BRUSSELS SPORTS ASSOCIATION, EN ABREGE : BSA

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUSSELS SPORTS ASSOCIATION, EN ABREGE : BSA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 429.871.039

Publication

07/11/2012
ÿþ! ~~; ~~t::)t; .el.

(t\.L-11-1

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

MDD22

Greffes OCT 2012

Réserv

au

Monitei

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

N° d'entréprise : 0429.871.039

Dénomination

(en entier) : Brussels Sports Association

(en abrégé) : B S A

Forme juridique : Association sans but lucratif

siège : Terhulpensesteenweg 6b - 1560 Hoeilaart

Objet de l'acte :

RESOLUTIONS

Procés verbal de l'assemblée générale extraordinaire du lundi 24 - 9 - 2012

L'assemblée décide de transférer le siège de ('ASBL vers :

Kattenberg 19

1170 Bruxelles

De modifier les dates de l'exercice comptable du 1 janvier au 31 décembre de chaque année

Ce qui résulte en :

l'exercice suivant débute le 1 octobre pour se terminer le 31 décembre 2012

Les exercices suivants débutent donc chaque fois le 1 janvier pour se terminer le 31 decembre

L'assemblée acte la nomination de Mme Lisa MURAWSKY , née à Ottawa le 28-5-1974 et

domiciliée Dreve du Duc 26 à 1170 Bruxelles en qualité d'administrateur et de directeur exécutif

L'assemblée acte la démission de Mme Amy Edwards Anderson de son poste de directeur exécutif , tout en restant administrateur de l'ASBL

Amy Edwards Anderson Lisa Travella Murawsky

Administrateur Administrateur

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

08/09/2011
ÿþ MOD 2.2

Î In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

{ na neerlegging van de akte ter griffie



N

*11136587"

V beh aa Be Star

29-0B- 011

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0429.871.039

Benaming

(voluit) : THE BRUSSELS SPORTS ASSOCIATION

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Terhulpsesteenweg, 6B te 1560 Hoeilaart

Onderwerp akte : STATUTEN - ONTSLAGEN - BENOEMINGEN

Uittreksel van de algemene vergadering van 8 maart 2009 :

De twee volgende bestuurders zijn voor een mandaat van 6 jaar benoemd,

tot de statutaire algemene vergadering van 2015 :

Mrs Marcia DE WOLF, geboren op 2 maart 1971 te Nijmegen NL nationaal nummer : 710302-572.07 adres : Vriend schapstraat,12 te 1560 Hoeilaart

Mr Paul Johnson geboren op 28 oktober 1978 te Manchester UK nationaal nummer: 781028-399.81 adres Rue Salmon, 4 1332 Genval

Uittreksel van de algemene vergadering van 7 maart 2010 :

De statuten werden gewijzigd en vertaald in het Nederlands.

De gecoördineerde versie is hieronder weergegeven.

Ondergetekenden,

James P. Whitson, directeur van vennootschappen, avenue du Mont Marcure, 28, 1420 Braine l'Alleud Richard J. Rowan, directeur van vennootschappen, chaussée de Wavre, 110, 1330 Rixensart Michael F. Gambello, directeur van vennootschappen, avenue Jupiter, 7, 1410 Waterloo

John D. Fader, directeur van vennootschappen, avenue de la Rosée, 1g, 1640 Sint-Genesius-Rode Ted A. Maness, directeur van vennootschappen, rue des Cuisiniers, 177, 1420 Braine l'Alleud

allen van Amerikaanse nationaliteit, verwijzende naar de wet van 30 juli 1963, dewelke het vriendschapsverdrag van vestiging en scheepvaart tussen de VSA en het koninkrijk België, daterend van 21 februari 1963, hebben vandaag 7 september 1984 vergaderd met het doel een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met volgende statuten.

BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "The Brussels Sports Association.

Alle officiële documenten zullen minstens één maal melding maken van haar vorm "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

Artikel 2.De zetel van de vereniging is gevestigd aan de Terhulpsesteenweg 6B 1560 Hoeilaart, binnen het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetziS van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

q MOD 2.2

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de bevordering en organisatie in de ruimste zin van de betekenis sport teams beheerd in de Engelse taal bestaande uit jongeren die deel uitmaken van de internationale gemeenschap van Brussel en omstreken; evenals de bevordering van de vriendschap tussen en de sportbeoefening door de jongeren. Het is de vereniging toegelaten andere activiteiten te ontplooien of eraan deel te nemen die van aard zijn doelstelling te bevorderen.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. In geval van ontbinding dient artikel 10 nageleefd te worden.

LIDMAATSCHAP

Artikel 5. Sectie 1. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De oprichtende leden zijn deze die de oprichtingsakte ondertekend hebben.

Sectie 2

De vereniging bestaat uit gewone leden, en toetredende leden.

De gewone leden zijn de oprichters van de vereniging en diegenen die actief wensen bij te dragen door hun beroepsmatige of sportieve vaardigheden voor de vlotte werking van de vereniging. De gewone leden worden verkozen door de Algemene Vergadering en betalen de bijdrage.

De toetredende leden zijn: De ouders van elk kind dat voldoet aan de leeftijdsvoorwaarden van de sport programma's van de vereniging wordt toetredend lid nadat hun aanvraag aanvaard werd door de raad van bestuur en ze de gepaste bijdrage bettald hebben.

Sectie 3

Ieder lid dat wenst geen deel meer uit te maken van de vereniging zal daartoe een schrijven richten aan de

raad van bestuur.

Zal als ontslagnemend beschouwd worden, zonder schriftelijke kennisgeving:

a.Een overleden lid;

b.Leden die in gebreke blijven hun bijdrage te betalen binnen de 30 dagen nadat hen een aanmaning werd

toegezonden;

c.Leden die hun burgerlijke- of politieke rechten afgenomen werden, wettelijk onder huisarrest staan of

opgenomen werden in een instelling.

Sectie 4

Het lidmaatschap eindigt indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op voorwaarde dat het ontslag vermeld werd op de agenda van deze vergadering.

Sectie 5

Een alfabetische lijst van de familienamen van elk lid aangevuld met de voornaam, adres en nationaliteit zal

jaarlijks opgesteld worden indien de wet dit vereist.

Artikel 6. Sectie 1. Ieder lid zal een jaarlijkse bijdrage betalen bepaald door de Algemene Vergadering. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald per familie en zal niet meer bedragen dan honderd (100) EURO.

De inschrijvingskosten in de verschillende sport programma's zal bovenop de jaarlijkse bijdrage betaald worden.

Sectie 2. De verantwoordelijkheid van een lid is beperkt tot het betalen van de bijdragen, bepaald door de Algemene Vergadering zoals bepaald in de sectie 1 van dit artikel,

Sectie 3.Geen terugbetaling van bijdragen mag geschieden aan een lid die ontslag neemt of die is uitgesloten van de vereniging overeenkomstig de voorwaarden van sectie 3 en 4 van artikel 5.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

BESTUUR

Artikel 7. Sectie 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder en andere bestuurders zoals bepaald en aangeduid door de Algemene Vergadering. De bestuurders zijn tevens lid van de vereniging en worden verkozen door Algemene Vergadering bijeengeroepen voor dit doel voor een duur van zes jaar, hernieuwbaar.

Sectie 2. Elk lid van de Raad van bestuur mag te allen tijde zijn ontslag aanbieden via een schrijven aan de Raad. Het ontslag gaat in vanaf de ontvangst van het schrijven tenzij anders bepaald in het schrijven.

Sectie 3. Elk lid van de Raad kan op eender welk moment ontzet worden uit zijn functie door de Algemene Vergadering met meerderheid van stemmen aanwezig of vertegenwoordigd op die Algemene Vergadering indien het voorstel tot ontslag op de agenda van deze vergadering vermeld werd.

Sectie 4. De Raad van bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of die door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, inbegrepen, zonder beperking of nadeel aan alle andere machten toegekend bij wet of deze statuten. De raad is gemachtigd alle wettelijke daden en overeenkomsten af te sluiten om betwistingen op te lossen, alle arbitrages te aanvaarden, alle roerende en onroerende goederen te verwerven, ruilen en verkopen (behalve in de gevallen waarin dit verboden is bij wet). De raad is verder gemachtigd te verhypothekeren, te verpanden, alle hypothecaire verplichtingen aan te gaan, te lenen en huurcontracten aan te gaan van eender welke duur. De raad is gemachtigd tot elk legaat, subsidie of gift onderworpen aan de vereiste administratieve voorwaarden. De raad is gemachtigd alle transferten te aanvaarden, afstand te doen van alle rechten, alle machten te delegeren aan vertegenwoordigers van hun keuze, zowel leden als niet leden om de vereniging te vertegenwoordigen in rechte zowel als eiser als verweerder. De raad is gemachtigd alle werknemers van de vereniging in dienst te nemen of te ontslaan, alle geldsommen te aanvaarden, geldsommen op te nemen, een bank- of postrekening te openen, om alle verrichtingen op deze rekeningen uit te voeren inbegrepen via check of bankoverschrijving, bankkluizen te huren, alle schulden van de vereniging te betalen, om alle brieven, telegrammen of aangetekende zendingen van de post, de douane of de spoorwegen te ontvangen; en alle nuttige volmachten te gebruiken.

Sectie 5. Het dagelijks bestuur van de vereniging kan door de Raad ven Bestuur toevertrouwd worden aan een gedelegeerd bestuurder of aan een of meerdere raadsleden of aan derden die geen verantwoording dienen af te leggen aan de leden van de vereniging, maar die aangewezen werden door de raad van bestuur.

Sectie 6. Tenzij anders bepaald door de Raad van Bestuur dient elke transactie boven de 10.000 ¬ goedgekeurd te worden door de Raad van Bestuur. Alleen de handelingen gemachtigd in sectie 5 van dit artikel verbinden de vereniging indien zij de handtekening van de voorzitter van de Raad, of van de schatbewaarder, of van twee leden van de Raad, die geen machtiging in de vorm van een beslissing van de Rad dienen te tonen aan derden.

Sectie 7. De Raad van Bestuur vertegenwoordigd de vereniging. De Raad kan de

vertegenwoordigingsmacht delegeren aan twee raadsleden samen handelend.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8. Sectie 1. Minstens één maal per jaar zal een Algemene Vergadering bijeengeroepen worden op een datum bepaald door de Raad van Bestuur. Een Algemene Vergadering kan bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur en dient te worden bijeengeroepen indien één vijfde van de leden erom verzoeken.

Sectie 2. De leden bezitten op de Algemene Vergadering één stem per familie. Tenzij anders bepaald is het quorum bereikt indien 10 percent van de leden aanwezig of door schriftelijke volmacht vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Sectie 3. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1hetwijzigen van de statuten overeenkomstig artikel 11,

2de ontbinding van de vereniging,

3het benoemen en afzetten van de bestuurders,

4het goedkeuren van de rekeningen van het vorig boekjaar,

5Het goedkeuren van de begroting van het lopend boekjaar of van het volgend boekjaar

6het bepalen van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

7het intern reglement opstellen,

6het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de auditor,

galle bevoegdheden uitoefenen die uit de wet of de statuten blijken.

Sectie 4. Elke bijeenroeping van een Algemene Vergadering, die de datum, plaats en agenda vermeldt zal aan elk lid medegedeeld worden per post of email of via publicatie in een Engelstalige publicatie die regelmatig verspreid wordt in de Engelstalige gemeenschap van Brussel en omgeving. De bijeenroeping zal minstens 15 dagen vôôr de Algemene Vergadering verzonden of gepubliceerd worden. Behoudens voor de materies bepaald in sectie 4 van artikel 5 (uitsluiting) van deze statuten en artikel 8 (statutenwijziging), 12 (uitsluiting), en 20 (ontbinding) van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, mag een Algemene Vergadering beraadslagen en beslissen over alle onderwerpen die niet op haar agenda staan.

Sectie 5. Tenzij anders bepaald in deze statuten of in de wet zullen aile beslissingen van de Algemene Vergadering genomen worden met meerderheid van de aanwezige of door schriftelijke volmacht vertegenwoordigde leden. De volmachtdragers dienen geen lid te zijn.

Sectie 6. De notulen van de Algemene Vergaderingen worden opgesteld en ondertekend door personen die de hoedanigheid hebben van voorzitter en secretaris van de vergadering en worden bewaard op de zetel van de vereniging waar zij kunnen geraadpleegd worden door alle leden. Elke derde die een belang kan aantonen in een bepaald punt opgenomen in de notulen van een vergadering kan een uittreksel bekomen ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

BEGROTINGEN, REKENINGEN EN CONTROLE

Artikel 9 Sectie 1. Het maatschappelijk jaar gaat in op één juli en eindigt op 30 juni.

Sectie 2. Eens per jaar worden de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting voor het volgeden jaar voorgelegd ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering. De netto middelen van het voorgaande jaar behoren tot de vereniging en zullen overgedragen worden voor toekomstig gebruik in overeenstemming met toekomstige vereisten.

ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 10 In geval van ontbinding stelt de Algemene Vergadering een of meer vereffenaars aan waarvan zij de bevoegdheid bepaalt. De netto bezittingen zullen na vereffening uitsluitend voor jeugd en sport aangewend worden.

STATUTEN WIJDINGEN

Artikel 11 Elke wijziging aan deze statuten dient in overeenstemming te zijn met de bepalingen opgenomen in artikel 8 van de wet van 27 juni 1921.

MOD 2.2

Luik I3 - Vervolg

ONTSLAGEN

Mrs Deiadre RAUSCH, Lori PATTON et Karen JOYCE werden sinds 7 maart 2010 als bestuurders ontslaagd

BENOEMINGEN als bestuurders

Mrs Brooke PETERSEN, geboren op 21 juni 1968 te Baltimore MD USA

met nationaal nummer 680621-518.31

en wonende te 1332 Genval avenue du bel horizon, 39

en

Mr Nathan KNIGHT,geboren op 7 september 1963 te Newman GA USA,

nationaal nummer 630907-501.93,

wonende te 1970 Wezembeek Oppem rue du cimetière, 6

Beide werden benoemd voor zes jaar tot statutaire algemene vergadering van 2016.

Samen getekend door twee leden van de Raad van Bestuur:

Amy EDWARDS ANDERSON Nathan KNIGHT

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BRUSSELS SPORTS ASSOCIATION, EN ABREGE : BSA

Adresse
TERHULPENSESTEENWEG 6B 1560 HOEILAART

Code postal : 1560
Localité : HOEILAART
Commune : HOEILAART
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande