CERTES KWALITEITSMAKELAARS, AFGEKORT : CERTES

Association sans but lucratif


Dénomination : CERTES KWALITEITSMAKELAARS, AFGEKORT : CERTES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 890.000.437

Publication

03/10/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ii!I.i1Iu315 23*

.i?gp.-'f;Cri

Rechtbankvan Ko 1 17a Sb'. 2Q j~

te Leuven, de ~}

DE e1glER,

Vr i

behc

aar

Bel(

Stam





©ndernemingsnr : 0890.000.437

Benaming

(voluit) CERTES KWALITEITSMAKELAARS

(verkort) : CERTES

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Dirk Boutslaan 30 - 3000 Leuven

Onderwerp akte : benoeming nieuwe bestuurders

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering heeft op 5 september 2013 Geoffrey Giet bijkomend benoemd tot bestuurder van `. de Raad van Bestuur en dit voor een periode van 4 jaar. De Raad van Bestuur is hiermee als volgt samengesteld

Coppens Aidan, Haachtstraat 84, 3020 Veltem-Beisem, geboren op 17/08/1973, te Epsom (UK) MOD 2.2

Hoste Koenraad, Koningin Astridlaan 35, 3010 Kessel-Lo, geboren op 28/05/1964, te Brugge Kusters Fabienne, Witte Barier 26, 3550 Heusden-Zolder, geboren op 03/08/1963, te Ukkel Valkeniers Thomas, Kamarijklaan 22,1700 Dilbeek, geboren op 04/08/1967, te Tienen Van Geel Rudy, wijngaardstraat 15A, 3080 Tervuren, geboren op 15/01/1969, te Leuven Vansweevelt David, Kempenlaan 16, 2340 Beerse, geboren op 27/03/1972, te Tumhout Geoffrey Giet, Vaddenhoek 107, 9700 Mullem, geboren op 04/12/1972, te Gent

Dit is tevens de huidige samenstelling van de raad van bestuur.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Tervuren, op 5 september 2013

Hosto Koenraad Van Geel Rudy

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

16/04/2013
ÿþo. MOD 22

,H-F71 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Recht;:,. , ::', , '.00phandel +~

teieuvrri'k, ue ~`s ~ ',. L3iyy

~

DE GRTFMEâ,

Griffie

111111I11111,1,11191 j1

bE

B St

111111

Ondernemingsnr : 0890.000.437

Benaming

(voluit) : CERTES KWALITEITSMAKELAARS

(verkort) : CERTES

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Dirk Boutslaan 30 - 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging - herbenoeming raad van bestuur - volmachtregeling - dagelijks bestuur

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering van 25 februari 2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen als volgt

ARTIKEL 6 wordt gewijzigd als volgt

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering ais dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur. Tevens kan een kandidaat naar voren gedragen worden door minstens twee leden.

De besluiten tot aanvaarding worden genomen bij 2/3e meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde [eden, op voorwaarde van akkoord van 2/3e van de op dat moment nog lid zijnde oprichters. Tevens dient 2/3e van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

Als [id moet men voldoen aan de wettelijke en deontologische voorwaarden om het beroep van vastgoedmakelaar uit te oefenen of, indien het rechtspersonen betreft, bestuurd worden door één of meerdere personen die voldoen aan voormelde wettelijke en deontologische voorwaarden. Tevens moet men minstens één jaar toegetreden lid zijn van de vereniging, de Certes huisstijl hebben toegepast gedurende de periode als toegetreden lid en voldoen aan 80 procent van de punten van het kwaliteitscharter, zoals opgesteld door Quality Control.

Als lid moet men eveneens:

-Het belang erkennen van de hoge normen inzake kwaliteit, voorkomen en service die door de keurmerken van de vereniging worden opgelegd en de noodzaak erkennen om vastgoedactiviteiten overeenkomstig de voormelde normen uit te oefenen;

-Nooit het voorwerp geweest zijn van maatregelen of beslissingen die de betrouwbaarheid, eerbaarheid, deugdzaamheid en bekwaamheden als vastgoedmakelaar aantasten.

Het lidmaatschap gaat in vanaf de volgende voorwaarden cumulatief ingevuld worden na aanvaarding door

de algemene vergadering:

-kennisname bij aangetekend schrijven van de aanvaarding;

-Betaling van het eenmalig toetredingsrecht als lid en het lidgeld voor het lopende werkingsjaar, bij gebrek

aan betaling van het toetredingsrecht binnen de acht dagen na aanvaarding als lid, wordt het lidmaatschap

herroepen,

-Ondertekening van het intern reglement;

-Ondertekening van het kwaliteitscharter opgesteld drer Quality Control, waarin wordt erkend zich er toe te

verbinden om binnen de drie maanden hun werking en organisatie hieraan aan te passen.

- Schriftelijke akkoordverklaring met de door de raad van bestuur toegekende regio waar men het keurmerk

van de vzw mag gebruiken en de modaliteiten ter zake, conform het huishoudelijk reglement.

wordtgewijzrgd atsxoigt;

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard, conform de toetredingsvoorwaarden omschreven in het huishoudelijk reglement. Het verzoek om toelating van een kandidaat- toegetreden lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

De algemene vergadering beslist over de aanvaarding conform de aanvaarding van een nieuw lid.

De verdere formaliteiten omtrent de tcetreding en uittreding van toegetreden leden worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8 wordt gewijzigd als volgt:

De maximum ledenbijdrage bedraagt 15.000 EUR, en wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur, De bedragen zijn eisbaar vanaf het begin van het maatschappelijk jaar waarop ze betrekking hebben en zijn niet terugvorderbaar noch deelbaar,

Het eenmalig toetredingsrecht wordt bepaald conform de modaliteiten in het huishoudelijk reglement en bedraagt eveneens maximum 15.000 EUR.

In afwijking van artikel 15 van de statuten, moet er een 2/3 meerderheid van stemmen behaald worden op alle bestuurders, indien de raad van bestuur het toetredingsrecht of het jaarlijks lidgeld, ook deze van de toegetreden leden, wil verhogen met meer dan 5 % tegenover het voorgaande werkingsjaar.

ARTIKEL 9 wordt gewijzigd als volgt;

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij gewoon schrijven of per mail aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht Het lid moet hierbij een opzegperiode van zes maanden respecteren.

Een lid dat niet meer voldoet aan de volgende voorwaarden, wordt als ontslagnemend beschouwd, meer bepaald in het geval het lid;

-Als natuurlijke persoon niet langer voldoet aan de wettelijke en objectieve deontologische voorwaarden om het beroep van vastgoedmakelaar uit te oefenen;

-Als rechtspersoon niet langer bestuurd worden door één of meerdere personen die voldoen aan de voormelde wettelijke en deontologische voorwaarden.

Een lid dat niet conformeert aan de andere toetredingsvoorwaarden kan om die redenen en om andere redenen gelinkt aan het lidmaatschap en zoals nader bepaald in het huishoudelijk reglement, worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 213 meerderheid van stemmen.

Het lidmaatschap eindigt verder voor wat betreft natuurlijke personen door overlijden of voor wat betreft rechtspersonen door ontbinding of faillissement

ARTIKEL 18 wordt gewijzigd ais volgt:

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 20 wordt gewijzigd als volgt

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij een 2/3e meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

M1

1 "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

6M0D 22

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij een 213e meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging geldig verbonden ten aanzien van derden door het afzonderlijke optreden van de voorzitter of van de secretaris of van de penningmeester.

ARTIKEL 24 wordt gewijzigd als volgt

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 27 wordt gewijzigd als volgt:

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders of door een door de raad van bestuur aangeduide persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief of per mail tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 33 wordt gewijzigd als volgt:

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of door een docr de raad van bestuur aangeduid persoon. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door een door de raad van bestuur aangeduid persoon.

De notulen worden aan de leden toegezonden per gewoon schrijven dat verzonden wordt uiterlijk acht dagen na de algemene vergadering.

De notulen kunnen eveneens op de maatschappelijke zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

De algemene vergadering heeft op 10 januari 2013 tot bestuurders herbenoemd voor een nieuwe periode van vier jaar:

Coppens Aidan, Haachtstraat 84, 3020 Veltem-Beisem, geboren op 17/08/1973, te Epsom (UK)

Hoste Koenraad, Rozenbergstraat 8a, 3050 Oud-Heverlee geboren op 28105/1964, te Brugge Kusters Fabienne, Witte Barier 26, 3550 Heusden-Zolder, geboren op 03/0811963, te Ukkel Valkeniers Thomas, Levoldlaan 32, 1700 Dilbeek, geboren op 04/08/1967, te Tienen Van Geel Rudy, Kasteelstraat 22, 3080 Tervuren, geboren op 15/01/1969, te Leuven Vansweevelt David, Heizijde 14, 2300 Turnhout, geboren op 27/03/1972, te Turnhout

Dit is tevens de huidige samenstelling van de raad van bestuur.

6fiOD 2.2

r

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur oefent haar mandaat ais college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur bevestigt de volgende functieverdeling onder de bestuurders:

Voorzitter: Hoste Koenraad, Rozenbergstraat 8a, 3050 Oud-Heverlee, geboren op 28/05/1964, te Brugge Secretaris: Van Geel Rudy, Kasteelstraat 22, 3080 Tervuren, geboren op 15/01/1969, te Leuven Penningmeester. Vansweevelt David, Heizijde 14, 2300 Turnhout, geboren op 27/03/1972, te Turnhout

Omwille van de statutenaanpassing sinds 25 februari 2013 is de nieuwe volmachtregeling als volgt:

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging geldig verbonden ten aanzien van derden door het afzonderlijke optreden van de voorzitter of van de secretaris of van de penningmeester.

De raad van bestuur heeft op 25 februari 2013 eveneens aangesteld als bijkomende gemachtigde om de vereniging te vertegenwoordigen:

LoeckxJulie, Guldenweg 14, 2360 Oud-Tumhout, geboren op 15/09/1976, te Leuven

De bijkomende gemachtigde wordt dezelfde handtekeningbevoegdheid verleend als de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

De raad van bestuur heeft op 25 februari 2013 tot nieuwe dagelijkse bestuurder benoemd: LoeckxJulie, Guldenweg 14, 2360 Oud-Turnhout, geboren op 15/0911976, te Leuven

De samenstelling van het dagelijks bestuur is hierdoor als volgt

Gils Kristel, Rozenbergstraat 8a, 3050 Oud-Heverlee, geboren op 18/03/1971, te Koersel Hoste Koenraad, Rozenbergstraat 8a, 3050 Oud-Heverlee, geboren op 28/05/1964, te Brugge Loeckx Julie, Guldenweg 14, 2360 Oud-Turnhout, geboren op 15/09/1976, te Leuven

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang ais wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

De bevoegdheden van het dagelijks bestuur worden uitgeoefend als college.

Te Leuven, op 25 februari 2013

Hoste Koenraad Van Geel Rudy

Voorzitter Secretaris

.. 4 -Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad









Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CERTES KWALITEITSMAKELAARS, AFGEKORT : CERTES

Adresse
DIRK BOUTSLAAN 30 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande