BONGA BONGA

Association sans but lucratif


Dénomination : BONGA BONGA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.504.946

Publication

27/04/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblat

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd tor gd fle der

Rechtbank van Koophandel

te !Leuven, de 1 4 APR, 2011 De411113FIER,

2:,1 6. 5°4 c ,

Bonga Bonga

" iiosaaae*

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte vereniging zonder winstoogmerk

3118 Werchter Hanewijk 85

Oprichtingsakte - Statuten

De ondergetekenden,

Q'Mattheus Mario Donkstraat 38 3150 Haacht, rijksregisternummer 72.12.29-279.59 °Van Hees Steven Hanewijk 85 3118 Rotselaar(Werchter), rijksregisternummer 77.03.14-005.49

Q'Van Hees Aagje Brusselsestraat 228 bus 0101 3000 Leuven, rijksregisternummer 81.08.21-372.76 ODeschietere Mathieu Burgemeester Brabantstraat 76 8530 Harelbeke, rijksregisternummer 83.11.19-167.16

Q'Van Eeckhout Stefaan Grote Bollostraat 109 3120 Tremelo, rijksregisternummer 70.02.26-329.84

Q'Prior Andrea Grote Bollostraat 109 3120 Tremelo, rijksregisternummer 71.01.31-266.11

Verklaren middels onderhavige akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 op te richten, waarvan de statuten zijn samengesteld als volgt:

TITEL I  BENAMING  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1BENAMING

1.1.De vereniging wordt genoemd "Bonga Bonga Vereniging Zonder Winstoogmerk", afgekort tot "Bonga Bonga v.z.w".

ARTIKEL 2MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

2.1.De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3118 Werchter, Hanewijk 85 gerechtelijk arrondissement Leuven.

2.2.De Raad van Bestuur is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen en om hiertoe de nodige publicaties te verrichten.

ARTIKEL 3 DOEL

3.1.De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het ondersteunen van maatschappelijke, wetenschappelijke, sociale, culturele, educatieve, muzikale en sportieve activiteiten en dit op alle vlakken, onder meer en zonder dat dit beperkend is op materieel, communicatief, logistiek en organisatorisch vlak, en dit voor alle leeftijd  en bevolkingsgroepen binnen de regio Vlaams - Brabant.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.2.De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te maken hebben. De vereniging kan ter uitvoering van haar doel onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigt. In het kader van het realiseren van haar maatschappelijk doel kan de vereniging ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

3.3.De vereniging heeft een ideologisch neutraal karakter en zal geen politieke, filosofische of geloofsactiviteiten uitoefenen.

ARTIKEL 4 DUUR

4.1.0e vereniging heeft een onbepaalde duur.

TITEL II  LEDEN

Artikel 5. Aantal leden

5.1.De vereniging telt werkende en steunende leden. Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad

van Bestuur een register van de leden bijgehouden. Alle leden kunnen het register raadplegen.

5.2.De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt enkel toe aan de werkende leden, die minstens drie (3) in aantal zijn doch waarop geen maximum in aantal is bepaald.

Artikel 6. Toetreding

6.1.De Raad van Bestuur is bevoegd om autonoom te beslissen over de toetreding van werkende en/of steunende leden en over de voorwaarden waaraan een kandidaat werkend en/of steunend lid moet voldoen.

6.2.De leden die hierom verzoeken en die door de Raad van Bestuur als zodanig worden aanvaard, verkrijgen de hoedanigheid van werkende leden. Een kandidaat-werkend lid moet minstens bereid zijn om de doelstellingen van de vereniging actief mee te helpen realiseren. Een verzoek tot kandidaatstelling als werkend lid dient schriftelijk per gewone post of per e-mail te worden gericht aan de Raad van Bestuur.

Artikel 7. Uittreding

7.1.Elk lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging door een eenvoudig schrijven per gewone post of per e-mail aan de Raad van Bestuur.

7.2.E1k lid kan op elk moment worden uitgesloten door een beslissing van de Algemene Vergadering, genomen met een meerderheid van twee derde (2/3de) van de stemmen.

7.3.Een ontslagnemend of uitgesloten lid heeft geen aanspraak op het vermogen van de vereniging en/of kan nooit de teruggave eisen van de reeds gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 8. Bijdrage

8.1.De leden leveren jaarlijks een lidgeld zoals vastgelegd door de Raad van Bestuur en die niet meer kan bedragen dan maximum 500,00 EUR. De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks het bedrag van de jaarlijks bijdrage.

8.2.Elk lid dat de jaarlijks verschuldigde bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen uit de vereniging.

TITEL III  ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 9SAMENSTELLING

9.1.De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

9.2.Elk werkend lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering. Niettemin kan elk werkend lid zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Hiertoe dient het door de vereniging voorziene volmachtformulier te worden ondertekend en ten laatste op de Algemene Vergadering neergelegd. Elk werkend lid kan evenwel slechts één ander actief lid bij volmacht vertegenwoordigen.

ARTIKEL 10BEVOEGDHEID

10.1.0e Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en afzetting van de leden van het technisch comité,

-het toelatingscomité en het financieel comité;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

ARTIKEL 11OPROEPING & AGENDA

11.1.De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, op eigen initiatief dan wel wanneer één vijfde van de werkende leden erom vraagt. De Algemene Vergadering moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen datum doch niet later dan 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar.

11.2.Alle werkende leden van de vereniging worden minstens veertien dagen vô6r de Algemene Vergadering opgeroepen bij gewone brief, per e-mail of per fax. Deze oproepingsbrief vermeldt dag, plaats en uur van de vergadering en bevat de agenda.

11.3.De Raad van Bestuur legt de agenda vast. Elk voorstel, dat ondertekend is door een aantal werkende leden, gelijk aan één twintigste van het totaal aantal werkende leden volgens de laatste officiële ledenlijst, moet op de agenda worden gebracht. De Algemene Vergadering mag bij het nemen van besluiten niet van de agenda afwijken.

ARTIKEL 12STEMRECHT & QUORA

12.1.Enkel de werkende leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering. Zij hebben bovendien een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden, behalve ingeval van andersluidende statutaire en/of wettelijke bepalingen.

12.2.Over een wijziging van de statuten kan enkel geldig beraadslaagd worden wanneer de oproepingsbrief uitdrukkelijk het voorwerp van de wijziging vermeldt, en wanneer twee derden van de werkende leden op de Algemene Vergadering aanwezig zijn. Over deze statutenwijziging kan enkel geldig besloten worden met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Betreft het een wijziging van het doel waarvoor de vereniging werd opgericht, dan kan deze enkel goedgekeurd worden met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen.

ARTIKEL 13NOTULEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

13.1.Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register dat gehouden wordt op de maatschappelijke zetel. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

13.2.AIle leden, alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL IV  RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 14BENOEMING EN ONTSLAG

14.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders, allen werkend lid van de vereniging.

14.2.De kandidaturen voor de Raad van Bestuur dienen binnen een termijn van één week, te rekenen vanaf de verzending van de oproeping, schriftelijk bij gewone brief, e-mail of fax meegedeeld te worden aan de Raad van Bestuur. De bestuurders worden bij geheime stemming benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde, tevens door de Algemene Vergadering, afzetbaar. Zij worden benoemd voor een termijn van 6 jaren en zijn herkiesbaar. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake bekendgemaakt.

14.3.Indien door ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat op regelmatige wijze in hun vervanging is voorzien.

ARTIKEL 15SAMENSTELLING EN WERKING

15.1. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, per post aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging, in ontvangst te nemen. De voorzitter of de secretaris roepen de Raad bijeen per gewone brief, fax of email minstens acht dagen voor de vergadering. De oproeping vermeldt de dag, plaats, uur en agenda van de vergadering. De voorzitter, of bij zijn afwezigheid, de oudste van de aanwezige bestuurders, zit de vergaderingen voor.

15.2.0e Raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, dient een nieuwe vergadering van de Raad van Bestuur opgeroepen te worden, overeenkomstig het bepaalde in artikel 14.1. De beslissingen genomen tijdens de nieuwe vergadering zullen geldig zijn, ongeacht het aantal aanwezige leden.

15.3.0e beslissingen van de Raad worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

15.4.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De notulen liggen ter inzage op de maatschappelijke zetel. De uittreksels en al de andere akten worden geldig ondertekend door de Voorzitter of een bestuurder.

ARTIKEL 16BEVOEGDHEID

16.1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad is bevoegd voor aire aangelegenheden, behoudens deze die door de Wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan alle daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het opheffen van hypotheken, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen,...

16.2.Tegenover derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van de Voorzitter of, bij gebreke hieraan, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. De Voorzitter of de bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten tegenover derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

16.3.De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, haar bevoegdheid of verantwoordelijkheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

MOD 2.2

16.4.De Raad kan een huishoudelijk reglement uitvaardigen zo zij dit nodig acht. Dit reglement kan door de Raad te allen tijde gewijzigd worden. Het reglement en alle wijzigingen eraan worden aan de leden ter kennis gebracht.

TITEL V  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

ARTIKEL 17

17.1. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

17.2.Er wordt jaarlijks, behoudens andersluidende wettelijke reglementeringen een inkomsten  en kostenstaat en een begroting opgemaakt. Deze wordt minstens éénmaal per jaar ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd. Op dat moment beslist de Algemene Vergadering ook over de décharges van de bestuurders.

17.3.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 18

18.1.Behalve in geval van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan enkel de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de Wet van 27 juni 1921 en/of elke latere wijzigende wet.

e 18.2.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

18.3.Indien de.vereniging wordt ontbonden, zullen de activa, na aanzuivering van de schulden en lasten, bovergedragen worden aan een erkend project voor een goed doel en dat aangeduid wordt door de Algemene Vergadering.

18.4.Deze beslissingen zullen gepubliceerd worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. TITEL VII  SLOTBEPALING

o ARTIKEL 19

0 19.1.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de Wet van 27 juni 1921 en/of elke latere

N wijzigende wet, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

et

De vergadering machtigt de heer Dries Goyens, Advocaat te Leuven, om te voorzien in de nuttige publicaties en

om de publicatieformulieren te ondertekenen.

et

et

Aldus geredigeerd in 2 exemplaren en aangenomen met unanimiteit der stemmen op de oprichtende algemene vergadering gehouden te Wespelaar op 05/04/2011;

getekend de oprichters

Mattheus Mario Van Hees Steven Van Hees Aagje Deschietere Mathieu Van Eeckhout Stefaan Prior

Andrea

:r.73

Onmiddellijk volgend op de oprichting van de vereniging wordt een bijzondere algemene vergadering gehouden

om te beraadslagen over de volgende agenda :

et

1.Benoeming van bestuurders

De vergadering beslist als bestuurders te benoemen :

Q'Van Hees Steven , geboren te Aarschot op 14-03-77, Hanewijk 85 3118 Rotselaar(Werchter), rijksregisternummer 77.03.14-005.49 , Voorzitter

DMattheus Mario, geboren te Leuven op 29-12-72 Donkstraat 38 3150 Haacht, rijksregisternummer 72.12.29279.59, Secretaris

MOS 2.2

Luik B - Vervolg

Prior Andrea, geboren te Kamp-Lindfort (Duitsland) op 31.01.71, Gote Bollostraat 109 3120 7remelo, rijksregisternummer 71.01.31-266.11, Penningmeester

Het mandaat van voormelde bestuurders gaat in op heden en wordt toegekend voor een duur van 6 jaar. Het mandaat van de zopas benoemde bestuurders is onbezoldigd. De vergadering machtigt de heer Dries Goyens, Advocaat te Leuven, om te voorzien in de nuttige publicaties en om de publicatieformulieren te ondertekenen. Dit besluit wordt aangenomen met unanimiteit van de stemmen.

Voor-' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

(get.) Dries Goyens, Lasthebber

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BONGA BONGA

Adresse
HANEWIJK 85 3118 WERCHTER

Code postal : 3118
Localité : Werchter
Commune : ROTSELAAR
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande