BOERENMARKT DILBEEK

Association sans but lucratif


Dénomination : BOERENMARKT DILBEEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 463.425.814

Publication

25/08/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL]

1 2 008- 2011

Griffie

" 11130491*

V beh aa Bet Star

Ondernemingsnr : 0463.425.814

Benaming

(voluit) : BOERENMARKT DILBEEK

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetei : 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Baasbergstraat 65

Onderwerp akte : nieuwe statuten - benoeming bestuurder - volmachten

a) Bij algemene vergadering van 3 maart 2009 werden de hiernavolgende statuten goedgekeurd :

1.Naam en maatschappelijke zetel :

De vereniging draagt de naam Boerenmarkt Dilbeek. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Baasbergstraat 65

" 2. Doel :

Het doel van de vereniging is het organiseren van boerenmarkten waar boeren en tuinders hun zelfgeproduceerde en zeifverwerkte producten of producten van een ander effectief lid rechtstreeks aan de consument kunnen verkopen, met het oog op het verbeteren van de leefbaarheid van de kleinschalige landbouwbedrijven en van het welzijn van boeren, tuinders en consumenten.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen voorzover de opbrengst ten goede komt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

3. Boerenmarkt :

Het minimum aantal effectieve leden bedraagt 3. Ongeacht het aantal effectieve leden dient minimum de helft daarvan een land- en tuinbouwactiviteit als hoofdberoep te hebben.

4. Duur :

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur en kan altijd ontbonden worden door de algemene vergadering.

5. Soorten leden

Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens 3 bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend aan effectieve leden toe. Effectieve leden worden eveneens vermeld in het ledenregister waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijziging in samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand na de verjaardag van de publicatiedatum van de oprichtingsdatum. De wettelijke bepalingen zijn enkel op de effectieve leden van toepassing. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

6. Leden

Als effectief lid van de vzw worden toegelaten: de personen die de doelstellingen van de vzw onderschrijven, navolgen en helpen waarmaken. Na hun schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, tenzij zij worden voorgedragen door de raad van bestuur, beslist de algemene vergadering over hun toetreding. Personen die over een politiek mandaat beschikken in een grondwettelijk vertegenwoordigingsorgaan en voorzitters van politieke verenigingen kunnen niet als effectief lid toetreden. Producenten kunnen aanvaard worden door de raad van bestuur als toegetreden leden tot de volgende algemene vergadering hen aanvaard als effectieve leden. De rechten van toegetreden leden worden vastgesteld door het huishoudelijke reglement opgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de algemene vergadering.

Elk effectief lid kan ten allen tijden uittreden uit de vzw. Het ontslag moet schriftelijk meegedeeld worden aan de raad van bestuur. De algemene vergadering kan ook een effectief lid ontslaan mits minstens twee derde van de leden hiermee akkoord is. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding eisen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

7.algemene vergadering :

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden, toegetreden leden kunnen de vergadering bijwonen zonder stemrecht. Effectieve leden worden opgeroepen bij gewone brief of per e-mail door de voorzitter acht dagen voor de vergadering. Alle beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de processen verbaal dat ter inzage ligt voor de effectieve en toegetreden leden en belanghebbenden op de maatschappelijke zetel. De beslissingen van de algemene vergadering worden geldig genomen bij twee/derde meerderheid voor zover deze meerderheid minstens voor de helft uit producenten bestaat en twee derde van de aanwezigen of vertegenwoordigden akkoord gaat. Deze beslissing is niet geldig als er minder dan twee producenten aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer het wettelijke aanwezigheidsquotum niet is bereikt, kan de voorzitter de algemene vergadering opnieuw samenroepen, die in dit geval geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

De algemene vergadering is bevoegd voor:

- wijziging van statuten (mits: 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging en 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaat)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- benoeming en afzetting van bestuurders

- kwijting van bestuurders

- goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

vrijwillige ontbinding van de vereniging

- benoeming en uitsluiting van een effectief lid van de vereniging (mits: 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaat)

- benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

- kwijting van de commissarissen

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- wijziging van het doel van de vzw en de ontbinding van de vzw (mits: 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging en 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden akkoord gaat

- alle gevallen waarin deze statuten het vereist

De algemene vergadering komt eenmaal per jaar samen binnen de drie maanden na het afsluiten van het boekjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur beslist om een algemene vergadering bijeen te roepen. De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer twintig procent van de effectieve leden daartoe een aangetekend schrijven met vermelding van het te behandelen agendapunt aan de voorzitter heeft gericht.

Effectieve leden kunnen een agendapunt indienen ten laatste twee dagen voor de algemene vergadering, schriftelijk bij de voorzitter.

8.Raad van bestuur :

De raad van bestuur wordt gekozen door de algemene vergadering uit de effectieve leden. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden, de helft zijn producenten. Indien de algemene

vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur slechts uit twee leden.

Hun mandaat duurt twee jaar en wordt van rechtswege vernieuwd door de algemene vergadering. De raad van bestuur bezit alle bevoegdheden die de wet niet voorbehoudt aan de algemene vergadering. De beslissingen van de raad van bestuur worden geldig genomen bij gewone meerderheid voor zover deze meerderheid uit tenminste de helft producenten bestaat.

De beslissingen van de raad van bestuur gelden niet wanneer ze genomen werden door minder dan de helft van de bestuurders. De raad van bestuur kan bevoegdheden delegeren aan derden voor zover de wet dit toelaat. Alle beslissingen van de raad van bestuur liggen ter inzage op de maatschappelijke zetel van de vzw. Leden van de raad van bestuur kunnen enkel ontslagen worden door de algemene vergadering. Een bestuurslid dat vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dat geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden een bijzondere algemene vergadering samenroepen.

De raad van bestuur komt minstens om de twee maanden samen. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als een college.

M0D 2.2

De vereniging wordt vertegenwoordigd door haar voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester. Deze vertegenwoordiging loopt gedurende de periode van hun mandaat. Deze personen worden benoemd door de raad van bestuur en kunnen ook uit hun functie ontzet worden door de raad van bestuur (mits twee derde aanwezig is en 213 van de bestuurders instemmen). Gemandateerden kunnen vrijwillig hun functie neerleggen bij de raad van bestuur bij gewone brief.

Financiële verrichtingen en afsluiten van contracten kunnen enkel gebeuren mits deze worden goedgekeurd door de raad van bestuur. Initiatieven die effect hebben op het algemeen nut en belang van de boerenmarkt mogen niet op eigen initiatief genomen worden en moeten vooraf aan de raad van bestuur worden voorgelegd.

9. Voorzitterschap :

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. Zijn mandaat loopt samen met dit van de leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan de voorzitter ontslagen in zijn functie bij tweederde meerderheid voor zover deze meerderheid uit de helft producenten bestaat.

DL

10. Bijdrage :

e

De maximum ledenbijdrage bedraagt duizend euro. De bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

e

11. Ontbinding :

Bij de ontbinding zal het patrimonium van de vzw worden toevertrouwd aan initiatieven die dezelfde

doelstellingen nastreven.

00

ire

N

12. Wet :

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27/06/1921 en gewijzigd door de

el wet van 02/05/2002 van toepassing.

CL

:Z71 b) algemene vergadering van 16 maart 2010: benoeming en herbenoeming van bestuurders :

~

:cr Herbenoemde bestuurders:

1.Basteleus Luc, geboren te Halle op 9 juli 1969, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Baasbergstraat 65 2.Demeulemeester Patrick, geboren te Waregem op 5 oktober 1970, wonende te 1547 Bever, Burght 27 3.De Roock Karel, geboren te Asse op 10 oktober 1971, wonende te 1760 Roosdaal,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad " 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.Vandergucht Bart, geboren te Halle op 11 mei 1972, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Frans Weyenbergstraat 96

5.Van Den Begin François, geboren te Sint-Ulriks-Kapelle op 27 september 1946, wonende te 1700 Dilbeek, Vliet 7

6.Coppens Ann, geboren te Aalst op 7 december 1946, wonende te 1780 Wemmel, Molenweg 37, 7.Deloitter Rudy, geboren te Anderlecht op 27 april 1978, wonende te 1700 Dilbeek, Smissenbosstraat 115, 8.Dubois René, geboren te Lommel op 2 december 1957, wonende te 3545 halen, Vossekotstraat 34

Nieuw benoemde bestuurders:

1.Vandeputte Ina, geboren te Gent op 27 maart 1962, wonende te 9506 Geraardsbergen, Bettenhoek 5

Huidige samenstelling van raad van betuur:

1.Basteleus Luc, geboren te Halle op 9 juli 1969, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Baasbergstraat 65 2.Demeulemeester Patrick, geboren te Waregem op 5 oktober 1970, wonende te 1547 Bever, Borght 27 3.0e Roock Karel, geboren te Asse op 10 oktober 1971, wonende te 1760 Roosdaat,

4.Vandergucht Bart, geboren te Halle op 11 mei 1972, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Frans Weyenbergstraat 96

5.Van den begin François, geboren te Sint-Ulriks-Kapelle op 27 september 1946, wonende te 1700 Dilbeek, Vliet 7

6.Coppens Ann, geboren te Aalst op 7 december 1946, wonende te 1780 Wemmel, Molenweg 37, 7.Deloitter Rudi, geboren te Anderlecht op 27 april 1978, wonende te 1700 Dilbeek, Smissenbosstraat 115, 8.Dubois René, geboren te Lommel op 2 december 1957, wonende te 3545 halen, Vossekotstraat 34 9.Vandeputte Ina, geboren te Gent op 27 maart 1962, wonende le 9506 Geraardsbergen, Bettenhoek 5

c) Volmacht financiële verrichtingen :

Volmacht om alle financiële verrichtingen te verzorgen wordt gegeven aan :

1.Basteleus Luc, geboren te Halle op 9 juli 1969, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Baasbergstraat 65 2.De Roock Karel, geboren te Asse op 10 oktober 1971, wonende te 1760 Roosdaal,

3.Vandergucht Bart, geboren te Halle op 11 mei 1972, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Frans Weyenbergstraat 96

MOD 2.2

Ver3r-bahouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

d) Volmacht vertegenwoordiging ten aanzien van derden :

Volgende personen zijn bevoegd om de VZW te vertegenwoordigen ten aanzien van derden :

1.Basteleus Luc, geboren te Halle op 9 juli 1969, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Baasbergstraat 65 - voorzitter

2.De Roock Karel, geboren te Asse op 10 oktober 1971, wonende te 1760 Roosdaal  penningmeester

3.Vandergucht Bart, geboren te Halle op 11 mei 1972, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Frans Weyenbergstraat 96  secretaris

Op de laalste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nolaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BOERENMARKT DILBEEK

Adresse
BAASBERGSTRAAT 65 1600 SINT-PIETERS-LEEUW

Code postal : 1600
Localité : SINT-PIETERS-LEEUW
Commune : SINT-PIETERS-LEEUW
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande