COMANT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : COMANT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 604.984.743

Publication

19/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

17-03-2015

Griffie

*15304768*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0604984743

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

COMANT

(verkort) :

Rechtsvorm :

Naamloze vennootschap

Zetel :

Edingensesteenweg 196 1500 Halle

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte, verleden voor ons, meester Willem Muyshondt, geassocieerd notaris te Halle, op

12 maart 2015, voor registratie uitgereikt met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de

rechtbank van koophandel, blijkt dat:

1. De naamloze vennootschap "BUURTWINKELS OKAY", met zetel te 1500 Halle, Viktor Demesmaekerstraat 167, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder het nummer BTW BE 0464.994.145,

2. De naamloze vennootschap "COLRUYT GROUP SERVICES", met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196, RPR Brussel onder nummer 0880.364.278, B.T.W.-plichtig onder het nummer 0880.364.278.

Een naamloze vennootschap hebben opgericht als volgt:

ARTIKEL 1. BENAMING - VORM

De vennootschap bestaat onder de benaming  COMANT en heeft de vorm van een naamloze vennootschap.

ARTIKEL 2. ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196.

ARTIKEL 3. DOEL

De vennootschap heeft tot doel, in België of in het buitenland, in haar eigen naam en voor eigen rekening, of in naam en/of voor rekening van derden, als tussenpersoon, in commissie, vertegenwoordiging of anderszins, rechtstreeks of onrechtstreeks, de uitbating van handel in het groot of in het klein, in alle voedingswaren, tabaksartikelen, allerhande dranken, niet voedingswaren als papier, boeken, textiel, seizoensartikelen, speelgoed, sportartikelen, hygiëne- en reinigingsproducten, confectie, bloemen, audiovisuele apparaten en in het algemeen genomen in alle mogelijke goederen die kunnen verhandeld worden in een supermarkt, discount, warenhuis, cash en carry, of enige andere formule die dergelijke activiteit op enige wijze voert. Zij kan alle voorbereidende en ondersteunende handelingen stellen, als daar zijn transport, stockage, verpakking en in het algemeen genomen alles wat de verwezenlijking van haar doel kan vergemakkelijken. Ze is in dat verband gerechtigd belangen te nemen in andere vennootschappen, verenigingen en organisaties, deze op te richten alleen of samen met anderen, kredieten en waarborgen te verschaffen, onroerende transacties te verrichten.

ARTIKEL 5. KAPITAAL

Het geplaatst kapitaal bedraagt EENENZESTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (61.500 EUR) Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen.

De kapitaalaandelen worden als volgt tegen pari en in geld onderschreven:

1. BUURTWINKELS OKAY NV, met zetel te 1500 Halle, Viktor Demesmaekerstraat 167, titularis van negenennegentig (99) aandelen

2. COLRUYT GROUP SERVICES NV, met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196, titularis van

één (1) aandeel

Totaal : honderd (100) aandelen, hetzij het volledig maatschappelijk kapitaal.

Onderwerp akte :

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van EENENZESTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 61.500,00).

Bankattest: Het bedrag van de stortingen bestemd voor de volstorting van de hierboven vermelde inbrengen in geld werd gestort op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP PARIBAS FORTIS.

Een bankattest, gedateerd op 11 maart 2015, werd als bewijs van de storting aan Ons, instrumenterende notaris, overhandigd.

ARTIKEL 13. RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap zal bestuurd worden door de Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders, benoemd door de Algemene Vergadering, voor een duur van ten hoogste zes jaar en altijd door haar afstelbaar.

Het ledenaantal van de Raad van Bestuur wordt bepaald door de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 16. HANDTEKENINGEN

De vennootschap zal slechts geldig verbonden zijn voor de handelingen die de handtekening dragen van twee bestuurders.

Ook de handtekening van de gedelegeerd bestuurder alleen, evenals deze van de directeur generaal alleen, zal op geldige wijze de vennootschap verbinden binnen het kader van het dagelijks bestuur bepaald op basis van artikel 15 hierboven.

In geval van overdracht van volmachten zal de handtekening van de lasthebber voldoende zijn. ARTIKEL 19. JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal gehouden worden op de tweede donderdag van de maand september om 15.30 uur in de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in de dagorde aangeduid.

Indien die dag een feestdag is, zal de Algemene Vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden worden.

Elke Algemene Vergadering waarop alle aandeelhouders aanwezig of behoorlijk vertegenwoordigd zijn, is regelmatig samengesteld zonder dat het nodig is de uitnodigingsbrieven te sturen of de termijnen in acht te nemen, zodat zij geldig zal kunnen beraadslagen over alle onderwerpen die haar worden voorgelegd.

Overgangsmaatregel: de eerste jaarlijkse Algemene Vergadering na oprichting zal gehouden worden in september tweeduizend zestien.

ARTIKEL 20. MAATSCHAPPELIJK JAAR

Het maatschappelijk jaar vangt aan op één april en eindigt op éénendertig maart van het volgende jaar.

Overgangsmaatregel: het eerste boekjaar neemt een aanvang bij neerlegging van de statuten op de griffie van de rechtbank van koophandel, en neemt een einde op éénendertig maart tweeduizend zestien.

ARTIKEL 21. WINSTVERDELING

De inkomsten min de lasten, algemene kosten, afschrijvingen en provisies, vormen de nettowinst van de vennootschap.

Van deze nettowinst wordt tenminste vijf procent (5%) besteed voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplichtend indien de wettelijke reserve het bij wet bepaalde peil heeft bereikt.

Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering die, op voorstel van de Raad van Bestuur over zijn aanwending zal beslissen.

De algemene vergadering mag, op voorstel van de Raad van Bestuur en met gewone meerderheid van stemmen, beslissen om het beschikbaar saldo geheel of ten dele aan te wenden voor de vorming van een vrije of bijzondere reserve, of voor overdracht naar volgend boekjaar.

De algemene vergadering mag eveneens beslissen op voorstel van de Raad van Bestuur en met gewone meerderheid van stemmen, de beschikbare reserves geheel of gedeeltelijk uit te keren. De dividenden worden uitgekeerd op de tijdstippen en plaatsen door de Raad van Bestuur te bepalen.

Evenwel geven de aandelen zonder stemrecht in geval van uitkeerbare winst in de zin van artikel 617 en 618 Wetboek van vennootschappen, recht op een preferent doch niet opvorderbaar dividend waarvan het bedrag wordt vastgesteld bij de uitgifte, alsmede een recht in de uitkering van het winstoverschot, waarvan het bedrag niet lager mag zijn dan dat van winstoverschot van de aandelen met stemrecht.

ARTIKEL 22. INTERIM DIVIDENDEN

De Raad van Bestuur kan besluiten tot de uitkering van interim dividenden onder de voorwaarden en volgens de modaliteiten zoals door de wet voorzien.

Hij stelt het bedrag van die interim dividenden en de datum van hun betaling vast.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 23. ONTBINDING - VEREFFENING

In geval van ontbinding van de vennootschap beschikt de algemene vergadering over de meest uitgebreide machten om vereffenaars te benoemen, hun bevoegdheden vast te leggen, en hun emolumenten te bepalen, terwijl op dat ogenblik het mandaat van de Raad van Bestuur een einde neemt.

Bij gebreke van beslissing van de Algemene Vergadering, zullen de in functie zijnde bestuurders vereffenaars zijn en zullen zij de meest uitgebreide machten hebben voor het vervullen van hun zending, namelijk deze voorzien in artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder evenwel een bijzondere van de Algemene Vergadering te moeten vragen in de gevallen voorzien door artikel 187 en volgende van voormeld Wetboek.

De aandelen zonder stemrecht verlenen bij vereffening echter steeds een voorrecht op de terugbetaling van de kapitaal inbreng, desgevallend vermeerderd met de uitgiftepremie, alsmede een recht bij de uitkering van een liquidatiebonus, waarvan het bedrag niet lager mag zijn dan dat uitgekeerd aan de houders van aandelen met stemrecht.

SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 1.- BENOEMINGEN

a) Overeenkomstig artikel 518 van het Wetboek van Vennootschappen, worden tot bestuurders benoemd voor een periode van zes jaar:

- De heer HOFMAN Marc Ghislain Martha Emiel, geboren te Aalst op achtentwintig mei negentienhonderd achtenvijftig, nationaal nummer 580528 091 31, wonende te 8420 De Haan, Ringlaan-Zuid 114;

- De heer dE LEU dE CECIL Jean Raoul Hubert, geboren te Etterbeek, op vier juli negentienhonderd vierenvijftig, nationaal nummer 540704 099 91, wonende te 1970 Wezembeek-Oppem, Bauwenberg 20;

- De heer COLRUYT Jozef Maria Damiaan, geboren te Halle, op achttien oktober negentienhonderd achtenvijftig, nationaal nummer 581018 253-10, wonende te 1500 Halle, Vroenenbos 100;

- De heer COLRUYT Franciscus, geboren te Halle op drieëntwintig augustus negentienhonderd zestig, nationaal nummer 600823 265-70, wonende te 1602 Vlezenbeek, Bekersveldstraat 1.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.

b) Overeenkomstig artikel 141 van het Wetboek van Vennootschappen wordt tot commissaris

benoemd:

- de CVBA Klynveld Peat Marwick Goedeler Bedrijfsrevisoren, gevestigd te 2550 Kontich, Prins

Boudewijnlaan 24 bus D, vertegenwoordigd door de heer Ludo Ruysen en de heer Jo

Vanderbruggen.

ARTIKEL 2.- EERSTE BOEKJAAR EN JAARVERGADERING

- Eerste boekjaar

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de

rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op éénendertig maart tweeduizend zestien.

- Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien overeenkomstig de

statuten.

ARTIKEL 4.- VOLMACHT

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling,

 Colruyt Group Services , met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196, aan wie de macht

verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij

de B.T.W.-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het Ondernemingsloket.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris Willem Muyshondt.

Tegelijkertijd neergelegd: uitgifte van de oprichtingsakte

Coordonnées
COMANT

Adresse
EDINGENSESTEENWEG 196 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande