CREA ISLAND

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : CREA ISLAND
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 597.914.136

Publication

16/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Crea Island

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

A.Goossensstraat 1, 3040 Huldenberg

TITEL I  STATUTEN

Artikel 1  Naam

Artikel 2  Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel wordt gevestigd te A.Goossensstraat 1, 3040 Huldenberg. Hij mag naar een andere plaats binnen het Vlaams Gewest of binnen het tweetalig gebied van het Brussels Gewest worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de statutaire zaakvoerder, of bij beslissing van het college van zaakvoerders. De statutaire zaakvoerder of het college van zaakvoerders zorgen voor de bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap mag, bij beslissingen van de zaakvoerder(s), andere bestuurszetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en bewaarplaatsen in België of het buitenland vestigen.

Artikel 3  Doel

1. mevrouw Dewaele Patricia, NN 770202-368-39, geboren te Leuven,op 02/02/1977 , wonende te 3040

Ottenburg, Leuvensebaan 43, gehuwd

en

2. mevrouw Demoustiez Kristel, NN 770312-242-66, geboren te Leuven ,op 12/03/1977 , wonende te

3040 Huldenberg, A.Goossensstraat 1,ongehuwd.

dewelke besloten hebben een handelsvennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma op te richten.

Er wordt een handelsvennootschap opgericht onder de vorm van een vennootschap onder firma onder de benaming  Crea Island .

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland :

In het jaar 2015, op 30/1/2015, zijn samengekomen, de hierna vermelde ondergetekenden,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Crea Island

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : A. Goossensstraat 1

*15302890*

Luik B

3040

België

0597914136

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Huldenberg

Griffie

Neergelegd

12-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 4  Duur

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op Q' 400, vertegenwoordigd door x aandelen, zonder nominale

waarde, maar met een fractiewaarde van 1/x.

Het kapitaal wordt ingebracht als volgt :

- door de heer/mevrouw ; voornoemd wordt een bedrag ingebracht van Q' 200,

- door de heer/mevrouw ; voornoemd wordt een bedrag ingebracht van Q' 200.

Als vergoeding voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten de volgende aandelen toegekend :

- aan mevrouw Patricia Dewaele : 10 aandelen;

- aan mevrouw Kristel Demoustiez : 10 aandelen.

De comparanten verklaren ieder afzonderlijk de vergoeding voor hun inbreng te aanvaarden.

- Lezingen

- Uitstappen/trips/kamp

- Toneel/voorstellingen

- Knutselactiviteiten/feestjes

- Kookateliers

- de aan- en verkoop van onroerende goederen voor eigen rekening;

- het waarnemen van bestuurders-, zaakvoerders- of directeursfuncties;

- het nemen van deelnemingen in of het intekenen op of aankopen van aandelen van Belgische of buitenlandse ondernemingen, al dan niet rechtspersonen of handelsvennootschappen, en het beheren van deze deelnemingen en aandelen;

- de vennootschap zal leningen en voorschotten onder welke vorm of duur kunnen verstrekken aan alle verbonden ondernemingen, al dan niet rechtspersonen, aan ondernemingen, al dan niet rechtspersonen, waarin ze een participatie of aandelen bezit, aan haar zaakvoerders en aan haar aandeelhouders, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van voormelde ondernemingen of personen, al dan niet rechtspersonen;

- de vennootschap zal haar beschikbare middelen of de haar, al dan niet via leningen, beschikbaar gestelde middelen kunnen beleggen of investeren in roerende goederen of zakelijke rechten daarop en zal deze goederen of rechten voor eigen rekening kunnen beheren;

- bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan verrichten van commerciële, industriële, roerende of onroerende aard die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, met uitdrukkelijke uitsluiting evenwel van handelingen van vermogensbeheer en/of beleggingsadvies, zoals bedoeld door de wet van 4 december 1990 en het KB van 5 augustus 1991.

De vennootschap wordt voor onbepaalde duur aangegaan vanaf heden.

Het overlijden, de onbekwaamheid, kennelijk onvermogen of faillissement van één der vennoten, verhindert het

voortbestaan van de vennootschap niet.

Artikel 5  Maatschappelijk kapitaal en aandelen

Artikel 6  Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem in de algemene vergadering.

Artikel 7  Overdracht van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden, aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaandelijk akkoord van alle andere vennoten.

Wanneer een vennoot zijn aandelen wenst over te dragen, dient hij hiervan de zaakvoerder in kennis te stellen via aangetekend schrijven, met opgave van het aantal aandelen dat de vennoot wenst over te dragen en van de identiteit van de kandidaat-overnemer(s). De zaakvoerder richt vervolgens een schrijven aan de andere vennoten, niet betrokken bij de overdracht, om hun standpunt m.b.t. de voorgenomen overdracht kenbaar te maken.

Desgevallend kan ook tijdens een algemene vergadering waarop alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, een beslissing worden genomen over de voorgenomen overdracht.

De aandelen vertegenwoordigen het volledige maatschappelijke kapitaal, waarop aldus het maatschappelijk kapitaal thans volledig ter beschikking is van de vennootschap.

Artikel 8  Overdracht van aandelen bij overlijden

Het overlijden van een vennoot, of de ontbinding ervan zo de vennoot een rechtspersoon is geeft geen aanleiding tot de ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden of ontbinding zullen de aandelen van de overleden of ontbonden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, indien alle andere vennoten hiermee hun uitdrukkelijk en schriftelijk akkoord betuigen. De zaakvoerder roept ten dien einde een algemene vergadering bijeen, en dit binnen de maand nadat hij het overlijdensbericht of enig ander officieel document waaruit het overlijden van de vennoot blijkt, heeft

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

ontvangen.

Indien deze erfgenamen of rechtverkrijgenden niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht op de waarde van de aandelen. Deze waarde stemt overeen met het netto-aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit blijkt uit de laatst goedgekeurde balans.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden mogen in geen geval de zegels laten leggen of een boedelbeschrijving laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 9  Gedwongen overdracht / Gedwongen overname van aandelen.

Eén of meer vennoten die gezamenlijk 30 % of meer van de aandelen bezitten van de vennootschap, kunnen om gegronde redenen vorderen dat een vennoot zijn aandelen aan de eiser(s) overdraagt. De vordering kan niet ingesteld worden door de vennootschap of door een dochtervennootschap van de vennootschap. Terzake zijn de artikels 334-339 van het Wetboek Vennootschappen mutatis mutandis van overeenkomstige toepassing. Iedere vennoot kan om gegronde redenen in rechte vorderen dat de aandelen die hij bezit in de vennootschap, worden overgenomen door de vennoten op wie deze gegronde redenen betrekking hebben. Terzake zijn de artikel 340 en 341 van het Wetboek Vennootschappen mutatis mutandis van overeenkomstige toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10  Bestuur van de vennootschap

Artikel 11  Bevoegdheden van de zaakvoerders

Onverminderd de prerogatieven van de algemene vergadering, beschikt de zaakvoerder over alle machten, zonder enige beperking, om de vennootschap te besturen. Hij is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren. De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Zo zal de handtekening van de zaakvoerder volstaan voor- en zonder dat, deze opsomming beperkend is  het aangaan van leningen, borgstellingen, verwervingen en vervreemding van onroerende goederen en onroerende rechten, het verwerven en vervreemden van roerende goederen en rechten van roerende aard, het in pand geven van het vermogen van de vennootschap en toestaan van doorhaling van hypothecaire inschrijvingen, met of zonder kwijting. De zaakvoerder kan alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur der postcheques, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen. Eveneens volstaat zijn handtekening om kwijting te geven aan het bestuur der spoorwegen, posterijen, telegraaf, telefoon, postcheque en anderen, welke ook het bedrag zij. De zaakvoerder heeft de macht om over de rechten van de vennootschap dadingen aan te gaan en minnelijke schikkingen te treffen.

De zaakvoerder of zaakvoerders kan/kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Deze volmacht kan slechts verleend worden voor welbepaalde rechtshandelingen, uitdrukkelijk en concreet omschreven in de volmacht, en beperkt in tijd.

Artikel 12  Ontslag van de zaakvoerder(s).

Een zaakvoerder kan worden ontslagen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen, op voorwaarde dat ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal op de algemene vergadering die beslist tot het ontslag van de niet-statutaire zaakvoerder, aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 13  Algemene vergadering

De zaakvoerder(s) kan/kunnen een algemene vergadering samenroepen op een door hem/hen te bepalen plaats, datum en uur. De zaakvoerder roept alle vennoten op tot deze vergadering via aangetekend schrijven, waarin de agenda van de algemene vergadering is vermeld. De algemene vergadering kan ten vroegste vijftien dagen na de verzending van het aangetekend schrijven worden gehouden.

Indien alle aandeelhouders aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn op een algemene vergadering, en instemmen met de voorgestelde agenda, is geen bijzondere oproeping vereist.

De zaakvoerder(s) is/zijn gehouden om binnen de maand na het verzoek daartoe, een algemene vergadering bijeen te roepen, telkens een vennoot hierom schriftelijk verzoekt.

Minstens één maal per jaar wordt er een algemene vergadering gehouden binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar die zich uitspreekt over de inventaris, de jaarrekening en de winst verdeelt.

Op een algemene vergadering kan slechts geldig beslist worden over de agendapunten die in de oproeping vermeld staan, tenzij alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering, en op voorwaarde dat alle vennoten hiermee instemmen;

Elke vennoot kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen op een algemene vergadering door een andere vennoot. Elke vennoot kan slechts één andere vennoot vertegenwoordigen.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoten.

De zaakvoerder(s) word(t)(en) benoemd door de algemene vergadering.

Het mandaat van zaakvoerder, al dan niet statutair, is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de

algemene vergadering bij gewone meerderheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Onverminderd andere bepalingen in deze statuten, zijn alle beslissingen van de algemene vergadering slechts rechtsgeldig genomen, indien ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal aanwezig of vertegenwoordigd is op deze vergadering, en op voorwaarde dat de beslissing is genomen met een drie/vierde meerderheid der stemmen. Een wijziging van de statuten is slechts rechtsgeldig, indien deze beslissing wordt genomen met unanimiteit der vennoten.

De algemene vergadering is bevoegd om te beslissing tot kapitaalverhoging of kapitaalvermindering, zij het dat deze beslissing slechts rechtsgeldig kan genomen worden indien ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal aanwezig of vertegenwoordigd is op deze vergadering, en op voorwaarde dat de beslissing is genomen met een drie/vierde meerderheid der stemmen. Een beslissing tot kapitaalvermindering, met teruggave of kwijtschelding aan de inbrenger van zijn verplichting, heeft slechts uitwerking ten aanzien van derden vanaf de bekendmaking ervan, zoals voorgeschreven door het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 14  Controle

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ieder vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Ieder vennoot kan zich laten bijstaan door een extern accountant, ingeschreven op het tableau van het Instituut der Accountants en Belastingsconsulenten.

Artikel 15 - Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Artikel 16 - Winstverdeling

Artikel 17  Ontbinding en vereffening

De vennootschap wordt ontbonden ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering. Deze beslissing moet genomen worden door de helft van de vennoten, in het bezit van 3/4 van het vennootschapsvermogen. Bij gebreke van deze meerderheid beslist de bevoegde rechtbank, op verzoek van de meest gerede partij. In geval van ontbinding van de vennootschap, benoemt de algemene vergadering de vereffenaars, die al dan niet vennoten kunnen zijn. De algemene vergadering bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Indien er geen vereffenaars worden benoemd, dan treedt de zaakvoerder (indien hij vennoot is) op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege op als vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die artikel 186 van het Wetboek Vennootschappen toekent aan vereffenaars, tenzij anders wordt beslist door de algemene vergadering, bij meerderheid zoals omschreven in het eerste lid van dit artikel.

Na sluiting van de vereffening, wordt het saldo verdeeld onder de vennoten in verhouding tot eenieders aandelenbezit.

TITEL II  BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Comparanten, verenigd in een buitengewone algemene vergadering, besluiten te benoemen tot zaakvoerders voor de duur van de vennootschap, mevrouw Patricia Dewaele , voornoemd, en mevrouw Kristel Demoustiez , voornoemd, welke aanvaarden.

Het mandaat is onbezoldigd.

TITEL III - SLOTBEPALINGEN

De comparanten verklaren dat de vennootschap, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen alle verrichtingen en verbintenissen overneemt, die gebeurd zijn en die voor rekening en ten

name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, [CH1] 30/1/2015 . Deze overneming zal maar effect

sorteren zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

Het eerste boekjaar begint heden en eindigt op 31/12/2016.

Bijzondere volmacht wordt verleend met recht van indeplaatsstelling aan Bellona Consulting BVBA met maatschappelijke zetel te 3550 Heusden-Zolder, Bieststraat 27/2, die verklaart te aanvaarden, teneinde :

- inschrijving, wijziging en opheffing te vorderen in de Kruispuntbank van Ondernemingen;

- eventuele inschrijving van deze vennootschap te vorderen als belastingplichtige bij de Dienst van de Belastingen over de Toegevoegde Waarde, het dossier aldaar te beheren tot wederopzegging;

- de nodige formaliteiten te vervullen bij iedere andere administratie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Deze akte telt 6 bladzijden en werd opgemaakt in evenveel originelen als er vennoten zijn, te weten 3 originelen, waarbij elke vennoot erkent een origineel te hebben ontvangen, alsmede een exemplaar voor de administratie.

Waarvan onderhandse akte

Opgemaakt te Huldenberg , op datum 30/1/2015 zoals vermeld ten hoofde.

Mevrouw Patricia Dewaele Mevrouw Kristel Demoustiez

Coordonnées
CREA ISLAND

Adresse
A. GOOSSENSSTRAAT 1 3040 HULDENBERG

Code postal : 3040
Localité : HULDENBERG
Commune : HULDENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande