CLSE

Société en commandite simple


Dénomination : CLSE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 847.658.551

Publication

06/08/2012
ÿþMal Werd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 6 JULI 2012

DE GRIFFIER,

Griffie

*iais~sav*

Vc

belic aar Bel! Staa

Ih

Ondernemingsnr ©Ç J Ç 5% S

Benaming

tvolut " CLSE

(Feer:

Rechtsvo-ir Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Vogelzang 31, 3140 KEERBERGEN

(volledig adresl

Onderwerp akte : oprichting

OPRICHTING VENNOOTSCHAP.

Heden, 14 mei 2012

ZIJN SAMENGEKOMEN

Mevrouw Claire SEGERS geboren te Ukkel op 06/09/1965 - rijksregisternummer 65.09.06-370.05 wonende

te 3140 Keerbergen, Vogelzang 31

Hierna genaamd, beherende vennoot of zaakvoerder

Mevrouw Renate TUTS, geboren te Etterbeek op 15/09/1966.- rijksregisternummer 66.09.15-328.89,

echtgenote van Willem DE CABOOTER, samenwonende te 1350 ORP-JAUCHE, rue de Tirlemont 40.

Hierna genaamd, stille vennoot

TITEL I: OPRICHTING

De oprichters gaan over tot de oprichting van een Gewone Commanditaire Vennootschap, waarvan het

maatschappelijk geplaatste kapitaal bepaald wordt op VIJFHONDERD EURO (¬ 500,00) vertegenwoordigd

door 50 gelijke aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde.

Inbreng

De oprichters doen inbreng in geld en onderschrijven het kapitaal voor een bedrag van VIJFHONDERD

EURO (¬ 500,00) ais volgt :

Mevrouw Claire SEGERS schrijft in op 45 aandelen,

Mevrouw Renate TUTS schrijft in op 5 aandelen..

TITEL Il: STATUTEN

EERSTE HOOFDSTUK - BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1.

De vennootschap is een Gewone Commanditaire Vennootschap , onder de naam "CLSE".

Artikel 2.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3140 KEERBERGEN, Vogelzang 31.

Hij kan zonder statutenwijziging door beslissing van de zaakvoerder over-gebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De zaakvoerder mag ook bijhuizen, filialen, uitbatingen, agentschappen, kantoren en bewaarplaatsen oprichten in België en in het buitenland, mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de in België gevestigde exploitatiezetels.

O blz. van Luik B vermelden h " Dadan gt-ui_, .a' nu:7.ns hetzij van de perso(o)n(on}

ead de rechtscer-oy, ;-n . ^z e^ var derden te ,rerteganwoordhgen nardtekenn:

Bijlagen bij het itélgiscli Stàatsblad b6/08/2D12 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel:

" Het verlenen van verpleegkundige prestaties en diensten.

Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap mag alle beheers-, commerciële, productieve, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich rechtstreeks of onrechtstreeks met voormelde doelstellingen aansluiten of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen, dit zowel in België als in het buitenland. Zij mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen. Zij mag zich eveneens borg stellen voor zulke ondernemingen, voor zover dit in haar voordeel is. Zij kan eveneens bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen zijn.

Artikel 4.

De vennootschap wordt opgericht vanaf heden voor een onbeperkte duur.

TWEEDE HOOFDSTUK - KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt VIJFHONDERD EURO (¬ 500,00). Het is vertegenwoordigd door 50 aandelen zonder vermelding van nominale waarde. De aandelen zijn steeds op naam. Op de maatschappelijke zetei wordt een register van de aandelen gehouden.

Artikel 6.

Elke opvraging van kapitaal op niet volgestorte aandelen, zal geschieden door de algemene vergadering mits verwittiging aan de vennoten tenminste twee maanden op voorhand, per aangetekend schrijven. De vennoot die laattijdig is met het voldoen aan deze verplichting zal een interest, gelijk aan de wettelijke interest, verschuldigd zijn aan de vennootschap te rekenen vanaf de inbaarheid. De algemene vergadering mag, na een nieuwe verwittiging per aangetekend schrijven, die zonder resultaat gebleven is gedurende één maand:

- ofwel de uitoefening van het stemrecht schorsen, dat verbonden is aan de aandelen waarvan de regelmatige gevraagde stortingen niet gedaan werden, onverminderd het recht om het tekort en de eventuele intresten gerechtelijk op te eisen;

- ofwel de niet-volgestorte aandelen verkopen aan een ander aandeelhouder tegen een prijs die gelijk is aan het gestorte bedrag per aandeel.

Artikel 7.

De vennootschap erkent slechts één enkel eigenaar per titel voor de uitoefening van de eraan verbonden rechten. Indien meerdere personen eigenaar van een titel zijn, wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkel persoon is aangeduid als eigenaar van het effect ten overstaan van de vennootschap. Indien het aandeel gescheiden is in vruchtgebruik en in blote eigendom en behoudens afwijkende overeenkomst tussen partijen, zal de blote eigenaar door de vruchtgebruiker vertegenwoordigd worden. Evenwel, bij stemmingen in verband met statutenwijzigingen, in de meest ruime zin genomen, zal het stemrecht aan de blote eigenaar toebehoren.

Artikel 8.

a) Bij elke kapitaalverhoging in geld, genieten de eigenaars van de op de dag der uitgifte bestaande aandelen, een evenredig voorkeurrecht met het oog op de onderschrijving der nieuwe aandelen. Dit voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van vijf-'tien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

b) Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in punt a) hiervoor, kan slechts worden ingeschreven door de in het wetboek van vennootschappen, genoemde personen, mits instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten.

c) Nochtans, met inachtneming van de voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor de statutenwijziging, kan de algemene vergadering die over de kapitaalsverhoging moet beslissen, het voorkeurrecht beperken of opheffen, in het belang van de vennootschap.

d) Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard ais het oude. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

Artikel 9.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

a)De overdracht van aandelen onder levenden is vrij.

b)De overdracht of overgang van aandelen wegens overlijden van een vennoot is vrij in de volgende

gevallen:

1)aan een andere vennoot

2)aan de kinderen of afstammelingen van de erflater.

3)aan de echtgenoot van de erflater.

De erfgenamen of legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet tot een der

opgesomde categorieën behoren, hebben recht op de waarde van de overgelaten aandelen. Zij mogen er de

afkoop van vragen bij ter post aangetekend schrijven aan de zaakvoerder.

Indien de overlevende vennoten de aandelen niet wensen over te nemen, zullen voormelde erfgenamen of

legatarissen als vennoot erkend worden.

DERDE HOOFDSTUK - BESTUUR, TOEZICHT

Artikel 10.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende vennoten, natuurlijke of rechtspersonen.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel 11.

De zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte; indien er twee of meer

beherende vennoten zijn, vertegenwoordigen zij gezamenlijk de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel 12.

Een zaakvoerder kan niet worden ontslagen

Artikel 13.

Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder kan niet eerder effect sorteren dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft genomen en een nieuwe beherende vennoot heeft benoemd. Is er meer dan één zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder te allen tijde aftreden, mits hij zijn voornemen tenminste een maand vooraf bij gewone brief ter kennis brengt van de andere beherende vennoten. De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 14.

Het lid van een college van beherende vennoten dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van beherende vennoten voorgelegde verrichting, is gehouden desbetreffend de bepalingen van het wetboek van vennootschappen na te leven.

Is er geen college van beherende vennoten en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de verrichting mag slechts worden genomen of de beslissing mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Artikel 15.

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van

onderzoek en toezicht op de maatschappelijke verrichtingen.

Artikel 16.

De algemene vergadering kan, mits inachtneming van de voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor een statutenwijziging, overgaan tot uitgifte van obligaties op naam, onder de voorwaarden die zij vrij bepaalt.

VIERDE HOOFDSTUK - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17.

Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand juni om 20 uur. Indien die dag een feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden. Indien wordt geopteerd voor de procedure van de schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meer zaakvoerders; deze laatsten zijn verplicht dergelijke vergaderingen te beleggen op aanvraag van de vennoten die minstens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal bezitten.

De bijeenroepingen geschieden hetzij bij aangetekend schrijven per post, hetzij per fax, hetzij per email met ontvangstbevestiging,hetzij met enig andere communicatiemiddel dat de goedkeuring van elke vennoot wegdraagt tenminste vijftien dagen vooraf en vermelden de dagorde, plaats, dag en uur waarop de vergadering zal plaats hebben. Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken. Indien wordt geopteerd voor de procedure van de schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 21 van deze statuten, dan zal de zaakvoerder(s)/college van zaakvoerders, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Artikel '18.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparige stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast, indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Artikel 19.

a)Elk aandeel geeft recht op één stem.

b)De aandeelhouder die niet persoonlijk op de algemene vergadering zal kunnen aanwezig zijn, mag zijn stem vooraf schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen. De lasthebber moet zelf stemgerechtigde aandeelhouder zijn; minderjarigen en ontzetten mogen evenwel vertegenwoordigd worden door een lasthebber of vertegenwoordiger die geen stemgerechtigde aandeelhouder is, hetgeen eveneens geldt als de vennootschap slechts twee stemgerechtigde aandeelhouders telt. Bij betwisting van iemands bevoegdheid om aan de vergadering deel te nemen of omtrent iemands stemkracht wordt over alle punten van de agenda tweemaal gestemd met inachtneming eerst van het ene en dan van het andere standpunt.

Artikel 20.

Het bureau der algemene vergadering bestaat uit de oudste zaakvoerder, een secretaris en twee stemopnemers. Zolang evenwel de vennootschap minder dan zes vennoten telt, zal er geen bureau gevormd worden, de oudste zaakvoerder zal alleen als voorzitter optreden.

Artikel 21.

Met uitzondering van :

-de beslissingen te nemen in het kader van het artikel 332 van het Wetboek van vennootschappen;

-de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden,

kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder(s)/college van zaakvoerders, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten/de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

VIJFDE HOOFDSTUK - JAARREKENING, WINSTVERDELING.

Artikel 22.

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 23.

Elk jaar maken de zaakvoerders een inventaris en de jaarrekening op. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel. De zaakvoerders stellen bovendien een jaarverslag op, waarin zij rekenschap geven van hun beleid. Indien de vennootschap voldoet aan de vereisten van artikel 12, tweede paragraaf van de wet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig vervalt de verplichting tot het opstellen van het jaarverslag.

Artikel 24.

Jaarlijks wordt op de zuivere winsten een bedrag van tenminste één/twintigste vooraf genomen voor de

vorming van een reservefonds; deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. De aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering.

ZESDE HOOFDSTUK - ONTBINDING.

Artikel 25.

De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen voorzien in de wetboek van vennootschappen, en alle voorafgaande formaliteiten te vervullen. In geval van ontbinding, zijn zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars, tenzij de algemene vergadering van de vennoten één of meer vereffenaars benoemt, met gewone meerderheid van stemmen. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten die de wet hun toekent zonder nieuwe beslissing van de algemene vergadering in de voorgeschreven gevallen, tenzij de algemene vergadering die hen benoemt anders beslist met gewone meerderheid van stemmen. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars. Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden, volgens het aantal van hun respectieve aandelen, zodanig dat ieder aandeel over dezelfde rechten beschikt. In voorkomend gevat, zullen eerst alle aandelen op gelijke voet worden geplaatst aangaande hun volstorting.

ZEVENDE HOOFDSTUK - WOONSTKEUZE.

Artikel 26.

De zaakvoerders en vereffenaars, die hun woonplaats niet in België hebben, worden geacht voor gans de duur van hun opdracht woonplaats te kiezen in de maatschappelijke zetel van de vennootschap, waar alle dagvaardingen, oproepingen en betekeningen door derden mogen worden gedaan betreffende de zaken der vennootschap en de aansprakelijkheid voor hun bestuur en toezicht. Dadelijk na ontvangst, zullen deze dagvaardingen, oproepingen, betekeningen door de zorgen van de zaakvoerder of zijn volmachtdrager, aan de belanghebbenden doorgezonden worden. Deze woonstkeuze geldt niet voor oproepingen, dagvaardingen, betekeningen en alle andere briefwisseling die uitgaat van de vennootschap zelf.

Artikel 27.

De vennoten zullen zich gedragen naar de gebiedende beschikkingen van het wetboek van vennootschappen en de aanvullende wettelijke bepalingen waarvan in onderhavige statuten geen uitdrukkelijke afwijking worden aangebracht.

ZEVENDE HOOFDSTUK -- TEGENSTRIJDIG BELANG.

Artikel 28.

Wanneer een zaakvoerder bij een verrichting die namens de vennootschap moet worden gesteld een belang heeft dat strijdig is of kan zijn met de belangen van de vennootschap, is hij verplicht zo hij enige zaakvoerder is, voorafgaande goedkeuring te vragen aan de Algemene Vergadering die een bijzondere lasthebber zal aanstellen om namens de vennootschap te handelen met betrekking tot deze aangelegenheid. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, moet hij zijn collega's hiervan op de hoogte brengen en zijn verklaringen doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij mag niet deelnemen aan de behandeling van dit agendapunt door de overige zaakvoerders.

TITEL Ill. TIJDELIJKE BESCHIKKINGEN

Eerste boekjaar: Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van een afschrift uit de oprichtingsakte alsmede een uittreksel ervan ter griffie van de rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2013.

Eerste algemene vergadering:

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni tweeduizend en

veertien.

Benoemingen:

Wordt aangesteld tot zaakvoerder van de vennootschap en dit voor onbepaalde duur: Claire SEGERS, beherende vennoot-oprichter

De benoemde zaakvoerder verklaart dat zij het mandaat als zaakvoerder aanvaardt. Zij verklaart dat zij zal handelen overeenkomstig de bepalingen van de statuten.

Deze aanstelling als zaakvoerder geschiedt onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de thans opgerichte vennootschap.

Zij verklaart bovendien dat hij op grond van het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig, voor het laatst gewijzigd door de wet van tien februari negentienhonderd

negenennegentig, niet het verbod kregen opgelegd om de functie van zaakvoerder waar te nemen en dat deze functie met het ambt dat zij bekleden niet onverenigbaar wordt geacht en verder te voldoen aan aile door de wet gestelde vestigingsvereisten.

WAARVAN NOTULEN.

Gedaan te Keerbergen op 14/05/2012.

Claire SEGERS

Beherende vennoot

Zaakvoerder

Annexes dû Moniteur belge

Renate TUTS

Stille vennoot

blz van Luik B _r _ #en Fec_- " " hoedanighe r -: r .;,i_rtersrde not7ris hatzrj %1an de perso(o)n(en)

_e rechtst :=c - I-- var ;ertien vertoganiRroordigen

~ t"andteken n[]

Coordonnées
CLSE

Adresse
VOGELZANG 31 3140 KEERBERGEN

Code postal : 3140
Localité : KEERBERGEN
Commune : KEERBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande