CONFEDERATION BELGE DE L'INDUSTRIE LAITIERE, EN ABREGE : CBL

Association sans but lucratif


Dénomination : CONFEDERATION BELGE DE L'INDUSTRIE LAITIERE, EN ABREGE : CBL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 448.732.292

Publication

28/08/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1J 11

NEERGELEGD

1 9 AUG. 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

ir en.

NV

Ondernemingsnr : 0448.732292

Benaming

(voluit) : Belgische confederatie van de Zuivelindustrie vzw

(verkort) : BCZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur en Statuten

1. WIJZIGING SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR (goedgekeurd in Algemene Vergadering van 13.6.2014 Nieuw benoemd lid sinds 13.06.2014

De heer CATRYSSE Philippe, Zaakvoerder van LA CONCORDE, Brusselsesteenweg 192, 1785 MERCHTEM, geboren te Brussel op 10.09.1961 (tot 2018).

De heer DE BAEREMAEKER Luc, Algemeen Directeur van MIK PUR NATUR NV, Cijnsweg 4, 9770 KRUISHOUTEM, geboren te Oudenaarde op 4.08.1962 (tot 2018).

De heer GEERAERT Kris, General Manager van DANONE BENELUX, Ronde Hoep Oost 17, NL 1191 KC

OUDERKERK AD AMSTEL, geboren te Ukkel op 17.08.1971 (tot 2017).

Uittredend lid

De Heer RAGON Albert,1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6

2. HUIDIGE SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR :

VOORZITTER

De Heer SCHEVENELS Jean-Marc, Directeur Foodservice and Supply Chain bij

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (tot 2016).

ONDERVOORZITTERS

Mevrouw GILAIN Catherine, Afgevaardigd Bestuurder van

INEX N.V., 1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (tot 2017).

De Heer THOMAS Jean-Marie, Zendingsgelastigde van

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (tot 2016).

BESTUURDERS

De Heer BOGAERTS Eugeen, Bestuurder van

BMC, Merelstraat 28, 3550 NEUSDEN-ZOLDER (tot 2017)

Op de laatste blz, van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De heer CATRYSSE Philippe, zaakvoerder van

LA CONCORDE, Brusselsesteenweg 192, 1785 MERCHTEM (tot 2018)

De Heer DEDONCKER Edwin, General Manager van

CHIMAY FROMAGES, Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (tot 2016).

De heer DE BAEREMAEKER Luc, Algemeen directeur van

MIK PUR NATUR, Cijnsweg 4, 9770 KRUISHOUTEM (tot 2018)

De heer DE MUELENAERE Eddy, Algemeen Directeur van

MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM (tot 2016)

De heer GEERAERT Kris, General Manager van

DANONE BENELUX, Ronde Hoep Oost 17, NL 1191 KC OUDERKERK AD AMSTEL (tot 2017)

De Heer LOCHT Joseph, Directeur-generaal van de

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (tot 2016),

R. DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, vertegenwocrdigd door Debergh Renaat (tot 2016)

De heer VAN IMPE Luc, Gedelegeerd bestuurder bij

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (tot 2017),

De Heer VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter bij

FRIESLANDCAMPINA, 3010 SINT-AGATHA-RODE, Oude Waversebaan 75 (tot 2016).

3. GEWIJZIGDE STATUTEN

Tijdens de Algemene Vergadering van 13 juni 2014 werd de volgende wijziging van de statuten goedgekeurd : Art.3 : De vereniging heeft tot doel : het informeren, ondersteunen en adviseren van ondernemingen uit de zuivelindustrie in sectorgerelateerde dossiers en dit door tijdig de juiste informatie aan leden of betrokken overheidsinstanties te bezorgen, zodat er op een efficiënte manier kan worden geanticipeerd op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen. Onder zuivelnijverheid wordt verstaan alle ondernemingen die melk ophalen en/of verwerken, aile ondernemingen die zuivelproducten herverwerken alsook alle ondernemingen die zuivelproducten invoeren in België, De ondersteuning aan de leden omvat naast informatieverstrekking en adviesverlening onder meer ook de volgende activiteiten : het organiseren van opleidingen, het opstellen en bijhouden van statistieken, het faciliteren van de autocontrole op het vlak van voedselveiligheid, het organiseren van exportmissies, het uitvoeren van studies, het organiseren van evenementen inzake public relations of gemeenschappelijke publiciteitscampagnes.

Art.4 : De vereniging heeft een federale structuur met twee regionale organen, met name BCZ-Vlaanderen en CBi Wallonie. Deze laatste hebben autonome beslissingsbevoegdheid over geregionaliseerde materies.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

4. GECOORDINEERDE STATUTEN

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 13.06.14

Gecoördineerde statuten.

TITEL EEN

BENAMING - ZETEL - DUUR

Art. 1. - De naam van de vereniging luidt : "BELGISCHE CONFEDERATIE VAN DE ZUIVELINDUSTRIE", in verkorting "BCZ".

De zetel is gevestigd te 3000 LEUVEN, Hungaria, Vaartkom 31/0202, in het gerechtelijk arrondissement Leuven. ledere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 2. - De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij neemt slechts een einde door een beslissing tot ontbinding genomen door de Algemene Vergadering,

TITEL Il

DOEL

Art. 3. -. De vereniging heeft tot doel : het informeren, ondersteunen en adviseren van ondernemingen uit de zuivelindustrie in sectorgerelateerde dossiers en dit door tijdig de juiste informatie aan leden of betrokken overheidsinstanties te bezorgen, zodat er op een efficiënte manier kan worden geanticipeerd op problemen, gebeurtenissen en uitdagingen. Onder zuivelnijverheid wordt verstaan alle ondernemingen die melk ophalen en/of verwerken, alle ondernemingen die zuivelproducten herverwerken alsook alle ondernemingen die zuivelproducten invoeren in België. De ondersteuning aan de leden omvat naast informatieverstrekking en adviesverlening onder meer ook de volgende activiteiten : het organiseren van opleidingen, het opstellen en bijhouden van statistieken, het faciliteren van de autocontrole op het vlak van voedselveiligheid, het organiseren van exportmissies, het uitvoeren van studies, het organiseren van evenementen inzake public relations of gemeenschappelijke publiciteitscampagnes,

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. Art, 4. - De vereniging heeft een federale structuur met twee regionale organen, met name BCZ-Vlaanderen en CBL-Wallonie. Deze laatste hebben autonome beslissings-'bevoegdheid over geregionaliseerde materies. TITEL 111

LEDEN

Afdeling I - Toelating

Art. 5. - Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum wordt vastgesteld op drie. De eerste leden zijn de ondertekenende oprichters.

Alle bedrijven die in België een zuivelactiviteit uitoefenen, anders dan landbouwproductie, en die tevens individueel lid zijn van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA), kunnen lid zijn van de vereniging. Het lidmaatschap van FEVIA is niet vereist voor bedrijven die uitsluitend melk ophalen en geen zuivelverwerking hebben.

Art. 6. - De bevoegdheid nieuwe leden aan te nemen komt uitsluitend toe aan de Raad van Bestuur. De beslissing van de Raad is zonder verhaal; de reden van weigering dient niet opgegeven te worden. Afdeling Il - Ontslag, uitsluiting, schorsing

Art. 7.  Elk lid van de vereniging is vrij om uit te treden door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met een meerderheid

,~ MOD 2.2

van drie vierde van de stemmen.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege eert einde bij ontbinding of faillissement van een lid of indien een lid niet meer voldoet aan de voor-waarden om lid te worden. Wordt eveneens als ontslagnemend beschouwd , elk lid dat niet of niet langer individueel tid is van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA). Dit laatste is niet van toepassing op bedrijven die uitsluitend melk ophalen en geen zuivelverwerking hebben.

Art. 8. - Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid en de rechthebbenden van dit lid, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen noch enige staat, noch enige rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen. Zij kunnen evenmin de teruggave van gestorte bijdragen vorderen.

TITEL IV

BIJDRAGE

Art. 9. - De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. Ze mag niet meer bedragen dan 250.000 euro, te indexeren op basis van de evolutie van het indexcijfer van de consumptieprijzen, Als referentie geldt 1 januari 1993,

In geval van ontslag, schorsing of uitsluiting blijven de bijdragen van het lopend dienstjaar verschuldigd, alsook de bijdragen van het daarop-volgend jaar, met ais maximum voor deze laatste evenwel het bedrag van het lopend dienstjaar.

Voor leden die bij aangetekend schrijven ontslag nemen uit de vereniging voor 30 september 2005 omdat zij geen individueel lid wensen te worden van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA) blijven alleen de bijdragen van het lopende dienstjaar verschuldigd.

De financiële middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit de jaarlijkse bijdragen, schenkingen, subsidies en eventuele werkings-bijdragen tot dekking van de algemene werkings-kosten.

TITEL V

ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. - De Algemene Vergadering is samen-gesteld uit alle leden.

Art. 11, - De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, Zij bezit de bevoegdheden die

haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

1)de wijziging van de statuten;

2)de benoeming en de afzetting van de bestuur-ders;

3)de benoeming en de afzetting van de com-missarissen en het bepalen van hun bezol-diging indien een

bezoldiging wordt toege-kend

4)de kwijting aan bestuurders en commis-'sarissen

5)de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6)de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7)de uitsluitingen van leden

8)de omzetting van de vereniging in een ven-nootschap met sociaal oogmerk,

Art. 12. - De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeen-geroepen, binnen zes

maanden na het afsluiten van het dienstjaar. Op ieder ogenblik kan een bij-zondere Algemene Vergadering

van de vereni-tging worden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op verzoek van

minstens één vijfde van de leden. Dit verzoek bevat de agenda. ledere vergadering wordt gehouden op de

dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden moeten er op worden uitgenodigd,

Art, 13. - De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief, minstens

acht dagen voor de vergadering aan ieder lid gestuurd. De agenda wordt vermeld in de oproeping.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge Moo2.2

De vergadering kan geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, op voorwaarde dat alle leden aanwezig zijn en instemmen om deze punten te behandelen.

Art. 14. - Ieder lid kan zich op de Algemene Vergadering bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Art. 15. - De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door zijn plaatsvervanger. De voorzitter duidt de secretaris aan en twee stemopnemers. Samen vormen zij het bureau van de vergadering.

Art. 16. - In de Algemene Vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht.

De beslissingen worden genomen met een drievierde meerderheid der aanwezige of ver-tegenwoordigde stemmen.

Art. 17. - De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over een wijziging van de statuten of over de ontbinding van de vereniging wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing moet genomen worden met een drievierde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, of, wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten en de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in de voorafgaande alinea, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 18. - De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de Voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op het secretariaat, waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Alle leden en derden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels van dit register vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door een bestuurder. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere

benoeming, ontslag of herroeping van een bestuurder.

TITEL VI

BESTUUR, DAGELIJKS BESTUUR

Art, 19. - De vereniging wordt bestuurd door een Raad samengesteld uit minstens drie en ten hoogste veertien bestuurders. Als evenwel maar drie personen [id zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit stecttfs twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden, Art. 20. - De bestuurders worden door de Algemene Vergadering gekozen uit de kandidaturen die, op aanduiding van de leden, door de Raad van Bestuur worden voorgesteld, Ze worden benoemd voor vierjaar en zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Alles wat de samenstelling en de werking van de raad van bestuur aangaat, mag door een huishoudelijk reglement worden geregeld.

Art, 21. - De Raad kiest onder zijn bestuurders een voorzitter. Er zijn twee ondervoorzitters, ni de voorzitters van 6CZ-Vlaanderen en CBL-Wallonie. De Raad duidt tevens een secretaris-generaal aan. Deze laatste is niet noodzakelijk een bestuurder. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door een van de ondervoorzitters of door de oudste der aanwezige bestuurders.

1

x MOD 2.2

s i

Art. 22. - De Raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris-generaal. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is en indien minimaal de helft van de bestuurders uit zowel BCZ-Vlaanderen als CBL-Wallonie aanwezig zijn.

Een bestuurder kan zich op de Raad van Bestuur bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Eén bestuurder kan slechts maximum één andere bestuurder vertegenwoordigen. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met een drievierde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris-generaal en ingeschreven in een bijzonder register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden door de Voorzitter en de secretaris-generaal ondertekend.

Art, 23. - De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te besturen en te

vertegenwoordigen. Enkel de handelingen die krachtens de wet of deze statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren, vallen niet onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Art. 24. - De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging wat dit dagelijks bestuur betreft, opdragen aan één of meerdere bestuurders, die dan de titel 'gedelegeerd bestuurder' voeren, of aan de secretaris-generaal. De Raad kan aan deze opdracht te allen tijde een einde maken. Indien een persoon aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen zelf een einde aan zijn opdracht wenst te maken, deelt hij zijn ontslag schriftelijk mee aan de Raad van Bestuur, met een opzeggingstermijn van één maand.

Indien meerdere personen belast zijn met het dagelijks bestuur, kan elk van hen alleen optreden.

Art. 25. - De Raad van Bestuur treedt in rechte als eiser en als verweerder op in naam van de vereniging op initiatief en door toedoen van de voorzitter of van de secretaris-generaal.

Art. 26. - De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden, behoudens bijzondere delegatie door de Raad van Bestuur, ondertekend door twee bestuurders, waartoe steeds de voorzitter of één van de ondervoorzitters dient te behoren.

Voormelde personen moeten ten overstaan van derden geen staving van hun bevoegdheid geven.

Art. 27. - Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Hun ambt wordt gratis uitgeoefend. Art. 28. - De secretaris-generaal en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevigheden te aanvaarden die aan de vereniging worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Art. 29. - De Raad van Bestuur kan Permanente en Ad hoc werkgroepen aanstellen.

Hun samenstelling en bevoegdheden worden bepaald in het reglement van orde.

TITEL VII

REGLEMENT VAN ORDE

Art. 30. - De Raad van Bestuur kan aan de Algemene Vergadering een reglement van orde voorstellen. Wijzigingen aan dit reglement gebeuren enkel op voorstel van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering keurt het voorstel van reglement van orde of de voorgestelde wijzigingen goed bij drievierde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, of verwerpt ze.

TITEL VIII

ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 31. - Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december.

Art. 32. - Jaarlijks zullen de rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar onderworpen worden aan de goedkeuring van de Gewone Algemene Vergadering.

Art. 33. - De Algemene Vergadering duidt een commissaris aan, die de juistheid moet nagaan van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Beigisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

rekeningen en jaarlijks een verslag aan de Algemene Vergadering overmaakt. Hij wordt benoemd voor twee jaar en is herkiesbaar.

Art, 34. - In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering een of meer vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto activa van het patrimonium moet worden gegeven, welke bestemming met het doel van de vereniging moet overeenstemmen. Deze beslissingen alsook de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaars worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

SLOTBEPALING

Art, 35. - Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Ondergetekende, R. Debergh, Afgevaardigd bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is

opgemaakt.

Gedaan te Leuven, op 13/08/2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden , Recto . Naam en hoedanigheid van de rnstrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/08/2014
ÿþY

14 61759*

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Confédération Belge de l'Industrie Laitière

(verkort) . CBL

Rechtsvorm : ASBL

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Modification de la Composition du Conseil d'Administration et des Statuts

1. MODIFICATION COMPOSITION CONSEIL D'ADMINISTRATION (approuvée par l'Assemblée générale du 13.06.2014) :

Membres nommés depuis le 13.06.2014:

Monsieur CATRYSSE Philippe, gérant LA CONCORDE, Brusselsesteenweg 192, 1785 MERCHTEM, né à Bruxelles le 10.09.1961 (jusqu'en 2018).

Monsieur DE BAEREMAEKER Luc, Directeur général de MIK PUR NATUR NV, Cijnsweg 4, 9770

KRUISHOUTEM, né à Oudenaarde le 4.08.1962 (jusqu'en 2018).

Monsieur GEERAERT Kris, General Manager de DANONE BENELUX, Ronde Hoep Oost 17, NL 1191 KO OUDERKERK AD AMSTEL, né à Ukkel le 17.08.1971 (jusqu'en 2017).

Membre sortant :

Monsieur RAGON Albert, 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6

2. COMPOSITION ACTUELLE DU CONSEIL d'ADMINISTRATION :

PRESIDENT

Monsieur SCHEVENELS Jean-Marc, Directeur Foodservice and Supply Chain

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (jusqu'en 2016).

VICE-PRESIDENTS

Madame GRAIN Catherine, Administrateur délégué

INEX N.V.,1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (jusqu'en 2017).

Monsieur THOMAS Jean-Marie, Chargé de missions SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (jusqu'en 2016).

ADMINISTRATEURS

Monsieur BOGAERTS Eugeen, Administrateur

E3MC, Merelstraat 28, 3550 HEUSDEN-ZOLDER (jusqu'en 2017).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Y

NEERGELEGD

9 AUS, ?01i

Griffie Rechtbank van Koophandel G ri fiéeuven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Monsieur CATRYSSE Philippe, gérant

LA CONCORDE, Brusselsesteenweg 192, 1785 MERCHTEM (jusqu'en 2018)

Monsieur DEDONCKER Edwin, General manager

CHIMAY FROMAGES S.C., Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (jusqu'en 2016).

Monsieur DE BAEREMAEKER Luc, Directeur général

MIK PUR NATUR SA, Cijnsweg 4, 9770 KRUISHOUTEM (jusqu'en 2018)

Monsieur DE MUELENAERE Eddy, Directeur général

MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM (jusqu'en 2016).

Monsieur GEERAERT Kris, General Manager

DANONE E3ENELUX, Ronde Hoep Oost 17, NL 1191 KC OUDERKERK AD AMSTEL (jusqu'en 2017)

Monsieur LOCHT Joseph, Directeur-général

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (jusqu'en 2016).

R.DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, représenté par Debergh Renaat (tot 2016)

Monsieur VAN IMPE Luc, Administrateur délégué

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (jusqu'en 2017).

Monsieur VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aaiter

FRIESLANDCAMPINA ,3040 Sint-Agatha-Rode, Oude Waversebaan 75 (jusqu'en 2016)

3. STATUTS MODIFIES

L'Assemblée générale du 13juin 2014 approuve la modification suivante des statuts:

Art. 3 : La fédération a pour objectif : informer, soutenir et conseiller les entreprises de l'industrie laitière dans des dossiers liés au secteur et ce en transmettant à temps les informations correctes aux membres ou aux autorités concernées, afin que des problèmes, des événements et des défis puissent être anticipés de manière efficace. On entend par industrie laitière, toutes les entreprises qui collectent etlou transforment du lait, toutes les entreprises qui retransforment des produits laitiers, ainsi que toutes !es entreprises qui importent des produits laitiers en Belgique. Le soutien aux membres comprend la diffusion d'informations et la consultation pour entre autre les activités suivantes : l'organisation de formations, l'élaboration et la mise à jour de statistiques, faciliter l'autocontrâle au niveau de la sécurité alimentaire, l'organisation de missions d'exportation, la réalisation d'études, l'organisation d'événements liés à des activités de relations publiques ou des campagnes publicitaires communes.

Art. 4 : L'association possède une structure fédérale comprenant deux organes régionaux, à savoir CBL-Wallonie et BCZ-Vlaanderen, qui disposent d'un pouvoir de décision autonome en ce qui concerne les matières régionalisées.

,,

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

. Moo 2.2

4. STATUTS COORDONNES

Approuvée par l'Assemblée générale du 13.06.14

Statuts coordonnés.

TITRE PREMIER

DENOMINATION - SIEGE SOCIAL - DUREE

Art. 1. - L'association est dénommée : "CONFEDERATION BELGE DE L'INDUSTRIE LA¬ TIERE" en abrégé

"CBL". Son siège social est établi à 3000 LEUVEN, Hungaria, Vaartkom 31/0202, dans l'arrondissement

judiciaire de Leuven. Toute modification du siège social doit être publiée dans le mois de sa date, aux annexes du Moniteur Belge.

Art. 2. - L'association est une association sans but lucratif et est constituée pour une durée indéterminée. II n'y est mis fin que par une décision de dissolution prise par l'assemblée générale.

TITRE Il

OBJET

Art. 3. -. La fédération a pour objectif : informer, soutenir et conseiller les entreprises de l'industrie laitière dans des dossiers liés au secteur et ce en transmettant à temps les informations correctes aux membres ou aux autorités concernées, afin que des problèmes, des événements et des défis puissent être anticipés de manière efficace. On entend par industrie laitière, toutes les entreprises qui collectent et/ou transforment du lait, toutes les entreprises qui retransforment des produits laitiers, ainsi que toutes les entreprises qui importent des produits laitiers en Belgique.

Le soutien aux membres comprend la diffusion d'informations et la consultation pour entre autre les activités suivantes : l'organisation de formations, l'élaboration et la mise à jour de statistiques, faciliter l'autocontrále au niveau de la sécurité alimentaire, l'organisation de missions d'exportation, la réalisation d'études, l'organisation d'événements liés à des activités de relations publiques ou des campagnes publicitaires communes.

Elle peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son objet. Elle peut notamment prêter son concours et s'intéres-'ser à toute activité similaire à son objet.

Art. 4. - L'association possède une structure fédérale comprenant deux organes régionaux, à savoir CBL-

Wallonie et BCZ-Vlaanderen, qui disposent d'un pouvoir de décision autonome en ce qui concerne les matières

régionalisées.

TITRE III

MEMBRES

Section I - Admission

Art. 5. - Le nombre des membres de ['association n'est pas limité. Son minimum est fixé à trois. Les premiers membres sont les fon-da-'-'teurs soussignés,

Toute entreprise exerçant une activité laitière en Belgique, autre que la production agricole, et étant membre individuel de l'asbl Fédération de l'industrie alimentaire (FEVIA), peut être membre de l'association. L'affiliation à !a FEVIA n'est pas une exigence pour les entreprises qui ne font que collecter le lait sans le transformer.

Art. 6. - Les admissions de nouveaux membres sont décidées souverainement par le Conseil d'Administration. La décision du Conseil est sans appel; un refus éventuel ne doit pas être motivé.

Section Il - Démission, exclusion, suspension

Art. 7. - Tout membre de l' association est libre de se retirer de celle-ci en adressant sa démis-'sion par écrit au conseil d'administration.

L'exclusion d'un membre ne peut être prononcée que par l'assemblée générale à la majorité des trois quarts des voix des membres présents ou représentés.

L'affiliation prend fin de plein droit en cas de dissolution ou de faillite d'un membre ou si un membre ne remplit plus les conditions établies pour être membre. Est également considéré comme démissionnaire, le membre qui n'est pas (plus) membre individuel de l'asbl Fédération de l'industrie alimentaire (FEVIA). Ceci n'est pas d'application pour les entreprises qui ne font que collecter le lait sans le transformer.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 8. - L'associé démissionnaire, suspendu ou exclu, ainsi que les ayants droit de cet associé, n'ont aucun droit sur le fonds social.

Ils ne peuvent réclamer ou requérir, ni relevé, ni reddition de comptes, ni apposition de scellés, ni inventaire. Ils ne peuvent exiger le remboursement des cotisations versées.

TITRE IV

COTISATIONS

Art. 9. - Les membres paient une cotisation annuelle. Le montant de cette cotisation est fixé par l'Assemblée Générale. Elle ne pourra être supérieure à 250.000 euros, à indexer sur base de l'évolution de l'indice des prix à la consomma-'tion. La base de référence est le ter janvier 1993.

En cas de démission, suspension ou exclusion, les cotisations de l'année en cours ainsi que celles de l'année suivant le fait restent redevables, sans que cette dernière ne puisse toutefois excéder le montant de l'année en cours.

Pour les membres qui démissionnent de l'association par un écrit recommandé avant le 30 septembre 2005 parce qu'ils souhaitent ne pas devenir membre individuel de l'asbl Fédération de l'industrie alimentaire (FEVIA), seules les cotisations de l'année en cours sont redevables.

Les moyens financiers et le patrimoine de l'asso-ciation sont formés par les cotisations annuelles, legs, subventions et d'éventuelles contributions de fonctionnement afin de couvrir les frais généraux de fonctionnement.

TITRE V

ASSEMBLEE GENERALE

Art. 10, - L'Assemblée Générale est composée de tous les membres.

Art. 11. - L'Assemblée Générale est le pouvoir suprême de l'association. Elle possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou les présents statuts.

Sont notamment réservées à sa compétence :

1)les modifications aux statuts;

2)la nomination et la révocation des admini-+stra-teurs;

3)la nomination et la révocation des commis-saires et la fixation de leur rémunération dans les cas où une rémunération est attribuée;

4)Ia décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires;

5)l'approbation des budgets et des comptes;

6)la dissolution volontaire de l'association;

7)les exclusions d'associés.

8)Ia transformation de l'association en société à finalité sociale.

Art.12. - Il doit être tenu au moins une Assemblée Générale chaque année, dans les six mois suivant la clôture de l'exercice social. L'association peut être réunie en Assemblée Générale spéciale à tout moment par décision du Conseil d'Administration ou à ta demande d'un cinquième des membres au moins. Cette demande contient l'ordre du jour. Chaque réunion se tiendra aux jour, heure et lieu mentionnés dans la convocation.

Tous les membres doivent y être convoqués.

Art. 13. - L'Assemblée Générale est convoquée par le Conseil d'administration par lettre ordinaire adressée à chaque membre, au moins huit jours avant l'Assemblée.

L'ordre du jour est mentionné dans la convoca-tion,

L'assemblée peut délibérer valablement sur des points qui ne sont pas mentionnés à l'ordre du jour à condition que tous les membres soient présents et d'accord de délibérer sur ces points.

Art. 14. - Tout membre peut se faire représenter par un autre membre à l'Assemblée générale et ce, par procuration écrite.

Art. 15. - L'Assemblée Générale est présidée par le Président du Conseil d'Administration ou par son remplaçant. Le président désigne le secrétaire et deux scrutateurs. Ensemble ils forment le bureau de l'Assemblée.

Art. 16. - Tous les membres ont un droit de vote égal à l'Assemblée Générale.

Les résolutions sont prises à la majorité des trois-quarts des voix présentes ou représentés.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17. - L'assemblée générale ne peut valable-ment délibérer sur les modifications aux statuts ou la dissolution de l'association que si les modifications sont explicitement indiquées dans la convocation et si l'assemblée réunit au moins les deux tiers des membres, qu'ils soient présents ou représentés. La décision ne peut être adoptée qu'à la majorité des trois quarts des voix des membres présents ou représentés, ou, si la modification porte sur le ou les buts en vue desquels l'association est constituée, une majorité des quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés.

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, et adopter les modifications aux majorités prévues à l'alinéa précédente, La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après la première réunion.

Art. 18. - Les décisions de l'Assemblée Générale sont consignées dans un registre de procès-verbaux signés par le Président et un administra-teur. Ce registre est conservé au secré-'-'-'tariat où tous les membres peuvent en prendre connais-sance.

Tous associés et tiers justifiant d'un intérêt peuvent demander des extraits de ce registre, signés par le président du Conseil d'Administra-tion et par un administrateur,

Toute modification aux statuts doit être déposée au greffe du Tribunal de Commerce et publiée dans le mois de sa date aux annexes du Moniteur Belge. Il en est de même de toute nomination, démission ou révocation d'administrateur.

TITRE VI

ADMINISTRATION, GESTION JOURNA-LIERE

Art. 19. - L'association est administrée par un Conseil composé de trois administrateurs au moins et de quatorze au plus.

Toutefois, si seules trois personnes sont membres de l'association, le conseil d'administration n'est composé que de deux personnes. Le nombre d'administrateurs doit en tout cas toujours être inférieur au nombre de personnes membres de l'association.

Art. 20. - Les administrateurs sont choisis par l'Assemblée générale parmi les candidatures proposées par le conseil d'administration sur désignation des membres. Ils sont nommés pour un terme de quatre ans et sont en tout moment révocables par l'Assemblée générale.

Les administrateurs sortants sont rééligibles.

Tout ce qui concerne la composition et le fonctionnement de conseil d'administration, peut être réglé par un règlement d'ordre intérieur.

Art. 21. - Le Conseil désigne parmi ses administrateurs un président. Les deux vice-présidents sont les présidents de BCZ-Vlaanderen et CBL-Wallonie. Le Conseil désigne également un secrétaire générai Ce dernier n'est pas nécessairement un administra-'teur.

En cas d'empêchement du président, ses fonctions sont assumées par un des vice-présidents ou le plus âgé des administrateurs présents.

Art. 22. - Le Conseil se réunit sur convocation du président et/ou du secrétaire général. Il ne peut statuer que si la majorité des administrateurs est présente et si au moins la moitié des administrateurs

sont présents, à la fois pour BCZ-Vlaanderen et pour CBL-Wallonie.

Un administrateur peut se faire représen-'ter au Conseil d'Administration par un autre administrateur en lui donnant une procuration écrite. Un administrateur ne peut représenter qu'un seul autre admini-'strateur_

Les décisions du Conseil d'administration sont prises à la majorité des trois-quarts des voix présentes ou représentées.

Elles sont consignées sous forme de procès-verbaux, signés par le président et le secrétaire général et inscrites dans un registre spécial. Les extraits qui doivent être produits et tous les autres actes seront signés par le président et le secrétaire général,

Art. 23. - Le Conseil d'Administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la représentation de l'association. Sont seuls exclus de sa compétence les actes réservés par la loi ou les présents statuts à celle de l'Assemblée Générale.

Art. 24. - Le Conseil peut déléguer la gestion journalière de l'association ainsi que la représentation en ce qui concerne la gestion journalière à un ou plusieurs administrateurs qui sont dénommés 'administrateur délégué' ou au secrétaire général. Le Conseil peut terminer cette délégation à n'importe quel moment. Si une personne à qui la gestion journalière a été déléguée veut lui-même terminer son mandat, il adresse sa démission par écrit au conseil d'administration, avec un préavis d' un mois.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Si la gestion journalière a été déléguée à plusieurs personnes, chacun d'eux peut agir individuelle-ment.

Art. 25. - Le Conseil d'Administration intente les actions judiciaires, comme demandeur ou défendeur, au nom de l'association, à l'initiative et à la diligence du président ou du secrétaire général.

Art. 26. - Les actes qui engagent l'association autres que ceux de gestion journalière sont signés, sauf délégation spéciale du Conseil, par deux administrateurs, dont doit toujours faire partie le président ou un des vice-présidents.

Les personnes précitées n'auront pas à justifier de leurs pouvoirs à l'égard de tiers.

Art. 27. - Les administrateurs ne contractent, en raison de leur fonction, aucune obligation personnelle et ne sont responsables que de l'exécution de leur mandat. Celui-ci est exercé à titre gratuit.

Art. 28. - Le secrétaire général et, en son absence, le président sont habilités à accepter à titre provisoire ou définitif les libéralités faites à l'association, et à accomplir toutes les formalités nécessaires à leur acquisition.

Art. 29, - Le Conseil d'administration peut instaurer des Groupes de travail Permanents et Ad Hoc.

Leurs composition et pouvoirs seront fixés par le règlement d'ordre intérieur.

TITEL VII

REGLEMENT D'ORDRE 1NTERIEUR

Art. 30. - Un règlement d'ordre intérieur pourra être présenté par le Conseil d'Administration à l'Assemblée Générale. Des modifications à ce règlement peuvent être apportées uniquement sur proposition du Conseil d'Administration. L'Assemblée Générale approuve le projet de règlement d'ordre intérieur ou les modifications à la majorité des trois-quarts des voix présentes ou représentées, ou les rejette.

TITRE VIII

DISPOSITIONS DIVERSES

Art. 31. - L'exercice social commence le premier janvier pour se terminer le trente et un décembre. Par exception, le premier exercice débutera ce jour pour se clôturer le trente et un décembre mil neuf cent nonante deux.

Art, 32. - Le compte de l'exercice écoulé et le budget de l'exercice suivant seront annuellement soumis à l'approbation de l'Assemblée Générale Ordinaire.

Art. 33. - L'Assemblée Générale désignera un commissaire chargé de vérifier les comptes de l'association et de lui présenter un rapport annuel. Il est nommé pour deux années et rééligible.

Art. 34. - En cas de dissolution de l'association, ('Assemblée Générale désignera le ou les liquida-teurs, déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social qui devra être conforme à l'objet social.

Ces décisions ainsi que les nom, profession et adresse du ou des liquidateurs seront publiés aux annexes du Moniteur Belge.

DISPOSITION FINALE

Art. 35. - Tout ce qui n'est pas prévu explicite-ment aux présents statuts est réglé par la Loi régissant les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations.

Soussigné, R. Debergh, Administrateur délégué, déclare que ce document est vrai et correspond à la réalité. Fait à Leuven, le 13/08/2014

..t Y

'





Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





















Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/12/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouder

aan het

Belgisch Staatsblar

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 ~`~. 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondememingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Belgische confederatie van de Zuivelindustrie vzw

(verkort) : BCZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur

1. WIJZIGING SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR :

Nieuw benoemd lid sinds 03-10-2013:

De heer BOGAERTS Eugeen, Algemeen Directeur van LIMELCO, Merelstraat 28, 3550 HEUSDEN-ZOLDER, geboren te Wemmel op 31.03.1949 (tot 2017).

2, HUIDIGE SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR :

VOORZITTER

De Heer SCHEVENELS Jean-Marc, Directeur Foodservice and Supply Chain bij

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (tot 2016).

ONDERVOORZITTERS

Mevrouw GILAIN Catherine, Afgevaardigd Bestuurder van

INEX N.V., 1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (tot 2017).

De Heer THOMAS Jean-Marie, Zendingsgelastigde van

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (tot 2016).

BESTUURDERS

De Heer BOGAERTS Eugeen, Algemeen Directeur van

LIMELCO NV, Merelstraat 28, 3550 HEUSDEN-ZOLDER (tot 2017)

De Heer DEDONCKER Edwin, General Manager van

CHIMAY FROMAGES, Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (tot 2016).

De heer DE MUELENAERE Eddy, Algemeen Directeur van

MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM (tot 2017)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11,411,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moü 22

Luik B - Vervolg

De Heer LOCHT Joseph, Directeur-generaal van de

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (tot 2016).

De Heer RAGON Albert, Directeur-generaal van

DANONE N,V., 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6 (tot 2017).

R. DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, vertegenwoordigd door Debergh Renaat (tot 2016)

De heer VAN IMPE Luc, Gedelegeerd bestuurder bij

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (tot 2017).

De Heer VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter bij

FRIESLANDGAMPINA, 3010 SINT-AGATHA-RODE, Oude Waversebaan 75 (tot 2016),

Ondergetekende, R. Debergh, Afgevaardigd bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is

opgemaakt.

Gedaan te Leuven, op 12/1112013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

03/12/2013
ÿþM0D 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 111111 11111111

*13181026*

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Confédération Belge de l'Industrie Laitière

(verkort) : CBL

Rechtsvorm : ASBL

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Modification de la Composition du Conseil d'Administration

a

1

Neergelegd ter griffe der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 1 NOV. 2013

DE GRIFFER,

Griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

1. MODIFICATION COMPOSITION CONSEIL D'ADMINISTRATION

Membre nommé depuis Ie 3-10-2013:

Monsieur BOGAERTS Eugeen, Directeur général de LIMELCO, Merelstraat 28, 3550 HEUSDEN-ZOLDER, né

à Wemmel, le 31.03,1949 (jusqu'en 2017).

2. COMPOSITION ACTUELLE DU CONSEIL d'ADMINISTRATION :

PRESIDENT

Monsieur SCHEVENELS Jean-Marc, Directeur Foodservice and Supply Chain

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (jusqu'en 2016),

VICE-PRESIDENTS

Madame GILAIN Catherine, Administrateur délégué

INEX N.V.,1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (jusqu'en 2017).

Monsieur THOMAS Jean-Marie, Chargé de missions

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (jusqu'en 2016).

ADMINISTRATEURS

Monsieur BOGAERTS Eugeen, Directeur général

LIMELCO SA, Merelstraat 28, 3550 HEUSDEN-ZOLDER (jusqu'en 2017).

Monsieur DEDONCKER Edwin, General manager

CHIMAY FROMAGES S.C., Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (jusqu'en 2016).

Monsieur DE MUELENAERE Eddy, Directeur général

MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM (jusqu'en 2017).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

M0E} 2.2

Luik B - Vervolg

Monsieur LOCHT Joseph, Directeur-général

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (jusqu'en 2016).

Monsieur RAGON Albert, Directeur-général

DANONE S.A., 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6 (jusqu'en 2017).

R.DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, représenté par Debergh Renaat (tot 2016)

Monsieur VAN IMPE Luc, Administrateur délégué

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (jusqu'en 2017).

Monsieur VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter

FRIESLANDCAMPINA ,3040 Sint-Agatha-Rode, Oude Waversebaan 75 (jusqu'en 2016)

Soussigné, R. Debergh, Administrateur délégué, déclare que ce document est vrai et correspond à la réalité. Fait à Leuven, le 12/11/2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/07/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I " 131R8ll" i u

:re dei

7-"-',echtbank oo h db

te Leuven,de ~2~ J11N1 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Confédération Belge de l'Industrie Laitière

(verkort) : CBL

Rechtsvorm : ASBL

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Modification de la Composition du Conseil d'Administration

1. MODIFICATION COMPOSITION CONSEIL D'ADMINISTRATION

Membre nommé depuis le 7-06-2013:

Monsieur DE MUELENAERE Eddy, Directeur général de MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM, né à

Roeselare le 6/08/1953 (jusqu'en 2017),

Membres sortants :

Monsieur BUGGENHOUT Patric, Hauwsestraat 43, 9860 SCHELDEWINDEKE

Monsieur LEROY Freddy, Overstraat 58, 3030 VELTEM

2. COMPOSITION ACTUELLE DU CONSEIL d'ADMINISTRATION

PRESIDENT

Monsieur SCHEVENELS Jean-Marc, Directeur Foodservice and Supply Chain

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (jusqu'en 2016),

VICE-PRESIDENTS

Madame GILAIN Catherine, Administrateur délégué

INEX N.V.,1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (jusqu'en 2017).

Monsieur THOMAS Jean-Marie, Chargé de missions

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (jusqu'en 2016).

ADMINISTRATEURS

Monsieur DEDONCKER Edwin, General manager

CHIMAY FROMAGES S.C., Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (jusqu'en 2016).

Monsieur DE MUELENAERE Eddy, Directeur général

MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM (jusqu'en 2017).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Monsieur LOCHT Joseph, Directeur-général

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (jusqu'en 2016).

Monsieur RAGON Albert, Directeur-générai

DANONE S.A., 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6 (jusqu'en 2017).

R.DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, représenté par Debergh Renaat (tot 2016)

Monsieur VAN IMPE Luc, Administrateur délégué

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (jusqu'en 2017),

Monsieur VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter

FRIESLANDCAMPINA ,3040 Sint-Agatha-Rode, Oude Waversebaan 75 (jusqu'en 2016)

Soussigné, R. Debergh, Administrateur délégué, déclare que ce document est vrai et correspond à la réalité. Fait à Leuven, le 17/06/2013

" Voorbehouden

+ aan het Beigisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/07/2013
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

exerze-e,

~~,~r

~ ~ ~1lI~I 2013

~~i~~~~~~' &V

Griffie

Ondernemingsnr: 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Belgische confederatie van de Zuivelindustrie vzw

(verkort) : BCZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur

1, WIJZIGING SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR

Nieuw benoemd lid sinds 07-06-2013:

De heer DE MUELENAERE Eddy, Algemeen Directeur van MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM,

geboren te Roeselare, op 6/08/1953 (tot 2017).

Uittredend lid:

De Heer BUGGENHOUT Patrie, Hauwsestraat 43, 9860 SCHELDEWINDEKE

De heer LEROY Freddy, Overstraat 56, 3020 VELTEM

2. HUIDIGE SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR :

VOORZITTER

De Heer SCHEVENELS Jean Marc, Directeur Foodservice and Supply Chain bij

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (tot 2016).

ONDERVOORZITTERS

Mevrouw GILAIN Catherine, Afgevaardigd Bestuurder van

INEX N.V., 1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (tot 2017)

De Heer THOMAS Jean-Marie, Zendingsgelastigde van

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (tot 2016).

BESTUURDERS

De Heer DEDONCKER Edwin, General Manager van

CHIMAY FROMAGES, Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (tot 2016),

De heer DE MUELENAERE Eddy, Algemeen Directeur van

MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM (tot 2017)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i iw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De Heer LACHT Joseph, Directeur-generaal van de

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (tot 2016).

De Heer RAGON Albert, Directeur-generaal van

DANONE N.V., 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6 (tot 2017).

MOD2.2

R. DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, vertegenwoordigd door Debergh Renaat (tot 2016)

De heer VAN 1MPE Luc, Gedelegeerd bestuurder bij

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (tot 2017).

De Heer VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter bi!

FRIESLANDCAMPINA, 3010 SINT-AGATHA-RODE, Oude Waversebaan 75 (tot 2016),

Ondergetekende, R, Debergh, Afgevaardigd bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is cpgemaakt.

Gedaan te Leuven, op 17/06/2013

T.1 i - ,%.f oor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/09/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) : BCZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vaartkom 31 02/02, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur

1. WIJZIGING SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR

Nieuw benoemd lid sinds 08-06-2012:

De Heer DEDONCKER Edwin, General Manager van CHIMAY FROMAGES, Edingensesteenweg 86A, 1541 HERNE, geboren te Halle, op 18/03/78 (tot 2016),

Ontslagnemend lid:

De Heer BOCHE Jean-Marie, technisch directeur van CHIMAY FROMAGES, 23, rue principale Varvinay, 55300 Valbois, Frankrijk

De heer BOGAERTS Eugeen, Gedelegeerd Bestuurder bij LIMELCO N.V., Merelstraat 28, 3550 HEUSDEN-ZOLDER

2. HUIDIGE SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR

VOORZITTER

De Heer BUGGENHOUT Patric, Algemeen Directeur van

MILCOBEL, 9860 SCHELDEWINDEKE, Hauwsestraat 43 (tot 2016),

ONDERVOORZITTERS

Mevrouw GILAIN Catherine, Afgevaardigd Bestuurder van INEX N.V., 1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (tot 2013). De Heer SCHEVENELS Jean Marc., Directeur bij

COFtMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (tot 2016).

BESTUURDERS

De Heer DEDONCKER Edwin, General Manager van

CHIMAY FROMAGES, Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (tot 2016).

De heer LEROY Freddy, Gedelegeerd bestuurder van

VITALAC N.V., 3020 VELTEM, Overstraat 58 (tot 2013).

De Heer LOCHT Joseph, Directeur-generaal van de

Op de laatste blz. vare Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*12155550*

Ondernerningsnr : 0448.732.292 Benaming

(voluit)

Belgische confederatie van de Zuivelindustrie vzw

Vr behc aar Sel{ Staal

griÍ'iie dar

0 6 SEP. 2012

{..~C!'F1LR,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (tot 2016).

De Heer RAGON Albert, Directeur-generaal van

DANONE N.V., 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6 (tot 2013).

R DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, vertegenwoordigd door Debergh Renaat (tot 2016)

De Heer THOMAS Jean-Marie, Secretaris generaal van

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (tot 2016).

De heer VAN IMPE Luc, Gedelegeerd bestuurder bij

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (tot 2013).

De Heer VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter bij

FRIESLANDCAMPINA, 3010 SINT-AGATHA-RODE, Oude Waversebaan 75 (tot 2016).

Ondergetekende, R. Debergh, Afgevaardigd bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Gedaan te Leuven, op 5/09/2012

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/09/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

el~r 1 ter griffie der

tbani; van Kota mande,

-even, de 0 G SEP. 2012

DE GRIFF1F_F?,

Griffie

111111 UIt 11111 11111 11111 1(111 lOti lUI (III (III

" 12155551"

Vc behc aar Bels Staat

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Confédération Belge de l'Industrie Laitière

(verkort) : CBL

Rechtsvorm : ASBL

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Modification de la Composition du Conseil d'Administration

Membre nommé depuis le 8-06-2012:

Monsieur DEDONCKER Edwin, General manager de CHIMAY FROMAGES, Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE, né à Halle, le 18/03/1978 (jusqu'en 2016).

Membres qui ont remis leur démission

Monsieur Jean-Marie BOCHE, Directeur technique CHIMAY FROMAGES, 23, rue principale Varvinay, 55300 Valbois

Monsieur BOGAERTS Eugeen, Administrateur délégué LIMELCO N.V., Merelstraat 28, 3550 HEUSDEN-ZOLDER

2, COMPOSITION ACTUELLE DU CONSEIL d'ADMINISTRATION

PRESIDENT

Monsieur BUGGENHOUT Patric, Directeur général

MILCOBEL, 9860 SCHELDEWINDEKE, Hauwsestraat 43 (jusqu'en 2016).

VICE-PRESIDENTS

Madame GILAIN Catherine, Administrateur délégué

INEX N,V. , 1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (jusqu'en 2013).

Monsieur SCHEVENELS Jean Marc., Directeur

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (jusqu'en 2016).

ADMINISTRATEURS

Monsieur DEDONCKER Edwin, General manager

CHIMAY FROMAGES S.C., Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (jusqu'en 2016).

Monsieur LEROY Freddy, Administrateur délégué

VITALAC N.V., 3020 VELTEM, Overstraat 58 (jusqu'en 2013).

Monsieur LOCHT Joseph, Directeur-général

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (jusqu'en 2016).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Monsieur RAGON Albert, Directeur-général

DANONE S.A., 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6 (jusqu'en 2013).

R.DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, vertegenwoordigd door Debergh Renaat (tot 2016)

Monsieur THOMAS Jean-Marie, Secrétaire général

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (jusqu'en 2016).

Monsieur VAN IMPE Luc, Administrateur délégué

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (jusqu'en 2013).

Monsieur VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter

FRIESLANDCAMPINA ,3040 Sint-Agatha-Rode, Oude Waversebaan 75 (jusqu'en 2016)

Soussigné, R. Debergh, Administrateur délégué, déclare que ce document est vrai et correspond à la réalité. Fait à Leuven, le 5/09/2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

4

-

b oe

n

aan het Belgisch Staatsblad

ad

V

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vértegenwoordigen

Versa . Naam en handtekening

02/02/2015
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

{~~~

E~ i`GEi ireD

J __.-......~

L 1

Griffie Rechtbank van HoophandLl

teef~.~,.

L LIIIl IIII Ili hilL hit liii 11111 11(11 hILL hit

" 15017900*

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Belgische confederatie van de Zuivelindustrie vzw

(verkort) : BCZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Statuten

1. GEWIJZIGDE STATUTEN

Tijdens de Algemene Vergadering van 11 december 2014 werd de volgende wijziging van de statuten goedgekeurd

Art. 1. De naam van de vereniging luidt : "BELGISCHE CONFEDERATIE VAN DE ZUIVELINDUSTRIE", in verkorting "BCZ". De zetel is gevestigd te 3012 LEUVEN, Kolonel Begaultlaan 1A, bus 11, in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

2, GECOORDINEERDE STATUTEN

STATUTEN

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 11.12.14

Gecoordineerde statuten.

TITEL EEN

BENAMING - ZETEL - DUUR

Art. 1, - De naam van de vereniging luidt : "BELGISCHE CONFEDERATIE VAN DE ZUIVELINDUSTRIE", in

verkorting "BCZ", De zetel is gevestigd te 3012 LEUVEN, Kolonel Begaultlaan 1A, bus 11, in het gerechtelijk

arrondissement Leuven. ledere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekend-gemaakt in de

bijiageri van het Belgisch Staatsblad.

Art. 2. - De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij neemt

slechts een einde door een beslissing tot ontbinding genomen door de Algemene Vergadering.

TITEL II

DOEL

Art. 3. -. De vereniging heeft tot doel : het informeren, ondersteunen en adviseren van ondernemingen uit de

zuivelindustrie in sectorgerelateerde dossiers en dit door tijdig de juiste informatie aan leden of betrokken

overheidsinstanties te bezorgen, zodat er op een efficiënte manier kan worden geanticipeerd op problemen, '

gebeurtenissen en uitdagingen. Onder zuivelnijverheid wordt verstaan alle ondernemingen die melk ophalen

en/of verwerken, aile ondernemingen die zuivelproducten herverwerken alsook alle ondernemingen die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

zuivelproducten invoeren in België.

De ondersteuning aan de leden omvat naast informatieverstrekking en adviesverlening onder meer ook de volgende activiteiten ; het organiseren van opleidingen, het opstellen en bijhouden van statistieken, het faciliteren van de autocontrole op het vlak van voedselveiligheid, het organiseren van exportmissies, het uitvoeren van studies, het organiseren van evenementen inzake public relations of gemeenschappelijke publiciteitscampagnes.

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doet. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. Art. 4, - De vereniging heeft een federale structuur met twee regionale organen, met name BCZ-Vlaanderen en CBL-Wallonie. Deze laatste hebben autonome beslissingsbevoegdheid over geregionaliseerde materies.

TITEL iII

LEDEN

Afdeling I - Toelating

Art. 5. - Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum wordt vastgesteld op drie. De eerste leden zijn de onder-tekenende oprichters.

Aile bedrijven die in België een zuivelactiviteit uitoefenen, anders dan landbouwproductie, en die tevens individueel lid zijn van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA), kunnen lid zijn van de vereniging. Het lidmaatschap van FEVIA is niet vereist voor bedrijven die uitsluitend melk ophalen en geen zuivelverwerking hebben.

Art. 6. - De bevoegdheid nieuwe leden aan te nemen komt uitsluitend toe aan de Raad van Bestuur. De beslissing van de Raad is zonder verhaal; de reden van weigering dient niet opgegeven te worden,

Afdeling li - Ontslag, uitsluiting, schorsing

Art. 7.  Elk !id van de vereniging is vrij om uit te treden door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de Raad van E3estuur.

0e uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van drie vierde van de stemmen.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij ontbinding of faillissement van een lid of indien een lid niet meer voldoet aan de voor-waarden om lid te worden. Wordt eveneens als ontslag nemend beschouwd , elk lid dat niet of niet langer individueel lid is van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA). Dit laatste is niet van toepassing op bedrijven die uitsluitend melk ophalen en geen zuivelverwerking hebben.

Art. 8. - Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid en de rechthebbenden van dit lid, hebben geen enkel

recht op het vermogen van de vereniging,

Zij kunnen noch enige staat, noch enige rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedel-beschrijving eisen of

vorderen. Zij kunnen evenmin de teruggave van gestorte bijdragen vorderen.

TITEL IV

E3IJDRAGE

Art. 9. - De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt vastgesteld door de

Algemene Vergadering. Ze mag niet meer bedragen dan 250.000 euro, te indexeren op basis van de evolutie

van het indexcijfer van de consumptieprijzen. Als referentie geldt 1 januari 1993.

In geval van ontslag, schorsing of uitsluiting blijven de bijdragen van het lopend dienstjaar verschuldigd, alsook

de bijdragen van het daarop-volgend jaar, met als maximum voor deze laatste evenwel het bedrag van het

lopend dienstjaar.

Voor leden die bij aangetekend schrijven ontslag nemen uit de vereniging voor 30 september 2005 omdat zij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD2.2

geen individueel lid wensen te worden van de vzw Federatie Voedingsindustrie (FEVIA) blijven alleen de

bijdragen van het lopende dienstjaar verschuldigd.

De financiële middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit de jaarlijkse bijdra-'gen, schenkingen,

subsidies en eventuele werkings-bijdragen tot dekking van de algemene werkings-kosten,

TITEL V

ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. - De Algemene Vergadering is samen-gesteld uit alle leden.

Art. 11. - De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die

haar uitdrukkelijk zijn toege-kend door de wet of door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

1)de wijziging van de statuten;

2)de benoeming en de afzetting van de bestuur-ders;

3)de benoeming en de afzetting van de corn-missarissen en het bepalen van hun bezol-diging indien een

bezoldiging wordt toege-kend

4)de kwijting aan bestuurders en commis-'sarissen

5)de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6)de vrijwillige ontbinding van de vereni-'ging;

7)de uitsluitingen van leden

8)de omzetting van de vereniging in een ven-nootschap met sociaal oogmerk,

Art. 12. - De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeen-'geroepen, binnen zes

maanden na het afsluiten van het dienstjaar. Op ieder ogenblik kan een bijzondere Algemene Vergadering

van de vereniging worden bijeen-'geroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op verzoek van

minstens één vijfde van de leden. Dit verzoek bevat de agenda. Iedere vergadering wordt gehou-'den op de

dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle leden moeten er op worden uitgenodigd.

Art, 13, - De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief, minstens

acht dagen voor de vergadering aan ieder lid gestuurd.

De agenda wordt vermeld in de oproeping.

De vergadering kan geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, op voorwaarde dat

alle leden aanwezig zijn en instemmen om deze punten te behandelen.

Art. 14. - Ieder lid kan zich op de Algemene Vergadering bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door

een ander lid.

Art, 15. - De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door zijn

plaatsvervanger. De voorzit-ter duidt de secretaris aan en twee stemopnemers. Samen vormen zij het bureau

van de vergadering.

Art. 16. - In de Algemene Vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht.

De beslissingen worden genomen met een drievierde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde

stemmen,

Art. 17. - De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over een wijziging van de statuten of over de

ontbinding van de vereniging wanneer de wijzigingen uitdrukke-'lijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten

minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing moet

genomen worden met een drievierde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden, of, wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor

de vereniging is opgericht, met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwe-'zige of

vertegenwoordigde leden,

" Maa 2.2

" \,

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegen-woordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraad-slagen en besluiten en de wijzigingen aan-'nemen met de meerderheden bedoeld in de voorafgaande alinea, ongeacht het aantal aan-wezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art.18, - De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de Voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op het secretariaat, waar aile leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen. Alle leden en derden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels van dit register vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door een bestuurder. iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of herroeping van een bestuurder.

TITEL VI

BESTUUR, DAGELIJKS BESTUUR

Art. 19. - De vereniging wordt bestuurd door een Raad samengesteld uit minstens drie en ten hoogste veertien bestuurders.Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen, Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

Art. 20. De bestuurders worden door de Alge-mene Vergadering gekozen uit de kandidaturen die, op aanduiding van de leden, door de Raad van Bestuur worden voorgesteld. Ze worden benoemd voor vier jaar en zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar, Alles wat de samenstelling en de werking van de raad van bestuur aangaat, mag door een huishoudelijk reglement worden geregeld.

Art, 21. - De Raad kiest onder zijn bestuurders een voorzitter. Er zijn twee ondervoorzitters, nl de voorzitters van BCZ-Vlaanderen en CBL-Wallonie. De Raad duidt tevens een secretaris-generaal aan. Deze laatste is niet noodzakelijk een bestuurder.

In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door een van de onder-voorzitters of door de oudste der aanwezige bestuurders.

Art. 22. - De Raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter enfof de secretaris-generaal, Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is en indien minimaal de helft van de bestuurders uit zowel BCZ-Vlaanderen als CBL-Wallonie aanwezig zijn.

Een bestuurder kan zich op de Raad van Bestuur bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Eén bestuurder kan slechts maximum één andere bestuurder vertegenwoordigen. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met een drievierde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Van de beslissingen worden notulen opge-'maakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris-generaal en ingeschreven in een bij-zonder register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden door de Voorzitter en de secretaris-generaal ondertekend.

Art. 23. - De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen, Enkel de handetin-'gen die krachtens de wet of deze statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Verga-dering behoren, vallen niet onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur,

Art. 24. - De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook cie vertegen-woordiging wat dit dagelijks bestuur betreft, opdragen aan één of meerdere bestuurders, die dan de titel 'gedelegeerd bestuurder' voeren, of aan de secretaris-generaal. De Raad kan aan deze opdracht te allen tijde een einde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

ti

w y

r ` i Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

maken, Indien een persoon aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen zelf een einde aan zijn opdracht wenst te maken, deelt hij zijn ontslag schriftelijk mee aan de Raad van Bestuur, met een opzeggingstermijn van één maand. Indien meerdere personen belast zijn met het dagelijks bestuur, kan elk van hen alleen optreden, Art, 25. - De Raad van Bestuur treedt in rechte als eiser en als verweerder op in naam van de vereniging op initiatief en door toe-doen van de voorzitter of van de secretaris-generaal.

Art. 26. - De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden, behoudens bijzondere delegatie door de Raad van Bestuur, ondertekend door twee bestuurders, waartoe steeds de voorzitter of één van de ondervoorzitters dient te behoren.

Voormelde personen moeten ten overstaan van derden geen staving van hun bevoegdheid geven.

Art. 27, - Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijk-'heid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Hun ambt wordt gratis uitgeoefend.

Art. 28. - De secretaris-generaal en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevig-'heden te aanvaarden die aan de vereniging worden gedaan en aile nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Art. 29. - De Raad van Bestuur kan Permanente en Ad hoc werkgroepen aanstel-'len.

Hun samenstelling en bevoegdheden worden bepaald in het reglement van orde.

TITEL Vil

REGLEMENT VAN ORDE

Art. 30. - De Raad van Bestuur kan aan de Algemene Vergadering een reglement van orde voorstellen. Wijzigingen aan dit regle-'ment gebeuren enkel op voorstel van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering keurt het voorstel van reglement van orde of de voorgestelde wijzigingen goed bij drievierde

meerderheid der aanwezige of vertegenwoor-digde stemmen, of verwerpt ze.

TITEL VIII

ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 31. - Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december.

Art, 32. - Jaarlijks zullen de rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgende jaar

onderworpen worden aan de goedkeuring van de Gewone Algemene Vergadering,

Art. 33. - De Algemene Vergadering duidt een commissaris aan, die de juistheid moet nagaan van de

rekeningen en jaarlijks een verslag aan de Algemene Vergadering over-+maakt, Hij wordt benoemd voor twee

jaar en is herkiesbaar.

Art. 34. - In geval van ontbinding van de ver-eniging benoemt de Algemene Vergade-'ring een of meer

vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto activa van het patrimonium moet

worden gegeven, welke bestemming met het doe! van de vereniging moet overeenstemmen.

Deze beslissingen alsook de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaars worden bekend-gemaakt in

de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

SLOTBEPALING

Art. 35. - Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de Wet

betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de

stichtingen.

Ondergetekende, R. Debergh, Afgevaardigd bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is

opgemaakt.

Gedaan te Leuven, op 15/01/2015

.4 " ^i., ;s *r7' .,te,, 'tau , c" f 1t

- .,- a - <a," hwA t " .g a" glei

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumentererlde Notaris, -hetzij van de-perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme teve-tbgenlliooedigen

'E ° 21 [

Verso : Haam en handtekening-14,1ld

':I.#et.er)i"'e!.'I` "#dàs.F,.tj17 I" a(

02/02/2015
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i i

*15017901*

'L 'I a.,°' ;_,£,-3

Grii'lle aecibc~ ,t~ '~oop'rtandel

éi~ .sra

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Confédération Belge de l'Industrie Laitière

(verkort) : CBL

Rechtsvorm : ASBL

Zetel : Vaartkom 31 0202, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Modification des Statuts

1. STATUTS MODIFIES

L'Assemblée générale du 11 décembre 2014 approuve la modification suivante des statuts:

Art. 1. - L'association est dénommée : "CONFEDERATION BELGE DE L'INDUSTRIE LAITIERE" en abrégé "CBL", Son siège social est établi à 3012 LEUVEN, Kolonel Begaultlaan 1 A, bus 11, dans l'arrondissement judiciaire de Leuven. Toute modification du siège social doit être publiée dans le mois de sa date, aux annexes du Moniteur Belge.

2, STATUTS COORDONNES :

Approuvée par l'Assemblée générale du 11.12.15

Statuts coordonnés,

TITRE PREMIER

DENOMINATION - SIEGE SOCIAL - DUREE

Art, 1. - L'association est dénommée : "CONFEDERATION BELGE DE L'INDUSTRIE LAITIERE" en abrégé

"CBL". Son siège social est établi à 3012 LEUVEN, Kolonel Begaultlaan 1 A, bus 11, dans l'arrondissement

judiciaire de Leuven, Toute modification du siège social doit être publiée dans le mois de sa date, aux annexes

du Moniteur Belge.

Art. 2, - L'association est une association sans but lucratif et est constituée pour une durée indéterminée. II n'y

est mis fin que par une décision de dissolution prise par l'assemblée générale.

TITRE Il

OBJET

Art. 3. -. La fédération a pour objectif : informer, soutenir et conseiller les entreprises de l'industrie laitière dans des dossiers liés au secteur et ce en transmettant à temps les informations correctes aux membres ou aux autorités concernées, afin que des problèmes, des événements et des défis puissent être anticipés de manière efficace. On entend par industrie laitière, toutes les entreprises qui collectent et/ou transforment du lait, toutes les entreprises qui retransforment des produits laitiers, ainsi que toutes les entreprises qui importent des produits laitiers en Belgique.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

a

x

M9D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Le soutien aux membres comprend la diffusion d'informations et la consultation pour entre autre les activités suivantes : l'organisation de formations, l'élaboration et la mise à jour de statistiques, faciliter i'autocontrôie au niveau de la sécurité alimentaire, l'organisation de missions d'exportation, la réalisation d'études, l'organisation d'événements liés à des activités de relations publiques ou des campagnes publicitaires communes« elle peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son objet. Elle peut notamment prêter son concours et s'intéres-*ser à toute activité similaire à son objet,

Art. 4. - L'association possède une structure fédérale comprenant deux organes régionaux, à savoir CBL-Wallonie et BCZ-Vlaanderen, qui disposent d'un pouvoir de décision autonome en ce qui concerne les matières régionalisées.

TITRE iII

MEMBRES

Section I - Admission

Art. 5. - Le nombre des membres de l'association n'est pas limité. Son minimum est fixé à trois. Les premiers

membres sont les fon-'da-'-'teurs sous-isignés.

Toute entreprise exerçant une activité laitière en Belgique, autre que la production agricole, et étant membre

individuel de l'asbl Fédération de l'industrie alimentaire (FEVIA), peut être membre de l'association, L'affiliation

à la FEVIA n'est pas une exigence pour les entreprises qui ne font que collecter le lait sans ie transformer.

Art. 6. - Les admissions de nouveaux membres sont décidées souverainement par le Conseil d'Administration.

La décision du Conseil est sans appel; un refus éventuel ne doit pas être motivé.

Section Ii - Démission, exclusion, suspension

Art. 7. - Tout membre de I' association est libre de se retirer de celle-ci en adressant sa démission par écrit au

conseil d'administration.

L'exclusion d'un membre ne peut être prononcée que par l'assemblée générale à la majorité des trois quarts

des voix des membres présents ou représentés.

L'affiliation prend fin de plein droit en cas de dissolution ou de faillite d'un membre ou si un membre ne remplit

plus les conditions établies pour être membre. Est également considéré comme démissionnaire, le membre qui

n'est pas (plus) membre individuel de l'asbi Fédération de l'industrie alimentaire (FEVIA), Ceci n'est pas

d'application pour les entreprises qui ne font que collecter le lait sans le transformer.

Art. 8. - L'associé démissionnaire, suspendu ou exclu, ainsi que les ayants droit de cet associé, n'ont aucun

droit sur le fonds social,

fis ne peuvent réclamer ou requérir, ni relevé, ni reddition de comptes, ni apposition de scellés, ni inventaire. Ils

ne peuvent exiger le remboursement des cotisations versées.

TITRE IV

COTISATIONS

Art. 9. - Les membres paient une cotisation annuelle. Le montant de cette cotisation est fixé par l'Assemblée

Générale, Elle ne pourra être supérieure à 250.000 euros, à indexer sur base de l'évolution de l'indice des prix

à la consommations La base de référence est le 1er janvier 1993,

en cas de démission, suspension ou exclusion, les cotisations de l'année en cours ainsi que celles de l'année

suivant le fait restent redevables, sans que cette dernière ne puisse toutefois excéder le montant de l'année en

cours.

Pour les membres qui démissionnent de l'association par un écrit recommandé avant le 30 septembre 2005

parce qu'ils souhaitent ne pas devenir membre individuel de l'asbl Fédération de l'industrie alimentaire (FEViA),

seules les cotisations de l'année en cours sont redevables,

Les moyens financiers et le patrimoine de I'asso-ciation sont formés par les cotisations annuelles, legs,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOQ 2.2

subventions et d'éventuelles contributions de fonctionnement afin de couvrir les frais généraux de fonctionnement.

TITRE V

ASSEMBLEE GENERALE

Art. 10. - L'Assemblée Générale est composée de tous les membres.

Art. 11. - L'Assemblée Générale est le pouvoir suprême de l'association. Elle possède les pouvoirs qui lui sont

expressément reconnus par la loi ou les présents statuts.

Sont notamment réservées à sa compétence

1)les modifications aux statuts;

2)Ia nomination et la révocation des admini-'stra-Leurs;

3)Ia nomination et la révocation des commis-saires et la fixation de leur rémunération dans les cas où une

rémunération est attribuée;

4)la décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires;

5)l'approbation des budgets et des comptes;

6)Ia dissolution volontaire de l'association;

7)les exclusions d'associés.

8)la transformation de l'association en société à finalité sociale.

Art. 12. - Il doit être tenu au moins une Assemblée Générale chaque année, dans les six mois suivant la clôture

de l'exercice social. L'association peut être réunie en Assemblée Générale spéciale à tout moment par décision

du Conseil d'Administration ou à la demande d'un cinquième des membres au moins. Cette demande contient

l'ordre du jour. Chaque réunion se tiendra aux jour, heure et lieu mentionnés dans la convocation.

Tous les membres doivent y être convoqués,

Art. 13. - L'Assemblée Générale est convoquée par le Conseil d'administration par lettre ordinaire adressée à

chaque membre, au moins huit jours avant l'Assemblée.

L'ordre du jour est mentionné dans la convocation.

L'assemblée peut délibérer valablement sur des points qui ne sont pas mentionnés à l'ordre du jour à condition

que tous les membres soient présents et d'accord de délibérer sur ces points.

Art. 14. - Tout membre peut se faire représenter par un autre membre à l'Assemblée générale et ce, par

procuration écrite.

Art. 15. - L'Assemblée Générale est présidée par le Président du Conseil d'Administration ou par son

remplaçant. Le président désigne le secrétaire et deux scrutateurs. Ensemble ils forment le bureau de

l'Assemblée.

Art. 16. - Tous les membres ont un droit de vote égal à l'Assemblée Générale.

Les résolutions sont prises à la majorité des trois-quarts des voix présentes ou représentés.

Art, 17 _ L'assemblée générale ne peut valable-ment délibérer sur les modifications aux statuts ou la dissolution

de l'association que si les modifications sont explicitement indiquées dans la convocation et si l'assemblée

réunit au moins les deux tiers des membres, qu'ils soient présents ou représentés. La décision ne peut être

adoptée qu'à la majorité des trois quarts des voix des membres présents ou représentés, ou, si [a modification

porte sur le ou les buts en vue desquels l'association est constituée, une majorité des quatre cinquièmes des

voix des membres présents ou représentés.

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué

une seconde réunion qui pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre des membres présents ou

représentés, et adopter les modifications aux majorités prévues à l'alinéa précédente. La seconde réunion ne

peut être tenue moins de quinze jours après la première réunion.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 18. - Les décisions de l'Assemblée Générale sont consignées dans un registre de procès-verbaux signés par le Président et un administra-teur. Ce registre est conservé au secré-i-r+tariat où tous les membres peuvent en prendre connais-sance.

Tous associés et tiers justifiant d'un intérêt peuvent demander des extraits de ce registre, signés par le président du Conseil d'Administra-tion et par un administrateur.

Toute modification aux statuts doit être déposée au greffe du Tribunal de Commerce et publiée dans le mois de sa date aux annexes du Moniteur Belge. Il en est de même de toute nomination, démission ou révocation d'administrateur.

TITRE VI

ADMINISTRATION, GESTION JOURNA-LIERE

Art, 19. - L'association est administrée par un Conseil composé de trois administrateurs au moins et de quatorze au plus.

Toutefois, si seules trois personnes sont membres de l'association, le conseil d'administration n'est composé que de deux personnes. Le nombre d'administrateurs doit en tout cas toujours être inférieur au nombre de personnes membres de l'association,

Art. 20, - Les administrateurs sont choisis par l'Assemblée générale parmi les candidatures proposées par le conseil d'administration sur désignation des membres, Ils sont nommés pour un terme de quatre ans et sont en tout moment révocables par l'Assemblée générale.

Les administrateurs sortants sont rééligibles,

Tout ce qui concerne la composition et le fonctionnement de conseil d'administration, peut être réglé par un règlement d'ordre intérieur.

Art. 21, - Le Conseil désigne parmi ses administrateurs un président, Les deux vice-présidents sont les présidents de BCZ-Vlaanderen et CBL-Wallonie. Le Conseil désigne également un secrétaire général. Ce dernier n'est pas nécessairement un administra-'teur.

En cas d'empêchement du président, ses fonctions sont assumées par un des vice-présidents ou le plus âgé des administrateurs présents.

Art. 22. - Le Conseil se réunit sur convocation du président etlou du secrétaire général. Il ne peut statuer que si la majorité des administrateurs est présente et si au moins la moitié des administrateurs sont présents, à la fois pour BCZ Vlaanderen et pour CBL-Wallonie.

Un administrateur peut se faire représen-Iter au Conseil d'Administration par un autre administrateur en lui donnant une procuration écrite. Un administrateur ne peut représenter qu'un seul autre admini-'strateur. Les décisions du Conseil d'administration sont prises à la majorité des trois-quarts des voix présentes ou représentées.

Elles sont consignées sous forme de procès-verbaux, signés par le président et le secrétaire général et inscrites dans un registre spécial. Les extraits qui doivent être produits et tous les autres actes seront signés par le président et le secrétaire général.

Art. 23. - Le Conseil d'Administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la représentation de l'association. Sont seuls exclus de sa compétence les actes réservés par la loi ou les présents statuts à celle de l'Assemblée Générale.

Art. 24. - Le Conseil peut déléguer la gestion journalière de l'association ainsi que la représentation en ce qui concerne la gestion journalière à un ou plusieurs administrateurs qui sont dénommés 'administrateur délégué' ou au secrétaire général, Le Conseil peut terminer cette délégation à n'importe quel moment, Si une personne à qui la gestion journalière a été déléguée veut lui-même terminer son mandat, il adresse sa démission par écrit au conseil d'administration, avec un préavis d' un mois.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

Si la gestion journalière a été déléguée à plusieurs personnes, chacun d'eux peut agir individuelle-ment.

Art. 25. - Le Conseil d'Administration intente les actions judiciaires, comme demandeur ou défendeur, au nom

de l'association, à l'initiative et à la diligence du président ou du secrétaire général.

Art. 26. - Les actes qui engagent l'association autres que ceux de gestion journalière sont signés, sauf

délégation spéciale du Conseil, par deux administrateurs, dont doit toujours faire partie le président ou un des

vice-présidents.

Les personnes précitées n'auront pas à justifier de leurs pouvoirs à l'égard de tiers.

Art. 27. - Les administrateurs ne contractent, en raison de leur fonction, aucune obligation personnelle et ne

sont responsables que de l'exécution de leur mandat. Celui-ci est exercé à titre gratuit.

Art. 28. - Le secrétaire général et, en son absence, le président sont habilités à accepter à titre provisoire ou

définitif les libéralités faites à l'association, et à accomplir toutes les formalités nécessaires à leur acquisition.

Art. 29. - Le Conseil d'administration peut instaurer des Groupes de travail Permanents et Ad Hoc.

Leurs composition et pouvoirs seront fixés par le règlement d'ordre intérieur.

TITEL VII

REGLEMENT D'ORDRE iNTERIEUR

Art. 30. - un règlement d'ordre intérieur pourra être présenté par le Conseil d'Administration à l'Assemblée

Générale. Des modifications à ce règlement peuvent être apportées uniquement sur proposition du Conseil

d'Administration. L'Assemblée Générale approuve le projet de règlement d'ordre intérieur ou les modifications à

la majorité des trois-quarts des voix présentes ou représentées, ou les rejette.

TITRE VIII

DISPOSITIONS DIVERSES

Art. 31. - L'exercice social commence le premier janvier pour se terminer le trente et un décembre. Par

exception, le premier exercice débutera ce jour pour se clôturer le trente et un décembre mil neuf cent ncnante

deux.

Art, 32. - Le compte de l'exercice écoulé et le budget de l'exercice suivant seront annuellement soumis à

l'approbation de l'Assemblée Générale Ordinaire.

Art. 33. - L'Assemblée Générale désignera un commissaire chargé de vérifier les comptes de l'association et de

lui présenter un rapport annuel. II est nommé pour deux années et rééligible.

Art. 34. - En cas de dissolution de l'association, l'Assemblée Générale désignera le ou les liquida-teurs,

déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social qui devra être

conforme à l'objet social.

Ces décisions ainsi que les nom, profession et adresse du ou des liquidateurs seront publiés aux annexes du

Moniteur Belge.

DISPOSITION FINALE

Art. 35. - Tout ce qui n'est pas prévu explicite-ment aux présents statuts est réglé par la Loi régissant les

associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations.

Soussigné, R. Debergh, Administrateur délégué, déclare que ce document est vrai et correspond à la réalité. Fait à Leuven, le 15/01/2015

. 14.tiPP, leir

. s ~. ,.r,".if .-" et.'

Op de laatste blz. van Lui B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vande-perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzién vaan deráén it rètitegëlir dre1igen

Verso : Naam en handtekening ,,, tê ,, l

26/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

^:= z'.zgd ter griffie nier

rîecr" ,tLa^K van Koophandei

te Leuven, de 3 JUL1 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

Ilu II V II III IYII II

*11115033*

bel

a.

Be Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Belgische confederatie van de Zuivelindustrie vzw

(verkort) : BCZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vaartkom 31 02/02, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur

1. WIJZIGING SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR :

Nieuw benoemd lid sinds 10-06-2011:

De Heer BOCHE Jean-Marie, technisch directeur van CHIMAY FROMAGES, 23, rue principale Varvinay, 55300 Valbois, Frankrijk, geboren te Périgné, Frankrijk, op 07109/1956 (tot 2012).

Ontslagnemend lid:

De heer BLEUS Bernard (voormalig directeur CHIMAY FROMAGES), Ruelle Antony 10, FR-02500 Hirson

2. HUIDIGE SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR :

VOORZITTER

De Heer BUGGENHOUT Patric, Algemeen Directeur van

MILCOBEL, 9860 SCHELDEWINDEKE, Hauwsestraat 43 (tot 2012).

ONDERVOORZITTERS

Mevrouw GILAIN Catherine, Afgevaardigd Bestuurder van

INEX N.V., 1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (tot 2013).

De Heer SCHEVENELS Jean Marc., Directeur bij

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (tot 2012).

BESTUURDERS

De heer BOCHE Jean-Marie, Technisch Directeur bij

CHIMAY FROMAGES S.G., 23, rue principale Varvinay, 55300 Valbois, Frankrijk (tot 2012).

De heer BOGAERTS Eugeen, Gedelegeerd Bestuurder bij

LIMELCO N.V., 3550 NEUSDEN-ZOLDER, Merelstraat 28 (tot 2013).

De heer LEROY Freddy, Gedelegeerd bestuurder van

VITALAC N.V., 3020 VELTEM, Overstraat 58 (tot 2013).

De Heer LOCHT Joseph, Directeur-generaal van de

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (tot 2012).

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

bèhóudert

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Heer RAGON Albert, Directeur-generaal van

DANONE N.V., 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6 (tot 2013).

R. DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, vertegenwoordigd door Debergh Renaat (tot 2012)

De Heer THOMAS Jean-Marie, Secretaris generaal van

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (tot 2012).

De heer VAN IMPE Luc, Gedelegeerd bestuurder bij

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (tot 2013).

De Heer VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter bij

FRIESLANDCAMPINA, 3010 SINT-AGATHA-RODE, Oude Waversebaan 75 (tot 2012).

Ondergetekende, R. Debergh, Gedelegeerd bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Gedaan te Leuven, op 11/07/2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Nee ce'egd ter griffie der Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 3 JULI 2011 DE GRIFFIER,

Griffie

1111!11.,1.1111j111*1111

Va

beha aan Bel£

Staat

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Confédération Belge de l'Industrie Laitière

(verkort) : CBL

Rechtsvorm : ASBL

Zetel : Vaartkom 31 02/02, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Modification de la Composition du Conseil d'Administration

Membre nommé depuis le 10-06-2011:

Monsieur Jean-Marie BOCHE, Directeur technique CHIMAY FROMAGES, 23, rue principale Varvinay, 55300

Valbois, France, né à Peigné, France, le 07/09/1956 (jusqu'en 2012).

Membres qui ont remis leur démission :

Monsieur BLEUS Bernard, ancien directeur Chimay Fromages, Ruelle Antony 10, FR-02500 Hirson

2. COMPOSITION ACTUELLE DU CONSEIL d'ADMINISTRATION :

PRESIDENT

Monsieur BUGGENHOUT Patric, Directeur général

MILCOBEL, 9860 SCHELDEWINDEKE, Hauwsestraat 43 (jusqu'en 2012).

VICE-PRESIDENTS

Madame GILAIN Catherine, Administrateur délégué

INEX N.V. , 1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (jusqu'en 2013).

Monsieur SCHEVENELS Jean Marc., Directeur

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (jusqu'en 2012).

ADMINISTRATEURS

Monsieur BOCHE Jean-Marie, Directeur technique

CHIMAY FROMAGES S.C., 23, rue principale Varvinay, 55300 Valbois, France (jusqu'en 2012).

Monsieur BOGAERTS Eugeen, Administrateur délégué

LIMELCO N.V., 3550 NEUSDEN-ZOLDER, Merelstraat 28 (jusqu'en 2013).

Monsieur LEROY Freddy, Administrateur délégué

VITALAC N.V., 3020 VELTEM, Overstraat 58 (jusqu'en 2013).

Monsieur LOCHT Joseph, Directeur-général

LAITERIE DE WALHORN, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2 (jusqu'en 2012).

Monsieur RAGON Albert, Directeur-général

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

b8houdei

aan het

Belgisch

Staatsblad

AARD 2.2

Luik B - Vervolg

DANONE S.A., 1180 UCCLE, Vallon d'Ohain 6 (jusqu'en 2013).

Monsieur THOMAS Jean-Marie, Secrétaire général

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (jusqu'en 2012).

Monsieur VAN IMPE Luc, Administrateur délégué

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (jusqu'en 2013).

Monsieur VERHAEGEN Hugo, Plant Manager Aalter

FRIESLANDCAMPINA ,3040 Sint-Agatha-Rode, Oude Waversebaan 75 (jusqu'en 2012)

Soussigné, R. Debergh, Administrateur délégué, déclare que ce document est vrai et correspond à la réalité. Fait à Leuven, le 11/07/2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/07/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II 11



,-- -

NEFRGELEGD

2 4 JUN1 2015

Griffie Rechtbankvan Koophandej te Leuven

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Belgische confederatie van de Zuivelindustrie vzw

(verkort) : BCZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kolonel Begaultiaan 1A bus 11, 3012 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur

1. WIJZIGING SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR (goedgekeurd in Algemene Vergadering van 12.6.2015

Nieuw benoemd lid sinds 12.06.2015 :

Mevrouw BOUSSON Katrien, General Manager Branded Belgium / Country Manager Belgium van FRIESLANDCAMPINA BELGIUM, Europaplein 12, bus 601, 8670 OOSTDUINKERKE, geboren te Zwevezele op 23.08.1959 (tot 2016)

De Heer VANDERHEYDEN Sylvain, Gevolmachtigde van LAITERIE COOPERATIVE EUREGIO ARLA, Rue de ombourg 47a, 4850 MONTZEN, geboren te Moresnet op 24.03.1968 (tot 2016).

De heer VANHENGEL Paul, afgevaardigd bestuurder van BMC, Broesveldstraat 26, 3910 NEERPELT, geboren te Neerpelt op 29.05,1957 (tot 2017).

Uittredende leden :

De Heer BOGAERTS Eugeen, Merelstraat 28, 3550 NEUSDEN-ZOLDER

De Heer VERHAEGEN Hugo, 3010 SINT-AGATHA-RODE, Oude Waversebaan 75 ,

De Heer LOCHT Joseph, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2

2, HUIDIGE SAMENSTELLING RAAD van BESTUUR :

VOORZITTER

De Heer SCHEVENELS Jean-Marc, Directeur Foodservice and Supply Chain bij

CORMAN, 4140 SPREMONT, Rue d'Esneux 138 (tot 2016).

ONDERVOORZITTERS

Mevrouw GILAIN Catherine, Afgevaardigd Bestuurder van

INEX N.V., 1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (tot 2017).

De Neer THOMAS Jean-Marie, Zendingsgelastigde van

SOLAFtEC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (tot 2016),

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden - Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

Luik B - Vervolg

BESTUURDERS

Mevrouw BOUSSON Katrien, General Manager Branded Belgium / Country Manager Belgium van

FRIESLANDCAMPINA BELGIUM, Europaplein 12, bus 601, 8670 OOSTDUINKERKE (tot 2016)

De heer CATRYSSE Philippe, zaakvoerder van

LA CONCORDE, Brusselsesteenweg 192, 1785 MERCHTEM (tot 2018)

De Heer DEDONCKER Edwin, General Manager van

CHIMAY FROMAGES, Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (tot 2016).

De heer DE BAEREMAEKER Luc, Algemeen directeur van

MIK PUR NATUR, Cijnsweg 4, 9770 KRUISHOUTEM (tot 2018)

De heer DE MUELENAERE Eddy, Algemeen Directeur van

MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM (tot 2017)

De heer GEERAERT Kris, General Manager van

DANONE BENELUX, Grootbosstraat 162, 1652 BEERSEL (tot 2017)

R, DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, vertegenwoordigd door Debergh Renaat (tot 2016)

De Heer VANDERHEYDEN Sylvain, Gevolmachtigde van

LAITERIE COOPERATIVE EUREGIO ARIA, Rue de ombourg 47a, 4850 MONTZEN (tot 2016).

De heer VANHENGEL Paul, afgevaardigd bestuurder van

BMC, Broesveldstraat 26, 3910 NEERPELT (tot 2017)

De heer VAN IMPE Luc, Gedelegeerd bestuurder bij

OLYMPIA N,V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (tot 2017).

Ondergetekende, R. Debergh, Afgevaardigd bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is

opgemaakt.

Gedaan te Leuven, op 22/06/2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

tVoor-ehóuden aan het Belgisch

Staatsblad

4\7

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoórdlgen

Verso : Naam en handtekening

03/07/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

D





NEERGELEGD

2iJMi2015

Griffie Rechtbank van Koophandel

Ondernemingsnr : 0448.732.292

Benaming

(voluit) : Confédération Belge de l'Industrie Laitière

(verkort) : CBL

Rechtsvorm : ASBL

Zetel : Kolonel Begaultlaan 1A bus 11, 3012 Leuven

Onderwerp akte : Modification de la Composition du Conseil d'Administration

1. MODIFICATION COMPOSITION CONSEIL D'ADMINISTRATION (approuvée par l'Assemblée générale du 12.06.2015)

Membres nommés depuis le 12.06.2015 :

Madame BOUSSON Katrien, General Manager Branded Belgium 1 Country Manager Belgium de FRIESLANDCAMPINA BELGIUM, Europaplein 12, bus 601, 8670 OOSTDUINKERKE, née à Zwevezele le 23.08,1959 (jusqu'en 2016)

Monsieur VANDERHEYDEN Sylvain, fondé de pouvoir de LAITERIE COOPERATIVE EUREGIO ARLA, Rue de ombourg 47a, 4850 MONTZEN, né à Moresnet le 24.03.1968 (jusqu'en 2016).

Monsieur VANHENGEL Paul, administrateur délégué de BMC, Broesveldstraat 26, 3910 NEERPELT, né à Neerpelt le 29.05.1957 (jusqu'en 2017).

Membres sortants :

Monsieur BOGAERTS Eugeen, Merelstraat 28, 3550 NEUSDEN-ZOLDER

Monsieur LOCHT Joseph, 4671 HOUSSE, Allee des Sorbiers 2

Monsieur VERHAEGEN Hugo, 3040 Sint-Agatha-Rode, Oude Waversebaan 75

2. COMPOSITION ACTUELLE DU CONSEIL d'ADMINISTRATION :

PRESIDENT

Monsieur SCHEVENELS Jean-Marc, Directeur Foodservice and Supply Chain

CORMAN, 4140 SPRIMONT, Rue d'Esneux 138 (jusqu'en 2016),

VICE-PRESIDENTS

Madame GILAIN Catherine, Administrateur délégué

INEX N.V.,1755 KESTER, Plutsingenstraat 1 (jusqu'en 2017).

Monsieur THOMAS Jean-Marie, Chargé de missions

SOLAREC, 6690 VIELSALM, Burtonville 39A (jusqu'en 2016).

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ADMINISTRATEURS

Madame BOUSSON Katrien, General Manager Branded Belgium / Country Manager Belgium de FRIESLANDCAMPINA BELGIUM, Europaplein 12, bus 601, 8670 OOSTDUINKERKE (jusqu'en 2016)

p-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

{

xVOOr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Monsieur CATRYSSE Philippe, gérant

LA CONCORDE, Brusselsesteenweg 192, 1785 MERCHTEM (jusqu'en 2018)

Monsieur DEDONCKER Edwin, General manager

CHIMAY FROMAGES S.C., Edingensesteenweg 86 A, 1541 HERNE (jusqu'en 2016).

Monsieur DE BAEREMAEKER Luc, Directeur général

MIK PUR NATUR SA, Cijnsweg 4, 9770 KRUISHOUTEM (jusqu'en 2018)

Monsieur DE MUELENAERE Eddy, Directeur général

MILCOBEL, Veldstraat 14, 9990 MALDEGEM (jusqu'en 2017).

Monsieur GEERAERT Kris, General Manager

DANONE BENELUX, Grootbosstraat 162, 1652 BEERSEL (jusqu'en 2017)

R.DEBERGH bvba, 3360 BIERBEEK, Waterstraat 28, représenté par Debergh Renaat (tot 2016)

Monsieur VANDERHEYDEN Sylvain, fondé de pouvoir de

LAITERIE COOPERATIVE EUREGIO ARIA, Rue de ombourg 47a, 4850 MONTZEN (jusqu'en 2016)

Monsieur VANHENGEL Paul, administrateur délégué de

BMC, Broesveldstraat 26, 3910 NEERPELT (jusqu'en 2017)

Monsieur VAN IMPE Luc, Administrateur délégué

OLYMPIA N.V., 1500 HALLE, Brusselsesteenweg 123 (jusqu'en 2017).

Soussigné, R. Debergh, Administrateur délégué, déclare que ce document est vrai et correspond à la réalité. Fait à Leuven, le 22/06/2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterendenotaris, hetzij van' deperso(p)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien-van derden' te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening "" °

Coordonnées
CONFEDERATION BELGE DE L'INDUSTRIE LAITIERE,…

Adresse
KOLONEL BEGAULTLAAN 1A, BUS 11 3012 WILSELE

Code postal : 3012
Localité : Wilsele
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande