BUILDERS OF BREACHES, AFGEKORT : BOB

Association sans but lucratif


Dénomination : BUILDERS OF BREACHES, AFGEKORT : BOB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.702.122

Publication

18/02/2015
ÿþMOD 22

leI, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r

EERGELEGD

0 5 Fa 2015

Griffie Rechtbank van Koophandel

te

Ï1VV~NM~~~I~~RVMNVM

" 1502,102

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 4 e\`l " ` off:.

Benaming

(voluit) : Builders of Breaches

(verkort) : BOB

Rechtsvoor, : VZW

Zetel : Holsbeeksesteenweg 10 - 3200 Aarschot

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE

STATUTEN

De ondergetekenden:

Van Brusselen Hans Alfons geboren op 15.02.1964, wonende te 3200 Aarschot,

Holsbeeksesteenweg 10, voorzitter

Madu Adaku Lilian, geboren op 23.09.1971, wonende te 3200 Aarschot,

Holsbeeksesteenweg 10, secretaris

Van Brusselen Julianus Gerardus L, geboren op 30.03.1928, wonende te 2230 Herselt,

Liersesteenweg 316A, penningmeester

Hebben besloten om, onder de hierna volgende voorwaarden, over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk

TITEL I. - Benaming, zetel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Builders of Breaches " (verkort BoB) conform de wet van 27 juni 1921, aangepast en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, volgens de hierna beschreven statuten.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Holsbeeksesteenweg 10 - 3200 Aarschot gerechterlijk arrondissement Vlaams-Brabant . De zetel kan worden overgedragen naar elk ander adres binnen Vlaams-Brabant of binnen het Belgische grondgebied na beslissing van de raad van bestuur. De vereniging is het overkoepelend orgaan van verscheidene afdelingen verspreid over het Belgisch grondgebied.

TITEL Il. - Doel, aard van de vereniging

Art. 3. "Builders of Breaches" heeft tct doel:

De vereniging Builders of Breaches streeft vanuit een christelijk perspectief de ontplooiing van de minder bevoorrechte na. Het ondersteunen en bijstaan van allen die morele, geestelijke en materiële hulp nodig hebben, ongeacht hun ras of afstamming. Het ondersteunen van vluchtelingen, nieuwkomers, mensen-met-en-zonder papieren.De vereniging organiseert seminaries, conferenties, nationale en internationale bijeenkomsten en coaching van jongeren en gezinnen in harmonie met het christelijk geloof.

De vereniging onderschrijft de regels van de democratie en de verdragen van de Verenigde Naties en van Europa over de rechten van de mens.

Art. 4. De vereniging kan aile handelingen uitoefenen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging kan in eigendom of in genot over alle goederen, roerende en onroerende, beschikken voor het verwezenlijken van haar doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III. - Partners, leden, ontslag

Art. 5."Builders of Breaches" is autonoom, maar werkt mee met andere verenigingen die de christelijke traditie ais doel nastreven.

Art 6. De vereniging bestaat uit twee soorten leden: werkende leden en niet-werkende leden.

Art. 7. is werkend lid elk persoon die voldoet aan de huidige statuten, aan alle activiteiten van de vereniging deelneemt en voorstander van haar ontwikkeling is.

Art 8. Is niet-werkend lid elk persoon die de doelstellingen van de vereniging zoals omschreven in titel Il, artikel 3 onderschrijft.

Art. 9. De werkende leden en niet-werkende leden zijn vrij om op elk moment uit de vereniging te treden door hun ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur schriftelijk cf mondeling in te dienen.

Art. 10. De uitsluiting van een werkend lid kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

Art. 11. Het ontslagnemende, uitgesloten of overleden lid of rechthebbende, heeft geen enkel recht op het maatschappelijk vermogen van de vereniging.

TITEL IV. - Vermogen

Art. 12. De middelen van de vereniging bestaan uit vrijwillige bijdragen, giften en legaten van haar leden of van elke natuurlijke of rechtspersoon die geïnteresseerd is in het doel van de vereniging. Zij kunnen ook voortkomen uit seminaries, conferenties cf andere activiteiten en worden gebruikt voer de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging.

TITEL V - Organen van de vereniging

Art. 13. De vereniging bestaat uit de algemene vergadering en de raad van bestuur.

Art. 14. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. Zij wordt bijeengeroepen en voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij komt ten minste één keer per jaar bijeen,

Art. 15. De algemene vergadering wijzigt de statuten, spreekt de ontbinding van de vereniging uit en keurt jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed.

Art. 16. Alle leden van de algemene vergadering hebben gelijke rechten. De beslissingen warden getroffen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden.

Art, 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, gekozen door de algemene vergadering.

Art. 18. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 19. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter. Indien het belang van de vereniging het vereist, kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Art. 20. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien 3/4 van de leden aanwezig zijn. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 21, De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan vanwege hun functie en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Art, 22, 1. De handtekening wordt toegewezen aan de voorzitter van de raad van bestuur of kan in sommige gevallen speciaal door de voorzitter worden gedelegeerd.

2. Het huishoudelijke reglement wordt door de raad van bestuur opgesteld die het door de algemene vergadering laat goedkeuren. Dit reglement regelt alle zaken waarin de statuten niet voorzien, onder meer alles wat betrekking heeft op de interne administratie van de vereniging.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL VI - Duur en ontbinding, bestemming van het erfgoed

Art. 23. De vereniging wordt voor onbeperkte duur opgericht; zij kan op elk moment worden ontbonden.

Art. 24. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de vereniging wordt het erfgoed, na aanzuivering van de schulden, aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de huidige overgedragen.

Art. 25. De wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen blijven onverminderd van toepassing voor aile gevallen waarin niet uitdrukkelijk is voorzien.

TITEL Vll.  Ovesgangstlepatingen

Art. 26. De algemene vergadering van vandaag heeft als bestuurders aangeduid:

Van Brusselen Hans Alfons geboren op 15.02.1964, wonende te 3200 Aarschot, Holsbeeksesteenweg 10

Madu Adaku Lilian, geboren op 23.09.1971, wonende te 3200 Aarschot, Holsbeeksesteenweg 10

Gedaan te Aarschot, op. 23 09 1 2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

4

r

Voer-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
BUILDERS OF BREACHES, AFGEKORT : BOB

Adresse
HOLSBEEKSESTEENWEG 10 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande