CHEYENNE'S DREAM, AFGEKORT : CSD

Association sans but lucratif


Dénomination : CHEYENNE'S DREAM, AFGEKORT : CSD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.865.925

Publication

10/02/2014
ÿþ MOD 2.2

L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd tar grif iê dar

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de a 9 , N 2014

Q'EGR1FF

Griffie

I

galg

D

©ndernemingsnr : p S..4. $6S 9 c9..S

Benaming

(voluit} : Cheyenne's Dream

(verkort) : CSD

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zandstraat 42 tej,Linter (deelgemeente: Wommersom)

Onderwerp akte : Oprichting 915(5

Uit deze akte opgemaakt op twee januari tweeduizend veertien blijkt dat de volgende oprichters een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht:

1) Mevrouw Reinhilde Tweepenninckx, zonder beroep, wonende te 3350 Linter, Zandstraat 42, geboren te Tienen op 07 maart 1957 (N.N. 57.03.07-398-28);

2) Mevrouw Laurence De Pelsemaeker, bediende, wonende te 3078 Meerbeek, Steenbergstraat 30, geboren te Elsene op 10 januari 1968 (N.N. 68.01.10.190.72);

3) Mevrouw Bernadette Nelissen, zonder beroep, wonende te 3620 Veldwezelt, Heserstraat 35, geboren te Maastricht op 19 september 1951 (N.N. 51.09.19.204.89);

4) De heer Richard Stijnen, gepensioneerde, wonende te 2430 Veerie-Laakdaal, Dikstraat 19, geboren te Veerle-Laakdaal op 09 juni 1946 (N.N. 46.07.09.269.67).

STATUTEN

Hoofdstuk I: naam - zetel - doel - duur.

Artikel 1

De vereniging heeft als naam "Cheyenne's Dream".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Linter (deelgemeente: Wommersom), Zandstraat 42 (arrondissement: Leuven).

Artikel 3

Het algemene doel van de vereniging is het bevorderen van de leefomstandigheden van dieren, ze verzorgen, ze plaatsen en meer in het bijzonder.

- steun verlenen aan opvangcentra voor zwerfhonden in België, zowel als In het buitenland;

- het redden van alle types zwerfhonden in binnen- en buitenland;

- het overbrengen en plaatsen van honden bij adoptieouders;

- het onder de aandacht brengen van de leefomstandigheden van dieren, meer specifiek honden, en het publiek sensibiliseren;

. -_steun_ verlenen aan en/of sampnwerkenrmet organisatie met pen_ gelijkaardig of_aanwerwant doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Teneinde dit doei te realiseren zal de vereniging ondermeer volgende activiteiten ontwikkelen: - fondsenwerving;

- verspreiden van informatie, het doel en de realisaties van de vereniging kenbaar maken door publicatie in de diverse media;

- het aanvragen van toelagen om de ontwikkeling van het doel van de vereniging direct uit te voeren;

- het organiseren van diverse activiteiten ondermeer sportactiviteiten (o.a. wandeltochten, fietstochten, e.d.m.), infomatiesessies, dit eveneens met inbegrip van de organisatie van diverse activiteiten o.a. seminaries, studiereizen e.d.m.);

De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten en ondersteunende activiteiten inrichten.

De V.Z.W. mag daden van koophandel stellen, met een noodzakelijk verband tussen de hoofd- en de bijkomstige bedrijvigheid, voor zover de winsten die hieruit voortvloeien aangewend worden voor het bereiken van het maatschappelijke doel.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken.

Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstellingen nuttig kunnen zijn.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk II: lidmaatschap en verplichtingen.

Artikel 5

De V.Z.W. heeft twee typen leden, enerzijds de effectieve leden die deel uitmaken van de algemene vergadering en die verder in deze akte worden aangeduid met de benaming "leden" en anderzijds aangesloten leden die geen stemrecht hebben op de algemene vergadering en waarvoor een specifiek huishoudelijk reglement van toepassing is.

Het aantal leden moet ten minste drie bedragen. Ook rechtspersonen kunnen lid worden. De hoger vermelde oprichters zijn de eerste leden.

De nieuwe leden worden door de algemene vergadering aangenomen. Voor de toelating van een nieuw lid wordt de voordracht door een lid van de raad van bestuur ais vormvereiste voorzien. De beslissing van de Algemene Vergadering is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden.

Artikel 6

De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven of bij deurwaardersexploot bij de Raad van Bestuur ingediend worden.

Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven indien hij/zij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij/zij de functie verliest in dewelke hijlzij ais lid werd aanvaard.

Het ontslag gaat in op datum van het aangetekende schrijven of de betekening van het exploot. Artikel 7

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering beslist worden indien drie vierden van de aanwezigen en de vertegenwoordigde stemmen het voorstel goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 8

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij de ontbinding van de V.Z.W. of bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDa 2.2

Artikel 9

De Algemene Vergadering kan een bijdrage vaststellen die niet meer mag bedragen dan 150 E (honderd vijftig Euro) op jaarbasis.

Artikel 10

Het uittredende of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welken hoofde ook waarvoor het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen.

Zij kunnen geen enkel recht op het bezit of in de vereniging laten gelden. Zij kunnen evenmin mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen der vereniging of het opmaken van inventaris vorderen.

Hoofdstuk III: Raad van Bestuur.

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden, gekozen onder de leden door de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur doet de voorstelling van de kandidaten in de Algemene Vergadering. Artikel 12

De bestuurders worden gekozen voor een periode van vier jaar. Indien een mandaat openvalt mogen de overblijvende raadsleden een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door de eerstvolgende vergadering dient bekrachtigd te worden.

De plaatsvervanger doet de ambtstijd uit van hem/haar die hij/zij vervangt.

Indien een mandaat vervalt en niet tijdig wordt hernieuwd dient het verder uitgeoefend tot in de vervanging of herkiezing wordt voorzien.

Het mandaat vervalt van rechtswege wanneer de bestuurder uit de functie treedt waarin hij/zij als bestuurder werd verkozen.

Artikel 13

De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter. Zij kunnen ook andere functies instellen.

Artikel 14

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De Raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van beheer als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn. Hij kan ondermeer, alle gelden en waarden in ontvangst nemen, in betaling geven, opvorderen en kwijting daarover geven; alle bijdragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen, alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren zelfs voor meer dan negen jaar, geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen, leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen, alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging, in rechte als eiser en als verweerder optreden, dadingen aangaan, scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. De Raad van Bestuur stelt het personeel aan en doet de opzeg.

Deze opsomming is aanwijzend en geenszins beperkend.

Artikel 15

De Raad van Bestuur kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. Aldus kan hij een gedelegeerd bestuurder of een secretaris aanstellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0E3 2.2

Artikel 16

in alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van drie leden van de Raad van Bestuur zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden. Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door drie leden van de Raad van Bestuur.

ingeval de vertegenwoordiging van de Raad van Bestuur gebeurt door echtgenoten dan zal steeds een vierde handtekening vereist zijn van een persoon die deze familiale band overstijgt.

Wanneer het gaat over een verbintenis of een rechtsvordering van minder dan 500 ¬ (vijfhonderd Euro) zal echter één handtekening van een lid van de Raad van Bestuur steeds volstaan om de vereniging in rechte te verbinden.

Artikel 17

Voor het dagelijkse bestuur van de vereniging kan de Raad van Bestuur een gedelegeerd bestuurder of een secretaris aanstellen. Hij/zij is bevoegd om namens de vereniging de lopende zaken af te handelen, de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, aile kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiële en andere instellingen en aile documenten tegenover de post, douane en vervoer te ondertekenen.

Artikel 18

De Raad van Bestuur vergadert maandelijks op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingen moeten ten minste drie werkdagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. Bij hoogdringendheid kan hiervan afgeweken worden en kunnen bijeenroepingen op een kortere termijn gehouden worden.

Artikel 19

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij zijn afwezigheid door een door hemlhaar aangestelde vertegenwoordiger die hij/zij dient te kiezen uit de ieden van de Raad van Bestuur.

Artikel 20

De Raad mag slechts beslissen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen dienen ten minste drie vierde van de bestuurders aanwezig te zijn ongeacht het aantal gemandateerden. In geval van onvrijwillige afwezigheid van één van de bestuurders kan deze een afgevaardigde mandateren die stemrecht heeft; de gemandateerde is vrij te kiezen onder de leden van de Raad van Bestuur. Een gemandateerd bestuurslid kan nooit meer dan één gevolmachtigde stem uitbrengen.

Artikel 21

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van hij/zIj die voorzit beslissend.

Artikel 22

De beslissingen worden opgenomen ln genummerde en gedateerde notulen. Deze notulen worden in het eerste punt van de dagorde van de volgende vergadering goedgekeurd.

Hoofdstuk 1V: de Algemene Vergadering.

Artikel 23

De geldig bijeengeroepen Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden. Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden: het benoemen en ontsiaan van de bestuurders, het goedkeuren of verwerpen van de begrotingen en rekeningen, het uitsluiten van [eden, het wijzigen van de statuten en de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 24

, c , MOD 2.2

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste éénmaal per jaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt. De Raad is tot de bijeenroeping gehouden wanneer ten minste één vijfde van de leden erom verzoeken. Het aan de Raad van Bestuur overgemaakt verzoek moet de reden van bijeenroeping vermelden.

De oproepingsbrief moet ten minste vijf werkdagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. Artikel 25

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn/haar afwezigheid door een door hem/haar aangestelde vertegenwoordiger die hij/zij dient te kiezen uit de leden van de Raad van Bestuur. De voorzitter duidt de secretaris van de vergadering en twee stemopnemers aan. Zij maken het bureau van de vergadering uit.

Artikel 26

Een lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen krachtens een geschreven volmacht. Niemand mag nochtans over meer dan één volmacht beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 27

De leden beschikken in de Algemene Vergadering over één stem.

Artikel 26

De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet in de dagorde zijn opgenomen, kan de Algemene Vergadering slechts beslissen met toestemming van de Raad van Bestuur.

Met uitzondering van de bepalingen van artikel 31 worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van hijlzij die voorzit doorslaggevend.

Artikel 29

De beslissingen worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks wensen.

Hoofdstuk V: Begrotingen en rekeningen.

Artikel 30

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar door de Raad van Bestuur vastgelegd en wordt door hen de begroting van het volgende dienstjaar opgemaakt.

Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Het maatschappelijke jaar komt overeen met het kalenderjaar. Het eerste maatschappelijke jaar eindigt op 31 december 2014.

Hoofdstuk Vi: wijziging van de statuten en ontbinding.

Artikel 31

De Algemene Vergadering kan de statuten wijzigen indien zij daartoe met opgave van de agenda

bijeengeroepen wordt en indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissing kan slechts genomen worden indien de meerderheid van drie vierden van de aanwezige leden de wijziging goedkeuren.

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden die mag beslissen, welk aantal leden ook aanwezig zijn, op voorwaarde dat drie vierden van de aanwezige leden de wijziging goedkeuren.

Artikel 32

MRD 22

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering die in dezelfde voorwaarden genomen wordt als deze onder artikel 31.

In geval van vrijwillige ontbinding of bij ontbinding door de rechtbank stelt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid en regelt de wijze van vereffening.

Artikel 33

In geval van ontbinding hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het netto overblijvend maatschappelijk bezit overgedragen aan een instelling of een vereniging met een gelijkaardig, een sociaal of een cultureel doel, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

Artikel 34

Voor alles wat bij deze statuten niet is voorzien blijven de bepalingen van de wet van toepassing.

Daarna komen de oprichters in een Algemene Vergadering bijeen en benoemen de leden van de Raad van Bestuur.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

1) Mevrouw Reinhilde Tweepenninckx, voornoemd;

2) Mevrouw Laurence De Pelsemaeker, voornoemd;

3) Mevrouw Bernadette Nelissen, voornoemd.

De raad van bestuur beslist vervolgens om zich op de volgende manier te organiseren:

1) Mevrouw Reinhilde Tweepenninckx, voornoemd, wordt benoemd tot voorzitter van de VZW;

2) Mevrouw Laurence De Pelsemaeker, voornoemd, wordt benoemd tot secretaris van de VZW

3) Mevrouw Bernadette Nelissen, voornoemd, wordt benoemd tot ondervoorzitter van de VZW

Reinhilde Tweepenninckx

Voorzitter

s ~

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

24/04/2015
ÿþMOR 2.2

bit In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte~terge

*15060353'

Ondernemingsnr : 0544.865.925

Benaming

(voluit) ; Cheyenne's Dream

(verkort) : CSD

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Zandstraat 42 tétinter (deelgemeente: Wommersom)

Onderwerp akte : Ontslag en benoemingen

De buitengewone algemene vergadering van de VZW gehouden op haar maatschappelijk adres op 17 maart 2014 heeft met unanimiteit van stemmen hetgeen volgt beslist

(i) Mevrouw Laurence De Pelsemaeker, bediende, wonende te 3078 Meerbeek, Steenbergstraat 30, geboren te Elsene op 10 januari 1968 (N.N. 68.01.10.190.72), wordt ontheven van de functie van bestuurder en wordt eveneens ontslagen als effectief lid van de VZW, met ingang van 17 maart 2015;

(ii) Mevrouw Bernadette Melissen, zonder beroep, wonende te 3620 Veldwezelt, Heserstraat 35, geboren te Maastricht op 19 september 1951 (N.N. 51.09.19.204.89), wordt ontheven van de functie van bestuurder en wordt eveneens ontslagen als effectief lid van de VZW, met ingang van 17 maart 2015;

(iii) De heer Richard Stijnen, gepensioneerde, wonende te 2430 Veerle-Laakdaal, Dikstraat 19, geboren te Veerte-Laakdaal op 09 juni 1946 (N.N. 46.07.09.269.67), wordt ontslagen ais effectief lid van de VZW, met ingang van 17 maart 2015;

(iv) Mevrouw Michelle Maresceau, bediende, wonende te 3190 Boortmeerbeek, Leuvensesteenweg 247, geboren te Jette op 10 november 1990 (N.N. 90.11.10.280.29), wordt met onmiddellijke ingang aanvaard als effectief lid van de VZW;

(v) De heer Benny Philip Raeymaekers, zelfstandige, wonende te 3020 Herent, Notenlarenweg 72 bus 5, geboren te Leuven op 15 juli 1965 (N.N. 65.07.15.381.01), wordt met onmiddellijke ingang aanvaard ais effectief lid van de VZW en wordt eveneens benoemd tot bestuurder van de vennootschap;

(vi) De heer Pascal Bohon, manager, wonende te 3020 Herent, Tildonsesteenweg 175, geboren te Lier op 25 januari 1974 (74.01.25.303.23), wordt met onmiddellijke ingang aanvaard als effectief lid van de VZW en wordt eveneens benoemd tot bestuurder van de vennootschap;

Na de algemene vergadering komt de raad van bestuur samen en bevestigt haar samenstelling: (I) Mevrouw Reinhilde Tweepenninckx;

(ii) De heer Benny Philip Raeymaekers;

(iii) De heer Pascal Bohon;

De raad van bestuur beslist vervolgens om zich op de volgende manier te organiseren:

(i) Mevrouw Reinhilde Tweepenninckx, voornoemd, wordt benoemd tot voorzitter van de VZW;

(ii) De heer Pascal Bohon, voornoemd, wordt benoemd tot secretaris van de VZW;

(iii) De heer Benny Philip Raeymaekers, voornoemd, wordt benoemd tot ondervoorzitter van de VZW;

Reinhilde Tweepenninckx

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CHEYENNE'S DREAM, AFGEKORT : CSD

Adresse
ZANDSTRAAT 42 3350 WOMMERSOM

Code postal : 3350
Localité : Wommersom
Commune : LINTER
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande