CENTRE FOR CHANGE, AFGEKORT : CFC

Association sans but lucratif


Dénomination : CENTRE FOR CHANGE, AFGEKORT : CFC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.935.220

Publication

13/08/2014
ÿþ 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr . 0834.935.220

Benaming

piolult) Center For Change

(verkort) CFC

Rechtsvorm Vzw

Zetel Molenstraat 26 1700 Sint-Martens-Bodegem

Onderwerp akte : Ontbinding & sluiting

Op de Algemene Vergadering van 31 mei 2014wordt unanniem en niet volledige aanwezigheid van de leden beslist om de VZVV te onbinden. De Rekeningen worden aan de leden voorgesteld en er is een schuld van 340, 26 euro. Deze schuld samen met de publicatie van het staatsblad ten bedrage van 122.94 euro worden door Monique Dijckmans betaald en de schuld wordt aan de vzw kwijtgescholden. De Vzw kan dus onbonden worden zonder activa, noch passiva. De AV stemt unaniem het einde van het mandaat van de leden. De boeken en verslagen zullen bewaard worden bij de voorziter lke Owusu Achampong adres: Van Dijkstraat 57, 8400 Oostende

Bij deze is de vzw volledig afgesloten op 31/05/2014.

O

L

p de laatste hlz van Lu* B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(ern

'3evoerldde vereniging, stichting e organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11111111111MIlle11111

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatshlai

ê s.

Il "





0 AUG, 2014

ter griffie van ci9rAt2deriandstalige rechtbank van knni phnndel Brussel

08/11/2011
ÿþ MOb 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A

11111111111111111111111111111111

*11168182"

FMI 9SSEL

R8

Ondememingsnr: 0834.935.220

Benaming

(voluit) : CENTRE FOR CHANGE

(verkort) : CFC

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Henri Caronstraat 16 - 1070 Brussel

Onderwerp aitte : Adreswijziging

De Algemene Vergadering van de Raad van Bestuur heeft beslist om op 1 oktober 2011 de maatschappelijke zetel van de vzw Centre for Change over te brengen van de Henri Caronstraat 16 te 1070 Brussel naar de Molenstraat 26 te 1700 Sint Martens Bodegem.

OWUSU ACHEAMPONG Ike Akwasi Nana

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/04/2011
ÿþJ

{~ J

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

" 11053652"

1111

~ 9 2011

R-11USElla

Griffie

Benaming : CENTRE FOR CHANGE

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Henri Caronstraat, 16 -1070 Brussel

Ondernemingsnr : o 834. 935.220

Voorwerp akte : Oprichting vzw, aanvaarding van Leden en benoeming van bestuursleden.

De ondergetekenden,

OWUSU ACHEAMPONG Ike Akwasi Nana, geboren in Ghana Accra op 15/01/1963, wonende Henri

Caronstraat, 16 - 1070 Brussel, RRN 630115-73944

DYCKMANS Monique Marie H., geboren te Antwerpen op 04/08/1944, wonende Henri Caronstraat, 16 -

1070 Brussel, RRN 440804-06222

OULAD MOUNA Otman, geboren te Tetouan in Maroko op 3110111970, wonende Avenue Odon Warland,

208 - 1090 Brussel, RRN 700131-33122

CALMEYN Emma Elza L., geboren te Antwerpen op 0210511950, wonende Aragonialaan, 26 - 9140 Temse,

RRN 500502-41033

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921(hiema de "VZW-wet"), met de hiernavolgende statuten.

TITEL I  Naam, zetel, doel

Artikel 1.

De vereniging wordt genoemd Centre for Change, afgekort CFC.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd, te Anderlecht, Henri Caronstraat, 16  1070 Brussel, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel en in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

Centre for Change is een organisatie zonder winstoogmerk. Het heeft tot doel de armoede van landelijke gemeenschappen te elimineren, evenals het bevorderen van de ontwikkeling van de jeugd, internationaal begrip, welwillendheid en respect door middel van culturele uitwisseling en vrijwilligerswerk in Afrika.

Centre for Change nodigt mensen van alle levensbeschouwingen uit om hun diensten aan behoeftige gemeenschappen en scholen aan te bieden.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il  Leden, bijdrage

Artikel 4

De vereniging bestaat uit leden, met deskundigheid, en/of bijzondere interesse voor Noord-Zuid

verhoudingen en vriendschappen.

Artikel 5

Het aantal leden mag niet minder bedragen dan drie. De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van de leden op voorwaarde dat zij voldoen aan de voorwaarden voorzien in artikel 4. De leden dienen een schriftelijk verzoek tot lidmaatschap in bij de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

~ ~ 1

TITEL iV  Raad van Bestuur

Artikel.14

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die uit ten minste drie bestuurders bestaat. Het aantal leden van de Raad van Bestuur is in elk geval steeds lager dan het aantal leden van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van 3 jaar en zijn herkiesbaar. Hun mandaat is onbezoldigd tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris-penningmeester. De Raad van Bestuur handelt als college.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 15

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 16

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van 2 bestuurders. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is indien dit quorum niet is bereikt, kan een tweede Raad van Bestuur worden bijeengeroepen. Deze Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen indien twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 17

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders of zijn gemandateerden. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 18

De raad kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 19

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitten en een

bestuurder. Zij worden bewaard in een daartoe bestemd dossier. Aile uittreksels en aile akten worden door een

bestuurder ondertekend.

De leden van de raad van bestuur ontvangen binnen de dertig dagen een afschrift van de notulen.

TITEL V -- Diverse bepalingen

Artikel 20 Inzagerecht van de leden

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, na het maken van een schriftelijke afspraak, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 6

Elk lid kan vrij uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij gewoon schrijven, fax of e-mail

aan de raad van bestuur.

Artikel 7

Aan de leden wordt geen financiële bijdrage gevraagd, zoals bedoeld in de wet van 27 juni 1921, zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

TITEL. III  Algemene vergadering

Artikel 8

De bevoegdheid van de algemene vergadering is deze omschreven in artikel 4 van de wet op de

verenigingen zonder winstgevend doel van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met

name: .

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.dé benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i.alte gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 9

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen, ten laatste binnen 6 maanden na afsluiting van het boekjaar. De bijeenroeping gebeurt bij gewone brief, te versturen tien dagen vóór de algemene vergadering. Dit schrijven omvat plaats, dag en uur van de algemene vergadering en de te behandelen agendapunten.

De agenda wordt opgemaakt door de raad van bestuur. De leden van de algemene vergadering kunnen op schriftelijk verzoek van minstens ééntwintigste van de leden punten op de agenda van de algemene vergadering doen plaatsen. Dit schriftelijk verzoek moet aan de raad van bestuur overgemaakt worden voor de algemene vergadering.

De oproeping vermeldt de agenda. Behoudens de gevallen voorzien in artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering ook geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld staan.

Artikel 10

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en zo deze laatste

afwezig is, door het oudste lid van de raad van bestuur.

Artikel 11

Elk lid van de algemene vergadering heeft één stem. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, bij wijze van schriftelijke volmacht. Elk lid mag slechts één volmacht dragen.

Artikel 12

Besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens andere wettelijke of statutaire bepalingen. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt.

Artikel 13

De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in verslagen, ondertekend door de

voorzitter en een bestuurder. Deze verslagen worden bewaard op de zetel waar alle leden ze kunnen inzien.

Luik E - Vervolg

Artikel 21

Lidmaatschap tot de vereniging sluit aanvaarding van statuten en huishoudelijk reglement in.

Voorbehouden' áan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 22

a.het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.de raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

c.de raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring warden neergelegd op de griffie van de rechtbank van Koophandel, af indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 23

a.indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen warden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b.de commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Artikel 24

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tbt ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaido wordt overgedragen

Artikel 25

Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in deze statuten, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Anderlecht, 24 maart 2011.

Onmiddellijk na deze oprichting zijn de stichtende leden in vergadering bijeengekomen en werden benoemd als lid van de algemene vergadering :

OWUSU ACHEAMPONG Ike Akwasi Nana, geboren in Ghana Accra op 15/0111963, wonende Henri Caronstraat, 18 - 1070 Brussel, RRN 630115-73944

DYCKMANS Monique Marie H., geboren te Antwerpen op 04/08/1944, wonende Henri Caronstraat, 16 1070 Brussel, RRN 440804-06222

OULAD MOUNA Otman, geboren te Tetouan in Marokko op 31/01/1970, wonende Avenue Odon Warland, 208 - 1090 Brussel, RRN 700131-33122,

CALMEYN Emma Elza L., geboren te Antwerpen op 02/05/1950, wonende Aragonialaan, 26 - 9140 Temse, RRN 500502-41033,

De zopas benoemde algemene vergadering duidt volgende personen aan ais bestuurslid van de vereniging OWUSU ACHEAMPONG Ike Akwasi Nana, geboren in Ghana Accra op 15/01/1963, wonende Henri Caronstraat, 16 - 1070 Brussel, RRN 630115-73944

DYCKMANS Monique Marie H., geboren te Antwerpen op 04/08/1944, wonende Henri Caronstraat, 16 1070 Brussel, RRN 440804-06222

OULAD MOUNA Otman, geboren te Tetouan in Marokko op 31/01/1970, wonende Avenue Odon Warland, 208 - 1090 Brussel, RRN 700131-33122

De raad van bestuur van 24 maart 2011 benoemt tot voorzitter van de organisatie:

OWUSU ACHEAMPONG Ike Akwasi Nana, geboren in Ghana Accra op 15/01/196.3, wonende Henri

Caronstraat, 16 - 1070 Brussel, RRN 630115-73944

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CENTRE FOR CHANGE, AFGEKORT : CFC

Adresse
MOLENSTRAAT 26 1700 SINT-MARTENS-BODEGEM

Code postal : 1700
Localité : Sint-Martens-Bodegem
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande