BOUWFONDS DEN DIEPEN BOOMGAARD

Association sans but lucratif


Dénomination : BOUWFONDS DEN DIEPEN BOOMGAARD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.905.607

Publication

19/02/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111 !Ill 11jJ 11111

OFEV. 2014

airs

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/0212014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Bouwfonds Den Diepen Boomgaard vzw

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Rijkenhoekstraat 80- 1850 Grimbergen

Onderwerp akte: Oprichtingsakte

OPRICHTINGSAKTE Bouwfonds Den Diepen Boomgaard vzw Rijkenhoekstraat 80 1850 Grimbergen

De hierna hierna vernoemde ondergetekenden

ADRIAENS Anja,, Oude Mechelsestraat 75  1853 Grimbergen, NN 68.03.25 368-40 BELGRADO Patric, Spiegelhofvoetweg 56 1850 Grimbergen, NN 54.04.11 433-11 DE BOECK William, Windekindstraat 8  1850 Grimbergen, NN 59.09.27 409-83 HERMANS Paul, Dr. Carlierstraat 39 1851 Grimbergen, NN 56.05.19479-65 HOEFS Kirsten, H. Drapsstraat 44/2  1853 Grimbergen, NN 82.04.12 344-76 JANSSENS Beatrijs, Bieststraat 20 1850 Grimbergen, NN 61.0422 456-96 KNEVELS Theo, Vilvoordsesteenweg 426  1850 Grimbergen, NN 59.08.26 231-90 OLBRECHTS Geertrui, Koveris 4 1650 Grimbergen, MN 73.0528 348-89 ROBBERECHTS Joris, H. Drapsstraat 24-1853 Grimbergen, NN 61.04.07 541-73 ROELANDT Marc, d'Overschielaan 29- 1850 Grimbergen, NN 52.08.17 193-57 THIENPONDT Luc, Kareelbakkerijstraat 23  1853 Grimbergen, NN 73.03.31 257-76 TISSEN Marieen, Achtbundersstraat 32 1850 Grimbergen, NN 56.12.11 354-91

zijn overgegaan totde opriching van de volg'ende vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL I Naam  zetel  doel  duur.

Artikel 1,

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Bouwfands Den Diepen Boomgaard vzw.

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd Rijkenhoekstraat 80, 1850 Grimbergen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door een beslissing van de Algemene Vergadering, mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3.

De vzw stelt zich tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk:

1. bij te dragen aan de renovatie en de bouw van lokalen die gebruikt warden door de sociale werkplaats Den Diepen Boomgaard vzw, op de site Rijkenhoekstraat 80 te 1850 Grimbergen.

2. hiervoor aile initiatieven en activiteiten te ontwikkelen met het oog op fondsenwerving hiervoor.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbeperkte duur, maar kan evenwel te allen tijde ontpondep worden.

95. 905.

op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

,TITEL Il ;. De leden,

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste zes bedragen.

Artikel 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering wordt aanvaard, én dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-Ed moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 7,

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad rien Bestuur ter kennis gebracht worden. Leden die gedurende twee jaar zonder verwittiging afwezig blijven op de Algemene Vergadering, worden dan beschouwd als ontslagnemend.

Artikel 8.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve nooit teruggave of vergoeding voor hun gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III De Raad van Bestuur.

Artikel 9.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf leden, lid van de vereniging. ln

ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

Artikel 10.

De bestuurders optredende in het kader van een politiek mandaat (vertegenwoordigers van de gemeente Grimbergen, het OCMW Grimbergen, het PWA Grimbergen) worden verkozen voor een periode van zes jaar, gelijkloperlde met de duid van het politieke mandaat waarin zij werden aangesteld, en zijn herverkiesbaar. De andere bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur.

Artikel 11.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.. De akten betreffende de benoeming van bestuurders moeten worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 12.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of in gevalyan wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting der de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Dit moét evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum gedaald is. In dat geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, die in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders

moeten worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig

dagen na neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt Op ais eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het af dan niet aanwendén van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Hij kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of

afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders4

'Artikel 15.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemde register.. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en aile andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig acht, een afgevaardigd-bestuurder benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover Bpot, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

Tegenover derden volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, zonder dat dezen van enige bijzondere machtiging of beslissing moeten doen blijken..

Artikel 16.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van, de bestuurders of aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De Raad van Bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hierover geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf, door schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hierover geldig beslist indien de meerderheid van çle bestuurders aanwezig is. De beslissing hierover door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene

TITEL 1V: De Algemene Vergadering

Artikel 17.

' De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de

oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering, maar kan zich door een ander lid laten

vertegenwoordigen.

Een lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen en drager zijn van één volmacht.

Artikel 18,

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de kwijting aan de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.,

Artikel 19.

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging dit vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten vermeld zijn. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 20.

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle leden moeten opgeroepen worden per gewone brief, per e-mail of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die, wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur« Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één tiende van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het één tiende van de leden ondertekend zijn en ten minste twee Werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Artikel 21,

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 22.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vernield en indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden van de aanwezige of, vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de dertig dagen na de neerlegging dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging, vereist.

Artikel 23,

Een meerderheid van twee derden van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens Op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 24,

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden dooi: de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels hiervan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de Algemene Vergadering,

'Titel V Rekeningen en begrotingen.

Artikel 25.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering, voorgelegd die

gehouden wordt binnen zes maanden na aflsuitinsgdatum van het boekjaar.

Titel V1.: Ontbinding en vereffening.

Artikel 26.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derden van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfden meerderheid akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding Van de vereniging mcet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Zijn geen twee derden van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vergenwoordigde leden, maar mits een vier vijfden meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

'In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, ..één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en ook de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Artikel 27.

Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Te Grimbergen, op 31 januari 2014.

De Voorzitter, De Secretaris,

Knevels Theo Roelandt Marc

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en'handtekening

Coordonnées
BOUWFONDS DEN DIEPEN BOOMGAARD

Adresse
RIJKENHOEKSTRAAT 80 1850 GRIMBERGEN

Code postal : 1850
Localité : GRIMBERGEN
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande