CULTUREEL CENTRUM ZAYTOUNA

Association sans but lucratif


Dénomination : CULTUREEL CENTRUM ZAYTOUNA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 553.892.071

Publication

20/06/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

betrekken bij recreatieve activiteiten om hen van daaruit te sensibiliseren tot het respect voor eigen culturele

normen en waarden en het naleven van normen en waarden van de maatschappij waarin ze leven.

De vereniging kan steeds andere activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.Om de doelstellingen

te verwezenlijken kan de vereniging winstgevende activiteiten ontplooien.

Art.4: de vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

2. LEDEN

Art.5: : Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste (werkende) leden. Niet-werkende of toegetreden leden, hebben alleen de rechten en de verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Art.6: Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden: iedere (natuurlijke- of rechtspersoon) die door de Raad van bestuur wordt toegelaten. Een kandidaat- werkend lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van bestuur. Nieuwe werkende leden worden aangenomen bij Besluit van de Raad van bestuur.

Art.7: De Raad van bestuur kan, onder de door haar bepaalde voorwaarden, anderen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Art.8: De werkende leden zijn lidgeld verschuldigd, gelijk aan de bijdrage die aan de niet-werkende leden wordt gevraagd. Het bedrag daarvan wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering en kan niet meer bedragen dan ~300 per jaar.

Art.9: Elk werkend lid kan steeds uit de vereniging treden, mits ontslagname per aangetekend schrijven aan de voorzitter op de zetel van de vereniging. Een uitsluiting zonder verzoek van de betrokkene kan slechts door de Algemene Vergadering met meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art.10: Uittredende of uitgesloten werkende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van de vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane opbrengsten vorderen.

3. RAAD VAN BESTUUR

Art 11: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur samengesteld uit minstens drie werkende leden. Zij worden door de Algemene Vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen voor de duur van drie jaar maar zijn ook steeds door deze afzetbaar. Zij zijn onbeperkt herkiesbaar en oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.Om de drie jaar organiseert de Algemene Vergadering de verkiezing van de bestuurders.Een kandidaat-bestuurder dient zijn verzoek schriftelijk bij de voorzitter.

Het mandaat van de uittredende bestuurders die niet worden herverkozen, eindigt onmiddellijk na afloop van de gewone Algemene Vergadering.Het bestuurdersmandaat neemt onmiddellijk een einde als de betreffende bestuurder zijn hoedanigheid van werkend lid verliest om welke reden ook.

Art.12:

-Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging.

-De Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en penningmeester. De voorzitter (of twee beheerders of secretaris) roept de Raad van bestuur bijeen en zit de vergadering voor. In geval van belet of afwezigheid, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, Indien beiden afwezig zijn wordt de vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder. De secretaris houdt toezicht op de juistheid en de geldigheid van de geschreven stukken van de vereniging. De penningmeester houdt toezicht op het beheer van de roerende middelen van de vereniging en brengt hierover verslag uit. -De Raad van bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de beheerders (of ten minste de helft van de bestuurders) aanwezig is. Elke bestuurder heeft 1 stem. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder vertegenwoordigen door middel van een schriftelijke volmacht, ondertekend door de bestuurder en vertegenwoordiger, maar niemand kan meer dan 1 volmacht dragen.

-Van elke vergadering worden er notulen opgemaakt.

Art. 13:

-De Raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle

aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

-De Raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere werkende leden.

-Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de gezamenlijke handtekening van twee beheerders die daartoe worden aangesteld door de Raad van Bestuur.

-De Raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

4. ALGEMENE VERGADERING

Art 14: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Zij vergaderen minstens één maal per jaar. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien beiden afwezig zijn wordt de vergadering voorgezeten door de oudste der aanwezige bestuurders. Een werkend lid kan zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door middel van een schriftelijke volmacht, ondertekend door het werkend lid en de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

vertegenwoordiger. Een werkend lid kan slechts één andere werkend lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid

beschikt over 1 stem op de algemene vergadering.

Art 15: De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd om:

-het wijzigen van statuten;

-de benoeming het ontslag en afzetting van de bestuurders;

-in voorkomend geval, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt

toegekend;

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, en de kwijting van de bestuurders en commissarissen;

-de uitsluiting van een (werkend) lid;

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociale oogmerk;

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van bestuur.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art.16: De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen:

-Door de Raad van Bestuur als het doel of het belang dit vereist. Minstens 1 maal per jaar voor het goedkeuren van rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

-Op verzoek van 1/5 der werkende leden.

-Geldige oproep tot de Algemene Vergadering bij ondertekening van de voorzitter of 2 bestuurders of 1/5 der werkende leden. Alle werkende leden dienen opgeroepen te worden per gewone of aangetekende brief, of per email, 8 dagen voor de Algemene vergadering. De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de Algemene vergadering en de agenda die vastgesteld wordt door de Raad van Bestuur.

Art 17:

-met uitzondering der gevallen door de wet en door de statuten voorzien, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

- Enkel wijziging der statuten is slechts mogelijk indien dit op de oproeping is vermeld en 2/3 der stemgerechtigde werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Zoniet kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zulks mits bekrachtiging van de Rechtbank van Eerste Aanleg. Elke statutenwijziging vereist een 2/3 meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ook op de tweede vergadering. Wijzigingen van het doel kan slechts met eenparigheid der stemmen worden besloten.

-Dezelfde regels dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

-Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een werkend lid.

Art 19: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door iemand die de vereniging geldig kan vertegenwoordigen. Werkende Leden alsook derden, die het belang kunnen aantonen, hebben recht om inzage en/of afschrift der notulen te vragen.

5. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 20: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2014. De Raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

6. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 21: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art 22: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Art.23: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

CHIKHI Mohamed, Brusselsestraat 34, 1840 Londerzeel, Marokko, 15/04/1968 - 68041555563 ABID Mohammed, Populierenstraat 20, 1840 Londerzeel, Marokko, 18/10/1961 - 61101847743 EL GHARNATI M Hamed, Kerkhofstraat 18, 1840 Londerzeel, Marokko, 01/00/1964 - 64000115592 OULAD MOHAMED Said, Brusselsestraat 81, 1840 Londerzeel, Marokko, 22/10/1974 -74102249581 BEN AHMED Jawad, Kasteelstraat 19, 1840 Londerzeel, België, 18/01/1981 - 81011819701

De Algemene Vergadering van 25/05/2014 verkiest unaniem de volgende personen tot bestuurder:

De Algemene Vergadering van 25/05/2014 verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter:

CHIKHI Mohamed, Brusselsestraat 34, 1840 Londerzeel, Marokko, 15/04/1968 - 68041555563

Ondervoorzitter:

ABID Mohammed, Populierenstraat 20, 1840 Londerzeel, Marokko, 18/10/1961 - 61101847743

Secretaris:

EL GHARNATI M Hamed, Kerkhofstraat 18, 1840 Londerzeel, Marokko, 01/00/1964 - 64000115592

Penningmeester:

OULAD MOHAMED Said, Brusselsestraat 81, 1840 Londerzeel, Marokko, 22/10/1974 -74102249581

raadgever:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

BEN AHMED Jawad, Kasteelstraat 19, 1840 Londerzeel, België, 18/01/1981 - 81011819701

Opgemaakt op 25/05/2014 te Londerzeel, op de stichtingsvergadering in 9 exemplaren, als er betrokken partijen zijn, waarvan elke partij verklaart een exemplaar ontvangen te hebben.

De oprichters,

Naam, Voornaam Naam, Voornaam Naam, Voornaam

CHIKHI Mohamed OULAD MOHAMED Said ABID Mohammed

Naam, Voornaam Naam, Voornaam Naam, Voornaam

AZZAKHNINI Abdelilah EL BOUCHTILI Abdelaziz TAIEBI Otman

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Naam, Voornaam Naam, Voornaam Naam, Voornaam

EL GHARNATI M Hamed SARSRI Houssain BEN AHMED Jawad

Coordonnées
CULTUREEL CENTRUM ZAYTOUNA

Adresse
BRUSSELSESTRAAT 34 1840 LONDERZEEL

Code postal : 1840
Localité : LONDERZEEL
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande