BRUSSELS CENTER FOR CREATIVE AGING, AFGEKORT : BCCA

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUSSELS CENTER FOR CREATIVE AGING, AFGEKORT : BCCA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.245.305

Publication

06/07/2011
ÿþ P6OD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



IIIIIij1111.111j1(11,1jj1J11111 Neergelegd ter griffe dei

Rechtbank van hcophande

te Leuven, de 2 4 JUNI 2011

DE GRIFFiER,

Griffie







Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Brussels Center for Creative Aging

(verkort) : BCCA

Rechtsvorm - Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Berkenlaan 4, 3191 Hever

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de oprichtingsakte van 8 juni 2011

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1.De Vuyst, Bruno, 4 Berkenlaan, 3191 Hever

2.Fairchild, Alea, 4 Berkenlaan, 3191 Hever

3.Sires, Marcella Elisabeth, Stevinstraat 47/1, 1000 Brussel

Zijn overeengekomen op 8 juni 2011, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de i

verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "Brussels Center for Creative Aging" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

"Brussels Center for Creative Aging"

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Brussels Center for Creative Aging" afgekort : "BCCA".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden

is de maatschappelijke zetel gevestigd te 4 Berkenlaan, 3191 Hever, in het gerechtelijk arrondissement

Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het bewerkstelligen van alle daden, weze deze van koophandel of niet,

om leden of derden te begeleiden bij een actieve derde leeftijd.

Zij is bevoegd om handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel

omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of

verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten,

personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen,

dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en

vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden. Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij liée Bélgisë Sta tsbl d 06707/2011- Annéxés dü Móïïitëür liété

- --... .-- - --

o ...,...~~5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5. Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op minstens één EURO.

Leden

Art. 6. De vereniging zat minstens drie werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

Art. 7. De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan één EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

De door de niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan één EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 8. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 10. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. De algemene vergaderingen worden gehouden op de tweede dinsdag van juni van elk jaar, om 14u30 op de maatschappelijke zetel. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 11. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van een bestuurder.

Art. 12. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art, 13. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art. 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum Mee bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor drie jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 15. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen of het lichten van hypotheken.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 16. De raad, benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling inclusief de neerleggingen ter griffie en tekent namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

De eerste gedelegeerd bestuurder is Fairchild, Alea, 4 Berkenlaan, 3191 Hever, en dit tot haar opdracht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

eindigt.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 17. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan I volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Begrotingen, rekeningen

Art. 18. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet

als dividend of anderszins aan de Leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art. 19. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 20. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 21. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN EN RAAD VAN BESTUUR

1.Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 8 juni 2011 tot 31 december 2012. 2.De eerste algemene vergadering na oprichting zal plaatsvinden op de tweede dinsdag van juni 2013. 3.AIs voorzitter, gedelegeerd bestuurder en secretaris worden aangeduid de personen daartoe aangewezen in het proces-verbaal van de algemene vergadering van 8 juni 2011.

Onmiddellijk na zijn benoeming is de raad van bestuur bijeen gekomen en heeft unaniem de volgende beslissingen genomen:

Worden benoemd als bestuurders:

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

1.De Vuyst, Bruno, 4 Berkenlaan, 3191 Hever, 27 juni 1951, Mortsel, 51.04.27455.28

2.Fairchild, Alea, 4 Berkenlaan, 3191 Hever, 28 juni 1964, Fresno Califomia (VS), 64.06.28-428.21 3.Sires, Marcella Elisabeth, Stevinstraat47/1, 1000 Brussel, 21 juni 1952, Topeka, Kansas (VS), 52.06.21326.81

Wordt benoemd als gedelegeerd bestuurder:

* Fairchild, Alea, 4 Berkenlaan, 3191 Hever, 28 juni 1964, Fresno Californie (VS), 64.06.28-428.21, voor een periode van 3 jaar

*Ais Voorzitter van de raad van bestuur wordt verkozen Alea Fairchild, 4 Berkenlaan, 3191 Hever, 28 juni 1964, Fresno Califomia (VS), 64.06.28-428.21

Alea Fairchhild

Gedelegeerd Bestuurder

Wordt tegelijkertijd neergelegd:

- Originele oprichtingsakte houdende de statuten;

- Origineel proces-Verbaal van de algemene vergadering van 8 juni 2011.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/06/2015
ÿþ M0a 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



~..~-.

~ NEERGELEGD

- 2 in 11#=~

GriffieRechtbanKvan KOophandel

te I_euvélrr.iffie

Ondernemingsnr : 0837.245.305

Benaming

(voluit) : Brussels Center for creative aging

(verkort) : BCCA

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Berkenlaan 4 3191 Hever

Onderwerp akte : Vereffening. Benoeming vereffenaar. Sluiting Vereffening.

ALGEMENE VERGADERING

11 juni 2014, 14:30, zetel van de vzw

1.De vergadering komt samen op de maatschappelijke zetel. Alle werkende leden aanwezig zijnde, wordt er afstand gedaan van alle formaliteiten van de wet van 27 juni 1921 betreffende bijeenroeping en agendering.

2.De voorzitter van de raad van bestuur-afgevaardigd bestuurder zit de vergadering voor en duidt dhr. Bruno DE VUYST aan als secretaris van de vergadering.

3.De agenda van de vergadering werd bepaald door de raad van bestuur in haar vergadering van 1 mei f 2014.

4.De vergadering vat de agenda aan:

" Zij stelt haar quorum vast;

" Zij bespreekt de activiteiten en rekeningen en keurt deze unaniem goed;

" Zlj geeft unaniem décharge aan de bestuurders;

" Zij besluit unaniem tot de ontbinding en vereffening in één akte (art. 184 § 5 W. Venn.)

" Zij bevestigt de post (Boeking) in de Varia 2012.

5.0e agenda uitgeput zijnde, wordt de vergadering geheven om 15:00.

De voorzitter-afgevaardigd bestuurder De secretaris

Aanvulling op de algemene vergadering / ontbinding en vereffening in een akte van 11 juni 2014,

Om alle ondubbelzinnigheden te vermijden komen alle leden terug samen op 3 oktober 2014.

1.In overeenstemming met artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 wordt vastgesteld dat alle leden aanwezig

zijn en akkoord zijn met de volgende agenda:

Beslissing tot ontbinding van de vereniging in overeenstemming met de bepalingen van artikel 20 van de

wet van 27 juni 1921.

Benoeming van vereffenaar.

Verslag en rekeningen van de vereffenaar

Bestemming van het actief.

Kwijting aan de vereffenaar

Slotbepalingen

Sluiting van de vereffening

2.Verslag van de vergadering:

a)Beslissing tot ontbinding.

Gezien de afwezigheid van activa en activiteiten wordt voorgesteld de vereniging te ontbinden.

b)Beslissing tot benoeming van een vereffenaar.

De Heer Bruno De Vuyst , Berkenlaan 4 te 3191 Hever wordt unaniem benoemd tot vereffenaar.

c)De vereffenaar stelt voor om de vergadering te schorsen zodat hij de rekeningen van de vereffening kan opmaken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

d)Na schorsing stelt de vereffenaar het verslag en de rekeningen voor als volgt:

Activa:

Bank45,44 euro

Kas 77,94 euro

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Passiva:

Kosten vereffening 122,94 euro

Het verslag en de rekeningen van de vereniging worden goedgekeurd.

e)De activa worden volledig besteed aan de kosten van de vereffening. Er is geen andere bestemming

nodig of mogelijk.

f)Er wordt kwijting gegeven aan de vereffenaar,

g)Slotbepalingen: Er wordt volmacht gegeven aan Bruno De Vuyst, Berkenlaan 4 te 3191 Hever om alle

publicaties en verplichtingen in verband met de vereffening na te komen.

De boeken worden gedurende een termijn van tenminste 5 jaar bewaard door de heer Bruno De Vuyst

Berkenlaan 4 te 3191 Hever,

h)De vereffening wordt gesloten,

Bij volmacht

Bruno De Vuyst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRUSSELS CENTER FOR CREATIVE AGING, AFGEKORT…

Adresse
BERKENLAAN 4 3191 HEVER

Code postal : 3191
Localité : Hever
Commune : BOORTMEERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande