COMT IN MYNEN HOF, AFGEKORT : COMT IN MYNEN HOF

Association sans but lucratif


Dénomination : COMT IN MYNEN HOF, AFGEKORT : COMT IN MYNEN HOF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.749.567

Publication

07/01/2015
ÿþ MOID 2" 2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

noergGtceidlQntvsnrigcrt bp

2 4 DEC. 2014

ter nriÉit=' vaer±i#lielcierze-le

rec`rtti3c3rtt4vzít

1

11II\NmI11u150033~%11

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 050 7. . 5- "?

Benaming

(voluit) : Comt in Mynen Hof vzw

(verkort) : Comt in Mynen Hof vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Guido Gezellelaan 1 1740 Ternat

Onderwerp akte : Oprichting vzw Comt in Mynen Hof

-Marthe, Maria,Jeanne, Leontine,Françoise Vanhoutte, bediende, Guido Gezellelaan 1 1740 Ternat' Belgische nationaliteit

" Elsa Ludovica Janssens, Verzorgende, Steenwinkelstraat 142, 2627 Schelle, Belgische nationaliteit, Cecile, Madeleine Vanhoutte, bediende, Guido Gezellelaan 1 1740 Ternat Belgische nationaliteit wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt zijn vastgesteld.

Artikel 1: Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming `Comt in mynen hof vzw'.

Artikel 2: De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd in Ternat, Guido Gezellelaan 1 1740 Ternat in gerechtelijk arrondissement Brussel. Hij kan verplaatst worden bij beslissing van de Algemene Vergadering rekening houdend met de wettelijke voorwaarden die gelden voor statuutwijzigingen.

Artikel 3: De vzw heeft tot doelstelling het bevorderen in de meest brede zin van artistieke bezigheden in diverse kunstrichtingen. Ze kan ook haar medewerking verlenen of vragen aan derden met een gelijkaardige doelstelling. De vzw kiest voor het steunen in de mate van het mogelijke van één of meerdere goede doelen bij de organisatie van activiteiten. De vzw maakt geen deel uit van organisaties van politieke, godsdienstige of filosofische aard.

Artikel 4 : De vereniging is van onbepaalde duur. .

Artikel 5:

1.Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend aan de werkende leden toe

2,de werkende leden gaan de verbintenis aan om zich op onpartijdige en onafhankelijke wijze in te zetten' voor de doelstelling van de vzw.

3.De werkende leden kunnen nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen van de vzw. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

4.De actieve, de uitgetreden en de uitgesloten werkende leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vzw. Zij hebben evenmin recht op terugbetaling of vergoeding van gestorte bijdragen of gedane inbrengen. .

5.De leden van de raad van beheer vervullen hun mandaat zonder vergoeding

6.Men verwerft het lidmaatschap :

" Op uitnodiging van de werkende leden

-De Raad van Bestuur Kan evenwel het aantal leden beperken met het oog op de goede werking van de vereniging.

-Er kan een bedrag worden gevraagd voor lidmaatschap met een maximum van 250 ¬ 7.Men houdt op lid te zijn,

-ofwel door vrijwillig ontslag

-ofwel schriftelijk gemeld wordt aan de Raad van Bestuur

Artikel 6;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2,2

.De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden. Elk werkend lid heeft het recht de Algemene Vergadering samen te roepen en hierop uitgenodigd te worden.Zij wordt voorgezeten door de voorzitter..De vzw houdt een register waarin de beslissingen van de Algemene Vergadering wordt genotuleerd. De secretaris maakt een verslag en neemt de notities op.

'Dit verslag wordt op de eerst volgende vergadering van de vzw ter goedkeuring voorgelegd.

" De stemming is geheim.

'Al de leden hebben gelijk stemrecht en de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde effectieve leden, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

" Elk werkend lid heeft één stem. Een werkend lid kan zich in geval van afwezigheid tevens vertegenwoordigen door één ander werkend lid.

" Als er minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Die kan een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering moet ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering worden gehouden.

" Het minimum aantal leden van de Algemene Vergadering moet groter zijn dan het aantal leden van de raad van Bestuur.

Artikel 7

'Alle Algemene Vergaderingen en de te bespreken agendapunten worden minstens 2 weken op voorhand via e-mail of bij gebrek hieraan schriftelijk medegedeeld met een agenda van de te behandelen punten.

'Alle beslissingen. genomen door de Algemene Vergadering. worden gedurende minstens één maand ad valvas in de maatschappelijke zetel ter kennis gebracht door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de secretaris.

" Ze worden in de maatschappelijke zetel bewaard in een daartoe bestemd register waar alle leden ze kunnen consulteren, De secretaris deelt deze beslissingen binnen de 3 weken mee aan alle effectieve leden, via e-mail of bij gebrek hieraan via de post.

" Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Artikel 8:

De algemene vergadering is bevoegd voor:

.de wijziging van de statuten;

.het aanvaarden en uitsluiten van een werkend lid of bestuurder;

" de kwijting aan de bestuurders;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de vrijwillige ontbinding van de vzw en het toewijzen van het vermogen aan een goed doel in geval van ontbinding;

" het uitstippelen van de grote beleidslijnen;

Artikel 9:

De verslagen van de vergadering worden gebundeld en bewaard op de zetel. Elk werkend lid kan schriftelijk verzoeken om de verslagen van de vergadering, het ledenregister en de boekhoudkundige stukken te mogen inkijken.

Artikel 10:

" De vzw wordt bestuurd door een raad van ten minste drie werkende leden.

.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit,

" De voorzitter roept elke raad bijeen en zit die voor,

.De secretaris maakt een verslag en neemt de notities op van de vergadering.

.Dit verslag wordt op de eerst volgende vergadering van de vzw ter goedkeuring voorgelegd.

" De raad beslist met een gewone meerderheid van de aanwezige leden.

" Een bestuurder die zelf ontslag wil nemen, meldt dit schriftelijk aan de andere bestuurders: De bestuurder blijft in functie tot de vergadering redelijkerwijze in zijn vervanging kan voorzien.

" De raad bestuurt de vzw en vertegenwoordigt die bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke beslissing. .De raad is bevoegd voor alle aangelegenheden, behalve voor deze die door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de vergadering.

" De raad kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden, in het bijzonder wat het dagelijks bestuur van de vereniging betreft

" In alle akten en handelingen is de vzw geldig vertegenwoordigd door de handtekening van haar voorzitter en één bestuurder,

Artikel 11:

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

" piet boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

" De Raad bereidt de rekeningen voor en stelt de begroting op, en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering binnen vier maanden na de afsluiting van het boekjaar.

'De Raad legt de rekeningen binnen twee maanden na goedkeuring door de Algemene Vergadering neer in het dossier dat wordt bijgehouden op de griffie

" De penningmeester bekijkt of deze termijnen correct worden nageleefd.

Artikel 12: De Algemene Vergadering beraadslaagt over de ontbinding van de vzw op verzoek van de meerderheid van de leden van de Raad van bestuur. Als het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de vergadering één of meerdere vereffenaars en omschrijft ze hun opdracht. De vergadering beslist aan welke vereniging met een goed doel het vermogen van de ontbonden vzw wordt overgemaakt.

Artikel 13 :Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna 'de wet') van toepassing

Deze akte is opgemaakt in 3 exemplaren,

De oprichters met de omschrijving van hun mandaat:

voorzitter : Martha Vanhoutte

penningmeester : Elza Janssens

secretaris : Cecile Vanhoutte

zetel van de vzw Guido Gezellelaan 1 1740 Ternat

Eerste Algemene Vergadering op 1 december 2014, benoeming raad van bestuur.Nadat de statuten zijn

opgesteld. T ln de oprichters benoemd met eenparigheid van stemmen op 1 december 2014 in Ternat

Penningmeester Secretaris

x

Voorzitter

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Annexes du Moniteur belge

 f1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/201

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COMT IN MYNEN HOF, AFGEKORT : COMT IN MYNEN…

Adresse
GUIDO GEZELLELAAN 1 1740 TERNAT

Code postal : 1740
Localité : TERNAT
Commune : TERNAT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande