengesteld uit de werken-'de leden.

Toegetreden Ieden,die meerderjarig zijn,kunnen aan de algemene vergadering deelnemen met raadgevende stem. Zij moeten echter niet worden uitgenodigd.

Bevoegdheid.

De algemene vergadering is bevoegd omtrent:

a. elke statutenwijziging

b. de benoeming en afzetting van bestuurders

c. de benoeming en afzetting van commissarissen en de vaststelling van hun eventuele bezoldiging;

d. uitsluiting van leden;

e. goedkeuring van de begroting en rekeningen;de kwijting aan bestuurders en commissaris(sen);

f. de ontbinding van de vereniging de bestem-'ming der goederen na ontbinding,

g. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

h)Alle gevallen,waarin de statuten dit vereisen.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beslist over elke aangelegenheid,welke haar door de raad van bestuur wordt

voorgelegd.

Bijeenroeping.

a. De jaarvergadering wordt bijeengeroepen uiterlijk op eenendertig mei van elk jaar.Zij beslist over de

begroting, ziet de rekeningen na en verleent eventueel kwijting.

Een algemene vergadering Kan ook bijeengeroepen worden in de loop van de maand oktober van elk jaar,

b. Een bijzondere en/of buitengewone algemene vergadering moet worden bijeengeroepen,telkens het belang van de vereniging dit vereist evenals wanneer dit gevraagd wordt door minstens 1/5de der werkende leden of door twee bestuurders.

c. Principieel wordt de vergadering bijeengeroepen door de raad van bestuur,bij gewone brief, gericht aan elk werkend lid afzonderlijk, niet vermelding van datum en uur en de agenda.De uitnodigingsbrief wordt ondertekend door twee bestuurders,

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging tenzij in de oproepingsbrief een andere plaats is bepaald.

d. Indien het verzoek tot bijeenroeping uitgaat van minstens 1/5de der werkende leden,en de raad van bestuur wordt de algemene vergadering door deze personen bijeengeroepen bij aangetekend schrijven, ge-'richt tot elk werkend lid afzonderlijk,met vermelding van plaats, datum, uur en agenda.

e. Elke bijeenroeping wordt minstens tien dagen vooraf verstuurd.

Beraadslag i ng.Stemm ing,

a. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur,of bij ontstentenis,door de oudste aanwezige bestuurder.

b. Het secretariaat wordt waargenomen door de secretaris van de vereniging of,bij diens afwezigheid,door

een per'soon,daartoe door de voorzitter aangeduid.

c)Er wordt beraadslaagd en beslist over de agenda.

De vergade-tring kan de agenda slechts wijzigen indien alle werkende leden aanwezig zijn ,

d. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid ingevolge schriftelijke

volmacht. Een lid kan maximum twee andere leden vertegenwoordigen.

Elk lid heeft één stem.

e. De beslissingen worden principieel genomen met gewone meerderheid van stemmen.(Uitzonderingen hierop zijn:statutenwijziging vervroegde ontbinding uitsluiting.)

Indien niet de helft van de leden aanwezig is op de vergadering wordt binnen de maand een nieuwe vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda.Op die vergadering wordt beslist met gewone meerderheid,ongeacht het aantal aanwezige leden.

f. Statutenwijziging. Vervroegde ontbinding.

Elke wijziging omtrent de statuten vereist de aanwezigheid (in persoon of bij volmacht) van minstens 2/3den

der werkende leden;beslissingen worden genomen met drie/vierden meerderheid,

Indien de vergadering onvoldoende in aantal is wordt gehandeld conform de wet.

De beslissing tot vervroegde ontbinding van de vereniging en/of tot wijziging van het doel van de vereniging

vereisen de aanwezigheid van 2/3den van alle werkende leden en een beslissing,genomen met vier/vijfden

meerderheid..

g. Huishoudelijk reglement.

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijziging aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht

Notulen De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering evenals door de leden,die het vragen.

Afschriften of uittreksels van deze notulen worden geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of twee bestuurders.

BESTUUR.

De statuten bepalen de wijze van benoeming, de duur van het mandaat, ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders, de omvang van hun bevoegdheid en de wijze waarop zij deze uitoefenen-individueel, collegiaal,

Samenstelling.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur ,bestaande uit minstens twee bestuurders.Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging, zodat, indien er slechts drie personen werkend lid zijn van de vereniging de raad van bestuur slechts uit twee leden zal bestaan.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met gewone meerderheid voor ma-iximum tien jaar; zij zijn ten allen tijde door deze afzetbaar; zij moeten werkend lid zijn.Zij zijn herkiesbaar.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

De bestuurders handelen als college,

Het bestuur kiest in zijn midden een voorzitter,en eventueel een ondervoorzitter, secretaris en penningmeester,

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

r Mon 2.2

4 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge Bijeenroeping.Vergadering.Beraadslaging.Volmacht.

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van zijn voorzitter,of,bij ontstentenis, van een bestuurder,daartoe door zijn collega's aangeduid;de raad vergadert telkens dit voor het belang van de vereniging gewenst is of doortwee bestuurders gevraagd wordt .

De vergaderingen worden gehouden op de plaats,aangeduid in de oproeping.

De raad van bestuur moet minstens twee maal per jaar worden bijeengeroepen.

Hij kan slechts beraadslagen indien de helft van de leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is.

Is deze voorwaarde niet vervuld,dan moet een nieuwe uitnodiging,met dezelfde agenda,aangetekend verstuurd worden aan alle leden van de raad;deze raadsvergadering beslist ongeacht het aantal aanwezigen.

De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de persoon,die de vergadering voorzit, doorslaggevend.

Elk bestuurder mag schriftelijk volmacht geven aan een ander bestuurder om hem op een vergadering te vertegenwoordigen en er in zijn naam te stemmen.. Eik bestuurder mag maximum één ander bestuurder vertegenwoordigen.

De secretaris maakt van elke bestuursvergadering een verslag op;de verslagen worden,na goedkeuring door de bestuurraad,door de secretaris bijgehouden in een register.

Elke beslissing van de raad wordt ondertekend door de meerderheid van de leden,die bij de beraadslaging en de stemming aanwezig waren. De beslissingen worden opgenomen in voor-melde verslagen en als zodanig bewaard.

Afschriften of uittreksels van de bestuursvergaderingen worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Boekhouding..

De financiële verrichtingen worden dagelijks door de penningmeester geboekt.

De akten betreffende ontvangst en uitgaven worden geldig ondertekend door de voorzitter en de penningmeester.

De boekhouding wordt voor de jaarvergadering aan de controle van één niet lid onderworpen. Zij brengen hiervan verslag uit op de algemene vergadering.

Bevoegdheid.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen van beheer en beschikking te verrichten,die de vereniging aanbelangen;tot zijn bevoegdheid behoort alles wat niet uitdrukkelijk ,door de wet of de statuten, is voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigd haar in en buiten rechte.

Statutaire beperkingen aan de bestuursbevoegdheid zijn niet tegenstelbaar aan derden,zelfs al zouden zij zijn bekendgemaakt.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd tot het verrichten van aile handelingen die de verwezenlijking van het doel kunnen bevorderen.

De raad benoemt en ontslaat het personeel van de vereniging, bepaalt hun bevoegdheid en hun eventuele bezoldiging.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd om huishoudelijke reglementen uit te vaardigen, alle betalingen te doen en te ontvangen en er geldig kwijting voor te geven of te krijgen; alle roerende en onroerende goederen te verwerven en te vervreemden, te huren en te verhuren,zelfs voor meer dan negen jaar. Alle toelagen,steungelden,legaten en schenkingen te aanvaarden en in ontvangst te nemen. Alle overeenkomsten en contracten te sluiten.

Alle belastingen of taksen te regelen,alle pleegvormen te vervullen; vermindering,ontheffing of kwijtschelding te vorderen,bezwaarschriften in te dienen. Afstand te doen van verbintenissen en (zakelijke) rechten ,alle zakelijke en/of persoonlijke zekerheden te aanvaarden of toe te staan;ontslag te geven van ambtshalve inschrijving,zelfs zonder betaling;doorhaling te verlenen van bevoorrechte en hypotheekinschrijvingen, overschrijvingen, bevelen,beslagen. Rangafstand en gelijkheid van rang toe te staan.

Alle leningen toe te staan en te aanvaarden,met of zonder waarborg, alle borgtochten toe te staan en te aanvaarden,de onroerende goederen van de vereniging met hypotheek te bezwaren;alle voorschotten toe te staan en te aanvaarden. Alle veriengingen van termijn toe te staan en te bedingen. Alle kwijtingen of ontlastingen te verlenen of te ontvangen, met of zonder indeplaatsstelling,voldaan te tekenen,alle schuldvergelij-king en schuldvermenging in te roepen,en te erkennen zonder waarborg. Alle nalatenschappen te aanvaarden, zuiver en eenvoudig, of onder voorrecht van boedelbeschrijving,of te verwerpen.

Ingeval van faillissement, concordaat of vereffening,de belangen van de vereniging te vrijwaren door alle rechtsmiddelen;alle contracten van schuldregeling en concordaten te sluiten. Optreden in rechte als eiser of verweerder;kennis te nemen van alle documenten;alle,zelfs buitengewone middelen van uitvoering aan te wenden zoals herverkoping bij rouwkoop,verbreking der verkoping, onroerend beslag,uitvoerend beslag, gerechtelijke rangregeling,en dergelijke meer. Alle dadingen te treffen en compromissen aan te gaan,zelfs voor een vast bedrag;alle vonnissen en arresten te doen uitvoeren of er afstand van te doen.

Ter verwezenlijking van wat voorafgaat,kan de raad alle hande-lingen verrichten, alle akten en stukken tekenen,alle pleegvormen vervullen, in indeplaatsstelling voorzien,en in het algemeen alle daden van beschikking stellen en aile handelingen verrichten,00k al zijn ze hier niet uitdrukkelijk vermeld.

De bestuurders zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat;zij gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging.

Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid.

" . Mo0 2.2

"

Ten aanzien van derden worden alle akten,die de vereniging verbinden,alle machtigingen en volmachten, geldig ondertekend, door twee bestuurderszij moeten hiervoor geen voorafgaande machtiging van de raad van bestuur voorleggen,

In afwijking van wat voorafgaat kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen ,statutair opgedragen worden aan één of meer personen,al dan niet bestuurder,al dan niet werkend lid, die optreden hetzij alleen,hetzij gezamenlijk hetzij als college. Dergelijke beslissing is tegenstelbaar aan derden onder de voorwaarden,bepaald in de wet.

Dagelijks bestuur. Verantwoordelijkheid.

De raad kan haar bevoegdheid met betrekking tot het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen op één of meerdere personen,al dan niet bestuurders of werkende leden.

Bij de benoemingsbeslissing wordt bepaald of deze alleen,gezamenlijk of ais college optreden.Door de bekendmaking van de beslissing,wordt deze tegenstelbaar aan derden,

Indien meer dan één persoon met het dagelijks bestuur belast is,en bij de benoemingsbeslissingen niet bepaald werd of hij al dan niet alleen kan handelen, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan onbepaald zijn of beperkt worden in tijd; het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan bij het benoemingsbesluit, de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging,beperken en/of precies afbakenen

Beperkingen aan de vertegenwoordigingsbevoegdheid gelden echter enkel intern en zijn niet tegenstelbaar aan derden,zelfs indien ze gepubliceerd werden.

BOEKJAAR- BEGROTINGEN- REKENINGEN- BALANS -CONTROLE-.

Elk maatschappelijk jaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december nadien.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering,

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke

stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris,

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken

binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de bevoegde griffie (van de rechtbank van

koophandel) , of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle

op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en

de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer

commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van

Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over aile

verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de

notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

ONTBINDiNG.VEREFFENING,

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Ingeval van vrijwillige ontbinding van de vereniging be-'noemt de vergadering,die ze heeft uitgesproken,één

of meerdere ver-'elfenaars en bepaalt hun bevoegdheden;de vereffenaars beslis-sen over de aanwending van

de goederen en waarden van de vereniging,zuiveren het passief aan.

Tevens bepaalt deze vergadering de bestemming welke aan bepaalde goederen en het saldo van het actief

moet worden gegeven ;deze bestemming moet naar een andere vereniging gaan waarvan het doel zoveel

mogelijk aansluit bij de doeleinden,waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht (met een belangloos

doel).

Ingeval van gerechtelijke ontbinding,zal door de vereffenaar(s) een algemene vergadering worden

bijeengeroepen,teneinde,met dezelfde doelstelling, het saldo van het actief een bestemming te geven.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december 2014.

2.De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2015.

3.BESTUURDERS. Worden benoemd tot bestuurder voor een onbepaalde duur met ingang van de dag dat

de vereniging rechtspersoonlijkheid verkrijgt:

De heer Godefroy voornoemd

De heer Buyse voornoemd

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Allen aanvaarden het mandaat.

DAGELIJKS BESTUUR.De bestuurders beslissen in raad aan te duiden

als gedelegeerd bestuurder en tevens voorzitter van de raad van bestuurde heer Buyse

- als penningmeester : de heer Godefroy

- als secretaris : de heer Godefroy.

Elk van hen verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

or MOI) 2.2



Voor- Luik B - Vervolg

behouden VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

een het

Belgisch

Staatsblad



Hans Vereeken,notaris





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BLITS. BELGIAN LEAGUE OF IT SPECIALISTS

Adresse
MOLENBEEKSTRAAT 10 1745 OPWIJK

Code postal : 1745
Localité : OPWIJK
Commune : OPWIJK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande