CIVIL ENGINEERING MEIJER INTERNATIONAL

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : CIVIL ENGINEERING MEIJER INTERNATIONAL
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 840.618.826

Publication

04/11/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 09.10.2013, NGL 28.10.2013 13642-0137-013
28/10/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*11306404*

Neergelegd

26-10-2011



Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

I. OPRICHTING

Uit een akte, verleden voor mij, Meester ANN VRANKEN, geassocieerd notaris met standplaats te Eigenbilzen,

op 25 oktober 2011, blijkt dat :

1. "SERVAT" Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, gevestigd te 2930 Brasschaat, Durentijdlei 58, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen onder het nummer BTW BE 0479.648.172, opgericht bij akte verleden voor notaris De Decker Hans te Brasschaat op elf februari tweeduizend en drie, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van zes maart tweeduizend en drie onder nummer 03028391, waarvan de statuten sindsdien niet gewijzigd werden.

Vertegenwoordigd door de heer SMOL Guy Théophile, wonende te 2930 Brasschaat, Durentijdlei 58, zaakvoerder, handelend krachtens artikel 11 van de statuten.

2. De heer RYCKAERTS, Frans Claire Hubert Maria, geboren te Bouillon op zestien mei negentienhonderd vierenveertig, uit de echt gescheiden en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 2000 Antwerpen, Kapucinessenstraat 19 bus 42.

3. De heer MEIJER, Jan, van Nederlandse nationaliteit, geboren te Katwoude (Nederland) op zestien januari negentienhonderd tweeënveertig, echtgenoot van mevrouw BACHOFNER Jenny, geboren te ** op **, wonende te 2650 Edegem, Tweebunder 56.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan een huwelijkscontract, niet gewijzigd tot op heden.

4. Mevrouw MEIJER, Elisa Lijsbeth, geboren te Antwerpen op vier mei negentienhonderd tweeënzeventig, ongehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 2314GD Leiden (Nederland), Willem Dreeslan 12.

Vertegenwoordigd door de heer MEIJER Jan ingevolge onderhandse volmacht van 23 oktober 2011, gehecht aan de oprichtingsakte.

5. Mevrouw KROOK, Sheila, van Nederlandse nationaliteit, geboren te Venray (Nederland) op negentien mei negentienhonderd tweeënzeventig, uit de echt gescheiden en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 2640 Mortsel, Statielei 70 bus 4.; een Naamloze Vennootschap hebben opgericht onder de naam Civil Engineering Meijer International. Het kapitaal bedraagt EENENZESTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 61.500,00) vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Alle aandelen zijn door de oprichters ingeschreven a pari in speciën. De duizend (1.000) aandelen werden als volgt onderschreven:

1. SERVAT BVBA, met zetel te 2930 Brasschaat, Durentijdlei 58, titularis van honderd vijftig (150) aandelen

2. De heer RYCKAERTS Frans, wonende te 2000 Antwerpen, Kapucinessenstraat 19 bus 42, titularis van honderd vijftig (150) aandelen

3. De heer MEIJER Jan, wonende te 2650 Edegem, Tweebunder 56, titularis van zeshonderd (600) aandelen

4. Mevrouw MEIJER Elisa, wonende te 2314GD Leiden (Nederland), Willem Dreeslan 12, titularis van vijftig (50) aandelen

5. Mevrouw KROOK Sheila, wonende te 2640 Mortsel, Statielei 70 bus 4, titularis van vijftig (50) aandelen Totaal duizend (1.000) aandelen.

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van EENENZESTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 61.500,00).

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd voorafgaandelijk dezer op een bijzondere rekening geopend ten name van de vennootschap in oprichting bij de BNP Paribas Fortis.

Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. Een bewijs van deze deponering werd afgegeven door voornoemde instelling en zal in het dossier van ondergetekende notaris bewaard blijven.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Civil Engineering Meijer International

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel: 1932 Zaventem, Woluwedal 30

Onderwerp akte: OPRICHTING EN STATUTEN BENOEMING ZAAKVOERDER

0840618826

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

II. STATUTEN (uittreksel)

Artikel 1  Naam  Duur

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een Naamloze vennootschap.

Haar naam luidt Civil Engineering Meijer International, afgekort CEMI.

De volledige en afgekorte benaming kunnen samen of afzonderlijk gebruikt worden.

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

Artikel 2 - Zetel

De zetel is gevestigd te 1932 Zaventem, Woluwedal 30.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van

derden, of door deelname van dezen:

- het uitoefenen van alle activiteiten van adviesbureau, ontwerpbureau en administratief bureau inzake ontwerp, berekening, opvolging, controle, opstelling van lastenboeken en administratie van alle nieuwe of bestaande onroerende goederen, kunstwerken, infrastructuurwerken en van alle mogelijke technische uitrustingen ervan;

- het uitoefenen van elke activiteit verbonden met het ontwerpen, de uitvoering, het beheer en meer in

het algemeen werken van bouwheer, al dan niet gedelegeerd, zowel wat betreft de inrichting, de promotie of de rehabilitatie van immobiliënprojecten;

hiervoor zal de vennootschap elke bouwovereenkomst, elke overeenkomst van promotie van onroerende goederen en meer in het algemeen alle overeenkomsten van bijstand met betrekking tot publieke of private bouwovereenkomsten kunnen afsluiten, onder welke vorm ook;

- het uitoefenen van alle activiteiten verbonden met de commercialisatie van onroerende goederen en/of het beheer van onroerend vermogen;

- het verlenen van bijstand en raadgeving voor alle mogelijke personen (private rechtspersonen, publieke rechtspersonen, natuurlijke personen, verenigingen, enzovoort) met betrekking tot bovenstaande activiteiten;

- het doen van expertise op alle gebieden, en meer in het bijzonder met betrekking tot onroerende goederen;

- het opmaken van economische, statistische, commerciële studies op alle gebieden;

- het verwezenlijken van alle activiteiten van makelarij en tussenpersoon in bovenvermelde domeinen;

- het verwezenlijken van alle activiteiten van publieke  private samenwerking en/of onderhandelingen in

bovenvermelde gebieden;

hiervoor zal de vennootschap alle noodzakelijke handelingen stellen, zoals verkoop- of aankoopbeloften onder welke vorm ook, verkoopcontracten, leningsovereenkomsten, huurovereenkomsten, concessies en overige overeenkomsten met betrekking tot roerende en onroerende goederen of rechten of vennootschapstitels onder welke vorm ook.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op alle wijzen die haar het meest geschikt voorkomen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Zij mag alle beheers-, commerciële, productieve, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich daarbij rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten of die van aard zouden zijn om de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen, dit zowel in België als in het buitenland. Zij mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap kan ook de functie van bestuurder of vereffenaar van een andere vennootschap uitoefenen. De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen, die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 4  Kapitaal

Het kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500 EUR).

Het is vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/duizendste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 10  Statuut van de bestuurders

De vennootschap wordt bestuurd door natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet bezoldigd.

Er moeten tenminste drie bestuurders zijn. De raad van bestuur kan evenwel slechts uit twee leden bestaan wanneer voldaan is aan alle voorwaarden zoals vermeld in het Wetboek van Vennootschappen.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van ten hoogste zes jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de laatste jaarvergadering voorafgaand aan het verstrijken van deze termijn. Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Bestuurders kunnen te allen tijde bij eenvoudige meerderheid door de Algemene Vergadering ontslagen worden.

Een bestuurder die zijn ontslag geeft, moet zijn opdracht verder vervullen tot redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze vertegenwoordiger is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan haar bestuursorgaan.

Artikel 11 - Vergadering van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter, zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist en bovendien binnen de veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of, indien de vennootschap slechts twee bestuurders telt, na een daartoe strekkend verzoek van één bestuurder. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats aangewezen in de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief tot een vergadering van de raad van bestuur wordt, behoudens in geval van dringende noodzakelijkheid, ten minste vijf volle dagen voor de vergadering verzonden. De oproeping bevat de agenda; over de punten die daarin niet vermeld worden, kan slechts rechtsgeldig beraadslaagd en besloten worden wanneer alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen.

Artikel 12 - Besluitvorming in de raad van bestuur

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

De bestuurder die belet is, kan bij eenvoudige brief of door middel van ieder ander communicatiemiddel, volmacht geven aan één van zijn collega's van de raad van bestuur, maar slechts voor één vergadering. Elke bestuurder kan nochtans slechts één medelid van de raad van bestuur vertegenwoordigen.

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Indien de raad van bestuur uit meer dan twee leden bestaat heeft, in geval van staking van stemmen, de voorzitter een beslissende stem.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap dit vereisen, kunnen besluiten worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders, in zoverre het niet gaat om de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestane kapitaal.

Artikel 17

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door:

" twee bestuurders gezamenlijk of een afgevaardigd of gedelegeerd bestuurder afzonderlijk

" een directeur afzonderlijk, voor wat het dagelijks bestuur aangaat

" twee leden van het directiecomité, voor wat de aan het directiecomité toegekende bevoegdheden betreft

" binnen de perken van hun mandaat, door de bijzondere gevolmachtigden

Artikel 18 - Plaats en datum jaarvergadering

De bestuurders moeten de gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, ieder jaar bijeenroepen op de eenentwintigste van de maand juni, om 19.00 uur. Indien dit een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering plaats vinden op de eerstvolgende werkdag.

De raad van bestuur mag buitengewone algemene vergaderingen bijeenroepen telkens het belang der vennootschap het vergt. Hij moet die bijeenroepen wanneer aandeelhouders die ten minste een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Alle algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap behalve indien de oproeping anders vermeldt.

Artikel 20 - Toelating tot de vergadering

Om tot een algemene vergadering toegelaten te worden, moeten de houders van aandelen, uiterlijk vijf dagen voor de datum der voorgenomen vergadering, hun voornemen aan de vergadering deel te nemen, bij gewone brief ter kennis brengen aan de vennootschap.

De vervulling van deze formaliteiten kan niet geëist worden, indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet aandeelhouder.

Artikel 21 - Uitoefening van stemrecht

Wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven zij elk recht op één stem.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de algemene vergadering de uitoefening van het aan de betrokken aandelen verbonden stemrecht schorsen totdat één enkele persoon is aangewezen als eigenaar.

Het stemrecht van aandelen bezwaard met vruchtgebruik, wordt uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens andersluidend akkoord tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar of verzet door deze laatste. Indien de blote eigenaar zich verzet, is het stemrecht geschorst tot na akkoord van de belanghebbenden of tot na een rechterlijke uitspraak dienaangaande.

Artikel 25 - Controle

Indien de wet daartoe verplicht of bij gebreke aan wettelijke verplichting, indien de algemene vergadering ertoe beslist, wordt de controle over de verrichtingen der vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie. Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Artikel 26 - Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Artikel 27 - Winstbestemming

Over de aanwending van de winst beslist de algemene vergadering, onverminderd de wettelijke beperkingen terzake.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van tenminste een twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de wijze van betaling der dividenden, en heeft de bevoegdheid om, met inachtneming van de wettelijke voorschriften, op het resultaat van het boekjaar interim-dividenden uit te keren.

Artikel 28 - Benoeming van vereffenaars

Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de bestuurders ten aanzien van derden als vereffenaars beschouwd.

De vereffenaars beschikken over de wettelijk voorziene machten, tenzij de algemene vergadering die hen benoemt anders beslist met gewone meerderheid van stemmen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot bevestiging of homologatie van de benoeming door de algemene vergadering.

III. OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt,

en eindigt het op eenendertig december tweeduizend twaalf.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de bestuurders gedurende de tussentijd

De comparant(en) verklaart(en) te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparant(en) verklaart(en) dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting te rekenen vanaf één april 2011. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

IV. SLOTBEPALINGEN

Benoemingen:

Met eenparigheid van stemmen wordt het aantal bestuurders vastgesteld op drie. Worden als eerste

bestuurders benoemd voor een duur van zes jaar:

- De heer MEIJER Jan, wonende te 2650 Edegem, Tweebunder 56,

- De heer DE ROECK Guido Paul Joseph Marie, wonende te 3040 Huldenberg, Kastanjekouter 1B,

- De heer STERCKX Dirk Jozef Maria, wonende te 2547 Lint, Kerkhofweg 13.

De al of niet bezoldiging van hun mandaat zal bepaald worden bij beslissing van de algemene vergadering.

EERSTE RAAD VAN BESTUUR

Onmiddellijk hierna zijn alle bestuurders in vergadering van de raad van bestuur bijeengekomen en wordt met

eenparigheid van stemmen benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur :

De heer MEIJER Jan, wonende te 2650 Edegem, Tweebunder 56.

Wordt als gedelegeerd bestuurder benoemd voor een duur van zes jaar te rekenen vanaf heden :

De heer MEIJER Jan, wonende te 2650 Edegem, Tweebunder 56.

Welke verklaart te aanvaarden.

Met de bevoegdheid om individueel de vennootschap te verbinden.

De al of niet bezoldiging van zijn mandaat zal bepaald worden bij beslissing van de algemene vergadering.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Tegelijkertijd neergelegd :

Elektronisch :

-- een elektronisch afschrift van de oprichtingsakte;

-- het elektronisch analytisch uittreksel.

Per post:

-- de onderhandse volmacht.

Meester Ann VRANKEN

Notaris met standplaats te Eigenbilzen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/11/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 28.09.2015, NGL 30.10.2015 15662-0162-017

Coordonnées
CIVIL ENGINEERING MEIJER INTERNATIONAL

Adresse
WOLUWEDAL 30 1932 SINT-STEVENS-WOLUWE

Code postal : 1932
Localité : Sint-Stevens-Woluwe
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande