BRUSSELS SINFONIETTA

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUSSELS SINFONIETTA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.494.868

Publication

17/02/2011
ÿþ MOU 2.2



`LulkB In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor- 11l1 1111 111111101 1111 11111111101 I 11I 0 7 -02- 2011

behouden " iioasv3~ BRUSSEL

aan het

Belgisch _ Staatsblad



Griffie



Ondememingsnr :

3 -- -- %-(b.~ .~ ~ ~

Benaming

(voluit) : Brussels Sinfonietta

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Meerstraat 63, 1852 Beigem

Onderwerp akte :

BRUSSELS SINFONIETTA

vereniging zonder winstoogmerk

Gelet op de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002;

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen :

Q'Lucas Willemyns , Meerstraat 63 1852 Beigem

Q'Luc Bartholomeus, Tommestraat 91A 3040 Ottenburg

Q'Erik Sluys, Lakensestraat 100 1853 Strombeek-Bever

DJacques Gods, Torenstraat 101982 Weerde

DJurgen Wayenberg, Wijngaardweg 43 9450Haaltert

Q'Mich Joncheere, Landsroemlaan 53, 1083 Ganshoren

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar met en voor allen die hier aanwezig of vertegenwoordigd waren en voor allen die later nog daadwerkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten :

Titel I. Benaming, zetel, doel en duur van de vereniging Artikel 1 - Naam

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam: "Brussels Sinfonietta" vzw.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1852 BEIGEM, Meerstraat 63, behorend tot het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Artikel 3 - Doel

§ 1. De vereniging heeft tot doel :

a)Jonge muzikale talenten te ontdekken, aan te moedigen en te ondersteunen in de ontwikkeling bij de aanvang van hun studie en carrière;

b)Het organiseren van muzikale evenementen waarbij jonge musici de kans krijgen podiumervaring op te doen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2. De vereniging kan alle rechtshandelingen stellen die zij nodig acht om haar doelstellingen te realiseren en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen inwelke vorm dan ook. De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zoverre deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Artikel 4 - Duur

§ 1. Brussels Sinfonietta vzw is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden onder de voorwaarden vermeld in artikel 21.

§ 2. Het werkingsjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december. Titel II. Lidmaatschap

Artikel 5 - Werkelijke leden en steunende leden

Brussels Sinfonietta vzw heeft werkelijke leden, verder leden genoemd, en steunende leden.

Steunende leden kunnen de Algemene Vergadering bijwonen, evenwel zonder stemrecht..

Artikel 6 - Toetreding van de leden

§ 1. Personen, verenigingen, rechtspersonen of instellingen die de doelstellingen van de VZW onderschrijven en willen meewerken aan de realisatie ervan, kunnen het lidmaatschap schriftelijk aanvragen. Rechtspersonen, instellingen en verenigingen kunnen slechts door één persoon worden vertegenwoordigd. De personalia van de kandidaat-vertegenwoordiger worden bij de aanvraag gevoegd.

§ 2. De Raad van Bestuur beslist autonoom of hij het kandidaat-lid aanvaardt. Indien de Raad van Bestuur het kandidaat-lid aanvaardt, bepaalt hij tevens de hoedanigheid van het lidmaatschap zoals bepaald in art.5. In geval de Raad van Bestuur het kandidaat-lid niet wenst te aanvaarden, formuleert hij een advies aan de Algemene Vergadering die terzake beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Tegen de gemotiveerde beslissing van de Algemene vergadering is geen beroep mogelijk.

§ 3 Indien de Algemene Vergadering het lidmaatschap van een kandidaat-lid weigert, kan dit kandidaat-lid slechts 1 jaar na de eerste aanvraag een nieuwe aanvraag indienen.

§ 4. Lidmaatschap tot de vereniging sluit aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

§ 5. Het minimum aantal leden bedraagt vier.

Artikel 7 Bijdrage

§ 1. Het lidmaatschap wordt pas verworven na betaling van een lidgeld dat jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd.

§ 2. Het verschuldigde lidgeld wordt jaarlijks op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering vastgelegd met een minimum van ¬ 50 en een maximum van ¬ 250 voor een individueel persoon en met een minimum van ¬ 250 en een maximum van ¬ 5000 voor een rechtspersoon of instelling.

§ 3. Het lidgeld wordt betaald voor het lopende werkingsjaar.

§ 4. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de VZW en kan de betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 8 - Ontslag, uitsluiting en schorsing

§ 1. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur worden gemeld. De lidmaatschapsbijdrage is niet terugvorderbaar.

§ 2. Een lid is ontslagnemend wanneer het zijn lidmaatschapsbijdrage niet binnen het lopende werkingsjaar heeft betaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MO02.2

§ 3. De Algemene Vergadering is gemachtigd een lid om andere dan de in §1 en §2 vernielde redenen te schorsen of te ontslaan. Een tweederdemeerderheid van de uitgebrachte of vertegenwoordigde stemmen van de aanwezige leden is in dit geval vereist.

Titel III. De Algemene Vergadering

Artikel 9

De Algemene Vergadering, samengesteld uit alle leden, wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door het oudste lid van de vereniging.

Artikel 10

§ 1. Elk lid heeft bij aanwezigheid één stem.

§ 2. Een lid kan zich bij de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits schriftelijke volmacht. Ieder lid kan slechts drager zijn van één volmacht. Vertegenwoordi-ging door een derde is niet toegestaan.

§ 3. Elk lid kan, na afspraak, de notulen op de zetel van de VZW inzien.

§ 4. Derden die hun belang aantonen, kunnen een inzagerecht in de notulen aanvragen aan de Raad van Bestuur.

Artikel 11 - Bevoegdheden

De Algemene Vergadering beschikt over volgende bevoegdheden:

" de wijziging van de statuten,

" de uitsluiting van leden,

" de goedkeuring van de jaarlijkse begroting en de jaarrekening,

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

" de kwijting aan de bestuurders,

" de formulering van de beleidslijnen die door de vereniging in haar werking zullen gevolgd worden,

" de ontbinding van de vereniging,

" de benoeming van (een) vereffenaar(s), wanneer beslist werd tot ontbinding,

" de goedkeuring van het jaarlijkse werkingsverslag,

" de uitoefening van alle bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of deze statuten.

Artikel 12

§ 1. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten wanneer de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, behoudens andersluidend in de wet of deze statuten.

§ 2. De Algemene Vergadering kan geldig besluiten bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behoudens andersluidend in de wet of deze statuten.

§ 3. Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op een geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 4. Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer echter de voorgestelde statutenwijziging betrekking heeft op het doel of doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 5. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten de wijzigingen aan te nemen met de meerderheden zoals vermeld in dit artikel ongeacht het aantal aanwezige of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

M04 2.2

vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

§ 6. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 13

§ 1. De Algemene Vergadering komt ten minste eenmaal per jaar samen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en van de begroting.

§ 2. Te allen tijde mag de Raad van Bestuur een Buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen.

§ 3. De Raad van Bestuur is verplicht een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer minstens één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, die in dat geval een Bijzondere Algemene Vergadering houdt binnen de dertig dagen volgend op de ontvangst van het verzoek.

Artikel 14

§ 1. De samenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt door de voorzitter van de Raad van Bestuur bij middel van een schrijven aan alle leden dat minstens acht kalenderdagen vooraf verstuurd wordt en dag, uur, plaats en agenda vermeldt.

§ 2. Elk agendapunt dat door ten minste 2 leden schriftelijk en voorafgaand aan de vergadering is voorgesteld, wordt op de agenda geplaatst.

§ 3. Aan de agenda kunnen bij aanvang van de vergadering punten worden toegevoegd indien twee derde van de aanwezige werkende leden daarmee instemt.

§ 4. Over punten die in de rondvraag worden behandeld, kunnen geen beslissingen worden genomen.

§ 5. Van elke vergadering worden notulen opgesteld die door alle leden van de vereniging, na afspraak, op de zetel van de VZW kunnen worden ingezien.

Titel IV. De Raad van Bestuur Artikel 15

§ 1. De Algemene Vergadering benoemt en ontslaat bij gewone meerderheid de leden van de Raad van Bestuur.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt verkozen voor een periode van vier opeenvolgende werkingsjaren, het lopende werkingsjaar inbegrepen, ongeacht het tijdstip waarop de leden zijn toegetreden.

§ 3. De bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. Artikel 16

§ 1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging, telt minstens drie leden en realiseert de doelstellingen van de vereniging.

§ 2. De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en een secretaris.

§ 3. De akten betreffende de benoeming en beëindiging van het mandaat van de bestuurders worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

§ 4 De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan met betrekking tot de activiteiten van de vereniging; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het mandaat dat hun werd toevertrouwd.

§ 5. Indien door overlijden, vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke of statutiar bepaalde minimum, is de Raad van Bestuur gemachtigd in de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

tijdelijke vervanging door een ander lid van de vereniging te voorzien tot de Algemene Vergadering op haar eerstvolgende vergadering in de vervanging heeft voorzien.

§ 6. Alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

§ 7. Enkel de Raad van bestuur, bij monde van zijn voorzitter of een door de voorzitter aangeduid bestuurslid, is gemachtigd standpunten namens de vereniging in het openbaar in te nemen.

§ 8. De Raad van Bestuur kan één of meerdere van haar bestuurders machtigen in haar naam alle gerechtelijke en buiten-gerechtelijke akten en handelingen te stellen die noodzakelijk zijn bij de uitvoering van haar beslissingen. Deze aangestelde bestuur-der(s) kan(kunnen) met zijn(hun) handtekening de VZW verbinden en vertegenwoor-digen in alle materies.

Artikel 17

§ 1. Wanneer een derde der bestuurders erom vraagt, en telkens het belang van de vereniging het vereist, komt de Raad van Bestuur bijeen op uitnodiging van de voorzitter of bij diens ontstentenis op uitnodiging van het oudste bestuurlid. De oproepingsbrief bevat dag, uur, plaats en agenda. De oproepingsbrief kan ook per email worden verstuurd.

§ 2. De vergadering van de Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door het oudste aanwezige lid.

§ 3. Een bestuurder kan zich per volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, doch niemand mag meer dan één volmacht dragen.

§ 4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking der stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

§ 5. Op verzoek van één van de bestuurders verloopt de stemming geheim.

§ 6. Van elke vergadering worden notulen opgesteld die door alle leden van de vereniging, na afspraak, op de zetel van de VZW kunnen worden ingezien.

Artikel 18 - Einde mandaat

§ 1. Het mandaat van de bestuurders eindigt door:

- het verstrijken van de in artikel 15 bepaalde termijnen,

vrijwillig ontslag,

overlijden,

wettelijke onbekwaamheid,

afzetting door de Algemene Vergadering.

§ 2. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, brengt dit schriftelijk aan de voorzitter ter kennis. In geval van overlijden of ontslag van een lid van de Raad van Bestuur kan in zijn vervanging worden voorzien door een beslissing van de Algemene Vergadering. Als de Algemene Vergadering een plaatsvervanger aanduidt, dan wordt die aangenomen voor het resterende deel van het mandaat van zijn voorganger.

Artikel 19 - Begroting en rekeningen

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

§ 2. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar.

§ 3. De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op.

§ 4. De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

§ 5 Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de Raad van Bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid tijdens het voorgaande boekjaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders.

Artikel 20 - Huishoudelijk reglement

In aanvulling op deze statuten kan de Raad van Bestuur een huishoudelijk reglement opstellen. Dit huishoudelijk reglement en elke wijziging ervan worden ter goedkeuring voorgelegd aan de de Algemene Vergadering.

Artikel 21 - Ontbinding van de VZW en bestemming van het netto-actief

§ 1. Ontbinding van de vereniging is slechts mogelijk bij beslissing van de Algemene Vergadering wanneer twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en zo zij wordt aangenomen met een twee derde meerderheid van de stemmen.

§ 2. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten de ontbinding aan te nemen met de meerderheid zoals vermeld in §1 van dit artikel ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend

§ 3. In geval van beslissing tot ontbinding van de VZW door de Algemene Vergadering, wordt een vereffenaar aangeduid door de Algemene Vergadering.

§ 4. De activa zullen na aanzuivering van de schulden worden overgedragen aan een vereniging of instantie die gelijkwaardige doelstellingen zoals bepaald in artikel 3, § 1, van deze statuten nastreeft.

Titel V. Varia

Artikel 22

Worden benoemd als eerste bestuurders door de Algemene Vergadering :

Q'Lucas Willemyns , Meerstraat 63 1852 Beigem

Q'Luc Bartholomeus, Tommestraat 91A 3040 Ottenburg

Q'Erik Sluys, Lakensestraat 100 1853 Strombeek-Bever

Q'Jacques Goris, Torenstraat 10 1982 Weerde

DJurgen Wayenberg, Wijngaardweg 43 9450Haaltert

Artikel 23 - Diverse bepalingen

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien is, is de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd, van toepassing.

Deze akte is opgemaakt in vijf originele exemplaren die overhandigd werden aan de ondergetekenden :

Opgemaakt te Beigem, 20 oktober 2010

Lucas Willemyns Luc Bartholomeus Erik Sluys

Voor: behouden' aan het Belgisch Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Jacques Goris Mich Joncheere Jurgen Wayenberg

ALGEMENE VERGADERING - BESLISSINGDvergadering dd. 20 oktober 2010.

Aanwezig : Luc, Willemyns, Luc Bartholomeus, Jacques Goris, Erik Sluys, Jurgen Wayenberg

Afwezig met kennisgeving : /

Afwezig : /

De algemene vergadering beslist:

1° Aanstelling van de bestuurders.

Volgende personen aan te duiden als leden van de Raad van Bestuur:

de heer Luc Willemyns, Meerstraat 63 1852 Beigem, geboren te Amsterdam op 10/2/1950

de heer Luc Bartholomeus, Tommestraat 91a 3040 Ottenburg, geboren te Poperinge op 27/1/1960

de heer Jacques Goris, Torenstraat 10 1982 Weerde, geboren te Mechelen op 25/6/1951

de heer Erik Sluys, Lakensestraat 100 1853 Strombeek-Bever, geboren te Brussel op 10/8/1967

de heer Jurgen Wayenberg, Wijngaardweg 43 9450Haaltert, geboren te Geraardsbergen op 7/5/1966D

Gedaan en goedgekeurd te Beigem, 20 oktober 2010

Luc Willemyns,voorzitter Luc Bartholomeus,dsecretaris

~La+DtfiY et- vLCJ ~ ~~ t~"`~w9n9t~ .

uc.0u c," ,,Lid .

YftraLlte.s_ .

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/08/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte del;

aregdiontvangen op

Voor-behoudi laan he Belgisc Staatsbl

1111M1111,11,1011

-

03 tp_

tergrilk van de Nederlandstalige

feehtbank van einhandel Brase1

Ondernemingsnr 0833.494.868

Benaming

(voluit): BRUSSELS SINFONIETTA

(verkort) :

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Meerstraat 63 te 1852 Beigem

Onderwerp akte: Wijziging maatschappelijke zetel

Uittreksel uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van 16/07/2015

De maatschappelijke zetel verhuist van Meerstraat 63 te 1852 Beigem naar Orlandus Lassuslaan 106 te 1850 Grimbergen met ingang van 15/07/2015.

Willemyns Lucas

Bestuurder

Itijlagenliff het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
BRUSSELS SINFONIETTA

Adresse
MEERSTRAAT 63 1852 BEIGEM

Code postal : 1852
Localité : Beigem
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande