BOARD OF AIRLINE REPRESENTATIVES IN BELGIUM, AFGEKORT : B.A.R. - BELGIUM

Divers


Dénomination : BOARD OF AIRLINE REPRESENTATIVES IN BELGIUM, AFGEKORT : B.A.R. - BELGIUM
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 421.240.316

Publication

21/02/2013
ÿþ L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad M06 0,6

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij de

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

Vgt. Qi 29(4(Z013

SEXYA[S Yolal*

Attaché

Voorbehouden F

Ondernemingsnr : 0421.240.316

Benaming

(voluit) : Board Of Airline Representatives in Belgium

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : Wijziging van STATUTEN en BESTUURCOMITE van B.A.R. - Belgium Artikel 1 : Benaming

De benaming van de vereniging is "Board of Airline Representatives in Belgium" afgekort tot "B.A.R. - Belgium".

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Brussels Airport, P.O. bus 74 te 1930 Zaventem; hij kan naar om het even welke plaats worden verhuisd bij beslissing van de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 22 van deze Statuten.

Artikel 3 : Voorwerp

Het doel van de vereniging bestaat uit de bescherming en de ontwikkeling van de beroepsbelangen van haar leden in België.

Daartoe houdt ze zich voornamelijk bezig met :

Al wat het luchttransport in België kan bevorderen en ontwikkelen;

De vertegenwoordiging van zijn leden vis-à-vis elke persoon, organisatie, commissie, overheid enz...,die mogelijke rechtstreeks of onrechtstreeks hun beroepsbelangen kunnen beïnvloeden.

Artikel 4 : Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 : Lidmaatschap - Werkelijke leden

Het aantal werkelijke leden is onbeperkt zonder echter minder dan zeven (7) te mogen bedragen. Om als werkelijk lid te worden toegelaten, moet men vertegenwoordiger zijn van of aangeduid zijn door een reguliere luchtvaartmaatschappij wiens vertegenwoordiging of bedrijfszetel in België gelegen is. Alle werkelijke leden zijn lid van de Algemene Vergadering.

Artikel 6 : Lidmaatschap - Ereleden en aangesloten leden

De beroepsvereniging kan ereleden en aangesloten leden, zelfs als die niet tot het beroep behoren, toelaten; hun aantal mag nooit meer dan een kwart (114) van het aantal werkelijke leden bedragen. De ereleden hebben geen stemrecht. De algemene vergadering kan aangesloten leden benoemen die echter

verplicht directeur bij een Belgische luchtvaartmaatschappij moeten Mn;_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

t'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0.6

deze hebben geen stemrecht voor alle zaken die gevat zijn door het Paritair Subcomité voor de Luchtvaart. Het erelidmaatschap is beperkt tot drie (3) jaar.

Artikel 7 : Lidmaatschap - Toelating van de leden

De benoemde vertegenwoordigers of managers van een reguliere vreemde luchtvaartmaatschappij waarvan haar zetel van vertegenwoordiging of bedrijfszetel in België is gelegen, zijn per definitie toegelaten als werkelijke leden en dit op hun eenvoudig schriftelijk verzoek. Nieuwe ereleden of aangesloten leden worden uitsluitend benoemd door de Algemene Vergadering met absolute meerderheid(50%+1) van de stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden.

Artikel 8 : Lidmaatschap - Verlies van de status van werkelijk lid

Alle werkelijke leden die niet langer aangeduide vertegenwoordiger, manager of bediende zijn van de buitenlandse luchtvaartmaatschappij verliezen van rechtswege hun hoedanigheid van werkelijk lid. Elk lid heeft het recht om op het even welk ogenblik uit de beroepsvereniging te stappen; deze kan niet, indien het geval zich voordoet, de terugbetaling vorderen van enig uitstaande of lopende lidmaatschapbijdrage. Ontslagen moeten schriftelijk gericht worden aan de Voorzitter en de Secretaris Generaal.

Artikel 9 : Lidmaatschap - Sanctie

De enige sanctie die de vereniging haar leden kan opleggen wanneer deze de statuten of het huishoudelijk reglement niet naleven, Is de uitsluiting; deze sanctie wordt genomen door een speciale Algemene Vergadering die beraadslaagt volgens de bepalingen van artikel 22. Deze sanctie kan niet het voorwerp uit maken van een burgerlijke rechtsvordering.

Artikel 10 : Lidmaatschap - Ontslagneming of uitsluiting van leden

De ontslagnemende of uitgesloten leden hebben geen enkel recht op de tegoeden van de B.A.R. In geen enkel geval kunnen zij de door hen gestorte lidmaatschap bijdragen terugvorderen.

Artikel 11 : De Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die minstens vijf (5) en maximum elf (11) leden telt. Zij worden gekozen uit werkelijke en aangesloten leden tijdens een Statutaire Algemene Vergadering of tijdens een Algemene Vergadering hiertoe speciaal samengeroepen, via een geheime stemming en met een absolute meerderheid (50%+1) van de aanwezige vertegenwoordigers. Ten minste de helft (50%) van de werkelijke leden dient aanwezig te zijn. Bij gelijkheid van stemmen, wordt het oudste lid gekozen. Minstens drie kwart (75%) van de leden van de raad moet worden gekozen uit de werkelijke leden. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor een periode van twee (2) jaar; de helft van de Raad van Bestuur wordt eik jaar vernieuwd; de keuze van de eerste helft van de uittredende leden gebeurt door loting. De Voorzitter en de tweede Ondervoorzitter treden af in de onpare jaren, de eerste Ondervoorzitter in de pare jaren. Het mandaat in de Raad van Bestuur kan steeds herroepen worden door de Algemene Vergadering- De vervanging van een overleden of ontslagnemend lid van de Raad van Bestuur gebeurt op de volgende Algemene Vergadering; dit nieuw gekozen lid neemt het mandaat over van het lid dat hij of zij vervangt.

Artikel 12 : De Raad van Bestuur - Benoeming en herroeping van Voorzitter, Ondervoorzitters en Secretaris Generaal

c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 0.6

De raad van Bestuur benoemt uit zijn leden een Voorzitter en twee (2) Ondervoorzitters. Het kan een niet-lid van de vereniging benoemen in de rol van Secretaris Generaal die eveneens verantwoordelijk is voor de financiën. De Raad van Bestuur kan eveneens de benoeming van de Voorzitter, de Ondervoorzitters en de Secretaris Generaal herroepen. De benoeming en /of de herroeping van Voorzitter, Ondervoorzitters en Secretaris Generaal moeten bevestigd worden door de meerderheid (50%+1) van de leden van de volgende Algemene Vergadering.

Artikel 13 : De Raad van Bestuur - Vergaderingen

De Raad van Bestuur vergadert op vraag van de Voorzitter, de Secretaris Generaal of twee (2) van de leden van de Raad van Bestuur. Het kan enkel operationeel zijn indien een meerderheid van de leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen met een absolute meerderheid (50%+1) van de stemgerechtigden. In geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend. De beslissingen worden in de notulen opgenomen die door de Voorzitter en/of de Secretaris Generaal worden ondertekend. De uittreksels ervan die voor het gerecht of elders nodig zouden zijn, worden ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris Generaal of twee (2) leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 14 : De Raad van Bestuur - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die vallen onder de sociale administratie in de ruimst mogelijke zin. In deze gedachtenlijn kan zij, met name, betalingen doen en ontvangen; in bewaring geven en nemen; roerende of onroerende goederen verwerven, omruilen of overdragen (inclusief leasen of in lease nemen) - zelfs voor meer dan negen(9) jaar ; privé- of overheidssubsidies of - toelagen aanvaarden en ontvangen; contracten goedkeuren en sluiten; voor rechtbanken pleiten zowel als eiser dan als verweerder, vonnissen uitvoeren of laten uitvoeren en dadingen en compromissen aangaan.

Artikel 15 : De Raad van Bestuur - Delegatie van Bevoegdheden

De Raad van Bestuur kan het dagelijks management van de vereniging met inbegrip van de handtekenbevoegdheid overdragen aan de Secretaris Generaal. De Raad van Bestuur kan bijzondere bevoegdheden overdragen aan de mandataris van zijn keuze.

Artikel 16 : Raad van Bestuur - Rechtsvorderingen

De rechtsvorderingen, zowel als eiser als verweerder, worden in naam van de vereniging ingespannen of verdedigd door de Raad van Bestuur ten verzoeke van zijn Voorzitter, Secretaris Generaal of Ondervoorzitters.

Artikel 17 : Algemene Vergadering - Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is het opperste beslissingsorgaan van de vereniging.

Volgende exclusieve bevoegdheden behoren haar toe :

1. Wijzigingen aan de Statuten

2. Bevestiging van de benoeming of herroeping van de Voorzitter,Ondervoorzitters en de Secretaris Generaal

3.De goedkeuring van de budgetten en de rekeningen

4. De vrijwillige ontbinding van de vereniging

5. De uitsluiting van de leden

t

t

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0.6

6. Elk besluit dat buiten de wettelijke of statutaire bevoegdheden valt van de Raad van Bestuur

Artikel 18 : Algemene Vergadering - Bijeenkomsten

Elk jaar moet er minstens één statutaire algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand februari. De bijzondere algemene vergadering komt zo dikwijls samen als het belang van de vereniging het vereist. De algemene vergadering moet eveneens plaats vinden op vraag van minstens één vijfde (1/5) van haar leden. Elke vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats die op de oproepingsbrief staan vermeld. Alle leden moeten een oproepingsbrief krijgen.

Artikel 19 : Algemene Vergadering - Bijeenroeping

De bijroeping gaat uit van de Secretaris Generaal bij brief of email gericht aan elk lid ten laatste vijftien (15) dagen voor de Vergadering. De brief of de email bevat de agenda van de Vergadering. De Vergadering kan enkel de punten vermeld op de agenda bespreken.

Artikel 20 : Algemene Vergadering - Stemrecht

De werkelijke en aangesloten leden hebben het recht de vergadering bij te wonen en eraan deel te nemen, hetzij in eigen persoon, hetzij door zich te laten vertegenwoordigen door een ander lid dat over een speciale volmacht beschikt, waarbij geen enkele mandataris evenwel meer dan één (1) mandaat mag hebben.Alle werkelijke leden hebben hetzelfde stemrecht, waarbij iedereen één (1) stem mag uitbrengen. De aangesloten leden mogen stemmen binnen de in artikel 6 vastgelegde beperkingen. De ereleden worden uitgenodigd op de algemene vergadering; ze zijn niet stemgerechtigd.

Artikel 21 : Algemene Vergadering - Quorum

Behoudens de onder artikel 22 van deze statuten voorziene gevallen, is de Vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en worden de beslissingen genomen bij absolute meerderheid(50%+1) van de uitgebrachte stemmen.Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 22 : Algemene Vergadering -Quorum voor Statutenwijziging en ontbinding van de vereniging

Het besluit tot ontbinding van de vereniging en wijzigingen van de statuten kan enkel geldig worden genomen bij meerderheid van ten minste drie vierden (3/4) van de aanwezige of vertegenwoordigde leden tijdens een speciaal daartoe bijeengeroepen algemene vergadering die uit ten minste de helft van de stemgerechtigde leden is samengesteld. Wanneer op de tot ontbinding van de vereniging of tot wijziging van de statuten bijeengeroepen algemene vergadering niet de helft van de leden, rechtstreeks of door volmacht, aanwezg is, wordt een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen voor dezelfde doeleinden die ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden geldig zal beraadslagen en beslissen.

Artikel 23 : Algemene Vergadering - Notulen

De besluiten van de Algemene Vergadering worden in de notulen opgenomen en door de Voorzitter en/of de Secretaris Generaal alsook door de leden die dit wensen ondertekend.De uittreksels ervan die voor het gerecht of eiders nodig zouden zijn, worden ondertekend door de Voorzitter, de Secretaris Generaal of door twee (2) leden van de Raad van Bestuur. Deze uittreksels worden afgeleverd aan alle leden of aan elke derde persoon die erom verzoekt, mits deze zijn wettelijk belang kan rechtvaardigen.

1

Voor- Luik B - Vervolg

MOI) 0.6

Artikel-24 -f Bijdragen "= Rëkéningen

Elk jaar legt de Algemene Vergadering het bedrag vast van de door de leden te storten bijdrage.De tegoeden worden gestort bij een bank, op een rekening die op naam van de vereniging is geopend. Elke activiteit betreffende het financieel beheer van de vereniging gebeurt onder de controle van de Raad van Bestuur.

Artikel 25 : Goedkeuring van de rekeningen

De rekeningen van de vereniging moet worden goedgekeurd door de Statutaire Algemene Vergadering die elk jaar in februari plaats grijpt. De rekeningen van de vereniging moeten voor de leden beschikbaar zijn vijftien (15) dagen voor de Vergadering.

Artikel 26 : Geschillen

De vereniging verbindt zich ertoe om, in onderlinge overeenstemming, met de tegenpartij te zoeken naar middelen om, hetzij door minnelijke schikking, hetzij door arbitrage, elk geschil te beslechten dat de vereniging aanbelangt en betrekking heeft op de arbeidsomstandigheden.

Artikel 27 : Ontbinding - Aanduiding van de vereffenaars

ln geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één (1) of twee (2) vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Artikel 28 : Ontbinding - Toekenning van de tegoeden

In geval van vrijwillige ontbinding worden de netto tegoeden toegekend aan een gelijkwaardig of verwant doel dat door de Algemene Vergadering wordt aangeduid.

Wijziging bestuur

COSTE Vincent Voorzitter 09/02/2011

LAGAE François Ondervoorzitter 01/03/2012

COIMBRA Araci Ondervoorzitter 01/03/2012

VAN POYER Roger Bestuurder 09/02/2011

DELL'OMO Lucrèce Bestuurder 01/04/2012

GEERTS Lucas Bestuurder 09/02/2011

VANDEN BROECK Bertrand Bestuurder 09102/2011

DELYE Roger Secretaris Generaal 09/02/2011

LARSON Stefan Bestuurder 09/02/2011

HOLLANDS Stefan Bestuurder 09102/2011

Goedgekeurd door de Statutaire Algemene Vergadering van 16 februari 2012 bij unanimiteit.

De Secretaris Generaal

Roger DELYE

F bbuctt' ,

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/11/2012
ÿþln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na indiening van de akte

FOD Economie, KM.O., Middenstand en Energie

t~

MONITEUR BELGE

0'7-11-2012

l-GISCH STAATSBLAD

bal

BE

Be

Stat

Ondernemingsnr : 0421.240.316

Benaming

(voluit) : Board Of Airline Representatives in Belgium

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : STATUTEN van B.A.R. - Belgium

Artikel 1 : Benaming

: De benaming van de vereniging is "Board of Airline Representatives in Belgium" afgekort tot " "B.A.R. - Belgium".

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd té Brussels Airport, A.O. bus 74 te 1930 Zaventem; hij kan naar om het even welke plaats worden verhuisd bij beslissing van de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 22 van deze Statuten.

Artikel 3 : Voorwerp

Het doel van de vereniging bestaat uit de bescherming en de ontwikkeling van de beroepsbelangen van haar leden in België.

Daartoe houdt ze zich voornamelijk bezig met :

Al wat het luchttransport in België kan bevorderen en ontwikkelen;

De vertegenwoordiging van zijn leden vis-à-vis elke persoon, organisatie, commissie, overheid enz...,die mogelijks rechtstreeks of onrechtstreeks hun beroepsbelangen kunnen beïnvloeden.

Artikel 4 : Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 : Lidmaatschap - Werkelijke leden

Het aantal werkelijke leden is onbeperkt zonder echter minder dan zeven (7) te mogen bedragen. Om als werkelijk lid te worden toegelaten, moet men vertegenwoordigér zijn van of aangeduid zijn door een reguliere luchtvaartmaatschappij wiens vertegenwoordiging of bedrijfszetel in België ; gelegen is. Aile werkelijke leden zijn lid van de Algemene Vergadering.

Artikel 6 : Lidmaatschap - Ereleden en aangesloten leden

"

"

"

De beroepsvereniging kan ereleden en aangesloten leden, zelfs ais die niet tot het beroep behoren, toelaten; hun aantal mag nooit meer dan een kwart (1/4) van het aantal werkelijke leden bedragen. De ereleden hebben geen stemrecht. De algemene vergadering kan aangesloten leden benoemen die echter verplicht directeur bij een Belgische luchtvaartmaatschappij moeten zijn; _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 0,6

deze hebben geen stemrecht voor alle zaken die gevat zijn door het Paritair Subcomité voor de Luchtvaart. Het erelidmaatschap is beperkt tot drie (3) jaar.

Artikel 7 : Lidmaatschap - Toelating van de leden

De benoemde vertegenwoordigers of managers van een reguliere vreemde luchtvaartmaatschappij waarvan haar zetel van vertegenwoordiging of bedrijfszetel in België is gelegen, zijn per definitie toegelaten als werkelijke leden en dit op hun eenvoudig schriftelijk verzoek. Nieuwe ereleden of aangesloten leden warden uitsluitend benoemd door de Algemene Vergadering met absolute meerderheid(50%+1) van de stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden.

Artikel 8 : Lidmaatschap - Verlies van de status van werkelijk lid

Alle werkelijke leden die niet langer aangeduide vertegenwoordiger, manager of bediende zijn van de buitenlandse luchtvaartmaatschappij verliezen van rechtswege hun hoedanigheid van werkelijk lid. Elk lid heeft het recht om op het even welk ogenblik uit de beroepsvereniging te stappen; deze kan niet, indien het geval zich voordoet, de terugbetaling vorderen van enig uitstaande of lopende lidmaatschapbijdrage. Ontslagen moeten schriftelijk gericht

edo worden aan de Voorzitter en de Secretaris Generaal.

Artikel 9 : Lidmaatschap - Sanctie

De enige sanctie die de vereniging haar leden kan opleggen wanneer deze de statuten of het huishoudelijk reglement niet naleven, is de uitsluiting; deze sanctie wordt genomen door een speciale Algemene Vergadering die beraadslaagt

e volgens de bepalingen van artikel 22. Deze sanctie kan niet het voorwerp uit maken van een burgerlijke rechtsvordering.

e Artikel 10 : Lidmaatschap - Ontslagneming of uitsluiting van leden

De ontslagnemende of uitgesloten leden hebben geen enkel recht op de tegoeden van de B.A.R. In geen enkel geval kunnen zij de door hen gestorte lidmaatschap bijdragen terugvorderen.

Artikel 11 : De Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die minstens vijf (5) en maximum

e elf (11) leden telt. Zij worden gekozen uit werkelijke en aangesloten leden tijdens een Statutaire Algemene Vergadering of tijdens een Algemene

e Vergadering hiertoe speciaal samengeroepen, via een geheime stemming en met een absolute meerderheid (50%+1) van de aanwezige vertegenwoordigers. Ten minste de helft (50%) van de werkelijke leden dient aanwezig te zijn. Bij gelijkheid van stemmen, wordt het oudste lid gekozen. Minstens drie kwart (75%) van de leden van de raad moet warden

I: gekozen uit de werkelijke leden. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor een periode van twee (2) jaar; de helft van de Raad van Bestuur wordt elk jaar vernieuwd; de keuze van de eerste helft van de uittredende leden gebeurt door loting. De Voorzitter en de tweede

e Ondervoorzitter treden af in de onpare jaren, de eerste Ondervoorzitter in de pare jaren. Het mandaat in de Raad van Bestuur kan steeds herroepen worden door de Algemene Vergadering. De vervanging van een overleden of ontslagnemend lid van de Raad van Bestuur gebeurt op de volgende Algemene Vergadering; dit nieuw gekozen lid neemt het mandaat over van het lid dat hij of zij vervangt.

Artikel 12 : De Raad van Bestuur - Benoeming en herroeping van Voorzitter, Ondervoorzitters en Secretaris Generaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0.6

De raad van Bestuur benoemt uit zijn leden een Voorzitter en twee (2) Ondervoorzitters. Het kan een niet-lid van de vereniging benoemen in de rol van Secretaris Generaal die eveneens verantwoordelijk is voor de financiên. De Raad van Bestuur kan eveneens de benoeming van de Voorzitter, de Ondervoorzitters en de Secretaris Generaal herroepen. De benoeming en lof de herroeping van Voorzitter, Ondervoorzitters en Secretaris Generaal moeten bevestigd worden door de meerderheid (50%+1) van de leden van de volgende Algemene Vergadering.

Artikel 13 : De Raad van Bestuur - Vergaderingen

De Raad van Bestuur vergadert op vraag van de Voorzitter, de Secretaris Generaal of twee (2) van de leden van de Raad van Bestuur. Het kan enkel operationeel zijn indien een meerderheid van de leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen met een absolute meerderheid (50%+1) van de stemgerechtigden. In geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend. De beslissingen worden in de notulen opgenomen die door de Voorzitter en/of de Secretaris Generaal worden ondertekend. De uittreksels ervan die voor het gerecht of elders nodig zouden zijn, worden ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris Generaal of twee (2) leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 14 : De Raad van Bestuur - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile handelingen die vallen onder de sociale administratie in de ruimst mogelijke zin. In deze gedachtenlijn kan zij, met name, betalingen doen en ontvangen; in bewaring geven en nemen; roerende of onroerende goederen verwerven, omruilen of overdragen (inclusief leasen of In lease nemen) - zelfs voor meer dan negen(9) jaar ; privé- of overheidssubsidies of - toelagen aanvaarden en ontvangen; contracten goedkeuren en sluiten; voor rechtbanken pleiten zowel als eiser dan als verweerder, vonnissen uitvoeren of laten uitvoeren en dadingen en compromissen aangaan.

Artikel 15 : De Raad van Bestuur - Delegatie van Bevoegdheden

De Raad van Bestuur kan het dagelijks management van de vereniging met inbegrip van de handtekenbevoegdheid overdragen aan de Secretaris Generaal. De Raad van Bestuur kan bijzondere bevoegdheden overdragen aan de mandataris van zijn keuze.

Artikel 16 : Raad van Bestuur - Rechtsvorderingen

De rechtsvorderingen, zowel als eiser als verweerder, worden in naam van de vereniging ingespannen of verdedigd door de Raad van Bestuur ten verzoeke van zijn Voorzitter, Secretaris Generaal of Ondervoorzitters.

Artikel 17 : Algemene Vergadering - Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is het opperste beslissingsorgaan van de vereniging.

Volgende exclusieve bevoegdheden behoren haar toe :

1, Wijzigingen aan de Statuten

2, Bevestiging van de benoeming of herroeping van de Voorzitter,Ondervoorzitters en de

Secretaris Generaal *

3,De goedkeuring van de budgetten en de rekeningen

4, De vrijwillige ontbinding van de vereniging

5, De uitsluiting van de leden

i

MOD 0,$

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

6. Elk besluit dat buiten de wettelijke of statutaire bevoegdheden valt van de Raad van Bestuur

Artikel 18 : Algemene Vergadering - Bijeenkomsten

Elk jaar moet er minstens één statutaire algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand februari. De bijzondere algemene vergadering komt zo dikwijls samen als het belang van de vereniging het vereist. De algemene vergadering moet eveneens plaats Vinden op vraag van minstens één vijfde (115) van haar leden. Elke vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats die op de oproepingsbrief staan vermeld. Alle leden moeten een oproepingsbrief krijgen.

Artikel 19 : Algemene Vergadering - Bijeenroeping

De bijroeping gaat uit van de Secretaris Generaal bij brief of email gericht aan elk lid ten laatste vijftien (15) dagen voor de Vergadering. De brief of de email bevat de agenda van de Vergadering. De Vergadering kan enkel de punten vermeld op de agenda bespreken.

Artikel 20 : Algemene Vergadering - Stemrecht

De werkelijke en aangesloten leden hebben het recht de vergadering bij te wonen en eraan deel te nemen, hetzij in eigen persoon, hetzij door zich te laten vertegenwoordigen door een ander lid dat over een speciale volmacht beschikt, waarbij geen enkele mandataris evenwel meer dan één (1) mandaat mag hebben.Alle werkelijke leden hebben hetzelfde stemrecht, waarbij iedereen één (1) stem mag uitbrengen. De aangesloten leden mogen stemmen binnen de in artikel 6 vastgelegde beperkingen. De ereleden worden uitgenodigd op de algemene vergadering; ze zijn niet stemgerechtigd.

Artikel 21 : Algemene Vergadering - Quorum

Behoudens de onder artikel 22 van deze statuten voorziene gevallen, is de Vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en worden de beslissingen genomen bij absolute meerderheid(50%+1) van de uitgebrachte stemmen.Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 22 : Algemene Vergadering -Quorum voor Statutenwijziging en ontbinding van de vereniging

Het besluit tot ontbinding van de vereniging en wijzigingen van de statuten kan enkel geldig worden genomen bij meerderheid van ten minste drie vierden (314) van de aanwezige of vertegenwoordigde leden tijdens een speciaal daartoe bijeengeroepen algemene vergadering die uit ten minste de helft van de stemgerechtigde leden is samengesteld. Wanneer op de tot ontbinding van de vereniging of tot wijziging van de statuten bijeengeroepen algemene vergadering niet de helft van de leden, rechtstreeks of door volmacht, aanwezg is, wordt een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen voor dezelfde doeleinden die ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden geldig zal beraadslagen en beslissen.

Artikel 23 : Algemene Vergadering - Notulen

De besluiten van de Algemene Vergadering worden in de notulen opgenomen en door de Voorzitter en/of de Secretaris Generaal alsook door de leden die dit wensen ondertekend.De uittreksels ervan die voor het gerecht of elders nodig zouden zijn, worden ondertekend door de Voorzitter, de Secretaris Generaal of door twee (2) leden van de Raad van Bestuur. Deze uittreksels worden afgeleverd aan alle leden of aan elke derde persoon die erom verzoekt, mits deze zijn wettelijk belang kan rechtvaardigen.

MOD 0.6

Luik B - Vervolg

" Artikèl 24 : Bijdragen - Rëkeiiingen

Elk jaar legt de Algemene Vergadering het bedrag vast van de door de leden te storten bijdrage.De tegoeden worden gestort bij een bank, op een rekening die op naam van de vereniging is geopend. Elke activiteit betreffende het financieel beheer van de vereniging gebeurt onder de controle van de Raad van Bestuur.

(oor-

r b~7i~lïQë~

aan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 25 : Goedkeuring van de rekeningen

De rekeningen van de vereniging moet worden goedgekeurd door de Statutaire Algemene Vergadering die elk jaar in februari plaats grijpt. De rekeningen van de vereniging moeten voor de leden beschikbaar zijn vijftien (15) dagen voor de Vergadering.

Artikel 26 : Geschillen

De vereniging verbindt zich ertoe om, in onderlinge overeenstemming, met de tegenpartij te zoeken naar middelen om, hetzij door minnelijke schikking, hetzij door arbitrage, elk geschil te beslechten dat de vereniging aanbelangt en betrekking heeft op de arbeidsomstandigheden.

Artikel 27 : Ontbinding - Aanduiding van de vereffenaars

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één (1) of twee (2) vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Artikel 28 : Ontbinding -Toekenning van de tegoeden

In geval van vrijwillige ontbinding worden de netto tegoeden toegekend aan een gelijkwaardig of verwant doel dat door de Algemene Vergadering wordt aangeduid.

Goedgekeurd door de Statutaire Algemene Vergadering van 16 februari 2012 bij unanimiteit.

Op de laatste blz. va Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/03/2015
ÿþs

IVION1 T E.0 R agb:,GGE

1 z -03- 2015

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

bekend te maken kopie na indiening van de akte bï1 d L I ~ia1.i STA , i SBLAD K.M

FOD Economie, .O., Middenstand en Energie k

111111131501111

o MirD314A,$'

WINDM[7LDERS Niarita

11tt$ch6

Voorbehouden FO

Ondernemingsnr : 0421.240.316

Benaming

(voluit) : Board Of Airline Representatives in Belgium

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : Wijziging van BESTUURCOMITE van B.A.R. - Belgium

Op de Statutaire Algemene Vergadering van 12 februari 2015 werden de mandaten van de volgende; bestuurders beëindigd en dit om de volgende redenen :

COSTE Vincent, Voorzitter, werd door Air France benoemd als Manager Spain met verblijf te Madrid waardoor hij zijn functie als Voorzitter niet verder kon uitoefenen sedert september 2013. Hij werd tijdelijk in zijn rol van Voorzitter vervangen door HOLLANDS Stefan en stelt zijn bestuurdersmandaat ter beschikking.

LARSON Stefan, S.A.S.,heeft zijn ontslag aangeboden omdat hij door zijn benoeming als vertegenwoordiger S.A.S. in New York niet meer in staat is de bestuurdersvergaderingen bij te wonen.

VAN POYER Roger , TAAG Airlines, werd door de luchtvaartmaatschappij, gezien zijn pensioengerechtigde leeftijd, uit al zijn functies ontslagen waaronder zijn mandaat als bestuurder B.A.R.

VANDEN BROECK Bertrand is sedert 2 januari 2015 niet meer werkzaam bij een luchtvaartmaatschapplj; waardoor zijn mandaat vervalt en automatisch ter beschikking komt.

De Raad van Bestuur stelt aan de Algemene Vergadering de volgende leden met bijhorende functie voor ais bestuurders van de Board of Airline Representatives in Belgium en dit vanaf de datum van goedkeuring door de Algemene Vergadering:

VERDIER Fréderic, Ondervoorzitter, AIR FRANCE

VAN LOOVEREN Linda, Bestuurder, S.A.S.

CARPENTIER Herman, Ondervoorzitter, BRUSSELS AIRLINES

MARTIN Jean-Pierre, Bestuurder, EMIRATES

GEERTS Lucas, Bestuurder, UNITED AIRLINES

RAMAEKERS Ann, Bestuurder, ETIHAD

DELYE Roger, Secretaris - Generaal B.A.R.

HOLLANDS Stefan, Voorzitter, JETAIRWAYS

De Statutaire Algemene Vergadering van12 februari 2015 heeft bij unanimiteit de samenstelling van de Raad van Bestuur goedgekeurd.

Secretaris-generaal

Roger DELYE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Oc de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
BOARD OF AIRLINE REPRESENTATIVES IN BELGIUM,…

Adresse
BRUSSELS AIRPORT, P.O. BUS 74 1930 ZAVENTEM

Code postal : 1930
Localité : ZAVENTEM
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande