CERA ANCORA

Association sans but lucratif


Dénomination : CERA ANCORA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 463.314.263

Publication

30/10/2013
ÿþ MRD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van do persa(o)n(en) bevoegd cie vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 j Ni, 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0463.314.263

Benaming

(voluit) : Cera Ancora

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Philipssite 5 bus 10, 3001 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Uit de notulen van de Raad van Bestuur van 20 september 2013 blijkt het volgende:

De Raad van Bestuur beslist om de maatschappelijke zetel van Cera Ancora VZW met ingang van 18 oktober 2013 te verplaatsen naar het volgende adres: Mgr. Ladeuzeplein 15, 3000 Leuven.

Franky Depickere

Gedelegeerd Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

316 310

29/05/2013
ÿþr

IIII1~Y~IY~I 13 Y~~15*YI IINYIII

1

MOD 2.2

Neergeledjd griff4

Ae.chfiaank van Kgogh~~~l20j3

te i+gttvert, de 7

ekm/PFiEn,

V1 behr aai Bel! Staa

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0463.314.263

Benaming

(voluit) : Cera Ancora

(verkort) :

Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Philipssite 5 bus 10, 3001 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van 26 april 2013 blijkt het volgende:

De Algemene Vergadering neemt kennis van de voordrachten door de Raad van Bestuur en herbenoemt: -De heer Paul Demyttenaere met ingang van de Algemene Vergadering van 2013 voor een periode van vier jaar.

-De heer Jean-François Dister met ingang van de Algemene Vergadering van 2013 voor een periode van vier jaar,

-De heer Leo Nijsen met ingang van de Algemene Vergadering van 2013 voor een periode van vier jaar. -Mevrouw Ghislaine Van Kerckhove met ingang van de Algemene Vergadering van 2013 voor een periode van vier jaar.

Overeenkomstig artikel 13 van de statuten, is de vereniging in alle handelingen en betrekkingen, in of buiten rechte, geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend.

Franky Depickere

Gedelegeerd Bestuurder.

Op de laatste bit. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

23/01/2013
ÿþor" MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1tII(L~uuIRu~1

*130139

Neergelegd ter grif der Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 0 JAN. 2013

DFGIFF R

Griffie '

Ondemem ingsn r : 0463.314.263

Benaming

(votuit) : Cera Ancora

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Philipssite 5 bus 10, 3001 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van 21 december 2012 blijkt het volgende:

De Buitengewone Algemene Vergadering beslist tot een statutenwijziging. Er worden wijzigingen aangebracht aan de artikelen 5,10 en 24 van de statuten. De nieuwe artikelen luiden als volgt:

Artikel 5:

De vereniging heeft werkende en toegetreden leden, hierna adviserende leden genaamd.

[" I

3. adviserende leden

De adviserende leden worden verenigd in Regionale Adviesraden. Elk adviserend lid maakt deel uit van de adviesraad van de regio waarin het lid zijn woonplaats heeft. Het aantal Regionale Adviesraden en hun territoriale omschrijving zijn opgenomen in een lijst die ter inzage ligt op de zetel van de vereniging. De Raad van Bestuur kan het aantal Regionale Adviesraden en hun territoriale omschrijving bij eenvoudige beslissing wijzigen met het oog op een representatieve vertegenwoordiging van de vennoten van Cera CVBA.

De Regionale Adviesraden vormen een informatie- en overlegplatform met betrekking tot de activiteiten van de vereniging en van Cera CVBA.

Iedere Regionale Adviesraad kiest bij gewone meerderheid onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter die tevens zullen zetelen in de Nationale Adviesraad. Iedere Regionale Adviesraad kiest tevens twee bijkomende leden om te zeteten in de Nationale Adviesraad.

Vier vertegenwoordigers per Regionale Adviesraad (te weten voor elke Regionale Adviesraad de voorzitter, de ondervoorzitter en de twee hiertoe verkozen leden) en de leden van de Raad van Bestuur van de vereniging vormen samen de Nationale Adviesraad. Deze bijeenkomsten van de Nationale Adviesraad vormen een informatie en overlegplatform m.b.t. de activiteiten van de vereniging en van Cera CVBA.

De leden van de Raad van Bestuur van de vereniging maken van rechtswege deel uit van de Nationale Adviesraad. Het voorzitterschap van de Nationale Adviesraad wordt ambtshalve uitgeoefend door de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging. Het ondervoorzitterschap van de Nationale Adviesraad wordt amiptshalve uitgeoefend door de ondervoorzitters van de Raad van Bestuur van de vereniging.

De wijze van beraadslaging en de werking van de Regionale Adviesraden en van de Nationale Adviesraad wordt door de Algemene Vergadering van de vereniging verder uitgewerkt in een intern reglement.

Een adviserend lid oefent zijn mandaat in een Regionale Adviesraad uit voor een termijn van zes jaar. Het adviserend lidmaatschap kan verlengd worden tot de maximale eindduur van vier opeenvolgende mandaatperiodes (zijnde maximaal 24 jaar) lidmaatschap. Het lidmaatschap vervalt van rechtswege op 30 april van het zesde mandaatjaar van de vierde opeenvolgende mandaatperiode.

Het mandaat eindigt in elk geval van rechtswege op 30 april van het kalenderjaar volgend op het kalenderjaar waarin de persoon de leeftijd van 70 jaar bereikt heeft.

De adviserende leden wonen de Algemene Vergadering van de vereniging niet bij en hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

Elke kandidaat-adviserend lid moet de volgende procedure volgen :

Iedere vennoot, ouder dan 18 en jonger dan 65, en met uitzondering van de leden van het Comité voor Dagelijks Bestuur bedoeld In artikel 13, kan zich kandidaat stellen. Bloed- en aanverwanten tot in de tweede graad van adviserende leden kunnen geen deel uitmaken van dezelfde Regionale Adviesraad. De openstaande mandaten worden bekendgemaakt via de Cera-website of via elk ander communicatiemiddel dat de vereniging verkiest. De kandidaatstelling gebeurt schriftelijk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

f'

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Alle kandidaturen worden, overeenkomstig de bepalingen van het intern reglement van de vereniging, voorgelegd aan de Regionale Adviesraad van de regio waarin het kandidaat-adviserend lid zijn woonplaats heeft, die zal beslissen welke kandidaat ter benoeming aan de Raad van Bestuur wordt voorgedragen. De Regionale Adviesraad zal oordelen op grond van de geschiktheid van de kandidaat tot het leveren van een bijdrage aan de realisatie van het doel van de vereniging, op grond van de voorwaarden zoals boven vermeld, onder punt 1.

De Raad van Bestuur ontvangt een lijst met de kandidaten-adviserende leden die voorgedragen worden door de Regionale Adviesraden.

De Raad van Bestuur beslist met drie vierden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, rekening houdend met hoger vermelde voorwaarden, soeverein over de toelating als adviserend lid. Hij moet zijn beslissing niet verantwoorden.

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste twaalf leden. Een bestuurder dient sen natuurlijk persoon te zijn. Elke bestuurder dient werkend lid te zijn van de vereniging.

De Raad van Bestuur wordt ais volgt samengesteld

-Minimum twee bestuurders A,

-Minimum tien bestuurders B.

De bestuurders A dienen een werkelijke en vaste functie uit te oefenen binnen Cera CVBA.

Een bestuurder B wordt gekozen onder de adviserende leden op voordracht van de Nationale Adviesraad. pe procedure van voordracht door de Nationale Adviesraad is opgenomen in het intern reglement van de vereniging. De bestuurders B vormen steeds de meerderheid van het aantal bestuurders.

Het verlies van het adviserend lidmaatschap door een bestuurder B leidt van rechtswege tot verval van het bestuursmandaat, wat overeenkomstig artikel 7 automatisch aanleiding geeft tot verlies van het werkend lidmaatschap.

Om geldig gekozen of herkozen te worden, moet de (zittende) bestuurder ter benoeming door de Algemene Vergadering worden voorgedragen krachtens een besluit van de Raad van Bestuur dat wordt genomen met drie vierden van de uitgebrachte stemmen, zonder dat hij zelf aan de stemming deelneemt. Bij de verkiezing of herverkiezing als bestuurder waakt de Algemene Vergadering erover dat de bestuurders B gekozen worden uit de kandidaten daartoe door de Nationale Adviesraad voorgedragen, met inachtneming van een regionale spreiding zoals vastgelegd in het intern reglement van de vereniging.

Het betrokken adviserend lid dat in toepassing van de vorige alinea tot bestuurder van de vereniging wordt benoemd, en als werkend lid werd toegelaten blijft lid van de Regionale Adviesraad waartoe hij behoort. Dit mandaat kan hernieuwd worden overeenkomstig de bepalingen van artikel 5. Het adviserend lid dat tot bestuurder wordt benoemd, verliest hierdoor evenwel zijn mandaat als voorzitter, ondervoorzitter of afgevaardigd lid van de Regionale Adviesraad en komt niet langer in aanmerking voor de voormelde functies.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit voor een termijn van maximum vier jaar,* Gedurende het laatste jaar van de mandaatperiode kan er een evaluatie plaatsvinden, volgens de procedure vastgelegd in het intern reglement van de vereniging.

Het mandaat kan gedurende vier opeenvolgende mandaatperiodes of zestien jaar uitgeoefend worden. Het mandaat vervalt van rechtswege na de jaarlijkse Algemene Vergadering van het zestiende bestuursjaar. De maximale duurtijd van het bestuursmandaat wordt voor bestuurders B begrensd door de maximale duurtijd (einddatum) van het adviserend lidmaatschap. Het mandaat van bestuurder eindigt in elk geval van rechtswege ria de Algemene Vergadering van het jaar volgend op het jaar waarin de persoon de leeftijd van zeventig (70) jaar bereikt heeft.

Het mandaat uitgeoefend door een bestuurder A is evenwel onbeperkt hemieuwbaar en eindigt in ieder geval van rechtswege op het moment van het bereiken van de leeftijd van vijfenzestig (65) jaar.

De bestuurders kunnen altijd door de Algemene Vergadering worden afgezet, zonder opzeg noch vergoeding. Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn, verlies van hoedanigheid of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutair minimumaantal, dan blijven de bestuurders in functie tot regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

* Voor bestuurders die onder een vroegere overgangsregeling benoemd werden voor een termijn van zes jaar, blijft de looptijd van hun lopende bestuursmandaat onverkort behouden, met dien verstande dat de totale mandaatduur nooit meer dan zestien jaar kan bedragen.Artikel 24 wordt volledig geschrapt.

Artikel 24 wordt volledig geschrapt.

Franky Depickere

gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Aecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

21/08/2012
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter grittie

1 11

1

*12144486'

0 9 MIG. 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0463.314.263

Benaming

(voluit) : Cera Ancora

(verkort) :

Flechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Philipssite 5 bus 10, 3001 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

Uit de notulen van de Raad van Bestuur van 30 maart 2012 blijkt het volgende: Het mandaat van de heer Peter Müller definitief een einde neemt op 27 april 2012.

Overeenkomstig artikel 7 van de statuten brengt de béindiging van het mandaat van bestuurder van de', vereniging, van rechtswege het verlies van het werkend lidmaatschap mee.

Overeenkomstig artikel 13 van de statuten, is de vereniging in alle handelingen en betrekkingen, in of buiten rechte, geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend.

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van 27 april 2012 blijkt het volgende:

De Algemene Vergadering herbenoemt de heren L. Braun, J. Massy en D. Renard met ingang van de Algemene Vergadering van 2012 voor een periode van vier jaar en de heer L. Morsion en mevrouw A. Verresen met ingang van de Algemene Vergadering van 2012 voor een periode van zes jaar.

Uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van 22 juni 2012 blijkt het volgende:

De Algemene Vergadering beslist met unanimiteit van stemmen de heren D. Scheiff en H. Vandermeulen te benoemen tot bestuurders B met ingang van 1 september 2012 tot de jaarlijse Algemene Vergadering van 2016.

Franky Depickere

Gedelegeerd Bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de in:trtranenterenda notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

14/10/2011
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Philipssite 5 bus 10, 3001 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging en ontslag bestuurder

Uit de notulen van de Raad van Bestuur van 16 september 2011 blijkt het volgende:

De Raad van Bestuur neemt kennis van het vrijwilig ontslag van de heer Jos Plessers als bestuurder van de vereniging.

Overeenkomstig artikel 7 van de statuten brengt de beïndiging van het mandaat van bestuurder van de vereniging, van rechtswege het verlies van het werkend lidmaatschap mee.

Overeenkomstig artikel 12 van de statuten, is de vereniging in alle handelingen en betrekkingen, in of buiten rechte, geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend.

Uit de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van 16 september 2011 blijkt het volgende:

De Buitengewone Algemene Vergadering beslist tot een statutenwijziging. Er worden wijzigingen

aangebracht aan de artikelen 5, 7 en 10 van de statuten. De nieuwe artikelen luiden als volgt:

Artikel 5:

De vereniging heeft werkende en toegetreden leden, hierna adviserende leden genaamd.

[1

2. werkende leden

Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste dertien bedragen. De

oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

[...1

Het mandaat eindigt in elk gevat van rechtswege op 30 april van het kalenderjaar volgend op het"

kalenderjaar waarin de persoon de leeftijd van 70 jaar bereikt heeft.

L.

Artikel 7:

[...]

Indien de beëindiging van het werkend lidmaatschap, om gelijk welke reden, ertoe zou leiden dat de

vereniging niet langer dertien werkende leden telt, wordt de uitwerking ervan zolang opgeschort.

[...]

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste twaalf leden. Een bestuurder dient.

een natuurlijk persoon te zijn. Elke bestuurder dient werkend lid te zijn van de vereniging.

De Raad van Bestuur wordt als volgt samengesteld :

-Minimum twee bestuurders A.

-Minimum tien bestuurders B.

[1

Om geldig gekozen of herkozen te worden, moet de (zittende) bestuurder ter benoeming door de Algemene: Vergadering worden voorgedragen krachtens een besluit van de Raad van Bestuur dat wordt genomen met drie; vierden van de uitgebrachte stemmen, zonder dat hij zelf aan de stemming deelneemt. Bij de verkiezing of; herverkiezing als bestuurder waakt de Algemene Vergadering erover dat de bestuurders B gekozen worden uit de kandidaten daartoe door de Nationale Adviesraad voorgedragen, met inachtneming van een regionale spreiding zoals vastgelegd in het intern reglement van de vereniging.

Op de laatste blz. van Loek B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrum=entarencle notaris, hetzij van de perso(o)n{ent bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

\\Itqpeept

Ondernemingsnr ; 0463.314.263 Benaming

(voluit) : Cera Ancora

Nee-gelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de O OKT. 2011

DE ~FlER,

rl le

-Bijlagen bij lie Belgiscli Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B Vervoeg

De gecoördineerde statuten worden neergelegd.

Franky Depickere

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik .B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-benouden aan het Belgisch Staatsblad

24/05/2011
ÿþ .l~~.i- 1 MOD 2.2

~.1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad IIII~IIIII VVINV~INI~~IVII~

*11078356*

Ondernemingsnr : 0463.314.263 Benaming

(voluit) : Cera Ancora

Neergelegd ter griffie der

Rechtbaï* van ideophahdel

te Leuven, 12 MEI 2011 DE GRFFFIF~. ,

Griffie

(verkort) : "

Rechtsvorm : VZW "

Zetel : Philipssite 5 bus 10, 3001 Leuven

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders en herbenoeming commissaris

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van 29 april 2011 blijkt het volgende:

- het mandaat van mevrouw Ghislaine Van Kerckhove (bestuurder B) loopt af ingevolge de benoeming: tijdens de Algemene Vergadering van 2007 tot de Algemene Vergadering van 2011.

- het mandaat van de heer Joseph Peeters (bestuurder B) loopt af ingevolge de benoeming tijdens de, Bijzondere Algemene Vergadering van 2007 tot de Algemene Vergadering van 2011.

De Algemene Vergadering neemt kennis van de voordrachten door de Raad van Bestuur tot herbenoeming, van mevrouw Ghislaine Van Kerckhove tot de Algemene Vergadering van 2013 en van de heer Joseph Peeters; tot de Algemene Vergadering van 2015.

De Algemene Vergadering gaat over tot herbenoeming van:

- mevrouw Ghislaine Van Kerckhove (bestuurder B) met ingang van de Algemene Vergadering van 2011 tot!

de Algemene Vergadering van 2013.

- de heer Joseph Peeters (bestuurder B) met ingang van de Algemene Vergadering van 2011 tot de;

Algemene Vergadering van 2015.

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van 29 april 2011 blijkt het volgende:

De algemene vergadering herbenoemt als commissaris, op voorstel van de Raad van Bestuur, Peter: BOGAERT burg. BVBA, Fazantenlaan 10 te 3050 Oud-Heverlee en ingeschreven bij het Instituut der' Bedrijfsrevisoren onder het nummer B 570, en vertegenwoordigd door Peter Bogaert, bedrijfsrevisor,: ingeschreven bij het IBR onder het nummer A 1361.

Deze benoeming geschiedt voor een periode van drie jaar en betreft de jaarrekeningen afgesloten per 31: december 2011, 2012 en 2013.

Het mandaat neemt een einde op de Algemene Vergadering die de rekeningen goedkeurt van boekjaar: 2012/2013.

Franky Depickere

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik a vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

03/06/2015
ÿþOndernemingsnr : 0463.314.263

Benaming

(voluit) : Cera Ancora

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Mgr. Ladeuzeplein 15, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging - wijziging intern reglement - herbenoeming bestuurder

Uit de notulen van de Algemene Vergadering van 24 april 2015 blijkt het volgende:

De Algemene Vergadering neemt kennis van de voordrachten door de Raad van Bestuur en herbenoemt: -De heer Jos Peeters met ingang van de Algemene Vergadering van 2015 voor een periode van vier jaar.

Uit de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van 24 april 2015 blijkt het volgende:

De Buitengewone Algemene Vergadering beslist tot een statutenwijziging met ingang van 1 mei 2015. Er worden wijzigingen aangebracht aan de artikelen 2,5 en 10 van de statuten. De nieuwe artikelen luiden als volgt:

'Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven, Mgr. Ladeuzeplein 15,

3000 Leuven,

De daad van Bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van hetzelfde

gerechtelijk arrondissement.

Artikel 5:

De vereniging heeft werkende en toegetreden leden, hierna adviserende leden genaamd.

1. toelating als lid

Enkel personen die voldoen aan volgende voorwaarden kunnen als lid worden toegelaten:

-het lidmaatschap staat enkel open voor natuurlijke personen die vennoot zijn van Cera CVBA met een deelneming in het kapitaal van minstens 600 EUR;

-de kandidaat onderschrijft het doel van de vereniging zoals omschreven in art. 3, in het bijzonder het 1ste; lid van de statuten en engageert zich voor de realisatie ervan;

-de kandidaat verbindt zich ertoe om de belangen van de vereniging rechtstreeks en onrechtstreeks te bevorderen;

-de kandidaat stelt geen daden die strijdig zijn met het doel van de vereniging en brengt de vereniging geen rechtstreekse of onrechtstreekse schade toe;

-de kandidaat stelt geen handelingen waardoor rechtstreeks of onrechtstreeks aanspraak gemaakt wordt op het vermogen van de vereniging;

-de kandidaat onderschrijft het coöperatieve gedachtegoed en de waarden die de basis ervan vormen, in het bijzonder samenwerking, solidariteit en respect voor het individu,

-met uitzondering van personeelsleden die per 01.06.1998 bestuurder of controlerend vennoot waren in een lokale CERA-vennootschap, kan de kandidaat geen personeelslid zijn van een vennootschap van de Cera-groep of van een vennootschap van de KBC-groep. Met een twee derde meerderheid kan de Raad van Bestuur evenwel afwijkingen toestaan op deze onverenigbaarheid.

De voorwaarden dienen tijdens de volledige duur van het lidmaatschap vervuld te zijn.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten, nemen kennis van het intern reglement en zullen

zich in hun gedragingen laten leiden door de principes die erin vervat zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

i

II

II

i

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

t R AN

KOOPHANDEL

2 2 -05- 2015 L E~[ VF~

uII NIIIIIIVIIII

*15078915*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. werkende leden

Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste dertien bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Elke kandidaat-werkend lid moet door twee werkende leden voorgedragen worden. Hij richt zijn verzoek om toelating, met inbegrip van de schriftelijke voordracht, tot de Algemene Vergadering in de persoon van de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering beslist met drie vierden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, rekening houdend met de boven vermelde voorwaarden, over de toelating als werkend lid. Zij moet haar beslissing niet verantwoorden.

3, adviserende leden

De adviserende leden worden verenigd in Regionale Adviesraden. Elk adviserend lid maakt deel uit van de adviesraad van de regio waarin het lid zijn woonplaats heeft. Het aantal Regionale Adviesraden en hun territoriale omschrijving zijn opgenomen in een lijst die ter inzage ligt op de zetel van de vereniging. De Raad van Bestuur kan het aantal Regionale Adviesraden en hun territoriale omschrijving bij eenvoudige beslissing wijzigen met het oog op een representatieve vertegenwoordiging van de vennoten van Cera CVBA.

De Regionale Adviesraden vormen een informatie- en overlegplatform met betrekking tot de activiteiten van de vereniging en van Cera CVBA,

Iedere Regionale Adviesraad kiest bij gewone meerderheid onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter die tevens zullen zetelen ïn de Nationale Adviesraad. Iedere Regionale Adviesraad kiest tevens twee bijkomende leden om te zetelen in de Nationale Adviesraad.

Vier vertegenwoordigers per Regionale Adviesraad (te weten voor elke Regionale Adviesraad de voorzitter, de ondervoorzitter en de twee hiertoe verkozen leden) en de leden van de Raad van Bestuur van de vereniging vormen samen de Nationale Adviesraad. Deze bijeenkomsten van de Nationale Adviesraad vormen een informatie en overlegplatform m.b.t, de activiteiten van de vereniging en van Cera CVBA.

De leden van de Raad van Bestuur van de vereniging maken van rechtswege deel uit van de Nationale Adviesraad. Het voorzitterschap van de Nationale Adviesraad wordt ambtshalve uitgeoefend door de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging. Het ondervoorzitterschap van de Nationale Adviesraad wordt ambtshalve uitgeoefend door de ondervoorzitters van de Raad van Bestuur van de vereniging.

De wijze van beraadslaging en de werking van de Regionale Adviesraden en van de Nationale Adviesraad wordt door de Algemene Vergadering van de vereniging verder uitgewerkt in een intern reglement,

Een adviserend lid oefent zijn mandaat in een Regionale Adviesraad uit voor een termijn van zes jaar, Het adviserend lidmaatschap kan verlengd worden tot de maximale eindduur van vier opeenvolgende mandaatperiodes (zijnde maximaal 24 jaar) lidmaatschap, Het lidmaatschap vervalt van rechtswege op 30 april van het zesde mandaatjaar van de vierde opeenvolgende mandaatperiode.

Het mandaat eindigt in elk geval van rechtswege op 30 april van het kalenderjaar volgend op het kalenderjaar waarin de persoon de leeftijd van 70 jaar bereikt heeft.

De adviserende leden wonen de Algemene Vergadering van de vereniging niet bij en hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

- Een kandidaat-adviserend lid moet de volgende procedure volgen

-Iedere vennoot, ouder dan 18 en jonger dan 65, en met uitzondering van de leden van het Comité voor Dagelijks Bestuur bedoeld in artikel 13, kan zich kandidaat stellen. Bloedverwanten tot in de tweede graad en aanverwanten tot in de eerste graad van adviserende leden kunnen geen deel uitmaken van dezelfde Regionale Adviesraad. De openstaande mandaten worden bekendgemaakt via de Cera-website of via elk ander communicatiemiddel dat de vereniging verkiest, De kandidaatstelling gebeurt schriftelijk.

-Alle kandidaturen worden, overeenkomstig de bepalingen van het intern reglement van de vereniging, voorgelegd aan de Regionale Adviesraad van de regio waarin het kandidaat-adviserend lid zijn woonplaats heeft, die zal beslissen welke kandidaat ter benoeming aan de Raad van Bestuur wordt voorgedragen. De Regionale Adviesraad zal oordelen op grond van de geschiktheid van de kandidaat tot het leveren van een bijdrage aan de realisatie van het doel van de vereniging, op grond van de voorwaarden zoals boven vermeld, onder punt 1,

-De Raad van Bestuur ontvangt een lijst met de kandidaten-adviserende leden die voorgedragen worden door de Regionale Adviesraden.

-De Raad van Bestuur beslist met drie vierden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, rekening houdend met hoger vermelde voorwaarden, soeverein over de toelating als adviserend lid. Hij moet zijn beslissing niet verantwoorden.

- Daarenboven zal elke bestuurder B die op het ogenblik van zijn benoeming nog geen adviserend lid is, ingevolge zijn benoeming als werkend lid van de vereniging ambtshalve deel uitmaken van de Nationale Adviesraad en van de Regionale Adviesraad van zijn woonplaats. Deze bestuurder B komt niet in aanmerking voor een functie als voorzitter, ondervoorzitter of afgevaardigd lid van de Regionale Adviesraad.

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste twaalf leden. Een bestuurder dient een natuurlijk persoon te zijn. Elke bestuurder dient werkend lid te zijn van de vereniging.

De Raad van Bestuur wordt als volgt samengesteld

-Minimum twee bestuurders A,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

t MDD 2.2

-Minimum tien bestuurders B.

De bestuurders A dienen een werkelijke en vaste functie uit te oefenen binnen Cera CVBA.

Een bestuurder B wordt gekozen onder de vennoten van Cera, overeenkomstig de procedure opgenomen in het intern reglement van de vereniging, waarbij een meerderheid van de bestuurders B door de Raad van Bestuur wordt voorgedragen op voordracht van de Nationale Adviesraad.

De bestuurders B vormen steeds de meerderheid van het aantal bestuurders.

Het verlies van het adviserend lidmaatschap door een bestuurder B leidt van rechtswege tot verval van het bestuursmandaat, wat overeenkomstig artikel 7 automatisch aanleiding geeft tot verlies van het werkend lidmaatschap.

Om geldig gekozen of herkozen te worden, moet de (zittende) bestuurder ter benoeming door de Algemene Vergadering worden voorgedragen krachtens een besluit van de Raad van Bestuur dat wordt genomen met drie vierden van de uitgebrachte stemmen, zonder dat hij zelf aan de stemming deelneemt. Bij de verkiezing of herverkiezing als bestuurder waakt de Algemene Vergadering erover dat de bestuurders B gekozen worden, met inachtneming van een regionale spreiding zoals vastgelegd in het intern reglement van de vereniging.

Het betrokken adviserend lid dat in toepassing van de vorige alinea tot bestuurder van de vereniging wordt benoemd, en als werkend lid werd toegelaten blijft lid van de Regionale Adviesraad waartoe hij behoort. Dit mandaat kan hernieuwd worden overeenkomstig de bepalingen van artikel 5. Het adviserend lid dat tot bestuurder wordt benoemd, verliest hierdoor evenwel zijn mandaat als voorzitter, ondervoorzitter of afgevaardigd lid van de Regionale Adviesraad en komt niet langer in aanmerking voor de voormelde functies.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit voor een termijn van maximum vier jaar. Gedurende het laatste jaar van de mandaatperiode kan er een evaluatie plaatsvinden, volgens de procedure vastgelegd in het intern reglement van de vereniging.

Het mandaat kan gedurende vier opeenvolgende mandaatperiodes of zestien jaar uitgeoefend worden. Het mandaat vervalt van rechtswege na de jaarlijkse Algemene Vergadering van het zestiende bestuursjaar. De maximale duurtijd van het bestuursmandaat wordt voor bestuurders B begrensd door de maximale duurtijd (einddatum) van het adviserend lidmaatschap. Het mandaat van bestuurder eindigt in elk geval van rechtswege na de Algemene Vergadering van het jaar volgend op het jaar waarin de persoon de leeftijd van zeventig (70) jaar bereikt heeft.

Het mandaat uitgeoefend door een bestuurder A is evenwel onbeperkt hernieuwbaar en eindigt in ieder geval van rechtswege op het moment van het bereiken van de leeftijd van vijfenzestig (65) jaar.

De bestuurders kunnen altijd door de Algemene Vergadering worden afgezet, zonder opzeg noch vergoeding. Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn, verlies van hoedanigheid of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutair minimumaantal, dan blijven de bestuurders in functie tot regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

De Buitengewone Algemene Vergadering beslist tot een wijziging van het intern reglement met ingang van 1 mei 2015. Het nieuwe (gewijzigde) interne reglement luidt als volgt:

I.ALGEMENE BEPALINGEN

De Algemene Vergadering van Cera Ancora VZW stelt een intern reglement op dat bindend is voor de vereniging en voor haar werkende en adviserende leden. Dit reglement wordt aangenomen en gewijzigd met een gewone meerderheid, tenzij uitdrukkelijk een strengere meerderheid is voorgeschreven.

Onderhavig intern reglement preciseert de werking van Cera Ancora VZW. Het reglement heeft tot doel bepaalde artikelen uit de statuten van de vereniging aan te vullen en nader te omschrijven. Bij eventuele strijdigheid tussen deze statuten en het intern reglement hebben de statutaire bepalingen voorrang. De nietigheid van sommige bepalingen van dit intern reglement tast de geldigheid van de andere bepalingen niet aan.

Het administratief beheer van de vereniging, zoals omschreven in dit intern reglement, gebeurt op de zetel van Cera CVBA.

(bijlage 1 : structuur Cera-groep)

Er wordt een verenigingsdossier samengesteld dat, naast de verslagen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur, alle nuttige stukken omvat, zoals verder vastgelegd in het intern reglement. Dit verenigingsdossier wordt op de zetel van de vereniging bewaard.

11.REGIONALE ADVIESRADEN (RAR's)

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Artikel 1 : Omschrijving van de Regionale Adviesraden

De adviserende leden van Cera Ancora VZW worden verenigd in Regionale Adviesraden, overeenkomstig de statuten van Cera Ancora VZW, titel il  leden, artikel 5, punt 3.

De Regionale Adviesraden zijn de invulling van het lokaal engagement van Cera CVBA en zorgen voor de band met de vennoten van Cera.

De Regionale Adviesraden vormen op de eerste plaats een informatie- en overlegplatform. De coöperatieve en financiële activiteiten worden er besproken en er wordt aandacht besteed aan de maatschappelijke projectwerking : nieuwe initiatieven op het vlak van de maatschappelijke projecten en ontwikkelingen met betrekking tot bestaande projecten warden er geëvalueerd.

Daarnaast wordt er beslist over de aanwending van een jaarlijks budget waarover elke Regionale Adviesraad beschikt voor de regionale projectwerking. Om terzake geldig te kunnen beslissen moet de helft van de leden aanwezig zijn. Indien minder dan de helft van de leden aanwezig is, wordt de beslissing verdaagd naar een volgende vergadering van de betrokken Regionale Adviesraad, die over deze uitgestelde agendapunten geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Tenzij anders wordt bepaald, worden de beslissingen in de Regionale Adviesraden steeds genomen met een gewone meerderheid van stemmen (bij een even aantal stemmen is dit de helft van de stemmen + 1, bij een oneven aantal stemmen is dit de helft van de stemmen naar boven afgerond). Onthoudingen gelden als neen-stem. in geval van persoonlijke betrokkenheid van een lid, neemt de betrokkene niet deel aan de stemming (noch in taller, noch in noemer). Er kan in de Regionale Adviesraad niet met volmacht gestemd worden.

De Regionale Adviesraden komen minstens driemaal per kalenderjaar samen (eerste vergadering van het kalenderjaar (RAR 1) -- tweede vergadering van het kalenderjaar (RAR 2) en derde vergadering van het kalenderjaar (RAR 3)).

Artikel 2 : Geografische opdeling in regio's

Het aantal Regionale Adviesraden en hun territoriale omschrijving worden vastgelegd door de Raad van Bestuur van de vereniging. Dit wordt opgenomen in een lijst die voor alle adviserende leden ter inzage ligt op de zetel van de vereniging en bewaard wordt in het verenigingsdossier van Cera Ancora. De Raad van Bestuur weerhoudt momenteel 45 regio's .

Elke regio bestaat uit een aantal subregio's. in Vlaanderen, Brussel en Oost-België valt een subregio samen met een fusiegemeente, in Wallonië valt een subreglo samen met een gerechtelijk kanton.

Artikel 3 : Aantal leden van de Regionale Adviesraden per regio

Het aantal leden dat deel uitmaakt van de Regionale Adviesraden is afhankelijk van het aantal vennoten in

de subregio's die deel uitmaken van de betrokken regio.

De representatieschaal voor het aantal mandaten per subregio in de Regionale Adviesraden is de volgende

-tot 500 vennoten in de subregio : 1 RAR-lid

-tussen 501 en 1.250 vennoten in de subregio : 2 RAR-leden

-tussen 1251 en 2.000 vennoten in de subregio : 3 RAR-leden

Elke begonnen bijkomende schijf van 1.000 vennoten ïn de subregio geeft recht op een bijkomend RAR-Lid, met een maximum van 12 RAR-leden bij meer dan 10.000 vennoten in de betrokken subregio.

Bij het einde van het (laatste) mandaat van een RAR-lid (4 mandaatperiodes van zes jaar/70-jaar grens/verhuis buiten de regio/vrijwillig ontslag) wordt het aantal vennoten van de subregio in de betrokken subreglo bepaald (op basis van het aantal vennoten op 30 juni). Indien er op basis van dit vennotenaantal en op basis van de hogervermelde representatieschaal een In te vullen mandaat is, wordt er een vacature open verklaard.

Op initiatief van de Raad van Bestuur wordt onder meer na een emissie van E-aandelen het aantal RAR-mandaten per subregio opnieuw vastgelegd op basis van het aantal vennoten in de subregio's en op basis van de representatieschaal. Op basis hiervan worden eventuele nieuwe vacatures open verklaard.

Indien er een overtal ontstaan is wat het aantal RAR-leden voor een bepaalde subregio betreft, heeft dit geen gevolgen voor de mandaten van deze RAR-leden, noch voor de verlenging ervan, noch voor de eventuele andere functies die deze RAR-leden opgenomen hebben of waarvoor de RAR-leden zich kandidaat wensen te stellen. Indien er nog steeds een overtal bestaat na het definitieve einde van het adviserend lidmaatschap van een RAR-lid dat zich in deze situatie bevindt, ontstaat er op dat ogenblik geen vacature voor deze subregio.

Artikel 4 : invulling van een vacature in de Regionale Adviesraden

Iedere vennoot die voldoet aan de voorwaarden zoals vastgelegd in artikel 5 van de statuten van de vereniging kan zich, overeenkomstig de in artikel 5 van de statuten vastgelegde procedure, kandidaat stellen voor het opnemen van een mandaat in de Regionale Adviesraad bij een openstaand mandaat In de subregio waar deze vennoot, ais kandidaat-adviserend lid, zijn woonplaats heeft.

Overeenkomstig artikel 5 van de statuten van de vereniging kan een personeelslid van een vennootschap van de Cera-groep of van de KBC-groep geen lid zijn van een Regionale Adviesraad. Dit betreft eveneens een zelfstandige uitbater voor een vennootschap van de KBC-groep, een agent van een vennootschap van de KBC-groep, of een personeelslid van deze zelfstandige uitbater of agent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Op voordracht van de Regionale Adviesraden kan de Raad van Bestuur adviserende leden toelaten zonder rekening te houden met de representatieschaal opgenomen in artikel 3. De Raad van Bestuur kan criteria opstellen waarmee de Regionale Adviesraden bij een dergelijke voordracht rekening dienen te houden. De Regionale Adviesraden nemen een dergelijke beslissing tot voordracht met een drievierde meerderheid.

Te doorlopen stappen bij de invulling van een vacature

1.De vacatures voor de Regionale Adviesraden worden bekendgemaakt via de Cera-website en via elk ander communicatiemiddel dat de vereniging opportuun acht. Bij de bekendmaking van een vacature wordt de uiterste datum voor het indienen van kandidaturen vermeld. Er kan een informatievergadering georganiseerd worden voor de kandidaten-adviserende leden.

2.De kandidaten die aan de vereiste voorwaarden voldoen, worden uitgenodigd op een vergadering van de Regionale Adviesraad - bij voorkeur tijdens RAR 1 - van hun regio, waar ze zichzelf kunnen voorstellen en hun kandidatuur kunnen toelichten op basis van een vooraf ingestuurd formulier.

3.0e kandidaturen van de kandidaten-adviserende leden warden voorgelegd aan de betrokken Regionale Adviesraad, die zal beslissen welke kandidaat (kandidaten) ter benoeming aan de Raad van Bestuur wordt (worden) voorgedragen.

De voordracht verloopt via de volgende procedure:

-Aile kandidaturen worden voorgelegd aan de betrokken Regionale Adviesraad die beslist bij gewone meerderheid (bij een even aantal stemmen is dit de helft van de stemmen + 1, bij een oneven aantal stemmen is dit de helft van de stemmen naar boven afgerond). Onthoudingen worden niet meegerekend.

-Om geldig te kunnen stemmen, moet minstens de helft van de leden van de betrokken Regionale Adviesraad aanwezig zijn. Indien niet de helft van de leden aanwezig is, wordt de stemming verdaagd naar de volgende vergadering, die geldig Kan beslissen over dit agendapunt ongeacht het aantal aanwezigen. De stemming is geheim en gebeurt schriftelijk door middel van een stemformulier dat alle kandidaten in alfabetische volgorde vermeldt. De kandidaten-adviserende leden zijn hierbij niet aanwezig.

-De kandidaat die de meerderheid van de stemmen haalt, is verkozen.

-Als geen enkele kandidaat de meerderheid haalt, vindt een tweede stemronde plaats, Voor deze tweede stemronde worden die twee kandidaten weerhouden die in de rangschikking van het aantal behaalde stemmen de hoogste score(s) behaalden, Bij een gelijk aantal stemmen Kan het aantal deelnemers aan de tweede stemronde meer dan twee bedragen.

-De kandidaat die in de tweede stemronde het hoogste aantal stemmen haalt, is verkozen. Bij een gelijk aantal stemmen wordt, in het kader van continuïteit van de werking, de jongste kandidaat (leeftijd) voorgedragen.

De voordracht aan de Raad van Bestuur wordt schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de voorzitter entof de ondervoorzitter van de betrokken Regionale Adviesraad en de adviseur van Cera. Dit document wordt bewaard op de zetel van de vereniging in het verenigingsdossier.

De Raad van Bestuur beslist - bij voorkeur tijdens haar vergadering van april - over de toelating van de door de Regionale Adviesraden als adviserend lid voorgedragen kandidaten. De Raad van Bestuur beslist soeverein over de toelating als adviserend lid. Hij moet zijn beslissing niet verantwoorden.

Artikel 5 : Lidmaatschap Regionale Adviesraad vanuit de hoedanigheid van werkend lid

Bestuurders B die benoemd zijn overeenkomstig benoemingstraject B2 en die nog geen lid zijn van een Regionale Adviesraad, zullen - overeenkomstig artikel 10 van de statuten van Cera Ancora VZW - ingevolge hun benoeming ais werkend lid van de vereniging ambtshalve deel uitmaken van de Regionale Adviesraad van hun woonplaats. Deze bestuurder B komt niet in aanmerking voor een functie als voorzitter, ondervoorzitter of afgevaardigd lid van de Regionale Adviesraad.

De bepalingen van artikel 3 van dit intern reglement betreffende het aantal leden van de Regionale Adviesraden per regio zijn bij hun benoeming op hen niet van toepassing.

Artikel 6: Vacatures voor de functies van voorzitter of ondervoorzitter van een Regionale Adviesraad

De voorzitters en ondervoorzitters van de Regionale Adviesraden zetelen tevens in de Nationale

Adviesraad. Kandidaten voor deze functies moeten daarom - bovenop de aan de RAR-leden gestelde

voorwaarden - minstens voldoen aan volgende bijkomende voorwaarden:

-ten hoogste 64 jaar zijn of worden in het jaar van de verkiezing;

-nog gedurende zes jaar voorzitter of ondervoorzitter kunnen zijn (op basis van de maximale eindduur van

het RAR-mandaat).

De voorzitters en ondervoorzitters van de Regionale Adviesraden worden verkozen overeenkomstig de

verkiezingsprocedure bepaald in artikel 18 van dit intern reglement.

Artikel 7 : Duur van het mandaat als lid van een Regionale Adviesraad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een adviserend lid oefent zijn mandaat in een Regionale Adviesraad uit voor een termijn van zes jaar.. Het mandaat loopt van 1 mei volgend op de toelating als adviserend lid door de Raad van Bestuur en loopt tot 30 april van het zesde mandaatjaar. Indien de Raad van Bestuur na 1 mei een kandidaat toelaat, zal het mandaat onmiddellijk ingaan en eindigen op 30 april van het zesde mandaatjaar. (bijlage 2 : voorbeeld mandaatberekening)

Na een eventuele evaluatieprocedure oordeelt de Regionale Adviesraad tijdens de laatste vergadering van het laatste mandaatjaar van het lopend mandaat van een adviserend lid over de eventuele voordracht tot hernieuwing van het adviserend lidmaatschap voor een periode van zes jaar.

Het adviserend lidmaatschap kan, volgens deze principes, verlengd worden tot de maximale eindduur van vier opeenvolgende mandaatperiodes (zijnde maximaal 24 jaar lidmaatschap). Het lidmaatschap vervalt van rechtswege op 30 april van het zesde mandaatjaar van de vierde mandaatperiode.

Om de maximale eindduur van het mandaat van de eerste adviserende leden, i.e. de adviserende leden die per 01.06.1998 het mandaat uitoefenden van bestuurder of controlerend vennoot in een CERA-vennootschap die ingevolge de fusie door overneming opgeslorpt werd door CERA Hoofdkantoor CV (waarvan de naam in 1998 gewijzigd werd in Cera Holding CVBA en in 2004 in Cera CVBA) te bepalen, wordt de oorspronkelijke aanvangsdatum van hun laatste benoeming in een lokale CERA-vennootschap vóór 1 januari 1998 als vertrekbasis genomen.

Het adviserend lidmaatschap eindigt in elk geval van rechtswege op 30 april van het kalenderjaar volgend op het kalenderjaar waarin het adviserend lid de leeftijd van 70 jaar bereikt heeft.

Artikel 8: Wettelijke woonplaats tijdens het RAR-mandaat

Elk adviserend lid maakt deel uit van de Regionale Adviesraad van de regio waar hij zijn wettelijke woonplaats (officieel domicilieadres) heeft.

Wanneer een adviserend lid zijn wettelijke woonplaats buiten zijn oorspronkelijke subregio vestigt, ontstaat er een vacature voor deze subregio,

Het adviserend lid dat zijn wettelijke woonplaats vestigt buiten zijn oorspronkelijke subregio (doch binnen de regio) kan zijn lopend RAR-mandaat voltooien, Het RAR-mandaat kan tevens, overeenkomstig de principes van artikel 10, verlengd worden. De eventuele functie opgenomen als RAR-lid (voorzitter, ondervoorzitter, NAR-lid, lid-supraregionale/provinciale projectwerking, lid stuurgroep, lid Raad van Bestuur) kan eveneens voltooid en verlengd worden.

Indien een adviserend lid zijn wettelijke woonplaats vestigt buiten zijn regio, kan hij het RAR-mandaat dat loopt, voltooien. De eventuele functie opgenomen als RAR-lid (voorzitter, ondervoorzitter, NAR-lid, lid-supraregionale/provinciale projectwerking, lid stuurgroep, lid Raad van Bestuur) kan eveneens worden voltooid tijdens zijn lopend mandaat. Het RAR-mandaat kan echter niet meer verlengd worden.

Het adviserend lid dat zijn wettelijke woonplaats vestigt buiten zijn regio kan zich, tijdens het voltooien van zijn lopend mandaat, geen kandidaat stellen voor de functies van voorzitter, ondervoorzitter, NAR lid, lid-supraregionale/provinciale projectwerking, lid van de stuurgroep, lid van de Raad van Bestuur.

In geval van een vacature in de Regionale Adviesraad van de subregio of regio van die nieuwe woonplaats, kan het betrokken RAR-lid zich kandidaat stellen volgens de algemene procedure zoals omschreven in de statuten en in dit intern reglement,

indien een RAR-lid om redenen buiten zijn wil (een historische situatie van voor 1998 of het verleggen van de grenzen op initiatief van de vereniging) zijn wettelijke woonplaats niet langer heeft in zijn/haar oorspronkelijke (sub)regio van de Regionale Adviesraad waar hij deel van uitmaakt, heeft dit geen gevolgen voor het mandaat van dit RAR-lid, noch voor de verlenging ervan, noch voor de eventuele andere functies die het RAR-lid opgenomen heeft of waarvoor het RAR-lid zich kandidaat wenst te stellen. De Raad van Bestuur is bevoegd om een afwijking van de territoriale regels, om redenen buiten de wil van het RAR-lid, toe te staan, Elke afwijking wordt omschreven in de notulen van de Raad van Bestuur en gevoegd bij de lijst van regio's.

Artikel 9 : Evaluatie van de RAR-leden

Een eventuele evaluatie is facultatief. Op initiatief van minimum twee leden van een Regionale Adviesraad kan een RAR-lid in het laatste jaar van zijn/haar mandaatperiode, voorafgaand aan een eventuele verlenging van zijn/haar adviserend lidmaatschap, tijdens RAR 1 geëvalueerd worden,

Tijdens RAR 3 van een kalenderjaar wordt meegedeeld welke mandaten tijdens RAR 1 van het volgende kalenderjaar verlengd kunnen worden, Indien twee RAR-leden terzake initiatief wensen te nemen brengen zij de voorzitter (of in geval dat het de evaluatie van de voorzitter betreft, de ondervoorzitter) op de hoogte van zijn/haar verzoek tot evaluatie.

De evaluatie vindt plaats aan de hand van een standaard evaluatieformulier dat ter inzage ligt in het verenigingsdossier, De voorzitter, ondervoorzitter en afgevaardigde leden van de Regionale Adviesraad vormen samen de evaluatiecommissie. De adviseur van Cera vervult de rol van secretaris van de evaluatiecommissie.

Voor de leden van de RAR die geen deel uitmaken van de NAR

-De evaluatie gebeurt aan de hand van het standaard evaluatieformulier dat ingevuld wordt door de voorzitter, ondervoorzitter en afgevaardigde leden van de Regionale Adviesraad.

-De evaluatiecommissie formuleert een voorstel aan de vergadering.

Voor de leden van de RAR die tevens deel uitmaken van de NAR

-De evaluatie gebeurt aan de hand van het standaard evaluatieformulier dat ingevuld wordt door aile leden van de Regionale Adviesraad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

ArtOD 2.2

-De voorzitter, of de ondervoorzitter, indien het om de evaluatie van de voorzitter gaat, centraliseert de evaluatieformulieren en de drie niet betrokken leden van de evaluatiecommissie formuleren een voorstel aan de vergadering.

Artikel 10 : Hernieuwing van het RAR-mandaat

De Raad van Bestuur beslist over de eventueel mogelijke hernieuwing van het adviserend lidmaatschap voor een periode van zes jaar. Indien er een voorafgaande evaluatie plaatsvond, brengt de evaluatiecommissie verslag uit zoals vastgelegd in artikel 9. De Raad van Bestuur beslist soeverein over de hernieuwing van het adviserend lidmaatschap. Hij moet zijn beslissing niet verantwoorden.

Artikel 11 : Uitsluiting van een RAR-lid

Van een lid van een Regionale Adviesraad dat herhaaldelijk en zonder verontschuldiging afwezig is op de vergaderingen van de betrokken Regionale Adviesraad wordt, overeenkomstig artikel 9 van da statuten, vermoed dat hij de doelstellingen van de vereniging niet meer genegen is in de zin van artikel 7, vijfde lid van de statuten.

Voor de toepassing van dit artikel moet onder `bij herhaling afwezig' verstaan worden dat een lid op minstens drie opeenvolgende vergaderingen van de betrokken Regionale Adviesraad zonder verontschuldiging afwezig is of op minstens vijf opeenvolgende vergaderingen van de betrokken Regionale Adviesraad afwezig is, zelfs al heeft het betrokken lid zich voor één of meerdere van deze vijf vergaderingen verontschuldigd.

Het vermoeden de doelstellingen van de vereniging niet meer genegen te zijn is weerlegbaar. In voorkomend geval vragen de voorzitter en ondervoorzitter van de Regionale Adviesraad het betrokken RAR-lid om toelichting. Ontvangen de voorzitter en ondervoorzitter geen, of geen afdoend geachte verantwoording, dan kunnen ze, bij unanimiteit en na overleg met de adviseur van Gera, de Raad van Bestuur van de vereniging verzoeken het betrokken lid uit te sluiten.

Artikel 12 : Voorbereiding van een BAR-vergadering

De voorzitter en/of de ondervoorzitter van elke Regionale Adviesraad staat (staan), samen met de adviseur van Cera, in voor de praktische organisatie van de vergaderingen en de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden met het oog op de goede werking van de Regionale Adviesraad waarvan zij deel uitmaken.

In Wallonië komen de voorzitters en de ondervoorzitters van de Regionale Adviesraden driemaal per jaar samen om, samen met de adviseur van Cera, de vergaderingen van de Regionale Adviesraden van Wallonië voor te bereiden.

Artikel 13 : Vergoeding van de leden van de Regionale Adviesraden

Adviserende leden worden niet vergoed voor hun engagement in een Regionale Adviesraad. Kosten die gemaakt worden door de leden van de Regionale Adviesraden kunnen eventueel terugbetaald worden. De verplaatsingskosten voor kilometers, die afgelegd worden in het kader van de RAR-werking, warden terugbetaald door Cera CVBA.

III. SUPRAREGIONALE/PROVINCiALE PROJECTWERKING

Artikel 14 : Supraregionale projectwerking

In Vlaanderen is er per provincie een Supraregionale/Provinciale Projectwerking, Per Vlaamse Regionale Adviesraad zetelen er twee RAR-leden in de Supraregionale/Provinciale Projectwerking van hun provincie. In de SupraregionalelProvinciale Projectwerking Vlaams-Brabant en Brussel zetelen tevens 2 RAR-leden uit de Regionale Adviesraad van Brussel. De Supraregionale/Provinciale Projectwerking beslist over de aanwending van een jaarlijks budget voor supraregionale projecten in Vlaanderen en Brussel. De leden van de Supraregionale/Provinciale Projectwerking hebben stemrecht.

Voor Wallonië en Brussel beslissen de voorzitters en de ondervoorzitters van de Regionale Adviesraden van Wallonië samen met twee afgevaardigden uit de Regionale Adviesraad van Brussel (waarvan ten minste één voorzitter of ondervoorzitter is) over de aanwending van het jaarlijks budget voor supraregionale projecten in Wallonië en Brussel, De voorzitters en ondervoorzitters van de Regionale Adviesraden van Wallonië en Brussel en het BAR-lid van Brussel hebben stemrecht.

Om geldig te kunnen beslissen over de supraregionale projecten moet de helft van de leden aanwezig zijn, indien minder dan de helft van de leden aanwezig is, wordt de beslissing verdaagd naar een volgende vergadering, die over deze uitgestelde agendapunten geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Tenzij anders wordt bepaald, warden de beslissingen over de supraregionale projecten genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Onthoudingen worden niet meegerekend (bij een even aantal stemmen is dit de helft van de stemmen + 1, bij een oneven aantal stemmen is dit de helft van de stemmen naar boven afgerond). Er kan niet met volmacht gestemd worden,

Er wordt minstens driemaal per kalenderjaar vergaderd over de supraregionale projectwerking.

Een adviseur van Cera zit de vergadering voor. Bij voorkeur woont ook een bestuurder uit de betrokken provincie, respectievelijk uit Wallonië en een projectcoördinator van de nationale maatschappelijke projectwerking van Cera de vergadering bij, De leden Raad van Bestuur, de adviseurs en de projectcoördinatoren hebben geen stemrecht.

Artikel 15 Invulling van een vacature in een Supraregionale/Provinciale Projectwerking

Elke Vlaamse Regionale Adviesraad kiest onder zijn leden twee leden voor de Supraregionale/Provinciale Projectwerking van hun provincie. Bij voorkeur kiest de Regionale Adviesraad voor de Supraregionale/Provinciale Projectwerking één lid dat tevens lid is van de Nationale Adviesraad. De Regionale

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2,2

Adviesraad van Brussel kiest twee Nederlandstalige leden voor de Supraregionale/Provinciale Projectwerking Vlaams-Brabant en Brussel en kiest 2 Franstalige leden voor deelname aan de vergadering over supranationale projectwerking in Wallonië en Brussel.

l3¬ J bekendmaking van een vacature kunnen voorwaarden bekendgemaakt worden waaraan de kandidaten moeten voldoen.

De leden van de Supraregionale/Provinciale Projectwerking worden verkozen overeenkomstig de verkiezingsprocedure bepaald in artikel 18 van dit intern reglement,

Het resultaat van de stemming wordt schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de voorzitter enfof ondervoorzitter van de betrokken Regionale Adviesraad en de adviseur van Cera. Dit document wordt bewaard op de zetel van de vereniging in het verenigingsdossier.

IV. NATIONALE ADVIESRAAD (NAR)

Artikel 16 t Omschrijving van de Nationale Adviesraad

De Nationale Adviesraad vormt de band tussen de regionale en nationale werking. De Nationale Adviesraad is, net zoals de Regionale Adviesraden, in de eerste plaats een informatie- en overlegplatform, en geeft impulsen aan de algemene strategie van Cava.

De Nationale Adviesraad komt minstens tweemaal per jaar samen, onder voorzitterschap van de voorzitter van de Raad van Bestuur van Cera Ancora VZW. Aile leden van de Nationale Adviesraad hebben stemrecht. Er kan in de Nationale Adviesraad niet met volmacht gestemd worden,

Artikel 17 ; Lidmaatschap van de Nationale Adviesraad

in de Nationale Adviesraad zetelen vier vertegenwoordigers per Regionale Adviesraad: de voorzitter en de ondervoorzitter van elke Regionale Adviesraad en twee bijkomende leden die door iedere Regionale Adviesraad worden verkozen om te zetelen In de NAFI. Hun mandaat in de Nationale Adviesraad wordt bepaald door de duurtijd van hun lopende RAR-mandaat.

Daarnaast zijn de bestuurders van Cera Ancora VZW van rechtswege lid van de Nationale Adviesraad. Artikel 18 : Invulling van een vacature in de Nationale Adviesraad

Bij bekendmaking van een vacature kunnen voorwaarden bekendgemaakt worden waaraan de kandidaten moeten voldoen. Kandidaten voor de functies van NAR-lid moeten minstens voldoen aan volgende voorwaarden :

-ten hoogste 64 jaar zijn of worden in het jaar van de verkiezing:

-nog gedurende zes jaar voorzitter, ondervoorzitter, of NAR-lid kunnen zijn (op basis van de maximale eindduur van het RAR-mandaat).

De verkiezing verloopt als volgt:

-iedere vacature wordt schriftelijk bekendgemaakt aan alle leden van de betrokken Regionale Adviesraad. -De kandidaatstelling gebeurt eveneens schriftelijk ter attentie van de adviseur van Cera.

-Alle kandidaturen worden voorgelegd aan de betrokken Regionale Adviesraad die beslist bij gewone; meerderheid. Onthoudingen worden niet meegerekend (bij een even aantal stemmen is dit de helft van de stemmen + 1, bij een oneven aantal stemmen is dit de helft van de stemmen naar boven afgerond),

-Om geldig te kunnen stemmen, moet minstens de helft van de leden van de betrokken Regionale Adviesraad aanwezig zijn. indien niet de helft van de leden aanwezig is, wordt de stemming verdaagd naar de volgende vergadering, die geldig kan beslissen over dit agendapunt ongeacht het aantal aanwezigen. De stemming is geheim en gebeurt schriftelijk door middel van een stemformulier dat aile kandidaten in alfabetische volgorde vermeldt.

-De kandidaat die de meerderheid van de stemmen haalt, is verkozen.

-Als geen enkele kandidaat de meerderheid haalt, vindt een tweede stemronde plaats. Voor deze tweede stemronde worden die twee kandidaten weerhouden die in de rangschikking van het aantal behaalde stemmen de hoogste score(s) behaalden. Bij een gelijk aantal stemmen kan het aantal deelnemers aan de tweede stemronde meer dan twee bedragen.

-De kandidaat die in de tweede stemronde het hoogste aantal stemmen haalt, is verkozen. Bij een gelijk aantal stemmen wordt de persoon met de grootste anciënniteit in de betrokken Regionale Adviesraad voorgedragen. Bij gelijke anciënniteit in de betrokken Regionale Adviesraad, wordt de jongste kandidaat (leeftijd) voorgedragen.

-De verkiezing vindt plaats onder toezicht van een stembureau bestaande uit drie personen. Het voorzitterschap van het stembureau wordt waargenomen door de adviseur van de betrokken Heglonale Adviesraad.

-Bij meerdere vacatures is deze procedure eveneens van toepassing en worden de stemrondes ais volgt geregeld ; men kan op evenveel kandidaten stemmen als er vacatures zijn. De kandidaat (kandidaten) die de meerderheid haalt (halen), is (zijn) verkozen. Indien na afloop van de eerste stemronde niet aile vacatures ingevuld zijn, vindt een tweede stemronde plaats. Voor deze tweede stemronde worden meerdere kandidaten weerhouden die in de rangschikking van het aantal behaalde stemmen de hoogste score(s) behaalden. Het aantal weerhouden kandidaten voor deze tweede stemronde bedraagt twee maal het aantal nog openstaande vacatures, Bij een gelijk aantal stemmen in de eerste stemronde Kan het aantal deelnemers aan de tweede stemronde meer dan twee maal het aantal openstaande vacatures bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Het resultaat van de stemming wordt schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de voorzitter en/of ondervoorzitter van de betrokken Regionale Adviesraad en de adviseur van Cera. Dit document wordt bewaard op de zetel van de vereniging in het verenigingsdossier.

Artikel 19 ; Deelname aan de vergaderingen van de Nationale Adviesraad

Naast de leden van de Nationale Adviesraad nemen ook de leden van het Managementcomité en de

adviseurs van Cera CVBA deel aan de vergaderingen van de Nationale Adviesraad,

De externe bestuurders van Cera Beheersmaatschappij NV, de onafhankelijke bestuurders van Aimancora

Beheersmaatschappij NV, de overige personeelsleden van Cera CVBA en eventuele derden kunnen

uitgenodigd worden om de vergaderingen bij te wonen.

Enkel de leden van de Nationale Adviesraad (zoals omschreven in artikel 16) hebben stemrecht.

Artikel 20 : Vergoeding van de leden van de Nationale Adviesraad

Adviserende leden worden niet vergoed voor hun engagement in de Nationale Adviesraad. Kosten die gemaakt worden door de leden van Nationale Adviesraad kunnen eventueel terugbetaald worden. De verplaatsingskosten voor kilometers die afgelegd worden in het kader van de NAR- werking, worden terugbetaald door Cera CVBA.

V. STUURGROEPEN

Artikel 21: Omschrijving van de stuurgroepen

De nationale en regionale maatschappelijke dienstverlening van Cera situeert zich in de volgende domeinen: 'Armoedebestrijding en sociale inclusie', 'Coöperatief ondernemen', 'Kunst en cultuur', 'Land- en tuinbouw en duurzame ontwikkeling', `Zorg in de samenleving' en 'Lokale initiatieven in het onderwijs en het jeugdwerk'.

Elk domein van de nationale dienstverlening heeft een stuurgroep . De stuurgroep heeft een beleids- en toezichtsfunctie en vormt een klankbord. De stuurgroep legt de thema's voor het domein vast, wordt geconsulteerd voor nieuwe structurele projecten, wordt geïnformeerd over de lopende projecten en heeft een controlefunctie in verband met de voortgang van deze projecten.

Een stuurgroep is als volgt samengesteld: een voorzitter, een lid van het management van Cera die als peter voor het domein optreedt, een programmacobrdinator, één of meer leden van de Raad van Bestuur, een adviseur van Cera en 4 vertegenwoordigers van de Nationale Adviesraad.

De voorzitter van de stuurgroep is tevens lid van de Raad van Bestuur

Artikel 22 : NAR-leden als lid van de stuurgroepen

In elke stuurgroep van de maatschappelijke domeinen zetelen vier vertegenwoordigers van de Nationale Adviesraad.

Wanneer er binnen een bepaalde stuurgroep een vacature is voor een NAR-lid, kiest de Nationale Adviesraad een nieuwe vertegenwoordiger.

De kandidaat-stuurgroepleden moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

-lid zijn van de Nationale Adviesraad;

-nog geen lid zijn van een stuurgroep van Cera CVBA;

-representatief zijn voor de vennoten van Cera CVBA;

-interesse hebben voor en/of ervaring hebben in het domein van de betrokken stuurgroep.

Bij het gelijktijdig openvallen van mandaten in meerdere stuurgroepen kan een lid van de Nationale Adviesraad zich slechts kandidaat stellen voor één van de openstaande vacatures.

De vier vertegenwoordigers van de Nationale Adviesraad in een stuurgroep dienen uit vier verschillende Regionale Adviesraden te komen.

Er wordt gestreefd naar een geografische spreiding van de stuurgroepleden, waarbij minstens één NAR-lid per stuurgroep Franstalig of Duitstalig is en zijn wettelijke woonplaats heeft in de regio Brussel, Oost-België of Wallonië.

indien er reeds een Franstalige of Duitstalige vertegenwoordiger is, met wettelijke woonplaats in de regio Brussel, Oost-België of Wallonië, die vanuit de NAR zetelt in de stuurgroep waar een vacature is, worden alle kandidaten die aan de voorwaarden voldoen weerhouden als kandidaten bij de schriftelijke stemming door de Nationale Adviesraad.

Indien er nog geen Franstalige of Duitstalige vertegenwoordiger is, met wettelijke woonplaats in de regio Brussel, Oost-België of Wallonië, die vanuit de NAR zetelt in de stuurgroep waar een vacature is, wordt (worden) enkel de Franstalige of Duitstalige kandidaat (kandidaten), met wettelijke woonplaats in de regio Brussel, Oost-België of Wallonië, en die aan de voorwaarden voldoet (voldoen) weerhouden als kandidaat (kandidaten).

Artikel 23 : Verkiezingsprocedure voor een mandaat als NAR-lid in de stuurgroep

De verkiezingsprocedure verloopt ais volgt:

-Iedere vacature wordt schriftelijk bekendgemaakt aan aile leden van de Nationale Adviesraad die voldoen

aan de voorwaarden van artikel 22 en zich dus kandidaat kunnen stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

-De kandidaatstelling gebeurt schriftelijk en is gericht aan de voorzitter van de Nationale Adviesraad. De motivering van de kandidaatstelling gebeurt eveneens schriftelijk en is vergezeld van een pasfoto.

-De motivering van de kandidaatstelling (met foto) wordt vooraf bezorgd aan de leden van de Nationale Adviesraad.

-De verkiezing van de kandidaten gebeurt door aile leden van de Nationale Adviesraad op basis van de schriftelijke kandidaatstellingen.

-Om geldig te kunnen stemmen, moet de helft van de leden van de Nationale Adviesraad aanwezig zijn. Indien minder dan de helft van deze leden aanwezig is, wordt de stemming verdaagd naar de volgende vergadering, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

-De stemming is geheim en gebeurt schriftelijk door middel van een stemformulier dat alle kandidaten in alfabetische volgorde vermeldt.

-De kandidaat die de meerderheid van de stemmen haalt, is verkozen (bij een even aantal stemmen is dit de helft van de stemmen " i-1, bij een oneven aantal stemmen is dit de helft van de stemmen naar boven afgerond). Onthoudingen worden niet meegerekend.

-Als geen enkele kandidaat de meerderheid haalt, vindt een tweede stemronde plaats. Voor deze tweede stemronde worden die twee kandidaten weerhouden die in de rangschikking van het aantal behaalde stemmen de hoogste score(s) behaalden. Bij een gelijk aantal stemmen kan het aantal deelnemers aan de tweede stemronde meer dan twee bedragen.

-In de tweede stemronde is de kandidaat met het hoogst aantal stemmen geldig verkozen. Bij gelijk aantal stemmen is de persoon met de grootste anciënniteit in een Regionale Adviesraad verkozen. Bij gelijke anciënniteit in een Regionale Adviesraad, is de jongste kandidaat (leeftijd) verkozen.

-Bij meerdere vacatures in een stuurgroep is deze procedure eveneens van toepassing en worden de stemrondes als volgt geregeld : men kan op evenveel kandidaten stemmen ais er vacatures zijn. De kandidaat (kandidaten) die de meerderheid haalt (halen), is (zijn) verkozen, Indien na afloop van de eerste stemronde niet alle vacatures ingevuld zijn, vindt een tweede stemronde plaats. Voor deze tweede stemronde worden meerdere kandidaten weerhouden die in de rangschikking van het aantal behaalde stemmen de hoogste score(s) behaalden. Het aantal weerhouden kandidaten voor deze tweede stemronde bedraagt twee maal het aantal nog openstaande vacatures. Bij een gelijk aantal stemmen in de eerste stemronde kan het aantal deelnemers aan de tweede stemronde meer dan twee maal het aantal openstaande vacatures bedragen.

-De verkiezing vindt plaats onder toezicht van een stembureau bestaande uit drie personen. Het voorzitterschap van het stembureau wordt waargenomen door een bestuurder van Cera Ancora VZW. Het resultaat van de stemming wordt schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de voorzitter van het stembureau. Dit document wordt bewaard op de zetel van de vereniging in het verenigingsdossier.

VI.RAAD VAN BESTUUR

Artikel 24 : Invulling van een vacature voor een mandaat van bestuurder B

In de Raad van Bestuur van Cera Ancora VZW zijn er minstens 10 mandaten voor bestuurders B, waarvan

een" meerderheid wordt benoemd overeenkomstig benoemingstraject B1. Er wordt gestreefd naar 14

bestuurders B, waarvan 8 bestuurders worden benoemd overeenkomstig benoemingstraject Bi en 6

bestuurders worden benoemd overeenkomstig benoemingstraject B2'

Indien de betrokken regio of provincie 2 bestuurders B heeft, mogen de twee vertegenwoordigers van deze

provincie/regio niet uit dezelfde Regionale Adviesraad komen.

Het benoemingstraject B1 van een nieuwe bestuurder B bestaat uit vier fases :

Ivoordracht van kandidaten (een kandidaat) door de Regionale Adviesraden (Regionale Adviesraad) van de

regio of provincie waar een vacature is;

ii.voordracht van een kandidaat door de Nationale Adviesraad aan de Raad van Bestuur van Cera Ancora

VZW;

iii" voordracht door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering van Cera Ancora VZW;

iv.benoeming door de Algemene Vergadering van Cera Ancora VZW.

Het benoemingstraject B2 van een nieuwe bestuurder B bestaat uit vier fases:

(.selectie van kandidaten door een Comité binnen de Raad van Bestuur en voorlegging van één kandidaat-

bestuurder door de Raad van Bestuur voor advies aan de Nationale Adviesraad;

ii.advies Nationale Adviesraad m.b.t. de kandidaat voorgedragen door de Raad van Bestuur van Cera

Ancora VZW;

iii.voordracht door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering van Cera Ancora VZW;

iv.benoeming door de Algemene Vergadering van Cera Ancora VZW.

Artikel 25 : Invulling vacature bestuurder B via benoemingstraject 'Bi'

Bij de invulling van een vacature voor een mandaat van bestuurder B overeenkomstig benoemingstraject B1

wordt de volgende geografische spreiding gerespecteerd :

- regio Oost-België: 1 bestuurder

- regio Brussel: 1 bestuurder

- regio Wallonië: 1 bestuurder

- provincie West-Vlaanderen: 1 bestuurder

- provincie Oost-Vlaanderen: I bestuurder

- provincie Limburg: 1 bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

- provincie Vlaams-Brabant: 1 bestuurder

- provincie Antwerpen: 1 bestuurder

Een kandidaat-bestuurder B moet minstens voldoen aan volgende voorwaarden:

-actief meewerken aan de regionale werking van Cers Ancora VZW; -

-representatief zijn voor de vennoten van Cera CVBA;

-ten hoogste 66 jaar zijn of worden in het jaar van de verkiezing;

-benoembaar zijn voor nog minstens één mandaat van 4 jaar als bestuurder

(op basis van het mandaat in de RAR).

Bij bekendmaking van een vacature kan de Raad van Bestuur, of een daartoe aangesteld Comité binnen de

Raad van Bestuur bijkomende voorwaarden bekendmaken waaraan de kandidaten moeten voldoen. Deze

voorwaarden kunnen opgenomen warden in de schriftelijke oproep tot kandidaatstelling (bv. in de profielschets)

die opgemaakt wordt bij een vacature.

1. Voordracht van sen kandidaat-bestuurder door een Regionale Adviesraad aan de Nationale Adviesraad

bij een vacature bestuurder B

Voordracht van een kandidaat voor een mandaat als bestuurder B uit een regio of provincie

a. die meerdere Regionale Adviesraden telt

De voordracht door een Regionale Adviesraad van de betrokken regio of provincie verloopt als volgt :

-In elke betrokken Regionale Adviesraad worden kandidaturen opgevraagd. De leden van de Nationale Adviesraad van de betrokken Regionale Adviesraad, die voldoen aan de in artikel 25 vermelde voorwaarden, kunnen zich kandidaat stellen,

-Elke Regionale Adviesraad kiest maximaal 1 kandidaat uit haar NAR-leden die zich kandidaat stelden, teneinde deze kandidaat voor te dragen aan de Nationale Adviesraad. De procedure zoals omschreven in artikel 18 wordt mutatis mutandis gevolgd.

b. die slechts 1 Regionale Adviesraad telt (= Brussel en Oost-België)

De voordracht door de Regionale Adviesraad van de betrokken regio verloopt als volgt :

-In de Regionale Adviesraad worden kandidaturen opgevraagd, De leden van de Nationale Adviesraad van de betrokken Regionale Adviesraad, die voldoen aan de in artikel 25 vermelde voorwaarden, kunnen zich kandidaat stellen.

-Indien minder dan 2 van deze NAR-leden zich kandidaat stellen, wordt er een oproep tot kandidatuurstelling gedaan bij de overige leden van de betrokken Regionale Adviesraad, Elk lid dat voldoet aan de in artikel 25 vermelde voorwaarden kan zich kandidaat stellen.

-De Regionale Adviesraad kiest 2 kandidaten uit de personen die zich kandidaat stelden op basis van de oproep (of in voorkomend geval oproepen) tot kandidatuurstelling. De procedure zoals omschreven in artikel 18 wordt mutatis mutandis gevolgd.

-De Regionale Adviesraad dient 2 kandidaten voor te dragen. Indien er, na de 2 oproepen tot kandidatuurstelling, geen 2 kandidaten zouden zijn, dan kan er 1 kandidaat warden voorgedragen op voorwaarde dat de betrokken PAR deze ene kandidaat voordraagt met een drievierdenmeerderheid van de aanwezige RAR-leden.

De schriftelijke oproep tot kandidatuurstellingen vindt plaats uiterlijk in de maand januari van het jaar waarin de vacature zal openvallen. De voordrachtprocedure in de RAR vindt plaats tijdens eerste vergadering van het kalenderjaar waarin de vacature zal openvallen.

Na ontvangst van de kandidaatstellingen toetst de Raad van Bestuur of het Comité, of een kandidaatstelling aan alle voorwaarden voldoet. De Raad van Bestuur of het Comité kan een kandidaatstelling toelaten of weigeren en dient haar beslissing hieromtrent niet te motiveren.

2, Voordracht van een kandidaat-bestuurder B door de Nationale Adviesraad aan de Raad van Bestuur

De Nationale Adviesraad doet een voordracht van een kandidaat-bestuurder uit de kandidaten (kandidaat) die voorgedragen werden (werd) door de Regionale Adviesraden (Regionale Adviesraad) van de regio of provincie waar er een vacature voor een mandaat ais bestuurder B is, aan de Raad van Bestuur van Cera Ancora VZW,

De procedure verloopt als volgt:

-De leden van de Nationale Adviesraad ontvangen een overzicht van de door de Regionale Adviesraden (Adviesraad) voorgedragen kandidaten (kandidaat) voor de vacature als bestuurder B. Het cv (met foto) en de motivering van de kandidaat-bestuurder(s) voorgedragen door de Regionale Adviesraden (Adviesraad) wordt vooraf bezorgd aan de leden van de Nationale Adviesraad.

-Tijdens de vergadering kan elke kandidaat zijn kandidaatstelling mondeling toelichten,

-De verkiezing van de voor te dragen kandidaat gebeurt door de Nationale Adviesraad,

-Om geldig te kunnen stemmen, moet de helft van de leden van de Nationale Adviesraad aanwezig zijn. Indien minder dan de helft van deze leden aanwezig is, wordt de stemming verdaagd naar de volgende vergadering, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

-De stemming is geheim en gebeurt schriftelijk door middel van een stemformulier dat alle kandidaten in alfabetische volgorde vermeldt. Er wordt tevens gestemd indien er slechts 1 kandidaat is (voor/tegen/onthouding).

-De kandidaat die de meerderheid van de stemmen haalt (bij een even aantal stemmen is dit de helft van de stemmen + 1, bij een oneven aantal stemmen is dit de helft van de stemmen naar boven afgerond), wordt voorgedragen aan de Raad van Bestuur. Onthoudingen worden niet meegerekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-indien er meerdere kandidaten zijn en geen enkele kandidaat de meerderheid haalt in de eerste stemronde, vindt een tweede stemronde plaats. Voor deze tweede stemronde worden die twee kandidaten weerhouden die in de rangschikking van het aantal behaalde stemmen de hoogste score(s) behaalden. Bij een gelijk aantal stemmen kan het aantal deelnemers aan de tweede stemronde meer dan twee bedragen.

-De kandidaat die in de tweede stemronde het hoogste aantal stemmen haalt, wordt voorgedragen aan de Raad van Bestuur. Bij een gelijk aantal stemmen wordt de persoon met de grootste anciënniteit in een Regionale Adviesraad voorgedragen.

-Bij gelijke anciënniteit, wordt de jongste kandidaat (leeftijd) voorgedragen.

De procedure vindt plaats onder toezicht van een stembureau bestaande uit drie personen. Het voorzitterschap van het stembureau wordt waargenomen door een bestuurder van Cera Ancora VZW. Het resultaat van de stemming wordt schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de voorzitter van het stembureau. Dit document wordt bewaard op de zetel van de vereniging in het verenigingsdossier.

3. Voordracht door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering

De door de Nationale Adviesraad voorgedragen kandidaat-bestuurder wordt door twee werkende leden voorgedragen aan de Raad van Bestuur als kandidaat-werkend lid. Het verzoek hiertoe moet schriftelijk gebeuren. De Raad van Bestuur beslist over de voordracht als werkend lid met een drie vierde meerderheid op basis van de krachtlijnen vermeld in de statuten en het intern reglement.

Wanneer de Raad van Bestuur instemt met de voordracht van de kandidaat ais werkend lid, draagt de Raad van Bestuur de kandidaat-bestuurder op basis van een beslissing, genomen met een drievierdenmeerderheid, voor aan de Algemene Vergadering.

Wanneer de voordracht als werkend lid niet aanvaard wordt, moet de Nationale Adviesraad een nieuwe kandidaat voordragen aan de Raad van Bestuur.

4. Benoeming door de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering beslist over de toelating van de kandidaat-bestuurder als werkend lid van de

vereniging.

Artikel 26: Invulling vacature bestuurder B via benoemingstraject `B2'

Bij de invulling van een vacature voor een mandaat van bestuurder B overeenkomstig benoemingstraject 62

wordt de volgende geografische spreiding gerespecteerd

- regio Wallonië: 1 bestuurder

- provincie West-Vlaanderen: 1 bestuurder

- provincie Oost-Vlaanderen: 1 bestuurder

- provincie Limburg: 1 bestuurder

- provincie Vlaams-Brabant: 1 bestuurder

- provincie Antwerpen: 1 bestuurder

Een kandidaat-bestuurder moet minstens voldoen aan volgende voorwaarden:

-representatief zijn voor de vennoten van Cera CVBA;

-ten hoogste 66 jaar zijn of worden in het jaar van de verkiezing;

-benoembaar zijn voor nog minstens één mandaat van 4 jaar als bestuurder

(op basis van het mandaat in de RAR, indien van toepassing).

-lid zijn van de Nationale Adviesraad, lid zijn van een Regionale Adviesraad of vennoot van Cera CVBA.

indien er meerdere kandidaat-bestuurders zijn zal, bij gelijkwaardigheid van kandidaten, de voorkeur gegeven

worden aan de kandidaat-bestuurder die lid is van de Nationale Adviesraad, respectievelijk aan de kandidaat-

bestuurder die lid is van een Regionale Adviesraad (in die volgorde).

Een vennoot van Cera CVBA, die noch lid is van de Nationale Adviesraad, noch lid is van een Regionale

Adviesraad, moet bijkomend voldoen aan de volgende voorwaarden:

-minimaal 5 jaar vennoot zijn van Cera CVBA;

-blijk geven van de nodige bereidheid tot actieve betrokkenheid bij de diverse activiteiten van Cera CVBA.

Bij bekendmaking van een vacature kan een daartoe aangesteld Comité binnen de Raad van Bestuur

bijkomende voorwaarden bekendmaken waaraan de kandidaten moeten voldoen. Deze voorwaarden kunnen

opgenomen worden in de schriftelijke oproep tot kandidaatstelling (bv. in de profielschets) die opgemaakt wordt

bij een vacature,

1.selectie van kandidaten door een Comité binnen de Raad van Bestuur en voorlegging van één kandidaat-

bestuurder door de Raad van Bestuur voor advies aan de Nationale Adviesraad

Na ontvangst van de kandidaatstellingen toetst het Comité, in voorkomend geval aangevuld met de bestuurder(s) B van de betrokken provincie (Aangevuld Comité), of een kandidaatstelling aan aile voorwaarden voldoet. Het Aangevuld Comité kan een kandidaatstelling toelaten of weigeren en dient haar beslissing hieromtrent niet te motiveren. Het Aangevuld Comité selecteert één kandidaat voor de invulling van de vacature voor een mandaat van bestuurder B en draagt deze voor aan de Raad van Bestuur.

Indien deze kandidaat-bestuurder wordt weerhouden door de Raad van Bestuur, wordt deze kandidaat-bestuurder voor advies voorgelegd aan de Nationale Adviesraad.

Indien deze kandidaat-bestuurder niet wordt weerhouden door de Raad van Bestuur, moet het Aangevuld Comité een nieuwe kandidaat-bestuurder voordragen aan de Raad van Bestuur,

2. Advies Nationale Adviesraad m.b.t. de voorgedragen kandidaat-bestuurder

De Nationale Adviesraad verleent een advies omtrent de voorgedragen kandidaat-bestuurder B door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De procedure verloopt als volgt:

-het cv (met foto) en de motivering van de kandidaat-bestuurder wordt vooraf bezorgd aan de leden van de

Nationale Adviesraad.

-tijdens de vergadering van de Nationale Adviesraad kan de kandidaat-bestuurder zijn kandidaatstelling

mondeling toelichten.

-het advies over de voorgedragen kandidaat-bestuurder gebeurt door de Nationale Adviesraad.

-om geldig advies uit te brengen, moet de helft van de leden van de Nationale Adviesraad aanwezig zijn.

Indien minder dan de helft van deze leden aanwezig is, wordt de adviesverlening verdaagd naar de volgende

vergadering, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

-de adviesverlening gebeurt door handopsteking (voor/tegen/onthouding)-

-het resultaat van de adviesverlening wordt schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de voorzitter van de

Nationale Adviesraad. Dit document wordt bewaard op de zetel van de vereniging in het verenigingsdossier.

3. Voordracht door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering

-de Raad van Bestuur neemt kennis van het advies van de Nationale Adviesraad en beraadt zich desgevallend over het al dan niet weerhouden van de voorgestelde kandidaat.

-wanneer de kandidaat aanvaard wordt ais werkend lid door de Raad van Bestuur, draagt de Raad van Bestuur de kandidaat-bestuurder op basis van een beslissing, genomen met een drievierdenmeerderheid, voor aan de Algemene Vergadering.

4. Benoeming door de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering beslist over de toelating van de kandidaat-bestuurder als werkend lid van de

vereniging.

Artikel 27 : Voorzitterschap Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

Een bestuurder B kan zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de Raad van Bestuur indien hij/zij

voorafgaand aan de kandidatuurstelling gedurende minimum 2 jaar lid is van de Raad van Bestuur.

De functie van voorzitter wordt uitgeoefend voor een termijn van maximaal 4 jaar met mogelijkheid tot

herverkiezing. De verkiezing of eventuele herverkiezing vindt, bij voorkeur, plaats in de maand april.

Artikel 28 Ondervoorzitterschap Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden twee ondervoorzitters.

Eén ondervoorzitter behoort tot de Vlaamse gemeenschap, de tweede ondervoorzitter behoort tot de Franstalige of Duitstalige gemeenschap. Indien de voorzitter behoort tot de Franstalige of Duitstalige gemeenschap, kan ook de tweede ondervoorzitter behoren tot de Vlaamse gemeenschap.

Een bestuurder B kan zich kandidaat stellen mits hij/zij voorafgaand aan de kandidatuurstelling gedurende minimum 2 jaar lid is van de Raad van Bestuur en mits hij/zij behoort tot de betrokken gemeenschap zoals hierboven omschreven. Bij een betwisting wordt het officieel domicilieadres weerhouden.

De functie van ondervoorzitter wordt uitgeoefend voor een termijn van maximaal 4 jaar met mogelijkheid tot herverkiezing. De verkiezing of eventuele herverkiezing vindt, bij voorkeur, plaats in de maand april.

Artikel 29 : Procedure verkiezing voorzitter of ondervoorzitter

De kandidaat-voorzitter of kandidaat-ondervoorzitter dient zijn schriftelijke kandidatuur in bij de voorzitter, of indien het om de verkiezing van de voorzitter gaat, bij de oudste ondervoorzitter, van de Raad van Bestuur. De verkiezingsprocedure verloopt als volgt

-De verkiezing geschiedt bij geheime stemming en gebeurt schriftelijk door middel van een stemformulier dat alle kandidaten in alfabetische volgorde vermeldt, dit overeenkomstig de principes omschreven in titel IV van de statuten (Raad van Bestuur).

-Er kan een volmacht op naam gegeven worden. De bestuurder die een volmacht geeft neemt contact op met de bestuurder aan wie deze volmacht gegeven wordt om zijn/haar steminstructie te bezorgen.

-Om gekozen te zijn in de eerste stemronde, moet een kandidaat de meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen halen. Er moet eveneens gestemd worden indien er slechts één kandidaat is. Onthoudingen worden niet meegeteld.

-Indien er meerdere kandidaten zijn en geen enkele kandidaat de noodzakelijke meerderheid behaalt in de eerste stemronde, wordt een tweede stemronde gehouden. Voor deze tweede stemronde worden die twee kandidaten weerhouden die in de rangschikking van het aantal behaalde stemmen de hoogste score(s) behaalden. Bij een gelijk aantal stemmen kan het aantal deelnemers aan de tweede stemronde meer dan twee bedragen.

-In de tweede stemronde is de kandidaat met het hoogst aantal stemmen geldig verkozen.

-Bij gelijkheid van stemmen in de tweede stemronde wordt er nogmaals gestemd. Blijft de gelijkheid van stemmen bestaan, dan is de persoon met de grootste anciënniteit in de Raden van Bestuur van Cera Ancora VZW en/of CERA Hoofdkantoor verkozen.

-Bij gelijke anciënniteit, is de jongste kandidaat (leeftijd) verkozen.

Artikel 30 z Mogelijkheid tot evaluatie bij verlenging van een mandaat als lid van de Raad van Bestuur

Op initiatief van een lid van de Raad van Bestuur kan een bestuurder, voorafgaand aan een eventuele verlenging van zijn/haar bestuursmandaat, geëvalueerd worden. De bestuurder die hiertoe initiatief wenst te nemen brengt de voorzitter (of in geval het de evaluatie van de voorzitter betreft, de ondervoorzitter) op de

, . f Moo 2.2

hoogte van zijn/haar verzoek tot evaluatie, uiterlijk in de maand februari voorafgaand aan de mogelijke verlenging van het bestuursmandaat in de maand april.

Desgevallend vormen de voorzitter en de ondervoorzitters van de Raad van Bestuur de evaluatiecommissie. Deze evaluatiecommissie organiseert de evaluatie en formuleert een voorstel aan de Raad van Bestuur.

VIL.CUMUL VAN MANDATEN

Artikel 31: Mogelijkheden in verband met cumul van voorzitterschap RAR, ondervoorzitterschap RAR, afgevaardigd lid van de RAR in de NAR en afgevaardigd lid van de RAR in de suprareglonale/provinciale projectwerking

De mandaten van voorzitter RAR, ondervoorzitter RAR of afgevaardigd lid van de RAR in de NAR kunnen niet gecumuleerd worden. Het mandaat van voorzitter RAR, ondervoorzitter RAR of afgevaardigd lid van de RAR in de NAR kan gecumuleerd worden met lidmaatschap in de Provinciale Adviesraad.

De functies van voorzitter RAR, ondervoorzitter RAB en afgevaardigd lid van de RAR in de NAR of afgevaardigd lid van de RAR in de supraregionale/provinciale projectwerking worden uitgeoefend voor de resterende duur van het lopend mandaat als RAR-lid.

Na de hernieuwing van het RAR-mandaat van de personen die deze functies uitoefenen, wordt bij afzonderlijke schriftelijke stemming, eveneens de verlenging van deze functies voorgelegd. De eventuele verlenging van de functie loopt gedurende dezelfde termijn als de verlenging van het RAR-mandaat,

De eventuele verlenging van deze functies wordt schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de voorzitter en/of de ondervoorzitter van de betrokken RAR en de adviseur van Gera. Dit document wordt bewaard op de zetel van de vereniging in het verenigingsdossier.

Artikel 32 : Mogelijkheden in verband met cumul met lidmaatschap stuurgroep of met lidmaatschap Raad van Bestuur

De voorzitter RAR, ondervoorzitter RAR of afgevaardigd lid van de RAR in de NAR kan deze functie cumuleren met het lidmaatschap van een stuurgroep van Cera CVBA, De duurtijd en eventuele verlenging van het lidmaatschap van de stuurgroep loopt samen met de duurtijd en de eventuele verlenging van het NAR-mandaat.

Indien de voorzitter RAR, ondervoorzitter BAR of afgevaardigd lid van de RAR in de NAR benoemd wordt tot bestuurder van Cera Ancora VZW, vervalt zijn mandaat als voorzitter BAR, ondervoorzitter RAR of afgevaardigd lid van de RAR in de NAR

De bestuurder van Cera Ancora VZW maakt van rechtswege  in zijn hoedanigheid van bestuurder  deel uit van de Nationale Adviesraad.

De bestuurder van Cera Ancora VZW blijft lid van de Regionale Adviesraad gedurende het lopende mandaat en dit mandaat kan eventueel verlengd worden overeenkomstig de principes voor hernieuwing van een RAR-mandaat zoals omschreven in de statuten en het intern reglement. Een niet-verlenging van het mandaat binnen de Regionale Adviesraad leidt van rechtswege tot verlies van het bestuurdersmandaat.

bijlage 1 ; structuur Cera-groep

(schema groepsstructuur)

bijlage 2 ; voorbeeld mandaatberekening

Het mandaat in de Regionale Adviesraad wordt uitgeoefend voor een termijn van zes jaar

-Elk jaar van deze termijn van zes jaar loopt van 1 mei van het kalenderjaar x tot 30 april van kalenderjaar x

a1

-Een mandaat van zes jaar start dus op 1 mei van kalenderjaar x tot 30 april van het kalenderjaar x -r 6, -Het mandaat kan drie maal hernieuwd worden telkens voor een termijn van zes jaar

voorbeeld

[ibenoemingsprocedure in 2005 (voordracht RAR 1/2005  benoeming RvB april 2005) t_7 persoon x (geboortejaar 1965) wordt benoemd voor een mandaat van zes jaar van 1/5/2005 tot 3014/2011. Het mandaat loopt gedurende zes opeenvolgende jaren

" 1/5/2005  30/4/2006

*1/5/2006  30/4/2007

" 1 /5/2007 -- 30/4/2008 .1/5/2008  30/4/2009 .1/5/2009  30/4/2010 11 /5/2010  30/4/2011 tiverlengingsprocedure in 2011 (evaluatie en verlenging RAR 1/2011) D persoon wordt opnieuw benoemd

voor een mandaat van zes jaar van 1/5/2011 tot 30/4/2017, Het mandaat loopt gedurende zes opeenvolgende

jaren :

" 1/5/2011  30/4/2012 .1/5/2012  30/4/2013 '1/5/2013  30/4/2014

" 1/5/2014  30/4/2015 *1/5/2015 -- 30/4/2016

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

-;175/20Ï6 ---30/4/2017

[Jverlengingsprocedure in 2017 (evaluatie en verlenging RAR 1/2017) D persoon wordt opnieuw benoemd voor een mandaat van zes jaar van 1/5/2017 tot 30/4/2023 Het mandaat loopt gedurende zes opeenvolgende jaren :

" 1/5/2017  30/4/2018

.1/5/2018  30/4/2019

" 1/5/2019  30/4/2020

*1/5/2020 -- 30/4/2021

" 1/5/2021  30/4/2022

" 1/5/2022  30/4/2023

C]verlengingsprocedure in 2023 (evaluatie en verlenging RAR 1/2023) 0 persoon wordt opnieuw benoemd voor een mandaat van zes jaar van 1/5/2023 tot 30/4/2029. Het mandaat loopt gedurende zes opeenvolgende jaren

*1/612023  30/4/2024

" 1/5/2024  30/4/2025

" 1/5/2025  30/4/2026

" 1/5/2026  30/4/2027

" 1/5/2027  30/4/2028

" 1/5/2028 -- 30/4/2029

Overeenkomstig artikel 13 van de statuten, is de vereniging in alle handelingen en betrekkingen, in of buiten rechte, geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend.

Franky Depickere

Gedelegeerd Bestuurder.

Voor-b'houden aan hot Belgisch Siaatsbiad

Op de laatste blz. van Luik B venneldsn : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegen.voordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CERA ANCORA

Adresse
MONSEIGNEUR LADEUZEPLEIN 15 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande