CONSORTIUM VOLWASSENENONDERWIJS IN, AFGEKORT : CVWO IN

Association sans but lucratif


Dénomination : CONSORTIUM VOLWASSENENONDERWIJS IN, AFGEKORT : CVWO IN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 898.499.419

Publication

09/09/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III

Ondernerningsnr : 0898.499.419 E3enaming

(voluit): Consortium Volwassenonderwijs In vzw

(verkort) : CVW0 In

Rechtsvorm Vereniging zonder winstmerk

Zetel: Witherenstraat 19, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte:

.1-let voorzitterschap van Anke Woifs voor het Consortium Volwassenonderwijs In vzw werd nog niet in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Dit betekent dat Anke Woffs nog dient benoemd te worden als nieuwe voorzitter en dit vanaf 1/09/2012 wanneer de vorige voorzitter, Paul Mat, uitgetreden is wegens zijn pensioen. Aldus wordt Anke ais nieuwe voorzitter benoemd ter vervanging van Paul Mat,

7'

- neergelegd/ontvangen op "

ter griffie van de Rarlandstallge rechtbank van koophandel Brussel

.Artikel 9, §2 wordt toegepast op het lidmaatschap van het CVO Elishout en het CVO V-11 Aalst, Doordat zij geen lesactiviteiten inrichten in hun zonevreemde vestigingsplaats, eindigt het lidmaatschap automatisch. Dit betekent dat Eddy Lefaible en Katrien Dedobbeieer als vertegenwoordigers van CVO Elishout en Jan Rasschaart en Lieven Van der Stockt als vertegenwoordigers van CVO vn Aalst, als leden van de Algemene Vergadering worden geschrapt. Indien deze centra en bovengenoemde personen hun vestiging wensen te reactiveren, wordt er een programmatieaanvraag ingediend via het consortium en wordt betreffend CVO (onder voorbehoud van goedkeuring van de programmatieaanvraag door de Vlaamse overheid) automatisch opnieuw lid van het consortium In.

" Flet voorstel tot wijziging van de statuten wordt besproken en goedgekeurd door de Algemene Vergadering. Beide centra worden formeel op de hoogte gesteld.

" Beide statuutswijzigingen worden conform de wetgeving neergelegd bij de rechtbank van koophandel in Bruseegepubliceeni

Tekst gekopieerd uit de notulen van de Algemene Vergadering van het consortium volwassenonderwijs In vzw.

De tekst werd opgemaakt door Ariane Jacobs, afgevaardigd bestuurder van het consortium volwassenonderwijs In vzw,

De tekst wordt ondertekend door Anke Wolfs, vertegenwoordiger van het CVO Vilvoorde, lid van de Algemene Vergadering en tevens voorzitter van het Consortium Volwassenonderwijs in vzw.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/07/2011
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblac

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

"

,:,

1 3 JUL 2011

Griffie

Ondernerningsnr : 0898.499.419

Benaming

(voluit) : Consortium volwassenenonderwijs Groene Rand vzw

(verkort): CVWO Groene Rand vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : d'Aubreméstraat 2, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte : wijziging van statuten

De Algemene Vergadering van het Consortium Volwassenenonderwijs Groene Rand vzw besliste op 20 juni 2011 unaniem artikel 1 en 2 van de statuten te wijzigen.

TITEL I: naam  zetel  doel  duur

ARTIKEL 1: naam

De vereniging draagt de naam "consortium volwassenenonderwijs In vzw" en wordt hierna "de vereniging" genoemd.

ARTIKEL 2: zetel

§1.De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De maatschappelijke zetel is Witherenstraat 19, 1800 Vilvoorde.

§2.De zetel van de vereniging kan bij beslissing van de algemene vergadering verplaatst worden naar een andere locatie op het werkingsgebied van het consortium zoals het decreet volwassenenonderwijs van 15 juni 2007 (hierna genoemd decreet VO) en eventuele wijzigingen ervan dit vastleggen.

ARTIKEL 3: doel

§1.13e vereniging heeft tot doel om in overeenstemming met en met respect voor het maatschappelijke en

agogische project van de leden en overeenkomstig de wettelijke en reglementaire bepalingen:

1 het aanbod van opleidingen die door de centra georganiseerd worden, optimaliseren en op elkaar

afstemmen;

2de samenwerking en afstemming met andere publieke verstrekkers van opleidingen voor volwassenen

nastreven;

3knelpunten, behoeften en oplossingen inzake opleidingen voor volwassenen signaleren aan de overheid;

4als intermediair aanspreekpunt fungeren tussen de centra en andere opleidingsverstrekkers en

socioculturele en sociaaleconomische actoren;

5de dienstverlening optimaliseren voor de cursisten in de centra;

6alle mogelijke vormen van samenwerking tussen de centra stimuleren en ondersteunen.

§2.De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel.

§3.De vereniging mag op bijkomstige wijze zekere handelsactiviteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

I 11111! 11111 11111 11111 IIlIIIllI IIII IIll 11111111

*11114941*

§4.De vereniging heeft geen onderwijsbevoegdheid.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 4: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan op ieder ogenblik worden ontbonden.

TITEL II: leden

ARTIKEL 5: stichtende leden

De eerste leden zijn de stichtende leden, die de oprichtingsakte ondertekenden.

ARTIKEL 6: leden

§1.Het aantal werkelijke leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen.

§2.De werkelijke leden bestaan uit leden van rechtswege en gewone leden:

-Alle besturen van erkende centra voor volwassenenonderwijs en basiseducatie met een hoofdvestigingsplaats of een vestigingsplaats in het werkingsgebied van het consortium kunnen lid worden van de vereniging en zijn leden van rechtswege op basis van het decreet volwassenenonderwijs en latere wijzigingen.

" De voorzitter van de raad van bestuur is in hoofde van zijn mandaat en voor de duur ervan automatisch lid van de vereniging. Indien de bestuurder die verkozen werd tot voorzitter, voorgedragen werd door een lid van rechtswege, is de voorzitter lid van rechtswege.

.Alle andere leden zijn gewone leden,

ARTIKEL 7: nieuwe leden

§1.1edere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard, kan tot de vereniging toetreden.

§2.Verzoeken om toetreding tot het lidmaatschap, dienen schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, rechtsvorm en adres van de zetel van de verzoeker. Natuurlijke personen dienen enkel naam, voornaam en woonplaats te vermelden.

§3.Het verzoek wordt voorgelegd op de eerstvolgende algemene vergadering. De algemene vergadering beslist, rekening houdend met het decreet VO en latere wijzigingen, over de toelating tot het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek haar bereikt heeft; zij geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. De beslissing dient niet gemotiveerd te worden.

§4.Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

ARTIKEL 8: bijdrage leden

De leden van de vereniging zijn niet tot een bijdrage verplicht. Zij zijn in geen geval aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging.

ARTIKEL 9: uittreding en uitsluiting

§1.Het lidmaatschap eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, door overlijden of op basis van het decreet VO en latere wijzigingen.

§2.ingeval een aangesloten centrumbestuur met een hoofdvestiging buiten de regio zijn lesplaatsen in het werkingsgebied van het consortium stopzet, treedt dit centrumbestuur automatisch uit als werkelijk lid.

§3.Een lid kan op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging. Vrijwillig ontslag als lid dient aangetekend

schriftelijk te worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Het ontslag heeft uitwerking één maand na ontvangst van voormelde brief.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

§4.Een lid kan alleen worden uitgesloten door de algemene vergadering, met een dubbele meerderheid van twee derde van het stemgewicht van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en een gewone meerderheid van het aantal Leden, onthoudingen niet meegerekend.

§5.Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging tenzij contractueel anders werd bedongen.

TITEL III: algemene vergadering

ARTIKEL 10: samenstelling

§1.De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

§2.Elk lid van rechtswege wordt vertegenwoordigd door twee natuurlijke personen. Indien de voorzitter werd verkozen op voordracht van een lid van rechtswege, wordt dat lid vertegenwoordigd door één natuurlijke persoon.

De gewone leden worden vertegenwoordigd door één natuurlijke persoon.

§3.Enkel de leden van rechtswege zijn stemgerechtigd. Elk aangesloten lid heeft één stem in de algemene vergadering met een stemgewicht bepaald op basis van artikel 11.

§4.Eik lid van de vereniging kan te allen tijde haar vertegenwoordiger(s) vervangen, mits het schriftelijk wordt meegedeeld aan de voorzitter van de vereniging.

§5.Elke vertegenwoordiger van een lid van de vereniging kan schriftelijk volmacht geven aan een andere vertegenwoordiger van een lid om hem op de algemene vergadering te vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger kan slechts één volmacht dragen.

§6.De algemene vergadering kan derden uitnodigen tot het bijwonen van de vergadering. Ze zijn steeds waarnemend, dus zonder stemrecht.

ARTIKEL 11: stemgewicht

§1.Het stemgewicht van een lid is het percentage lesurencursist van dit lid ten opzichte van het totaal gegenereerde pakket lesurencursist van de vereniging.

§2.Het stemgewicht van elk lid wordt bepaald op basis van de geverifieerde en per dienstbrief aan het centrum door het departement meegedeelde aantal lesurencursist van juli jaar X. Deze cijfers worden gehanteerd voor de vergaderingen tussen 15 augustus X en 14 augustus X+1.

ARTIKEL 12: bevoegdheden

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vzw. Haar bevoegdheden zijn:

'de opdrachten van het consortium, zoals opgenomen in het decreet VO en latere wijzigingen;

.het aanstellen of afzetten van de afgevaardigd bestuurder;

'het goedkeuren van het huishoudelijk reglement;

" het bekrachtigen van het werkingsreglement, aangenomen door het lokaal onderhandelingscomité, zoals bepaald in hel decreet VO;

" het wijzigen van de statuten;

'het benoemen en afzetten van de bestuurders;

'het benoemen of afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

'het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

" de goedkeuring van het jaarlijks activiteitenverslag en financieel rapport;

" het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

.het aanvaarden of uitsluiten van een lid;

" het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTEKEL 13: bijeenroeping

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden hier schriftelijk om verzoekt. Zij moet ten minste eenmaal per jaar vergaderen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, op een door de raad van bestuur bepaalde datum, die vaar 30 juni van dat jaar valt.

ARTIKEL 14: oproeping

Alle leden worden minstens acht dagen váór de algemene vergadering bij gewone brief of bij e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

ARTIKEL 15: oproepingsbrief en agenda

§ 1. De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

§ 2.Elk lid heeft het recht punten op de agenda te plaatsen. Agendapunten worden schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur gemeld minstens veertien dagen váór de algemene vergadering.

§ 3.De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige en vertegenwoordigde leden zich hiermee akkoord verklaren.

ARTIKEL 16: geldig vergaderen

§1.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige vertegenwoordigers.

§2.De algemene vergadering kan slechts geldig vergaderen indien ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

§3.Indien dit quorum niet wordt bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda. De tweede vergadering mag niet binnen veertien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Ze zal geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17: geldig beslissen

§1.De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

§2.De algemene vergadering beslist in principe bij consensus.

§3.Tenzij de wet of de huidige statuten een andere meerderheid voorschrijven, worden bij stemming de beslissingen genomen bij een dubbele meerderheid:

Deen tweederde meerderheid van het stemgewicht van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, onthoudingen niet meegerekend.

Deen gewone meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, onthoudingen niet meegerekend.

§4.De stemming zal geheim zijn als ten minste één derde van de aanwezige leden het vraagt.

§5.Beslissingen die betrekking hebben op de specifieke opdracht en bevoegdheid van basiseducatie worden genomen met instemming van de vertegenwoordigers van het centrum voor basiseducatie.

§6.lndien een tweede vergadering dient bijeengeroepen te worden wanneer de eerste vergadering niet rechtsgeldig was samengesteld, kan de algemene vergadering geldig beslissen volgens de principes van dit artikel, ongeacht het aantal vertegenwoordigers. Indien één of beide vertegenwoordigers van het centrum voor basiseducatie afwezig zijn op de tweede opgeroepen vergadering, kunnen de beslissingen worden genomen zonder de instemming van die vertegenwoordigers.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 18: statutenwijziging

§1.Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien tenminste tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

§2.Indien dit quorum niet wordt bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. Ze zal geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§3.Voor elke statutenwijziging is bovendien een dubbele meerderheid vereist:

Deen tweederde meerderheid van het stemgewicht van de aanwezige en vertegenwoordigde leden,

onthoudingen niet meegerekend.

Deen gewone meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, onthoudingen niet

meegerekend.

ARTIKEL 19: notulen van de vergadering

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders. Ze worden aan alle leden bezorgd uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering. De notulen worden bijgehouden op de zetel van de vereniging.

TITEL IV: raad van bestuur

ARTIKEL 20: samenstelling

§1.De vereniging wordt bestuurd door ten minste drie bestuurders. Zij handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn op ieder ogenblik door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

§2.EIk lid van rechtswege mandateert één vertegenwoordiger voor de raad van bestuur.

§3.De raad van bestuur kan derden uitnodigen tot het bijwonen van de vergadering, zonder stemrecht.

ARTIKEL 21: duur van het mandaat van de bestuurders

§1.De bestuurders worden benoemd voor een periode van 5 jaar. Dit mandaat kan verlengd worden. De eerste periode loopt gelijktijdig met de eerste samenwerkingsovereenkomst van het consortium met de Vlaamse Gemeenschap.

§2.Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting, door vrijwillig ontslag, door het herroepen van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid. Wanneer een centrum hierdoor zijn bestuurder verliest, belegt de Raad van Bestuur een algemene vergadering binnen redelijke termijn.

§3.Elk lid van de vereniging kan te Mien tijde haar vertegenwoordiger vervangen, mits het schriftelijk wordt meegedeeld aan de voorzitter van de vereniging.

§4.lndien, om welke reden ook, het aantal bestuurders onder het wettelijk minimum is gedaald, zijn de overblijvende bestuurders gemachtigd en verplicht binnen de veertien dagen een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van de nieuwe bestuurders te voorzien. De overblijvende bestuurders blijven in functie totdat de algemene vergadering in hun vervanging heeft voorzien.

ARTIKEL 22: bevoegdheden van de raad van bestuur

§1.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2.De raad van bestuur is bevoegd voor het oprichten van een lokaal onderhandelingscomité, zoals bedoeld in het decreet VO en latere wijzigingen dat de inspraak van het personeel op het niveau van de consortia VO regelt.

ARTIKEL 23: dagelijks bestuur

§1.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De raad van bestuur bepaalt de duur van het mandaat; het kan op ieder ogenblik met onmiddellijke ingang door de raad worden ingetrokken.

§2.Voor rechtshandelingen in het dagelijks bestuur, evenals voor de vertegenwoordiging in alle gerechtelijke en buitenrechtelijke handelingen, is de vereniging gebonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur en één bestuurder.

ARTIKEL 24: werking

§1.De raad van bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

§2. De raad van bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar. De leden worden ten minste acht dagen voor de vergadering bij gewone brief of e-mail uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt de agenda en wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Elke bestuurder heeft het recht punten op de agenda te plaatsen. Agendapunten worden schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur gemeld binnen een redelijke termijn véér de algemene vergadering.

§3.De raad van bestuur kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders zicht hiermee akkoord verklaren.

§ 4.0e bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer twee bestuurders het vragen. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter. Wanneer ook deze afwezig is, zit de oudste aanwezige bestuurder de vergadering voor.

§ 5. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van 'bestuur te vertegenwoordigen. Elke bestuurder kan evenwel slechts één ander bestuurslid vertegenwoordigen.

§ 6.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders. Ze worden aan alle leden bezorgd uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering. De notulen worden bijgehouden op de zetel van de vereniging.

ARTIKEL 25: geldig vergaderen

§1.De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen indien tenminste tweederde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

§2.Indien dit quorum niet wordt bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda. Oe tweede vergadering mag niet binnen veertien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Zij zal geldig beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

ARTIKEL 26: geldig beslissen

§1.0e raad van bestuur beslist in principe bij consensus.

§2.De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

§3.Tenzij de wet of de huidige statuten een andere meerderheid voorschrijven, worden bij stemming de beslissingen genomen bij een dubbele meerderheid:

Deen tweederde meerderheid van het stemgewicht van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, onthoudingen niet meegerekend.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Ceen gewone meerderheid van hel aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, onthoudingen niet

meegerekend.

Bij stemming wordt het stemgewicht gehanteerd zoals omschreven in artikel 11 van deze statuten.

§4.De stemming zal geheim zijn als ten minste één derde van de aanwezige bestuurders het vraagt.

§5.Beslissingen die betrekking hebben op de specifieke opdracht en bevoegdheid van basiseducatie kunnen enkel worden genomen met instemming van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurder van het centrum voor basiseducatie.

ARTIKEL 27: aansprakelijkheid

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen die de vereniging aangaat.

TITEL V: financiën  ontbinding en vereffening  diverse bepalingen

ARTIKEL 28: financiën

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tol 31 december.

De raad van bestuur bereidt de jaarrekening voor en legt ze ter controle voor aan een externe boekhouder, aangesteld door de raad van bestuur . Het verslag van deze controle wordt samen met de jaarrekening en de begroting voorgelegd aan de algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting verleent de algemene vergadering kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel of, indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 29: ontbinding en vereffening

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding zal het batig saldo van de vereniging worden overgedragen aan een vereniging met hetzelfde doel als dat van de ontbonden vereniging.

ARTIKEL 30: diverse bepalingen

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van toepassing.

Paul Mat,

Directeur GLU CVO,

Voorzitter consortium volwassenenonderwijs In vzw

i

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

h

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
CONSORTIUM VOLWASSENENONDERWIJS IN, AFGEKORT…

Adresse
WITHERENSTRAAT 19 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande