CONFRERIE VAN DE VAANTJESBOER

Association sans but lucratif


Dénomination : CONFRERIE VAN DE VAANTJESBOER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 891.011.514

Publication

30/04/2015
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 891.011.514 Benaming

(voluit) : Confrérie van de Vaantjesboer

ter arifEie var) .; riV .tla idstaiige

réchï:bank'vâri iccrr{pherrtiWi eru5sel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Markt 1-01, 1500 Halle

Onderwerp akte : Wijziging van statuten - Wijziging maatschappelijke zetel - Ontslagen en benoemingen

Vzw CONFRERIE VAN DE VAANTJESBOER HALLE

Algemene Vergadering 24 maart 2015

Aanwezig:

Johan Vencken, Herman Van Laet, Hubert Debraekeleer, Luk Pieters, Johan De Neef, Serge Cardyn,

Lucien Merckx, José Nerinckx, Eddy Leunens, Pieter Belaen, Dirk Hoomaert,

Verontschuldigd:

Ludo Debusscher, Henri Rammant

1,Wijziging van de statuten

De algemene vergadering bespreekt en keurt de nieuwe statuten van de vzw Confrérie van de Vaantjesboer goed. De hierna volgende statuten vervangen alle voorgaande,

TITEL I: - Benaming, vestiging

Artikel 1:De vereniging wordt genoemd: "vzw Confrérie van de Vaantjesboer"

Artikel 2: Zij is gevestigd Sollenbeemd 3 in 1500 Halle, gerechtelijk arrondissement Brussel, De plaats van vestiging kan door de beslissing van de algemene vergadering naar iedere andere plaats worden overgebracht, ledere wijziging van de vestiging moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL Il: - Doel, Aard en Duur

Artikel 3:De confrérie van de Vaantjesboer wordt opgericht met als doel het bevorderen, promoten en bewaren van de Halse volkscultuur.

De Confrérie van de Vaantjesboer is de Reuzengilde van Halle en ontfermt zich in het bijzonder over het reuzenerfgoed van Halle met in het bijzonder de reuzen Vaantjesboer, Parapluke en de Reuzen van de Stieweg (Romeo, Juliette en Rooske) en de reuzen die ze zelf in de toekomst nog tot leven brengt.

De Confrérie promoot de figuur van de Vaantjesboer als verpersoonlijking van de Hallenaar en zijn volksleven, en  cultuur.

Het lied "De Vaantjesboer" is het officiële lied van de Confrérie met de originele tekst geschreven door Lie Steens op de tonen van "Auprès de ma Blonde"

De confrérie waakt over het gebruik van het symbool van de Vaantjesboer dat steeds in het kader moet, bevinden van het Halse volkscultuur.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De Confrérie ontfermt zich eveneens over de kleine Vaantjesboer als monument in samenspraak met de Stad Halle, eigenaar van het beeld.

De Confrérie mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan onder meer medewerking verlenen aan en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

De Confrérie is a-politiek en neemt geen politieke standpunten in. De Confrérie kan ook niet gebonden worden of vereenzelvigd worden door uitspraken van politiek geëngageerde leden,

De Confrérie heeft ook een sociaal engagement en zal jaarlijks trachten hulpbehoevenden te helpen en te steunen via het Sociaal Fonds van de Vaantjesboer.

Artikel 4:De duur van de vereniging is onbeperkt. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden zoals bepaald in artikel 28.

TITEL 111: - Leden, Ere-leden, meter en peter

Artikel 5:De Confrérie bestaat uit eigenlijke leden en toegetreden leden, Alleen de eigenlijke leden hebben stemrecht. Het minimum aantal eigenlijke leden bestaat uit 3 en maximaal 25 personen.

Artikel 6:Eigenlijke leden, Toegetreden Leden en Ere-Leden:

Eigenlijke leden zijn:

-de leden die in deze acte verschijnen.

-de leden die na een schriftelijke aanvraag gericht te hebben aan de raad van bestuur, door deze laatste na

een proefjaar, als dusdanig aanvaard met tweederde meerderheid,

Kunnen onder meer toegelaten worden als eigenlijk lid:

Iedereen die een schriftelijk verzoek gericht aan de raad van bestuur en mits voordracht door 2 bestaande eigenlijke leden, die het peterschap van het kandidaat-lid op zich nemen. De president kan zelf geen peterschap op zich nemen.

De Confrérie staat open voor zowel mannen als vrouwen.

Elk werkelijk lid moet een bewezen interesse hebben in het Halse volksleven en in de mate van het mogelijke een actieve of morele inbreng hebben in de verwezenlijking van de doelstellingen van de Confrérie.

Met tweedederde meerderheid wordt de kandidaat opgenomen in de Confrérie voor een proefperiode van 1 jaar. De Algemene Vergadering van de Confrérie beslist na afloop van de proefperiode over opname in de Confrérie door geheime stemming.

Bij tweederde meerderheid wordt de kandidaat volwaardig lid van de Confrérie en ontvangt hij alle officiële attributen.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn zonder beroep. Zij worden per gewone brief aan de kandidaat-leden ter kennis gebracht.

Toegetreden leden zijn:

De toegetreden leden van de Confrérie zijn sympathiserende leden. Men wordt toegetreden lid van de Confrérie door het storten van een jaarlijkse bijdrage. De toegetreden leden krijgen een certificaat van lidmaatschap.

Ere-leden:

De Confrérie kan, al dan niet jaarlijks, één of meerdere Ere-leden opnemen in de "Eregalerij van de Vaantjesboer". Ere-leden van de Confrérie kunnen zowel Eigenlijke leden, Toegetreden leden, als niet-leden zijn. De benoeming van ereleden wordt bekrachtig door de algemene vergadering bij tweederde meerderheid.

Erelid wordt men omwille van zijn of haar bijdrage aan de Confrérie, haar doelstellingen of het Halse volksleven in al zijn aspecten.

Meters en peters

De Confrérie is bevoegd voor het aanduiden van een peter en meter voor het leven voor Reus Vaantjesboer

en de Kleine Vaantjesboer.

Jaarlijks kan een vereniging het peterschap van de Reus op zich nemen naar aanleiding van een jubileum

van die vereniging of een andere feestelijke gebeurtenis.

Artikel 7:Ontslag leden

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MoD2.2

De eigenlijke leden zijn vrij zich op elk ogenblik uit de Confrérie terug te trekken door schriftelijk hun ontslag aan de raad van bestuur aan te bieden.

Wordt als ontslagnemend geacht: het lid dat zijn of haar verschuldigde ledenbijdrage niet betaald binnen de maand na een herinnering die hem per aangetekend schrijven wordt toegestuurd. Het ontslagnemende lid verbindt zich tot het betalen van de verschuldigde bijdrage en de lopende bijdrage.

De uitsluiting van een eigenlijk lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met tweederde meerderheid van de aanwezige stemmen.

De uitsluiting van toegetreden leden kan gebeuren door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen. De raad van bestuur mag, in afwachting van een schorsing van deze beslissing door de algemene vergadering, de leden schorsen dle zich schuldig zouden maken aan een ernstige inbreuk op de statuten of die een daad zouden stellen of een nalatigheid zouden kunnen begaan die nadelig zou kunnen zijn voor het doel van de Confrérie, of van die aard is dat het aanzien of eer van de Confrérie of van haar leden schade berokkend of een inbreuk plegen tegen de erecode van de Confrérie van de Vaantjesboer (zie Titel IV).

Artikel 8:Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van het ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen van de Confrérie. Attributen eigen aan de vereniging komen terug naar de vereniging.

Tite! IV: Erecode van de Confrérie van de Vaantjesboer

Artikel 9:De Confrérie van de Vaantjesboer draagt de waarden van vriendschap, verdraagzaamheid en eerlijkheid hoog in het vaandel.

Artikel 10: De vergadering is het communicatieforum van de vereniging. Alles kan en moet besproken kunnen worden op de vergaderingen van de vereniging,

Artikel 11:EIk lid kan vooraf punten agenderen op eenvoudig verzoek aan de voorzitter of secretaris of door dit te vragen bij aanvang van een vergadering.

Artikel 12: Alles wat besproken wordt op de vergaderingen blijft op de vergadering en wordt onder geen beding gedeeld met derden.

Artikel 13:De leden van de Confrérie verdedigen de reuzen, de vereniging en mekaar ten allen tijde en brengen de vereniging op geen enkele manier in diskrediet.

Titel V: Bijdragen

Artikel 14:De eigenlijke leden zijn gehouden aan elk jaar een ledenbijdrage te betalen waarvan het bedrag jaarlijks vastgelegd wordt tot een maximaal bedrag van ¬ 250,00. Het minimumbedrag zal echter steeds gelijk zijn aan de ledenbijdrage van steunende leden.

De bijdrage van de toetredende leden wordt eveneens jaarlijks vastgelegd en zal minimum ¬ 15,00 bedragen.

Titel VI: Algemene vergaderingen

Artikel 15:De algemene vergadering wordt samengesteld door de eigenlijke leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 16:De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

-Wijziging van de statuten en ontbinding van de Confrérie met in achtneming van de wettelijke

beschikkingen terzake

-Benoeming en afzetting van bestuurders

-Goedkeuring van de jaarlijkse begroting en rekeningen

-Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen, uitsluiting van leden, omzetten van de vereniging in

een vennootschap met een sociaal oogmerk.

-Benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen in geval een

bezoldiging wordt toegekend,

-Alle andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet en de statuten,

Artikel 17:De eigenlijke leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een andere eigenlijk lid. leder lid mag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

slechts houder zijn van één volmacht. De uitnodigingen worden gedaan door eenvoudig schrijven met vermelding van de agenda, ten minste 14 dagen voor de vergadering.

Artikel 18:De vereniging kan op ieder ogenblik in bijzondere algemene vergadering samengeroepen worden door de beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de eigenlijke leden. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de eigenlijke leden op de agenda geplaatst te worden.

Artikel 19:Alle eigenlijke leden hebben recht op één stem. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, uitgezonderd in de gevallen voorzien door de wet of deze statuten. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 20:De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of wijziging van de statuten, na inachtneming van de bepaling van de beslissingen van artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 21:De stemming geschiedt door handopsteking. De stemming gebeurt geheim in geval van ontslag of benoeming van bestuurders en op verzoek van één vierde van de eigenlijke leden. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register dat ondertekend wordt door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de plaats van vestiging, waar alleen eigenlijke leden er inzage van kunnen nemen. Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden.

Iedere statutenwijziging moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming en ontslag van bestuurders_ Uittreksel of afschriften uit de notulen worden geldig ondertekend door 2 bestuurders,

TiTEL ViI. Raad van bestuur

Artikel 22:De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie

bestuurders, die benoemd of afgezet worden door de algemene vergadering. De raad van bestuur beslist

geldig indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig is.

Artikel 23: De duur van hun mandaat bedraagt 5 jaar. Uittredende leden zijn herverkiesbaar, Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, dient hij in functie te blijven tot de algemene vergadering in zijn vervanging voorziet.

Artikel 24: De raad kiest onder zijn leden volgende verantwoordelijken:

- president

- ondervoorzitter

- penningmeester

- secretaris

In functie van de activiteiten en de werkzaamheden van de Confrérie kan de Algemene Vergadering extra bestuursfuncties creëren. indien de president belet of afwezig is, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 25:De beslissingen van de raad van bestuur warden genomen met gewone meerderheid der stemmen. Een bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder. Elke bestuurder kan slechts één medelid vertegenwoordigen. Bij staking van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit, doorslaggevend,

Artikel 26:De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging te besturen. Hij kan

onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere bevoegdheden die voortvloeien

uit de wet of de statuten:

Alle akten en contracten opstellen, minnelijke schikkingen treffen;

Alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren;

Leningen afsluiten;

Huurcontracten van om het even welke duur afsluiten;

Legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden;

aan alle rechten verzaken;

Zijn bevoegdheden in rechten vertegenwoordigen als eiser of als verweerder;

Personeel van de vereniging benoemen en ontslaan;

Alle sommen en waarden innen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen, rekeningen openen bij bank of postcheque, op

voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques,

overschrijving- of transferorders of elk ander betalingsmandaat;

Een safe huren;

Alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen bij de post, douane of spoorwegmaatschappij;

Alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen of colli's afhalen; alle postwissels of - assignaties en kwijtingen innen; het uitvaardigen en te allen tijde aanpassen van alle huishoudelijke reglementen.

Artikel 27:De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijken het dagelijks bestuur van de vereniging of bepaalde aspecten ervan (vb. ronselen van sponsors) overdragen aan een afgevaardigd bestuurder, aan te duiden onder zijn leden. De raad stelt eventueel de bezoldiging ervan vast.

Artikel 28:Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, wordt de vereniging ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door twee bestuurders, of door één volmachtdrager aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 29:De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk vcor de uitoefening van hun mandaat.

TITEL Vlij. Diverse bepalingen

Artikel 30:Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

Artikel 31:De algemene vergadering stelt een intern reglement op waarin de concrete dagdagelijkse werking van de Confrérie wordt vastgelegd.

Artikel 31:De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering die zal gehouden worden in het eerste kwartaal van het jaar.

De algemene vergadering geeft eventueel kwijting aan de bestuurders en commissarissen,

Artikel 32:De algemene vergadering kan één of meerdere commissarissen aanduiden, belast met de verificatie van de rekeningen en het opmaken van een jaarverslag. Zij worden benoemd voor drie jaar en zijn herverkiesbaar. Indien er meerdere commissarissen zijn aangeduid, dienen de beslissingen genomen te worden met eenparigheid van stemmen.

Artikel 33:Bij ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, en stelt hun bevoegdheid en bezoldiging vast. De algemene vergadering zal een bestemming geven van het nettoaktief ten voordele van een vereniging waarvan het doel zoveel mogelijk dit van de vereniging benadert, ofwel ten voordele van een goed werk.

Deze beslissingen, alsook de naam en adres van de vereffenaars, moeten in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Artikel 34: Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijven de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake overeenkomstige verenigingen van toepassing.

2.Wijziging van de maatschappelijke zetel - bespreking en goedkeuring

De maatschappelijke zetel wordt verhuisd naar een nieuw adres: Sollenbeemd 3, 1500 Halle.

3.Benoeming en ontslagen leden algemene vergadering

Volgende leden nemen ontslag als lid van de Algemene Vergadering:

De heer Theo Vekeman, Panoramalaan 20,1500 Halle, overleden

Mevrouw Maria Housiaux, Brusselssteenweg 30, 1500 Halle, overleden

De heer Dany Meert, Dennenlaan 17, 1653 Dworp

De heer Patrick Vandenbrande, Vogelpers 27, 1500 Halle

De heer Steve glasman, huidig adres onbekend

De heer Pierre Debrouwer, Suikerkaai 3a, 1500 Halle

Mevrouw Christiane Kestemont, Oudstrijdersplein 17, 1500 Halle

De heer Johnny Sterck, Vredelaan 41, 1502 Lembeek

De heer Christophe Leroux, Avendorenstraat 5, 3300 Tienen

Mevrouw Micky Van Acker, Grceningenstraat 8, 1500 Halle

De heer Marcel Vanderstraeten, Alberti laan 260/0502 , 8620 Nieuwpoort

Luik B - Vervolg

Volgende leden worden benoemd als lid van de Algemene Vergadering:

De heer Eddy Leunens, Jozef Springaelstraat 45, 1651 Lot

De heer José Nerinckx, Vogelpers 126, 1500 Halle

De heer Ludo Debusscher, F, Roggemanskaai 10, 1501 Buizingen

De heer Henri Rammant, Bergensesteenweg 772, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

De heer Dirk Hoomaert, Ninoofsesteenweg 554, 1500 Halle

De heer Pieter Belaen, J. Debusscherstraat 48, 1500 Halle

De heer Serge Cardyn, Lenniksesteenweg 341, 1500 Halle

De heer Luc Merckx, Halderbosstraat 155, 1653 Dworp

De heer Herman Van Laet, Dries 30, 1500 Halle

MOD 22

,Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Samenstelling van de Algemene Vergadering vanaf 21 maart 2015:

De heer Ludo Debusscher, F. Roggemanskaai 10, 1501 Buizingen

De heer Hubert Debraekeleer, Sint-Rochusstraat 44, 1500 Halle

De heer Johan De Neef, F. Handelbergstraat 4, 1500 Halle

De heer Frank Boon, Fonteinstraat 65, 1502 Lembeek

De heer Eddy Leunens, Jozef Springaelstraat 45, 1651 Lot

De heer José Nerinckx, Vogelpers 126, 1500 Halle

De heer Henri Rammant, Bergensesteenweg 772, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

De heer Dirk Hoornaert, Ninoofsesteenweg 554, 1500 Halle

De heer Pieter Belaen, J. Debusscherstraat 48, 1500 Halle

De heer Serge Cardyn, Lenniksesteenweg 341, 1500 Halle

De heer Luc Merckx, Halderbosstraat 155, 1653 Dworp

De heer Herman Van Laet, Dries 30, 1500 Halle

De heer Johan Vencken, Sollenbeemd 3, 1500 Halle

4.Benoeming en ontslagen raad van bestuur

Volgende leden nemen ontslag als bestuurder:

De heer Theo Vekeman, Panoramalaan 20, 1500 Halle

De heer Dany Meert, Dennenlaan 17, 1653 Dworp

De heer Steve Piasman, huidig adres onbekend

De heer Johnny Sterck, Vredelaan 41,1502 Lembeek

De heer Johan De Neef, F. Handelberglaan 4, 1501 Buizingen

De heer Marcel Vanderstreeten, Berendries, 1502 Leenbeek

Mevrouw Nicky Van Acker, Groeningenstraat 8, 1500 Halle

Volgende leden worden benoemd ais bestuurder:

De heer Johan Vencken, Sollenbeemd 3, 1500 Halle, Voorzitter

De heer José Nerinckx, Vogelpers 126, 1500 Halle, Ondervoorzitter

De heer Pieter Belgen, J. Debusscherstraat 48, 1500 Halle, Secretaris

De heer Eddy Leunens, J, Springaelstraat 45, 1651 Lot, Penningmeester

5. Balans 2014

Inkomsten 2014: 36.124,00 ¬

Uitgaven 2014: 36.651 ,86 ¬

Balans 2014: -527,86

De vergadering keurt de rekeningen van 2014 goed.

6.Kwijting aan de beheerders

De vergadering verleent kwijting aan de bestuurders

7.Begroting 2015

De begroting voor boekjaar 2015 wordt besproken en aangevuld. De vergadering keurt de begroting goed.

\Lâcee k

Einde verslag

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CONFRERIE VAN DE VAANTJESBOER

Adresse
GROTE MARKT 1, BUS 1 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande