CHRISTINA, AFGEKORT : CHRISTINA

Association sans but lucratif


Dénomination : CHRISTINA, AFGEKORT : CHRISTINA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 564.743.403

Publication

17/10/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd :  Christina

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 en al zijn wijzigingen (hierna  de wet genaamd).

Art. 2. De zetel der vereniging is gevestigd te 1755 Gooik , Langestraaat 27A, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. De vereniging heeft als doel het ontwikkelen van diverse activiteiten met het oog ondersteuning van mensen met een mentale handicap in Bulgarije, inzonderheid het oprichten van een kenniscentrum met betrekking tot mentale handicap in Bulgarije.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II. - Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen.

Art. 6. De algemene vergadering beslist zonder beroep op voordracht van de raad van bestuur over de aanvaarding of uitsluiting van leden.

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur

De vzw kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de initiële niet-winstgevende doelstellingen. De vereniging mag tevens alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Zij kan mensen als vrijwilliger of werknemer ter beschikking stellen van derden gebruikers.

Zij doet dit vanuit een Christelijk Franciscaanse levensvisie.

Statuten VZW Christina.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : vzw Christina

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : vzw Christina

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Langestraat 27 A

*14309559*

Luik B

België

1755

0564743403

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gooik

Griffie

Neergelegd

15-10-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 7. De ontslagneming en uitsluiting van leden geschieden op de wijzen door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 bepaald.

Art. 8. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde zoals tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook en bij ontbinding van de vzw.

Art. 9. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Zij hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

TITEL III. - Bestuur, dagelijks bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 10. De raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, al dan niet lid van de vereniging, wordt

benoemd door de algemene vergadering, voor de duur van vijf jaar. Herverkiezing is mogelijk.

De bestuurders ontvangen voor het uitoefenen van hun functie geen bezoldiging.

De kosten die zij maken in het kader van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

Art. 11. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de oudste van de bestuurders.

Art. 12. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag niet over

meer dan één volmacht beschikken.

Derden kunnen de vergadering van de raad van bestuur als waarnemer of anderszins bijwonen op uitnodiging

van de voorzitter.

Art. 13. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in het bestuur hetzij dagelijks bestuur.

De raad mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Zijn beslissingen worden getroffen bij meerderheid van stemmen. (de helft + één)

Indien bij de eerste stemming het minimum vereist aantal aanwezigen niet bereikt is dan zal de volgende vergadering rechtsgeldig kunnen beslissen ongeacht het aantal aanwezige vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

Er worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard. De notulen zijn ter inzage van de leden van de vzw die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De uittreksels die men ervan moet geven , hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter, of door twee bestuurders.

Om bepaalde interne aangelegenheden te verduidelijken of te optimaliseren kan de raad een of meerdere huishoudelijke reglementen opstellen.

Art. 14. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Art. 15. Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat dat dagelijks bestuur betreft kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen waaronder de voorzitter of een van de andere leden.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het  dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun mindere belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

TITEL IV. - Algemene vergadering

Art. 16. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 17. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bij mekaar waarvan tenminste eenmaal in de eerste 6 maanden van het kalenderjaar. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de bijeenkomst naar alle leden verstuurd door de voorzitter of diens gemandateerde. Aan de uitnodiging wordt een agenda toegevoegd. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien.

Art. 18. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis van deze, door de oudste van de andere aanwezige beheerders die lid is van de vereniging.

Art. 19. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of gemandateerd is.

Indien bij een eerste bijeenroeping het vereiste aantal leden niet aanwezig is, zal binnen de maand een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen ; die zal geldig vergaderen ongeacht het aantal aanwezigen of gemandateerden. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Art. 20. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ze worden bewaard en zijn ter inzage van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegd modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1' de wijziging van de statuten;

2' de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3' De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4' de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5' de goedkeuring van de begroting en de rekening;

6' de ontbinding van de vereniging;

7' de aanvaarding en de uitsluiting van een lid;

8' de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9' alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging.

De uittreksels die men ervan moet geven hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL V.  Financiering, rekeningen, begroting, toezicht

Art. 21. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen van cliënten en derden, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 22. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De goedkeuring der jaarrekeningen geldt voor kwijting aan de leden van de raad van bestuur en het dagelijks bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art. 23. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 24. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of rechterlijk, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een werk met soortgelijk doel en voorwerp als de onderhavige vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Tijdens de oprichtings bijeenkomst op 1 oktober 2014 te Wijgmaal werden volgende bestuursleden benoemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

- De heer Proot, Patrick Joseph Dominique wonende te 1755 Gooik, Langestraat 27, A : sekretaris.

- De heer De Wever, René Valentinus Gustaaf wonende te 3018 Wijgmaal, Hambosstraat 32 : Penningmeester.

- De heer Scheurweghs Jozef august Hendrik wonende te Schilde 2970, Eugeen Dierckxlaan 32 : Voorzitter

Coordonnées
CHRISTINA, AFGEKORT : CHRISTINA

Adresse
LANGESTRAAT 27 A 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande