BRAAKLAND/ZHEBILDING, AFGEKORT : BZB

Association sans but lucratif


Dénomination : BRAAKLAND/ZHEBILDING, AFGEKORT : BZB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 455.108.756

Publication

29/06/2015
ÿþ MQD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



un

*15092

NEERGE1.EGfl

1 8

Griif'ieRecltiibanlwanKooptlandet ~k

te Le~i~a~-~,

Ondernemingsnr : 0455.108.756

Benaming

(voluit) : BraaklandlZheBilding

(verkort) : BZB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Diestesteenweg 135, 3010 Kessel-Lo, België

Onderwerp akte : wijziging statuten - wijziging samenstelling Raad Van Bestuur

I Wijziging statuten bekrachtigd door de Algemene Vergadering d.d. 3 december 2014

Op de Algemene Vergadering van Braakland/ZheBilding vzw, vereniging zonder winstoogmerk, van 3 december 2014 werden de statuten integraal verbeterd, gewijzigd en unaniem goedgekeurd als volgt

Benaming, zetel, doel

Art. 1 De naam van de vereniging luidt 'BraaklandlZheBilding' -- afgekort BZB,

Art. 2 gewijzigd De zetel is gevestigd te 3000 Leuven, Vaartkom 4, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven, De zetel kan bij beslissing van de Raad van Bestuur overgebracht worden naar een andere plaats.

Art. 3 gewijzigd BZB stelt zich tot doel te fungeren als beroepstheatergezelschap in het bijzonder en als professióneel en interdisciplinair kunstenaarscollectief in het algemeen. BZB kan daartoe alle handelingen stellen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar ideële doel.

Leden

Art. 4 gewijzigd Het minimum aantal leden bedraagt vier. De aanvraag tot lidmaatschap voor leden dient gericht aan de Raad van Bestuur, die in het belang van de vzw beslist over het al dan niet aanvaarden van de vraag, zonder dat hiertegen enig verhaal bestaat. De leden vormen samen de Algemene Vergadering. Zij staan vermeld in de ledenlijst die op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Zij zijn geen lidgeld verschuldigd. Zij hebben alleen de rechten en verplichtingen bepaald door de wet van 27 juni 1921, de statuten en het huishoudelijk reglement. In geen geval zijn zij aansprakelijk voor de verbintenissen van de vzw_ Het staat een lid op elk moment vrij de vereniging te verlaten. Daartoe schrijft hij een eenvoudige ontslagbrief, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een lid dat gedurende twee werkjaren de algemene vergaderingen niet heeft bijgewoond, wordt beschouwd als ontslagnemend. Zijn ontslag kan op de eerstvolgende algemene vergadering door de voorzitter worden voorgesteld, en door de vergadering bekrachtigd. Een lid dat daden stelt die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of die de vereniging op enigerlei wijze schade kunnen toebrengen, kan door een 2/3de meerderheid van de algemene vergadering worden uitgesloten. De uitsluiting van het betreffende lid moet als agendapunt vermeld staan in de oproeping van de algemene vergadering. Het lid moet voor de stemming de kans krijgen gehoord te worden.

Bevoegdheden van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering

Art. 5 gewijzigd De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur met minstens drie leden. Deze mandaten zijn niet bezoldigd, tenzij de Algemene Vergadering hier anders over beslist. De bestuurders worden minstens om de vijf jaar verkozen door de Algemene Vergadering, bij geheime stemming. De Algemene Vergadering heeft te allen tijde het recht om een einde te stellen aan een bestuurdersmandaat bij gewone meerderheid. De Raad van Bestuur oefent alle macht uit, behalve deze die door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, De Raad van Bestuur kan een deel van zijn beslissingsbevoegdheden delegeren aan een algemeen directeur, die kan bezoldigd worden, of aan andere derden niet-bestuurders, zonder dat deze opdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur. De Raad van Bestuur kan eveneens beslissen over het ontslag van deze algemeen directeur, De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien minstens de gewone meerderheid van de bestuurders aanwezig (of vertegenwoordigd) is op de vergadering. Beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige (en vertegenwoordigde) stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van 1-uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme (en aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Art. 6 gewijzigd De Algemene Vergadering beschikt over de volgende basisbevoegdheden: het wijzigen van de statuten, het ontbinden van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de bestemming van de goederen bij ontbinding, het benoemen en afzetten van bestuurders, het machtigen aan de Raad van Bestuur zijn bevoegdheden over te dragen aan een derde, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, kwijting aan de bestuurders, omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art, 7 gewijzigd Alle leden moeten voor de jaarlijkse Algemene Vergadering opgeroepen worden. Deze vindt plaats in de loop van het eerste semester van het burgerlijk jaar. De Raad van Bestuur nodigt hen daartoe schriftelijk uit via e-mail, fax of per post, minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda is in de bijeenroeping vermeld. Een verslag van de vergadering ligt ter inzage op de zetel van de vereniging. ln geval van stemming zijn alle leden op gelijke wijze stemgerechtigd, beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement het anders bepaalt. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, met dien verstande dat de voorzitter ook steeds lid is.

Verdere bepalingen

. Art. 8 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 9 In geval van ontbinding van de vzw neemt de Algemene Vergadering de beslissing het nettovermogen van de vereniging te schenken aan een organisatie met een gelijkaardig doei.

Art. 10 gewijzigd De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de algemeen directeur en de voorzitter samenhandelend. De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden vérbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art.11 nieuw Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Art. 12 gewijzigd Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals van tijd tot tijd gewijzigd, toepasselijk.

Art. 13 De Raad van Bestuur verbindt zich ertoe deze statuten binnen de kortst mogelijke tijd te laten publiceren in de bijlage van het Belgisch staatsblad

II. Samenstelling Raad Van Bestuur bekrachtigd door de Algemene Vergadering d.d. 12 maart 2015 De Algemene vergadering beslist de samenstelling van de Raad van Bestuur als volgt:

Luc Delrue, Penitentienenstraat 20, 3000 Leuven (voorzitter)

Johan Devis, Geldenaakse Vesst 82, 3000 Leuven

Kristien Vermoesen, Werfstraat 23, 1000 Brussel

Koen Leemans, Sint Katelijnestraat 27-29, 2800 Mechelen

Ruth Mariën, Hof ter Bekestraat 1, 2018 Antwerpen

Alona Lyubayeva, Gijzelaarsstraat 50, 3200 Aarschot

Stef Steyaert, Emite Mathieustraat 30, 3000 Leuven

Carl Smets, Konijnenhoekstraat 43, 3053 Haasrode neemt ontslag uit de raad van bestuur

Coordonnées
BRAAKLAND/ZHEBILDING, AFGEKORT : BZB

Adresse
DIESTSESTEENWEG 135 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande