BRISK

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : BRISK
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 511.950.360

Publication

04/03/2013
ÿþ Mod Wad 11.1

mue In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



iu IUIll*3I3 72I _~~" ~. °t~aer

ReLr=anr ,ûn Koopb ander

te Leuven,áe ~ FES. 2ü13 DE GRlFi=IFR.

Griffie





Ondememingsnr : 950 360

-Benaming

(voluit) : BR1SK

(verkort) :

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel : Lodreef 92 te 3010 Leuven

(volledig adres)

Onderwerp akte _ Oprichting

Tussen:

Albert De Cuyper, geboren op 18/07/1951,

wonende te 3000 Leuven,Weldadigheidsstraat 72,

Owen Sisk, geboren op 13111/1969,

wonende te 3010 Leuven, Lodreef 92.

Karen Van Hemelrijck, geboren op 1/08/1980,

wonende te 1030 Schaarbeek, Van Ysendyckstraat 6.

wordt overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vennootschap onder firma, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

I. STATUTEN

HOOFDSTUK I  Naam  duur -- zetel  doel

Artikel 1  Naam

De vennootschap is opgericht ais vennootschap onder firma onder de naam "BRISK".

Artikel 2 - Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Lodreef 92, 3010 Leuven.

De zetel Kan zonder statutenwijziging verplaatst worden binnen het Nederlandstalig gedeelte van België en het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering, mits bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsbiad.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en bijhuizen, bureaus en stapelhuizen inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering.

Artikel 4 - Doel

De vennootschap heeft tot doel:

(Sport)Psychologische begeleiding, training en coaching van individuen, teams en sporters, en alles wat als dusdanig door alle vennoten en zaakvoerders als doel erkend wordt,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden r Recto : Naam en hoedanigherd van de instrumenterende notarfs, hetzij van deperso(o)n(en): bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen-

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

" De vennootschap mag in België en in het buitenland aile commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar vennootschappelijk doet. Zij mag eveneens belangen verwérven bij wijze van inbreng, inschrijvingen of anderszins, in aile ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog, of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen.

De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doet. Zij kan dit doen in België en in het buitenland, en voor eigen rekening en voor rekening van derden. Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten zou beschikken, zullen in onderaahneming worden uitgegeven. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze  rechtstreeks of zijdelings  deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan aile verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Binnen het kader van haar doel zat de vennootschap mogen overgaan in België of in het buitenland voor eigen rekening of voor deze van derden, tot het verwerven, vervreemden, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, huren.en verhuren van alle onroerende goederen, al dan niet gemeubeld,

HOOFDSTUK Il  VERMOGEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 5 - Vermogen

Het vermogen van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt zevenhonderdvijftig euro (¬ 750,00)

en Is verdeeld in vijfenzeventig (75) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Op deze aandelen is ingeschreven door de oprichters, en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot

nagemelde inbreng, en wel als volgt: -

Albert De Cuyper, voornoemd, schrijft in op vijfentwintig (25) aandelen, dewelke hij volledig volstort door Inbreng van een bedrag van tien euro (¬ 10,00) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van tweehonderdvijftig euro (¬ 250,00) in geld.

Owen Sisk, voornoemd, schrijft in op vijfentwintig (25) aandelen, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van tien euro (¬ 10,00) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van tweehonderdvijftig euro (¬ . 250,00) in geld.

Karen Van Hemeirijck, voornoemd, schrijft in op vijfentwintig (25) aandelen, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van tien euro (¬ 10,00) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van tweehonderdvijftig euro (¬ 250,00) in geld.

Artikel 6  Bestemming en verdeling van winst en verlies

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt. Van de nettowinst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen, gelijk aan de interest van de door hen ingebrachte kapitalen. De nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het vennootschappelijk doel. Gebeurlijke verliezen warden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

Artikel 7 - Zegellegging

in geen geval en om geen enkele reden, zullen de vennoten of hun erfgenamen of rechtsopvolgers de

zegels mogen laten leggen op de goederen of waarden van de vennootschap, noch een gerechtelijke inventaris

laten opmaken. - -

Artikel 8  Overlijden van een vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van de vennoten.

Bij overlijden van een vennoot zullen zijn aandelen toekomen aan zijn erfgenamen, indien zij vooraf en met unanimiteit aanvaard worden door de overige vennoten,

Indien zij niet ais vennoten worden toegelaten, zullen de erfgenamen van de overledene het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans' die opgemaakt werd voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikel 6 na afsluiten van dé eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt enkel rekening gehouden met de tijd gedurende de overledene nog actief deel uitmaakte van de vennootschap. De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de zes maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden.

Artikel 9 - Overdracht

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een vennoot of aan een derde, na vooraf aan alle vennoten de mogelijkheid te hebben geboden- om- zijn- aandeel ln de vennootschap over te nemen tegen de prijs waartoe de kandidaat-overnemer zich verbonden heeft, of, bij gebreke van kandidaat-overnemer tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord, tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel in het kapitaal dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap, of in een onderling overeen te komen verhouding.

De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

ln geval het voorkooprecht niet uitgeoefend wordt op alle te koop aangeboden aandelen, kan een vennoot zijn aandelen in de vennootschap slechts overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, dan na het voorafgaand en geschreven eenparig akkoord van de overige vennoten.

Bij weigering van goedkeuring zijn de weigerende vennoten verplicht om de participatie zelf in te kopen aan de prijs zoals hiervoor vermeld, ieder naar evenredigheid van het aandeel in het kapitaal dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap of in een onderling overeen te komen verhouding, onverminderd het recht voor de weigerende vennoten om zelf een kandidaat-koper voor te stellen aan dezelfde voorwaarden. De kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan deze derde overnemer te verkopen.

De afkoop dient tot stand te komen binnen de zes maanden na de dag van het aanbod of na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld in geval van prijsbepaling door een deskundige.

HOOFDSTUK III  BESTUUR

Artikel 10 - Beheer

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

e Tot zaakvoerder worden benoemd, voor de duur van de vennootschap:

Albert De Cuyper, wonende te 3000 Leuven, Weldadigheidsstraat 72.

e Owen Sisk, wonende te 3010 Leuven, Lodreef 92.

Karen Van Hemelrijck, wonende te 1030 Schaarbeek, Van Ysendyckstraat 6.

Hun bevoegdheden gaan in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie

van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen wegens gewichtige redenen of door een eenparig

0 besluit van de vennoten.

N

c Artikel 11 - Bezoldiging

c:: Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag door de vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en dat ten

b laste komt van de vennootschap. Het mandaat van zaakvoerder Bert De Cuyper is onbezoldigd.

e

Artikel 12 - Vertegenwoordiging

et Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn et

tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen waarvoor alleen de

er vergadering van de vennoten bevoegd is.

u -

'pip Artikel 13 - Volmacht

De zaakvoerders kunnen een gevolmachtigde van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en

beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

: Artikel 14  Aansluiting van nieuwe vennoot

Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten toetreden; zij moeten

de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de gezamenlijke beroepsuitoefening dee! te

t nemen.

et

:r.

P: Artikel 15 - Aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de venootschap,

HOOFDSTUK IV TOEZICHT

Artikel 16 - Toezicht

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit_te oefenen_op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse Inzage nemen van de boekhouding, de rekeningen, brieven, notulen, en in het algemeen alle geschriften van de vennootschap.

HOOFDSTUK V  ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

Artikel 17  Algemeie vergadering

Een aig¢mene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de vierde donderdag van de maand juni om twintig, uur, Iedere vennoot heeft daarenboven het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen in een buitengewone zitting.

De oproepingen geschieden bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten minstens acht dagen vôôr de vergadering, met vermelding van de agenda van de vergadering,

Wanneer alle vennoten aanwezig zijn en allen daarmee akkoord gaan, kan een algemene vergadéring zonder voorafgaande oproepingen beraadslagen en besluiten over de agendapunten die door de vennoten met eenparigheid worden vastgesteld.

Vennoten kunnen op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden, maar uitsluitend door een andere vennoot op voorlegging van een geschreven volmacht.

Alle vergaderingen warden gehouden ter zetel van de vennootschap,

Artikel 18 - Bevoegdheid

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

-de behandeling en goedkeuring van de jaarrekening;

-het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders, en het instellen van de vennootschapsvordering tegen de

zaakvoerders;

-de bestemming van de beschikbare winst;

-de bezoldigingen van de zaakvoerders;

-het ontslag en de benoeming van zaakvoerders;

-de wijziging van de statuten.

Elke vennoot heeft stemrecht in verhouding tot zijn aandeel in het vermogen van de vennootschap.

Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de hierna bepaalde uitzonderingen.

Elke beslissing betreffende de benoeming en het ontslag van zaakvoerders evenals de wijziging van de statuten moet worden goedgekeurd door een tweelderden meerderheid van de stemmen waarmee aan de stembeurt wordt deelgenomen.

Artikel 19 - Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op éénendertig december van

elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten, en wordt een inventaris

opgemaakt en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

HOOFDSTUK Vl  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 20 - Ontbinding

De ontbinding van een vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. In dat geval echter kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 8.

Ii.OVERGANGSBEPALINGEN

1.Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven en zal eindigen op éénendertig december tweeduizend en veertien

2.De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de vierde donderdag van de maand juni van het jaar tweeduizend en vijftien om twintig uur.

II[.BENOEMING

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzif van de; perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon terr aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Wordt als zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur:

Tot zaakvoerder worden benoemd, voor de duur van de vennootschap:

1/ De heer Albert De Cuyper, wonende te 3000 Leuven, Weldadigheidsstraat 72,

21 De heer Owen Sisk, wonende te 3010 Leuven, Lodreef 92,

3/ Mevrouw Karen Van Hemelrijck, wonende te 1030 Schaarbeek, Van Ysendyckstraat 6,

die verklaren dit mandaat te aanvaarden.

Opgemaakt te Leuven op 08/02/2013 in zoveel exemplaren als er partijen zijn met een onderscheiden belang, waarvan iedere partij erkent zijn exemplaar ontvangen te hebben, alsmede zes extra exemplaren dienende voor afgifte aan de bevoegde instanties, met name griffie rechtbank van koophandel, diensten Kruispuntbank van ondernemingen en BTW

De oprichters Owen Sisk Karen Van Hemefrijck

Albert De Cuyper

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

sr- 'r Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Coordonnées
BRISK

Adresse
LODREEF 92 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande